Gratis besøgstæller

thailandrundt.dk

Krabi

Krabi er måske det smukkeste turistområde i Thailand. Høje limstensbjerge rejser sig op af havet, strandene er perfekte, og i baglandet kan man opleve jungle og templer. Engang var Krabi det rolige alternativ til Phuket, men i dag er masseturismen også nået hertil. Heldigvis er der stadig mindre udforskede områder og afsidesliggende strande, der tiltrækker eventyrer og rygsækrejsende.

Krabi ligger på fastlandet i provinsen af samme navn, ca. 70 km øst for Phuket. Som turist bor man faktisk ikke i Krabi By, men ved strandene ca. 20 km sydvest for byen. Her har man et perfekt udgangspunkt for at opleve nogle af Thailands bedste strande med alle bekvemmeligheder inden for rækkevidde.

 

Krabis strande

Krabiområdests største turistby hedder Ao Nang. Hovedvej 4203 fra Krabi By fører direkte ned til den travle badeby, der har alt hvad hjertet begærer af hoteller, restauranter og barer. Pudsigt nok er stranden i Ao Nang ikke den bedste, men det er bare at snuppe en af longtailbådene, der ligger langs stranden for at opleve de skønneste strande med pudderhvidt sand og krystalklart vand. Ao Nangs livsnerve er den ca. 700 meter lange strandvej med tilhørende promenade, det er her turisterne slår sig løs med shopping, god mad og natteliv.

Ao Nangs popularitet har gjort, at man nu er ved at udbygge nabostranden Hat Noppharat Thara. Tættest på Ao Nang er den blot en forlængelse af strandvejen, men kører man videre mod vest, bliver det mere stille og mere lokalt, et lille tip til de, der syntes, at Ao Nang er lige turistet nok. Hat Noppharat Thara har både restauranter, barer og indkvarteringsmuligheder, så der er såmænd ingen grund til at tage de få km til Ao Nang, medmindre man synes, at udvalget trods alt bliver for lille.

Fra både Ao Nang og Hat Noppharat Thara kan man tage båden til Railey, der tiltrækker et helt andet klientel. Man kan kun komme til Railey med båd, strandene Railey West, Railey East og Than Phra Nam ligger på en tange med enorme limstensbjerge mod fastlandet. Railey West er nok en af Thailands bedste strande, hvidt sand og klart vand krydret med fantastisk natur og betagende solnedgange.

Railey East har ikke samme klasse, men det er her du bliver sat i land hvid du kommer med båden fra Krabi. Tangen har endnu en strand, den fantastiske Than Phra Nam Beach med klippeformationer og nysgerrige aber. Hele området omkring Railey er et populært sted for rygsækturister, her er ingen biler eller scootere, men tangen er dog udviklet nok til at have adskillige hoteller.

krabi
Stranden i Ao Nang

 

De smukke øer i Andamanhavet

Har man ikke nok i fastlandets strande, så ligger der stribevis af skønne øer en kort sejltur væk. Fra Ao Nang, Hat Noppharat Thara og Railey kan man tage en longtailbåd til øerne. Båden fungerer næsten som en taxi, og det er bare at vælge en ø eller flere. Fortæl bådføreren hvad du vil, så skal han nok sejle dig til en ø med paradisstrande, hvor du måske også kan se de flotte fisk under havoverfladen. Du kan også booke en tur hos et tourbureau på fastlandet, hvor man kommer rundt til 4-5 øer, men det er nu sjovere og mere frit at have sin egen båd.

De to mest populære øer er Koh Poda, der har fantastisk strand, og Chicken Island (Koh Hua Khwan), der udover lækker strand også har koralrev med fisk. Smukke Koh Rong er en tredje mulighed, eller hvad med en tur til Koh Phi Phi? Øerne ligger godt nok for langt væk til en tur med longtailbåd, men et par timers sejlads for at besøge disse paradis- og festøer er værd at tage med. Mere ro finder du på øerne Koh Yao Yai og Koh Yao Noi. Skønt begge er forholdsvis store, er der kun få indkvarteringsmuligheder, men til gengæld kan man opleve lokale fiskersamfund og få sig en rolig ferie.

Jungle og templer på fastlandet

Også på fastlandet er der glimrende udflugtsmuligheder. Kør op til Krabi By for at få lidt lokalstemning og tag en tur rundt på det populære marked langs gaden Thanon Sukhon. Ved lufthavnen ligger grottetemplet Wat Tham Seua (Tigertemplet). Selve grotten indeholder bl.a. en masse kranier og dekorationer, det er temmelig specielt, men ligger meget smukt. Man kan få sig en god naturoplevelse ved at forcere den lange trappe op til en stupa og en buddhastatue. Der er en fantastisk udsigt heroppefra. Hold i øvrigt øje med de mange aber.

Mere natur kan man få i Khao Phanom Bencha Nationalpark, der ligger ca. 20 km nord for Krabi By. Her er regnskov, vandfald, grotter med stalakitter og stalamitter, foruden et rigt dyreliv. Her er bl.a. aber og mange fuglearter, og man kan være heldig at se næsehornsfuglen. Videre nordpå kan man besøge endnu to nationalparker. Først Tharnbok Karannee Nationalpark og dernæst den mere kendte Ao Phang Nga Nationalpark, hvor man kan opleve et af de smukkeste landskaber i Thailand. Fra den tætte mangrove ved kysten til høje slanke limstensbjerge i det smaragdgrønne hav. Phang Nga er hjemsted for flere muslimske fiskerlandsbyer, og det er i dette område James Bond-filmen “Manden med den gyldne pistol” blev filmet.

Man kan køre videre mod vest for at opleve Khao Sok Nationalpark, der er en af verdens ældste regnskove. Parken kan sagtens nås på en dagsudflugt, men tilbring et par dage i dette naturparadis. Du kan se gibbonaber, flotte fugle, ildfluer og sejle i båd ned ad floderne og ride på elefant i den smukke skov. Måske kommer du helt ud til den store kunstige sø, hvor man kan bo på tømmerflåder, det er som en helt anden verden.

krabi
Det farverige marked i Krabi By

 

Mest populære hoteller i Krabi lige nu

1.Peace Laguna ResortAo NangBook nu
2.Pakasai ResortAo NangBook nu
3.Krabi ResortAo NangBook nu
4.Deevana Plaza KrabiAo NangBook nu
5.Railay PrincessRailayBook nu
6.Sand Sea ResortRailayBook nu
7.Golden Beach ResortAo NangBook nu
8.Marina Express FishermanAo NangBook nu

 

Rejsetidspunkt og vejret i Krabi
Det populære ferieområde har tørt og solrigt vejr fra slutningen af november til slutningen af marts, temperaturen i perioden ligger på 30°-32°C. Regntiden starter i april og er en af de vådeste i Thailand, maj og især september og oktober er månederne med mest regn, 350-400 mm er ikke unormalt.

Også i tørtiden kan der falde en byge, ofte om eftermiddagen. Temperaturen i regntiden ligger på ca. 30°C, i april kan temperaturen komme op på 35°C. I lavsæsonen er alt billigere, og her er der mulighed for at bo 5-stjernet til billige penge. Vær opmærksom på, at nogle hoteller, barer og restauranter lukker ned i regnsæsonen.

Aktiviteter og oplevelser
Bliver du træt af strandlivet, så er der flere muligheder for aktiviteter:

Sea Kayak
Fanatastisk sejltur i området. Mangrove, øer og flotte fugle. Flere selskaber at vælge mellem.
Dykning & snorkling
Masser af muligheder for gode dykkeroplevelser, der er mange diveshops, mulighed for liveaboard og erhvervelse af certifikat.
Klatring
Krabiområdet er berømt for rigtig god klatring, tag båden over til Railey West, der er masser af udbydere.
Madlavningskursus
Sjovt og lærerigt, Krabi Thai Cookery School har både hel- og halvdagskurser (web).
Elefanttrekking
Også her flere muligheder, forhør dig hos tourbureauerne.

Transport
Krabi har egen international lufthavn, der primært modtager charterfly og indenrigsfly fra Bangkok og Koh Samui. Du kan tage en taxi fra lufthavnen, det koster ca. 500 baht til Krabi By. Du kan også bestille transport til hotellet når du booker værelse.

Har du specielle ønsker mht. transport, så kan et af Ao Nang’s tourbureauer være behjælpelige. Alternativt kan du forhøre dig hos taxichaufførerne, der har store skilte med priser på diverse ture i omegnen. Songtaew’s (biler hvor man sidder på ladet), kører i rutefart mellem Krabi og Hat Noppharat Thara med stop i Ao Nang.

Gode steder at spise
Sala Thai Restaurant
Soi Sunset
En af flere gode fiskerestauranter i Soi Sunset på den vestlige del af Ao Nang Beach
A-One
Ved molen i Ao Nang
Her fås god mad, lige fra morgenmad til en hyggelig middag. Varieret menukort
Wanna’s Restaurant
I den vestlige ende af strandvejen
Morgenmad, burger, pizza, her er alt hvad du måtte ønske
Krabi Night Market
Thanom Sukhon, Krabi By
Adskillige enkle spisesteder på natmarkedet. God autentisk mad
The Terrace
Klong Muang, overfor Sheraton Hotel
God mad på den lille hyggelige restaurant i ferieområdet Klong Muang, ca. 15 km. vest for Ao Nang.

Phi Phi Øerne
Har du god tid, så tilbring et par dage på Phi Phi-øerne der ligger et par timers sejlads fra Krabi. Man kan sagtens tage en dagsudflugt til øerne, men snup en overnatning eller to.

Koh Phi Phi er nogle af Thailands smukkeste øer, her er flot natur og frem for alt fantastiske strande. Øerne blev hårdt medtaget af tsunamien i 2004, men alt er nu genopbygget.

Hovedbyen på Koh Phi Phi Don, den største af øerne, hedder Tonsai, det er her færgen lægger til. Tonsai har ingen biler, men små stier, her er både hoteller, barer, restauranter og forretninger.

Området i Tonsai og bugten har mange turister, der er fest og farver, drømmer du om dit eget lille paradis, så ligger der fremragende strande på øens østside.

2 comments

 1. Hej
  Vi står og skal til Thailand i juli måned. Sidste år i juli var på hhv. Kho Tao og Ko Phangan. Vi havde fantastisk vejr med kun enkelte byger. Hvordan er Jeres erfaring med Krabi of de omliggende øer i juli måned. Vil det være fuldstændigt tåbeligt at bruge 4-5 dage der på det tidspunkt af året. Det vil være rigtig træls hvis det bare står ned i stænger.

  1. Hej Mette. Juli er bestemt ikke en af de bedste måneder at tage til Krabi. Det er jo altid svært at spå om vejret, men der er ingen tvivl om, at I må forvente en del regn. I kan selvfølgelig være heldige at det kun er eftermiddagsbyger.

   Flere og flere tager dog til Krabi og Phuket i sommermånederne, men kommer I udelukkende for sol og sommer, så skal I måske vælge et andet sted.

   Ha’ en god rejse 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *