Koh Phangan guide – læs om strande, hoteller og transport

koh phangan

Berømt og berygtet som ungdommens og backpackernes partyø. Et must-visit mødested for alverdens technofreaks, hippier, jordomrejsende, wannabees og mange andre, der bare må opleve det månedlige fullmoon party på Hat Rin Beach.

20.000 mennesker samles her for at være en del af verdens største tilbagevendende beachparty. Festligt, men for mange er det overvældende, og det er værd at huske på, at der er rigtig mange stoffer i omløb.

Koh Phangan er en ganske lille ø. Man skulle tro, at her kun er fest og farver, men sådan er det slet ikke. På forunderlig vis er øen på én gang samlingssted for tusinder af festglade unge og stedet du kan føle dig som Robinson Crusoe på din egen strand.

Øen er ret kuperet med smuk og frodig jungle – infrastrukturen er ikke den bedste, hvilket gør, at flere af de små bugter kun er tilgængelige ad vandvejen.

 

Strande på Koh Phangan

Hat Rin Beach, hvor det månedlige full moon party bliver afholdt, er så afgjort det mest udbyggede turistområde på øen. Den lille halvø helt mod syd består faktisk af Hat Rin Nok (Sunrise Beach), og Hat Rin Nai (Sunset Beach).

En lille gågade med shops, barer og restauranter forbinder de to strande, men der er også mindre stier, der fører ned til en række overnatningssteder og barer.

Man kan altid finde en grund til at feste på Koh Phangan, og for de, der synes, at det er for lidt med én stor fest om måneden, er der naturligvis arrangeret halfmoon parties, blackmoon parties, sunrise parties o.m.a.

Når man taler om Koh Phangan, kan det ikke undgås, at de berømte fester får lov til at fylde det meste. Måske også for meget for de lækre strande er en lige så stor attraktion. I dag er øen også opdaget af rejsebureauer og hotelkæder, men turismen er stadig forholdsvis lille, og der er mange strande at vælge mellem.

Lige bortset fra Hat Rin, så har stort set ingen af strandene forretninger, restauranter og barer som man ser det på andre thailandske feriesteder. Mest udviklet er sydkysten, men strandene her hører ikke til øens bedste. Dem finder du på østkysten og til dels nordkysten, der byder på ensomme og afsidesliggende bugter og strande.

Det er på disse strande du kan bo i bambushytter og leve et ubekymret barfodsliv – f.eks. på Bottle Beach og ved Than Sadet. Lidt mere populær er de to strande, der ligger side om side ved Thang Noi Pan.

En del endagsturister kommer her for at sole og bade i den halvmåneformede bugt. På nordkysten er Chalok Lam et populært valg – stranden er lækker, og du kan gå på opdagelse i den lille fiskerby.

koh phangan

 

Seværdigheder på Koh Phangan

Det vrimler ikke ligefrem med seværdigheder på Koh Phangan. Det er strandene, der får turisterne til at valfarte til øen, men der er også nogle glimrende naturoplevelser i vente.

Som nævnt er Koh Phangan kuperet/bjergrig, og det er her du finder tæt skov og en række fine vandfald. Her er også flere vandrestier, og det er muligt at gå op til øens højeste punkt Khao Rai 625 m.o.h.

Koh Phangan har ca. 20 templer, der som regel er åbne for offentligheden. F.eks. det flotte Khuan Yin (Guanyin) Tempel, der er i kinesisk stil. Herfra er der en fantastisk udsigt over øen, og her bliver det helt tydeligt, hvor frodig og kuperet Koh Phangan egentlig er.

Det er muligt at prøve klatring, men den helt store aktivitet er som på naboøerne dykning og snorkling. I byer og turistområder ligger adskillige diveshops, der arrangerer ture ud i Thailandbugten. Ofte sejles der til området omkring Koh Tao, der har noget af den bedste dykning i Thailand.

En god udflugt fra Koh Phangan er den til Ang Thong Marine Nationalpark, der ligger mod sydvest. Ang Thong består af en lang række småøer, og det er et utrolig smukt landskab, der venter. Det er muligt at gå i land på flere af øerne og endda overnatte i nationalparkens hytter på hovedøen.

Alle tourbureauer eller hoteller på Koh Phangan kan være behjælpelige med en tur til Ang Thong, hvor der ofte er flere snorklestop og en tur i kajak inkluderet i prisen. Se mere om mulighederne hos Viator, hvor du kan booke dykning og udflugter online.

 

De bedste hoteller på Koh Phangan

På Koh Phangan finder du både resorts i luksusklassen såvel som enkle hytter på stranden. Det er et af få tilbageværende steder i Thailand, hvor du stadig kan bo beach front til få penge. I perioden omkring fullmoon party er det nødvendigt at booke hotel i forvejen.

Herunder finder du nogle af Koh Phangans mest populære hoteller, men der er selvfølgelig mange flere at vælge mellem – se alle hoteller på Koh Phangan her.

Vil du have en rejse med alt inkluderet hjemmefra og garanti for at bo godt, så tøv ikke med at kontakte mig på info@thailandrundt.dk eller se mere om Danmarks bedste rejser til Thailand, som min samarbejdspartner laver til priser, der som regel er lavere end hos andre rejsebureauer.

1.The Coast ResortHat Rin NaiBook nu
2.Santhiya Resort & SpaThong Nai PanBook nu
3.Pingchan Beachfront ResortThong Nai PanBook nu
4.Summer Luxury Beach ResortAo Bang ChuruBook nu
5.Coco Garden ResortAo Bang ChuruBook nu
6.Buri Rasa Koh PhanganThong Nai PanBook nu
7.Longtail Beach ResortThong Nai PanBook nu
8.Sarinkantang Resort & SpaHat SarinkantangBook nu
9.Baan Manali ResortNai WokBook nu
10.Palita LodgeHat RinBook nu
11.Sunset Cove ResortHat San ChaoBook nu

koh phangan

 

Praktisk information

Rejsetidspunkt og vejret på Koh Phangan
Koh Phangan har bedst vejr fra januar til april, hvor der er masser af sol og temperaturer på 30-32 °C. Også perioden fra maj til august er et glimrende tidspunkt at besøge øen – en regnbyge eller to må forventes, men Koh Phangan og de øvrige øer i den sydvestlige Thailandbugt er et af de bedste steder at rejse hen om sommeren.

September og oktober kan være blæsende, men det ofte er decideret ustadig med en hel del regn i november og et godt stykke ind i december. På Koh Phangan er der generelt høj luftfugtighed.

Højsæson: Januar til april
Mellemsæson: Maj til august/september
Undgå: Oktober til december

Vaccination
Måske skal du have vaccinationer før du rejser. Se mere om aktuelle anbefalinger på sikkervaccination.dk, hvor du også kan booke tid til rådgivning og vaccination på apoteker landet over.

Aktiviteter
Koh Phangan kan bl.a. byde på følgende aktiviteter:

• Dykning og snorkling
• Klatring
• Vandring
• Wakeboard
• Udendørs biograf

Transport
Der er flere måder at komme til Koh Phangan. I kan flyve til Koh Samui og derfra tage båden til Koh Phangan. Fra Bangkok kan I også tage fly, bus, tog eller minivan til Surat Thani og derfra færge til øen.

Se mere i indlægget Fra Bangkok til Koh Samui – der er stort set de samme transportmuligheder til de to øer. Vi hjælper også gerne med transport i Thailand – se mere her.

Hovedbyen på øen hedder Thong Sala, og det er her de fleste færger fra Koh Samui lægger til. Herfra må du finde transport videre rundt på øen. Det kuperede terræn gør, at det ikke er helt nemt at køre rundt på scooter, der er turisternes foretrukne transportmiddel. Alternativt findes songtaews, mens taxibåde fragter dig til de mest øde strande.

Dit hotel eller et af øens tourbureauer kan booke udflugter for dig og selvfølgelig også sørge for at du kommer videre på din rejse.