Asien på egen hånd

Flere og flere rejser på egen hånd til Thailand og Sydøstasien. Udover den prismæssige besparelse, så giver det også frihed til selv at vælge, hvornår man vil af sted, hvor man vil bo og hvor længe man vil være væk. Tidligere blev det at rejse rundt i Asien mest forbundet med backpackere, men i dag er rejseformen for alle.

Det har aldrig været lettere at rejse på egen hånd. Asien er virkelig et mekka for de, der vil ud på store og små eventyr. Der findes adskillige backpackerruter, men det er dig, der bestemmer, og der er elle muligheder for, at du vil få dit livs rejse.

 

Vælg et område

Dette er kun vigtigt, hvis du har begrænset tid. Asien er enormt, og har du kun en måneds tid eller deromkring, så vælg et område du vil opleve og hold dig til det. De mest almindelige backpackerruter er f.eks. Vietnam, Laos, Cambodja og Thailand.

En anden rute er Indonesien, Malaysia, Singapore og Thailand. Eller hvad med Indien, Nepal og Tibet? Du kan naturligvis gøre hvad du vil, men er du helt på egen hånd, kan det at organisere transport være mere tidskrævende end man lige regner med.

 

Planlæg lidt i forvejen

En del af charmen ved at rejse på egen hånd er at du kan være spontan og fleksibel under rejsen. Men det kan alligevel være godt at planlægge lidt på forhånd: Undersøg hvornår det er regntid.

Er der nogen specielle rejseanbefalinger? Skal du have vaccinationer? Køb evt. en god rejseguide, den er uundværlig. Ofte kan du bytte bøger på hoteller og guesthouses, er du f.eks. rejst ud af Vietnam kan du bytte din vietnamguide med en guide over det nye land, du er kommet til.

 

Pak let og rigtigt

En god rummelig rygsæk er altid god at have, men tag ikke ting med du ikke skal bruge bare fordi du har plads. Tag hellere en t-shirt for lidt med end en for meget, du kommer helt sikkert til at shoppe under rejsen.

Skal du op i højderne kan det blive koldt om natten, medbring en tynd jakke. En langærmet trøje er næsten et must, hvis du skal køre i meget i bus, thai’erne elsker aircondition, og det kan af og til blive ret koldt i busserne. Skal du trekke er det også et must med et par gode sko, helst et par, der er gået til.

trekking-690

 

Ha’ styr på dine dokumenter

Tag kopier af pas og dokumenter og send evt. indscannede kopier til din egen mail, på den måde har du altid adgang til dem. Efterlad også kopier til pårørende derhjemme. Undersøg om du skal have visum i et givent land, i nogle lande fås det ved grænsen, andre gange skal det søges på forhånd.

 

Gør transporten til en del af oplevelsen

Har du god tid og elsker eventyr, så kan du måske benytte dig af lokale transportmidler på hele turen, det koster langt mindre end f.eks. privat transport. Men undersøg om det på nogle strækninger kan betale sig at give lidt mere og så komme hurtigere frem.

Selvom det at rejse med lokalbus kan være en del af oplevelsen, så er det ærgerligt at skule bruge et par dage i en skrammelkasse af en bus, når du for et par hundrede kroner ekstra kan komme hurtigere og mere behageligt frem.

 

Bestille i forvejen eller på stedet?

Det er smag og behag, igen: hvor fleksibel og spontan vil du være? En god idé kan være at købe en såkaldt startpakke hjemmefra, hvor fly, transport fra lufthavn til hotel og et par overnatninger inkluderet. Vel fremme kan du nu planlægge, hvad du vil opleve.

Nogle guesthouses er billigst at bestille på nettet, andre gange kan du opnå gode rabatter når du står i receptionen. Sidstnævnte mulighed har også den fordel, at du kan se værelset før du bestemmer dig – mange billige guesthouses i Asien lover mere end de kan holde.

Godt at have med
• Lommelygte
• Myggenet
• Vaskemiddel til håndvask
• Desinficerende håndgelé
• Lagenpose
• Overtræk til rygsækken
• Multikniv
• En tynd jakke
• En hængelås
• En lille rygsæk til udflugter

Mange af disse ting kan købes på stedet til noget billigere priser end hjemme.

market-690

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.