Koh Lipe guide – Thailands skønne paradisø

Koh Lipe er et ægte tropeparadis med de lækreste bountystrande. Her får du kridhvidt sand og det klareste turkisblå vand, man kan tænke sig.

Koh Lipe er ganske lille, og uanset hvor du bor på den bilfri ø, så er der kun få minutter til stranden. Du kan bade, snorkle eller snuppe en øl eller drink på en af de interimistiske strandbarer, der sørger for lige dele fest og chillout under den thailandske sol.

Koh Lipe ligger i det sydligste Thailand ikke langt fra grænsen til Malaysia. Det kan være lidt af en rejse at komme dertil – fra Bangkok tager det det meste af en dag, men kombinerer du med Langkawi, så tager færgeturen til Koh Lipe kun halvanden time.

 

Koh Lipes strande

Glem alt om historie og kulturelle seværdigheder på Koh Lipe. Her handler det om strandliv på første klasse og på trods af øens størrelse, er der mange at vælge mellem.

Koh Lipes to største strande er Pattaya Beach og Sunrise Beach. Pattaya Beach ligger i en bugt på øens sydkyst og betragtes som hovedstranden. Det er her immigrationen ligger, og det er herfra bådene til fastlandet og naboøerne sejler.

Hvor de store speedbåde lægger til ved flydemolerne, er der ikke meget paradis over Pattaya Beach, men i den anden ende af stranden finder du kridhvidt sand og det mest krystalklare vand, du kan tænke dig. Pattaya Beach er lavvandet og som øens øvrige strande kun lidt ramt af tidevandet.

Hvor stranden er bedst ligger også en række større og dyrere resorts. Perfekt til familieferien eller hvis man gerne vil forkæle sig selv. Det er der også rig mulighed for på Sunrise Beach, der har et væsentligt større udvalg af overnatningssteder.

På Sunrise Beach bliver det hurtigere dybt, men til gengæld er der bedre snorkling. Stranden er lang, og som nævnt er der flere muligheder, når det gælder overnatning. Det samme gør sig gældende med de interimistiske strandbarer, der er gode steder at hygge sig og møde andre rejsende.

Sunset Beach er Koh Lipes tredje store strand. Den ligger lidt mere afsides og har et begrænset udvalg at hoteller, men til gengæld kan du her finde lidt fred og ro. Det gælder dog ikke tidlig aften, hvor det vrimler med mennesker, der vil opleve den smukke solnedgang. Øen har en række andre og mindre strande, der primært ligger i små bugter.

Alle strandene er forbundet af den såkaldte Walking Street, der løber mellem Pattaya Beach og Sunrise Beach. Hertil kommer en labyrint af små veje, hvor der ligesom på Walking Street ligger bl.a. forretninger, restauranter og guesthouses.

Solnedgang fra Sunset Beach – et sandt tilløbsstykke blandt turisterne

 

Oplevelser til vands

Koh Lipe ligger i Koh Tarutao Marine Nationalpark, og du er således helt fri for vandsport og på strandene. Det gør det væsentlig mere behageligt at snorkle direkte fra kysten, hvor du har mulighed for at se en lang række spændende fisk.

Generelt er Sunrise Beach bedst til snorkling, men i begge ender af Pattaya Beach ved klipperne, er der som regel også masser at se på.

På Sunrise Beach kan du også låne/leje en kano for at sejle ud til en af de små øer ud for kysten. Her er der endnu flere muligheder for at se fisk og koraller i det krystalklare turkisblå hav.

Det helt store hit blandt turisterne er dog at tage på udflugt i øhavet. I kan hyre jeres egen longtailbåd (ca. 2000-3000 baht for en hel dag) og lade skipperen finde de bedste steder til jer. Der er masser af fantastiske snorke- og dykkersteder med god sigtbarhed ved Koh Lipe.

I øhavet er der også skønne strande. F.eks. på Koh Adang, der kun har ét resort (læs mere om det her), som ligger på sydkysten. Øen er dækket af jungle, og på vestkysten er der en lang strand, som du kan være heldig at have for dig selv. Mere paradisisk er stranden på Koh Rawi. Her blænder det kridhvide sand, og vandet er turkisblåt og krystalklart.

Dit hotel eller guesthouse kan uden tvivl hjælpe dig med at booke en longtailbåd eller en dykkerudflugt. Hvis ikke, så er der adskillige muligheder langs Walking Street.

koh lipe guide
Typisk strandbar – her på Sunrise Beach

 

Hotel på Koh Lipe

Har du en drøm om at bo i bungalow på stranden, så kan den udleves på Koh Lipe. Øen har en lang række dejlige overnatningssteder, hvor der kun er få meter fra værelset til vandkanten. Generelt koster det at bo i 1. række, men er du på lavbudget, ligger der flere rigtig gode hostels og guesthouses på midtøen.

Se mine forslag til overnatning herunder eller tjek indlægget De bedste hoteller på Koh Lipe. For at komme til Koh Lipe kan du her på siden få et tilbud fra et dansk rejsebureau i Thailand.

 

Gode hoteller på Koh Lipe

Akira Lipe Resort: På Pattaya Beach
4-stjernet resort, der ligger direkte ud til lækre Pattaya Beach. Her er flere forskellige værelsestyper – fra superior til villa suites. Alle har de tv, køleskab, gratis wifi og mulighed for at lave te/kaffe. Akira Lipe Resort har restaurant, 2 barer og hele 3 swimmingpools. Morgenmad er tilgængelig, og i receptionen kan man være behjælpelig med udflugter og billetter.

Se pris på hotels.com > Se pris på booking.com >

 

Wapi Resort: Bungalows på Sunrise Beach
På Wapi Resort har du mulighed for at bo i dejlige beachfront bungalows. Der er også værelser i anden række, og ca. 50 meter fra vandkanten finder du de billigste garden bungalows.

Værelserne har tv, køleskab, gratis wifi og mulighed for at lave te/kaffe. Wapi Resort er ejet af en franskmand, der med glæde hjælper med udflugter og billetter. Morgenmad er tilgængelig.

Se pris på hotels.com > Se pris på booking.com >

 

Ten Moons Lipe Resort: Mindre hotel på den sydlige del af Sunrise Beach
På Ten Moons Lipe Resort er der kun 15 værelser. Her kan du bo på stranden i skønne charmerende bungalows, der har tv, køleskab, gratis wifi og mulighed for at lave te/kaffe. Ten Moons har desuden have, bar/lounge og restaurant. Morgenmad er inkluderet i prisen.

Se pris på hotels.com > Se pris på booking.com >
koh lipe guide
Longtailbåde på lækre Pattaya Beach

 

Praktisk information

Rejsetidspunkt

Koh Lipe skal besøges fra december til midt april. Her får du masser af sol og temperaturer på 30-34 °C. Fra maj til november er det lavsæson og især sommer- og efterårsmånederne får en hel del nedbør, hvor det ofte også er blæsende. Bemærk, at bådene kan blive aflyst i lavsæsonen pga. dårligt vejr.

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Max °C
33
34
34
34
32
32
31
31
31
31
32
32
Min °C
23
23
23
24
24
24
23
24
23
23
23
23
Regn mm
50
45
90
170
255
220
235
250
340
345
215
95

 

Transport

Fra Bangkok kan du roligt sætte en hel dag af for at komme til Koh Lipe. Der er ca. halvanden times flyvning til Hat Yai, halvanden times kørsel til havnen i Pak Bara og herfra halvanden times sejltur til øen.

Du kan eventuelt få dit hotel (hvis du har booket i forvejen) til at sørge for transport fra lufthavnen til Koh Lipe. Et alternativ er AirAsias island transfer, hvor du kan booke en pakke med fly, transport til havnen og båd til Koh Lipe. Se mere på AirAsias hjemmeside.

Er du på en af øerne i Andamanhavet, kan du hos ethvert tourbureau booke en færgebillet til Koh Lipe. Øen ligger helt mod syd i Thailand, så det kan nemt tage flere timer at nå frem.

Kommer du fra Langkawi i Malaysia kan du se mere i indlægget Fra Langkawi til Koh Lipe – sådan gør du. Fra Koh Lipe til Bangkok kan du se mere i indlægget Fra Koh Lipe til Bangkok – sådan gør du.

Mht. transport til og fra Koh Lipe kan du her på siden få et tilbud fra et dansk rejsebureau i Thailand.

Øen er ikke større end du kan gå rundt – ellers kan du tage en af de små tuk-tuks, der her er knallerter med sidevogn. Du kan også tage en longtailbåd, hvis du skal til mere afsidesliggende strande.

 

Aktiviteter

Udover dykning og snorkling er der kun få aktiviteter på Koh Lipe. Her handler det om sol og strand.

 

Gode steder at spise

Koh Lipe har kun få steder, der laver thaimad som er værd at snakke om. Et af dem er Chicken Soup Noodle på Walking Street ved Sunrise Beach. Der mangler dog ikke spisesteder på øen, som også har flere muligheder for vegetarer eller veganere.

F.eks. The Tropical og Bloom Cafe & Hostel, der begge ligger på Walking Street. Flere steder kan du spise på stranden – her handler det primært og fisk og skaldyr. Også en stribe af strandbarerne serverer mad.

 

Fest og farver

På trods af størrelsen har Koh Lipe et hektisk aften- og natteliv. Langs Walking Street ligger adskillige barer tæt på hinanden, og det giver en fortættet atmosfære. Om dagen kan du besøge en af de mange interimistiske strandbarer – min favorit er Sea la Vie på Sunrise Beach, men der er mange andre at vælge mellem.

 

Andre ting at være opmærksom på

På øen ligger flere kontantautomater, men de bliver hurtigt tømt, så det er en god idé at have lidt penge på lommen, inden du ankommer til øen.

Der skal betales nationalparkafgift for at besøge Koh Lipe. Prisen er 200 baht for voksne og du kan betale med malaysiske ringgit, hvis du kommer fra Langkawi og har lidt penge til overs. Det anbefales altid at have sin nationalparkbillet på sig – det gælder især, hvis du skal på bådtur i øhavet.

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du se den sidste nye rejsevejledning til Thailand. Du kan også downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.

Måske skal du have vaccinationer inden din rejse til Thailand – se aktuelle anbefalinger på ssi.dk. Husk også rejseforsikring – det kan du få et tilbud på her.

 

Kort over Koh Lipe

2 comments

  1. Hej

    Ved du om man må flyve fra Hat Yai til bangkok. Kanse det er den rute alle anbefaler man tager. Men jeg er i tvivl om udnrigsministeriet fraråder det eller det går ind under at det er ok nord vest fra jernbane hat yai til pedang besar??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *