Sydlige Thailandbugt

Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao er alle velkendte ferieøer i den sydvestlige del af Thailandbugten. Her kan du få en drømmeferie på skønne tropeøer, der byder på lækre sandstrande med krystalklart vand.

Sydligst ligger Koh Samui, der er den største ø af de tre. Turister tager hertil for at nyde de pragtfulde resorts, nattelivet, spaoplevelserne og ikke mindst de gode restauranter.

Koh Phangan og Koh Tao har knap så mange muligheder for turisterne, men til gengæld er her mere fredeligt. Dog er der liv og glade dage på Koh Phangan, når det legendariske full moon party bliver afholdt en gang om måneden.

Koh Tao er Thailands dykkercentrum. Livet under havoverfladen er enestående, og der er alle muligheder for at tage et dykkercertifikat. Øen har mange gode strande og et ungdommeligt publikum.

 

Koh Samui

Koh Samui er et af Thailands største turistområder. På trods af øens beskedne størrelse er her et væld af muligheder for turisterne. Koh Samui er utrolig alsidig, backpackerne kommer her stadig, men øen er efterhånden lige så berømt for de lækre resorts, de gode spa, det trendy natteliv og de spændende madoplevelser.

Men mest af alt trækker strandene. Koh Samui kan byde på en række lækre sandstrande med det klareste vand, men forvent ikke at have dem for dig selv. Især på østkysten ved øens største turistområde Chaweng, er her rigtig mange mennesker.

Men det er stadig muigt at finde mere rolige områder. F.eks. på nordkysten ved Mae Nam, hvor backpackerne flygtde hen efter den massive turistinvasion ved Chaweng og Lamai.

Lige bortset fra Bangkok, så har Koh Samui Thailands mest trendy natteliv. De populære beer bars findes selvfølgelig også her, men øen byder ligeledes på musikbarer og klubber med top dj’s, der spiller den nyeste musik. Se meget mere på vores side om Koh Samui.

 

Koh Phangan

Skønne Koh Phangan lige nord for Koh Samui er mest berømt for sit farverige full moon party, der bliver kaldt verdens største fest. Men det er mere at komme efter på Koh Phangan. Øen har nogle af Thailands bedste strande og det kuperede terræn og den knap så gode infrastruktur gør, at flere af dem kun kan nås fra vandsiden.

Selvom der også bliver festet mellem fuldmånefesterne, så er Koh Phangan væk fra Hat Rin Beach en rolig ø, der nemt kan være det tropeparadis du altid har drømt. Her finder du hvide sandstrande med høje palmer og krystalklart vand. Læs meget mere om Koh Phangan her.

Hat Rin Beach på Koh Phangan er rigtig lækker
Hat Rin Beach på Koh Phangan er rigtig lækker

 

Koh Tao

Nord for Koh Phangan og et par timers sejlads fra Koh Samui ligger Koh Tao, skildpaddeøen, der er Thailands ubestridte dykkercentrum. Langt de fleste turister bor på vestkysten ved Mae Hat og Sairee Beach, men som på Koh Phangan findes også her næsten øde strande og bugter.

Når færgen fra Koh Samui eller fastlandet lægger til ved Mae Hat, er byen et leben af turister, der prøver at finde transport eller overnatning. Det plejer ikke at være svært, langs den smukke kyst findes et utal af overnatningssteder. Mange af dem henvender sig til dykkere, og her kan man ofte bo gratis, hvis man tager dykkercertifikat på den tilhørende skole.

Men man behøver bestemt ikke være til dykning for at besøge Koh Tao. Her er fremragende strande, og vil du lidt væk fra mylderet på vestkysten, er det om at booke overnatning på syd- eller østkysten, der kan byde på skønne resorts. Mange af dem er smukt beliggende i en bugt eller med udsigt over det turkisblå hav.

De to byer, eller strande, Mae Hat og Sairee Beach, er næsten vokset sammen. Begge steder findes masser af guesthouses og mindre hoteller. Her er også butikker, restauranter og barer.

På trods af Koh Taos beskedne størrelse er der et udmærket natteliv. Backpackere og dykkerentusiaster samles ved aftentide for at snuppe en øl eller to i en af de utallige barer, der sørger for underholdningen. Mange dykkercentre har endda en bar tilknyttet, hvad skulle man eller lave når man ikke dykker?

At Koh Tao er blevet populært blandt dykkere er naturligvis ikke en tilfældighed. I havet omkring findes en række fremragende dykkersteder, og du kan støde på arter som barracuda, revhaj, hvalhaj, rokke og naturligvis et væld af farvestrålende fisk, af og til i store stimer.

Hvis du bare vil snorkle er der også mulighed for det, i Mae Hat og Sairee kan du booke snorkleudflugter eller tage med en af dykkerbådene.

 

Khanom

På fastlandet øst for Surat Thani ligger Khanom ud til Thailandbugten. Det er et overset område af Thailand, som kun få turister finder vej til, og det kan give nogle mere autentiske oplevelser end de populære øer mod nord.

I Khanom er strandene lange, og her og der kommer fiskerbådene i land med et imponerende udvalg af fisk og skaldyr. Her er masser af lokalliv, og du har mulighed for at spise alt godt fra havet til få penge.

Området ved Khanom er fredet af hensyn til de lyserøde delfiner, som du kan være heldig at spotte fra land eller en bådtur ud på havet. I baglandet finder du bl.a. bjerge med skov og vandfald.

Infrastrukturen er knap så god i Khanom. Ofte behøver man en bil for at komme fra sted til sted, men til gengæld har du her mulighed for at bo billigt ud til stranden på mindre bungalows. Det er Thailand, som det var engang.

4 comments

 1. Vi er et nogle familier, der tager til Thailand midt juli. Egentligt ville vi enormt gerne opleve Koh Chang, men det er korrekt, at der simpelthen er for stor risiko for, at man ikke ser solen’ish pga. regnsæson ikke?

  Så hvor skal vi så tage hen, hvis vi vil noget at det Koh Chang kan byde på? Er det Koh Tao?
  Vi har været på Koh Phanang og behøver ikke det denne gang.

  Med venlig hilsen – og tak for en fin hjemmeside!

  1. Hej Helene. Koh Chang er desværre ikke stedet om sommeren. Jeg har selv været der i juli – smukt på sin egen måde, men i den grad regnfuldt og strandene er knap badevenlige pga. understrøm.

   Jeg kan ikke rigtig komme i tanke om noget sted, der minder om Koh Chang. Koh Tao kunne dog være et godt valg – der er i hvert fald gode strande og mulighed for snorkling, men ikke de helt store udflugtsmuligheder. Jeg tænker også på Mae Nam på Koh Samui – et lidt mindre turistet sted end Chaweng og Lamai. De to steder kan jo nemt kombineres, hvis I vil prøve lidt forskelligt.

   Jeg håber du kan bruge ovenstående og tak for de pæne ord.

   Mange hilsner fra Carsten

 2. Hej Carsten.
  Hvis man rejser med 3 børn på 6, 13 og 14 år.
  Vil du så anbefale khanom eller koh phanang? Og med hvilken begrundelse?
  Vi er lidt i tvivl ift hvilken af disse 2, vi skal vælge. Men er sikre på, at vi gerne vil kombinere med Koh samui og koh thao.
  Vi elsker flotte strande, snorkling og så skal der være lidt for børnene.
  Mvh Carina

  1. Hej Carina. Jeg har desværre ikke besøgt Khanom i en del år, så jeg er ikke helt opdateret. Jeg tænker dog, at Koh Phangan er lidt af det samme som Samui og Tao og at Khanom måske kunne tilbyde andre oplevelser. Det er så spørgsmålet om der er noget for børnene…

   Mange hilsner fra Carsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *