Phuket guide

Thailands største ø er hurtigt blevet Asiens mest populære feriedestination. I vintersæsonen ankommer tusinder af solhungrende turister, der slår sig ned på en af øens mange strande.

Man forstår godt, hvad der har draget de første besøgende. Engang var Phuket dækket af jungle og plantager, og her boede kun få mennesker. Øen var primitiv og fik ikke megen opmærksomhed fra hovedstaden, Phuket var således et sted, der nærmest kaldte på eventyr.

Phukets indtægter kom engang fra plantagerne og en omfattende tinproduktion, der tiltrak handlende fra de arabiske lande, Kina, Indien og så langt væk som Portugal. I Phuket By kan man se europæiskinspirerede huse i kolonistil.

Øen blev godt nok aldrig koloniseret, men det var tæt på da den engelske admiral Light gjorde sit til at indlemme Phuket i det britiske imperium, men han måtte i stedet vælge Penang længere mod syd.

 

Phukets skønne strande

Enhver, der besøger Phuket i dag er ikke i tvivl om, hvor indtægterne kommer fra: Turismen. Langs vestkysten ligger stort set alle øens strande, og her er feriebyerne skudt op som paddehatte.

Størst og mest populær er Patong Beach, der er ikke Phukets bedste strand. Godt nok er sandet blødt og hvidt, men vandet er ikke helt klart. Til gengæld er Patong byen, hvor alt er inden for rækkevidde. Gode barer og restauranter, shoppingcentre, banker og et overvældende udvalg af overnatning.

Både nord og syd for Patong er strandene bedre. Turistbyerne er mest udviklede mod syd, og blot fem kilometer fra Patong, over en lille bakketop, støder man på Karon Beach, der er Phukets anden største turistcenter.

Heller ikke her mangler noget, men tempoet er noget roligere end i Patong. Karon Beach er lang og skøn med hvidt sand og klart vand, det bliver dog hurtigt dybt, og badning frarådes i regnsæsonen. Karon er mod syd smeltet sammen med Kata, Phukets tredjestørste turistby, der har en fremragende strand.

Nord for Patong er udviklingen ikke gået helt så stærkt, det er her man finder strandene Kamala, Surin og Bang Tao. Forvent ikke små uberørte perler, men snarere mindre turistbyer, hvor udvalget ikke er helt så stort.

Patong Beach er travl, men der findes roligere strande på Phuket
Patong Beach er travl, men der findes roligere strande på Phuket

 

Det lokale og oprindelige Phuket

Lokalliv på Phuket? Ja, det findes faktisk. Søg blot væk fra vestkystens overfyldte strande til Phuket By, der sine steder synes uberørt af den store turistinvasion. Phuket By er øens største, her er et par shoppingcentre, men også spændende lokalmarkeder og de flotte kinesiske templer Put Jaw og Shrine of the Serene light, der giver et fint indblik i østens mystik.

Blot få kilometer videre østpå kan man køre over på den lille ø Koh Siray, hvor de muslimske havsigøjnere bor i primitive huse. Selvom levestandarden er steget gennem de sidste 15-20 år, så er det stadig en underlig fornemmelse at gå ned gennem byen ad den støvede grusvej.

Havsigøjnerne kan også opleves helt mod syd på Phuket, i Rawai, hvor Phukets turisme siges at være startet.

Øens vigtigste tempel hedder Wat Chalong, der er samlingspunkt for Phukets buddhister, som tænder røgelsespinde og sætter bladguld på buddhaerne.

På trods af den massive turistinvasion og etableringen af veje, hoteller og forlystelser til de besøgende, så kan man stadig opleve Phukets oprindelige jungle i Khao Phra Thaew-parken. Her er vandfald, tæt vegetation, og man har genudsat nogle af de gibbonaber, der gennem årene er reddet fra et liv som turistattraktion på øens strande.

Oplevelser til lands og til vands

At dase på stranden eller plaske i hotellets indbydende swimmingpool er for mange selve formålet med ferien. Men for selv den mest hårdkogte badenymfe eller strandløve kan også det blive trivielt. Heldigvis har Phuket et væld af muligheder og tilbud til turisterne.

Det er oplagt at tage på opdagelse i Andamanhavet. Måske for at snorkle eller dykke ved nogle af paradisøerne, og det er en god måde at kombinere badeliv og spændende oplevelser.

Man kan gå i land på mange af øerne, der har kridhvide sandstrande. Koh Racha og Coral Island er to af mulighederne syd for Phuket, men mest populær er nok Koh Phi Phi, backpackernes foretrukne sted i Andamanhavet. Øens strande er mageløse, men nogle vil nok synes her er overrendt og vil have svært at finde det paradisiske.

Landkrabber behøver heller ikke kede sig på Phuket. Øen kan selvfølgelig tilbyde et stort antal aktiviteter som f.eks. elefantridning, kokkeskole, spabehandlinger, temaparker osv.

For naturelskere er det et must at besøge Khao Sok Nationalpark og Phang Nga-bugten, begge områder ligger på fastlandet nord for Phuket. Khao Sok Nationalpark er en af verdens ældste regnskove, og her kan man glide stille ned ad floderne i gummibåd eller tage en tur på elefantryg i den smukke natur.

Mens man kan bruge flere dage i nationalparken er en udflugt til Phang Nga-bugten noget de fleste klarer på en dag. I bugten kan man se de flotte limstensbjerge rejse sig op af havet, og hovedattraktionen er den lille ø, Koh Khao Tapu, hvor James Bond filmen “Manden med den gyldne pistol” blev optaget.

Når mørket falder på viser Phuket en helt ny side. Man kan deltage i løjerne på en af øens utallige øl- og go go barer, opleve et transvestitshow i Simon Cabaret eller hænge ud med thai’erne på det lokale thaiboksestadion.

Se mere om mulighederne hos Viator, hvor I også kan booke udflugter hjemmefra.

Phuket har mange dejlige hoteller, hvor hele familien vil føle sig hjemme
Phuket har mange dejlige hoteller, hvor hele familien vil føle sig hjemme

 

Populære hoteller på Phuket lige nu

Herunder finder du nogle af Phukets mest populære hoteller, men der er selvfølgelig mange flere at vælge mellem – se alle hoteller på Phuket her. På kortet nederst på siden kan du finde alle hoteller på listen, der bliver opdateret løbende.

Vil du have en rejse med alt inkluderet hjemmefra og garanti for at bo godt, så tøv ikke med at kontakte mig på info@thailandrundt.dk eller se mere om Danmarks bedste rejser til Thailand, som min samarbejdspartner laver til priser, der som regel er lavere end hos andre rejsebureauer.

De mest populære hoteller på Phuket 2021 (Gode anmeldelser og værdi for pengene)

1.Navatara Phuket ResortRawaiSe pris
2.Amari PhuketPatongSe pris
3.Mandarava ResortKaronSe pris
4.Cascades Resort PhuketRawaiSe pris
5.BYD LoftsPatongSe pris
6.Renaissance Phuket ResortMai KhaoSe pris
7.Burasari Resort & SpaPatongSe pris
8.Sugar Ohana PoshtelKataSe pris
9.Lub d PhuketPatongSe pris
10.Sansuko Ville BungalowChalongSe pris
11.Avista GrandeKaronSe pris

Se også: Overnatning for hele familien på Phuket • De bedste billige hoteller på Phuket

 

Rejseinformation

Rejsetidspunkt og vejret på Phuket
Er vejret afgørende, så er december til marts/april det bedste tidspunkt at besøge Phuket. Øen får megen regn i sommermånederne, men til gengæld er alt billigere i lavsæsonen, og man kan bo 5-stjernet for næsten ingen penge. Phuket er heller ikke så overrendt i sommermånederne – værd at tage med i overvejelserne.

Temperaturen i højsæsonen ligger på 30-32 °C. Regntiden starter i april/maj og er en af de vådeste i Thailand. Maj og især september og oktober er månederne med mest regn, 350-400 mm er ikke unormalt. Temperaturen i regntiden ligger på ca. 30 °C, i april kan temperaturen komme op på 35 °C.

Højsæson: december til marts/april
Mellemsæson: November
Undgå: Maj til oktober

Vaccination
Måske skal du have vaccinationer før du rejser. Se mere om aktuelle anbefalinger på sikkervaccination.dk, hvor du også kan booke tid til rådgivning og vaccination på apoteker landet over.

Aktiviteter og oplevelser
Man keder sig ikke på Phuket, her er et par forslag til oplevelser:

Madlavningskursus – F.eks på Pum Thai Cooking School i Patong.

Phuket FantaSea – Stor temapark i Kamala, et hit hos børnene.

Sea Canoe i Phang Nga-bugten – Udforsk den enestående natur i kajak, smukke limstensbjerge og tæt mangrove.

River Rovers – Opdag de ukendte sider af Phuket, sejl på små kanaler omgivet af jungle.

Amazing Bike Tours – Tag på cykel væk fra turiststrømmen, hårdt, men fjerne strande og vandfald venter.

Transport
Vil du selv stå for transporten kan du tage en taxi fra lufthavnen til dit hotel. Udenfor ankomstterminalen ligger et par taxiskure, hvor du kan bestille transport. Der er af og til lidt kaos og mange vil gerne give dig et tilbud om kørsel, men prøv taxiskuret først. Prisen for en tur til f.eks. Patong ligger på ca. 800-900 baht. Har du behov for transport i Thailand, så kan vi hjælpe – se mere her.

For at komme rundt mellem byerne og strandene kan du tage en tuk-tuk, små biler hvor man sidder på ladet. Det er forholdsvis dyrt sammenlignet med transport andre steder i Thailand, men for os danskere er det stadig billigt.

Hvis du skal på udflugt findes der et hav af tourbureauer, der alle har farvestrålende brochurer liggende, så det er bare om at vælge. Du kan også booke aktiviteter og udflugter hos f.eks. Viator, der er ejet af Tripadvisor.

Gode steder at spise
Baba Nest
Sri Panwa Hotel, Sri Panwa. Lækker thailandsk og vestlig mad i luksuriøse omgivelser. Et rigtig godt valg.

Red Onion
Thanon Patak East, Karon. Billigt og godt, her er ofte stuvende fuldt af både turister og lokale

Seahag Restaurant
Soi Permpong, Patong Beach. Fantastisk mad til billige priser, venligt personale. Bordbestilling anbefales

Kaab Gluay
Thanon Phrabarami, Patong. Hvis det skal være billigt og godt, god thaimad og venlig betjening

Mom Tri’s Boathouse
Thanon Kata, Kata Beach. Supermad med udsigt over havet. Stort vinkort. Velkendt restaurant med mange stamgæster.

Se også: Spis som en lokal i Phuket By

 

Kort over Phuket

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.