Phuket guide

Thailands største ø er hurtigt blevet Asiens mest populære feriedestination. I vintersæsonen ankommer tusinder af solhungrende turister, der slår sig ned på en af øens mange strande.

Man forstår godt, hvad der har draget de første besøgende. Engang var Phuket dækket af jungle og plantager, der gik helt ud til de pragtfulde strande. Øen var primitiv og fik ikke megen opmærksomhed fra hovedstaden – det var sådan et sted, der nærmest kaldte på eventyr.

Phukets indtægter kom engang fra plantagerne og en omfattende tinproduktion, der tiltrak handlende fra de arabiske lande, Kina, Indien og så langt væk som Portugal. I Phuket By kan du bl.a. se en lang række europæiskinspirerede huse i kolonistil.

Øen blev godt nok aldrig koloniseret, men det var tæt på da den engelske admiral Light gjorde sit til at indlemme Phuket i det britiske imperium, men han måtte i stedet vælge den malaysiske ø Penang længere mod syd.

 

Phukets skønne strande

Enhver, der besøger Phuket i dag er ikke i tvivl om, hvor indtægterne kommer fra: Turismen. Langs vestkysten ligger stort set alle øens strande, og her er feriebyerne skudt op som paddehatte.

Størst og mest populær er Patong Beach, der er ikke Phukets bedste strand. Godt nok er sandet blødt og hvidt, men vandet er ikke helt klart. Til gengæld er Patong byen, hvor alt er inden for rækkevidde. Barer, restauranter, shoppingcentre og et overvældende udvalg af overnatningssteder.

Både nord og syd for Patong er strandene bedre. Turistbyerne er mest udviklede mod syd, hvor du blot fem kilometer fra Patong, over en lille bakketop, støder på Karon Beach, der er Phukets anden største turistområde.

Heller ikke her mangler der forlystelsestilbud til turisterme, men tempoet er noget roligere end i Patong. Karon Beach er lang og skøn med hvidt sand og klart vand. Det bliver dog hurtigt dybt, og badning frarådes i regnsæsonen. Karon er mod syd smeltet sammen med Kata – Phukets tredjestørste turistby, der har en fremragende strand.

Nord for Patong er udviklingen ikke gået helt så stærkt – det er her du finder strandene Kamala, Surin og Bang Tao. Forvent ikke små uberørte perler, men snarere mindre turistbyer, hvor der selvfølgelig er bare, spisesteder og hoteller, men udvalget er ikke helt så stort.

Phuket har mange rigtig gode strande – her Kata Beach

 

Det lokale og oprindelige Phuket

Lokalliv på Phuket? Ja, det findes faktisk. Søg blot væk fra vestkystens overfyldte strande til Phuket By, der sine steder synes uberørt af den store turistinvasion. Phuket By er øens største – her er et par shoppingcentre, men også spændende lokalmarkeder og de flotte kinesiske templer Put Jaw og Shrine of the Serene light, der giver et fint indblik i østens mystik.

Blot få kilometer videre østpå kan du køre over på den lille ø Koh Siray, hvor de muslimske havsigøjnere bor i primitive huse. Selvom levestandarden er steget gennem de sidste 15-20 år, så er det stadig en underlig fornemmelse at gå ned gennem byen ad den støvede grusvej.

Havsigøjnerne kan også opleves helt mod syd på Phuket, i Rawai, hvor Phukets turisme siges at være startet.

Øens vigtigste tempel hedder Wat Chalong, der er samlingspunkt for Phukets buddhister, som tænder røgelsespinde og sætter bladguld på buddhaerne.

På trods af den massive turistinvasion og etableringen af veje, hoteller og forlystelser til de besøgende, så kan man stadig opleve Phukets oprindelige jungle i Khao Phra Thaew-parken. Her er vandfald og tæt vegetation, men nok så vigtigt, så har man genudsat nogle af de gibbonaber, der gennem årene er reddet fra et liv som turistattraktion på øens strande.

Phuket By er superhyggelig og har en spændende historie

 

Oplevelser til lands og til vands

At dase på stranden eller plaske i hotellets indbydende swimmingpool er for mange selve formålet med ferien. Men for selv den mest hårdkogte badenymfe eller strandløve kan også det blive trivielt. Heldigvis har Phuket et væld af muligheder og tilbud til turisterne.

Det er oplagt at tage på opdagelse i Andamanhavet. Måske for at snorkle eller dykke ved nogle af paradisøerne, og det er en god måde at kombinere badeliv og spændende oplevelser.

Du kan gå i land på mange af øerne, der har kridhvide sandstrande. Koh Racha og Coral Island er to af mulighederne syd for Phuket, men mest populær er nok Koh Phi Phi, backpackernes foretrukne sted i Andamanhavet. Øens strande er dejlige, men nogle vil nok synes her er overrendt og vil have svært at finde det paradisiske.

Landkrabber behøver heller ikke kede sig på Phuket. Øen kan selvfølgelig tilbyde et stort antal aktiviteter som f.eks. kokkeskole, spabehandlinger, temaparker og meget meget mere.

For naturelskere er det et must at besøge Khao Sok Nationalpark og Phang Nga-bugten – begge områder ligger på fastlandet nord for Phuket. Khao Sok Nationalpark er en af verdens ældste regnskove, og her kan du glide stille ned ad floderne i gummibåd eller bo i trætoppene – en fantastisk oplevelse.

Mens man kan bruge flere dage i nationalparken er en udflugt til Phang Nga-bugten noget de fleste klarer på en dag. I bugten kan du se de flotte limstensbjerge rejse sig op af havet, og hovedattraktionen er den lille ø Koh Khao Tapu, hvor James Bond filmen “Manden Med Den Gyldne Pistol” blev optaget.

Når mørket falder på viser Phuket en helt ny side. Du kan deltage i løjerne på en af øens utallige øl- og go go barer, opleve et transvestitshow i Simon Cabaret eller hænge ud med thai’erne på det lokale thaiboksestadion. Se mere om mulighederne i indlægget 16 gode oplevelser på Phuket.

Der er masser af god strand på øerne i Andamanhavet

 

Populære hoteller på Phuket lige nu

Det kan være svært at vælge hotel på Phuket, men se nærmere på mine forslag og link til indlæg herunder. Udvalget er selvfølgelig væsentlig større – klik ind på f.eks. hotels.com og booking.com for at finde det hotel, der passer til dine præferencer.

For at komme fra lufthavnen til dit hotel kan du se priser og transportmuligheder hos populære 12Go.asia, som de fleste rejsebureauer bruger.

 

Her bor du godt på Phuket

Navatara  Phuket Resort – Rawai: Bo lækkert til en fantastisk pris
Navatara Phuket Resort er adskillige gange blevet kåret til et af Thailands bedste hoteller. Det lækre mellemklassehotel ligger ved Rawai Beach og er overraskende billigt.

Navatara har faciliteter som spa, fitness, restaurant og swimmingpool. Her er 37 værelser, der bl.a. har tv, køleskab, gratis wifi og mulighed for at lave te/kaffe. Morgenmadsbuffet er inkluderet i prisen.

Se pris på hotels.com > Se pris på booking.com >

 

SAii Laguna Phuket – Bang Tao Beach: Direkte ud til Bang Tao Beach
Lækker luksus ud til den lange Bang Tao Beach, hvor der er masser af plads. SAii Laguna ligger i det lukkede Lagunakompleks, og her kan familien bo sammen i flere af de værelsestyper, der tilbydes.

Hotellet har fitness, børnepool, børneklub, vandrutsjebane, restauranter, swimmingpool og spafaciliteter. Alle værelser har bl.a. tv, minibar, pengeskab og gratis wifi.

Se pris på hotels.com > Se pris på booking.com >

 

Kamala Tropical Garden – Kamala Beach: Lille og meget populært hotel i Kamala
Kamala Tropical Garden får igen og igen fremragende anmeldelser fra tidligere gæster. Hotellet ligger ca. 500 meter fra den dejlige strand og med shopping og restauranter lige udenfor døren.

Her er 16 værelser, der har tv, gratis wifi og tekøkken med køleskab og mulighed for at lave te/kaffe. På Kamala Tropical Garden finder du desuden poolbar, restaurant og swimmingpool. Morgenmad og lufthavnstransport tilbydes.

Se pris på hotels.com > Se pris på booking.com >

 

The Shore at Katathani – Kata Noi: Kun for voksne
The Shore at Katathani ligger direkte ud til Kata Noi Beach og er kun for voksne. Her kan parferien nydes i lækre omgivelser med mulighed for at bo i villa med egen pool.

Alle værelser/villaer har tv, køleskab, espressomaskine, pudemenu, aftenopredning, premium sengetøj og gratis wifi. Af faciliteter tilbyder The Shore bl.a. spa, have, tennis, bar/lounge, restaurant og swimmingpool. Morgenmadsbuffet er inkluderet i prisen.

Se pris på hotels.com > Se pris på booking.com >

 

Sugar Ohana Poshtel – Kata: Godt og billigt i centrum af Kata
Det lille Sugar Ohana Poshtel får igen og igen topanmeldelser fra tidligere gæster, der roser den gode service og beliggenheden i centrum af Kata. På de nyrenoverede værelser finder du bl.a. tv, køleskab og gratis wifi. Hoteller tilbyder vaskeservice, hjælp med udflugter/billetter og i restauranten kan du tilkøbe morgenmad.

Se pris på hotels.com > Se pris på booking.com >

 

Se også indlæggene: De bedste hoteller på Phuket 2023 Overnatning for hele familien på PhuketDe bedste billige hoteller på PhuketBo på stranden på PhuketLuksushoteller på Phuket – her er de bedste stederPhuket: 12 steder du kan bo i villa med egen pool

Phuket har mange dejlige hoteller, hvor hele familien vil føle sig hjemme

 

Rejseinformation

Rejsetidspunkt og vejret på Phuket

Er godt vejr vigtigt for din rejse, så er december til marts/april det bedste tidspunkt at besøge Phuket. Øen får en del regn i sommermånederne, men til gengæld er alt billigere i lavsæsonen, hvor du kan bo 5-stjernet for næsten ingen penge. Phuket er heller ikke så overrendt i sommermånederne – værd at tage med i overvejelserne.

Temperaturen i højsæsonen ligger på 30-32 °C. Regntiden starter i april/maj og er en af de vådeste i Thailand. Især september og oktober får betydelig nedbør – 350-400 mm pr. måned er ikke unormalt.

Højsæson
December til marts/april – tørt og solrigt – en eftermiddagsbyge kan dog ikke udelukkes. Temperaturer på 29-34 °C – varmest i april.

Mellemsæson
November – vekslende skydække med eftermiddagsbyger – temperaturer på 30-32 °C.

Undgå
Maj til oktober – vekslende skydække og nogen regn fra maj til august. Mere vedvarende nedbør i efterårsmånederne. Temperaturer på 29-32 °C

 

Transport

Phuket har egen international lufthavn med ruter til bl.a. Doha, Dubai, Istanbul og Singapore. Selvfølgelig kan du også flyve via Bangkok. Søg og sammenlign flybilletter her.

Fra lufthavnen til dit hotel kan du booke en lufthavnstransfer hjemmefra, men selvfølgelig også få overnatningsstedet til at hjælpe.

Vil du selv stå for transporten kan du tage en taxi fra lufthavnen til dit hotel. Udenfor ankomstterminalen ligger et par taxiskure, hvor du kan bestille transport.

Der er af og til lidt kaos og mange vil gerne give dig et tilbud om kørsel, men prøv taxiskuret først. Prisen for en tur til f.eks. Patong ligger på ca. 800-900 baht.

For at komme rundt mellem byerne og strandene kan du tage en tuk-tuk – små biler hvor man sidder på ladet. Det er forholdsvis dyrt sammenlignet med transport andre steder i Thailand, men for os danskere er det stadig billigt.

Hvis du skal på udflugt findes der et hav af tourbureauer, der alle har farvestrålende brochurer liggende, så det er bare om at vælge. Du kan også booke aktiviteter og udflugter på dit hotel eller hjemmefra hos f.eks. Viator, der er ejet af Tripadvisor.

 

Aktiviteter og oplevelser

Man keder sig ikke på Phuket – her er et par forslag til oplevelser:

MadlavningskursusF.eks på Pum Thai Cooking School i Patong.
Phuket FantaSeaStor temapark i Kamala, et hit hos børnene.
Sea Canoe i Phang Nga-bugtenUdforsk den enestående natur i kajak, smukke limstensbjerge og tæt mangrove.
River RoversOpdag de ukendte sider af Phuket, sejl på små kanaler omgivet af jungle.
Amazing Bike ToursTag på cykel væk fra turiststrømmen, hårdt, men fjerne strande og vandfald venter.

Du kan få meget mere inspiration til aktiviteter i indlægget 16 gode oplevelser på Phuket.

 

Gode steder at spise

Baba Nest
Sri Panwa Hotel, Sri Panwa. Lækker thailandsk og vestlig mad i luksuriøse omgivelser. Et rigtig godt valg.

Red Onion
Thanon Patak East, Karon. Billigt og godt, her er ofte stuvende fuldt af både turister og lokale

Seahag Restaurant
Soi Permpong, Patong Beach. Fantastisk mad til billige priser, venligt personale. Bordbestilling anbefales

Kaab Gluay
Thanon Phrabarami, Patong. Hvis det skal være billigt og godt, god thaimad og venlig betjening

Mom Tri’s Boathouse
Thanon Kata, Kata Beach. Supermad med udsigt over havet. Stort vinkort. Velkendt restaurant med mange stamgæster.

 

Andre ting at være opmærksom på

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du se den sidste nye rejsevejledning til Thailand. Du kan også downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.

Måske skal du have vaccinationer inden din rejse til Thailand – se aktuelle anbefalinger på ssi.dk. Husk også rejseforsikring – det kan du få et tilbud på her.

 

Kort over Phuket

2 comments

 1. Tak for en meget hjælpsom site! Vi er en familie med tre små børn der skal til Thailand Jan 2024. Vi lander i phuket og vi vil gerne finde et hotel tæt ved lufthavnen hvor vi kan slappe af og komme os over den lange tur. Kan du anbefale et? Gerne pool, med strand er ikke nødvendigt. Vi er ikke til store ressorter med børneklubber men set kunne gå an et par nætter

  Herefter ee planen koh lanta, lidt nationalpark og måske et tredje stop. Hvad kan du anbefale. Vi er helst til noget autentisk og lokalt – men har brug for komforten ved pool og babyvenligt. Mange tak!

  1. Hej Sofie. Tak for de pæne ord. Mht. hotel ved lufthavnen kan du se nærmere på Naiyang Park Resort, der har værelser med plads til jer alle.

   Koh Lanta lyder som et fint valg. Du skriver ikke hvilken nationalpark I vil besøge, men her kommer en stribe forslag til noget autentisk i f.eks. Krabi-området, hvor Koh Lanta ligger.

   I kunne f.eks. vælge Koh Jum mellem Koh Lanta og Krabi By. Det er en ø, de fleste turister kører/sejler forbi, men her er et par autentiske fiskersamfund, men også 30-35 overnatningssteder. Der er også Koh Yao-øerne (Yai eller Noi), hvor Koh Yao Noi er mest udviklet. Begge steder er der lokalliv og tempoet i bund. Øerne ligger mellem Phuket og Krabi.

   Noget helt tredje I kunne gøre var fra Koh Lanta at tage op til Khanom, der ligger ud til Thailandbugten. Det er et upcoming område med strand og nationalparker – her er der rige muligheder for at se og opleve noget autentisk.

   Jeg ved ikke, hvor I flyver hjem fra, men skal I tilbage til Phuket kunne I fra Krabi-området tage forbi Khao Sok Nationalpark og eventuelt vælge en af øerne i Andamanhavet til slut – f.eks. Koh Kho Khao.

   Det var lidt forslag fra mig. Mange hilsner fra Carsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *