Koh Chang guide – introduktion og rejsetips til Koh Chang

I Thailands sydøstlige hjørne ligger et lille paradis. Ikke så skønt og roligt som tidligere vil nogle måske mene, men Koh Chang er på trods af de sidste mange års byggeri stadig en dejlig ø.

Udviklingen ER gået stærkt, men selvom Koh Changs længste strand White Sand Beach til tider er lige lovlig overrendt, så er der i forhold til Thailands mest populære rejsemål stadig en atmosfære af noget uspoleret og paradisisk.

Koh Chang er hovedøen i Koh Chang Maritime Nationalpark, der tæller 50 øer spredt i den østlige del af Thailandbugten. 80% af øen, der er Thailands andenstørste, er dækket af regnskov, og når man kommer med færgen fra fastlandet, er det et betagende syn at se den skovklædte ø rejse sig op af havet.

Øens oprindelige befolkning er fiskere, der primært bor i og omkring byen Bang Bao på sydkysten, som engang var øens centrum.

 

Koh Changs strande

Øens etablerede turisme er forholdsvis ny. Belært af fortidens synder har man besluttet, at ingen hoteller må være højere end palmerne. Ned ad vestkysten ligger strandene på stribe – de er generelt glimrende, men med store tidevandsforskelle.

Det største turistområde White Sand Beach har også den absolut livligste strand på øen. Her kan du finde overnatning i alle prisklasser – dog er der kun ganske få af de oprindelige hytter tilbage. Atmosfæren langs stranden er afslappet – folk pjasker i vandkanten, nyder en frisklavet smoothie eller daser i en hængekøje under palmerne.

Når det bliver aften sætter restauranter og hoteller borde og stole ud på stranden – et perfekt sted at nyde lækkerier som barbeque og frisk fisk. Senere kan du lade sig underholde af livemusik eller ildshows på en af strandbarerne.

Syd for White Sand Beach ligger strandene på stribe. Først kommer du til Klong Phrao Beach, en palmeklædt strand, der er delt i to af en lille flod. Her finder du i højere grad bedre resorts frem for primitive hytter.

Hovedgaden er blot en forlængelse af den i White Sand Beach – også her er der shopping, barer og restauranter, dog i lidt mindre målestok.

Næste strand mod syd er Kai Bae Beach – den hører ikke til Koh Changs bedste, men er bestemt dejlig. Til gengæld har byen en livlig hovedgade, især om aftenen, hvor turisterne samles på restauranter og barer.

Backpackere og andre lavbudgetrejsende vil uden tvivl synes bedst om strandene Lonely Beach og Bailan, der ligger lige syd for Kai Bae. Her findes stadig hytter med billig overnatning.

Atmosfæren er ungdommelig, og det er stedet, hvis du vil feste hele natten. På trods af navnet Lonely Beach, så skal du ikke forvente at have stranden for dig selv. Til gengæld er den smuk og hører til blandt de bedste på Koh Chang.

På øens sydkyst finder du den oprindelige fiskerby Bang Bao. Her er stadig en lille fiskerflåde, men turismen har også her gjort sit indtog – resultatet er flere sjove indkvarteringssteder, hvor hytterne står på pæle i vandet.

Bang Bao er en lille og ret atypisk by – den lange mole er centrum, og her er der etableret forretninger, dykkershops og restauranter i nogle af de gamle fiskerhuse.

White Sand Beach sen eftermiddag

 

Seværdigheder og udflugtsmuligheder

Det vrimler ikke ligefrem med seværdigheder på Koh Chang. Her er ingen historiske monumenter eller bemærkelsesværdige bygninger. Til gengæld kan du opleve en af Sydøstasiens bedst bevarede regnskove, hvor der lever dyr som f.eks. aber, vildsvin, slanger og et meget stort antal fuglearter.

Du kan også besøge et af øens vandfald. Nemmest er det at komme til Klong Phlu vandfaldet, der ligger fire km fra hovedvejen i Klong Prao. Der er flere andre knap så besøgte vandfald – nogle er nemmere at komme til end andre.

Der er ingen afmærkede vandreruter på Koh Chang (bortset fra dem til vandfaldene), så det er nødvendigt med en guide. Vandreturene fås både som hel- og halvdagsture, hvor målet typisk er vandfald eller smukke udsigtspunkter.

Mens Koh Changs vestkyst består af strande og resorts, så er østsiden overraskende uspoleret – nogle steder går junglen helt ned til mangroven ved kysten.

Lokalliv på Koh Chang kan du til dels finde i Bang Bao, men bedre er det at besøge de små fiskerbyer Salakphet og Salakkok. Begge steder finder du gode fiskerestauranter, og i Salakkok kan du bl.a. tage på bådtur i mangroven. Gør du det om aftenen kan du ofte se millioner af ildfluer lyse op.

Er du til flere oplevelser, så er der heldigvis kun en kort sejltur til fastlandet. Her er det oplagt at besøge byen Chanthaburi, der for få år siden var en søvnig provinsby, som mest var berømt for ædelstensmarkedet og minerne i omegnen.

Chanthaburi er også hjemsted for Thailands største katolske kirke, der er grundlagt af vietnamesiske flygtninge. De senere år er turisterne begyndt at besøge byen – her ligger bl.a. Oasis Sea World, hvor det er muligt at svømme med delfiner. Du kan booke og se muligheder for udflugter hos Viator.

I de små fiskerbyer Salakphet og Salakkok kan du ofte se de lokale i arbejde

 

Den maritime nationalpark

Koh Chang har givet navn til Koh Chang Maritime Nationalpark, der består af ca. 50 øer. Nogle af øerne er ganske små, mens andre er store nok til at have et antal resorts.

Stort set alle øerne i nationalparken ligger syd for Koh Chang. Først kommer Koh Wai og Koh Khlum – begge har skønne strande, der er populære udflugtsmål for endagsturister fra Koh Chang.

Koh Wai har et par overnatningsmuligheder, men der er væsentlig flere på Koh Mak, som ligger længere mod syd. Øen er noget større – de næsten øde palmeklædte strande, der kommer dig i møde er et smukt syn. Der er hoteller og resorts på både nord- og sydkysten – atmosfæren er afslappet og helt nede på jorden.

Vest for Koh Mak ligger en række øer, der kaldes Rang Islands. Koh Rang er den største, og det er i dette område, du finder den bedste dykning i nationalparken. Tag ned til Bang Bao på Koh Chang – her ligger en del diveshops, hvor du kan booke en tur til øerne.

Under havoverfladen kan du bl.a. se barracudaer, rokker, muræner og mange farvestrålende fisk. Man kan også være heldig at se havskildpadder.

Syd for Koh Mak ligger nationalparkens anden største ø, Koh Kood (Ko Kut), der er lidt af et paradis med næsten uberørt jungle og fremragende strande. Turismen er forholdsvis ny, men der er mange projekter i gang på øen.

Koh Wai er en af øerne i den maritime nationalpark

 

Populære hoteller på Koh Chang lige nu

Det kan være svært at vælge hotel på Koh Chang, men se nærmere på mine forslag og link til indlæg herunder. Udvalget er selvfølgelig væsentlig større – klik ind på f.eks. hotels.com og booking.com for at finde det hotel, der passer til dine præferencer.

For at komme fra Bangkok (lufthavn eller centrum) til dit hotel kan du få et tilbud her på siden fra et dansk rejsebureau i Thailand.

 

Her bor du godt på Koh Chang

Amber Sands Beach Resort: Topanmeldelser på hotels.com og Tripadvisor
Det er om at være hurtig, hvis du vil bo på det skønne Amber Sands Beach Resort, der ligger ud til stranden på Koh Changs nordkyst. Her er kun otte værelser og stedet er rigtig populært hos både par og familier.

På værelserne er der bl.a. køleskab og gratis wifi. Tidligere gæster roser stemningen og serviceniveauet på Amber Sands, der også tilbyder bar/lounge, restaurant, swimmingpool, lufthavnstransport og udlån af cykler. Morgenmad er tilgængelig.

Se pris på hotels.com > Se pris på booking.com >

 

K.B. Resort – Kai Bae Beach: Populært hotel med familievillaer
K.B. Resort er et mindre hotel, der ligger lige ud til den hvide sandstrand. Her er kun 20 værelser, men alligevel kan I vælge mellem syv forskellige værelsestyper – bl.a. familievillaer og hytter ud til stranden. K.B. Resort tilbyder bl.a. have bar/lounge, restaurant, swimmingpool og gratis wifi.

Se pris på hotels.com > Se pris på booking.com >

 

Sea View Resort & Spa: Et af Koh Changs bedste hoteller
Lækkert hotel, der konstant får gode anmeldelser. Sea View Resort ligger direkte ud til stranden i Kai Bae og har bl.a. legeplads, børnepool, swimmingpool og fitnessfaciliteter. Hotellet har familieværelser med plads til fire, og her får du bl,a. tv, køleskab, gratis wifi og mulighed for at lave te/kaffe.

Se pris på hotels.com > Se pris på booking.com >

 

Harley Moon Hideaway – Bailan Beach: Mindre hotel med topanmeldelser
På På Harley Moon Hideaway tager værtsparret Tom og Cheree imod med åbne arme. Her er kun syv værelser, og det giver en intim og familiær atmosfære. Værelserne har bl.a. køleskab, gratis wifi og mulighed for at lave te/kaffe. Harley Moon ligger tæt på stranden og tilbyder have, restaurant og lille swimmingpool. Morgenmad er tilgængelig.

Se pris på hotels.com > Se pris på booking.com >

 

Santhiya Tree Koh Chang Resort – Klong Prao Beach: Lækker luksus på stranden
Ud til den bedste del af Klong Prao Beach ligger Santhiya Tree, der var et af Koh Changs første luksushoteller. Her kan I bl.a. booke villaer med egen pool, men uanset værelsestype får I tv, køleskab og mulighed for at lave te/kaffe.

Santhiya Tree har faciliteter som spa, fitness, børnepool, 2 barer, 2 restauranter og 2 swimmingpools. Morgenmad er inkluderet i prisen.

Se pris på hotels.com > Se pris på booking.com >

 

Se også indlæggene: De bedste hoteller på Koh Chang 2023 • De bedste billige hoteller på Koh ChangOvernatning for hele familien på Koh Chang • Bo på stranden på Koh Chang

På Koh Chang finder du overnatningssteder i alle størrelser og prisklasser – her Centara Tropicana

 

Rejseinformation

Rejsetidspunkt og vejret på Koh Chang

Koh Chang har højsæson fra december til marts, hvor vejret er mest solrigt. Øen har nok den største forskel på sæsonerne end noget andet sted i Thailand. Her er solrigt fra slut november til ind i april, men regntiden er meget våd i denne del af Thailand – over 500 mm på en måned siger vel alt.

Nogle hoteller lukker ned, men til gengæld kan du opleve en helt anden ø end i højsæsonen. Priserne på hotelværelser bliver også sat kraftigt ned i sommer- og efterårsmånederne.

Højsæson
November/december til marts/april – forvent masser af sol, men en eftermiddagsbyge kan ikke udelukkes. Temperaturen ligger på 29-32 °C – i april kan det dog være varmere-

Undgå
Maj til oktober – som nævnt får Koh Chang betydelig nedbør i sommer- og efterårsmånederne. Der er høj luftfugtighed og temperaturer på 30-32 °C.

 

Transport

For at komme til Koh Chang fra Bangkok har du to muligheder: Du kan køre – det tager ca. fem timer til et af færgelejerne, hvorefter der en kort sejltur til Koh Chang. Herfra tager det 15-30 minutter til strandene på vestkysten. Du kan også flyve fra Bangkok til den lille lufthavn i Trat, hvorfra der er ca. 15 minutters kørsel til færgen.

Du kan læse mere i indlægget Fra Bangkok til Koh Chang – se mulighederne her, hvis du er på egen hånd, men også få et tilbud her på siden fra et dansk rejsebureau i Thailand.

Du kan også forhøre dig på dit hotel, om de kan arrangere transport til Koh Chang. Alternativt er der masser af tourbureauer, der helt sikkert også kan hjælpe.

På Koh Chang er der en lang række tourbureauer og agenter, der sælger udflugter til lands og til vands. Du kommer rundt på øen eller fra by til by med songtaews, de såkaldte grisebiler, hvor du sidder på ladet. De kører ofte i pendulfart på hovedvejen (strandvejen), der også er eneste større vej på øen.

 

Aktiviteter

Koh Chang har efterhånden fået en del aktiviteter hvis man bliver træt af at dase på stranden, f.eks:

• Spa & Massage
• Madlavningskursus
• Dykning og snorkling
• Tree Top Adventurepark
• Kajak

Dit hotel eller et af de mange tourbureauer kan være behjælpelige med at booke, alternativt kan du tage en grisebil og klare det på egen hånd eller endda booke hjemmefra hos Viator, der er ejet af Tripadvisor.

Se også indlægget 9 gode oplevelser på Koh Chang eller klik ind på min personlige rejseblog, hvor du finder en omfattende guide til Koh Chang.

 

Gode steder at spise

Bamboo Restaurant – På Bamboo Resort, White Sand Beach
Skøn seafood barbecue på stranden i White Sand Beach. Også italienske retter. Ildshow hver aften

Ziva – Kai Bae, på hovedgaden
Absolut en af de bedste italienske restauranter på Koh Chang

KaTi Restaurant – På hovedgaden i Klong Prao
Supergod og autentisk thaimad. Prøv også de friske smoothies. Også kokkeskole

Thors Palace – White Sand Beach
Dette sted, drevet af en venlig ladyboy, er ikke til at komme udenom. God mad, friske shakes og afslappende chillout-musik

Hungry Elephant – Mellem White Sand Beach og Klong Phrao
Hvis du ikke kan undvære en god bøf eller det franske køkken er Hungry Elephant et oplagt valg. Også thaimad.

 

Andre ting at være opmærksom på

I turistområderne ligger masser af kontantautomater. De har engelsk menu og er nemme at bruge. Bemærk, at der kan være gebyr forbundet med at bruge dem og at der kan være loft på, hvor mange penge du kan hæve af gangen.

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du se den sidste nye rejsevejledning til Thailand. Du kan også downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.

Måske skal du have vaccinationer inden din rejse til Thailand – se aktuelle anbefalinger på ssi.dk. Husk også rejseforsikring – det kan du få et tilbud på her.

 

Kort over Koh Chang

67 comments

 1. Hej
  Vi er en familie på 5 der er på udkig efter et hotel/resort på Koh Chang der kan rumme os alle 5 (3 børn – 13, 10 og 1 år) indenfor samme hytte/værelse. Det er ikke så nemt at finde. Kunne I evt hjælpe os?

  Mvh Robin Bjørnskov

 2. Hej
  Kunne det være at kender
  Koh Chang Ban Pu Hotel og deres Bngalow ned til stranden
  Kan nemligt ikke finde meget om disse, kun hotellet
  Mvh Malene

  1. Hej Malene. Jeg har ikke boet der, men på Kacha lige ved siden af. Hotellerne her ligger på den sydlige del af White Sand Beach, hvor stranden helt forsvinder ved højvande. Som jeg husker disse bungalows, så er de af ældre dato og ret rustikke.

 3. Hej. Jeg har hørt at henover sommeren er der blevet ryddet på på stranden i mig chang og strandstole cafeer og lign er væk. Er dette rigtigt ? Har valgt koh chang pga livet på stranden både dag og aften. Dvs spisning osv. Har børn med på 4 og halvanden så det er hygge og strand restaurant frem for fest og druk.
  Hvilken strand og hotel vil i anbefale for børn i den alder. Det må gerne være pool osv.
  Vi flyve til bangkok og har derfor valgt koh chang da vi gerne vil have palmer og idyl. Hvordan er det med myg og denguefeber? Er det slemt? Har hørt at malaria blev udryddet længe siden
  Håber i har tid at svare kh Luise

  1. Hej Luise. Det er nyt for mig, hvis strandene på Koh Chang skulle være ryddet som på f.eks. Phuket. Men nu er Koh Chang jo heller ikke et sted, hvor der står solstole på række. Jeg har prøvet at søge lidt på nettet, men kan ikke finde noget om det, så det er ikke noget jeg kan bekræfte.

   Mht. overnatning, så er der Centara Tropicana på Klong Prao Beach, der har en række gode faciliteter for familierne. Hotellet ligger lige ud til stranden, men der er forholdsvis stille i forhold til White Sand Beach, hvor Koh Chang Kacha Resort kunne være en mulighed. Her er der en del skandinaviske børnefamilier, og der er væsentlig flere restauranter på stranden.

   Jeg ved ikke, hvornår I vil af sted, men i vinterperioden er myg ikke et problem. Ifølge vaccination.dk, så forekommer dengue primært i storbyerne og risikoen er størst i regntiden.

 4. Hej vi er en familie der flyver til Bangkok 20.11.16 og retur 5.12.16. Vi er i tvivl om vi skal tage til Trat eller Krabi. I begge tilfælde vil vi tage 2 eller 3 ophold på forskellige øer. Jeg har læst at sted at vi vil have større chance for sol og blå himmel i Trat / Koh Chang ift Krabi / Koh Lanta i slut november / start december. Er det noget nogen herinde kan bekræfte?

  Øvrige anbefalinger relateret til Krabi vs Trat er også meget velkomne 🙂

  1. Hej Anders. De vejrskemaer jeg umiddelbart kunne finde viser også, at der normalt falder lidt mindre regn i Trat end i Krabi i november/december.

 5. Jeg er på udkig efter familie venlige hytter ned til vandet, nogen der kan anbefale noget ? Der må meget gerne være pool. Vi skal afsted til Januar.

  1. Hej Nicholas. På White Sand Beach (den største strand) kan du se nærmere på f.eks. KC Grande Resort. Også Kacha Resort har et par hytter (bungalows) til familien, men der er mange mennesker på området. Til gengæld mange skandinaviske børn på hotellet.

   På Klong Prao Beach er det mere roligt og her kan Koh Chang Paradise Resort være en mulighed. Her er villaer til hele familien. Jeg ved at Barali Beach Resort også har bungalows ud til stranden, men om der er plads til hele familien ved jeg ikke. Skal det være lidt mere basic er der Kai Bae Hut Resort (på Kai Bae Beach), der har bungalows til fire personer.

   Jeg håber du kan bruge mine forslag til noget. Ha’ en rigtig god rejse og skriv endelig igen, hvis der er noget jeg kan hjælpe med.

 6. Hej Nicholas.
  Vi regner med at tage til koh Chang her den 16 oktober og 14 dage frem.
  Hvordan kommer man nemmest fra Bangkok til Trat? hvis vi skal flyve, skal vi så bestille flybilletter hjemmefra eller i lufthavn ? vi lander mandag kl 7 og vil helst videre med fly med det samme. Vi er 2 voksne og 2 børn på 4 år. Håber du kan hjælpe . MVH julia

  1. Hej Julia

   Hvis I vælger at flyve, så vil jeg bestemt anbefale at booke flybilleterne på forhånd. Det er Bangkok Airways, der ejer lufthavnen i Trat, og det er også det eneste flyselskab, der flyver dertil.

   Bangkok Airways har flere daglige ruter fra Bangkok til Trat, f.eks. Klokken 8.40, men det bliver nok lige hektisk nok, hvis I lander klokken 7.00. Alt efter, hvilket flyselskab I ankommer med skal I nok regne med at skulle samle bagagen op og checke ind på ny.

   Bangkok Airways har også en afgang klokken 11.40.

   I kan også vælge at køre til Koh Chang, det tager ca. fire timer + en kort færgetur. Også her vil jeg anbefale at booke på forhånd, f.eks. hos Oriental Escape.

   Jeg håber, du kan bruge mit svar til noget, ellers er du velkommen til at skrive igen.

   Under alle omstændigheder ønsker jeg jer en rigtig dejlig rejse.

   De bedste hilsner fra Carsten

 7. Hej 🙂

  Vi skal til Koh chang d.27 december og 17 dage frem. Da jeg var inde for at læse om hvilke vaccinationer vi skulle have, stod der at der i området var stor riciko for malaria? Er det noget du kender til? For mig virker det underligt hvis vi skal tage malaria-piller for at rejse i thailand.

  Mange venlige hilsner Lea Funch

  1. Hej Lea. Det er rigtigt, at Koh Chang har været (og måske stadig er?) betragtet som malariaområde. Jeg er ikke ekspert på området og skal ikke rådgive dig, men var det mig, der skulle på en 17 dages rejse til Koh Chang (gid det var), så ville jeg ikke en gang overveje at tage malariapiller. Det har jeg heller ikke gjort de gange jeg har besøgt øen, og heller ikke da jeg var på Koh Kood, der ligger umiddelbart mod syd. Med andre ord; det er jeres valg, men personligt ville jeg ikke gøre det og har kun en enkelt gang for 8-10 år siden hørt om en dansker, der tog malariapiller på en rejse til Koh Chang. Det var måske ikke meget hjælp, men jeg ønsker jer en rigtig dejlig rejse til den skønne ø.

 8. Hej
  Vi rejser 2 voksne og to børn hvoraf den ene er 15 og den anden er 2, så søger en bungalow el. Lign ud til stranden, men med to værelser, så teenageren kan sove for sig selv. Er der nogen der har et godt råd? Mvh Stinne

 9. Hej 🙂

  Vi er to voksne og to børn på 3 og 6 år, der rejser til bangkok den 29.12 og lander der ca. kl 14 den 30.12 og skal være der ca 3,5 uge.

  1)Vi har før været i krabi og ko lanta – er det syd østlige Thailand lige så lækkert?

  2) Har I erfaring med Cambodia/Angkor Wat – og med børn? Vi overvejer en smutur for lidt kultur 🙂 Enten fra Bangkok eller Trat området.

  3) Vi lander om eftermiddagen – hvor langt væk kan vi nå den første dag. Ko Chang er vel urealistisk? Rayong? Vi tænker at det første sted, er et sted hvor vi kommer ned i gear og fejrer et fredeligt nytår.

  Tak for jeres gode guides – og håber I har tid til at svare 🙂
  Jesper

  1. Hej Jesper. Tak for de pæne ord. Det lyder som en skøn tur I skal ud på der :-). Så vidt jeg ved, så sejler den sidste færge til Koh Chang klokken ca. 19.30, så det er måske lige optimistisk nok at nå færgen, når I lander klokken 14.00. Man ved jo aldrig om flyet lander til tiden osv.

   I kan sagtens nå til Rayong og så tage videre til Koh Chang derfra. Skal I være første sted flere dage er Koh Samet måske et bedre valg. I hvert fald er det mere paradisisk.

   Om denne del af Thailand er lige så lækker er nok en smagssag, men hvis du spørger mig, så JA! Koh Chang, Koh Mak og Koh Kood er skønne steder, hvor tempoet er i bund.

   Vi har været i Cambodja/Angkor Wat og det kan klart anbefales. Vi har dog ikke haft børn med, men jeg ville nok tage flyet fra Bangkok til Siem Reap i stedet for en lang køretur fra Trat/Koh Chang. Du kan læse mere om Angkor Wat på min anden side her.

   Jeg håber I får en skøn tur. Hvis jeg kan hjælpe med noget andet er du altid velkommen til at skrive igen.

 10. Vi lander i Bangkok og skal være der 3 overnatninger. Derefter videre til badeferie. Hvad er tætteste på Koh Chang eller??
  Hvor er det best at bestille transport fra Bsngkok til feks Koh Chang
  Mvh pia

  1. Hej Pia. Hua Hin ligger tættest på, men det er nok ikke stedet, hvis I vil på “rigtig” badeferie. Andre muligheder er Koh Samet og som du selv nævner Koh Chang. Koh Samet er lille og der kan være mange mennesker afhængig af, hvornår I er der. Der er dejlige strande, men ikke de store muligheder for barer, restauranter og shopping.

   Koh Chang har et væsentlig større udvalg og rigtig gode strande med mulighed for udflugt til paradsisøer. For at komme fra Bangkok til Koh Chang kan I enten få jeres guesthouse/hotel til at hjælpe jer eller I kan bestille transport hos Oriental Escape. Se mere på denne side. Jeg har selv brugt Oriental Escape flere gange uden problemer.

   Ha’ en rigtig god rejse. De bedste hilsner fra Carsten

 11. Hej, vi er to familier med hver to børn (2 og 5 samt 4 og 7), som skal til Thailand i 14 dage i sidste halvdel af april 2017. Vi har kun bestilt fly til Bangkok, og skal så finde ud af, hvor vi skal hen.
  Det afhænger både af vejret – mindst regnvej og rejsetid/besvær især i forhold til børnene. Og så skal der være lækker strand/vand, afslappende og ikke alt for turistet, men samtidig vil vi gerne have mulighed for at opleve lidt nogle afdagene – det kunne være, vandfald/grotte, dyr, snorkle/sejltur, marked osv. Vi diskuterer om vi skal bo/opleve ‘et eller to steder – da vi kun har 14 dage, vil vi ikke bruge alt for lang til på transport, at pakke vores ting sammen flere gange (som også besværliggøres af at vi har 4 børn med), men samtidig vil vi også gerne opleve lidt forskelligt.
  Vi taler pt. om to muligheder: 1 – Koh Chang med endagsture derfra eller flere dage på Koh Kood eller 2 – En uge i/ved Krabi og en uge på Koh Yao Yai. Hvad kan du anbefale? – Tænker særligt på vejret/regnen i april og på rejsetiden/besværet holdt op imod hvor lækre og spændende områderne er…

  På forhånd tak!

  Mvh. Anette

  1. Hej Anette. Nå, jeg havde lige skrevet en roman til dig, da browseren gik ned. Jeg starter lige forfra: Jeg synes at begge forslag er gode og der er glimrende udflugtsmuligheder begge steder. Dog vil I også have god strand og der er Koh Chang nok bedst. Selvom Krabi på fastlandet har glimrende strande, så hører de ikke til Thailands bedste. Dem finder I på øerne, men der isolerer I jer lidt og skal sejle hver gang I skal på udflugt.

   Med tanke på at I har børn med og vil på udflugter ville jeg nok vælge Koh Chang/Koh Kood. Hertil kan I også køre fra Bangkok, mens I bliver nødt til at tage fly til Krabi. Som jeg ser det får Krabi og Koh Chang lige meget regn (ca. 100 mm) i april, mens maj er meget våd på Koh Chang. Valget er selvfølgelig jeres og jeg ønsker jer en rigtig god rejse.

 12. Hej.
  Vi vil gerne rejse 10. April til 10. Maj. Koh Chang står på ønskelisten ligesom koh Kood. Hvordan falder nedbøren- er det heldags regn, eller en middagsbyge som det er flere steder?
  Vil helst have en rimelig tør ferie med to piger på 2.5 og 4.5 år. Skal vi finde en anden destination?
  Mvh Hanne

  1. Hej Hanne. Maj er generelt ikke den bedste måned at rejse til Thailand i og slet ikke Koh Chang, der får megen regn fra maj til oktober. Jeg ville nok vælge et andet sted, og her kunne Koh Samui være et godt bud. Også her må I forvente regn, men primært som eftermiddagsbyger. Ifølge de skemaer jeg har fundet på nettet får Samui kun halvt så meget regn som Koh Chang i maj måned.

 13. Hejsa.
  Vi 2 voksne og 3 børn (6-10-12 år) tager til Koh Chang den 3. marts til 18. marts hvor vi skal bo på Koh Chang Kacha Resort . Er badning sikkert på White Sand Beach ?
  På forhånd tak.

  mvh/
  Poul

  1. Hej Poul. White Sand Beach er lavvandet og jeg vil bestemt mene, at det er et godt sted for børn. Der er store tidevandsforskelle og ved højvande skal man nok passe lidt på med børnene. Mange hilsner og god rejse fra Carsten

 14. Heiza

  Konen og mig tager til Thailand 2-19 marts
  Planen er hurtigst muligt at komme fra BKK til Koh Kood, en 4-5 dages tid her og så videre til Koh Chang – måske med en enkelt overnatning på vejen på Koh Mak.
  På Koh Kood ‘lidt’ luksus, en Bungalow på KK Beach Resort
  Ellers bliver turen til Koh Mak en dagstur mens vi er på Koh Chang.
  På Koh Chang vil vi gerne have lidt liv, men ikke for meget – så over K. Phrao området ?
  Har fået anbefalet K.P. Huts men kan ikke finde dem online?

  efter vores ø-hop er jeg lidt i tvivl om videre forløb, enten til det nordlige thailand, eller bruge en 5-6 dages tid på at rejse igennem Cambodia, til Phnom Penn og så til SIam Reap, hvor vi så vil flyve til BKK inden hjemrejse.

  bemærkninger/forslag ?

  1. Hej Kenneth. Det lyder umiddelbart som en god plan I har der. Mht. KP Huts, så prøv denne mailadresse for booking: kp_huts2599@hotmail.com . Alternativt dette telefonnummer: +66 084 099 5100. De taler dog ikke ret godt engelsk. Jeg synes jeg havde en webadresse på dem, men den kan ikke umiddelbart googles.

   Men jo, Klong Prao Beach er nok det sted I søger. Nu er det ikke fordi, der er vilde fester på på White Sand Beach, men der er bare væsentlig mere privatliv på Klong Prao Beach. Og så ligger den bedste del af stranden faktisk lige ud for KP Huts.

   Både Nordthailand og Cambodja er jo spændende områder og det er svært for mig at vælge. Husk dog, at hvis I tager til Cambodja at medbringe pasfotos til visum, der kan fås i lufthavnen. Men en god idé at kombinere strand med list kultur/oplevelser. Det er også sådan vi helst rejser 🙂

   Ha’ en rigtig god rejse. De bedste hilsner fra Carsten

 15. Hej,
  Tak for nyttig info her på siden!
  Vi er en familie på fem (to voksne, tre børn på 1,7 og 12), der planlægger tur i slutningen af november. Vi har kun godt 14 dage og vil gerne have en uge på Koh Chang og en uge på en af de andre øer i nationalparken, men vi er i tvivl om hvilken… Har du nogle anbefalinger? Det skal gerne være nemt, bekvemt og familievenligt 🙂

  1. Hej Sofie. Selvom der er mange øer i nationalparken, så er der kun et par stykker, der har hoteller. Syd for Koh Chang ligger Koh Mak som du nemt kommer til med f.eks. speedbåd fra Koh Chang. Koh Mak er lille og har hoteller på nord- og sydsiden. Sydsiden er mest udviklet, men Koh Mak er rolig og har ingen shopping osv.

   Længere mod syd ligger Koh Kood, der er forholdsvis stor, men mindst lige så rolig som Koh Mak. Begge øer har gode strande, så hvad I skal vælge er op til jer. Men transporttiden er kortere til Koh Mak, der også har et lidt større udvalg af hoteller. Til gengæld er der mere at opleve på Koh Kood som f.eks. jungle og fiskerlandsbyer.

   Ha’ en god rejse. Mange hilsner fra Carsten

  2. Hej Sofie. Selvom der er mange øer i nationalparken, så er der kun et par stykker, der har hoteller. Syd for Koh Chang ligger Koh Mak som du nemt kommer til med f.eks. speedbåd fra Koh Chang. Koh Mak er lille og har hoteller på nord- og sydsiden. Sydsiden er mest udviklet, men Koh Mak er rolig og har ingen shopping osv.

   Længere mod syd ligger Koh Kood, der er forholdsvis stor, men mindst lige så rolig som Koh Mak. Begge øer har gode strande, så hvad I skal vælge er op til jer. Men transporttiden er kortere til Koh Mak, der også har et lidt større udvalg af hoteller. Til gengæld er der mere at opleve på Koh Kood som f.eks. jungle og fiskerlandsbyer.

   Ha’ en god rejse. Mange hilsner fra Carsten

 16. Hej. Vi er en familie der skal til kok chang i børne sommerferie 2017 juni/ juli . Så vil høre hvordan er vejret der på øen . Er det regn fra morgen til aften ? Eller er der nogle bedre steder at tag juni/juli månede i Thailand ? Helt ok hvis det bare regner 2-3 fast hver dag . Mvh jimmy

  1. Hej Jimmy. Jeg har selv været på Koh Chang i juli og jeg må sige at det virkelig er gråt i gråt. Regn fra morgen til aften og en helt anden ø end i vintermånederne. Vandet var grumset og der var ofte mudderskred. Koh Chang er måske det område, der får mest regn om sommeren. Med andre ord, så ville jeg nok vælge et andet sted. I kan se mere her om hvor der er godt vejr i Thailand i sommermånederne.

   Ha’ en rigtig god rejse

   Mange hilsner fra Carsten

   1. Hej Jimmy. Helt enig med Carsten – min mand og jeg har været 14 dage på Koh Chang i juli 2013 – det stod ned i tykke tove stort set i døgndrift i den første uge, til tider så kraftigt at vi også opgav en dukkert i swimmingpoolen (havet var alt for uroligt at bade i). Vi levede på vores hotelværelse og fik læst en masse bøger………. Den anden uge stilnede regnen af, men solskin var der ikke meget af. Vi har besøgt Koh Chang i januar 2015, hvor øen var forvandlet til et skønt feriested, som vi helt sikkert vender tilbage til.

    Held & lykke med at finde jeres ferieparadis i Thailand fra Dorthe

    1. Hej Dorte . Tak for svaret . Ja er ved at kikke efter et sted i hua hin . Men sikke et stort sted at kikke efter hotel .
     Mvh jimmy

   2. Hej Carsten . Tsk for svaret . Ja vi ved at kikke efter et nyt sted i Thailand . Vi er ved at kikke på hua hin . Men sikke mange hoteller der er at vælge imellem .
    Mvh jimmy

   3. Hej Carsten .
    Kan du anbefalede nogle gode hoteller i hua hin ? Vi er 4 voksne og 2 børn . Mvh jimmy

     1. Hej Carsten . Omkring 18000 for 4 voksne og 2 børn . Vi har kikket på hus hin og cha am. mvh jimmy

 17. Hej
  De ildfluer synes jeg lyder helt vildt spændende. Skal man tage et bestemt sted hen på øen for at se det? eller sker det kun i visse sæsoner?
  Mvh Kristina

  1. Hej Kristina. Ildfluer kan du sagtens se i højsæsonen december til marts/april. Ofte er det i skoven langs de små klonger (floder) man kan se dem. Forhør dig på dit hotel/guesthouse eller hos en af tourudbyderne på øen. De kan helt sikkert hjælpe dig. Mange hilsner fra Carsten

 18. Hej,

  Hvor er de bedste øer, som kan man besøge fra midt til slut september? Vi kigger lige nu på koh samet og koh chang. Vi rejser med som en famiie med børn og bedsteforældre.

  Mvh
  Sophie

  1. Hej Sophie. September er generelt ikke den bedste måned at rejse til Thailand medmindre man ikke behøver sol fra morgen til aften. Koh Chang er absolut no go – det regner MEGET. Koh Samet kunne være en mulighed, men også Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao er et godt bud. Men forvent regnbyger.

 19. Hej… jeg rejser alene med rygsæk til Koh Chang en månedstid fra midtdecember.
  Hvad koster det sådan ca pr overnatning i små hytter man tilfældigt finder og er der
  mange af den slags. Vh Lars

  1. Hej Lars. Der er ikke så mange hytter tilbage, men prøv på White Sand Beachs nordlige del og midt på Klong Prao Beach ved Tiger Huts. Der ligger også flere ved Lonely Beach. Prisen ligger ca. fra 300 baht og opefter. For 300 baht taler vi om loftsvifte og delt badeværelse. Bemærk at prisen nok stiger markant over jul og nytår.

   God rejse – mange hilsner fra Carsten

 20. Hej…

  Vi er 2 voksne og 2 drenge på 11 år der skal afsted og glæder os rigtig meget til at komme til Thailand. Vi skal være i Chiang Mai over nytåret og vil så sydpå fra d. 4/1 eller 5/1 indtil d. 14. januar. Jeg synes faktisk det er lidt svært … vi er ikke til STORE resorts med VILDT mange mennesker – og på den anden side hellere ikke til helt stille, da vi har de to drenge med. Drømmen er bungalow ved stranden – men hvor der er noget i baglandet vi kan se på…. f.eks. en by vi kan tage ind og gå lidt rundt i. Vi tænker et prisniveau på 700-1000 kr. i døgnet, da det er en del af en længere rejse vi skal på. Er der nogle herinde, der ved om det muligt at finde noget der kan opfylde det hele?

  1. Hej Sille. Jeg tænker umiddelbart Koh Chang. Men det kommer selvfølgelig helt an på, hvor meget by I vil have. På Koh Chang taler vi ikke shoppingcentre og lignende, men mindre hovedgader med butikker og restauranter. I hvert fald i White Sand Beach – strandene mod syd er noget roligere.

   Jeg går ud fra at 700-1000 kr er for jer alle, og det er ikke mange penge i højsæsonen i en bungalow direkte ud til stranden. Det kan naturligvis lade sig gøre, men det er på de mindre øer eller i bungalows, der er forholdsvis basic.

   Nå, nu prøvede jeg lige at lave en søgning på hotels.com på Koh Chang, og der er mange steder allerede udsolgt.

   Skal I bo sammen eller må det være to værelser/bungalows og hvor basic må det være?

   1. Hej igen…

    Mange tak for svar – og det er meningen vi skal bo sammen. Hmm så må vi jo gå lidt på kompromis og vælge mere basic… Det er hellere ikke shoppingcentre vi er ude efter – så mindre hovedgader er perfekt. Vi har kigget lidt på Koh Chang, men tænker netop også at det er et “dyrere” sted… forstå mig ret – men at det er sted der er meget valgt. Men vi kan godt se det går meget stærkt lige nu 😉 Så vi må klart til at tage et valg. Mange tak fordi du svarede !

 21. Hej
  Vi rejser til Bangkok midt december og tilbage til Danmark efter 3 uger. Vi overvejer at opleve Bangkok, Chiang Mai og så eb eller 2 øer.
  Vi rejser 2 voksne og en 1årig.
  Er der øer du vil anbefale ?
  Vi starter ferien 3 dage i Bangkok og slutter af i Bangkok. Tænker du at det derefter er bedst at tage til en ø eller chiang Mai?
  Vh Dilan

  1. Hej Dilan. Chiang Mai er jo mest natur og kultur, mens det på øerne handler om strandferie. I skal være væk i tre uger og kan sagtens nå både Chiang Mai og en ø, men nu har jeg ikke selv børn og ved ikke hvor besværligt det er at rejse rundt med en 1-årig.

   I kunne vælge Koh Chang efter Chiang Mai. I kan køre til Koh Chang (plus en kort færgetur) fra Bangkok. Dropper I Chiang Mai kunne I tage direkte fra Bangkok til Koh Chang og måske tage til Koh Kood bagefter.

   Mulighederne er mange, det afhænger helt af, hvad I ønsker og hvor meget I vil rejse rundt med jeres barn.

   Jeg ønsker jer en god rejse – mange hilsner fra Carsten

 22. Hej.

  Vi ( to voksne og 3 børn på 10,12 og 13 år) skal til Koh Chang fra d. 22.12.2017 – 01.01.2018 efter først at have været et par dage i Bangkok – herefter 4 overnatninger på Koh Kood. Vi vil gerne se/ride på elefanter – kender du til mulighederne? Vi vil jo gerne vælge et sted, hvor elefanterne bliver behandlet ordentligt og hvor der er styr på forholdene.
  Vi vil også gerne på en båd-/snorkeltur. Hvad vil du anbefale?

  Mvh. Vibeke

  1. Hej Vibeke. Jeg vil anbefale kun at kigge på elefanterne – selvom det er et stort dyr, har det så vidt jeg har læst en knap så stærk ryg, der ikke er bygget til at man sidder på dem. Og så er der jo hele spørgsmålet om dyrevelfærd. Elefanterne må jo på en eller anden måde blive tæmmet for at lade turisterne sidde på dem. En proces, der har været voldsom kritisk af! Der ligger seks elefant camps på øen – de nemmest tilgængelige er de fire ved Klong Prao. En af dem ligger lige ud til hovedvejen. Der ligger også en camp ved Kai Bae.

   Flere steder i Thailand er en række af disse camps gået fra at tilbyde ridning til at vaske og fodre elefanterne. Jeg er ikke bekendt med at nogle af Koh Changs camps tilbyder dette medmindre man også rider på dem. Men det kan jo være…

   Mht. en båd/snorkletur, så er det supernemt at booke når I er på øen. Der er agenter overalt, der kan sælge jer en bådtur – alternativt kan I lade jeres hotel hjælpe jer. Det plejer ikke at være noget problem. Man kan vælge en bådtur sammen med andre eller leje sin egen speedbåd med kaptajn. Førstnævnte tilbyder f.eks. ThaiFun, der sejler hver dag fra alle Koh Changs strande til Koh Wai, Koh Mak og snorklestop ved Rang Islands. Det er en større båd, der følger et fast program. Lejer I en speedbåd kan I besøge øer og strande i eget tempo – det er selvfølgelig dyrere, men det er helt op til jer.

   Jeg ønsker jer en rigtig dejlig rejse – mange hilsner fra Carsten

 23. Hej Carsten,
  Tak for en rigtig god hjemmeside.
  Vi er en familie på 4, to drenge på 7 & 14 år, der planlægger 2-3 uger i Thailand fra midten af november 2018. Vi har kig på en uge på Koh Chang, 3 dage i Bangkok, og 5-7 dage mellem Bangkok og Koh Chang. Vi vil høre om du har nogle anbefalinger til hoteller på Koh Chang, og en by mellem BKK og Koh Chang hvor der sker lidt mere end på øen (ikke Pattaya)?
  På forhånd mange tak.

  1. Hej Sebastian. Tak for de pæne ord. Mht. hotel på Koh Chang, så kommer det selvfølgelig helt an på jeres budget. Sea View Resort får gode anmeldelser og der er også Centara Tropicana, hvor der bliver arrangeret aktiviteter (det gjorde der i hvert fald da jeg var forbi). Skal det være billigere kan du se på dette indlæg om de bedste billige hoteller på Koh Chang.

   Der er mange gode steder at bo på Koh Chang – der sker klart mest på White Sand Beach, mens der er mere plads på strandene Klong Prao og Kai Bae.

   Hmmm…det kniber lidt med at komme i tanke om en by mellem Koh Chang og Bangkok. Der er Chantaburi, men den ligger ikke ud til havet og er nok mere for de kulturelt interesserede.

   Alternativt er der de mere lokale byer som Bang Saen og Si Racha med den lille ø Koh Si Chang – det er primært thai’erne selv, der kommer her for at holde ferie.

   Der også Rayong, hvor der ligger en række resorts ud til stranden. I selve byen sker der dog ikke det helt store, men der er selvfølgelig masser af lokalliv, men det er ikke et sted, der er lagt an på turister.

   Men ellers kunne I vælge Jomtien lige syd for Pattaya. Jeg er helt klar over at de to byer minder meget om hinanden, men selvom det mest er lagt an på fest og farver, så ligger der pudsigt nok en lang række temaparker omkring Pattaya/Jomtien…måske noget for børnene. Prøv at se nærmere på f.eks. Centara Grand Mirage eller Rabbit Resort.

   Lad mig vide, hvis vi kan være behjælpelige med at arrangere jeres rejse.

   De bedste hilsner fra Carsten

 24. Hej Carsten
  Tak for al information her på siden og dine gode svar.
  Vi tager afsted i marts med børn på et halvt og halvandet år. Ca. 9 dage på en af Thailands øer.
  Koh Chang og Koh Kood er i tankerne.
  Drømmen er at bo ned til en småbørnsvenlig strande med lavt roligt tilgængeligt vand? (- og på familievenlig hotel el.lig med børnepool.)
  Er de meget tidevandspåvirkede?
  Er strandene sådan – eller er andre steder længere vest på mere anbefalede?
  Mvh Lone

  1. Hej Lone. Tak for de pæne ord 🙂 . Generelt synes jeg langt de fleste strande i Thailand har store tidevandsforskelle, men man kan sagtens bade der alligevel. På Koh Chang er Klong Prao Beach en god mulighed og som et børnevenligt sted kunne Centara Tropicana være et rigtig godt bud. Ud for hotellet er stranden på det jævne (efter thaiforhold), men et par hundrede meter mod nord ud for de små huts er stranden rigtig god med klart turkisblåt vand.

   På Koh Kood kommer jeg til at tænke på Peter Pan Resort, der ligger helt ud til en lang og dejlig strand. Hotellet er mere en slags hideaway og roligere end Centara Tropicana.

   Jeg håber du kan bruge mine forslag 🙂

   Mange hilsner fra Carsten

 25. Hej
  Vi er 4 voksne piger + 50 der skal besøge Thailand i november 2018.
  Vi vil så gerne opleve Thailand uden ludere, lommetyve, ladyboys og den slags. Vi ønsker sol og fantastiske strande, smuk natur med fugle og andre dyr, regnskov med orkideer, med mulighed for skønne vandre ture. Gode spisesteder vil også være et plus.
  Hvad har du af forslag, vi regner med at være væk i 2 uger.
  Det er en rigtig god side du har, og tak for alle de gode råd du giver.
  Venlig hilsen Lotte

  1. Hej Lotte. Tak for de pæne ord. Måske Khao Lak kunne være en mulighed. Her er I tæt på Khao Sok Nationalpark, hvor I kan bo nogle dage. Khao Lak har også en mindre nationalpark tæt på (Lamru) og strandene er lange med de smukke Similanøer ud for kysten. Læs mere om Khao Lak på min personlige rejseside – klik her.

   En anden mulighed er at bo i Krabi-området – herfra kan I også besøge Khao Sok Nationalpark, og så er I tæt på alle de lækre øer ud for kysten. Også ved Krabi ligger flere nationalparker, hvor I kan tage en vandretur. Læs meget mere om Krabi på min personlige rejseside – klik her.

   Koh Chang/Koh Kood er også en mulighed. Her er der gode strande – især på Koh Kood, der dog er helt øde udenfor hotellerne.

   Men jeg tror i hvert fald at Khao Sok Nationalpark ville være noget for jer – det er muligt at tage dertil på en endagstur, men det er bestemt en oplevelse at overnatte der nogle nætter. Enten i tree top hytte eller på flåder på søen (eller begge dele).

   Jeg håber du kan bruge mine forslag og lad mig endelig vide, hvis I skal have hjælp til at arrangere rejsen.

   Mange hilsner fra Carsten

 26. Hej.
  Min mand og jeg planlægger en tur til Thailand i efteråret. Vi har aldrig været i Thailand før, så dine gode råd er guld værd 🙂
  Vi overvejer Koh Chang, men er på jagt efter et godt hotel på en hvid sandstrand. Vi kunne godt tænke os at bo lige på standen og gerne i en bungalow.
  Har du nogen gode forslag?
  På forhånd tak for hjælpen.
  Med venlig hilsen Maria

  1. Hej Maria. Generelt er efteråret ikke det bedste tidspunkt at tage til Thailand, medmindre i kan vente til midt november. Her er Koh Chang et glimrende valg. Jeg har selv besøgt øen i november og havde masser af sol, men en eftermiddagsbyge af og til må forventes.

   Jeg kender ikke jeres budget, så her kommer lige en række forslag til (gode) hoteller, der har bungalows på stranden: Paradise Resort & Spa på Klong Prao Beach, KC Grande Resort & Spa på White Sand Beach, Kai Bae Beach Resort på Kai Bae Beach

   Andre hoteller på stranden: KB Resort, Sea View Resort, Coconut Beach Resort, Centara og Santhiya Tree

   Håber du kan bruge ovenstående.

   Mange hilsner fra Carsten

 27. Hej
  Vi er et par der tænker på at tage til Thailand i april måned. Hvor er der bedst på det tidspunkt.

  1. Hej Ena. De fleste steder er april lige før den våde sæson – dvs. en måned, der kan byde på lidt af hvert. Personligt har jeg kun oplevet godt vejr i april – de større regnmængder kommer som regel først i maj. En ø som Koh Samui (og Koh Tao og Koh Phangan) vil være et rigtig godt valg – her er den våde periode lidt forskudt og april byder på masser af sol.

   Skal I have hjælp til jeres rejse er I altid velkommen til at kontakte mig på info@thailandrundt.dk

   Mange hilsner fra Carsten

 28. Hej Vi er en familie på 2 voksne og 1 barn. vi skal afsted 20-29 april. vi sidder og kigger på Koh Chang, men hvad er jeres erfaring med vejret på det tidspunkt?
  Eller skal vi hellere kigge efter en anden ø? i så fald hvilken?
  På forhånd tak

  1. Hej Sofie. April får nogen regn, men den våde tid starter først rigtig i maj/juni. Jeg ville ikke tøve med at tage afsted, men I må nok regne med en byge eller to.

 29. Hej Carsten,

  mange tak for alle de gode råd på din side.

  Min mand og jeg overvejer at tage til Koh Chang her fra 1.-20. oktober. Er det en dårlig ide ifht regn? Vi har vores søn på 2,5 år med. Har du et godt råd til et børnevenligt hotel, meget gerne med en børnepool og tæt på/ned til stranden.

  På forhånd mange tak for din tid.

  Vh Nina

  1. Hej Nina. Oktober er ikke den bedste måned – I må forvente en del regn. Et børnevenligt hotel kunne være Kacha Resort på White Sand Beach eller Centara Tropicana på Klong Prao Beach. Begge ligger på stranden.

   Mange hilsner fra Carsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *