Koh Samui guide – læs om strande, hoteller, transport og seværdigheder

Strand eller jungle? Primitivt eller vild luksus? Koh Samui kan tilbyde det hele og på trods af den beskedne størrelse, så er øen et af Thailands største turistområder. På en gang er Koh Samui “stedet” for rygsækturisterne, de rige og berømte, festaberne og verdens helsefreaks, der fornøjer sig med luksuriøse spabehandlinger.

Koh Samui ligger i Thailandbugten i provinsen Surat Thani, og der er er ingen tvivl om, at det er strandene, der er årsag til øens popularitet.

Koh Samuis længste og smukkeste strand, Chaweng Beach, var det første sted turismen blomstrede, og det var her rygsækturisterne boede i små hytter under kokospalmerne. Det varede ikke længe før den mere etablerede turisme dukkede op, og hoteller, barer og restauranter skød op som paddehatte.

 

Koh Samuis mange strande

For de første rygsækturister, der kom til øen i 1971 er Chaweng Beach næppe til at kende i dag. Både stranden og hovedgaden er overrendt, til gengæld har byen et hav af forlystelsestilbud, gode shoppingmuligheder og indkvartering for enhver smag.

Der er nok dem, der vil sige, at Chaweng er blevet for meget. Her er larm, heftig trafik og fest og farver, men heldigvis er de rigeligt andre strande at tage af på Koh Samui. Ingen af dem er dog så flotte som Chaweng Beach, men mindre kan vel også gøre det.

Hele nordkysten er dækket af strand. Længst mod vest ligger den lange og smukke Mae Nam Beach. Sandet er gulligt og vandet ikke helt klart, men her er den fred og ro, som Chaweng mangler. Mae Nam er på trods af længden ikke overturistet – dele af stranden er øde, og her og der kan man se småhoteller, der ligger flot ud til havet.

Nabostranden mod øst hedder Bo Phut Beach. Det er et meget specielt sted, hvor man har formået at inddrage de gamle kinesiske fiskerhuse i byplanlægningen. Bo Phut er ganske lille, men alligevel finder man her en international bohemeatmosfære.

I bymidten i det såkaldte Fisherman Village er der små hoteller og eksklusive restauranter, men byen har også nogle af Koh Samuis flotteste og dyreste resorts.

Det samme kan man ikke sige om næste strand mod øst, Big Buddha Beach. Det er langt fra øens bedste strand, og der er en del støj fra lufthavnen. Hovedgaden er en larmende affære med restauranter og barer – udvalget er dog ikke overvældende.

Ca. fem km syd for Chaweng finder man Koh Samuis anden største ferieby, Lamai. Den er langt fra så hektisk som Chaweng, men der er et fint byliv om aftenen med adskillige barer. Stranden er god, vandet er dejlig klart, og man kan nemt finde områder uden så mange mennesker.

Den store Buddha er Koh Samuis vartegn
Den store Buddha er Koh Samuis vartegn

 

Seværdigheder på Koh Samui

Det ER strandene der har gjort Koh Samui populær. Det bliver man hurtigt klar over, når man erfarer, hvad øen ellers har at byde på. Jo, junglen midt på øen er smuk og så absolut et besøg værd. Den er dybgrøn og ved de flotte vandfald kan man få nogle gode naturoplevelser, men Koh Samui har ikke så mange andre seværdigheder.

Er man førstegangsbesøgende kan man selvfølgelig besøge et buddhistisk tempel. Det mest spektakulære er Wat Phra Yai, hvor man kan se Big Buddha – en 12 meter høj statue som man ofte ser på billeder fra øen.

En noget speciel oplevelse er den mumificerede munk ved Wat Khunaram på den sydlige del af øen. I en glasmontre sidder munken iført solbriller.

Er der overhovedet noget lokalliv på en ø som Koh Samui? Ja, tag ned på sydkysten til byen Ban Hua Thanon, hvor man kan opleve en gammel muslimsk fiskerby.

Mere lokalliv er der på øens vestkyst i Koh Samuis hovedby Na Thon. Det er her færgerne fra fastlandet lægger til, og byen har også en række gamle kinesiske huse fra dengang kineserne kom til øen for at handle med kokosnødder.

Byens marked er dog mest spændende – her handler de lokale, en god oplevelse. Skal vi også lige nævne stenformationerne “Grandfather” og “Grandmother” som en attraktion. Mennesker er der i hvert fald nok af ved Lamai’s sydstrand, der vil se to stykker klippe udformet som henholdsvis det mandlige og kvindelige kønsorgan.

 

Oplevelser til vands

Vest for Koh Samui kan man tage på opdagelse i den fantastisk smukke Ang Thong Marine Nationalpark, hvor en række limstensøer skyder op af havet. Man kan gå i land på flere af øerne – nogle af dem har flotte udkigsposter, f.eks. hovedøen Koh Wua Talap, hvor man kan overnatte.

Nord for Koh Samui ligger Koh Phangan, en ø med mange fremragende strande. Koh Phangan er nok mest berømt for det månedlige full moon party, der bliver afhold på Hat Rin Beach på den sydlige del af øen. Læs mere om Koh Phangan her.

Længere mod nord, ca. halvanden times sejtur fra Koh Samui, kan man besøge den lille ø Koh Tao. Her finder man noget af verdens bedste dykning. Der er flotte koralrev og mulighed for at se bl.a. hvalhajer, rokker og skildpadder.

Koh Tao er naturligvis proppet med dykkercentre, og det er nemt at finde et sted, hvor man kan tage et dykkercertifikat. Mange snorkelture fra Koh Samui går til Koh Tao, men også på Koh Phangan har man gode muligheder for at se flotte fisk.

Se mere om mulighederne og book udflugter online hos f.eks. Viator, der er ejet af Tripadvisor.

samui-2-1200
Strand og hytter på Lamai Beach

 

Populære hoteller på Koh Samui

Herunder finder du nogle af Koh Samuis mest populære hoteller, men der er selvfølgelig mange flere at vælge mellem – se alle hoteller på Koh Samui her. På kortet nederst på siden kan du finde alle hotellerne på listen, der bliver opdateret løbende.

Vil du have en rejse med alt inkluderet hjemmefra og garanti for at bo godt, så tøv ikke med at kontakte mig på info@thailandrundt.dk eller se mere om Danmarks bedste rejser til Thailand, som min samarbejdspartner laver til priser, der som regel er lavere end hos andre rejsebureauer.

De mest populære hoteller på Koh Samui 2021 (Gode anmeldelser og værdi for pengene)

1.Rocky's Boutique ResortLamaiSe pris
2.La Vida SamuiChawengSe pris
3.Lanna SamuiBophut/BangrakSe pris
4.Sallamai ResortLamaiSe pris
5.Ampha PlaceMae NamSe pris
6.Poppies SamuiChawengSe pris
7.Samui Pink HouseLamaiSe pris
8.Viva VacationLipa NoiSe pris
9.Sandalwood Luxury VillasLamaiSe pris
10.CodeMae NamSe pris
11.The Tongsai BayChoeng MonSe pris
12.Belmond NapasaiMae NamSe pris
13.Sibaja PalmsTaling NgamSe pris

Se også indlæggene De bedste billige hoteller på Koh SamuiBo på stranden på Koh SamuiOvernatning for hele familien på Koh SamuiDe bedste hoteller på Koh Samui 2021De bedste kun for voksne hoteller på Koh Samui

 

Praktisk information

Rejsetidspunkt og vejret på Koh Samui
Koh Samui kan med lidt god vilje siges at være et helårsrejsemål. Månederne januar til april er højsæson, men i modsætning til andre thailandske feriesteder, så er øen rigtig populær i sommermånederne juni til august.

Området har et lidt anderledes klima end resten af Thailand, i hvert fald er regntiden en måneds tid forskudt. Februar til april er de tørreste måneder med temperaturer på 30-33 °C. I maj starter den våde periode, men sommermånederne juni-august får væsentligt mindre regn end feriebyerne længere mod syd, og øerne er således nogle af de bedste steder at opholde sig i denne periode.

Sommertemperaturen ligger på ca. 31 °C, og der er generel høj luftfugtighed året rundt i dette område. September til oktober kan være regnfulde, mens det ofte blæser og er ustadigt fra november til hen i december.

Højsæson: januar til april
Mellemsæson: Maj til august/september
Undgå: Oktober til midt december

Vaccination
Måske skal du have vaccinationer før du rejser. Se mere om aktuelle anbefalinger på sikkervaccination.dk, hvor du også kan booke tid til rådgivning og vaccination på apoteker landet over.

Aktiviteter
Bliver man træt af strand eller pool kan man fornøje sig med en lang række aktiviteter som f.eks.:

• Samui Aquarium
• Krokodillepark
• Spa & Yoga
• Madlavningskursus
• Temaparker
• Dykning og snorkling

Se også: 7 gode oplevelser på Koh Samui.

Transport
For at komme til Koh Samui kan man tage et indenrigsfly fra Bangkok. Alternativt kan man overalt i landet købe færdigpakkede ture med bus og færge inkluderet i prisen. Det er Bangkok Airways, der ejer lufthavnen på Koh Samui, og de fastsætter priserne. Du vil hurtigt bemærke, at det er væsentlig dyrere at flyve til Koh Samui end til andre steder i Thailand.

Vi hjælper gerne med transport i Thailand – se mere her. Er du på egen hånd, så læs mere i indlægget Fra Bangkok til Koh Samui.

Man kommer nemmest rundt på øen med songtaew, også kaldet en grisebil. Man sidder på ladet, og bilerne, der kører på det meste af øen indtil klokken 20, fungerer som deletaxier. Prisen er ca. 50-150 baht, alt efter rute.

Koh Samui har også taxier. De er dyre efter thaiforhold, men gider du ikke vente på en songtaew, er de et alternativ. Der er mange af dem, og chaufførerne skal nok gøre opmærksom på sig selv.

Udflugter og aktiviteter kan du booke hos dit hotel eller nærmeste tourbureau. Du kan også booke online hos f.eks. Viator, der er ejet af Tripadvisor.

Gode steder at spise
Ninja RestaurantChaweng hovedgade
Her står mor i køkkenet, billigt og enkelt, men god thaimad. Populært blandt backpackere

Sea OneMae Nam Beach
På stranden i Mae Nam. Fantastisk seafood i hyggelige omgivelser

The Virgin Coast RestaurantTaling Ngam
Unikt sted, hvor du kan starte med en sejltur i øhavet og slappe af med god mad. Også fint sted til en drink.

PregoAmari Palm Resort, Chaweng Beach
Lækker italiensk mad i yderst trendy restaurant

Dining on The RocksSix Senses Hideaway Resort, Choeng Mon
Den ultimative luksusoplevelse, fremragende mad i de smukkeste omgivelser, Bordbestilling tilrådes.

 

Rejseforslag til Koh Samui

Bangkok, Koh Phangan og Koh Samui
Luksus på Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan
Nordthailand, Bangkok, Khao Sok, Koh Tao og Koh Samui
Hintok River Camp (River Kwai), Khao Sok, Koh Phangan og Koh Samui

 

Kort over Koh Samui

7 comments

 1. Vi har været på Samui 6 gange nu. Altid fedt med super atmosfære og flinke mennesker. Booker også hos Sawadee – billigt og godt!

  1. Hej på hvilket tider af året har i været på samui ??

   Hvordan er vejret i starten af april ??? Er der regn og blæst ??

   1. Hej Gitte. Jeg har været der i juli/august – fint vejr – en byge eller to, men masser af sol. April er en perfekt måned at tage til Koh Samui

 2. Hej,
  Tak for en fremragende hjemmeside!
  Vi er nogle familier, der skal til Koh Samui til juli (med forventet mellemlanding i Bangkok). Vil vi kunne flyve videre til Samui, hvis vi bliver i Bangkok lufthavn? Jeg kan ikke helt blive klogere på de her “sealed routes”…

  Mange hilsner

  1. Hej Helene. I kan godt flyve videre til Samui fra Bangkok. I skal dog benytte en af de “Sealed Routes” som du nævner. Det er Bangkok Airways, der flyver på disse ruter. Flynummeret skal være PG5125, PG5151 eller PG5171. Se mere på denne side, der fra sidste år, så det KAN være, at flytiderne har ændret sig.

   Det er dog vigtigt at I booker hele strækningen på samme billet. F.eks. København-Bangkok-Koh Samui, hvor strækningen Bangkok-Samui altså skal være en af de “sealed routes”.

   Mange hilsner fra Carsten

 3. Hej Carsten

  Hvad betyder “sealed routes” og er det et krav at man booker flybilletter til hele vejen?

  Kan man ikke nøjes med at bestille til Bangkok og derefter selv finde fly via Bangkok Airways efterfølgende?

  Mvh Erik

  1. Hej Erik. Som det er lige nu skal man benytte sealed routes – såkaldt forseglede ruter, hvis du skal rejse hele vejen fra Danmark til Koh Samui og skifter i Bangkok.

   Du kan godt stå af i Bangkok og lade dig teste der og så efter 1 nat flyve videre til Koh Samui. Flyver du fra Danmark hele vejen til Koh Samui skal alle fly være på samme billet og det er kun særlige flynumre, der må benyttes. Se svar ovenover.

   Her 1. maj bliver reglerne sandsynligvis lavet om og det vil nok gøre det lettere at rejse hele vejen uden at bruge de forseglede ruter.

   Mange hilsner fra Carsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.