Fra Bangkok lufthavn til centrum – sådan gør du

Der er flere måder at komme fra Bangkok lufthavn til centrum. Uanset om det skal være så billigt som muligt eller nemt og hurtigt, så kan du finde den bedste løsning for dig.

Dette indlæg handler om Bangkoks nye lufthavn Suvarnabhumi, der har koden BKK. Det er med stor sandsynlighed denne lufthavn, du lander i, når du kommer med fly fra Danmark. Også selvom du har taget en mellemlanding undervejs.

Lufthavnen ligger ca. 33 km øst for Bangkok, og alt efter hvilken type transport du vælger, så vil det tage fra 25 minutter til mere end en time at komme til centrum.

Udover de fire måder at komme fra Bangkok lufthavn til centrum nævnt herunder, så har du også mulighed for at tage offentlig transport i form af bus. Busterminalen ligger dog fire km fra lufthavnen, men er forbundet med hinanden af en shuttlebus (ca. 45 baht).

 

Airport Rail Link

Fra lufthavnens stueplan kan du tage Airport Rail Link til Bangkok centrum. Det tager blot 26 minutter og koster kun 45 baht. Endestationen er Phaya Thai Station, hvor du kan skifte til skytrains Sukhumvit-linje.

Airport Rail Link stopper også ved Makkasan Station i centrum (i alt er der otte stationer undervejs fra lufthavnen til Phaya Thai), der ligger tæt på metrostationen Phetchaburi.

Prisen er et godt argument for at vælge Airport Rail Link, men ved ankomst i Bangkok centrum skal du finde transport til dit overnatningssted. Det er måske heller ikke den bedste løsning, hvis du har meget bagage.

Der er afgang med Airport Rail Link ca. hvert 10-15. minut fra kl. 5.30 til midnat. Du køber billet i automaten, der accepterer mønter og sedler – det er supernemt. Billetten er en lille polet, der giver dig adgang til perronen ved at holde den mod det lille scanningsområde ved indgangen.

 

Bus S1

Denne løsning kan kun anbefales, hvis du bor omkring Khao San Road. Buslinje S1 kører fra gate 7 på lufthavnens 1. etage til Sanam Luang tæt på Grand Palace og gør stop ved Khao San Road undervejs. Transporttiden er helt op til halvanden time alt efter trafik.

Der er afgang i hvert fald én gang i timen – nogle gange oftere. Prisen for turen er 60 baht, og du kan købe billet hos chaufføren. Buslinje s1 kører fra kl. 6-22.

 

Taxi

En god måde at komme fra Bangkok lufthavn til centrum er med taxi. Kig efter skiltene i ankomstterminalen, der viser dig ned på level 1, hvor du trækker en billet i automaten. På billetten står hvilken holdeplads du skal gå hen til. Et øjeblik efter vil chaufføren komme susende.

Der køres efter taxameter – det er dog ikke alle chauffører, der “husker” at slå det til. Prisen for en tur ind til centrum ligger på 350-450 baht inklusive lufthavnsgebyr og motorvejsafgift. Prisen afhænger selvfølgelig også af trafikken og hvor i Bangkok, du skal hen.

Taxierne er ret små, og er I flere end to personer, der alle har kuffert, så vil det knibe med pladsen. En anden form for taxi er limousineservice, som kan du booke ved skranken i ankomsthallen. Det er pålideligt, men forholdsvis dyrt. Til gengæld kan du som regel booke en minivan med plads til bagagen.

 

Privat transfer

Den nemmeste og mest bekvemme måde at komme fra Bangkok lufthavn til centrum er hjemmefra at booke en privat lufthavnstransfer til en fast pris. Udover at du ikke skal stresse over transport ved ankomst, så er der også den fordel, at du kan bestille præcis den type bil/vogn du har brug for mht. bagage og antal personer.

Du kan få et tilbud på privat transfer her på siden via min danske samarbejdspartner i Thailand – se mere her. Du kan også se mulighederne hos f.eks. Welcome Pickups eller få dit hotel til at sørge for lufthavnstransport – det gør de helt sikkert gerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *