Sommer i Thailand – her skal du tage hen

Når sommerferien skal bestilles har de fleste kikkerten rettet mod Middelhavet, men du kan få meget mere ferie for pengene i Thailand. Fra juni til september går turiststrømmen mod landene i Sydeuropa, men de, der overvejer at holde sommer i Thailand kan vælge og vrage i gode tilbud på både flybilletter og overnatning. Og det er ikke de eneste fordele ved at rejse i lavsæsonen.

I sommermånederne er der også færre turister og dermed mindre trængsel. Tempoet er i bund, og der er større chance for at opleve det autentiske Thailand. En anden meget stor fordel ved at rejse til Thailand om sommeren er den smukke natur, der står grøn og frodig. Væk er også de ofte lidt sølle vandfald og floder som man kan se i tørtiden – om sommeren får du langt bedre naturoplevelser.

Med andre ord: Behøver du ikke sol fra morgen til aften i hele din ferie, så skulle du overveje at rejse til Thailand om sommeren. Priserne er i bund, og du kan bo billigt på et fire- eller femstjernet resort, som du ellers ikke ville have råd til i højsæsonen. Hotellerne kører ofte med store rabatter, og har du ikke bestilt hjemmefra, kan du måske forhandle prisen ned, når du står i receptionen.

Nedenstående områder er rigtig gode at besøge om sommeren. Regnmængderne er moderate, og faktisk er perioden en af de tørreste i Thailandbugten ved Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao.

Ønsker du en skræddersyet rejse til Thailand, så samarbejder jeg med et dansk rejsebureau (medlem af Rejsegarantifonden), der laver Danmarks bedste og billigste rejser til Thailand – se mere her.

 

Bangkok-området

Bangkok-området med Hua Hin og Pattaya er vejrmæssigt langt fra det hårdest ramte område i regnsæsonen. Tværtimod er disse destinationer måske nogle af de bedste steder at tage til i sommermånederne. Det kan regne et par timer hver dag, men solen kan også skinne fra en skyfri himmel en uge eller mere i træk. August og september kan dog være en varm og fugtig fornøjelse i Bangkok. Forvent temperaturer på ca. 32 °C og 110-120 mm regn i juni og juli måned. Book fly, hotel eller pakkerejse til Pattaya og Hua Hin.

 

Koh Samet og Rayong

Lille Koh Samet og Rayong på fastlandet er nogle af de tørreste steder i Thailand set over et helt år. Regn i sommermånederne forekommer, men der er ofte mange dage i træk med skyfrit vejr. Bygerne falder typisk sidst på eftermiddagen og varer en times tid. Koh Samet er ikke særlig stor, og selvom sommermånederne er lavsæson, så er det en god idé at booke hotel i forvejen. Området får ca. 90 mm regn i juni og juli, hvor temperaturen ligger på lige over 30 °C. Book fly, hotel eller pakkerejse til Rayong og Koh Samet.

 

Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao

De populære øer i Thailandbugten er nogle af de bedste steder at tage til om sommeren, og faktisk går juni måned for at være en af højsæsonerne her. Området har en lidt anderledes tør- og regntid i forhold til resten af Thailand. Byger forekommer i sommermånederne, men der er masser af sol og gang i nattelivet. De mange turister er selvfølgelig årsagen til, at man ikke ser de helt samme rabatter på hverken fly eller hotel som i det øvrige Thailand på denne årstid. Forvent høj luftfugtighed, temperaturer på 31- 33 °C og ca. 100 mm regn pr. måned i sommerperioden. Book fly, hotel eller pakkerejse til øerne.

59 comments

 1. Kære Thailandrundt. Tak for et super informativt website!

  Vi er 2 familier + bedstefar (5 voksne+5børn) der vil rejse til Thailand til Juli, men er i tvivl om hvor vi skal tage til, for at undgå regntid.

  Det lyder som Koh Samui/Phangang – Hvad vil du anbefale? Vi vil gerne finde et resort, hvor vi kan leje en stor bungalow/Villa ned til stranden – gerne en stille bugt, men som stadig ligger i rimelig afstand til lidt liv – restaurant/cafe/marked el lign.

  Vi bliver hurtige trætte af at dase på stranden, så det vil være fint at kunne leje scootere og se øen, el bådture o.lign.

  Jeg ser frem til at høre fra jer.

  Vh Marie

  1. Hej Marie. Tak for de pæne ord :-). Ingen tvivl om at Samui/Phangan er det bedste sted at tage hen i sommermånederne. Jeg har selv været på Samui i august og havde dejligt vejr. Regnbyger om eftermiddagen må forventes, men ellers masser af sol.

   Koh Phangan er endnu ikke så udviklet som Samui, der nok er den ø jeg vil anbefale jer. Her er alt inden for rækkevidde og det er nemt at komme rundt (mange veje på Koh Phangan er MEGET stejle).

   Jeg kender ikke jeres budget og jeg tror det kan blive svært at finde et hotel, der har villaer, hvor I kan bo alle 10, men jeg har i hvert fald fundet et sted:

   Pavillon Samui Boutique Resort ved Lamai Beach (Lamai har masser af restauranter og er væsentlig roligere end Chaweng)

   Hvis I ikke behøver at bo alle 10 i samme villa bliver udvalget jo noget større.

   Alternativt kan I kigge på Samui Villas, der udlejer villaer på Koh Samui. Det samme finder du på Samui Villa Retreat.

 2. Tak for hurtigt svar. De anbefalede steder ser rigtig dejlige ud, men også dyre. Jeg tror, vi breder søgefeltet lidt ud og kigger på 3 værelser på et resort også. Kan du anbefale et godt sted på Samui? Og hvis vi selv skal kigge – Hvilken bugt/strand vil du så anbefale os?
  På forhånd tak for din hjælp.

  1. Hvis det skal være et forholdsvis roligt sted så tænker jeg at Choeng Mon Beach kunne være noget for jer. Stranden ligger helt mod nordøst ca. 20 min. fra Chaweng, hvor der er masser af liv. Mange hoteller ved Choeng Mon er forholdsvis dyre, men se f.eks. P.S. Thana Resort, der ligger ud til stranden og får gode anmeldelser. Lidt dyrere er Imperial Boat House.

   Et hyggeligt sted er Bo Phut på nordkysten, hvor der er et dejligt byliv. Her kunne I kigge på The Waterfront eller Lawana Resort, der ligger mere fredeligt og har nogle store familierum. Der ligger flere andre hoteller på stranden, så det er bare om at sammenligne.

   Længere mod vest på Samui ligger den lange Mae Nam Beach, der er meget rolig. Her ligger en del hoteller helt ud til stranden, bl.a. Paradise Beach Resort.

 3. Kære Thailand rundt,

  Vi er en familie på 4 med en 1 årig og en 2 årig som er i gang med at se på rejser til Thailand. Vi har aldrig været der og der er jo mange muligheder. Vi vil rigtig gerne rejse slut maj og 2 uger frem. Kunne i hjælpe med lidt råd om hvorhen?
  Tak for på forhånd

  1. Hej Stine. Hvis det er til somme I skal afsted, så er ovenstående muligheder de bedste. Jeg havde selv valg Koh Samui eller naboerne, men med tanke på jeres små børn kan Hua Hin måske være bedre. Koh samui er lækre strande, mens Hua Hin mere er store resort. Stranden her er ikke den bedste.

   Der er rigtig mange der rejser rundt med børn i Thailand og I skal nok gøre op med jer selv, hvor meget I vil rejse og hvad jeres børn kan klare.

   Flyveturen til Thailand er jo lang, og så er der en ekstra flyvetur til Koh Samui fra Bangkok eller Singapore.

   Jeg håber du kan bruge mit lidt hurtige svar til noget, som keg skrev tidligere, så er keg pt ude at rejse.

   Mange hilsner fra Carsten

 4. Kære Thailand rundt.
  Vi er to par som skal afsted til november, vi har ikke været i Thailand før..
  vi flyver til Bangkok, og taler om at tage på en af øerne Koh Chang.. Er det et sted du har erfaring med? Vi vil gerne bo ved vandet og nyde strand og sol.. Da det er første gang vi rejser til Thailand, har jeg ingen ide, om November er lav eller høj sæson 🙂
  Hvilken ø ville du anbefale, hvis vi gerne vil have det bedste af Thailand. 🙂
  Vi nyder det Thailandske køkken, så det skal også være en del af vores oplevelser.
  Tak for god side.

  1. Hej Charlotte. Koh Chang lyder bestemt som en god idé. November er lige før højsæsonen, så I skal forvente en byge eller to. Ofte korte eftermiddagsbyger. Koh Chang er den største af øerne i den del af Thailand og det er her turismen er mest udviklet uden dog at kunne sammenlignes med f.eks. Phuket. Jeg har skrevet en guide til Koh Chang på min anden side her, som I kan læse for at få et indtryk af, hvor I skal bo.

   Rigtig god rejse og mange hilsner fra Carsten

 5. Kære Thailandrundt
  Sikken en fin hjemmeside først og fremmest:)
  jeg søger en rejse her i juli med min kæreste, men vi har lidt svært ved at finde ud af hvad der ville være det optimale sted for os at tage hen, da vi også har nogle kriterier for destinationen. Vi øsnker nemlig:
  – at det ikke skal regne alt for meget
  – at der er noget smuk natur i nærheden at tage ud og se på
  – at der er mulighed for at leje en lejlighed, eks på Airbnb
  – at der er mulighed for at dykke
  – at der er noget at opleve

  Jeg håber, at der findes et sted der har bare nogle af vores ønsker, og at i måske kan hjælpe os på rette vej?
  Mvh Signe

  1. Hej Signe. Tak for de pæne ord 😉

   Som du nok ved er sommeren den våde periode i det meste af Thailand. Men på Koh Samui kan I sagtes få masser af sol, men må dog forberede jer på en byge eller to, der som regel kommer sidst på eftermiddagen. Koh Samui har de meste af det I efterspørger – det er måske ikke stedet for de helt store oplevelser, men en tur rundt på øen vil bringe jer frem til vandfald og jungle. I kan sejle ud til en nationalpark, der ligger mellem Samui og Koh Phangan – her er der rigtig smukt.

   Dykning er absolut muligt – f.eks. kan I tage op til Koh Tao for at se hvalhajer og meget andet. Jeg ved dog ikke om det er muligt at leje en lejlighed, men mon ikke…? Alternativt er der jo masser af hoteller.

   Jeg har selv besøgt Koh Samui i august og havde glimrende vejr.

   Området omkring Bangkok og Hua Hin er også en mulighed, men det er knap så eksotisk og der er langt til god dykning.

   Jeg ønsker jer en rigtig god ferie – de bedste hilsner fra Carsten

 6. Hej Thailandrundt,
  Vi er (næsten) på vej til Thailand her i juli måned, og havde på grund af regntiden tænkt på at tage til Koh Tao – men nu er vi blevet noget opskræmt af de mange (syv) teenagere, der er fundet omkomne under mystiske omstændigheder på øen.
  Er der et alternativ til Koh Tao, hvor man også kan opleve de fantastiske strande uden alt for megen regn og uden at skulle “kigge sig over skulderen”?
  Venlig hilsen,
  Helle

  1. Hej Helle. De tre øer Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao har nogenlunde samme vejr i juli. Har du overvejet Koh Samui eller Koh Phangan som alternativer? Samui er selvfølgelig ret turistet, men Phangan har masser af lækre strande og er noget roligere. Dog er der jo det månedlige full moon party, der afholdes på Hat Rin Beach på den sydøstlige del af øen.

   Mange hilsner fra Carsten

 7. Hej Carsten
  Vi er 2 voksne og 2 børn der skal til Vietnam i medio maj og vi tænkte på at starte med en uges badeferie i Thailand. Ville egentligt helst til Koh Samui, men det ser ud til at div lavpris flyselskaber ikke flyver på dette tidspunkt. Synes det bliver for dyrt med Thai Airways.
  Kan se man kan flyve til Surat Thani og Chumphon, vil det kunne betale sig at sejle derfra? Bliver det for bøvlet med 2 børn på 5 og 8, og er der lettere og stadig billige måder at komme derover på? Og kan du anbefale andre steder på dette tidspunkt, vil gerne bo ved vandet og kunne gå til spisesteder og lidt indkøbsmuligheder.
  På forhånd tak og tak for et fedt site 👌
  Mvh Thor

  1. Hej Thor. Tak for de pæne ord. Der er så vidt jeg ved ingen lavprisflyselskaber, der flyver fra Bangkok til Koh Samui. Det skyldes, at det er Bangkok Airways, der er ejer lufthavnen på Samui, og de bestemmer priserne. Det er rasende dyrt i forhold til andre indenrigsruter i Asien.

   Det er ihvertfald muligt at tage via Surat Thani med bus og båd, men det er en lang tur især for børnene. Men hvis I alligevel skal rejse rundt i Vietnam, så er turen måske ikke noget problem. Prøv at Google muligheden for at få en ide om prisniveau eller gå ind på orientalescape.com for at se om de ikke kan hjælpe. Her er der tale om privat transport og det er ikke sikkert det kan betale sig. Fra Khao San i Bangkok kører en del busser den rute, hvor færgebilletten er inkluderet i prisen. det er som regel billigt og komforten er ikke fantastisk.

   I kunne overveje Koh Samet, der ligger et par timers kørsel fra Bangkok. En lille ø uden de store muligheder. Der er en stribe spisesteder, men meget lidt shopping. Til gengæld gode strande.

   Mange hilsner fra Carsten

   1. Hej Carsten

    Tak for svar :-).

    Efter at have siddet og kigget på dine virkelig fede hjemmesider har vi ændret vores rejseplaner og vil gerne tilbringe lidt længere tid i thailand.

    Som sagt er vi en familie på 4 med to børn på på 5 og 8. Vi skal være afsted fra midt i maj til omkring 1 august og har et budget på omkring 80000 kr.

    Vi vil gerne til Thailand og Vietnam, måske også Laos hvis budgettet og tiden tillader. Indtil videre hælder vi til at være mest i Thailand, men er åbne for forslag.

    Mht Thailand har jeg kigget lidt på Bangkok, Koh Samet, Rayong, Hua Hin, Koh Samui og Koh yao Noi.

    Er de alle steder der er ok at rejse til på den årstid?

    Tænkte at starte med taxi til Rayong/Koh Samet og retur til Bangkok. Så enten tog eller taxi til Hua Hin, tog videre til Surat Thani, færge til Koh Samui og derefter bus til Krabi og ud til Yao Noi derfra.

    Ville egentlig også gerne til Chiang Mai, men synes jeg kan læse herinde at det ikke er den bedste årstid at tage dertil på. Er der andre steder der er bedre/federe på denne årstid? Det skal selvfølgelig ikke være strand det hele, ungerne har også godt af lidt kultur ;-).

    Mht til Vietnam er vi lidt på bar bund, skal vi til nord eller syd?.. Ville gerne Hoi An, Halong bugten mm.

    Er også i tvivl om vi skal starte i Thailand og slutte i Vietnam eller omvendt, er der nogen fordele her mht årstid?

    Havde tænkt os at købe en returbillet fra København til Thailand/Vietnam – Vietnam/Thailand til København og så ellers rejse “lokalt” dernede. Hvordan lyder det?

    Det er selvfølgelig ikke et must at nå alle disse steder, ved heller ikke om det er realistisk.. Og som sagt er vi åbne for andre forslag også.
    Hvordan lyder budgettet, så man kan komme fra Kbh-Bangkok og Ho Chi Minh-Kbh for omkring 16000, det fås vel ikke billigere eller?..

    Ved godt det var mange spørgsmål, men håber du kan hjælpe lidt med dem :-).

    På forhånd tak
    Mvh Thor

    1. Hej Thor. Rejseplanen i Thailand lyder ok, men I skal dog nok droppe Koh Yao Noi, der har regntid i sommermånederne. Mht. Vietnam, så er den centrale del af Vietnam glimrende at besøge i sommermånederne. Hoi An, Danang og Nha Trang f.eks. Nordvietnam kan også besøges, men det er varmt og I må forvente en del regn.

     Generelt tor jeg I skal passe på ikke at proppe for meget ind i rejsen. Hvis I vælger Thailand og Vietnam, så drop Laos. Jeg tror det bliver for meget. Også med tanke på, at I vil rejse lokalt. Det kan tage lidt tid. Ikke bare det at rejse, men også at researche sig frem til busstationer, ruter osv. Skal I rejse en længere distance, så tjek hvad det koster at flyve i stedet for at tage bussen. Det er ret billigt at flyve indenrigs i Thailand, så det er værd at sammenligne priserne. Med andre ord: der er ingen grund til at sidde 16 timer i en bus, hvis det kun er 50 kr. dyrere at flyve.

     16.000 kr. for flybilletterne for jer alle lyder som en rigtig god deal – det får nok ikke meget billigere. Det lyder generelt som en fed rejse – om 80.000 er meget eller lidt er svært at svare på. Alle rejser forskelligt og det kommer helt an på hvordan I vil bo og spise. Der går faktisk også en del penge til vand!

     Mange hilsner fra Carsten

 8. har været i Thailand de sidste 3 år i marts måned. For 3 år siden skinnede solen meget og uden ret meget regn, men de 2 sidste år 2016 og 2017 har det regnet en del samt en del overskyet, hvorved soltimerne er blevet ret små.
  Kan man ikke *regne* med hvor meget det regner de forskelige måneder i Phuket og Krabi området mere??

  1. Hej Michael. Tja…der vel enighed om at sæsonerne ikke er så skarpt opdelt som tidligere. Jeg var faktisk selv på Phuket i marts og det var en blandet fornøjelse. Måske 2018 bliver bedre ;-).

 9. Hej Thailand rundt
  Sikke en dejlig hjemmeside, I har☺Vi er en familie på fem, som allerede har bestilt rejse til Thailan til sommer. Vi skal være der i 3 uger og har planlagt at tage til Bangkok, Hua Hin og Pattaya. Vi har tidligere været på Krabi, men det var om sommeren. MIt spørgsmål går på, hvordan vi bedst beskytter os mod myggestik. Har hørt, at dengue feber er et stigende problem og især om sommeren. Disse myg stikker desværre også om dagen. Om aftenen kan vi selvfølgelig dække os til og spraye med myggebalsam. Men hvad gør vi om dagen, når vi skal bade? Kan man få vandfast myggebalsam og så spraye det udenpå solcreme? Hvad er dine erfaringer.

  Kh familien på 5

  1. Hej Camilla. Tak for de pæne ord :-). Jeg må være ærlig og sige at jeg ikke gør noget for at beskytte mig mod myggestik om dagen.

   Jeg har googlet lidt og fundet ud af, at man sagtens kan få vandfast myggebalsam, der så skal udenpå solcremen. Prøv at læse lidt i bl.a. denne tråd på Tripadvisor

   Køb myggespray i Thailand og få eventuelt råd på apoteket der. Der er også nogle, der nævner armbånd mod myg, men om det er effektivt ved jeg ikke. I hvert fald skulle armbåndet kunne tages med i poolen og havet.

   Det var ikke så meget jeg kunne hjælpe med, men I må i hvert fald have en rigtig god rejse.

   Mange hilsner fra Carsten

 10. Hej Thailand rundt
  Vi er en familie som har snakket om at tage til hua hin sidst i juni og 14 dage frem . Da vi har mulighed for at leje et hus privat Regner det meget på det tidspunkt ? Og hvad med varmen er det så man ikke kan holde ud at gå ude eller hvordan . Vh christina

  1. Hej Christina. Juni er en udmærket måned at tage til Hua Hin. I må forvente byger, men området får slet ikke så meget nedbør som f.eks. Sydthailand. Mht. varmen, så synes jeg ikke det er et problem, men det kan jo være forskelligt fra person til person, hvordan man mærker den. Det er da en god mulighed at I kan leje et hus, så jeg ville ikke tøve med at tage afsted.

   Mange hilsner fra Carsten

 11. Hejsa
  Vi er en familie på 4 som gerne vil til Thailand de 2 sidste uger af juli.

  Hvad kan anbefales – det må gerne ligge tæt på god strand med snorkling muligheder – og det kan goså være med 1 uge et sted og 1uge et andet sted.

  Kender ikke så meget til Thailand og ved at der nogen steder er meget regntid.
  Mh
  Martin

  1. Hej Martin. I juli og med god strand er der faktisk kun øerne i den vestlige Thailandbugt: Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao, der nemt kan kombineres. Vejret er for det meste solrigt, men en eftermiddagsbyge af og til må forventes.

   Fra Mae Haad Beach på Koh Phangan har jeg snorklet direkte fra stranden, men det er et lille strandområde uden en egentlig by. Også fra Haad Chao Pao er det muligt at snorkle. Ellers mindes jeg ikke at nogle af disse øer har gode snorklemuligheder ud for strandene, men det er supernemt at booke en udflugt, hvor I tager med speedbåd ud i øhavet. Her er der masser af gode snorklesteder med farvestrålende fisk.

   Koh Samui er den absolut mest kendte af øerne – her er der flere ferieområder (Chaweng, Lamai, Bo Phut og Mae Nam) med alt i barer, hoteller og restauranter.

   Koh Phangan er mest kendt for sit full moon party, men ellers er øen beriget med smukke strande – mange af dem kan kun nås med båd.

   Koh Tao er et populært dykkested med mange backpackere. Her er der liv og glade dage på vestkysten.

   Lad mig vide, hvis jeg skal være behjælpelig med at sammensætte en rejse for jer.

   Mange hilsner fra Carsten

 12. Hejsa😊
  Vi kunne godt bruge lidt insider viden ang vores mulige sommerferie til Thailand i juni 2018., for 2 voksne.
  Vi kan rejse fra først – midt i juni og vil gerne være afsted i ca 14 -16/17 dage ialt.
  Det er vigtigt for os at finde et sted tæt på stranden med gode snorkle muligheder, er vandt til Egypten Sharm el Sheikh om vinteren.
  Helst i de områder hvor der ikke falder så meget regn..
  Hvad kan I anbefale os ?
  Har læst beskrivelsen i kommentaren før denne.. er det det samme som er gældende ?
  På forhånd tak 😊
  Hilsen
  Dorthe Mark

  1. Hej Dorthe. Ja, det er det samme, der er gældende. Dog vil jeg sige, at hvis snorkling er meget vigtigt for jer, så vælg Koh Tao. Det er her de bedste steder ligger. Jeg har selv besøgt Sharm et par gange (Naama Bay) og jeg kan ikke komme i tanker om et sted i Thailand, der minder om det. De strande jeg nævnte i indlægget ovenover har rev lige ud for kysten, men generelt er der dybere end i Sharm. Igen: Det er rigtig nemt at komme ud at snorkle fra øerne – der er adskillige tourarrangører og forskellige ruter.

   Rejsen til Koh Tao kan dog godt være lidt besværlig, men selvfølgelig overskuelig. Fra Bangkok kan I tage flyet til Koh Samui eller til Chumpon på fastlandet. Begge steder kan I sejle til Koh Tao.

   Når I skal rejse om sommeren er juni en fin måned at besøge Koh Tao, Koh Phangan og Koh Samui. En byge eller to må forventes, men der er masser af sol og i modsætning til f.eks. i Sydthailand (Krabi/Phuket) så er vandet krystalklart i disse måneder.

   Skriv endelig igen, hvis jeg kan være behjælpelig med yderligere.

   De bedste hilsner fra Carsten

 13. Kære Thailandrundt,

  Vi er to voksne og en baby (der på vores ønskede rejsetidspunkt er 8 mdr gammel), som gerne vil til Thailand sidst i juni måned i to-tre uger frem.
  Vi ønsker selvfølgelig bedst muligt vejr, men ikke mindst også at bo et sted, som er babyvenligt for både baby og forældre og roligt og bekvemt. Dine svar til de øvrige kommentarer er rigtig fine og brugbare, så jeg tænker mest på, om der er noget, du særligt vil anbefale (og fraråde), når vi har en baby med? Både mht områder og hoteller/resorts.

  På forhånd tak! 🙂

  Mvh. Ida

  1. Hej Ida. Nu har jeg ikke selv børn, så min viden på det punkt er ret begrænset. Men det er værd at have i tankerne, at det kræver en flyvetur at komme ned til f.eks. Koh Samui – om det er sagen for en baby er jeg ikke sikker på. I kan køre til f.eks. Hua Hin eller Koh Samet. Sidstnævnte er i hvert fald rolig, men her ikke det helt store at tage sig til udover pool og strand. Pattaya er jo liv og glade dage, men skal I primært være på hotellet, så er der ofte gode tilbud her. Stranden i Pattaya er dog ikke særlig god.

   Som du måske har opdaget er jeg lidt på udebane her 🙂 . Det er ikke det helt store jeg kan bidrage med – desværre.

   Hvis du ønsker det vil jeg gerne prøve at høre min samarbejdspartner i Thailand om han kan anbefale noget – jeg ved at han har børn 🙂

   De bedste hilsner far Carsten

   1. Hej Carsten
    Tusind tak for dit svar 🙂 Du må meget gerne høre din samarbejdspartner, om han har anbefalinger!

    1. Hej Ida. Peter har selv boet på Centara Samui Villas, der er isoleret fra den “værste” turisme på den sydøstlige del af øen. Det er villaer/bungalows og et sted, der er vant til børn. Nu var det ikke for at sælge dig noget, men Peter kan tilbyde ovenstående hotel (Garden Villa) for 750 kr. pr. nat inkl. morgenmad (15 % billigere end de store bookingportaler) – du kan bare skrive til mig på info@thailandrundt.dk, hvis det lyder som noget, I kunne tænke jer.

     De bedste hilsner fra Carsten

 14. Hej Carsten
  Super inspirerende hjemmeside:-)
  Vi er 4 voksne og 5 børn, der rejser afsted medio juli og tre uger frem. Børnene er mellem 7 og 13. Flybilletterne til Thailand er bestilt.
  Egentlig ville jeg gerne til Koh Samui, men jeg synes, at flybilletterne dertil er for dyre, da de koster 50% af, hvad vi betalte for vores flybilletter fra København til Bangkok t/r.

  Jeg har læst mig til, at det skulle være muligt at snorkle fra Koh Samet, så der tænker jeg, at vi tager 4-5 overnatninger der. Derudover har vi planer om at tage de første 3 overnatninger i Bangkok, men derudover er jeg lidt på bar bund. Jeg overvejede Phuket, men har efterfølgende læst mig til, at der regner en del i juli og august, og vi vil gerne, hvis det ikke regner halvdelen af vores ferietid. Vi vil gerne have ok strande, byliv og være ikke alt for langt fra nogle seværdigheder, så vi også kan komme lidt ud. Har du et bud?

  Dbh.
  Anja

  1. Hej Anja. Tusind tak. Du har helt ret: det er superdyrt at flyve til Koh Samui, men der er en anden mulighed. I kan booke en såkaldt kombinationsbillet hos AirAsia, hvor fly fra Bangkok til Surat Thani eller Nakhon Si Thammarat og bus herfra til molen og båd til Koh Samui er inkluderet. Jeg har lige prøvet at lave en hurtig søgning – turen kan gøres på ca. seks timer fra Bangkok lufthavn til I står på Koh Samui. Prisen for voksne i juli er ca. 220 kr. one way. Se mere på AirAsias hjemmeside her. Bemærk, at AirAsia flyver fra den gamle lufthavn Don Mueang.

   Thai Smile (Thai’s lavprisselskab) og Nok Air flyver også fra BKK til Surat Thani, men her skal I så selv finde transport fra lufthavnen til molen.

   Jeg ved ikke, hvor meget eventyr I har i blodet, men I kunne også tage nattoget fra Bangkok til Surat Thani og derfra til molen.

   Der er faktisk ikke rigtig andre steder i Thailand end Samui, Phangan og Tao i juli – selvfølgelig kan I også tage til Hua Hin, men her er stranden på det jævne og der kan i hvert fald ikke snorkles.

   Jeg håber du kan bruge ovenstående – I må i hvert fald have en fantastisk rejse 🙂

   Mange hilsner fra Carsten

 15. Hej Carsten
  Fin informativ hjemmeside:-)
  Vi er en familie med 2 teenagere, der overvejer en rejse tik Thailand i juli/august og kan læse ud af denne tråd hvilke 3 steder du anbefaler ifh. vejret. Hvad tænker du om safari i Khao Sok Park i juli måned? Og hvad med Khanom ift. vejr, strand, vand?
  Vh.
  Lise

  1. Hej Lise. Khanom har nogenlunde samme klimas som Koh Samui – dvs. regnbyger må forventes, men som regel som eftermiddagsbyger. Khao Sok i juli er temmelig regnfuld, men det kan jo være en oplevelse i sig selv :-).

   Mange hilsner fra Carsten

 16. Hej Carsten.
  Mine kæreste og jeg ønsker en afslappende dejlig ferie i Thailand start juni måned
  Jeg har en drøm om en lille bungalow
  Et trænings center, lækre restauranter og ellers bare at kan nyde hinanden i lækre omgivelser. En rigtig kæreste ferie 😊
  Hvor skal vi hen? Og hvordan vil du skyde vores budget skal ligge, foruden alle goder og lommepenge selvfølgelig

  1. Hej Simon. I juni skal I nok til Koh Samui eller Koh Phangan. Hvis der skal være træningscenter på hotellet skal det nok være af en vis standard. Det kommer selvfølgelig også an på, hvor længe I vil være væk. Men jeg har lige lavet en hurtig søgning på flybilletter. Med to stop undervejs koster de ca. 4200 kr og med et stop knap 7000 kr. Hertil kommer så hotellet – jeg har fundet hoteller til 4000-5000 kr for jer begge (11 nætter), men om det er præcis det, du søger, ved jeg ikke.

   Men jeg vil bestemt tro I kan komme afsted for 10.000 kr pr person og sandsynligvis også billigere – det afhænger af hotelstandard. Du er velkommen til at skrive til mig på info@thailandrundt.dk med jeres budget, så kan jeg komme med et lidt mere konkret forslag til jer.

   Mange hilsner fra Carsten

 17. Tak for mange gode råd og oplysninger.
  Jeg kan se at du anbefaler Koh Samui og øerne dér i juli/august. Men kunne Hua Hin eller Koh Samet også gå an?
  Vi er en familie på 4 og vi har 14-16 dage i juli/august. Vi ville helst undgå den ekstra rejsetid og omkostning til Koh Samui og leder derfor efter alternativer. Men det dur jo heller ikke hvis vejret er alt for vådt og trist

  På forhånd tak.

  1. Hej Nanna. Både Hua Hin og Koh Samet kan bestemt gå an. Jeg har selv besøgt begge steder i juli og havde fint vejr. På Koh Samet skyfrit fra morgen til aften, mens der i Hua Hin af og til var kraftige eftermiddagsbyger af en times varighed – ellers masser af sol.

   Mange hilsner fra Carsten

 18. Hej! Tak for nogle informative sider. Vi er to, som rejser til Bangkok medio maj. Vi har tidligere været i Krabi omr. Men kan forstå, at går vi efter sol er det ikke stedet. Vi er primært ude efter sol og strand. Hvor er det vejrmæssigt bedst at tage til? Hilsen Jens Chr.

  1. Hej Jens Christian. Generelt er maj ikke en af de bedste måneder i maj, men jeg ville vælge Koh Samui, Koh Phangan eller Koh Tao – de tre øer i Thailandbugten. En byge eller to må forventes, men det er i mine øjne de bedste steder i maj.

   Mange hilsner fra Carsten

 19. Hej med dig 🙂
  Min kæreste og jeg regner med at rejse til Thailand i juli eller august måned. Vi elsker at slikke sol og blive varmet godt igennem og derfor er jeg lidt i tvivl om hvor vi skal rejse hen. Jeg har været i Phuket, Kaho Lak, Phi Phi Island, Hua Hin og Bankok.
  Kærlig hilsen Julie

  1. Hej Julie. Jeg vil helt klart foreslå øerne Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao. Her får I noget af det bedste vejr i sommermånederne – en eftermiddagsbyge eller to må forventes, men ellers masser af sol. Jeg har selv besøgt Samui og Phangan i august og havde glimrende vejr. Alle tre øer har gode strande og I kan kombinere øerne. Samui er mest besøgt og det er her lufthavnen ligger. Skriv til mig, hvis jeg kan være behjælpelig med at at arrangere jeres rejse.

   Mange hilsner fra Carsten

 20. Tusind tak for så hurtigt svaar 🙂 Det vil jeg helt sikkert
  Mange gange tak 🙂
  Hilsen Julie

  PS: Jeg kom lige til at tænke på om der også er en masse gadekøkkener på øerne? 🙂

  1. Hej Julie. Ja, det er ligesom de andre steder i Thailand, du har besøgt. Der er mange gode billige spisesteder. 🙂

   Mange hilsner fra Carsten

 21. Kære Carsten

  Ser ud til at du i på alle måder anbefaler Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao i juli og august måned. Har du nogen ide om hvad prisen for en kombinationsrejse til de tre øer fra ca. d. 20 juli og tre uger frem for 4 personer kan gøres for? – To af de 4 er unge på 12 og 15 år.

  Bedste hilsner fra Mogens

 22. Hejsa, vi er en lille familie på fire som overleveret Thailand i juli. Og tak for en god artikel om forskellige områder. Hvordan er området ved Krabi og Koch Lanta?

  Martin

  1. Hej Martin. Krabi og Koh Lanta kan ikke anbefales i juli. Og tak for din mail og dit svar – vi høres lige ved 🙂

   Mange hilsner fra Carsten

 23. Hej Carsten
  Vi er 2 voksne og 3 børn. 16 mdr +5+7år.
  Vi rejser til Thailand Midt Juni og skal være der en uge inden vi flyver videre til vietnam.
  Jeg vil gerne høre hvor det vil være mest børnevenlig i Thailand. vi vil helst undgå regn og der skal heller ikke være alt for lang rejsetid fraBangkok.
  der må gerne være strand, vandland, resort eller hoteller der er børnevenlige.

  1. Hej Thi. Størst chance for at undgå regn er der nok på f.eks. Koh Samui, men det kræver selvfølgelig en flyvetur fra Bangkok. Alternativt er der Hua Hin, hvor jeg selv har været om sommeren med fint vejr. Byen ligger 2-3 timers kørsel fra Bangkok. Her kunne I f.eks. vælge enten Novotel Hua Hin Resort eller Holiday Inn Resort Vana Nava, der begge har eget vandland. Førstnævnte ligger ud til stranden.

   Ha’ en rigtig god rejse. Mange hilsner fra Carsten

 24. Hej Carsten

  Endnu en gang tak for en fed side, har brugt den flittigt 😊, fantastisk arbejde du gør 👍.
  Vi er en familie på 4 der pt er i huahin men skal videre til Koh Samui den 29 maj til 5 juni
  Er dog kommet i tvivl om hvor vi skal bo på øen. Tænker nord eller øst er bedst, vil gerne bo nogenlunde roligt og have et værelse med lidt plads til at hygge/spille om aftenen (et bord ), da vi har 2 drenge på 5 og 8.
  Vores budget er omkring de 500kr pr nat. Har egentlig ledt efter steder med pool, da jeg ikke ved om havet er godt på denne årstid til badning hver dag. Havde også en forestilling om at bo på stranden, men kan godt se det måske bliver svært ift budget og ønske om lidt større værelse.
  Vil også gerne have muligheden for gode billige spisesteder i gå afstand, kan man godt spise aftensmad med drikkevarer for max 1000 bht for os 4 på øen? Vi er vant til små gadekøkkener 😉.
  Ved godt det var en ordentlig smøre, men har næsten kigget mig blind på hotels.com efterhånden så gode råd modtages med kyshånd 😊.

  På forhånd tak
  Thor

  Ps. Er der nogen vejrudsigter man kan regne med på denne årstid? Her i Hua Hin har de lovet regn hver dag, men indtil videre er der kun kommet en byge 😄. Har kigget på Yr.no

  1. Hej Thor

   Tusind tak for de pæne ord – de varmer 🙂

   Nord og øst er helt sikkert der I skal bo. Chaweng har nok den bedste strand, men bestemt også mest larm. Dog vil jeg mene at det nok skulle være muligt at finde et sted med lidt ro.

   Jeg har lige taget et tjek på hotels.com for at finde noget til jer. Det er faktisk ikke så nemt – der er jo ikke så længe til, så udvalget er begrænset. Men se f.eks. Samui Green Space Resort – her er pool og I bor i villa. Der er ikke langt til stranden i Mae Nam.

   Så er der Chaweng Resort – har både pool og ligger ved stranden, men får dog ikke supergode anmeldelser.

   Der er også The White Cottage i Bophut (som jeg tidligere har nævnt som et af de bedste billige hoteller på Koh Samui). Her er også pool. Bemærk at prisen er for ikke-refunderbar.

   Eller hvad med Oasis Hakuna Matata ved Lamai. Her er også pool og familieværelse.
   Mht madbudget så bliver det nok lige omkring de 1000 baht for jer alle fire – det tror jeg godt I kan gøre det for. Der ligger koncentrationer af gadekøkkener flere steder.

   Personligt er jeg for længst holdt op med at kigge på vejrudsigten, når jeg rejser. Især i tropiske områder og så i den såkaldte regnsæson. De smider altid lige en byge og et lyn på – bare for at være sikre. Jeg tror de har svært ved at forudsige noget som helst. Men superlækkert at I har haft godt vejr 🙂

   Nå, det var ikke meget jeg kunne finde til jer – men håber dog det kan bruges.

   I hvert fald må I have en fortsat rigtig dejlig ferie.

   Mange hilsner fra Carsten

 25. Hej Carsten

  Tusind tak for hurtigt svar og hjælp 😊👌.
  Tror det bliver White Cottage, det ser fint ud og virkelig skarp pris.
  Lækkert at høre at de 1000 baht rækker, vi skal være afsted indtil august og pengene skulle gerne slå til 😄. Var lidt i tvivl om prisniveauet på Samui.
  Vi stopper hermed at kigge på vejrudsigten og tager en dag af gangen 😄.
  Lige tilsidst skal jeg høre om vi kan købe færge biletter til Samui direkte ved molen eller skal det gøres online?

  Endnu en gang tak

  Mvh Thor

  1. Det er muligt at købe færgebilletter ved molen – selskabet Lomprayah er glimrende.

   Mange hilsner fra Carsten

 26. Perfekt, tusind tak for din hjælp 😊

  Det er virkelig fantastisk at du gider.

  Rigtig dejlig sommer

  Mvh Thor

 27. Hej Carsten.

  Min famile og jeg, : mand og 2 piger på 9 og 10 er bosat i Spanien men vi er danske.
  Jeg har altid haft en drøm om, at se Thailand og vise mine piger noget helt andet ( selv om de er multi kulturelle, og taler både engelsk og spansk og sanaks og har boet hele livet i Spanien. Men det blir jo også hverdag..)

  Nå anyway, Vi arbejder meget og har brug for en fed ferie på alle måder. At slappe af, nyde strand og pool, hotel, mad og hvad der nu ellers bydes for børnene samt os voksne, er det aller vigtigste. Et dejligt autentisk hotel med god steminig, god service, mad og dejligt frodigt, strand mm.
  Et sted hvor vi kan nyde fra day 1. og have en dejlig relax ferie som familie.
  Vi tænker at kunne rejse fra den 10. Aug og så 3 uger frem.
  Har lige set at Qutar rejser fra Malaga ( hvor vi bor ) ud i verden, og bl.a også til Thailand. Kan du anbefalde den rute?

  Nå men min tanke var, at lande i Bankok og så blive et par dage – eller hvor lang tid du anbefaler, og udforske byen i det omfang man nu kan.; og så derefter videre på Resort/hotel – igen hvor du anbefaler ville være godt i Aug. og kender du et super sted, så ville det være så skønt for os, for vi er virkelig på bar bund når det kommer til erfaring mht. Thailand og hvor hvad at vælge til og fra…men vil bare så gerne derover. Og vores eneste mlighec pga. job, er August mrd.
  Nå men håber dette var lidt info, så du kan hjælpe os..vi takker mange gange på forhånd.
  knus herfra sydesmn sol/ skyer…..

 28. Carsten, Kan man få lavet en personlig rejse med hjælp fra jer..Vi e virkelig på bar bund.

  1. Hej Benedicte. Du kan sagtens få lavet en personlig rejse hos os – jeg har sendt dig en mail.

   Mange hilsner fra Carsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *