7 gode oplevelser i Chiang Mai

Tag på opdagelse i og omkring spændende Chiang Mai i Nordthailand. Her er syv gode oplevelser, hvor I både oplever smuk natur og lærer lidt om den lokale kultur.

Uanset hvad I har af ønsker om udflugter og aktiviteter, så kan I altid få hjælp af et af de mange tourbureauer i Chiang Mai. I kan også booke hjemmefra eller se mere om mulighederne på Viator, der er ejet af Tripadvisor.

 

Wat Doi Suthep

Chiang Mai har masser af templer, men de findes også udenfor byen. Mest berømt er Wat Doi Suthep, der ligger 15 km fra Chiang Mai. Turen op på bjerget kan være hård, men er absolut anstrengelserne værd. Det siges, at templets placering blev valgt af en elefant, der blev sluppet løs, og hvor den stoppede skulle placeres et tempel. Den mageløse beliggenhed kombineret med religiøse effekter og bygninger giver en fantastisk oplevelse.

 

River Cruise

Snup en River Cruise på Mae Ping-floden. Prøv f.eks. Scorpion Tailed River Cruise, der tager jer på en halvanden time lang tur på floden. I oplever flere historiske steder på den specialbyggede båd, der er en kopi af de gamle både, som blev brugt af Chiang Mais konger. Der er afgang fra bådbroen ved Wat Shri Khong. Se mere om Scorpion Tailed River Cruise.

 

Meditationskursus

Få steder som i Nordthailand spiller Buddhismen så stor en rolle som her. Munke og templer ses overalt i bybilledet og er med til at give Chiang Mai sin særlige atmosfære. Munkene mediterer dagligt, og I kan selv prøve at deltage i meditationskurser eller måske bo en uges tid eller to i et tempel. Det er spændende og givende, og oplevelsen vil uden tvivl åbne jeres sind – man bliver bombarderet med indtryk og opdager måske nye sider af sig selv.

 

 

Kokkeskole

Mange steder i Thailand kan I tage på kokkeskole. Et af de bedste steder at prøver kræfter med det spændende og fremmedartede køkken er i Chiang Mai. Der er rigtig mange muligheder, de fleste steder har både halv- og heldagskurser. Forskellen er som regel, at man på heldagskurset er med på det lokale marked for at købe ingredienser til madlavningen.

 

Besøg et tehus

I Chiang Mai ligger flere rigtig hyggelige tehuse, der serverer god te fra de omkringliggende bjerge. Mange af disse steder er indrettet i nogle af byens gamle træhuse, og det giver en skøn atmosfære og leder automatisk tankerne hen på Kina. Prøv f.eks. Tianzi Tea House & Garden overfor Mae Ping Hotel eller Raming Tea House, der ligger tæt ved natmarkedet.

 

Khanthoke Dinner

Khanthoke Dinner er en specialitet fra Nordthailand. Man sidder på gulvet og spiser en stribe delikate småretter af små skåle. Disse arrangementer er som regel lavet for turisternes skyld, men det er en udmærket måde at få indblik i den gamle nordthailandske kultur. Dansere i flotte kostumer optræder og viser forskellige danse fra området.

 

Bestig Doi Inthanon

Der er store naturoplevelser i vente i Doi Inthanon Nationalpark, der er hjem for Thailands højeste bjerg. I kan trekke, opleve søer og vandfald og måske hilse på bjergstammerne. Parken har flere klimazoner med forskellig vegetation, og er I heldige ser du et par af de vilde dyr, der lever her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *