Thailand – find det rejsemål, der passer til dine ønsker

Thailand er et stort land. Alt efter hvad din ferie skal indeholde, så er det en god idé at finde det rejsemål, der opfylder dine ønsker.

Af og til hører jeg folk sige, at de absolut ikke skal til Thailand igen. Når jeg spørger dem hvor i Thailand de har været, så er svaret stort set altid Phuket eller Hua Hin. Begge steder kan være glimrende til en Thailandsrejse, men hvis man forventer noget andet, så er det klart, at man bliver skuffet.

Nøgleordet er research, og dette indlæg handler netop om at klæde dig på til at vælge, hvor i Thailand du skal rejse hen ud fra dine præferencer. Har du alligevel spørgsmål efter at have læst indlægget, så er du selvfølgelig altid velkommen til at skrive til mig på info@thailandrundt.dk.

Lad os så komme i gang med at finde det perfekte rejsemål i Thailand til dig. Har du flere forskellige ønsker til ferien, så kan du nemt kombinere øer, byer og områder. Det er nemt at rejse rundt i Thailand – alle steder er man vant til turister.

 

Bangkok

Thailands hovedstad er en fantastisk by, som jeg vil anbefale alle at besøge. Bangkok er varm, hektisk og kan være overvældende, men byen har så mange oplevelser og muligheder.

Det er her og ikke i turistområderne, du har mulighed for at komme ind under huden på thai’erne. Bangkok er gigantisk, men der er ikke langt til gode naturoplevelser og historiske områder. Læs mere om Bangkok i områdebeskrivelsen.

Besøg Bangkok for
Kultur, shopping, mad, autenticitet, aktiviteter/forlystelser, natteliv, gode udflugtsmuligheder

Forslag til hoteller
Ibis Styles Bangkok SilomK Home AsokVolve Hotel Bangkok

Steder i nærheden
River Kwai, Ayutthaya, Hua Hin, Khao Yai Nationalpark, Pattaya

Lille del af Grand Palace

 

Hua Hin

Ca. tre timers kørsel fra Bangkok ligger Hua Hin, der har udviklet sig til en turistby med alle tænkelige faciliteter. Du skal ikke rejse til Hua Hin for strandens skyld, men til gengæld finder du her masser af aktiviteter og store resorts, der kan danne en tryg ramme om familieferien.

Hua Hin har også rigtig gode udflugtsmuligheder, hvor du bl.a. kan opleve flotte nationalparker og historiske områder. Læs meget mere om Hua Hin i områdebeskrivelsen.

Besøg Hua Hin for
Aktiviteter/forlystelser, shopping, store resorts, gode udflugtsmuligheder

Forslag til hoteller
Hua Hin Soi 7Asira Boutique

Steder i nærheden
Bangkok, River Kwai

Stranden i Hua Hin omkring centrum

 

Koh Chang

Koh Chang ligger ca. fem timers kørsel og en kort sejltur fra Bangkok (det er også muligt at flyve). Den jungleklædte ø har gode strande og er i forhold til f.eks. Phuket og Koh Samui noget roligere – her er hverken højhushoteller eller store shoppingcentre.

Selvom Koh Chang har masser af barer, restauranter og overnatningssteder, så er alt i lidt mindre målestok. Læs mere om Koh Chang i områdebeskrivelsen.

Besøg Koh Chang for
Strande, dykning, afslapning

Forslag til hoteller
Koh Chang Paradise Resort & SpaAmber Sands ResortSanthiya Tree

Steder i nærheden
Koh Kood og Koh Mak

Lille del af White Sand Beach på Koh Chang

 

Koh Kood

Syd for Koh Chang ligger Koh Kood, der har de lækreste paradisstrande. Øen er stadig forholdsvis uberørt med begrænsede muligheder for at spise og drikke udenfor hotellerne.

Til gengæld kan du her få en lidt mere autentisk oplevelse med mulighed for at bo i villa eller bungalow på stranden.

Besøg Koh Kood for
Strande/badeferie, afslapning

Forslag til hoteller
Koh Kood Beach ResortThe Beach Natural ResortShantaa Resort

Steder i nærheden
Koh Mak, Koh Chang

Koh Kood har adskillige lækre strande

 

Koh Samui

Vi bliver i Thailandbugten, men tager til den vestlige del, hvor Koh Samui ligger. Øen er et af Thailands absolut største turistområder med et kæmpe udvalg af barer, restauranter, aktiviteter og overnatningssteder.

På trods af den massive turisme, primært på øst- og nordkysten, så er der stadig knap så besøgte strande og områder på øen. Koh Samui har flere rigtig gode strande og er kendt for sit hektiske natteliv. Læs mere om Koh Samui i områdebeskrivelsen.

Besøg Koh Samui for
Badeferie, natteliv, store resorts, aktiviteter/forlystelser

Forslag til hoteller
King’s Garden ResortPromtsuk Buri ResortRocky’s Boutique Resort

Steder i nærheden
Koh Phangan, Koh Tao

Badetid på Chaweng Beach på Koh Samui

 

Koh Phangan og Koh Tao

Nord for Koh Samui ligger først Koh Phangan og derefter Koh Tao. De to øer har begge en ungdommelig atmosfære, da Koh Phangan er berømt for sit natteliv (full moon party) og Koh Tao for sin dykning.

Det udelukker bestemt ikke andre fra at rejse til de to øer, der begge har en række dyrere overnatningssteder, hvoraf flere ligger direkte på stranden. Læs mere i områdebeskrivelsen for Koh Phangan.

Besøg Koh Phangan og Koh Tao for
Badeferie, dykning, natteliv

Forslag til hoteller
Buri Rasa Koh PhanganCoral View Koh Tao

Steder i nærheden
Koh Samui

Mae Haad Beach på den nordvestlige del af Koh Phangan

 

Phuket

Thailands største ø og et af Asiens mest populære rejsemål. Phuket er lagt an på charterturisme med store resorts og et hav af aktiviteter og forlystelser. Her KAN være mange turister i højsæsonen og det er ikke på Phuket, du finder dit eget lille bountyparadis.

Øen har dog glimrende strande, og der er ikke langt til store naturoplevelser. Phuket er stor nok til at have en hovedby, der faktisk er spændende og fuld af historie. Læs mere i områdebeskrivelsen.

Besøg Phuket for
Aktiviteter/forlystelser, store resorts, natteliv, badeferie, gode udflugtsmuligheder

Forslag til hoteller
Navatara Phuket ResortMandarava Resort & SpaSugar Ohana Poshtel

Steder i nærheden
Khao Sok Nationalpark, Khao Lak, Phang Nga, Koh Phi Phi, Koh Yao-øerne

Bang Tao Beach på Phuket

 

Khao Lak

Khao Lak ligger på fastlandet nord for Phuket. Ferieområdet består af en lang kyststrækning med kilometervis af dejlig sandstrand. Overnatningsstederne er primært større resorts, der ligger direkte ud til stranden.

I Khao Lak finder du ikke de helt store forlystelser og aktiviteter, men typisk har hotellerne alt hvad du skal bruge til en bekymringsfri ferie under den thailandske sol.

Besøg Khao Lak for
Afslapning, badeferie, gode udflugtsmuligheder

Forslag til hoteller
Khao Lak Bayfront ResortMoracea by Khao Lak Resort

Steder i nærheden
Phuket, Krabi

Der er kilometervis af strand i Khao Lak

 

Krabi (Ao Nang)

Krabi er måske et af Thailands mest alsidige ferieområder. Fra travle Ao Nang til næsten øde paradisøer. Ao Nang og til dels Hat Nopparat Thara ved siden af er ligesom Phuket charterområde med alle tænkelige faciliteter inden for rækkevidde.

Længere mod syd ligger bl.a. Koh Phi Phi og Koh Lanta, der tiltrækker et lidt andet klientel. De unge backpackere elsker Phi Phi, mens familier, der rejser på egen hånd, typisk foretrækker Koh Lanta. Læs mere i områdebeskrivelsen for Krabi.

Besøg Krabi (Ao Nang) for
Badeferie, store resorts, aktiviteter/forlystelser, gode udflugtsmuligheder

Forslag til hoteller
Andaman Breeze ResortBan Sainai Resort

Steder i nærheden
Phang Nga, Koh Jum, Koh Lanta, Koh Phi Phi, Khao Sok Nationalpark

Stranden i Ao Nang

 

Koh Phi Phi

Berømte Koh Phi Phi er kendt for sine gode strande, men endnu mere for sit natteliv. Øen er en backpackerfavorit, og det betyder masser af fest og farver. I hvert fald i “hovedbyen” Tonsai, mens der er mere fredeligt langs østkysten.

Besøg Koh Phi Phi for
Badeferie, strande, natteliv, dykning

Forslag til hoteller
Phi Phi CoCo Beach ResortViking Nature Resort

Steder i nærheden
Krabi (Ao Nang), Koh Lanta, Koh Jum, Koh Yao-øerne, Phuket

Lavvandede Ao Lo Dalam Beach på Koh Phi Phi

 

Koh Lanta

Syd for Koh Phi Phi ligger Koh Lanta. Øen tiltrækker både backpackere, pakketurister og de, der rejser på egen hånd. Koh Lanta er dog stor nok til ikke virke overrendt og hektisk som f.eks. Phuket og Ao Nang.

Øen har glimrende strande, og det er et af de steder, hvor du stadig har mulighed for at bo i bungalow i vandkanten. Koh Lanta har et fint udvalg af spisesteder og aktiviteter/forlystelser. Læs mere om Koh Lanta i områdebeskrivelsen.

Besøg Koh Lanta for
Badeferie, dykning, afslapning

Forslag til hoteller
Lanta Castaway Resort

Steder i nærheden
Krabi, Koh Phi Phi, Koh Ngai, Koh Mook, Koh Kradan

Long Beach på Koh Lanta

 

Koh Mook

Lidt længere mod syd og tæt på fastlandet ligger Koh Mook, der både byder på glimrende strande og en venlig lokalbefolkning. Øen ER kommet på turistlandkortet, men i meget lille målestok.

Udvalget af barer, spisesteder og hoteller er begrænset, og det giver en fin balance mellem turismen og det autentiske Thailand.

Besøg Koh Mook for
Badeferie, afslapning, autenticitet, øhop

Forslag til hoteller
Sivalai Beach ResortMook Montra

Steder i nærheden
Koh Lanta, Koh Ngai, Koh Kradan

Det dejlige Sivalai Resort ligger direkte på stranden

 

Koh Ngai og Koh Kradan

Disse to øer syd for Koh Lanta og tæt på Koh Mook byder på fantastiske paradisstrande med hvidt sand og krystalklart vand. Begge øer har en lang strand med et begrænset antal hoteller, der stort set alle ligger lige ud til vandkanten. Her er hverken byliv eller barer, butikker og spisesteder udenfor hotellerne.

Besøg Koh Ngai og Koh Kradan for
Badeferie, afslapning, øhop

Forslag til hoteller
Thanya Beach Resort (Koh Ngai)Mali Koh Kradan

Steder i nærheden
Koh Mook, Koh Lanta

Der er masser af øde paradisstrand på Koh Kradan

 

Koh Lipe

Koh Lipe ligger i det sydligste Thailand på grænsen til Malaysia. Øen er forholdsvis lille, men har strande i absolut verdensklasse. Vi taler om kridhvidt sand og krystalklart band i turkisblå nuancer.

Har du en drøm om at bo direkte på stranden i din egen bungalow, så kunne Koh Lipe være noget for dig. Rundt på den bilfri ø ligger et pænt udvalg af barer, spisesteder og hoteller. Læs meget mere om Koh Lipe i områdebeskrivelsen.

Besøg Koh Lipe for
Badeferie, strande, dykning, øhop, afslapning

Forslag til hoteller
Castaway ResortWapi ResortMali Resort

Steder i nærheden
Langkwai (Malaysia)

Koh Lipe er rent paradis – her ud til Sunrise Beach

 

Kort over Thailand

Du kan finde alle de nævnte øer, byer og strande på kortet herunder.

10 comments

 1. Hei! Vi er er voksent par på litt over 50 år, som skal reise 8 uker i Oktober og november. Vi skalp først til Bali, Lombok og Gilli-øyene. Vi lurer på å ta de siste ukene i Thailand. Hvilket sted anbefaler du for oss på den tida? Elsker fine strender og ikke for mye party og folk😅😎.

  1. Hej Gunveig. Thailand er desværre ikke det bedste sted i oktober til en strandferie. Alle steder får en hel del regn.

   Har I overvejet at blive i området omkring Bali og måske udvide rejsen til f.eks. Flores og/eller Java. Der er i hvert fald masser at opleve.

   Mange hilsner og rigtig god dag fra Carsten

 2. Hej,
  fantastisk informerende side!
  Hvor ville du tage hen i November? Synes der er mange holdninger og ved godt det er “mellem” sæson 🙂

  tak
  MVH
  Rikke

  1. Hej Rikke. November er en glimrende måned at besøge Thailand. Undgå øerne i den vestlige Thailandbugt – Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan – ellers er der frit valg. Det er rigtig nok en mellemmåned, hvor du skal forvente en kraftig eftermiddagsbyge nogle dage, men ellers fint vejr. Som en bonus er det en billig måned at rejse i 🙂

   Mange hilsner fra Carsten

 3. Hej Carsten,
  Tak for et virkelig gost indblik i de forskellige øer.
  Vi er en familie på fem, der gerne vil til Thailand – overvejer Koh Chang eller Koh Lipe – i efterårsferien. Vi kan rejse fra d. 9/10-20/10. Er det helt galt i forhold til regntiden? Bh. Vivi

  1. Hej Vivi. Oktober er generelt en dårlig måned at rejse til Thailand. Glem i hvert fald Koh Lipe, men jeg har fået flere mails fra folk, der har haft en god ferie på Oh Chang i oktober. I skal selvfølgelig være klar på lidt regn, men det er et bedre valg en Koh Lipe.

   Mange hilsner fra Carsten

 4. Hej Carsten
  Vi er et par i 60erne der gerne vil afsted i midten af november.
  Vi er til strand og pool.
  Har kikket på Koh Chang men syntes priserne er i den høje ende.
  Har tidligere været på Khao Lak
  Hvad med Koh Samet
  Skal være afsted i 16 dage

  Mange ferie hilsner

  1. Hej Frank. Koh Samet er ganske lille og 16 dage er måske lige i overkanten. Men hvis I udelukkende er til sol og strand, så kunne det bestemt være en mulighed.

   Mange hilsner fra Carsten

 5. Hej

  Vi er et par (60 år), der skal på ferie i Thailand i hele maj måned. Ved jo at regntiden er startet, så hvor kan du anbefale, at tage hen mht. mindst varme, selvom vi er til badeferie ? Har hørt så meget om Koh Lipe, men hvordan kommer man dertil ?
  Det eneste vi pt. har på plads er billetten til Bangkok 🤩

  Mvh. Tina

  1. Hej Tina. Maj er generelt en af de varmeste måneder i Thailand, så det ungår I nok ikke uanset hvor I tager hen. Koh Lipe er ganske rigtigt en dejlig ø, men maj er en forholdsvis våd måned. Mht. transport, så kan du søge på Koh Lipe her på siden – jeg har lavet flere indlæg om emnet.

   Tilbage til destination i maj: Prøv f.eks. Koh Samui, Koh Tao eller Koh Phangan, men varmen slipper I ikke for.

   Mange hilsner fra Carsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *