Pattaya guide – læs om nattelivet og book de bedste hoteller

Da de første hoteller skød op i 1960’erne, kunne ingen vide, hvad Pattaya ville udvikle sig til. Men I dag er byen verdensberømt for sit vilde natteliv, hvor omdrejningspunktet er stribevis af barer med letlevende damer.

Udviklingen af Pattaya er sket rekordhurtigt. I 1990’erne prøvede man at give byen et mere familievenligt image, men det er stadig nattelivet, der sætter sit altoverskyggende præg på Pattaya.

Byen ligger ca. to timers kørsel fra hovedstaden Bangkok. Selvom Pattaya har status af badeby, så er det som om, at strandlivet er sat lidt i skyggen af den massive sexindustri. Måske fordi byens strand i årevis har været forurenet. Det skulle være bedre nu, men Pattaya Beach er end ikke i nærheden af at høre til Thailands bedste strande.

Pattaya centrum findes langs strandvejen og de tilstødende gader, hvor du kan forvente masser af liv, larm og gang i gaden. Syd for byen ligger feriebyen Jomtien, der tilbyder lidt af det samme som Pattaya, men tempoet er dog væsentlig roligere og stranden noget bedre.

 

Pattayas natteliv

En lidt misvisende overskrift, for i Pattaya er det muligt at feste døgnet rundt. Men byen vågner for alvor om aftenen, når de mange beer bars og go go barer slår dørene op.

Centrum for løjerne er Walking Street, der ligger hvor strandvejen ender i South Pattaya. Gaden ligner enhver anden gade om dagen, men om aftenen bliver den lavet om til gågade. Walking Street er pakket med beer bars, restauranter og go go barer.

Der er mange mennesker i højsæsonen, hvor gaden synes at være én stor fest. Ikke alle barer ligger på selve Walking Street, men i sidegaderne – især i Soi 15 og Soi Diamond. Hvis du som enlig mand går ned ad Walking Street, vil du uden tvivl føle dig meget attraktiv. Pigerne i barerne vil have dit selskab, og de råber helt sikkert efter dig.

Barernes neonskilte lyser op for at få din opmærksomhed – i Pattaya og i særdeleshed i Walking Street ligger nogle af verdens mest berømte go go barer. Du kan se smukke dansere og frække shows – Pattaya er bestemt ikke for sarte sjæle!

Gaderne Soi 13/3 og 13/4 er også kendt som Pattayaland. Underholdningsområdet ligger kun få hundrede meter fra Walking Street. Beer Bars og go go’s ligger side om side, og den lille sidegade til Soi 13/4 kaldes Boystown – et populært område for bøsser. Pattayaland mangler ikke barer, men er ikke helt på højde med Walking Street.

Området fra Soi Post Office til Central Road har flere end hundrede barer. Soi Post Office er i princippet én lang bar med adskillige beer bars, der ligger på stribe. Soi 7 og Soi 8, der løber parallelt med, er andre gode steder at drikke en øl og slå en aften ihjel. Her er kun få go go barer, men til gengæld ca. 100 barer på et forholdsvis lille område.

På den anden side af Central Road ligger soi 6. Gaden er berømt for de mange temmelig frække barer – jeg skal ikke gå i detaljer, men hundredvis af piger sidder uden for barerne for at få din opmærksomhed.

I Pattaya skifter barerne navn i en uendelighed. Nogle lukker hurtigt igen eller åbner i nyt navn, men der er dog barer, der har eksisteret i årevis. Uanset hvor du stikker hovedet inden for, så er partybarometret helt oppe at ringe.

Der er godt gang i Pattaya

 

Seværdigheder og oplevelser i Pattaya

Der er en god bid vej fra Pattaya til nogle af Thailands historiske seværdigheder. Byen selv har ingen, og det er også småt med naturoplevelser. Til gengæld kan Pattaya byde på et væld af aktiviteter og forlystelser i form af temaparker, zoo’s, museer osv.

Men inden du begiver dig ud i alverdens fornøjelser, så slå et smut forbi det såkaldte “Sanctuary of Truth” i North Pattaya. Det ligner et tempel, men er det ikke – til gengæld er det vidunderligt smukt opført i teaktræ.

Nu kan du så gå i gang med at lade dig underholde. Det kunne f.eks. være et af byens vandlande eller forlystelsesparken Dream World.

Mini Siam med miniatureudgaver af berømte bygninger er også et besøg værd. Det er det forholdsvis nye Floating Market også – her finder du en 10000 m² stor park med præsentation af thailandske traditioner.

Du kan også besøge Underwater World med store akvarier, hvor du kan se de fisk, der lever i havet omkring Pattaya. Bedre er det selvfølgelig at se dem i deres naturlige miljø på en dykkerudflugt. Bungee Jump og golf er andre muligheder i området.

Sanctuary of Truth er opført i teaktræ

 

Hvor kan du bade?

Er du ligeglad med strandens kvalitet, så kan du springe i ved Pattaya Beach. Lidt bedre bliver det trods alt på Jomtiens strand ca. seks kilometer syd for Pattaya, men vil du opleve de kridhvide strande med krystalklart vand som millioner af turister kommer til Thailand for, så se med her.

En forsmag på paradiset kan du få på øen Koh Larn, der ligger ud for Pattaya. Stranden er væsentlig bedre end på fastlandet, men til gengæld er der ofte rigtig mange mennesker. Det tager ca. 45 minutter at sejle fra Pattaya til Koh Larn, hvor man også kan overnatte.

Hvis du er klar til pudderhvidt sand og krystalklart vand, så book en tur med eller uden overnatning til Koh Samet, der ligger et par timers kørsel og en lille sejltur fra Pattaya. Øen er lille, men der ligger flere skønne resorts.

Herfra skal det klart anbefales at snuppe et par dage på Koh Samet – der kan være mange mennesker, men vælger du en strand på den sydlige del af øen, er der garanti for mere fred og ro. Undgå dog at besøge Koh Samet i weekends – Bangkoks overklasse elsker at tage hertil og feste igennem!

Koh Larn ud for Pattaya

 

Overnatning i Pattaya

Pattaya og omegn har masser af gode hoteller. Selvom området er populært, så er priserne overraskende lave. Du kan vælge at bo i byen eller ved stranden i North Pattaya (Naklua), i det kuperede område Pratamnak Hill mellem Pattaya og Jomtien eller i selve Jomtien.

Generelt er de mindre byhoteller i Pattaya og til dels Jomtien såkaldt gæstevenlige hoteller henvendt til den enlige mand. At et hotel er gæstevenligt betyder, at det er muligt at have overnattende gæster gratis eller mod mindre betaling.

Hotellerne både nord og syd for Pattaya centrum er typisk af en vis størrelse med en del faciliteter, hvoraf nogle primært henvender sig til børnefamilierne.

Af billigere hoteller kan du se nærmere på f.eks. M Place Pattaya eller Pattaya Garden Apartments. Andre nævneværdige steder er de større hoteller Hard Rock Hotel, Arbour Hotel & Residence og Centara Grand Mirage, der er et populært valg til børnefamilierne.

Udvalget er selvfølgelig væsentlig større – klik ind på hotels.com eller booking.com – de to sider har som regel de laveste priser. For at komme fra Bangkok (lufthavn eller centrum) til Pattaya kan du få et tilbud fra et dansk rejsebureau i Thailand her.

Pattaya har mange rigtig gode resorts

 

Rejseinformation

Rejsetidspunkt og vejret i Pattaya

Ligesom andre steder i det centrale Thailand, så er Pattaya et af de steder, der kan besøges i sommermånederne. Der er godt nok regntid, men knap så slemt som længere sydpå. Maj og især september og oktober er månederne med mest regn. November til april har det bedste vejr med sol fra en skyfri himmel og temperaturer på 30-32 °C.

Højsæson
November/december til marts/april – masser af sol og temperaturer på 30-32 °C, men især i april kan det være varmere.

Mellemsæson
Maj til juli/august – vekslende skydække og nedbør typisk som kraftige eftermiddagsbyger.

Undgå
September og oktober – mere skyet vejr og risiko for mere vedvarende regn.

 

Transport

Der er et par timers kørsel fra Bangkok til Pattaya. Ethvert tourbureau eller hotel/guesthouse kan arrangere transport for dig. Det kan man også i lufthavnen – prisen er ca. 1.500 baht. Du kan også bestille hjemmefra – klik ind hos Welcome Pickups eller få et tilbud fra et dansk rejsebureau i Thailand.

Fra lufthavnen kan du også tage bussen til Pattaya North Road – det koster ca. 120 baht.

Pattaya er en forholdsvis stor by. Er du frisk, kan du gå til de fleste forlystelser i centrum, ellers tager du bare en grisebil, der er deletaxier, hvor du sidder på ladet. En tur i byområdet koster 15-30 baht.

 

Aktiviteter

Der er aktiviteter nok til flere ugers ferie i Pattaya, her et par muligheder:
• Bungee Jump
• Shooting Range
• Go-Cart
• Paintball
• Temaparker
• Dykning og snorkling

Kontakt dit hotel/guesthouse eller et tourbureau for at booke eller høre nærmere om muligheder. Som regel bliver du hentet på dit hotel og sat af samme sted, når dagen er omme.

 

Gode steder at spise

King Seafood
God seafood med udsigt over havet, en klassiker i Pattaya. På Walking Street.

Cabbage & Condoms
En temmelig anderledes non-profit restaurant, der støtter velgørende formål. God thaimad, men også et fint sted til cocktails. Pratamnak Soi 4, ml. Pattaya og Jomtien.

Mum Aroi
God restaurant ved stranden, seafood og thai. Mange lokale, og det plejer at være tegn på lækker mad! Naklua, North Pattaya.

Volterra
Super italiensk mad til en overkommelig pris i centrum af Pattaya. På soi 17.

Chao Ley
Franskinspireret mad i denne åbne restaurant. God atmosfære. På Thapparaya Road, Jomtien.

 

Andre ting at være opmærksom på

I turistområderne ligger masser af kontantautomater. De har engelsk menu og er nemme at bruge. Bemærk, at der kan være gebyr forbundet med at bruge dem og at der kan være loft på, hvor mange penge du kan hæve af gangen.

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du se den sidste nye rejsevejledning til Thailand. Du kan også downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.

Måske skal du have vaccinationer inden din rejse til Thailand – se aktuelle anbefalinger på ssi.dk. Husk også rejseforsikring – det kan du få et tilbud på her.

 

4 comments

  1. Kom ned i danskergaden i Jomtien hvis du er i området. Det er slet ikke så slemt at møde andre danskere på ferien. Vi hygger os 🙂

    1. Hej Anders. Hvis det er Danskergaden du mener, så er jeg ikke helt klar over det. Har dog prøvet at google det og er nået frem til at det må være en sidegade til strandvejen mellem Soi 8 og Soi 9 i Jomtien. Det er den ende op mod Pattaya. Her ligger i hvert fald en stribe barer/restauranter med danskklingende navne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *