Østlige Thailandbugt

Sydøst for Bangkok ligger en række meget forskellige feriesteder. Den østlige Thailandbugt er måske det mest alsidige område i Thailand når det gælder turisme. Fra Pattayas neonoplyste barer med letlevende piger til de skønneste paradisstrande på næsten uudforskede øer ved den cambodjanske grænse.

Den østlige Thailandbugt er let tilgængelig fra Bangkok. Det er oplagt at kombinere hovedstaden med tropeidyl og driverliv på stranden. De historiske seværdigheder er få, men der er til gengæld alle muligheder for at opleve den thailandske hverdag på farverige markeder og i små landsbyer, hvor tiden synes at stå stille.

 

Pattaya & Jomtien

Berømte og berygtede Pattaya ligger et par timers kørsel fra Bangkok. Byen er kendt verden over, og i årtier har den været centrum for de mange barer, go go dansere og åbenlyse prostitution, der præger bybilledet.

Pattaya virker som én stor fest med liv og glade dage døgnet rundt. Det siges, at byen har langt over 1000 barer – her kommer du helt sikkert ikke til at kede dig.

Pattaya har en række udmærkede temaparker og et væld af aktiviteter som go-cart, skydning, bungee jump, paintball og meget meget mere. Byens strand er desværre ikke særlig god, men der er ikke langt til gode bademuligheder.

Pattaya er et af Thailands største ferieområder. Sammen med nabobyen Jomtien, der tilbyder meget af det samme, er det ikke her du finder det ægte og oprindelige Thailand.

Men det gode ved Pattaya er, at du aldrig er langt væk fra spændende attraktioner. Kør mod nord til hovedstaden Bangkok eller mod syd til de lækre paradisøer med superstrande. Læs mere om Pattaya her.

 

Koh Samet

Lille Koh Samet tiltrækker på én gang backpackere, bangkokere på weekend, endagsbesøgende fra Pattaya og turister med trang til øliv tæt på Bangkok. Hovedstaden ligger kun et par timers kørsel og en kort sejltur væk – fra Bangkok er Koh Samet således det nærmeste sted med lækre sandstrande og krystalklart vand.

På trods af øens beskedne størrelse og de mange besøgende, så føles Koh Samet ikke overrendt. Byggeriet har endnu ikke taget overhånd – måske fordi øen er nationalpark. Ikke fordi det kan ses, men parkpersonalet tager gerne i mod de 200 baht, det koster at besøge Koh Samet.

Fra havnebyen Ban Phe på fastlandet kan du tage båden til øen. Du ankommer til Na Dan på Koh Samets nordlige side. Her findes 10-12 butikker og transportmuligheder til strandene – vær dog opmærksom på, at songtaews først kører når de er fyldte.

Der er i princippet kun én vej på Koh Samet. Den går fra Na Dan og ned til Hat Sai Kaew Beach og Diamond Beach, videre forbi Ao Hin Khok for derefter at dreje ind på øen en kilometer eller to for at fortsætte til strandene sydpå.

Den nordligste strand er også den mest travle. Heldigvis er Sai Kaew Beach lang, og her er sjældent overfyldt. Den kendte havfruestatue adskiller Hat Sai Kaew og Ao Hin Khok – det er muligt at gå flere kilometer langs kysten til de næste strande Ao Phai, Ao Phutsa og Ao Nuan.

Midt på øen ligger Ao Cho og Koh Samets andenstørste strand, i hvert fald turistmæssigt, Ao Wong Deuan, hvis strand næsten forsvinder ved højvande. Jo længere mod syd man kommer på øen, jo mere fredeligt bliver det.

Helt mod syd ligger i rækkefølge Ao Thian, Ao Wai og Ao Kin Na Nok. Der ligger kun én strand på vestkysten: Den lille Ao Phrao, der har en stribe resorts i den dyre ende. Lige med undtagelse af vejen, der fører fra Na Dan til Hat Sai Kaew, så er der stort set ikke noget byliv på øen.

Koh Samet
Ao Hin Khok Beach på Koh Samet

 

Rayong

Som ferieby er Rayong aldrig rigtig blevet en succes. Turister tager hellere til Koh Samet ud for kysten, men lige præcis det at området ikke er overrendt gør, at du kan få en rolig strandferie tæt på hovedstaden, og det endda til en overkommelig pris, Rayong har nemlig nogle af de laveste priser i Thailand på strandresorts.

Søger du turistattraktioner og aktiviteter er Rayong måske ikke den mest interessante by. Men de, der synes, at den thailandske hverdag er mere spændende end bungee jump og beer bars vil nok føle sig hjemme her. Både i Rayong og i omegnen kan du finde herlige lokalmarkeder, og der er ikke langt til små autentiske landsbyer.

Du kan også besøge opleve Khao Chama/Khao Wong Nationalpark, der nok er en af Thailands mindst kendte nationalparker. Den er kun 85 km² stor, men har alligevel meget forskelligartet natur som skov, grotter, vandfald og flotte limstensbjerge.

Få turister bor i selve Rayong by, men i mindre turistområder som Sai Thong, Laem Charoen og Mae Laem Phim. Det er navne, der vil være ukendte for de fleste, men det er det, der gør byen til det rolige sted det er.

Der er dog nogle, der har fået øjnene op for Rayong og omegn. En del entreprenører har bygget ferieboliger til vesterlændinge, der her kan bo i flotte og ofte luksuriøse omgivelser.

 

Koh Chang

Thailands anden største ø er også hovedøen i Koh Chang Maritme Nationalpark, der består af knap 50 øer, som er smukt beliggende i den østlige Thailandbugt.

Koh Chang ligger 4-5 timers kørsel fra Bangkok, og det kan undre, at den etablerede turisme først kom sent i gang. For her finder du et pragtfuldt tropeparadis, der adskiller sig fra Thailands andre større feriesteder.

Godt nok er charterturisterne kommet hertil, og øen har flere lækre luksusresorts, men Koh Chang vil ikke rigtig slippe sit ry som stedet, der har plads til alle. Der er kun få meter fra bambushytterne til de dyre resorts med alle faciliteter til rådighed. Måske er det øens største styrke – at turisterne blander sig med hinanden uanset rejseform og budget.

Koh Chang er en utrolig smuk ø – strandene ligger ned ad vestkysten, og det er selvfølgelig her turisterne bor. Østkysten er klippefyldt med mangrove, mens midtøen består af imponerende regnskov med flotte vandfald og et rigt dyreliv.

Øen har alt til en god og afslappende ferie med mulighed for spændende udflugter til naboøerne, fastlandet og endda Cambodja. Læs mere om Koh Chang her.

 

Koh Kood (Koh Kut)

Smukke Koh Kood er en af øerne i Koh Chang Maritime Nationalpark og Thailands fjerde største ø. Koh Kood er alt det, som Koh Chang var engang. Endnu, for udviklingen er også nået hertil, men heldigvis går det langsomt. Du kan således boltre dig helt alene på nogle af Thailands bedste strande, der har kridhvidt sand og krystalklart turkisblåt vand.

Tidligere var det kun pakketurister, der besøgte Koh Kood. De blev hentet i speedbåd og fragtet til øen, hvor de boede på et af de få, men gode resorts. I de senere år er der kommet fast færgeforbindelse fra fastlandet og flere valgmuligheder, når det gælder overnatning.

Koh Kood har ingen deciderede byer, men små fiskersamfund, hvor livet går sin stille gang. Her er heller ingen butikker, banker, restauranter eller barer. Man spiser typisk på sit hotel og bruger dagen på de gode strande eller på at udforske øen.

Transport kan arrangeres af de fleste hoteller, men du kan også leje en cykel for selv at tage rundt på Koh Kood. Du kan besøge de små fiskesamfund eller nogle af de flotte vandfald, der ligger midt på øen i den frodige jungle.

Strandene ligger alle ned ad vestkysten – nogle er helt isolerede, mens andre ligger tæt øens små fiskersamfund. Stort set alle resorts har en mole, hvor man bliver sat af med speedbåden, men tager du færgen fra fastlandet, så ankommer du til Ao Salad på øens østlige side.

Det er stadig muligt at finde øde hvide sandstrande i Thailand som her på Koh Kood

58 comments

 1. Hej. En utrolig konstruktiv og informerende side – virkelig dejligt! Vi er en familie med 2 store drenge på heholdsvis 14 og 18, der skal tilbringe 12 dage i Thailand i vinterferien 2017. Vi flyver til Bangkok og har valgt at tage til den østlige thailandbugt for ikke at bruge for meget tid på transport. Vi er dog kommet i et stort dilemma, og diskussion har lydt på om vi skal tage til Koh Chang eller Koh Kood. Eftersom at vi har 2 drenge, er vi ikke i tvivl om at det ville være bedst med et par restauranter, reggaebarer og generelt lidt at se på. Dog er vi ikke til overturistede strande, med store resorts og fester, men mere til små primitive bungalows. Derfor lyder vores spørgsmål: Hvad ville jeres anbefaling lyde på? Skal vi tage til Koh Kood eller Koh Chang, for at kunne opleve natur, flotte strande og afslapning, uden at det bliver for stille? Og i så fald, hvilket område på den givne ø, ville være optimalt?
  Tak på forhånd, og tak for denne gode informerende side.
  Mvh. Joel

  1. Hej Joel. Tak for de pæne ord :-). Jeg ville absolut tage til Koh Chang. der er stadig strandområder, hvor der er stille og roligt og som har primitive bungalows. Koh Kood er superlækkert, men der sker intet udenfor hotellerne. Så med tanke på jeres drenge er Koh Chang nok løsningen.

   Den lange Klong Prao Beach har gode område uden store resorts. Nu ved jeg ikke HVOR primitivt det skal være, men f.eks. K.P. Huts kunne være et godt valg. ved siden af ligger Tiger Huts. Begge har hytter/bungalows ud til den dejlige strand.

   På Klong Prao Beach omkring de to ovennævnte steder ligger et par primitive strandbarer, men her er temmelig stille. Herfra kan jeres drenge nemt komme til f.eks. White Sand Beach (5-10 min. i taxi) for at feste, hvis det er det de vil.

   Et alternativ er selvfølgelig at tage nogle dage på Koh Kood så alle bliver tilgodeset.

   Jeg håber du kan bruge svaret til noget og så må I have en rigtig dejlig rejse.

 2. Hej. Vi er 2 voksne der skal til Atthataya i Thailand forbindelse med arbejde i midten af marts. Vi har Ca. 5 dage derefter til egen fornøjelse, men vil ikke til at rejse så langt. Har du en anbefaling, om et område, når vi gerne vil kombinere lidt sol og oplevelser? Vh. Helle

  1. Hej Helle. Ayutthaya ligger jo lige nord for Bangkok, så jeg går ud fra, at I flyver til og fra den thailandske hovedstad. Her kan I besøge Hua Hin, der ligger ca. 2-3 timers kørsel fra Bangkok. Vil I have dejlige strande med klart vand kan I tage til Koh Samet, der er en lille ø, som ligger et par timers kørsel og en kort bådtur fra Bangkok. Mens der er gode muligheder for oplevelser og udflugter fra Hua Hin, så er det strandene man kommer for på Koh Samet. Jeg ønsker jer en rigtig god tur 🙂

 3. Hej admin
  Håber på lidt hjælp 🙂
  Vi er en familie på 4 – 2 voksne og 2 børn ( 16-12) som skal rejse i julen 2017.05.15
  Jeg/vi har nu i månedsvis googlet på Thailand, hvor jeg kan læse om diverse steder i Thailand, hvor der er super lækkert, godt, mindre godt, meget turistet mm.
  Man læser meget om østkysten at Puket er meget turistet – krabi som har railay beach som har de lodrette klipper mm men mange skriver at krabi / puket ikke er som på billederne ved rejsebureauerne mm
  Phi phi øerne er også turisten og især i høj sæsonen det samme er gældende for Ko samui øen
  Mine øjne falder meget også vestkysten på den anden side ved Koh Chang/ koh kut / koh mok at det skulle være FLOT – bo på koh chang og udflugter til de små øer.
  Har du nogle forslag ?

  1. Hej Vicki. Julen er jo absolut højsæson, så uanset hvad i vælger, så er der nok en del turister. det lyder som om I gerne vil have lækre strande og vil lidt væk fra den helt store turiststrøm, så umiddelbart ville jeg nok se bort fra Phuket. Øen har bestemt dejlige strande, men det er et populært sted, så der er ret mange turister.

   Det samme gælder delvist for Krabi. Her er feriebyen Ao Nang den de fleste forbinder med Krabi og det er ligesom Phuket et sted med mange turister. Railay er mindre besøgt – både fordi man kun kan komme dertil med båd, men også forbi der er begrænset med overnatningssteder. Til gengæld vil jeg nok sige at 14 dage på Railay-halvøen nok er i overkanten.

   Koh Samui ville jeg nok også fravælge – mest pga. vejret, der KAN være ustadigt og blæsende i december, hvis I er uheldige.

   Til gengæld synes jeg at din idé med Koh Chang/Koh Mak/Koh Kut lyder rigtig god. Her er lidt af det hele – en hel del turister på Koh Chang, men trods alt mere beskedent end Krabi og Phuket, og så de mere rolige øer som Koh Mak og Koh Kut.

   Jeg kan også anbefale Koh Lanta, der ligger syd for Koh Phi Phi som ganske rigtigt er meget turistet og lidt af et partycentrum for de unge.

   Koh Lanta er forholdsvis stor med en lang række gode strande ned ad vestkysten. Groft sagt kan man sige, at jo længere sydpå du kommer på øen, jo mere øde bliver det.

   Mange hilsner fra Carsten

 4. Hej
  Jeg planlægger en tur i slut marts 2018, vi er 2 voksne og en dreng på 10.
  Vi har rejst i det meste af Thailand, og har denne gang overvejet og prøve at tage til Rayong efter fulgt af en tur til Koh Chang/Koh Kut.
  Har du evt nogle anbefalinger til Rayong og koh kut.

  Mvh
  Morten

  1. Hej Morten. Rayong har jeg kun været kort tid i et par gange, men på Koh Kood har jeg selv boet på Koh Kood Beach Resort, der er danskejet – et dejligt sted, hvor du helt sikkert møder andre danskere ;-). Jeg kender ikke jeres prisniveau, men både Away Resort, Horizon Resort og Cham’s House har jeg fået gode tilbagemeldinger på.

   Mange hilsner fra Carsten

 5. Hej.
  Jeg og min far skal til thailand til november 2017 – vi tag afsted d.16 nov. og skal hjem igen d.6 dec.

  de første ca. 9 dage bruger vi Chiang mai og derefter er planen vi gerne vil ud på nogle af ørene og opleve noget snorkling, flot natur, strand, sol og noget der ikke er alt for turistet.

  Men hvorhen er godt at tag hen? har hørt man skal til østsiden?

  1. Hej Cecilie. Koh Chang kunne være et godt bud. White Sand Beach er dog ret turistet, men der er en afslappet stemning. Der er dog andre strande, der er mere rolige. I kan dog ikke snorkle ud for kysten, men må tage ud til nogle af øerne i nationalparken.

   Alternativt skal I ned til Sydthailand. Koh Lanta er skøn, men har ikke natur som Koh Chang. Også her skal I sejle ud til øerne for at snorkle. I kan flyve til Krabi og tage en taxi til Koh Lanta. Koh Lanta har gode strande og tempoet er i bund.

   Ha’ en rigtig dejlig rejse – mange hilsner fra Carsten

 6. Hej. Mange tak for rigtig god rejsevejledning. Vi skal til Thailand i slutningen af marts (2 uger) med vores to små børn, så vi søger børnevenligt område med hvide sandstrande der ikke er for langt fra Bangkok. Hvad vil du anbefale? Mange hilsner og ønsket om en god weekend, Lea

  1. Hej Lea. Tak for de pæne ord 🙂 . Med jeres krav kan jeg kun komme i tanke om to steder: Koh Samet eller Koh Chang. Det er kun et spørgsmål om, hvor langt I vil køre fra Bangkok. Koh Samet tager ca. halvanden time og en sejltur på 20 min., mens det tager 4-5 timer til Koh Chang og herefter en sejltur på ca. 25-30 minutter.

   Begge øer har rigtig gode strande, men der er mest at foretage sig på Koh Chang. Du kan læse mere om øerne på min personlige rejseblog – Koh Samet her og Koh Chang her.

   Lad mig vide, hvis jeg kan være behjælpelig med andet.

   Rigtig god rejse – de bedste hilsner fra Carsten

 7. Sikke en fin og informativ side! Måske du kan hjælpe os endnu mere 🙂 Vi er fire piger der overvejer at tage til Koh Lipe i en uge (vi er pt i Hat Yai), men vores ønsker går på at der skal være en beachvolleybane på stranden. Er det noget du er bekendt med? Vi kan også tage til en anden ø eller strand, men kender ikke så meget til området. Håber du kan hjælpe! Kh

  1. Hej Helle. Tak for de pæne ord :-). Der skulle være beachvolley på Koh Lipe (Pattaya Beach mod syd), men nu skriver du en “bane” – jeg mener kun der er sat et net op.

   På Koh Lanta længere mod nord er der i hvert fald beach volley på både Long Beach og Klong Dao, men det er en noget større ø uden dog at være vildt turistet (en af mine favoritøer).

   Generelt er øerne i den del af Thailand, hvor I er nu forholdsvis primitive, hvor evt. beach volley skal ses som et tilfældigt indslag og ikke noget, der er permanent.

   Ha’ en fortsat fantastisk rejse – mange hilsner fra Carsten

 8. Sikke en god side du har. Stor hjælp. Tak.
  Vi er en gruppe (10 Pers) som flyver til Bangkok den 20 dec for at fejre jul og nytår. Vi rejser hjem den 6 januar. Vi vil gerne bo to steder. Vi er faldet over Koh Samet efter at have læst på din side. Men vi vil også gerne bo et sted med god shopping -også almindelige butikker. Børn på 15, 8 og 4 er med på turen så der skal være noget for dem. Et resort/hotel med noget for dem at lave samt for os andre nem adgang til strand hvor vi starter dagen med en times gå tur hver morgen. Kan du hjælpe med hvor der er godt at fejre jul et sted og nytår et andet sted hvor det ene sted kunne være Koh Samet. Hvilke hotel/resort ved strand vil du anbefale. På forhånd tak:-)

  1. Hej Mette. Tak for de pæne ord :-). På Koh Samet vil jeg helt sikkert anbefale jer Sai Kaew Beach Resort, der ligger lige ud til Sai Kaew Beach, der er lækker med hvidt sand og klart vand. Generelt er udvalget af hoteller på Koh Samet begrænset – de fleste overnatningssteder er mindre hoteller/guesthouses, men Sai Kaew Beach Resort er sammen med en række dyrere hoteller primært på vestkysten af god standard. Bemærk, at flere af strandene på Koh Samets sydlige del “forsvinder” ved højvande, så vælg Sai Kaew Beach.

   Umiddelbart vil jeg klart anbefale Koh Chang som det andet sted I skal besøge. Dog er shoppingen begrænset lige bortset fra de sædvanlige turistting (souvenirs, brugskunst og kopitøj). White Sand Beach har det største udvalg af butikker langs hovedgaden og her kunne I vælge Kacha Resort, der ligger direkte ud til stranden. Her er mange skandinaviske børnefamilier (i hvert fald da jeg boede der). Længere mod syd ligger Klong Prao Beach, der er roligere og her er Centara Tropicana et fint valg. Der er forskellige aktiviteter for børn og voksne. Hotellet ligger lige ud til stranden, hvor der er god plads.

   Skal det ikke være Koh Chang, så bliver I næsten nødt til at køre til Hua Hin (Jeg går ud fra Pattaya/Jomtien er udelukket) eller tage flyet til Sydthailand, hvis I skal bo et sted med shopping. Alternativt kan I slutte af med et par dage i Bangkok. Snup et hotel ved Siam Square, hvor I har al den shopping I kan ønske jer lige udenfor døren. Du kan læse mere om Siam Square på min personlige rejseside her.

   Jeg håber du kan bruge mine forslag til noget – ellers er du altid velkommen til at skrive igen 🙂

   De bedste hilsner fra Carsten

 9. Hej!
  Vi er en familie på 6 voksne og 2 børn der på tænker en evt tur til Thailand mormor bliver rund så hun betaler .
  I september måned og ikke for turistpræget gerne oplevelser og meget gerne badeferie med turkis farve vand også gerne med min morgenmad . Hvad vil i anbefale?
  Mvh Anette

  1. Hej Anette. Det lyder dejligt med en tur til Thailand for at fejre mormor 🙂

   Vejrmæssigt er september jo ikke den bedste måned i Thailand, men skal det være der, så må Koh Samui eller en af de andre øer i den del af Thailandbugten (Koh Tao eller Koh Phangan) være det bedste bud. Også med tanke på, at I ønsker turkisblåt vand. Dog må I forvente regn, og så er der jo en del turister der, men det er selvfølgelig muligt at finde nogle rolige steder. Modsat er øerne ikke kendte for oplevelser – der er lidt templer, vandfald og snorkling.

   Mht. hotel er mit bedste bud at gå i krig med diverse hotelhjemmesider – der er et hav af muligheder og morgenmad kan I få de fleste steder.

   Du er velkommen til at skrive til mig på info@thailandrundt.dk med dit telefonnummer, hvis du vil have et uforpligtende tilbud på jeres rejse. Min samarbejdspartner (medlem af Rejsegarantifonden) kan helt sikkert komme med forslag til hoteller.

   Har I overvejet Bali? Her er vejret bedre og der er i hvert fald også væsentlig flere oplevelser end på Samui og øerne.

   Mange hilsner fra Carsten

 10. Hejsa
  Vi er en familie på 4 voksne som rejser til Bangkok i juli , vi vil ha et par dage der og så videre til sydthailand . Tænker på at besøge nationalparken Khao sok, kan den anbefales ? Har hørt at østthailand er bedst i juli august ( mindre regn) hvor finder vi de flotteste steder med de flotteste strande ?
  Venlig hilsen Inge

  1. Hej Inge. Khao Sok kan godt besøges i sommermånederne, men risikoen for regn er selvfølgelig større på denne årstid end om vinteren. Mht. strande, så vil jeg anbefale jer Koh Phangan, hvor I finder rigtig lækre strande og mange muligheder for at bo i vandkanten. Det er nemt at kombinere Khao Sok med Koh Phangan. Andre muligheder er Koh Samui og Koh Tao, der ligger i samme område som Koh Phangan.

   Ha’ en rigtig god rejse 🙂

 11. Hej
  Vi er en familie på 4 der skal afsted en hel måned her nov/dec. og skal primært være på Koh kood og Koh mak. Men vi overvejede på turen hjem fra Trat til Bangkok (som vi ville tage med taxa) om vi kunne finde en lille bjerglandsby halvvejs (gerne uberørt af turister, men dog med mulighed for at overnatte og spise en go middag). For så at tage videre næste dag til Bangkok.
  Har du nogle forslag?
  På forhånd tak, mvh. Rikke

  1. Hej Rikke. Undskyld det sene svar – jeg er lige en tur i Thailand. Jeg kender desværre ikke en bjergby halvvejs, men det lyder hyggeligt 👍

 12. Hej Carsten
  Er du i Thailand pt? Hvordan er vejret? Vi tager afsted derover d 10 april og alle vejrudsigter melder meget regn. Hvor skal vi tage hen efter Bangkok?
  De bedste hilsner Trine

  1. Hej Trine. Kom hjem fra Thailand i onsdags – vi havde skyfrit vejr både på Koh Lipe og i Bangkok. Jeg tror du skal glemme vejrudsigterne – de helgardere sig og laver både sol, skyer og lyn. Da vi var afsted oplevede vi adskillige gange at vejrudsigten sagde tordenbyger og så sad vi i strålende solskin.

   Er I til superstrande kan Koh Lipe klart anbefales – der er dog en dagsrejse derned fra Bangkok, så har I begrænset tid kunne Koh Chang/Koh Kood også være en mulighed. Jeg er personligt også vild med Nordthailand – f.eks. Chiang Mai hvorfra der er rigtig mange udflugtsmuligheder.

   Mange hilsner fra Carsten og rigtig god rejse 🙂

 13. Hov havde ikke set dit fine svar og skrev derfor igen, da jeg troede jeg måske ikke havde fået det afsendt. 😉
  Fedt I havde dejligt vejr. Det er altså bare det bedste.
  Jeg tænker, at vi rigtig gerne vil tage til Koh Lipe. Forestiller mig at vi tager toget fra Bangkok om aftenen og hele natten og står af i Surat Thani og så er det nemmeste vel at tage en bus til Krabi ikk? Eller hvordan kommer man nemmest derned. Jeg synes umiddelbart at priserne er højere på Koh kood end nede på øerne ved Krabi.
  Jeg tænker at vi måske flyver retur dernedefra når vi skal mod Bangkok igen. Kan du anbefale os en tur rundt på et par øer dernede.? Vi er ikke til Phuket og Phi phi det synes jeg er for kommercielt efterhånden. Men søger nok nærmere en god blanding af Thai-kulter, bounty og afslapning, samt priser og overnatning i budgethøjde. Jeg vil gerne vise mine børn alt andet end resorts…:-)
  Tusind tak for din tid.

  1. Jo, I kan godt tage båd fra Krabi til Koh Lipe, men det bliver nok med nogle stop undervejs – f.eks. på Koh Lanta. Hvis I vil direkte kan du tjekke Air Asias transfermulighed, hvor fly fra Bangkok (gamle lufthavn) til Hat Yai, bus herfra til havnen og båd til Koh Lipe er inkluderet. Husk, det er billigt at flyve indenrigs i Thailand. Der ligger andre lækre øer syd for Koh Lanta – Koh Muk eller Koh Ngai (Koh Hai) f.eks. På Koh Lipe kan I tage på snorkleture til Koh Adang og Koh Rawi.

 14. Har været i Chiang Mai for mange år siden. Var vild med det, men det mine unger gerne vil, er lækre strande og klart vand 🙂 Havde vi haft en måned, så havde jeg taget begge steder hen.. 🙂

 15. Hej Admin
  Sikke en fin side med mange spændende facts.
  Jeg håber, du kan hjælpe mig. Min mand, mig selv og vores to børn på 2 år og 4 år, har fået noget ferie i uge 42 og 43. Vi tænkte straks på Thailand, men efter lidt læsning på nettet, er det måske ikke det bedste tidspunkt. Har så læst om østkysten, men her er svarene blandede i forhold til regn og høje bølger. Har du været i Thailand i oktober, eller ved noget mere om vind og vejr end jeg lige kan læse mig til? En byge eller to er ok, men har ikke lyst til at rejse så langt med to små børn for at sidde på et hotelværelse i regnvejr.
  Håber du kan hjælpe.
  De bedste hilsner
  Stine

  1. Hej Stine. Tak for de pæne ord :-). Generelt er efteråret (september og oktober) ikke de bedste måneder i Thailand – det er her den meste regn falder. Jeg har selv været i Thailand i oktober og havde blandet vejr – en del sol, men også mange byger og skyer – men det er jo altid svært at forudse vejret.

   I kunne se nærmere på f.eks. Bali, Lombok og Giliøerne, østkysten af Malaysia eller Borneo.

   Mange hilsner fra Carsten

 16. Hej.

  Super fin side med gode råd.

  Jeg skal til Bangkok på arbejdsrejse om et par uger og ville blive weekenden over (torsdag-fredag). Hvad er dine bedste råd hvis vi gerne vil have lidt strand i nærheden af Bangkok?

  Vh Jeanette

  1. Hej Jeanette. Tak for de pæne ord 🙂

   Jeg kan ikke helt gennemskue om I har en hel weekend eller kun torsdag og fredag. Har I hele weekenden kunne det være nærliggende at tage ned til Koh Samet, der ligger et par timers kørsel og en kort sejltur fra Bangkok. På Koh Samet er der rigtig dejlige strande med hvidt sand og krystalklart vand.

   Har I kun et par dage kunne Cha Am eller Hua Hin, der ligger vest for Bangkok en mulighed. Det tager 2-3 timer at køre dertil fra Bangkok. Her er strandene på det jævne, men til gengæld er der et større udvalg af barer og restauranter.

   Tættest på Bangkok ligger Pattaya, men her er stranden ikke særlig god. Vælger I denne del af Thailand (øst for Bangkok) kan I tage ned til området Jomtien ca.10 km fra Pattaya. Her er stranden noget bedre.

   Mange hilsner

 17. Hej Carsten

  Jeg overvejer at tage til Thailand med min hustru, 2 drenge på 10 år og pige på 3 år i Juli 2022.

  Har du et sted du kan anbefale på den årstid. Det må gerne være et sted, hvor der er noget for børnene og det må gerne være luksus eller noget der minder om det.

  Tusind tak for hjælpen på forhånd

  Vh/
  Christian

  1. Hej Christian. Øerne Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan er glimrende at besøge om sommeren. Jeg har selv været der flere gange i juli/august med masser af sol. Du må regne med en eftermiddagsbyge og af og til lidt skyet vejr, men for det meste skinner solen.

   Koh Samui har flest aktiviteter/muligheder og du kan finde luksus på alle øerne. Udvalget er dog størst på Koh Samui. Du er meget velkommen til at kontakte mig på info@thailandrundt.dk, hvis du vil have et gratis og uforpligtende rejseforslag – jeg ved min samarbejdspartner har rejst med sine børn i området mange gange og han har helt sikkert nogle gode forslag til jer.

   Mange hilsner fra Carsten

 18. Hej.
  Vi skal til Thailand i start juni 2022. Vi havde kigget på Koh Chang, men ud fra kommentarer kan jeg se at det virkelig regner meget. Da vi kommer fra to ugers oplevelser i Japan, ville vi gerne have noget sol, varme og afslapning. Vi er to voksne og to børn på 5 og 8 år. Hvilke områder i Thailand har mindst regn i juni måned? (Vi ved godt det er regntid)

  1. Hej Maiken. Jeg vil foreslå øerne i Thailandbugten – Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan, der har glimrende vejr over sommeren. Mange hilsner og rigtig god tur.

 19. Hej Karsten – Ligesom flere andre skal jeg rejse her til sommer (primo juli) og jeg vælger ud fra dine svar at tage til Koh Samui med min datter på 15 år. Hvilken del af Øen vil du anbefale man bor på, har du nogl konkrete hoteller og andre anbefalinger?
  Mvh
  Lasse

  1. Hej Lasse. Det hyggeligste område synes jeg er Fisherman’s Village (Bo Phut). Stranden hører dog ikke til øens bedste. Det største turistområde er Chaweng – det er her der er flest butikker og spisesteder. Stranden er her er skøn.

   Lamai er et lidt mindre ferieområde med en god strand. Tæt på her ligger Crystal Bay, der nok har øens bedste strand. Til gengæld et begrænset udvalg af spisesteder. Generelt kan der være lukket en del steder (barer, butikker, restauranter) efter corona.

   Jeg har lavet et par indlæg om De bedste hoteller på Koh Samui og De bedste billige hoteller på Koh Samui. Du kan også se indlægget Bo på stranden på Koh Samui.

   Det er absolut strand og aktiviteter der er i fokus på Koh Samui. Der er ikke de helt store seværdigheder, men en tur rundt på øen til f.eks. vandfald er en mulighed. I skal også tage på bådtur til Ang Thong Nationalpark – det er supersmukt.

   Ha’ en fantastisk rejse – mange hilsner fra Carsten

 20. Hej Carsten, jeg håber du også har tid til at svare mig. 23 juli rejser min mand og jeg til Bangkok. Vi læser at østkysten har det bedste vejr. Vi er rigtig glade for at rejse rundt, være tæt på naturen. Ikke nødvendigvis sandstrande og øhop. Kan du guide os i en retning? Vi har rejst i hele området ved Khao lak og river kwai tidligere, men altid vinter.

  1. Hej Hanne. Ned ad østkysten kan I se nærmere på Phetchaburi (templer, chedier og gamle træhuse), Kaeng Krachen Nationalpark, Kui Buri Nationalpark (vilde elefanter), Pranburi (spotte delfiner), Chumphon (øde kyststrækninger, kun få turister), Khao Sok Nationalpark og Tai Rom Yen Nationalpark.

   Der er rigtig gode muligheder for flotte naturoplevelser.

   Mange hilsner og rigtig god rejse, Carsten

 21. Hej Carsten
  Tak for spændende læsning.
  Min kæreste og jeg planlægger 3 uger til Thailand i januar/februar måned og håber du vil komme med et råd til hvor vi skal tage hen. Vi har snakket om at tage et par dage i Bangkok og derefter rejse videre. Vi har snakket om Phuket men er bange for at det bliver for turister så vi ikke kan opleve det “rigtige” Thailand. Vi vil gerne bo et sted hvor der ikke er alt for mange turister men hvor der er noget byliv og restauranter/barer man kan benytte sig af om aftenen og så gerne en lækker strand tæt på. Vi ville også gerne tage nogle ture evt. og se nogle små øer eller overnatte i en nationalpark (vi har tænkt os at leje en bil). jeg håber du har tid.
  Mange hilsner Amanda

  1. Hej Amanda. Bangkok kan altid anbefales, så det er godt sted at starte eller slutte.

   Jeg er lidt i tvivl om I vil leje bil hele ferien. I så fald vil jeg mene det begrænser jer lidt. Jeg tænker, at lejer I bil i Bangkok, så er der langt til f.eks. øerne i syd inklusive Phuket.

   Det “rigtige” Thailand oplever I ikke på Phuket. I hvert fald ikke i badebyerne. Phuket By er superspændende og stærkt undervurderet, men her er ikke strand. Alternativt skal I finde en af de mindre kendte strande – f.eks. nordpå omkring lufthavnen. Fra Phuket kan I nemt besøge f.eks. Khao Sok Nationalpark (hvor I kan overnatte) i bil, men den kommer til at begrænse jer, hvis I skal ud på øerne.

   Personligt ville jeg droppe bilen. Tage nogle dage i Bangkok, flyve til Krabi og finde et hotel der et par dage, hvor I herfra kan besøge Khao Sok. Fra Krabi kan I øhoppe til f.eks. Koh Phi Phi, Koh Lanta, Koh Ngai og Koh Mook.

   Koh Lanta kunne godt opfylde jeres behov for god strand og byliv tæt på.

   Kør op til Krabi og flyv hjem herfra eller flyv fra Trang til Bangkok og hjem derfra.

   Det er supernemt at rejse I Thailand og komme fra sted til sted. En bil vil være glimrende, hvis I f.eks. kørte rundt i Nordthailand eller i mindre kendte områder, men når I også skal besøge øerne er jeg lidt lunken ved tanken.

   Mange hilsner fra Carsten

   1. Hej Carsten
    Tak for dine forslag. Vi har beslutter at droppe bilen og tage et par dage i Bangkok til at starte med. Herefter har vi snakket om enten at tage til Krabi og øhoppe eller til koh chang. Vi er lidt i tvivl om øst eller vest er bedst mht vejr (vi rejser i januar/februar) og hvor vi kan opleve det autentiske Thailand og noget flot natur samtidig med noget byliv. Har du et forslag til hvilken side af landet vi skal satse på når vi gerne vil lidt væk fra for meget turisme men det ikke må blive for kedeligt?
    Mange hilsner fra Amanda

    1. Hej Amanda. I januar og februar kan I både vælge Koh Chang og Krabi mht. vejret. Jeg vil umiddelbart foreslå Krabi, da der er lidt af det hele. Dog er Ao Nang meget turistet, men I kan øhoppe, bo på Railay-halvøen, tage på udflugt i Phang Nga-bugten og snuppe et par overnatninger i f.eks. Khao Sok Nationalpark.

     Jeg kan se I skal være afsted i 3 uger og det er måske lige i overkanten at tilbringe så lang tid i området ved Koh Chang set ud fra jeres ønsker.

     Det var et par forslag herfra – mange hilsner fra Carsten

 22. Hej Carsten

  Tak for spændende og brugbar rejsevejledning! Jeg håber du kan finde tid til, at svare på et par enkelte spørgsmål min kæreste og jeg brænder inde med.
  Min kæreste og jeg planlægger en uges rejse til Thailand i juli eller august. Da vi kun har en uge i Thailand, vil vi rigtig gerne have mest ud af det som muligt, og ikke have så lang transporttid fra Bangkok. Vores øjne faldt først på Pattaya, men vi bliver lidt i tvivl, da du fortæller at man ikke får den rigtige Thailand oplevelser der. Vi vil gerne have en kombinationsrejse, hvor vi både kan se templer, parker, dyreliv, men også nyde godt af Thailands smukke strande. Vi er faktisk ikke de store bar og nattelivsmennesker, så måske Pattaya ikke er det rigtige sted? Kan du måske komme med nogle foreslag?
  Håber du har tid.

  Hilsen Malou

  1. Hej Malou

   Tak for de pæne ord. Jeg vil bestemt ikke anbefale Pattaya ud fra jeres kriterier. 1 uge er kort tid i Thailand, men jeg prøver at komme med et par forslag.

   1. Bangkok – River Kwai – Hua Hin
   Her får I både storby, natur, spændende historie og strand. Hua Hin har dog ikke Thailands bedste strand, men det er en rejse, der nemt kan gøres fra Bangkok.

   2. Bangkok – Khao Yai Nationalpark – Koh Samet
   Forslag 1 er en tur vest for Bangkok, mens denne er øst for. Turen mellem Khao Yai og Koh Samet kræver muligvis en overnatning i f.eks. Bangkok, men til gengæld har Koh Samet de bedste strande tæt på Bangkok.

   Som nævnt er 1 uge ikke meget, men glem alt om Pattaya!

   Jeg håber I kan bruge mine forslag og i er altid velkomne til at skrive igen.

   Mange hilsner fra Carsten

   1. Tusind tak for svar! Virkelig gode muligheder vi bestemt vil have med i vores overvejelser. Vi dropper helt Pattaya så 🙂
    Som du selv siger er en uge virkelig ikke meget i Thailand. Thailand skal være vores sidste stop, på en tre ugers lang rejse, så vi er glade for at kunne få lidt forskellige perspektiver.

    Vi har kigget lidt på Koh Samet som du b.la. har anbefalet os, men også nogen af de andre øer du har beskrevet i dine andre svar. Og vi har tænkt, om du muligvis også kunne komme med din oplevelse af, hvad for en ø der har mest og byde på, ift. dyreliv, templer osv. som vi beskrev tidligere. Og som der også er okay let at komme til fra Bangkok af?

    1. Hej Malou. Templer kan I se (næsten) alle steder. Dyreliv skal der arbejdes lidt for. Det er typisk ikke på øerne, der er dyreliv. I kan køre fra Bangkok til Koh Samet og Koh Chang (+ en kort færgetur), mens det kræver en flyvetur til øerne i syd. Koh Chang får dog ret meget regn i sommermånederne.

     Mit forslag 2 kunne være fin, men en anden mulighed er fra Bangkok med nattoget til Surat Thani, hvor I kan blive hentet og kørt til Khao Sok Nationalpark – bo på Our Jungle House eller Elephant Hills. Herfra til Koh Samui – fra fastlandet er der færger til øen. I kan flyve tilbage til Bangkok fra Koh Samui.

     Koh Samui er en af de større øer, hvor der er mulighed for at besøge templer. Øen er også et af de bedste steder om sommeren.

 23. Hej,

  Sikker mange fine forslag – jeg har også et par spørgsmål:)
  Vi er en familie på 2 voksne og vores 3 børn, samt mine forældre som skal afsted 14 dage i Thailand.
  Vi starter i Bangkok et par dage og overvejer herefter nationalpark Khao sok et par nætter for børnenes skyld;-)
  herefter ønske om øhop 4 nætter på en ø og 5 nætter på en anden ø, gerne lækre bountystrande men der må også gerne være lidt by liv – butikker og restauranter, så hvad kan du anbefale?

  Ser frem til at høre dine ideer:-)

  1. Hej Christina. Du nævner ikke, hvornår I skal afsted,men jeg tænker at det ville være oplagt at besøge Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan efter Khao Sok. Der er flere muligheder for at slutte af på en bountystrand – f.eks. på Thong Nai Pan-strandene, hvor der er lidt byliv og restauranter som I efterspørger.

 24. Tak for en vild informativ side. Både min mand og jeg har tidligere rejst i Thailand. Og nu skal vi have ungerne på 8 og 12 år med.
  Vi rejser i april. Først tager vi 3 dage i Bangkok. Så tænker vi en uges tid på Kho Chang/Ko Kood (Det er ikke lige fastlagt endnu). Ca. 4 dage på Koh Mak. (Ingen af os har nemlig været på den side tidligere.
  Så flyver vi til Phuket – Hvor vi vil i Kho Sok nationalpark – og her kommer mit spørgsmål. Jeg kan simpelhen ikke finde ud af hvad der er smartest, at bo på søen som ser virkelig lækkert ud, eller i junglehytterne – som også er fint. (Måske ser vi også jungle på Kho Chang??) Overvejede også 2 dage i hver, men måske bliver det rigeligt. Måske kan vi bo på søen, og derfra også vandre ind i junglen???
  Vi slutter turen af i Khao Lak med snorklingture, og hvad der nu kan opleves deromkring. (Flyver hjem fra Phuket).
  Vores plan er ikke at booke alt for meget hjemme fra, men alligevel er det jo rart at have de store linjer på plads:-)
  Vi glæder os til 4 uger i Thailand.
  Igen tak for at dele ud af din viden.

  1. Hej Maja. Tak for de pæne ord. Det lyder som en fed rejse I skal på der. Hvis I vælger f.eks. Elephant Hills, så kan I både bo i luksustelt og på flåder i søen. Se denne pakke som jeg selv har været på. Her er flere forskellige aktiviteter inkluderet – også en tur ind i junglen.

   Our Jungle House har nogenlunde samme program med mulighed for at bo i Tree House først og derefter på søen – se mere her.

   Jeg vil mene at 1 nat hvert sted er fint – dagene er typisk pakket med aktiviteter.

   Mange hilsner fra Carsten

 25. Hej Carsten.
  Tak for et super informativt overblik – meget nyttigt🙏

  Jeg overvejer en rejse til Thailand med mine to piger på 10 og 14. Vi har tidligere været på Koh Lanta og i Hua Hin i Thailand, Hoi An i Vietnam og Playa Del Carmen i Mexico. Grundlæggende kan vi godt lide liv, pulse og stemning, god strand, hyggelige restauranter og lækker mad. Selvfølgelig også med mulighed for et par udflugter. Denne gang vil vil gerne kombinere strandferie med et par storbydage i Bangkok. Hvad vil du anbefale max 3 timers kørsel væk. Havde egentlig udkig på Rayoung med en afstikker til Koh Samet, men er i tvivl om vi bliver skuffet by/miljømæssigt?

  Hvad tænker du, vil være oplagt for os – håber du vil byde ind?
  Mvh. Kristine

  1. Hej Kristine. Koh Samet/Rayong ville også være mit bedste bud. Rayong er dog ikke et sted med masser af muligheder for turisterne som f.eks. Hua Hin. Strandene er også på det jævne – de fås væsentlig bedre på Koh Samet, men øen er ret hurtigt overset og har stort set kun strandene at tilbyde.

   Mulighederne er virkelig begrænsede 3 timer fra Bangkok. I kunne også se på Cha-Am, der ligge lige nord for Hua Hin. Det er lidt det samme (dog væsentlig mindre), men en mulighed.

   Du skriver ikke, hvornår I skal afsted, men nu tænker jeg lige højt:

   1. Koh Chang ligger kun 5 timer fra Bangkok – det er også muligt at flyve til Trat og herfra en kort biltur og båd til øen.

   2. SKAL Bangkok indgå i jeres rejseplan er der også den mulighed at flyve ud til f.eks. Phuket eller Krabi og hjem fra Bangkok (eller omvendt). Det kræver selvfølgelig en flyvetur indenrigs, men giver mange flere muligheder. Her er I ikke “bundet” af at have Bangkok som udgangspunkt.

   Det var desværre ikke så meget jeg kunne hjælpe med, men håber det har sat nogle tanker i gang.

   Mange hilsner fra Carsten

 26. Hej skøn side du har dig. Vi er en familie med 2 drenge på 13 og 16 år vi overvejer en Thailand tur til sommer juli måned. Vi ved godt det er lav sæson og der er risiko for masser regn. Vi har selv inden vi fin børn været i Bangkok og på Phuket og phi phi . Nu vil vil gerne vise vores drenge Thailand og turen skal Bangkok indgå. Men hvor kan du anbefale at vi tager hen på den årstid ? Der må gerne ske lidt og være noget at lave

  1. Hej Louise. Tak for de pæne ord. Øerne i den vestlige Thailandbugt – Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao vil være et oplagt sted at tage hen i juli. Her er vejret som regel godt – en eftermiddagsbyge må forventes – men ellers sol og dejlige strande.

   Det er ikke steder med det helt store kulturelle seværdigheder, men der er MASSER af aktiviteter. I kan evt. besøge flere af øerne, der også nemt kan kombineres med Bangkok. I kan enten flyve til Koh Samui eller tage bus/tog ned til havnen på fastlandet og herfra sejle til øerne.

   Mange hilsner fra Carsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *