Pattaya guide – læs om nattelivet og book de bedste hoteller

Da de første hoteller skød op i 1960’erne, kunne ingen vide, hvad Pattaya ville udvikle sig til. Men fakta er, at byen i dag er verdens hovedstad for sexturisme.

Udviklingen af Pattaya er sket rekordhurtigt, for hurtigt synes nogle, og i 1990’erne prøvede man at give byen et mere familievenligt image. Men det er stadig nattelivet og barerne med de letlevende damer, der sætter sit altoverskyggende præg på Pattaya.

Byen ligger ca. to timers kørsel fra hovedstaden Bangkok. Selvom Pattaya har status af badeby, så er det som om, at strandlivet er sat lidt i skyggen af den massive sexindustri. Måske fordi byens strand i årevis har været forurenet. Det skulle være bedre nu, men Pattaya Beach er end ikke i nærheden af at høre til Thailands bedste strande.

Pattaya centrum findes langs strandvejen og de tilstødende gader, forvent masser af liv, larm og gang i gaden. Syd for byen ligger feriebyen Jomtien, der tilbyder lidt af det samme som Pattaya, tempoet er dog væsentlig roligere, men til gengæld er stranden bedre.

 

Pattayas natteliv

En lidt misvisende overskrift, for i Pattaya er det muligt at feste døgnet rundt. Men byen vågner for alvor om aftenen, når de mange beer bars og go go barer slår dørene op.

Centrum for løjerne er Walking Street, der ligger hvor strandvejen ender i South Pattaya. Gaden ligner enhver anden gade om dagen, men om aftenen bliver den lavet om til gågade. Walking Street er pakket med beer bars, restauranter og go go barer.

Der er mange mennesker i højsæsonen, og af og til ligner gaden én stor fest. Ikke alle barer ligger på selve Walking Street, men i sidegaderne, især i Soi 15 og Soi Diamond. Hvis du som enlig mand går ned ad Walking Street, vil du uden tvivl føle dig meget attraktiv. Pigerne i barerne vil have dit selskab, og de råber helt sikkert efter dig.

Barernes neonskilte lyser op for at få din opmærksomhed – i Pattaya og i særdeleshed i Walking Street ligger nogle af verdens bedste go go barer. Du kan se smukke dansere og frække shows – Pattaya er bestemt ikke for sarte sjæle!

Gaderne Soi 13/3 og 13/4 er også kendt som Pattayaland. Underholdningsområdet ligger kun få hundrede meter fra Walking Street. Beer Bars og go go’s ligger side om side, og den lille sidegade til Soi 13/4 kaldes Boystown, et populært område for bøsser.

Pattayaland mangler ikke barer, men er ikke helt på højde med Walking Street. Området fra Soi Post Office til Central Road har flere end hundrede barer. Soi Post Office er i princippet én lang bar med adskillige beer bars, der ligger på stribe.

Soi 7 og Soi 8, der løber parallelt med, er andre gode steder at drikke en øl og slå en aften ihjel. Her er kun få go go barer, men til gengæld ca. 100 barer på et forholdsvis lille område.

På den anden side af Central Road ligger soi 6. Gaden er berømt for de mange temmelig frække barer, jeg skal ikke gå i detaljer, men hundredevis af piger sidder uden for barerne for at få din opmærksomhed.

I Pattaya skifter barerne navn i en uendelighed. Nogle lukker hurtigt igen eller åbner i nyt navn, men der er dog barer, der har eksisteret i årevis. Prøv f.eks. Club Boesche, Angel Witch, Peppermint, Heaven Above og What’s Up, alle omkring Walking Street.

I Pattaya er partybarometret helt oppe at ringe, hvis ingen af ovennævnte barer er noget for dig, så er der alle muligheder for at finde din helt egen favoritbar.

Pattaya
Sanctuary of Truth er opført i teaktræ

 

Seværdigheder og oplevelser i Pattaya

Der er en god bid vej fra Pattaya til nogle af Thailands historiske seværdigheder, byen selv har ingen, og det er også småt med naturoplevelser. Til gengæld kan Pattaya byde på et væld af aktiviteter og forlystelser i form af temaparker, zoo’s, museer osv.

Men inden du begiver dig ud i alverdens fornøjelser, så slå et smut forbi det såkaldte “Sanctuary of Truth” i North Pattaya. Det ligner et tempel, men er det ikke, til gengæld er det vidunderligt smukt, opført i teaktræ.

Nu kan du så gå i gang med at lade dig underholde. Hvis du kan løsrive dig fra barerne, så besøg først og fremmest Sri Racha Tiger Zoo, her er mange dyr, men som navnet antyder, så er det de ca. 250 tigre, der er i fokus.

Mini Siam med miniatureudgaver af berømte bygninger er også et besøg værd, det er det forholdsvis nye Floating Market også, en 10000 m2 stor park med præsentation af thailandske traditioner.

Der er også Underwater World med store akvarier, hvor du kan se de fisk, der lever i havet omkring Pattaya. Bedre er det selvfølgelig at se dem i deres naturlige miljø på en dykkerudflugt. Bungee Jump, elefanttrekking og golf er andre muligheder i området.

 

Hvor kan man bade?

Er du ligeglad med strandens kvalitet, så kan du springe i ved Pattaya Beach. Lidt bedre bliver det trods alt på Jomtiens strand ca. seks kilometer syd for Pattaya, men vil du opleve kridhvide strande med krystalklart vand som millioner af turister kommer til Thailand for, så se med her.

En forsmag på paradiset kan man få på øen Koh Larn, der ligger ud for Pattaya. Stranden er væsentlig bedre end på fastlandet, men til gengæld er der ofte rigtig mange mennesker. Det tager ca. 45 minutter at sejle fra Pattaya til Koh Larn, hvor man også kan overnatte.

Hvis du er klar til pudderhvidt sand og krystalklart vand, så book en tur med eller uden overnatning til Koh Samet, der ligger et par timers kørsel og en lille sejltur fra Pattaya. Øen er lille, men der ligger flere skønne resorts.

Herfra skal det klart anbefales at snuppe et par dage på øen – der kan være mange mennesker, men vælger du en strand på den sydlige del af øen, er der garanti for mere fred og ro. Undgå dog at besøge Koh Samet i weekends – Bangkoks overklasse elsker at tage hertil og feste igennem!

koh-larn-pixabay
Koh Larn ud for Pattaya

 

De mest populære hoteller i Pattaya lige nu

Herunder finder du nogle af Pattayas mest populære hoteller, men der er selvfølgelig mange flere at vælge mellem – se alle hoteller i Pattaya her.

Vil du have en rejse med alt inkluderet hjemmefra og garanti for at bo godt, så tøv ikke med at kontakte mig på info@thailandrundt.dk eller se mere om Danmarks bedste rejser til Thailand, som min samarbejdspartner laver til priser, der som regel er lavere end hos andre rejsebureauer.

1.Siam@Siam Design HotelSecond RoadSe pris
2.Hard Rock HotelSecond RoadSe pris
3.LK The EmpressBeach RoadSe pris
4.Vista PattayaSoi 4Se pris
5.Honey InnSoi 11Se pris
6.Pattaya Discovery Beach HotelNorth PattayaSe pris
7.At Mind Serviced ResidenceCentral Pattaya RoadSe pris
8.Rabbit ResortDongtan BeachSe pris
9.Grand Bella HotelSecond RoadSe pris
10.The VenueCentral JomtienSe pris

 

Rejseinformation

Rejsetidspunkt og vejret i Pattaya
Ligesom andre steder i det centrale Thailand, så er Pattaya et af de steder, der kan besøges i sommermånederne. Der er godt nok regntid, men knap så slemt som længere sydpå. Maj og især september og oktober er månederne med mest regn. November til april har det bedste vejr med sol fra en skyfri himmel og temperaturer på 30-32 °C.

Højsæson: November/december til marts/april
Mellemsæson: Maj til juli/august
Undgå: September og oktober

Vaccination
Måske skal du have vaccinationer før du rejser. Se mere om aktuelle anbefalinger på sikkervaccination.dk, hvor du også kan booke tid til rådgivning og vaccination på apoteker landet over.

Aktiviteter
Der er aktiviteter nok til flere ugers ferie i Pattaya, her et par muligheder:
• Bungee Jump
• Shooting Range
• Go-Cart
• Paintball
• Temaparker
• Dykning og snorkling

Kontakt dit hotel/guesthouse eller et tourbureau for at høre nærmere.

Transport
Der er et par timers kørsel fra Bangkok til Pattaya. Ethvert tourbureau eller hotel/guesthouse kan arrangere transport for dig. Det kan man også i lufthavnen, prisen er ca. 1.500 baht. Du kan også bestille hjemmefra, en mand med et skilt med dit navn vil så stå og vente på dig i lufthavnen. Book transport hos Hoppa – klik her.

Fra lufthavnen kan du også tage bussen til Pattaya North Road, det koster ca. 120 baht.

Pattaya er en forholdsvis stor by. Er du frisk, kan du gå til de fleste forlystelser i centrum, ellers tager du bare en grisebil, der deletaxier hvor man sidder på ladet. En tur i byområdet koster 15-30 baht.

Gode steder at spise
King Seafood – På Walking Street.
God seafood med udsigt over havet, en klassiker i Pattaya

Cabbage & Condoms- Pratamnak Soi 4, ml. Pattaya og Jomtien.
Et temmelig anderledes sted med kondomer overalt, god thaimad og seafood. Også et fint sted til cocktails

Mum Aroi – Naklua, området nord for Pattaya.
God restaurant ved stranden, seafood og thai. Mange lokale, og det plejer at være tegn på lækker mad!

Volterra – Soi 17
Super italiensk mad til en overkommelig pris i centrum af Pattaya

Chao Ley – Thapparaya Road, Jomtien
Franskinspireret mad i denne åbne restaurant. God atmosfære.

Nattelivets spilleregler
Venligst lånt med tilladelse fra Dave’s thailandsside.

Pigerne
Pattayas barer er fyldt med piger, der søger selskab. De kommer primært fra Isan-provinsen i det østlige Thailand, og de fleste af dem er fra fattige familier. Prostitution er blot en måde at tjene til livets ophold.

Barene
Groft sagt er der to slags barer i Pattaya; beer bars og go go barer. Beer bars er som regel åbne barer med et antal piger tilknyttet, og der er ofte billard og/eller sport på storskærm. Man kan sagtens nyde en øl i disse barer uden nødvendigvis at få selskab, atmosfæren er afslappet og mange af kunderne kender hinanden.

Go go barene lægger derimod ikke skjul på, hvad det drejer sig om. Her er det pigerne, der er i centrum, nogle steder har dans, shows eller anden form for underholdning.

Thailand og prostitution
Prostitution er faktisk forbudt i Thailand, og det er lidt svært at forestille sig, når man går rundt i Pattayas gader. Som mandlig turist i Pattaya må man være indstillet på at blive kontaktet af utallige piger. Tro ikke at det er kærlighed eller at du er noget særligt, det er big business.

Bliver du kontaktet af en pige på en bar kan du være 99 % sikker på, at der er penge på spil. Baren skal have et beløb for at slippe pigen, der naturligvis forventer penge for hendes ydelse.

3 comments

  1. Kom ned i danskergaden i Jomtien hvis du er i området. Det er slet ikke så slemt at møde andre danskere på ferien. Vi hygger os 🙂

    1. Hej Anders. Hvis det er Danskergaden du mener, så er jeg ikke helt klar over det. Har dog prøvet at google det og er nået frem til at det må være en sidegade til strandvejen mellem Soi 8 og Soi 9 i Jomtien. Det er den ende op mod Pattaya. Her ligger i hvert fald en stribe barer/restauranter med danskklingende navne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.