Krabi guide – introduktion og rejsetips til Krabi

Engang var Krabi det rolige alternativ til Phuket. I dag er masseturismen også nået hertil, men heldigvis er der stadig mindre udforskede områder og afsidesliggende strande, der tiltrækker eventyrer og rygsækrejsende.

Krabi ligger på fastlandet i provinsen af samme navn ca. 70 km øst for Phuket. Som turist bor man faktisk ikke i Krabi By, men ved strandene ca. 20 km mod sydvest. Her har du et perfekt udgangspunkt for at opleve nogle af Thailands bedste strande med alle bekvemmeligheder inden for rækkevidde.

 

Krabis strande

Krabiområdests største turistby hedder Ao Nang. Hovedvej 4203 fra Krabi By fører direkte ned til den travle badeby, der har alt hvad hjertet begærer af barer, hoteller, restauranter og shopping.

Pudsigt nok er stranden i Ao Nang ikke den bedste, men det er bare at snuppe en longtailbåd ud i øhavet for at opleve de skønneste strande med pudderhvidt sand og krystalklart vand.

Ao Nangs livsnerve er den ca. 700 meter lange strandvej med tilhørende promenade, hvor turisterne slår sig løs med shopping, natteliv og god mad.

Ao Nang kan føles noget trang, mens der er væsentlig mere luft langs nabostranden Hat Noppharat Thara. Tættest på Ao Nang er den blot en forlængelse af strandvejen, men kører du videre mod vest, bliver det mere stille og mere lokalt – et lille tip, hvis du finder Ao Nang lige turistet nok.

Hat Noppharat Thara har både restauranter, barer og indkvarteringsmuligheder, så der er såmænd ingen grund til at tage de få km til Ao Nang, medmindre du synes, at udvalget trods alt bliver for lille.

Fra både Ao Nang og Hat Noppharat Thara kan du tage båden til Railay, der tiltrækker et helt andet klientel. Man kan kun komme til Railay med båd, hvor strandene Railey West, Railey East og Phra Nang ligger på en halvø med enorme limstensbjerge mod fastlandet.

Railey West er nok en af Thailands bedste strande – her får du hvidt sand og klart vand krydret med fantastisk natur og betagende solnedgange.

Railey East kan knap nok kaldes en strand, men det er her, du bliver sat i land, hvis du kommer med båden fra Krabi. Halvøen har endnu en strand – den fantastiske Phra Nang Beach med klippeformationer og nysgerrige aber.

Hele området omkring Railay er et populært sted for rygsækturister – her er ingen biler eller scootere, men halvøen er dog udviklet nok til at have adskillige hoteller: familierne bor typisk ved veststranden, mens backpackerne slår sig ned ved øststranden eller på Tonsai Beach.

krabi guide
Stranden i Ao Nang

 

De smukke øer i Andamanhavet

Har du ikke nok i fastlandets strande, så ligger der stribevis af skønne øer en kort sejltur væk. Fra Ao Nang, Hat Noppharat Thara og Railay kan du tage en longtailbåd til øerne. Båden fungerer næsten som en taxi, og det er bare at vælge en ø eller flere.

Fortæl bådføreren hvad du vil, så skal han nok sejle dig til en ø med paradisstrande, hvor du måske også kan se flotte fisk under havoverfladen. Du kan også booke en tur hos et tourbureau i Ao Nang, hvor du kommer rundt til 4-5 øer, men det er nu sjovere og mere frit at have sin egen båd.

De to mest populære øer er Koh Poda, der har fantastisk strand, og Chicken Island (Koh Hua Khwan), som udover lækker strand også har gode snorkelmuligheder på det lille rev.

Smukke Koh Rong er en tredje mulighed eller hvad med en tur til Koh Phi Phi? Øerne ligger godt nok for langt væk til en tur med longtailbåd, men et par timers sejlads for at besøge disse paradis- og festøer er værd at tage med.

Mere ro finder du på øerne Koh Yao Yai og Koh Yao Noi. Skønt begge er forholdsvis store, så er de lidt oversete, men til gengæld kan du få en rolig ferie og opleve lokale fiskersamfund.

Det er i havet ud for Ao Nang, du finder alle de skønne paradisøer

 

Jungle og templer på fastlandet

Også på fastlandet er der glimrende udflugtsmuligheder. Kør op til Krabi By for at få lidt lokalstemning og tag en tur rundt på det populære marked langs gaden Thanon Sukhon. Ved lufthavnen ligger grottetemplet Wat Tham Seua (Tigertemplet).

Selve grotten indeholder bl.a. en masse kranier og dekorationer – det er temmelig specielt, men ligger meget smukt. Du kan få sig en god naturoplevelse ved at forcere den lange trappe op til en stupa og en buddhastatue. Der er en fantastisk udsigt heroppefra. Hold i øvrigt øje med de mange aber.

Mere natur kan du få i Khao Phanom Bencha Nationalpark, der ligger ca. 20 km nord for Krabi By. Her er regnskov, vandfald og grotter med stalakitter og stalamitter foruden et rigt dyreliv. Her er bl.a. aber og mange fuglearter, og du kan være heldig at se den flotte næsehornsfugl.

Videre nordpå kan du besøge endnu to nationalparker. Først Tharnbok Karannee Nationalpark og dernæst den mere kendte Ao Phang Nga Nationalpark, hvor du kan opleve et af de smukkeste landskaber i Thailand.

Fra den tætte mangrove ved kysten til høje slanke limstensbjerge i det smaragdgrønne hav. Phang Nga er hjemsted for flere muslimske fiskerlandsbyer, og det er i dette område James Bond-filmen “Manden Med Den Gyldne Pistol” blev filmet.

Videre mod vest ligger Khao Sok Nationalpark, der er en af verdens ældste regnskove. Parken kan sagtens nås på en dagsudflugt, men tilbring et par dage i dette fantastiske naturparadis.

Du kan se ildfluer, gibbonaber og flotte fugle, mens du sejler i båd ned ad floderne. Måske kommer du helt ud til den store kunstige sø, hvor du kan bo på tømmerflåder. Det er en helt anden verden og meget anbefalelsesværdigt.

krabi guide
Det farverige marked i Krabi By

 

Populære hoteller i Krabi lige nu

Det kan være svært at vælge hotel i Krabi, men se nærmere på mine forslag og link til indlæg herunder. Der er selvfølgelig mange flere overnatningssteder at vælge mellem – klik ind på f.eks. hotels.com eller booking.com – de to sider har langt det største udvalg og som regel også de billigste priser.

For at komme fra lufthavnen til dit hotel i f.eks. Ao Nang eller Krabi By kan du her på siden få et tilbud fra et dansk rejsebureau i Thailand.

 

Her bor du godt i Krabi

Ban Sainai Resort – Ao Nang: Topvalg i Krabi
Det dejlige 4-stjernede Ban Sainai Resort ligger i rolige omgivelser 15-20 minutters gang fra Ao Nangs strand. Hotellet har 40 værelser, der bl.a. har tv, køleskab, gratis wifi og mulighed for at lave te/kaffe.

I bor i en skøn tropehave og kan bl.a. vælge familieværelser. Ban Sainai Resort tilbyder desuden spa, restaurant og swimmingpool med tilhørende bar. Morgenmad er tilgængelig, og hotellet sørger gerne for lufthavnstransport.

Se pris på hotels.com > Se pris på booking.com >

 

Andaman Breeze Resort: Moderne mellemklassehotel til en god pris
Nyere hotel, der ligger i gåafstand til stranden. Her kan du vælge mellem flere forskellige værelsestyper, hvoraf nogle har pragtfuld udsigt til områdets karakteristiske limstensbjerge. Alle værelser har tv, køleskab, pengeskab, gratis wifi og mulighed for at lave te/kaffe.

Andaman Breeze Resort tilbyder faciliteter som f.eks. restaurant, swimmingpool og døgnåben reception, hvor man gerne hjælper med udflugter/billetter. Der er desuden gratis shuttlebus til stranden. Morgenmadsbuffet kan tilkøbes på de anmelderroste hotel, hvor tidligere gæster især fremhæver det venlige personale.

Se pris på hotels.com > Se pris på booking.com >

 

Anyavee Tubkaek Beach Resort: Med lækre villaer der ligger beach front
Direkte ud til Tubkaek Beach ligger Anayvee, der bl.a. tilbyder 2-værelses villaer, som ligger helt ud til stranden. Et perfekt valg til familien, der også kan nyde godt af de børnevenlige omgivelser. Værelserne har tv, køleskab, gratis wifi og mulighed for at lave te/kaffe. Anyavee har bl.a. spa, fitness, to restauranter og to swimmingpools.

Se pris på hotels.com > Se pris på booking.com >

 

Kokotel Krabi Oasis : Godt og billigt hotel – til dig på lavbudget
Kokotel har en række værelsestyper med flere enkeltsenge – nogle som køjesenge, hvor der er plads til fem personer. Værelserne har bl.a. tv, køleskab og gratis wifi. Kokotel ligger tæt på både Ao Nang og Nopparat Thara Beach og tilbyder også bar/lounge og restaurant. Et rigtig godt og billigt hotel i Ao Nang.

Se pris på hotels.com > Se pris på booking.com >

 

Se også: De bedste hoteller i Krabi 2023 • Overnatning for hele familien i KrabiDe bedste billige hoteller i KrabiBo på stranden i Krabi

Skønt poolområde på et af Ao Nangs mange gode hoteller

 

Rejseinformation

Rejsetidspunkt og vejret i Krabi

Det populære ferieområde har tørt og solrigt vejr fra slutningen af november til slutningen af marts. Temperaturen i perioden ligger på 30-32 °C. Regntiden starter i april/maj og er en af de vådeste i Thailand. Maj og især september og oktober er de måneder, der får mest regn – 350-400 mm er ikke unormalt.

Også i tørtiden kan der falde en byge – ofte om eftermiddagen. Temperaturen i regntiden ligger på ca. 30 °C, men i april kan temperaturen komme op på 35 °C. I lavsæsonen er alt billigere, og her er der mulighed for at bo 5-stjernet til billige penge. Vær opmærksom på, at nogle hoteller, barer og restauranter lukker ned i lavsæsonen.

Højsæson
December til marts – primært tørt vejr med masser af sol og temperaturer på 30-32 °C.

Mellemsæson
April og november – vekslende skydække med kraftige eftermiddagsbyger nogle dage.

Undgå
Maj til oktober – vekslende skydække med stor risiko for regn – i sommermånederne typisk som eftermiddagsbyger og i september/oktober som mere vedvarende nedbør.

 

Transport

Krabi har egen international lufthavn, der primært modtager charterfly og indenrigsfly fra Bangkok og Koh Samui. Fra Danmark kan du flyve med ét stop fra København via Bangkok, Doha (Qatar Airways) eller Dubai (Emirates).

Du kan tage en taxi fra lufthavnen – det koster ca. 500 baht til Krabi By. Du kan også få dit hotel til at hjælpe eller booke lufthavnstransfer hjemmefra – få et tilbud fra et dansk rejsebureau i Thailand.

Har du specielle ønsker mht. transport, så kan et af Ao Nang’s tourbureauer være behjælpelige. Alternativt kan du forhøre dig hos taxichaufførerne, der har store skilte med priser på diverse ture i omegnen. Songtaew’s (biler hvor man sidder på ladet), kører i rutefart mellem Krabi og Hat Noppharat Thara med stop i Ao Nang.

Udflugter booker du på dit hotel eller hos et tourbureau. Du kan også gøre det hjemmefra hos f.eks. Viator, der er ejet af Tripadvisor.

 

Aktiviteter og oplevelser

Bliver du træt af strandlivet, så er der flere muligheder for aktiviteter. Forhør dig på dit hotel/guesthouse eller hos et af områdets mange tourbureauer, der har masser af forslag til, hvad du kan se og opleve. Her et lille udpluk:

Sea Kayak – Fantastisk sejltur i området. Mangrove, øer og flotte fugle. Flere selskaber at vælge mellem.
Dykning & snorkling – Masser af muligheder for gode dykkeroplevelser, der er mange diveshops, mulighed for liveaboard og erhvervelse af certifikat.
KlatringKrabiområdet er berømt for rigtig god klatring, tag båden over til Railey West, der er masser af udbydere.
MadlavningskursusSjovt og lærerigt, Krabi Thai Cookery School har både hel- og halvdagskurser.

Se også indlægget 11 gode oplevelser i Krabi

 

Gode steder at spise (find restauranterne på kortet nederst på siden)

Fiskerestauranterne på Soi Sunset – Ao Nang
Den lille smøge Soi Sunset ved den vestlige del af Ao Nang Beach har en lang række glimrende seafoodrestauranter

Ao Nang Boat Noodles – Ao Nang
Her får du den berømte ret boat noodles – en lækker suppe i kraftig bouillon. Billigt!

Cafe 8.98 – Ao Nang/Krabi By
Morgenmad, salater, burger, sandwich og hip atmosfære på cafe 8.98, der ligger i både Krabi By og Ao Nang

Krabi Night Market – Thanom Sukhon, Krabi By
Adskillige enkle spisesteder på natmarkedet. God autentisk mad i de små gadekøkkener

Dean & Mom’s Restaurant – Ao Nang
Autentisk og ærlig thailandsk mad. Her får du alle klassikerne lavet med kærlighed.

 

Andre ting at være opmærksom på

I turistområderne ligger masser af kontantautomater. De har engelsk menu og er nemme at bruge. Bemærk, at der kan være gebyr forbundet med at bruge dem, og at der kan være loft på, hvor mange penge du kan hæve af gangen.

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du se den sidste nye rejsevejledning til Thailand. Du kan også downloade ministeriets app Rejseklar, hvor du kan få gode råd til rejsen og skrive dig på danskerlisten.

Måske skal du have vaccinationer inden din rejse til Thailand – se aktuelle anbefalinger på ssi.dk. Husk også rejseforsikring – det kan du få et tilbud på her.

 

Kort over Krabi

34 comments

 1. Hej
  Vi står og skal til Thailand i juli måned. Sidste år i juli var på hhv. Kho Tao og Ko Phangan. Vi havde fantastisk vejr med kun enkelte byger. Hvordan er Jeres erfaring med Krabi of de omliggende øer i juli måned. Vil det være fuldstændigt tåbeligt at bruge 4-5 dage der på det tidspunkt af året. Det vil være rigtig træls hvis det bare står ned i stænger.

  1. Hej Mette. Juli er bestemt ikke en af de bedste måneder at tage til Krabi. Det er jo altid svært at spå om vejret, men der er ingen tvivl om, at I må forvente en del regn. I kan selvfølgelig være heldige at det kun er eftermiddagsbyger.

   Flere og flere tager dog til Krabi og Phuket i sommermånederne, men kommer I udelukkende for sol og sommer, så skal I måske vælge et andet sted.

   Ha’ en god rejse 🙂

 2. Vi har booket fly til Krabi i oktober…men er godt nok ved at fortryde…
  Vi overvejer at bo lidt på Railey (aldrig været) tage et par dage på Koh Kradan…(kan man overhovedet sejle i den periode?)

  Men skal vi helt droppe Krabi og tage et andet sted hen i Thailand? Østkysten eller?

  1. Hej Tenna. Undskyld det sene svar. Oktober er generelt en dårlig måned at tage til Thailand. Især Sydthailand omkring Krabi får en hel del regn, og som du selv skriver, så er der øer, der lukker ned i denne periode. Jeg ville nok helt droppe Thailand i oktober, hvis formålet er strand og snorkling. De bedste hilsner fra Carsten

 3. Hej. Vi ønsker at tage afsted til Thailand i ugerne 38 og 39, dvs slut september. Kan dette anbefales mht vejr og hvor ville det være bedst at bo for at ligge så meget i læ som overhovedet muligt for regnen?

  1. Hej Amanda. Hmmm, september er bestemt ikke den bedste måned i Thailand. De bedste sted er nok Koh Samui, men forvent en del regn. De bedste hilsner fra Carsten

 4. Hej . Vi har bestilt flybilletter til Bangkok 2 1/2 uge fra midt januar til start februar. Vi har to børn med på henholdsvis 3 og 5 år. Vi er ikke til storbyer, men mere natur og vand. Vi forestiller os, at vi måske skal være 2 steder. Hvor vil du foreslå, at vi tager hen? Vi har selv overvejet Koh Chang og Koh Kood eller f.eks. Krabi og en nærliggende ø. Hvis Vi taler flotte strande/natur, hvor skal vi søge henimod? eller har du andre gode forslag?
  På forhånd mange tak for hjælpen.

  1. Hej Ditte. Umiddelbart synes jeg det lyder som nogle gode steder I har fundet. Bemærk dog at strandene ved Krabi på fastlandet (Ao Nang) ikke er deciderede paradisiske. Til gengæld er det herfra I har de største muligheder for nogle gode udflugter til naturoplevelser. I nærheden ligger et par nationalparker og I kunne overveje en overnatning i Khao Sok Nationalpark – en fin oplevelse. Der er også mulighed for at sejle ud i øhavet til de smukkeste tropeøer. I Krabi kunne I også overveje at bo på Railay-halvøen – på veststranden er der en håndfuld glimrende hoteller og stranden er skøn. (Øststranden, der egentlig ikke er en strand, er backpackerparadis).

   Både koh Chang og Koh Kood har flot natur og rigtig gode strande. Især Koh Kood. Her er der dog ret stille – dvs. stort set ingen butikker eller restauranter, men det er måske lige præcis det I søger :-). “Bagdelen” ved disse to øer er selvfølgelig, at det kræver en båd/færgetur for at se noget andet. I hvert fald fra Koh Kood er transportmulighederne forholdsvis begrænsede. Er er eventyrer kan I besøge Cambodja – der er utrolig smuk og med næsten uberørt jungle lige syd for grænsen.

   Jeg ved ikke, hvordan I kommer til Bangkok, men er det med et stop undervejs, så husk at I også skal flyve til Krabi. Jeg tænker på om et par overnatninger i Bangkok ville være godt inden rejsen gik videre 🙂

   De bedste hilsner fra Carsten

   1. Kære Carsten,dine besvarelser er noget ensidige,og du kan skræmme enhver turist fra at drage til Thailand i sommermånederne oktober.

    Mange turister rejser til Thailand i præcis de måneder. Netop pga regnvejret er kortvarigt,og så kommer solen.

    HVIS jeg ikke havde været i Thailand tidligere,ville du da få ens motivation for at rejse derud

    1. Hej Lone. Jeg og mange andre rejser selv til Thailand i sommermånederne, men indlægget omhandler Krabi som i mine øjne ikke er det bedste sted i den periode. Mange spørger netop til vejret og her er jeg ærlig. Selvfølgelig kan man være heldig, men det er jeg desværre ikke herre over 🙂 . En anden ting er strandene som jeg ikke synes har samme kvalitet i den våde periode.

 5. Hejsa. Skøn oversigt I har lavet!
  Vi er fire piger i starten af 20’erne, som skal til Krabi midt januar. Vi har hele 14 dage, hvor vi gerne ville slappe af og nyde varmen, men også gerne ud og opleve en masse kultur. Vores budget er ikke så stort, da vi alle er studerende, og overvejer at betale for sovesteder sådan løbende, så vi har størst frihed. Har I nogle anbefalinger både til oplevelser og evt overnatningssteder? Ingen af os har før været i Thailand, så alle gode tips og tricks tages imod med kyshånd! 🙂
  Mvh. Helena

  1. Hej Helena. Det lyder som en dejlig tur. I Krabi-området bor langt de fleste i Ao Nang, der er ret turistet, men med alle fornødenheder inden for rækkevidde. Det er jo højsæson i januar og priserne er derefter på bl.a. hoteller. Jeg har dog for ikke så lang tid siden lavet et indlæg om netop gode billige overnatningssteder i Krabi. Bemærk, at kun få af dem ligger i Ao Nang, men i Krabi By, der er en slags trafikknudepunkt for især backpackere, der tager videre ud på øerne mod syd. Du kan se indlægget her.

   Mht. udflugter/oplevelser, så har jeg lavet en omfattende guide til Krabi på min anden hjemmeside – den kan du finde her.

   Her har jeg også lavet et indlæg fra Railay – en halvø, der ligger ca. 15 minutter med båd fra Ao Nang og 30 minutter fra Krabi By. Det kan du læse om her.

   Jeg håber du kan bruge disse links til noget. Ha’ en fantastisk rejse.

   De bedste hilsner fra Carsten

 6. Vi skal en uge til Klong Muang i feb 2018 og har en uge mere. Vi skal flyve fra Phuket. Vi har været på Koh Lanta og Koh Lipe. Vi er ikke til det helt store turistræs. Har tænkt på Koh Yao. Gode ideer modtages.

  1. Hej Hanne. Jeg synes, at Koh Yao lyder som den perfekte idé. I er ikke til det store turistræs og skal alligevel tilbage til Phuket, og her kunne Koh Yao være et stop på vejen. Så er spørgsmålet om det skal være Yao eller Noi…førstnævnte har jeg ikke besøgt, men har her i fortåret været på Koh Yao Noi, der helt klart kan anbefales. Du kan læse mere om øen og mit besøg på Koh Yao Noi her og hvis du søger god overnatning, så kan du læse om Hill House, hvor vi boede her.

   Ha’ en rigtig god rejse. Mange hilsner fra Carsten

 7. Hej Carsten,

  Hvor er det bare en fantastisk guide I har lavet her på thailandrundt.dk.:)
  Vi har købt biletter og hotel til krabi i jan/feb og bor alle 16 dage 4 km nord fra aonang. Vi har I første omgang valgt øerne fra selvom vi hellere ville ud til lidt mere rolige områder. Grunden er at vores yngste dreng på 7 år har astma og vi er bekymrede hvis det bliver forværres under rejsen. Mit spørgsmål er derfor om du har kendskab til de forskellige hospitals faciliteter der er i og på øerne omkring krabi. Har læst mig til at det største skulle ligge på fastlandet, men også at koh lanta har gode faciliteter. Har du nogen erfaringer eller kendskab ? Vi håber på at få massere af paradis alligevel i og på øerne tæt på AoNang.
  Tak for hjælpen
  Mange hilsner Maria

  1. Hej Maria. Tak for de pæne ord. Ingen tvivl om at de bedste hospitalsfaciliteter findes på fastlandet omkring Krabi By, der har et internationalt hospital. Der findes hospitaler på både Koh Phi Phi og Koh Lanta, men er det alvorligt rådes det til at tage til Krabi eller Phuket. På Phi Phi ligger hospitalet på den vestlige del af tangen, mens det på Koh Lanta ligger lige syd for Old Town.

   Mange hilsner og ha’ en rigtig god rejse.

 8. Hej. Jeg skal til Thailand d. 30 januar 2018. Vi lander klokken 22 i Phuket lufthavn, men vi skal bo på Railey beach.
  Ved du hvordan transportmulighederne, er så sent om aftenen?

  Mvh. Josephine

  1. Hej Josephine. Du kan booke transport hjemmefra. F.eks. hos Oriental Eacape. Det vil nok være det mest sikre. Bemærk dog, at du nok bliver nødt til at tage en overnatning i Krabi, da bådene til Railay ikke sejler om natten. Du kan selvfølgelig også tage en overnatning på Phuket før du tager til Railay.

 9. Hej Carsten. Super fed hjemmeside og god information.

  Min kærste og jeg ønsker at tage på bryllupsrejse til Thailand, nærmere Krabi og opleve alt hvad der er at opleve i det område (øerne, snorkle, kulture, seværdigheder osv.). Vi er habile rygsæksrejsende og vil gerne rejse billigt, men stadig ikke gå ned på oplevelserne. Vi tænker udrejse i uge 7, et par dage før ca. 10-11 dage i alt. Skal vi bare booke flyrejsen og finde ud af overnatning ved ankomst, eller vil du anbefale man booker noget overnatning hjemmefra. Jeg tænker lidt om man bare kan gå ned på stranden og betale for en bungalow?

  Er turenslængde fin nok, eller vil du anbefale flere dage?
  Vi elsker en god vandretur, naturoplevelser og er villigt til at gå langt for dem. Hvad anbefaler du?
  Overnatningsmulighederne: Skal vi booke alt hjemmefra i den travle periode? eller wing den?
  Er Krabi det rigtige sted, eller vil du anbefale noget andet mht. de ønsker vi har.

  Mvh. Steffen.

  1. Hej Steffen. Krabi har både natur, skønne øer og gode snorklemuligheder. Dog er masseturismen nået til området – i hvert fald i Ao Nang, hvor langt de fleste turister bor. Krabi har kun få bungalows på stranden tilbage – hvis nogen – så det er i dag mere større resorts. Krabi By har mange billige overnatningssteder, men her er I langt fra stranden. Et alternativ kunne være Railay-halvøen, men her kræver det en kort bådtur, hver gang I skal på udflugt.

   Hvis I ikke har de store krav til indkvarteringen, så skulle det nok være muligt at finde noget ved ankomst – også omkring uge 7. Men som skrevet, så er det ikke her I finder bungalows på stranden.

   Måske Koh Lanta kunne være en mulighed – godt nok er der ikke de helt store naturoplevelser, men til gengæld dejlige strande og mulighed for at besøge lækre tropeøer. Her finder I også en del hytter på eller tæt på stranden.

   Uanset om I vælger Krabi eller Koh Lanta, så tror jeg rejsens længde er fin. I kunne eventuelt kombinere med f.eks. Khao Sok Nationalpark for at få nogle gode naturoplevelser. Læs mere om f.eks. Elephant Hills i Khao Sok, som jeg har besøgt.

   Du kan også læse mere om Koh Lanta og Krabi på min personlige rejseside.

   Du er altid velkommen til at skrive igen, hvis jeg på nogen måde kan være behjælpelig.

   Mange hilsner fra Carsten

 10. Hej Carsten. Super fed hjemmeside! Den gemmer jeg helt klart til senere brug!

  Min kæreste og jeg står og skal ud og backpacke her engang efter sommerferien i 2018. Vi påtænker at rejse til Thailand til sidst på vores rejse, altså i november/december måned. Det burde være okay med vejret så, kan jeg læse mig frem til. Vi vil rigtig gerne opholde os her i en måneds tid, måske mere (man bliver jo bidt af det!).

  Vi er begge meget strandmennesker, og kan godt lide at snorkle osv. Vi kan også godt lide natur, og finder det meget interessant at se natur som vi ikke har i Danmark. Naturparker, udsædvanelige dyr mm. Vi har ikke noget imod turistede steder, så længe det ikke er lige så slemt som Phuket som vi har hørt. Og vi har ikke noget imod at rejse til forskellige øer og bruge et par timer på rejsetid.

  Hvor ville du anbefale at vi tager hen?

  Vi påtænker at være i kaotiske Bangkok (bare for at opleve det) et par dage inden vi flyver/sejler videre ud på øerne, da det primært er der vi ønsker at være.

  Håber du kan hjælpe os.

  Mvh Simone

  1. Hej Simone. Tak for de pæne ord – det varmer 🙂 . Lyder superfedt med lang rejse efter sommerferien. Fra Bangkok kunne I f.eks. flyve til Krabi og være der nogle dage. Tage en afstikker (2-3 nætter) til Khao Sok Nationalpark og måske bo på flåder i søen. Tilbage i Krabi kunne I nu tage på øhop. Syd for Krabi ligger alle de lækre øer I kan tænke jer.

   Her blot nogle af dem: Koh Jum – meget lidt besøgt, men ikke helt så gode strande. Koh Phi Phi – smuk, men larmende – fest og farver og mange unge. Koh Lanta – skøn ø, mange gode strande og tilbagelænet atmosfære – en af mine favoritter.

   Længere mod syd ligger endnu flere skønne øer – bl.a. Koh Ngai, Koh Muk og helt mod syd Koh Lipe, der har superstrande og fed atmosfære.

   I kan faktisk sejle fra ø til ø – det er nemt. I kan eventuelt flyve tilbage til Bangkok fra Trang. Med ovenstående får I smuk natur i Khao Sok og lækre strande på øerne.

   Jeg er også vild med Koh Chang og Koh Kood i Thailandbugten, men I har jo lang tid, så kun to øer kan måske blive lidt trist.

   Det var et forslag – køb eventuelt en guidebog og læs om øerne så I kan lægge jeres egen rute. Det er som nævnt nemt at sejle fra ø til ø – både jeres hotel/guesthouse og tourburerauerne vil med glæde hjælpe.

   Mht. Phuket så er der mange turister, men de klumper sig sammen og der er stadig skønne områder på øen. Også Phuket By er værd at besøge – her er rigtig god mad.

   Det var lidt fra mig som jeg håber I kan bruge. I hvert fald må I have en rigtig fed tur.

   De bedste hilsner fra Carsten

 11. tusinde tak Carsten for en utrolig indholdsrig hjemmeside med god og brugbar info.

  Vil dog alligevel lige benytte lejligheden til at høre din anbefaling.
  vi er en famillie på 2 voksne og 2 børn (1.5 og 3 år)
  vi har efterhånden rejst mange steder i Asien på egen hånd men denne gangene vores første med børn.
  vi flyver til Krabi t/r (med Qatar via doha) og skal være afsted i 24 dage marts/april 2018.
  vi er lidt i vildrede om hvor meget vi skal satse på at nå med 2 små børn.
  vi tænker umiddelbart 3-4 destinationer.
  vi er ikke interesseret i masseturismen og har tidl. været i ao nang samt Phi Phi og vil derfor ikke dertil igen.
  vi overvejer Ko Lanta, ko pu, ko yao, Kao sok national park, Railay.
  Det skal helst være budget venligt, børnevenlig “bounty”strand, små bungalows gerne primitive bambus hytte tæt ved vandet.
  vi ønsker naturoplevelser fx i regnskov, til vands, vandfald, dyreliv.
  men hvad og hvor vil du anbefale nu vi har 2 små børn med og rejser i marts/april og har 24 dage.
  når vi har rejst alene rundt har vi haft mange destinationer med mange ture og oplevelser men ved at vi ikke kan nå ligeså meget nu med 2 børn og synes det er sværtnår vurdere hvor det vil være bedst.
  Vil rigtig gerne til Elephant Hill hvor jeg har været for 11 år siden og boede i telt men kan se børn skal være 4 år. rigtig øv..!
  håber sådan du kan hjælpe med lidt råd til os.
  hilsen fra Sonja

  1. Hej Sonja. Jeg har ikke selv børn, så jeg er lidt på bar bund mht. det at rejse med de små. Men jeg synes umiddelbart, at 3-4 destinationer lyder fint – ikke mere. Koh Lanta kan jeg klart anbefale – det er en af mine favoritøer, hvor flere hoteller/guesthouses ligger ud til stranden. Railay har kun “pænere” resort på veststranden, hvor stranden er bedst. Men et godt valg, da stranden er superlækker.

   Koh Yao Noi/Yai har ikke specielt gode strande, men er mere en slags “hideaway” – lækkert, men sine steder ret kuperet. Har du overvejet dette alternativ i Khao Sok: Our Jungle Camp – et sted som min danske samarbejdspartner bruger og som tilbyder meget det samme som Elephant Hills.

   Mht. bounty og hytter på stranden, så skal I måske kigge længere mod syd: Koh Lipe, Koh Muk, Koh Libong, Koh Bulon Le, Koh Kradan, Koh Sukorn osv. Jeg tror det er det, I har de største chancer for at få noget budgetvenligt på stranden.

   Mange hilsner fra Carsten og ha’ en rigtig god rejse

 12. Hej,

  vi overvejer at tage til øen Koh Yao Noi til næste år, evt. med ophold på Krabi eller Phuket også. Men hvor skal vi bo, hvis vi gerne vil have en super lækker strand med blåt blåt vand :))? Og så gerne et resort, hvor der sker lidt mere for vores børn på 15 og 11 end der gør på Koh Yao Noi.
  Tak for tips :).

  1. Hej Anja. Superlækker strand med blåt vand – så skal I i i hvert fald ikke tage til Krabi / Ao Nang. Railay Vest kunne være en mulighed, men om der sker for lidt for børnene ved jeg ikke. Der er ingen egentlig by, men langs stranden ligger en håndfuld resorts.

   På Phuket kunne Kamala Beach være en mulighed. Flere hoteller ligger direkte ud til stranden. Også det store Laguna Kompleks ved Bang Tao Beach har masser af strand – måske ikke en paradisstrand, men mere lang og eksotisk.

   Khao Lak nord for Phuket kunne også være en mulighed. Her ligger der i hvert fald masser af hoteller ud til stranden.

   Mange hilsner fra Carsten

 13. Overvejer en tur til Thailand næste år i vinterferien med børn på 7,10 og 12. Koh lanta og krabi … bliver dog nervøs over både gopler i havet og dengue – hvad er din erfaring??

  1. Hej Maria. Begge dele kan forekomme, men personligt er det bestemt ikke noget jeg tænker over, når jer er afsted. Goplerne bliver der advaret mod, når de er der og man kan prøve at beskytte sig så godt man kan mod myg. Dengue bæres af dagmyg, men der findes myggespray, der er vandresistent. Svaret på dit spørgsmål må være om du vil “tage risikoen”, som jeg mener er ganske lille. Thailand er jo besøgt af et hav af danske børnefamilier og jeg kender ikke til nogle tilfælde med hverken gopler eller dengue.

   Mange hilsner fra Carsten

 14. Hej Carsten!
  Det er en super inspirerende side at læse – dejligt med godt tips og råd 🙂
  Vi er en familie med to børn på 10 og 12 år. Vi skal til Thailand i 3,5 uge i februar 2019. Vi starter med 4-5 dage i Bangkok, og vil herefter rigtig gerne besøge khao yai nationalpark. Har du nogle forslag til overnatning her eller i nærheden heraf? Jeg forventer vi skal have 3 overnatninger. Vi var for 1,5 år siden også i Thailand, hvor vi overnattede i khao sok og I den forbindelse på khao laem søen – fed oplevelse.
  Efterfølgende vil vi tage til Koh Muk, koh ngai eller kradan og være 1 uges tid for så at slutte af i Krabi. Hvordan synes du, denne disposition Lyder?
  Mvh Maria

  1. Hej Maria. Det lyder som en superlækker ferie 🙂 . Khao Sok og Khao Yai kan ikke helt sammenlignes mht. overnatning. I Khao Sok bor man i selve parken som du selv har prøvet, mens man i Khao Yai bor på mere eller mindre interessante hoteller på vejen der fører ind i parken (fra Pak Chong siden). Det er dog muligt at bo i parkens egne telte inde i parken.

   Af mindre steder kan I kigge nærmere på Lilawalai Resort, der ligger tæt på Khao Yais hovedindgang. For en helt speciel oplevelse kan I prøve luksusteltene på Lala Mukha Tented Resort. Men der er masser af hoteller på vejen mellem indgangen og Pak Chong.

   Det lyder som en rigtig god kombination med paradsiøer efter Bangkok og Khao Yai. Qatar Airways har pt. nogle gode billetter, hvor I kan flyve ud til Bangkok og hjem fra Krabi. Det er værd at overveje som alternativ til at skulle tilbage til Bangkok for at flyve hjem.

   Håber du kan bruge ovenstående.

   Ha’ en rigtig dejlig ferie. Mange hilser fra Carsten

 15. Hvis man ikke er til alt for mange turister og bare gerne vil kunne købe lidt mad, en kop kaffe og snorkle hvor skal man så tage hen i december. Har cirka 14 dage og vil max flytte en gang:-)

  1. Hej Jeanett. Du kan tjekke dette indlæg, hvor Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan ikke er det bedste valg pga. vejret.

   Du kan eventuelt kombinere Koh Phi Phi med Koh Kradan, der begge har strande, hvor du kan snorkle fra kysten. Alternativt er der masser af muligheder for at tage på bådtur til gode snorklesteder.

   Mange hilsner fra Carsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *