Nyt fra Thailand og Sydøstasien – august 2015

Nyt fra Thailand og Sydøstasien – august 2015

Slut med strømafbrydelser på Koh Mak og Koh Kood
De to øer i Trat-provinsen syd for Koh Chang har de senere år været hårdt ramt af strømafbrydelser som følge af øget forbrug fra nye hoteller og faciliteter.

Tidligere blev nødgeneratorerne ofte slået til når strømmen gik, men i denne uge blev de to øer koblet til hovedledningen på fastlandet, og de skulle give en kapacitet, der vil kunne opfylde behovet de næste tre årtier.

Turisterne er ved at få øje på Koh Kood og Koh Mak, der begge er forholdsvis rolige steder. På Koh Mak satser man på bæredygtig turisme, mens Koh Kood er mere uspoleret med tæt jungle og begrænset infrastruktur.

ASEAN kulturcenter åbner i Bangkok
Landene i Sydøstasien (ASEAN) har i en periode arbejdet på at udvikle turisme på tværs af grænserne. Det skal være lettere at rejse fra land til land både med fly og med bil eller bus. Det projekt har skabt ASEAN Cultural Center, der skal fungere som en slags kulturudveksling mellem gruppens 10 medlemslande.

Centret, der ligger på tredje etage af Ratchadamnoen Contemporary Art Centre tæt ved Democracy Monument, har bl.a. en turistzone med præsentationer og udstillinger fra de sydøstasiatiske lande.

På samme etage ligger i øvrigt det nyåbnede Centre of Thai Inspiration, som indeholder effekter og produkter fra hele Thailand. Er man til kunst eller er kulturinteresseret, er det oplagt at lægge vejen forbi Ratchadamnoen ved sit næste besøg i Bangkok.

Samarbejdet mellem de fem lande i ASEAN, Thailand, Cambodja, Laos, Vietnam og Myanmar går under navnet fem lande en destination.

Færre danskere besøgte Thailand i årets første seks måneder
Mens Thailand samlet kunne notere en markant stigning i antallet af turister i årets første seks måneder, så besøgte 6 % færre danskere landet i samme periode. Det er primært turister fra nabolandene, det står for den store stigning, men også 29 % flere amerikanere holdt ferie i Thailand fra januar til juli.

Den største nedgang står Rusland ikke overraskende for. De økonomiske sanktioner har ramt landet hårdt, og det er også gået ud over feriebudgettet. Knap 35 % færre russere besøgte Thailand i første halvdel af 2015. Totalt lå antallet af turister i årets første seks måneder 30 % højere sammenlignet med 2014.

App skal løse Phukets taxiproblemer
Prisniveauet på Phukets taxier er Thailands højeste og kombineret med en ofte dårlig service, har turistbranchen længe ønsket at gøre noget ved problemet.

Myndighederne har dog været mere nølende overfor den såkaldte taximafia, der siges at sidde tungt på branchen. Men nu er der hjælp på vej fra en uventet kant. Appen Grab Taxi er udkommet i en betaversion på Phuket, og den skal være med til at højne standarden hos øens taxier.

Grab Taxi eksisterer allerede i et antal asiatiske byer, og nu har virksomheden bag i samarbejde med myndighederne på Phuket udgivet appen som kun chauffører, der bruger taxameter og yder en god service kan benytte.

Turistbranchen på Phuket er glade for det nye samarbejde, som man mener vil gøre øen mere attraktiv for turister.

Emirates øger på Phuket
Fra 1. december øger Emirates antallet af afgange mellem Dubai og Phuket. Der er tale om fire ugentlige flyvninger svarende til en kapacitetsstigning på 57 %. Ifølge Thierry Antinori, vicepræsident i Emirates, er ruten til Phuket en vaskeægte succeshistorie. Flyselskabet oplever stor efterspørgsel, og såvel turister som fastboende i regionen vil få glæde af Emirates store rutenet.

Afgangstiderne for de nye flyvninger, der foretages med Boeing 777, er nøje fastlagt så de passer med videre forbindelse til Europa og Nordafrika.

Tag på hvalsafari i Thailandbugten
Det er ikke mange, der ved, at det er muligt at tage på hvalsafari i Thailandbugten. Ifølge turistministeriet er der et stort potentiale i at lade turister tage på hvalsafari i den nordlige del af bugten mellem Phetchaburi og Samut Songkhram.

Ministeriet har udgivet en guide til, hvordan lokale, turister og bådudlejere skal forholde sig til de store dyr. Her kan man læse, at hvalsafari er på dyrenes præmisser, og der er udstukket regler for f.eks. minimumafstand og bådenes hastighed.

Thailand er det eneste af ASEAN-landene, hvor man kan observere hvaler. Det bedste tidspunkt et fra september til november, og ved udmundingen af Mae Klong floden (Kwai-floden) er det også muligt at se irrawaddy- og stillehavsdelfiner.

Thai Airways skærer ned på Phuket fra København
Sæsonruten fra København til Phuket får 16 % færre sæder den kommende vinter, skriver check-in.dk. Det er ikke vigende efterspørgsel, der får Thai Airways til at skære ned, men mangel på den populære flytype Boeing 777-300. Det nationale thailandske flyselskab har prioriteret andre destinationer over ruten mellem København og Phuket, der fortsat har tre ugentlige afgange.

Salgschef Flemming Sonne fra Thai ærgrer sig over beslutningen. Han havde håbet på flere sæder i stedet for færre, for efterspørgslen er der. Også den lignende rute mellem Stockholm og Phuket skal flyves med den mindre flytype.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *