Fra Phuket lufthavn til dit hotel – sådan gør du

I dette indlæg kan du blive klogere på, hvordan du kommer fra Phuket lufthavn til dit hotel. Med tanke på Phukets størrelse og popularitet, er det bemærkelsesværdigt, at muligheden for offentlig transport er temmelig begrænset.

Siden jeg besøgte Phuket for første gang i 1998, har der adskillige gange været tale om at etablere busforbindelse mellem byerne og en højbane fra lufthavnen til de mest populære strandområder.

Indtil videre et det kun blevet til lufthavnsbussen, der godt nok er billig, men hverken hurtig eller særlig bekvem.

 

Lufthavnsbus (Phuket Smart Bus)

Den billigste måde at komme fra Phuket lufthavn til turistområderne er med lufthavnsbussen kaldet Phuket Smart Bus. Den kører fra kl. 9-22.30, og der er afgang hver time.

Bussen kører til Rawai Beach på Phukets sydkyst og gør undervejs stop ved alle de populære ferieområder som f.eks. Surin, Kamala, Patong, Karon og Kata. I nogle af byerne er der flere stop.

Uanset destination, så er der en fast pris på 100 baht pr. tur. Billetter kan du købe hos chaufføren. Der er bagagestativ i bussen, men ikke plads til mange kufferter.

Du kan klikke ind på phuketsmartbus.com for at se mere om stop undervejs og præcise afgangstider. Bemærk dog, at bussen er kendt for ofte at være forsinket.

Har du booket hotel i Phuket By, så er der faktisk også mulighed for at tage bussen. Den kører hver time fra kl. 5 om morgenen til kl 19 om aftenen og har endestation ved byens gamle busstation. Turen tager halvanden time og koster 100 baht. Læs mere her.

Uanset hvilken af busserne du tager, så skal du finde transport fra stoppestedet til dit hotel.

 

Taxi og limousineservice

En nemmere, men også dyrere måde at komme fra Phuket lufthavn til dit hotel, er at tage en taxi. Lige udenfor terminalen (både udenrigs og indenrigs) ligger taxiskuret, hvor du får anvist en taxi. Her kan du også se priserne. Der køres efter taxameter +100 baht i lufthavnsafgift.

En tur til Patong bør koste 700-750 baht alt efter hvor i byen, du har booket hotel. Sørg for, at taxameteret er slået til. Det er nemt at benytte taxierne, men de har ikke meget plads til bagage. En familie på fire personer med bagage vil således have svært ved at benytte taxierne.

Her kan en såkaldt limousineservice være en god løsning. I ankomstterminalen kan du booke en bil/van i den størrelse, der passer dig til en fast pris. Det kræver selvfølgelig, at der er en ledig, når du ankommer. Limousineservice er lidt dyrere end taxi. Uanset om du vælger taxi eller limousineservice, så bliver du kørt direkte til dit hotel.

 

Privat transfer

Den nemmeste og mest bekvemme måde at komme fra Phuket lufthavn til dit hotel er hjemmefra at booke en privat transfer. Her bliver du mødt i lufthavnen af chaufføren, der står med et skilt med dit navn.

Udover at du ikke skal stresse over transport ved ankomst, så er der også den fordel, at du kan bestille præcis den type bil/van du ønsker mht. bagage og antal passagerer.

Virksomheder, der tilbyder denne type transfer, benytter som regel nye biler og kan også sørge for f.eks. barnesæde. Du kan booke en privat transfer her på siden – se mere her – eller på f.eks. Welcome Pickups.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *