thailandrundt.dk

Rayong – den glemte perle

Den gamle bydel i Rayong er en overset perle blandt Thailands mere berømte byer og badedestinationer. De fleste turister har aldrig hørt om byen, mens nogle vi  huske Rayong som et sted, man blot kører igennem for at komme til havnen i Ban Phe og bådene til Koh Samet.

Kun få stopper op i byen, og det har givet Rayong en snert af noget lokalt og et sted hvor masseturismen endnu ikke hersker. For byen har faktisk noget interesasant at byde på. Mens omegnen primært består af industrizoner og gennemkørselsveje, så er det som tiden er gået i stå i byens ældste kvarter, hvor snart 100 år gamle træhuse dominerer.

Placeringen ud til floden er charmerende. I gamle dage var Rayong et lille handelscentrum for mindre landsbyer langs bredderne. Både bandt området sammen, men da det blev hurtigere og billigere at transportere varer med lastvogne falmede Rayongs gamle bydel.

Heldigvis er træhusene her stadig. I dag indrettet som gallerier og små restauranter, hvor Rayong Curries og stegte glasnudler er gengangere på menukortene. Her er også små gallerier, der via fotografier og effekter fortæller om livet i byens storhedstid. Faktisk er både huse og inventar overraskende velbevarede, og de mange effekter består af lige dele vintage interiør og traditionelt kunsthåndværk.

Langs Yomjinda Road kan du opleve en herlig blanding af templer, gamle træhuse og kinesiske helligdomme. Er du i Rayong i regntiden, så er Tapong Frugtmarked et must-see. Lækre frugter som rambutan og mangostan får ikke meget bedre end her, og når aftenen falder på kan du spise lækker seafood på en af de enkle restauranter ved havnen.

Rayong er ikke kun historie og hyggeligt byliv, men også glimrende strande. På begge sider af byen ligger resorts ud til havet, men de fleste steder er der god plads på strandene.

Det er uden tvivl Koh Samet, der trækker turister til området, men hvorfor ikke snuppe en overnatning eller to i Rayong?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *