thailandrundt.dk

Tag et stop i Chanthaburi

Har du kørt til Koh Chang fra Bangkok, har du sandsynligvis kørt forbi Chanthaburi, der ligger ca. 75 km nord for Trat.

Byen hører bestemt ikke til Thailands mest besøgte, men faktisk gemmer Chanthaburi på spændende historie, og der er ikke langt til øde strande, hvor du helt sikkert ikke møder din nabo.

Chanthaburi er nok mest kendt for at have Thailands største katolske kirke. Opført i 1711 som et lille kapel har katedralen gennemgået en del renoveringer og udvidelser. Det var kristne vietnamesere, der grundlagde katedralen, og den har i århundreder været samlingspunkt for katolikker, der i flere omgang har søgt tilflugt i Thailand. Senest i 1970’erne, hvor Vietnamkrigen skabte tusinder af flygtninge.

I dag er katedralen i gotisk stil og kunne lige så godt ligge ethvert andet sted i verden. Til gengæld er figuren af Jomfru Maria noget for sig og dækket af 200.000 safirer.

Brugen af ædelstene er ikke tilfældig. Mens katedralen nok mest er kendt i Thailand, så er Chanthaburi berømt for sit ædelstensmarked langt ud over landets grænser. I byens omegn ligger adskillige miner, hvor man tidligere hentede de dyrebare sten op, men i dag er minerne tomme. Til gengæld lever handlen med ædelstene i bedste velgående.

I store lokaler sidder opkøberne overfor hinanden og vurderer de kostbare stene. Hver weekend er der ædelstensmarked, hvor købere og sælgere fra hele verden mødes. Et godt tidspunkt at besøge Chanthaburi.

Indflydelsen udefra giver også et spændende byliv. Den lille bydel Chantaboon ved Mae Nam-floden har nogle pragtfulde gamle huse, der i dag er indrettet som coffeeshops, restauranter og kunstgallerier. Det var her langs floden thai’ er, vietnamesere og kinesere handlede med hinanden i gamle dage.

Ca. 25 km syd for Chanthaburi kan du snuppe et par dage på stranden ved Chao Lao, der sandsynligvis er ukendt for de fleste, men har en stribe overnatningssteder. Stranden har god plads og i weekends er Chao Lao populær blandt thai’erne. Her ved kysten kan du spise lækker seafood, vandre på naturstier og besøge søvnige fiskelandsbyer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *