Thai Airways lukker Samui-rute

Thai Airwyas, der flyver to gange dagligt mellem Bangkok Suvarnabhumi og Koh Samui, lukker deres rute til den populære ferieø i september. Det skriver TTR Weekly.

Lukningen sker efter at Thai Airways og Bangkok Airways har indgået en codeshareaftale, der skal gøre det hurtigere og nemmere at komme til Koh Samui. Aftalen betyder i praksis, at Thai Airways’ passagerer, også fra Danmark, kan flyve videre med Bangkok Airways til Koh Samui uden at skulle tjekke ind igen i Bangkok.

Bangkok Airways har 19 daglige afgange mellem Bangkok Suvarnabhumi og Koh Samui.

Netop lufthavnen på Koh Samui har i årenes løb været genstand for megen diskussion. Det er Bangkok Airways, der ejer lufthavnen, og de gav Thai Airways lov til at flyve to gange dagligt efter at myndighederne truede med at bygge endnu en lufthavn på ferieøen.

Turistindustrien på Koh Samui har længe været sure over de høje priser på flybilletter ud af den privatejende lufthavn. Priserne gør det umuligt at konkurrere på lige vilkår med landets øvrige turistdestinationer, mener man.

TTR Weekly skriver, at Bangkok Airways’ billigste returbillet fra Bangkok til Koh Samui koster 8.313 Baht. mens prisen er 2.835 til Chiang Rai. Og det på trods af, at der er 467 km fra Bangkok til Koh Samui og 702 km til Chiang Rai.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *