Hua Hin guide – information til din rejse

Hua Hin er Thailands ældste feriested. Rama 7. byggede i 1922 sommerpaladset Klai Kongwon, og det blev begyndelsen på byens turisteventyr. Velstillede thailændere strømmede til byen – de kommer stadig, men i dag er Hua Hin også rigtig populær blandt udenlandske turister.

Det er især Bangkoks middelklasse, der i weekends og på helligdage tager til Hua Hin, og de senere år er byen også blevet stedet for mange fastboende udlændinge, der køber ferielejlighed her og måske bosætter sig.

Engang var Hua Hin blot et lille fredeligt fiskerleje, men interessen for området steg med byggeriet af kongepaladset. Byens togstation, hvor man kan se kongens helt egen pavillon, skabte grundlag for et jernbanehotel. Det eksisterer fortsat – i dag ligger det fashionable Centara Grand Hotel i de flotte bygninger ud til havet.

Udviklingen i Hua Hin er gået stærkt og er stadig i gang. Både nord og syd for byen ligger kæmpehoteller og lejlighedskomplekser. I centrum dominerer det store Hotel Hilton –  kønt er det ikke, men det er her turisterne traver gaderne tynde i jagten på butikkernes gode tilbud.

 

Værd at se i Hua Hin

På trods af byggeriet af kongepaladset, så vrimler det ikke ligefrem med historiske seværdigheder. Til gengæld er byen rig på lokalliv. Hua Hin har stadig en betydelig fiskerflåde og nogle skønne livlige markeder. Chaichet-markedet, der ligger langs hovedgaden, er byens største og vigtigste marked – et fint sted at indsnuse lidt lokal atmosfære.

Mange turister vil nok synes, at natmarkedet er mere spændende. Man siger, at det i sin tid opstod som et madmarked, hvor byens fiskere kunne få et måltid, når de kom ind med dagens fangst om aftenen.

I dag er natmarkedet mere et sted for turister – souvenirboderne fylder det meste, men det er stadig muligt at få noget at spise. Det er et hyggeligt sted at slentre, og markedet er “stedet” i Hua Hin om aftenen.

Byens turistcentrum er faktisk hurtigt overset. Mellem templet Wat Ampharam på hovedgaden, Hotel Hilton og havnen, løber 10-15 gader på kryds og tværs af hinanden. Her kan de fleste få deres behov dækket, når det gælder shopping, barer og restauranter.

Hua Hin har dog ikke natteliv som andre store feriebyer i Thailand. Her er ingen go go barer, og selvom byen de seneste år har fået et antal beerbars, så skulle det forholdsvis beskedne natteliv være på kongefamiliens ordre.

For de shoppinglystne er der mere at fornøje sig med syd for centrum. I gåafstand finder man det store weekendmarked, og nogle kilometer i samme retning, shoppingcentret Market Village.

Den gamle pavillon på togstationen i Hua Hin
Den gamle pavillon på togstationen i Hua Hin

 

Strandliv

Hua Hin strand er glimrende, men langt fra den bedste i Thailand. Ved centrum er der temmelig mange mennesker, men du kan gå mod syd for at finde lidt mere plads og bedre strand. Ved lavvande kan man gå helt til det såkaldte abebjerg. For foden af det lille bjerg står en høj buddhastatue, hvor en trappe fører dig op til et tempelområde med en del aber.

Både nord og syd for byen er der bedre strand. Tag f.eks. op til Cha-Am, en etableret turistby, der tiltrækker mange lokale i weekenderne, men stranden her er bedre. Syd for Hua Hin og Abebjerget ligger flere strande, bl.a. Hat Sai Noi og Suan Son Beach.

Skal det være mere paradisisk, kan man tage på udflugt til Koh Singtoh, eller Lion Island, der ligger ud for Hua Hin, eller endnu bedre, en tur til Koh Talu, hvor der er smuk strand og mulighed for at overnatte.

 

Et fantastisk udgangspunkt for udflugter

Hvad Hua Hin måtte mangle af seværdigheder findes til gengæld i rigt mål en dagsudflugt væk. De to mest populære og spændende udflugtsmål, River Kwai og Bangkok, fortjener dog minimum et par dages besøg.

Fra Hua Hin til hovedstaden Bangkok er der ca. tre timers kørsel – snup en overnatning eller to og gå på opdagelse i storbyen. Du kan se mageløse templer, sejle på floden, shoppe på farverige markeder og spise på fancy restauranter.

Også River Kwai har oplevelser til flere dage – området omkring byen Kanchanaburi er smukt, men det er historien om jernbanen og “Broen over floden Kwai”, der fylder mest.

Der er også spændende oplevelser tættere på Hua Hin. Naturelskere vil uden tvivl sætte pris på Thailands største nationalpark, den 3000 km² store Kaeng Krachen, der grænser op til Myanmar. Hovedattraktionen er det flotte Pala-U vandfald, der har hele 16 niveauer. Vandfaldet og parken gør sig bedst i den våde periode.

I området kan man i tilgift besøge små primitive landsbyer med indbyggere af burmesisk oprindelse. En anden, og meget flot nationalpark, er Khao Sam Roi Yot, der ligger 40 kilometer syd for Hua Hin.

Her kan du opleve limstensbjerge, jungle, mangrove og spændende dyr. Nord for Hua Hin kan man besøge Phetchaburi, der har et væld af templer og chedier, en historisk by, der kun modtager få turister.

Natmarkedet i Hua Hin er en livlig affære
Natmarkedet i Hua Hin er en livlig affære

 

Populære hoteller i Hua Hin lige nu

Herunder finder du nogle af Hua Hins mest populære hoteller, men der er selvfølgelig mange flere at vælge mellem – se alle hoteller i Hua Hin her. På kortet nederst på siden kan du finde alle hoteller på listen, der bliver opdateret løbende.

De mest populære hoteller i Hua Hin 2023 (Gode anmeldelser og værdi for pengene)

1.PutahracsaHua HinSe pris
2.Ruen Kanok Thai HouseHua Hin/TakiabSe pris
3.Prinz Garden VillaHua HinSe pris
4.Whale Hua HinHua HinSe pris
5.Cape NidhraHua HinSe pris
6.DevasomCha AmSe pris
7.Hyatt RegencyHua HinSe pris
8.Asira Boutique HotelHua HinSe pris
9.LaksasubhaHua HinSe pris
10.Sea Harmony Eco LodgeHua Hin/TakiabSe pris

Se også indlægget Overnatning for hele familien i Hua Hin

 

Rejseinformation

Vejret i Hua Hin og rejsetidspunkt
Hua Hin får væsentlig mindre regn end mange andre feriesteder i Thailand, og det gør byen til et godt sted at besøge i sommermånederne. Fra december til april er der solrigt vejr, men i maj begynder regnsæsonen så småt.

Som nævnt regner det ikke så voldsomt som andre steder, men byger, af og til kraftige, forekommer selvfølgelig i den våde periode. Der er ikke så store udsving i hotelpriserne i Hua Hin i forhold til andre steder, hvor man har en decideret regntid.

Højsæson: November/december til marts/april – mest tørt og temperaturer på ca. 29 -32 °C, dog varmere i marts og april
Mellemsæson: Maj til oktober – regn må forventes – ofte som eftermiddagsbyger. Temperaturer omkring 30 °C.

Vaccination
Måske skal du have vaccinationer før du rejser. Se mere om aktuelle anbefalinger på ssi.dk, hvor du også kan booke tid til rådgivning og vaccination på apoteker landet over.

Aktiviteter
Der er gode aktivitetsmuligheder i Hua Hin, hvis man bliver træt af at ligge i solen.

• Elefanttrekking
• Hesteridning
• Thaiboksning
• Go-Cart
• Sommerfuglepark
• Besøg en vingård
• Wild Life Rescue Center

Se også indlægget 9 gode oplevelser i Hua Hin

Transport
Det tager ca. tre timer at køre fra Bangkok til Hua Hin. Uanset om du kommer fra centrum eller lufthavnen, så er det nemmest med en privat vogn, der kan fås i alle størrelser. Den kan du booke her på thailandrundt.dk – se mere her.

Hua Hin centrum er ikke større end du kan gå rundt, men du har selvfølgelig også mulighed for at tage tuk-tuk eller almindelig taxi. I Hua Hin er der faktisk også en del cykeltaxier (trishaw) tilbage. Benyt dem kun til korte ture – det går langsomt.

I Hua Hin findes flere tourbureauer, der kan arrangere udflugter til områdets seværdigheder. Alternativt kan du leje en taxa for en dag, men husk at prutte om prisen.Du kan også booke udflugter hos f.eks. Viator, der er ejet af Tripadvisor.

Gode steder at spise
NightmarketThanon Dechanuchit
Enkel mad og masser af god fisk og skaldyr. Kom også for stemningen på markedet.

MoonsmilePoon Suk Road
Billigt og godt, så enkelt kan det siges. Ikke særlig hyggeligt, men yderst populært sted i centrum.

Chao LeyNares Damri Road
En af byens såkaldte pælerestauranter med udsigt til Thailandbugten. God seafood.

 

Kort over Hua Hin

2 comments

  1. Hej. Jeg har også skrevet til dig under Koh Samet med stor ros til siden. Jeg vil spørge, om der ikke er nogen, som sejler fra Bangkok til Hua Hin eller Koh Samet?
    Og hvor langt er Bkk lufthavn i forhold til floden eller centrum?

    1. Hej Sine. Man kan ikke sejle fra Bangkok til Koh Samet eller Hua Hin. Det tager ca. 45 min i taxi fra Bangkok Lufthavn (Suvarnabhumi) til centrum/floden alt efter trafik og tidspunkt på dagen. Mange hilsner fra Carsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *