#02 // Oktober 2018 // Rejsenyt om Thailand & Sydøstasien

Vietnam er fremtidens rejsemål • Priserne på flybilletter til Bangkok er rekordlave • Vinderne ved World Travel Awards • Tre alternativer til Maya Bay

Priserne på Flybilletter til Bangkok er rekordlave
Det viser det seneste flypris index udgivet af Travelmarket. Gennemsnitsprisen for en returbillet ligger på kr. 2.753,-. Ole Stouby fra Dansk Flypris Index forventer at priserne vil falde yderligere på trods af stigende oliepriser. De seneste otte år er prisen på flybilletter til 10 af danskernes mest populære oversøiske destinationer blevet 23 % billigere.

Måske lufthavn i Satun
De thailandske myndigheder vil undersøge, om der er grundlag for at bygge en ny lufthavn I Satun i det sydligste Thailand. En eventuel lufthavn vil gøre transporten til f.eks. Koh Lipe og Koh Tarutao hurtigere.

Forbrugerrådet har kig på flyprisportaler
Forbrugerrådet har sat fokus på flyprisportalernes markedsføring, som efter en test er blevet kaldt vildledende. Alle portalerne lover de billigste billetter, men det er langt fra tilfældet. Forbrugerrådet har nu meldt bl.a. rejsepriser.dk og viviro.com til Forbrugerombudsmanden og har samtidig givet Momondo, Skyscanner og Travelmarket en anbefaling.

Thailandske myndigheder: Her er tre alternativer til Maya Bay
Som en reaktion på de touroperatører, der er sure over den fortsatte lukning af Maya Bay, har de thailandske myndigheder udpeget tre steder, som de mener er gode erstatninger for den berømte strand.

Det drejer sig om Pileh Bay, der minder meget om Maya Bay, Loh Moo Dee Bay, som er en del af Phi Phi-øerne og Koh Hong, der ligger vest for Krabi i Phang Nga-Bugten. Der har gået rygter om, at Maya Bay vil åbne 1. november, men det vil ikke ske, fortæller direktøren for Thailands nationalparker.

Koh Hong er en af de øer, som de thailandske myndigheder har udpeget som alternativ til Maya Bay

Vinderne ved World Travel Awards
Traditionen tro blev der uddelt et hav af priser ved det årlige World Travel Awards. De asiatiske vindere blev hædret ved en ceremoni i Hong Kong i september.

Et lille udpluk af de thailandske vindere:
Bedste beach resort: InterContinental Samui Baan Taling Ngam Resort
Bedste boutique hotel: SALA Phuket Resort & Spa
Bedste Business Hotel: InterContinental Bangkok
Bedste familieresort: JW Marriott Phuket Resort & Spa
Bedste suite: Tower Club at Lebua
Bedste livsstilshotel: Hotel Muse Bangkok by M Gallery Collection
Bedste villaer: V Villas Hua Hin, MGallery by Sofitel

Air India håber på flere afgange mellem København og Delhi
Da Air India for lige over et år siden åbnede en rute mellem Delhi og København var det med tre ugentlige afgange. Siden tilføjede man endnu en afgang og nu håber Air India at kunne flyve fem gang om ugen mellem de to hovedstæder. Passagererne har taget godt imod ruten til Delhi, hvor mange fortsætter til bl.a. Bangkok.

Vietnam er fremtidens rejsemål
Ved det nyligt afholdte Danish Travel Award i Cirkusbygningen i København blev Vietnam kåret til fremtidens rejsemål. Det er ikke kun den danske rejsebranche, der har fået øjnene op for det spændende land – ifølge en opførelse fra FN var Vietnam sidste år blandt de lande i verden, der oplevede den største vækst i antallet af turister.

Air India håber på fem ugentlige afgange mellem Delhi og København

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *