Sydlige Thailandbugt

Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao er alle velkendte ferieøer i den sydvestlige del af Thailandbugten. Her kan du få en drømmeferie på skønne tropeøer, der byder på lækre sandstrande med krystalklart vand. Sydligst ligger Koh Samui, der er den største ø af de tre. Turister tager hertil for at nyde de pragtfulde resorts, nattelivet, spaoplevelserne og ikke mindst de gode restauranter.

Koh Phangan og Koh Tao har knap så mange muligheder for turisterne, men til gengæld er her mere fredeligt. Dog er der liv og glade dage på Koh Phangan, når det legendariske full moon party bliver afholdt en gang om måneden. Koh Tao er Thailands dykkercentrum. Livet under havoverfladen er enestående, og der er alle muligheder for at tage et dykkercertifikat. Øen har mange gode strande og et ungdommeligt publikum.

 

Koh Samui

Koh Samui er et af Thailands største turistområder. På trods af øens beskedne størrelse er her et væld af muligheder for turisterne. Koh Samui er utrolig alsidig, backpackerne kommer her stadig, men øen er efterhånden lige så berømt for de lækre resorts, de gode spa, det trendy natteliv og de spændende madoplevelser. Men mest af alt trækker strandene. Koh Samui kan byde på en række lækre sandstrande med det klareste vand, men forvent ikke at have dem for dig selv. Især på østkysten ved øens største turistområde Chaweng, er her rigtig mange mennesker.

Men det er stadig muigt at finde mere rolige områder. F.eks. på nordkysten ved Mae Nam, hvor backpackerne flygtde hen efter den massive turistinvasion ved Chaweng og Lamai. Lige bortset fra Bangkok, så har Koh Samui Thailands mest trendy natteliv. De populære beer bars findes selvfølgelig også her, men øen byder ligeledes på musikbarer og klubber med top dj’s, der spiller den nyeste musik. Se meget mere på vores side om Koh Samui.

 

Koh Phangan

Berømt og berygtet som ungdommens og backpackernes partyø. Et must-visit mødested for alverdens technofreaks, hippier, jordomrejsende, wannabees og mange andre, der bare må opleve det månedlige fullmoon party på Hat Rin Beach. 20.000 mennesker samles her for at være en del af verdens største tilbagevenende beachparty. Festligt, men for mange er det overvældende, og det er værd at huske, på at der er rigtig mange stoffer i omløb.

I perioden omkring fullmoon party er det nødvendigt at booke hotel i forvejen. Man kan altid finde en grund til at feste på Koh Phangan, og for de, der synes, at det er for lidt med én stor fest om måneden, er der naturligvis arrangeret halfmoon parties, blackmoon parties, sunrise parties o.m.a.

Koh Phangan er en ganske lille ø. Man skulle tro, at her kun er fest og farver, men sådan er det slet ikke. På forunderlig vis er øen på én gang samlingssted for tusinder af festglade unge, og stedet du kan føle dig som Robinson Crusoe på din egen strand. Øen er ret kuperet med smuk og frodig jungle. Infrastrukturen er ikke den bedste, hvilket gør, at flere af de små bugter kun er tilgængelige ad vandvejen.

Hat Rin Beach, hvor det månedlige full moon party bliver afholdt, er så afgjort det mest udbyggede turistområde på øen. Den lille halvø helt mod syd består faktisk af Hat Rin Nok (Sunrise Beach), og Hat Rin Nai (Sunset Beach). En lille gågade med shops, barer og restauranter forbinder de to strande, men der er også mindre stier, der fører ned til en række overnatningssteder og barer.

Når man taler om Koh Phangan, kan det ikke undgås, at de berømte fester får lov til at fylde det meste. Måske også for meget, for de lækre strande er en lige så stor attraktion. I dag er øen også opdaget af rejsebureauer og hotelkæder, men turismen er stadig forholdsvis lille, og der er mange strande at vælge mellem. Lige bortset fra Hat Rin, så har stort set ingen af strandene forretninger, restauranter og barer som man ser det på andre thailandske feriesteder. Mest udviklet er sydkysten, men strandene her hører ikke til øens bedste. Dem finder du på østkysten og til dels nordkysten, der byder på ensomme og afsidesliggende bugter og strande.

Det er på disse strande du kan bo i bambushytter og leve et ubekymret barfodsliv, f.eks. på Bottle Beach og ved Than Sadet. Lidt mere populær er de to strande ved Thang Noi Pan, der ligger side om side. En del endagsturister kommer her for at sole og bade i den halvmåneformede bugt. På nordkysten er Chalok Lam et populært valg, stranden er lækker, og du kan gå på opdagelse i den lille fiskerby.

Koh Phangan byder på smuk natur med jungle og vandfald. Her er kuperet, og det er ikke nemt at køre rundt på scooter, der er turisternes foretrukne transportmiddel. Alternativt findes songtaews, mens taxibåde fragter dig til de mest øde strande. Hovedbyen på øen hedder Thong Sala, og det er her de fleste færger fra Koh Samui lægger til. Herfra må du finde transport videre rundt på øen.

Hat Rin Beach på Koh Phangan er rigtig lækker
Hat Rin Beach på Koh Phangan er rigtig lækker

 

Koh Tao

Nord for Koh Phangan og et par timers sejlads fra Koh Samui ligger Koh Tao, skildpaddeøen, der er Thailands ubestridte dykkercentrum. Langt de fleste turister bor på vestkysten ved Mae Hat og Sairee Beach, men som på Koh Phangan findes også her næsten øde strande og bugter.

Når færgen fra Koh Samui eller fastlandet lægger til ved Mae Hat, er byen et leben af turister, der prøver at finde transport eller overnatning. Det plejer ikke at være svært, langs den smukke kyst findes et utal af overnatningssteder. Mange af dem henvender sig til dykkere, og her kan man ofte bo gratis, hvis man tager dykkercertifikat på den tilhørende skole.

Men man behøver bestemt ikke være til dykning for at besøge Koh Tao. Her er fremragende strande, og vil du lidt væk fra mylderet på vestkysten, er det om at booke overnatning på syd- eller østkysten, der kan byde på skønne resorts. Mange af dem er smukt beliggende i en bugt eller med udsigt over det turkisblå hav.

De to byer, eller strande, Mae Hat og Sairee Beach, er næsten vokset sammen. Begge steder findes masser af guesthouses og mindre hoteller. Her er også butikker, restauranter og barer. På trods af Koh Taos beskedne størrelse er der et udmærket natteliv. Backpackere og dykkeentusiaster samles ved aftentide for at snuppe en øl eller to i en af de utallige barer, der sørger for underholdningen. Mange dykkecentre har endda en bar tilknyttet, hvad skulle man eller lave når man ikke dykker?

At Koh Tao er blevet populært blandt dykkere er naturligvis ikke en tilfældighed. I havet omkring findes en række fremragende dykkesteder, og du kan støde på arter som barracuda, revhaj, hvalhaj, rokke og naturligvis et væld af farvestrålende fisk, af og til i store stimer. Hvis du bare vil snorkle er der også mulighed for det, i Mae Hat og Sairee kan du booke snorkleudflugter eller tage med en af dykkerbådene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *