thailandrundt.dk

Østlige Thailandbugt

Sydøst for Bangkok ligger en række meget forskellige feriesteder. Den østlige Thailandbugt er måske det mest alsidige område i Thailand når det gælder turisme. Fra Pattayas neonoplyste barer med letlevende piger til de skønneste paradisstrande på næsten uudforskede øer ved den cambodjanske grænse.

Den østlige Thailandbugt er let tilgængelig fra Bangkok. Det er oplagt at kombinere hovedstaden med tropeidyl og driverliv på stranden. De historiske seværdigheder er få, men der er til gengæld alle muligheder for at opleve den thailandske hverdag på farverige markeder og i små landsbyer, hvor tiden synes at stå stille.

 

Pattaya & Jomtien

Berømte og berygtede Pattaya ligger et par timers kørsel fra Bangkok. Byen er kendt verden over, og i årtier har den været centrum for de mange barer, go go dansere og åbenlyse prostitution, der præger bybilledet. Pattaya virker som én stor fest, der er liv og glade dage døgnet rundt, og det siges, at byen har langt over 1000 barer. Du kommer helt sikkert ikke til at kede dig.

Pattaya har en række udmærkede temaparker og et væld af aktiviteter som go-cart, skydning, bungee jump, paintball og meget mere, perfekt for herreferien, eller hvis man skulle blive træt af barlivet. Byens strand er desværre ikke særlig god, men der er ikke langt til de lækre strande.

Pattaya er et af Thailands største ferieområder. Sammen med nabobyen Jomtien, der tilbyder meget af det samme, er det ikke her man finder det ægte og oprindelige Thailand. Men det gode ved Pattaya er, at du aldrig er langt væk fra spændende attraktioner. Kør mod nord til hovedstaden Bangkok eller mod syd til de lækre paradisøer med superstrande. Læs mere om Pattaya her.

 

Koh Samet

Lille Koh Samet tiltrækker på én gang backpackere, bangkokere på weekend, endagsbesøgende fra Pattaya og turister med trang til tropeidyl, når de nu alligevel er i Bangkok. Hovedstaden ligger kun et par timers kørsel og en kort sejltur væk, fra Bangkok er Koh Samet således den nærmeste tropeø med lækre sandstrande og krystalklart vand.

På trods af øens beskedne størrelse og de mange mennesker, der besøger den, så føles Koh Samet ikke overrendt. Byggeriet har endnu ikke taget overhånd, måske fordi øen er nationalpark. Ikke fordi det kan ses, men parkpersonalet tager gerne i mod de 200 baht, det koster at besøge Koh Samet.

Fra havnebyen Ban Phe på fastlandet kan man tage båden til øen. Man ankommer til Na Dan på Koh Samets nordlige side. Her findes 10-12 butikker og transportmuligheder til strandene, vær dog opmærksom på, at songtaews først kører når de er fyldte. Der er i princippet kun én vej på Koh Samet. Den går fra Na Dan og ned til Hat Sai Kaew Beach og Diamond Beach, videre forbi Ao Hin Khok, for derefter at dreje ind på øen en kilometer eller to, for at fortsætte til strandene sydpå.

Den nordligste strand er også den mest travle. Heldigvis er Sai Kaew Beach lang, og her er sjældent overfyldt. Den kendte havfruestatue adskiller Hat Sai Kaew og Ao Hin Khok, det er muligt at gå flere kilometer langs kysten til de næste strande Ao Phai, Ao Phutsa og Ao Nuan.

Midt på øen ligger Ao Cho og Koh Samets andenstørste strand, i hvert fald turistmæssigt, Ao Wong Deuan, hvis strand næsten forsvinder ved højvande. Jo længere mod syd man kommer på øen, jo mere fredeligt bliver det. Helt mod syd ligger i rækkefølge Ao Thian, Ao Wai og Ao Kin Na Nok. Der ligger kun én strand på vestkysten, den lille Ao Phrao, der har en stribe resorts i den dyre ende. Lige med undtagelse af vejen, der fører fra Na Dan til Hat Sai Kaew, så er der stort set ikke noget byliv på øen.

På de sydlige øer i den østlige thailandbugt ligger flere originale fiskerbyer. Her Bang Bao på Koh Chang
På de sydlige øer i den østlige thailandbugt ligger flere originale fiskerbyer. Her Bang Bao på Koh Chang

 

Rayong

Som ferieby er Rayong aldrig rigtig blevet en succes. Turister tager hellere til Koh Samet ud for kysten, men lige præcis detl at området ikke er overrendt gør, at man kan få en rolig strandferie tæt på hovedstaden, og det endda til en overkommelig pris, Rayong har nemlig nogle af de laveste priser i Thailand på strandresorts.

Søger du turistattraktioner og aktiviteter er Rayong måske ikke den mest interessante by. Men de, der synes, at den thailandske hverdag er mere spændende end bungee jump og beer bars vil nok føle sig hjemme i her. Både i Rayong og i omegnen kan man finde nogle herlige lokale markeder, og tager du 10-20 km ind i landet, vil du pludselig finde dig selv i en helt anden verden. Du kan bla. opleve Khao Chama/Khao Wong Nationalpark, en af Thailands mindre kendte nationalparker. Den er kun 85 km2 stor, men har alligevel et rigt dyreliv og flotte limstensbjerge, grotter, vandfald og skov.

Få turister bor i selve Rayong by, men i mindre turistområder som Sai Thong, Laem Charoen og Mae Laem Phim. Det er navne, der vil være ukendte for de fleste, men det er det, der gør byen til det rolige sted det er. Der er dog nogle, der har fået øjnene op for Rayong og omegn. En del entreprenører har bygget ferieboliger til vesterlændinge, der her kan bo i flotte og ofte luksuriøse omgivelser.

 

Koh Chang

Thailands anden største ø er også hovedøen i Koh Chang Maritme Nationalapark, der består af knap 50 øer, som er smukt beliggende i den østlige Thailandbugt. Koh Chang ligger 4-5 timers kørsel fra Bangkok, og det kan undre, at den etablerede turisme først kom sent i gang. For her finder man et pragtfuldt tropeparadis, der adskiller sig fra Thailands andre større feriesteder. Godt nok er charterturisterne kommet hertil, og øen har flere lækre luksusresorts, men Koh Chang vil ikke rigtig slippe sit ry som stedet, der har plads til alle. Der er kun få meter fra bambushytterne til de dyre resorts med alle faciliteter til rådighed, og måske er det øens største styrke, atturisterne blander sig med hinanden uanset rejseform og budget.

Koh Chang er en utrolig smuk ø, vestkysten har dejlge strande, og det er selvfølgelig her turisterne bor. Østkysten er klippefyldt med mangrove, mens midtøen består af imponerende regnskov med flotte vandfald og et rigt dyreliv. Øen har alt til en god og afslappende feriemed mulighed for spændende udflugter til naboøerne, fastlandet og endda Cambodja. Læs mere om Koh Chang her.

 

Koh Kood (Koh Kut)

Smukke Koh Kood er en af øerne i Koh Chang Maritime Nationalpark og Thailands fjerde største ø. Koh Kood er alt det, som Koh Chang var engang. Endnu, for udviklingen er også nået herti, men heldigvis går det langsomt, og du kan således boltre dig helt alene på nogle af Thailands bedste strande, der har kridhvidt sand og krystalklart turkist vand.

Tidligere var det kun pakketurister, der besøgte Koh Kood. De blev hentet i speedbåd og fragtet til øen, hvor de boede på et af de få, men gode resorts. I de senere år er der kommet fast færgeforbindelse fra fastlandet, og flere valgmuligheder når det gælder overnatning, heldigvis i alle prisklasser.

Koh Kood har ingen deciderede byer, men små fiskersamfund, hvor livet går sin stille gang. Her er heller ingen butikker, banker, restauranter eller barer. Man spiser på sit hotel, og bruger dagen på de gode strande, eller på at udforske øen. Transport kan arrangeres af de fleste hoteller, eller du kan leje en cykel for selv at tage rundt på koh Kood. Du kan besøge de små fiskesamfund eller nogle af de flotte vandfald, der ligger midt på øen i den frodige jungle.

Strandene ligger alle ned ad vestkysten, nogle er helt isolerede, mens andre ligger tæt på nogle af øens små fiskersamfund. Stort set alle resorts har en mole, hvor man bliver sat af med speedbåden, men tager du færgen fra fastlandet, så ankommer du til Ao Salad på øens østlige side.

Det er stadig muligt at finde øde hvide sandstrande i Thailand som her på Koh Kood
Det er stadig muligt at finde øde hvide sandstrande i Thailand som her på Koh Kood

12 comments

 1. Hej. En utrolig konstruktiv og informerende side – virkelig dejligt! Vi er en familie med 2 store drenge på heholdsvis 14 og 18, der skal tilbringe 12 dage i Thailand i vinterferien 2017. Vi flyver til Bangkok og har valgt at tage til den østlige thailandbugt for ikke at bruge for meget tid på transport. Vi er dog kommet i et stort dilemma, og diskussion har lydt på om vi skal tage til Koh Chang eller Koh Kood. Eftersom at vi har 2 drenge, er vi ikke i tvivl om at det ville være bedst med et par restauranter, reggaebarer og generelt lidt at se på. Dog er vi ikke til overturistede strande, med store resorts og fester, men mere til små primitive bungalows. Derfor lyder vores spørgsmål: Hvad ville jeres anbefaling lyde på? Skal vi tage til Koh Kood eller Koh Chang, for at kunne opleve natur, flotte strande og afslapning, uden at det bliver for stille? Og i så fald, hvilket område på den givne ø, ville være optimalt?
  Tak på forhånd, og tak for denne gode informerende side.
  Mvh. Joel

  1. Hej Joel. Tak for de pæne ord :-). Jeg ville absolut tage til Koh Chang. der er stadig strandområder, hvor der er stille og roligt og som har primitive bungalows. Koh Kood er superlækkert, men der sker intet udenfor hotellerne. Så med tanke på jeres drenge er Koh Chang nok løsningen.

   Den lange Klong Prao Beach har gode område uden store resorts. Nu ved jeg ikke HVOR primitivt det skal være, men f.eks. K.P. Huts kunne være et godt valg. ved siden af ligger Tiger Huts. Begge har hytter/bungalows ud til den dejlige strand.

   På Klong Prao Beach omkring de to ovennævnte steder ligger et par primitive strandbarer, men her er temmelig stille. Herfra kan jeres drenge nemt komme til f.eks. White Sand Beach (5-10 min. i taxi) for at feste, hvis det er det de vil.

   Et alternativ er selvfølgelig at tage nogle dage på Koh Kood så alle bliver tilgodeset.

   Jeg håber du kan bruge svaret til noget og så må I have en rigtig dejlig rejse.

 2. Hej. Vi er 2 voksne der skal til Atthataya i Thailand forbindelse med arbejde i midten af marts. Vi har Ca. 5 dage derefter til egen fornøjelse, men vil ikke til at rejse så langt. Har du en anbefaling, om et område, når vi gerne vil kombinere lidt sol og oplevelser? Vh. Helle

  1. Hej Helle. Ayutthaya ligger jo lige nord for Bangkok, så jeg går ud fra, at I flyver til og fra den thailandske hovedstad. Her kan I besøge Hua Hin, der ligger ca. 2-3 timers kørsel fra Bangkok. Vil I have dejlige strande med klart vand kan I tage til Koh Samet, der er en lille ø, som ligger et par timers kørsel og en kort bådtur fra Bangkok. Mens der er gode muligheder for oplevelser og udflugter fra Hua Hin, så er det strandene man kommer for på Koh Samet. Jeg ønsker jer en rigtig god tur 🙂

 3. Hej admin
  Håber på lidt hjælp 🙂
  Vi er en familie på 4 – 2 voksne og 2 børn ( 16-12) som skal rejse i julen 2017.05.15
  Jeg/vi har nu i månedsvis googlet på Thailand, hvor jeg kan læse om diverse steder i Thailand, hvor der er super lækkert, godt, mindre godt, meget turistet mm.
  Man læser meget om østkysten at Puket er meget turistet – krabi som har railay beach som har de lodrette klipper mm men mange skriver at krabi / puket ikke er som på billederne ved rejsebureauerne mm
  Phi phi øerne er også turisten og især i høj sæsonen det samme er gældende for Ko samui øen
  Mine øjne falder meget også vestkysten på den anden side ved Koh Chang/ koh kut / koh mok at det skulle være FLOT – bo på koh chang og udflugter til de små øer.
  Har du nogle forslag ?

  1. Hej Vicki. Julen er jo absolut højsæson, så uanset hvad i vælger, så er der nok en del turister. det lyder som om I gerne vil have lækre strande og vil lidt væk fra den helt store turiststrøm, så umiddelbart ville jeg nok se bort fra Phuket. Øen har bestemt dejlige strande, men det er et populært sted, så der er ret mange turister.

   Det samme gælder delvist for Krabi. Her er feriebyen Ao Nang den de fleste forbinder med Krabi og det er ligesom Phuket et sted med mange turister. Railay er mindre besøgt – både fordi man kun kan komme dertil med båd, men også forbi der er begrænset med overnatningssteder. Til gengæld vil jeg nok sige at 14 dage på Railay-halvøen nok er i overkanten.

   Koh Samui ville jeg nok også fravælge – mest pga. vejret, der KAN være ustadigt og blæsende i december, hvis I er uheldige.

   Til gengæld synes jeg at din idé med Koh Chang/Koh Mak/Koh Kut lyder rigtig god. Her er lidt af det hele – en hel del turister på Koh Chang, men trods alt mere beskedent end Krabi og Phuket, og så de mere rolige øer som Koh Mak og Koh Kut.

   Jeg kan også anbefale Koh Lanta, der ligger syd for Koh Phi Phi som ganske rigtigt er meget turistet og lidt af et partycentrum for de unge.

   Koh Lanta er forholdsvis stor med en lang række gode strande ned ad vestkysten. Groft sagt kan man sige, at jo længere sydpå du kommer på øen, jo mere øde bliver det.

   Mange hilsner fra Carsten

 4. Hej
  Jeg planlægger en tur i slut marts 2018, vi er 2 voksne og en dreng på 10.
  Vi har rejst i det meste af Thailand, og har denne gang overvejet og prøve at tage til Rayong efter fulgt af en tur til Koh Chang/Koh Kut.
  Har du evt nogle anbefalinger til Rayong og koh kut.

  Mvh
  Morten

  1. Hej Morten. Rayong har jeg kun været kort tid i et par gange, men på Koh Kood har jeg selv boet på Koh Kood Beach Resort, der er danskejet – et dejligt sted, hvor du helt sikkert møder andre danskere ;-). Jeg kender ikke jeres prisniveau, men både Away Resort, Horizon Resort og Cham’s House har jeg fået gode tilbagemeldinger på.

   Mange hilsner fra Carsten

 5. Hej.
  Jeg og min far skal til thailand til november 2017 – vi tag afsted d.16 nov. og skal hjem igen d.6 dec.

  de første ca. 9 dage bruger vi Chiang mai og derefter er planen vi gerne vil ud på nogle af ørene og opleve noget snorkling, flot natur, strand, sol og noget der ikke er alt for turistet.

  Men hvorhen er godt at tag hen? har hørt man skal til østsiden?

  1. Hej Cecilie. Koh Chang kunne være et godt bud. White Sand Beach er dog ret turistet, men der er en afslappet stemning. Der er dog andre strande, der er mere rolige. I kan dog ikke snorkle ud for kysten, men må tage ud til nogle af øerne i nationalparken.

   Alternativt skal I ned til Sydthailand. Koh Lanta er skøn, men har ikke natur som Koh Chang. Også her skal I sejle ud til øerne for at snorkle. I kan flyve til Krabi og tage en taxi til Koh Lanta. Koh Lanta har gode strande og tempoet er i bund.

   Ha’ en rigtig dejlig rejse – mange hilsner fra Carsten

 6. Hej. Mange tak for rigtig god rejsevejledning. Vi skal til Thailand i slutningen af marts (2 uger) med vores to små børn, så vi søger børnevenligt område med hvide sandstrande der ikke er for langt fra Bangkok. Hvad vil du anbefale? Mange hilsner og ønsket om en god weekend, Lea

  1. Hej Lea. Tak for de pæne ord 🙂 . Med jeres krav kan jeg kun komme i tanke om to steder: Koh Samet eller Koh Chang. Det er kun et spørgsmål om, hvor langt I vil køre fra Bangkok. Koh Samet tager ca. halvanden time og en sejltur på 20 min., mens det tager 4-5 timer til Koh Chang og herefter en sejltur på ca. 25-30 minutter.

   Begge øer har rigtig gode strande, men der er mest at foretage sig på Koh Chang. Du kan læse mere om øerne på min personlige rejseblog – Koh Samet her og Koh Chang her.

   Lad mig vide, hvis jeg kan være behjælpelig med andet.

   Rigtig god rejse – de bedste hilsner fra Carsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *