10 anderledes oplevelser i Thailand – inspiration til din rejse

10 forslag til anderledes oplevelser i Thailand. Tag væk fra de gængse turistruter og oplev bl.a. smuk natur og enestående templer.

 

Det vilde Nan

Provinsen Nan i det nordlige Thailand har længe været et uopdaget rejsemål for udenlandske turister, men thai’erne selv tager dertil for at opleve den smukke natur og det dramatiske landskab. Stille og roligt er Nan blevet et eventrejsemål, hvor du finder Thailands bedste rafting og fantastiske muligheder for trekking.

Nan minder om byen Pai som den så ud for 15 år siden. I Nan er der dannet foreninger, der vil forhindre provinsen i at blive en turistmagnet, som det er sket i Pai. Nan ligger i en dal mellem enorme bjergmassiver med seks nationalparker tæt på. Doi Pha Hom Pok, der er den mest kendte af dem, kan lokke med bjergtoppe på over 2000 meter.

Hvordan: Du kan flyve fra Bangkok til Nan, men også køre til byen fra både Chiang Mai og Chiang Rai.

 

Det magiske tempel Phanom Rung

Et af de vigtigste og mest imponerende templer i Khmer-stil i Thailand er Phanom Rung i provinsen Buriram. Det er oprindeligt et hindutempel grundlagt mellem år 900 og 1200 til ære for Shiva. Templet er bygget i sandsten og rød jord, der er farvet af vulkansk aske.

Det er ikke kun kendt for sin smukke arkitektur, men lige så meget for et spændende naturfænomen. Templet er så perfekt bygget, at en solstråle to gange om året kan lyse gennem templets 15 døre.

Det sker ved solopgang og solnedgang i begyndelsen af april og i oktober. I forbindelse med lysfænomenet i april arrangeres en festival på tempelområdet med udstillinger og religiøse og kulturelle ceremonier. Festivalen har været holdt siden 1200-tallet.

Hvordan: Bus fra Bangkok til byen Khorat (Nakhon Ratchasima), Buriram eller Surin. Tag en taxi eller en arrangeret udflugt. Der er et fint udvalg af hoteller i området.

 

Samphanbok – Thailands Grand Canyon

Hvor den mægtige Mekongflod rammer provinsen Ubon Ratchathani i det nordøstlige Thailand bliver den smallere og løber gennem flotte klippeformationer ved Samphanbok.

Klipperne er formet af årtusinders erosion, hvor kraftige hvirvelstrømme har dannet runde huller i et område over 10 kvadratkilometer. “Samphan” betyder tusind og “bok” betyder hul – det giver en idé om hvor mange huller det drejer sig om.

I den tørre tid, når vandstanden er lavest, er klipperne mest synlige, mens store dele af området står under vand i regntiden. Ved klipperne har Mekongfloden gravet sig dybt ind i bjerget – en bådtur giver en klar fornemmelse af Grand Canyon.

Hvordan: Tog, fly eller bus til Ubon Ratchathani. Tag en arrangeret tur herfra, men I kan selvfølgelig også selv leje en bil og køre derudaf. Ubon er en større by og har mange hoteller.

 

Wat Chalermprakiat

Øst for Chiang Mai i provinsen Lampang ligger et spektakulært tempel, der er blevet berømt for sine små pagoder på bjergtoppene. Wat Chalerprakiat er opført i anledning af Rattanakosin-dynastiets 200 års jubilæum af en abbot fra Phayao med hjælp fra munke og lokale fra en nærliggende by.

Tempelområdet stod færdigt i 2015 og er en fantastiske oplevelse. Turen op til toppen af bjerget er hård, men alle anstrengelserne værd. Det er Wat Chalermprakiat på billedet øverst.

Hvordan: Fra Lampang kan du tage en scooter til foden af bjerget, hvorfra du bliver kørt op til toppen i pick up. Fra Chiang Mai kan du booke en bil med chauffør for en dag eller tage med på en guidet udflugt som tilbydes af enkelte tourbureauer i byen.

 

Panoramaudsigt fra Phu Chi Fah-klippen

Chiang Rai-provinsen er den allernordligste i Thailand og rig på storslåede naturoplevelser. Phu Chi Fah-klippen er måske den flotteste af dem og er stemt ind som et af “Thailands Syv Underværker”.

Blandt thai’erne er det populært at tage dertil for at overnatte og stå op tids nok til at se den smukke solopgang over bjergene i horisonten. Det er køligt og behageligt, men kommer du i den kolde periode er det om at tage varmt tøj på.

Selve klippen ligger på grænsen til Laos med Mekongfloden lige nedenfor. Klippen ligger langt fra nærmeste by, men kan nås på en dagstur fra Chiang Rai – enten i egen bil eller på en arrangeret tur. Vejene er meget stejle, så det er ikke en tur for de der bliver hurtigt køresyge. Desuden skal man gå de sidste to kilometer til klippen.

Hvordan: Tag en arrangeret tur fra Chiang Rai, men bedst er det at tage en overnatning – i området ligger flere små guesthouses og hoteller.

rejser til thailand

 

Thailands Atlantis

I den store Khao Laem-sø i Kanchanaburi-provinsen, ca. fem timers kørsel vest for Bangkok, er der et bemærkelsesværdigt tempel, som er værd at udforske. Templet har ligget der siden myndighederne etablerede en 1019 meter lang og 92 meter høj dæmning for mange år siden.

Da søen blev fyldt op endte adskillige bygninger under vand og står nu på bunden af den store sø. Vandstanden varierer kraftigt med årstiderne og bygningerne er nogle gange over, nogle gange under vand.

Vil man udforske Undervandstemplet som det kaldes, tager man mod grænsen til Myanmar og byen Sangkhlaburi, som er et populært weekendrejsemål for Bangkoks indbyggere. Man kan leje en longtailbåd for at udforske templet eller tage en tur på Thailands længste træbro på hele 850 meter.

Hvordan: Du kan tage bussen fra Kanchanaburi til Sangkhlaburi. Flere enkle hoteller ligger i byen. Som nævnt kan du tage en longtailbåd ud i søen fra Sangkhlaburi. Du kan også bo på husbåd på søen.

 

Phu Kradung Plateauet

Nationalparken Phu Kradung bliver også kaldt Thailands mest romantiske sted. Den mere end 1300 meter høje bjergtop har form som en klokke, en kradung, som har givet parken navn. Man rejser hertil for at opleve det 60 km² store plateau, der er en oase i et grønt og dyrerigt område.

Middeltemperaturen her er ca. 15 °C, og i januar kan det komme helt ned på frysepunktet. Området har mange planter, der ikke kan ses i det tropiske Thailand. Parken er meget populær blandt thai’erne, men her er kun ganske få udenlandske turister. I regntiden mellem juni og september er parken helt lukket.

Hvordan: Tag med bussen til Loei eller Khon Kaen. Tag endnu en bus eller taxi til parkens hovedkvarter.

 

Songkhla – Thailand som det var engang

Kun få turister har fundet frem til den pittoreske lilleby Songkhla i det sydlige Thailand. Dette er noget så usædvanligt som en thailandsk by uden turister, skræddere, natklubber og andet, der følger i masseturismens spor.

Songkhla er helt speciel på grund af den store mængde kunst, der kan ses i byen – især på promenaden og i den charmerende gamle bydel, som du f.eks. kan opleve på en cykeltur. I Songkhla er du turist sammen med den thailandske middelklasse, og byen er også kendt for sin rigtig gode og autentiske mad.

Hvordan: Flyv til Hat Yai fra f.eks. Bangkok – herfra er der en halv times kørsel til Songkhla. Der er flere hoteller i byen.

 

Chumphons uberørte strande

Mange af Thailands strande ligger på øerne, men i Chumphon et par timers kørsel syd for Hua Hin er der langt mellem strandgæsterne. Her er der kilometervis af øde strande, fiskerlandsbyer og spredte hoteller er det eneste man ser når man rejser rundt her.

Egen bil er et must (ellers tag toget) – bussen er ikke noget alternativ, men den der udforsker dette område af Thailand bliver så rigeligt belønnet.

Hvordan: Lej en bil med eller uden chauffør og kør til Chumphon, tag evt. kystvejen tilbage. Man kan også tage toget til Chumphon og finde et hotel i byen.

 

Vinrejse i monsunland

Tro det eller ej, men Thailand er et vinproducerende land. Traditionen er ikke lang – den første produktion gik i gang i midten af 1990’erne. Thailandsk vin har fortsat et stykke op til de bedste af slagsen, men det er nu lidt sjovt at smage på vin i Sydøstasien.

Området omkring nationalparken Khao Yai et par timers kørsel nordøst for Bangkok anses for Thailands Napa Valley, selvom provinsen Loei længere mod nord har en større produktion.

Druerne vokser i 350 meters højde, og her i denne del af landet er der et køligt mikroklima i bjergdalene. Flere af vingårdene tilbyder prøvesmagninger og endda overnatning.

Hvordan: Bus fra Bangkok, enten som en endagstur eller med overnatning. Flere steder kan man købe en vinrejse med alt inkluderet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *