Vestlige Thailandbugt

Den nordvestlige Thailandbugt ligger kun et par timers kørsel fra pulserende Bangkok. Området er nok mest kendt for feriebyen Hua Hin og thai’ernes egen weekendfavorit Cha-Am, der begge har restauranter, barer og aktiviteter nok til at kunne tilfredsstille de fleste.

Men her er ikke kun strand og kæmperesorts. Du kan gå på opdagelse i historien og udforske smukke nationalparker eller tage med på spændende markeder. Som bonus ligger området tæt på flere af Centralthailands bedste seværdigheder, inklusiv hovedstaden Bangkok.

 

Phetchaburi

De fleste turister kører blot forbi Phetchaburi på deres vej fra Bangkok til feriebyerne længere mod syd. Sjovt nok, for Phetchaburi er den absolut mest interessante by i området, hvis man er til kultur og historie.

I det 11. århundrede var byen en mindre khmer-bosættelse, men området fik efterfølgende stor betydning som havn for kongebyerne Ayutthaya og Sukhothai.

Phetchaburi har mange skønne templer og en meget interessant historisk park, der er et must-see. Den blev opført i 1859 af Kong Mongkut og ligger majestætisk på en lille bjergtop.

Kongen byggede paladset som rehabiliteringssted, og arkitekturen er et pudsigt mix af europæisk, kinesisk og thailandsk stil. Phra Nakhon Khiri historiske park er et yderst populært sted for thai’erne, hvor der i weekends og på helligdage kan være stuvende fuldt.

Byen har som nævnt også et væld af templer. Endnu et sted du kan se forskellige stilarter, hvor især indflydelsen fra khmerene er tydelig. Nogle steder kan man endda se hentydninger til hinduismen, der var områdets vigtigste religion før det 12. århundrede.

Af anbefalelsesværdige templer skal nævnes Wat Kamphaeng Laeng og det travle Wat Mahathat Worawihan.

Men der er mere at komme efter i Phetchaburi. På gaden Thanon Suwanmunee, der fører over floden, kan du se nogle pragtfulde teaktræshuse, der indeholder småbutikker og som regel et stort antal thai’er på indkøb.

Byen har et skønt lokalliv og nogle gode markeder – udforsk f.eks. dagmarkedet lige nord for klokketårnet, hvor du også kan spise billigt. Det kan du også på natmarkedet i den nordlige del af byen – endnu en af byens perler, hvor du pludselig opdager, at du er eneste turist omringet af små madboder, der sender skønne dufte ud i natten.

Et par km udenfor byen kan du gå på opdagelse i en stribe flotte og imponerende grotter, der er indrettet som templer eller helligdomme. Foruden et indblik i buddhismen kan du opleve smuk natur, som inkluderer en hær af aber, der efterhånden har vænnet sig til mennesker.

Det kan undre, at Phetchaburi ikke modtager flere turister end tilfældet er. Måske fordi byen ikke ligger direkte ud til kysten, men her er utallige spændende ting at foretage sig, og så ligger Phetchaburi kun et par timers kørsel fra Bangkok.

 

Cha-Am

Et par timers kørsel fra Bangkok og ca. 20 km nord for Hua Hin ligger feriebyen Cha-Am. Hvis man synes, at der er mange thai’er, der holder ferie i Hua Hin, så er det ingenting i forhold til Cha-Am, der på helligdage og i weekends oplever et stort rykind af primært Bangkok-borgere, som her hygger med familie eller venner.

Cha-Am er en mindre ferieby, men alligevel finder du adskillige resorts, restauranter og barer. Når ikke Bangkoks ungdom er taget herned for at feste igennem, så er tempoet roligt, og der er gode muligheder for at få en afslappende ferie.

Stranden er glimrende, der er god plads, og vandet er som regel roligt, perfekt for de mindste. Cha-Am har alle fornødenheder, alt er bare i lidt mindre målestok end i Hua Hin.

 

Hua Hin

Den vestlige Thailandbugts største ferieby, Hua Hin, er kendt af de fleste danskere. Tidligere konger opførte sommerpaladser i området, og det blev starten på byggeriet af hoteller og ferieboliger. Først til thai’erne selv, men med årene er Hua Hin blevet et rigtig populært rejsemål blandt europæiske turister.

Byen er i dag kendt for sine mange lækre resorts, der byder på alle tænkelige faciliteter. Hua Hin har efterhånden vokset sig stor, og her mangler hverken restauranter, barer eller shoppingmuligheder. Stranden er ikke af bountytypen, men den er dejlig lang, og man skal ikke så langt mod syd før man næsten kan have det hele for sig selv.

Der er rigtig mange muligheder for aktiviteter og forlystelser i og omkring byen. Det gælder også udflugtsmuligheder til natur og kultur, og det kan du lære meget mere om ved at klikke ind på vores side om Hua Hin.

 

Pranburi

Bliver Pranburi det nye Hua Hin? Ingen ved, hvad tiden vil bringe, men området tiltrækker flere og flere udenlandske turister, der finder mere ro og bedre strand her end i Hua Hin ca. 35 km mod nord.

Udvalget af forretninger, restauranter og barer er stadig temmelig begrænset på den lille strandvej ved Pak Nam Pran, der er navnet på Pranburis hovedstrand.

En del af stranden forsvinder hvert år med monsunen, men fortvivl ikke, Pranburi kan byde på flere skønne kyststrækninger. Kao Kalok er en skøn bugt med en stribe bedre resorts/bungalowhoteller, men mere populær er den lavvandede Dolphin Bay, der har fået navn efter delfinerne, som af og til dukker op her.

Nye resort skyder løbende op i Pranburi, og det bliver spændende at følge udviklingen i dette område, der ligger i overkommelig køreafstand fra Bangkok.

 

Chumphon

Nogle vil nok sige, at Chumphon er et af Thailands mest oversete turistområder. Godt nok har byen en del gennemrejsende, der tager færgen til Koh Tao og måske videre til Koh Phangan eller Koh Samui, men kun få turister overnatter i længere tid.

Det på trods af områdets skønne og næsten uberørte strande, der ikke har bountylook, men til gengæld fred og ro med gode muligheder for at opleve det ægte Thailand i omegnen.

Du kan holde en rigtig billig Thailandsferie i Chumphon – priserne på overnatning er lave, og du kan spise godt på det skønne natmarked i byen. Som transitby er det naturligvis nemt at komme til og fra byen, der har mange tourbureauer, og som er betjent af minibusservice.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *