Gratis besøgstæller

thailandrundt.dk

Sommer i Thailand – her skal du tage hen

Når sommerferien skal bestilles har de fleste kikkerten rettet mod Middelhavet, men du kan få meget mere ferie for pengene i Thailand. Fra juni til september går turiststrømmen mod landene i Sydeuropa, men de, der overvejer at holde sommer i Thailand kan vælge og vrage i gode tilbud på både flybilletter og overnatning. Og det er ikke de eneste fordele ved at rejse i lavsæsonen.

Vintermånederne er absolut højsæson i Thailand. Når det er koldt og mørkt i Danmark, så skinner solen fra en skyfri himmel over de thailandske feriesteder, der er fyldt med turister fra det meste af verden. Det stabile vejr med behagelige 30° C gør vinteren til et perfekt tidspunkt at rejse til det venlige sydøstasiatiske land, men det betyder selvfølgelig også, at priserne er skruet i vejret, og vinteren er ikke overraskende det dyreste tidspunkt at rejse til Thailand.

Behøver du ikke sol fra morgen til aften i hele din ferie, så skulle du overveje at rejse til Thailand om sommeren. Priserne er i bund, og du kan bo billigt på et fire- eller femstjernet resort, som du ellers ikke ville have råd til i højsæsonen. Hotellerne kører ofte med store rabatter, og har du ikke bestilt hjemmefra, kan du måske forhandle prisen ned når du står i receptionen.

Lavsæson betyder også færre turister og dermed mindre trængsel. Tempoet er i bund, og der er større chance for at opleve det autentiske Thailand. En anden meget stor fordel ved at rejse til Thailand om sommeren er den smukke natur, der står grøn og frodig. Væk er også de ofte lidt sølle vandfald og floder som man kan se i tørtiden, om sommeren får man langt bedre naturoplevelser.

Nedenstående områder er rigtig gode at besøge om sommeren. Regnmængderne er moderate og faktisk er perioden en af de tørreste i Thailandbugten ved Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao. Se i øvrigt eksempler på prisniveau her.

 

Bangkok-området

Bangkok-området med Hua Hin og Pattaya er vejrmæssigt langt fra det hårdest ramte område i regnsæsonen. Tværtimod er disse destinationer måske nogle af de bedste steder at tage til i sommermånederne. Det kan regne et par timer hver dag, men solen kan også skinne fra en skyfri himmel en uge eller mere i træk. August og september kan dog være en varm og fugtig fornøjelse i Bangkok. Forvent temperaturer på ca. 32° C og 110-120 mm regn i juni og juli måned. Book fly, hotel eller pakkerejse til Pattaya og Hua Hin.

 

Koh Samet og Rayong

Lille Koh Samet og Rayong på fastlandet er nogle af de tørreste steder i Thailand set over et helt år. Regn i sommermånederne forekommer, men der er ofte mange dage i træk med skyfrit vejr. Bygerne falder typisk sidst på eftermiddagen og varer en times tid. Koh Samet er ikke særlig stor, og selvom sommermånederne er lavsæson, så er det en god idé at booke hotel i forvejen. Området får ca. 90 mm regn i juni og juli, hvor temperaturen ligger på lige over 30° C. Book fly, hotel eller pakkerejse til Rayong og Koh Samet.

 

Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao

De populære øer i Thailandbugten er nogle af de bedste steder at tage til om sommeren, og faktisk går juni måned for at være en af højsæsonerne her. Området har en lidt anderledes tør- og regntid i forhold til resten af Thailand. Byger forekommer i sommermånederne, men der er masser af sol og gang i nattelivet. De mange turister er selvfølgelig årsagen til, at man ikke ser de helt samme rabatter på hverken fly eller hotel som i det øvrige Thailand på denne årstid. Forvent høj luftfugtighed, temperaturer på 31° – 33° C og ca. 100 mm regn pr. måned i sommerperioden. Book fly, hotel eller pakkerejse til øerne.

 

8 comments

 1. Kære Thailandrundt. Tak for et super informativt website!

  Vi er 2 familier + bedstefar (5 voksne+5børn) der vil rejse til Thailand til Juli, men er i tvivl om hvor vi skal tage til, for at undgå regntid.

  Det lyder som Koh Samui/Phangang – Hvad vil du anbefale? Vi vil gerne finde et resort, hvor vi kan leje en stor bungalow/Villa ned til stranden – gerne en stille bugt, men som stadig ligger i rimelig afstand til lidt liv – restaurant/cafe/marked el lign.

  Vi bliver hurtige trætte af at dase på stranden, så det vil være fint at kunne leje scootere og se øen, el bådture o.lign.

  Jeg ser frem til at høre fra jer.

  Vh Marie

  1. Hej Marie. Tak for de pæne ord :-). Ingen tvivl om at Samui/Phangan er det bedste sted at tage hen i sommermånederne. Jeg har selv været på Samui i august og havde dejligt vejr. Regnbyger om eftermiddagen må forventes, men ellers masser af sol.

   Koh Phangan er endnu ikke så udviklet som Samui, der nok er den ø jeg vil anbefale jer. Her er alt inden for rækkevidde og det er nemt at komme rundt (mange veje på Koh Phangan er MEGET stejle).

   Jeg kender ikke jeres budget og jeg tror det kan blive svært at finde et hotel, der har villaer, hvor I kan bo alle 10, men jeg har i hvert fald fundet et sted:

   Pavillon Samui Boutique Resort ved Lamai Beach (Lamai har masser af restauranter og er væsentlig roligere end Chaweng)

   Hvis I ikke behøver at bo alle 10 i samme villa bliver udvalget jo noget større.

   Alternativt kan I kigge på Samui Villas, der udlejer villaer på Koh Samui. Det samme finder du på Samui Villa Retreat.

 2. Tak for hurtigt svar. De anbefalede steder ser rigtig dejlige ud, men også dyre. Jeg tror, vi breder søgefeltet lidt ud og kigger på 3 værelser på et resort også. Kan du anbefale et godt sted på Samui? Og hvis vi selv skal kigge – Hvilken bugt/strand vil du så anbefale os?
  På forhånd tak for din hjælp.

  1. Hvis det skal være et forholdsvis roligt sted så tænker jeg at Choeng Mon Beach kunne være noget for jer. Stranden ligger helt mod nordøst ca. 20 min. fra Chaweng, hvor der er masser af liv. Mange hoteller ved Choeng Mon er forholdsvis dyre, men se f.eks. P.S. Thana Resort, der ligger ud til stranden og får gode anmeldelser. Lidt dyrere er Imperial Boat House.

   Et hyggeligt sted er Bo Phut på nordkysten, hvor der er et dejligt byliv. Her kunne I kigge på The Waterfront eller Lawana Resort, der ligger mere fredeligt og har nogle store familierum. Der ligger flere andre hoteller på stranden, så det er bare om at sammenligne.

   Længere mod vest på Samui ligger den lange Mae Nam Beach, der er meget rolig. Her ligger en del hoteller helt ud til stranden, bl.a. Paradise Beach Resort.

 3. Kære Thailand rundt,

  Vi er en familie på 4 med en 1 årig og en 2 årig som er i gang med at se på rejser til Thailand. Vi har aldrig været der og der er jo mange muligheder. Vi vil rigtig gerne rejse slut maj og 2 uger frem. Kunne i hjælpe med lidt råd om hvorhen?
  Tak for på forhånd

  1. Hej Stine. Hvis det er til somme I skal afsted, så er ovenstående muligheder de bedste. Jeg havde selv valg Koh Samui eller naboerne, men med tanke på jeres små børn kan Hua Hin måske være bedre. Koh samui er lækre strande, mens Hua Hin mere er store resort. Stranden her er ikke den bedste.

   Der er rigtig mange der rejser rundt med børn i Thailand og I skal nok gøre op med jer selv, hvor meget I vil rejse og hvad jeres børn kan klare.

   Flyveturen til Thailand er jo lang, og så er der en ekstra flyvetur til Koh Samui fra Bangkok eller Singapore.

   Jeg håber du kan bruge mit lidt hurtige svar til noget, som keg skrev tidligere, så er keg pt ude at rejse.

   Mange hilsner fra Carsten

 4. Kære Thailand rundt.
  Vi er to par som skal afsted til november, vi har ikke været i Thailand før..
  vi flyver til Bangkok, og taler om at tage på en af øerne Koh Chang.. Er det et sted du har erfaring med? Vi vil gerne bo ved vandet og nyde strand og sol.. Da det er første gang vi rejser til Thailand, har jeg ingen ide, om November er lav eller høj sæson 🙂
  Hvilken ø ville du anbefale, hvis vi gerne vil have det bedste af Thailand. 🙂
  Vi nyder det Thailandske køkken, så det skal også være en del af vores oplevelser.
  Tak for god side.

  1. Hej Charlotte. Koh Chang lyder bestemt som en god idé. November er lige før højsæsonen, så I skal forvente en byge eller to. Ofte korte eftermiddagsbyger. Koh Chang er den største af øerne i den del af Thailand og det er her turismen er mest udviklet uden dog at kunne sammenlignes med f.eks. Phuket. Jeg har skrevet en guide til Koh Chang på min anden side her, som I kan læse for at få et indtryk af, hvor I skal bo.

   Rigtig god rejse og mange hilsner fra Carsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *