Rejsenyheder fra Thailand

Se rejsenyheder fra og om Thailand her. Du kan bl.a. læse om nye turistattraktioner, nye flyruter og andre rejserelaterede nyheder fra Thailand. Du kan også finde nyt om priser, udmærkelser og afstemninger samt pristjek på flybilletter foretaget her på siden.

Nyt om coronavirus i Thailand og indrejse kan du finde her.

 

17. november – 2023

Travel & Leisure: Besøg Bangkok i 2024

Det store rejsesite Travel & Leisure har Bangkok på deres liste over hvilke steder, der skal besøges i 2024. Det er især flere grønne tiltag, som bliver fremhævet hos Travel & Leisure. Bl.a. den nye Dusit Central Park, der er et livsstilsområde med shopping, kontorer og lejligheder rundt om en park, som skal opføre i terrasser.

Også King Rama lX Memorial Park er i gang med en gennemgribende renovering. De grønne områder er fortsat en del af parken, som nu også skal indeholde et læringscenter og levende museum for de mange aktiviteter Kong Bhumibol igangsatte.

Sidst, men ikke mindst, så er Lumphiniparken også i gang med en forvandling. Her skal der etableres områder med produktion af grøntsager med tilhørende madmarked.

Travel & Leisure nævner Thailand generelt som et af de bedste livsstilsrejsemål og fremhæver her de mange muligheder for aktiv ferie og behandlinger for krop og sjæl.


26. oktober – 2023

Best in Travel 2024: Sydthailand på årets liste hos Lonely Planet

Det er blevet den tid på året, hvor alverdens rejsesites giver deres bud på, hvor du skal rejse hen i 2024. En af de vigtigste lister hedder Best in Travel og udgives af Lonely Planet, der inddeler verden i bl.a. lande, regioner og byer.

Under regioner har Lonely Planet sat Sydthailand på listen som et sted, du skal besøge i 2024. Rejsesitet fremhæver regionens uberørte jungle, kilometervis af øde strande, masser af god mad og et mix af kulturer fra bl.a. Thailand og Malaysia.

Området Lonely Planet nævner inkluderer ikke det allersydligste Thailand. Der er tale om Sydthailand fra omtrent Khanom i nord til byen Songkhla i syd.


13. oktober – 2023

Ny pris til Four Seasons Resort Koh Samui

Ved Fodor’s Travel Awards, Fodor’s Finest, hvor der blev sat navn på de 60 bedste hoteller i verden, opnåede Four Seasons Resort Koh Samui en plads på listen som det eneste thailandske hotel.

Andre hoteller i Sydøstasien på listen er Anantara Quy Nhon i Vietnam og Buahan på Bali.


5. oktober – 2023

Danish Travel Awards: Thailand bedste rejseland udenfor Europa

Ved den årlige Danish Travel Awards fik Thailand prisen som bedste rejseland udenfor Europa. Danish Travel Award afholdes af Travelmedia Nordic, der finder vinderne via et forbrugerpanel hos Epinion.

Bedste danske lufthavn blev Aalborg Lufthavn, og Emirates løb med prisen som bedste interkontinentale flyselskab. Der blev i alt uddelt 24 priser.


29. september – 2023

Suvarnabhumis nye satellitterminal åbnet

For at imødekomme det stigende antal passagerer i Bangkoks lufthavn Suvarnabhumi blev byggeriet af en ny terminal påbegyndt i 2016. Den er nu færdig og klar til brug. Der er tale om en satellitterminal, som er forbundet med hovedterminalen af et førerlyst tog, der kører under jorden.

Den nye terminal har 28 gates og vil i begyndelsen blive benyttet af AirAsia på ruterne til Kina, Japan og Sydkorea samt af Thai VietJet på ruterne til Vietnam og Singapore.


25. september – 2023

Fire thailandske hoteller på listen over verdens bedste hoteller

Ved en ceremoni i London afholdt af theworlds50best.com blev der sat navn på verdens bedste hoteller. Vinderen blev Passalacqua ved Comosøen i Italien, men hele fire thailandske hoteller sneg sig ind på listen.

Four Seasons Bangkok at Chao Phraya River opnåede en flot 3. plads, mens det blev til en 10. plads til Mandarin Oriental Bangkok, en 11. plads til Capella Bangkok og en 42. plads til The Siam i Bangkok.


24. september – 2023

Oldtidsbyen Si Thep på verdensarvlisten

Oldtidsbyen Si Thep, der ligger i provinsen Phetchabun, er netop optaget på UNESCOs verdensarvliste. Si Thep er fra dvaravati-perioden, der med tydelig indflydelse fra Indien dominerende i Thailand fra det 6. til 10. århundrede. Området, der i dag primært er ruiner, består af flere monumenter og en indre og ydre by omkranset af en voldgrav.


24. september – 2023

Udvidelser og nye lufthavne

Det er ikke så mange år siden, at Phukets lufthavn blev udvidet, men der er tilsyneladende stadig for lidt kapacitet. I hvert fald er endnu en udvidelse på tegnebrættet, og det selvom den længe ventede nye lufthavn i Phang Nga er kommet et skridt nærmere. I hvert fald er der nu afsat midler til projektet.

Det er meningen at lufthavnen, der skal ligge i Khok Kloi, skal servicere turister med base i Khao Lak og dermed aflaste Phuket lufthavn. Også i Nordthailand har man udsigt til en ny lufthavn. Den skal ligge ved Lamphun for at aflaste Chiang Mai lufthavn.


23. september -2023

CNN: Pink Lotus Lake er en af verdens 15 mest unikke søer

Nong Han Lake, også kaldet Pink Lotus Lake, er på CNNs liste over verdens mest unikke søer. Den er berømt for sit lyserøde hav af vandliljer, der kan ses fra november til marts. Søen ligger ca. 20-25 minutters kørsel fra Udon Thani i Nordøstthailand.


11. august – 2023

Bangkok Airways åbner ny rute fra Don Mueang til Koh Samui

Bangkok Airways åbner fra 29. oktober en ny rute fra Bangkoks gamle lufthavn Don Mueang (kode: DMK) til Koh Samui. Der bliver tale om tre daglige afgange.

Samme dato genåbner Thai VietJet ruten mellem Chiang Rai og Phuket. Ruten blev lukket som følge af coronapandemien, men kortvarigt genåbnet i 2022. Fra 29. oktober vil Thai VietJet igen flyve på ruten, hvor der er planlagt fire ugentlige afgange.

Også Thai Airways har rutenyt. Det nationale flyselskab har overtaget søsterselskabet Thai Smile’s rute mellem Bangkok og den laotiske hovedstad Vientiane. Thai Airways får således to daglige afgange mellem de to byer.


8. august – 2023

Singapore Airlines øger på København

Singapore Airlines øger fra sommeren 2024 på en lang række ruter i Europa og Asien. Således vil flyselskabet fra 1. juli igen tilbyde en daglig afgang mellem København og Singapore som før coronapandemien. Ruten vil fortsat blive fløjet med en Airbus A350.

Flyselskabet vil også indsætte Airbus A380 på ruten mellem Frankfurt og Singapore, ligesom der skrues op for afgangene til flere destinationer i Asien – bl.a. Vietnam og Malaysia.


25. juli – 2023

Bangkok og Chiang Mai blandt verdens bedste rejsebyer

Ved den årlige World Best Travel Awards har rejsemagasinet Travel & Leisures læsere sat navn på de bedste rejsebyer i verden. Her blev det til en 9. plads til Bangkok og en 11. plads til Chiang Mai.

På listen blev der også plads til Ubud på Bali (4. plads), Luang Prabang i Laos (13. plads), Siem Reap i Cambodja (17. plads) og Singapore (18. plads). Læserne har givet karakterer i kategorier som seværdigheder, gæstfrihed, mad, shopping og værdi for pengene.

Også hoteller og resorts rundt om i verden har fået priser. I Sydøstasien har Travel & Leisures læsere stemt Regent Phu Quoc i Vietnam ind på 1. pladsen med Anantara Golden Triangle i Chiang Rai, Amanpuri på Phuket og Anantara Bo Phut Koh Samui på de næste pladser.


23. juni – 2023

Rough Guides læsere: Her er verdens mest undervurderede rejsemål

Elsker du også Sydøstasien, så er der ifølge Rough Guides læsere flere undervurderede steder i regionen, du skal besøge. Øverst på listen som det mest undervurderede rejsemål ligger Indonesien. Her er så mange uopdagede steder og dejlige øer som f.eks. Flores og Raja Ampat, er begrundelsen.

Raja Ampat har de senere år har været anbefalet af diverse rejsesites. Det er ikke helt nemt at komme til øhavet, men fantastisk ser det ud!

Selvom Angkor Wat i Cambodja efterhånden er verdenskendt, så mener Rough Guides læsere at det enorme tempelområde er helt fantastisk og stærkt undervurderet. Angkor Wat er nummer fire på listen, hvor Vietnam kommer ind som nummer ni.

Vietnam bliver ved med at overraske og ifølge Rough Guides læsere er det et land, man aldrig bliver færdig med. Mange nævner, at Vietnam fra nord til syd næsten er to forskellige lande og at man igen og igen kan se noget nyt.

Læserne har også sat navn på de mest overvurderede turistattraktioner. Her er det især seværdigheder fra USA og Frankrig, der optræder på listen. F.eks. Eiffeltårnet, Frihedsgudinden og Niagara Vandfaldet.


21. juni – 2023

Thailands turisme er tilbage på sporet

Mens TAT forudser, at turismen vil være tilbage på 2019-niveau ved udgangen af 2024, så melder bl.a. hoteller, restauranter og tourbureauer lige nu om kraftigt stigende omsætning. Ifølge Bangkok Post er der tale om et sandt turistboom, som samtlige forretningsområder i branchen nyder godt af.

Coronapandemien var hård ved turistindustrien, men i øjeblikket bliver der registreret det højeste antal nye virksomheder i 10 år.

TAT forventer 25 millioner turister i år – fra januar til maj ankom lige over 10 millioner udenlandske besøgende til Thailand. Stor rejselyst og øget forbrugertillid sætter skub i turismen, men TAT håber på, at flyselskaberne vil øge antallet af afgange til Thailand. Det gør landet mere tilgængeligt, men vil også betyde lavere billetpriser.


1. juni – 2023

Finnair øger antallet af afgange til Bangkok

I den kommende vintersæson vil Finnair øge antallet af ugentlige afgange fra Helsinki til Bangkok fra syv til 11. Der vil således være to daglige afgange mandag, onsdag, fredag og lørdag. Finnair flyver til Helsinki fra både Billund og København.


23. maj – 2023

Rough Guides læsere: Thailand er et af verdens venligste rejselande

Rejsemagasinet Rough Guides læsere har sat navn på de venligste byer og rejselande. Både Bangkok og Thailand opnåede en andenplads kun overgået af Dublin og Irland.

Det er især thailændernes smil, venlighed og gæstfrihed, der bliver fremhævet. En anden ting mange læsere sætter pris på er de fantastiske muligheder for at rejse rundt på egen hånd. “Alt er nemt – fra at booke transport til at finde god overnatning til en god pris – Thailand er den perfekte destination”, lød et af svarene.


23. maj – 2023

Bangkok Airways overtager ruten til Mae Hong Son

Bangkok Airways overtager ruten mellem Bangkok og Mae Hong Son, som Nok Air lukkede i april. Der bliver tale om tre ugentlige afgange, der flyves via Lampang.


22. maj – 2023

Adskillige varmerekorder slået i Thailand og Sydøstasien

En ni uger lang hedebølge har kastet adskillige varmerekorder af sig i bl.a. Laos, Thailand og Nordvietnam. Helt ned til Koh Samui, der for anden gang i maj har målt 37,2 °C, hvilket er rekord, har temperaturen været et pænt stykke over det normale.


6. maj – 2023

Ny hedebølge rammer Thailand

Thailand har i disse dage registreret adskillige varmerekorder. En ny hedebølge har ramt landet med temperaturer langt over 40 °C. Varmest var det i Udon Thani, hvor der blev målt 43,7 °C. I Sukhothai røg termometret op på 43,5 °C og i Nong Khai 43,2 °C.

Mange stationer i det centrale og nordlige Thailand melder om nattemperaturer på over 30 °C. Også Laos og Vietnam har i øjeblikket ekstremt varmt vejr med over 40 °C mange steder.


3. maj – 2023

4 steder i Sydøstasien på listen over verdens smukkeste steder

Rejsemagasinet Travel & Leisure har udgivet en liste over de 55 smukkeste steder i verden. Her kan man bl.a. finde den vestlige del af Railay-halvøen i Thailand, Halongbugten i Vietnam, den malaysiske ø Pulau Tioman og Bagan i Myanmar.


2. maj – 2023

SAS får igen rute fra København til Bangkok

Ved indgangen til vintersæsonen genåbner SAS ruten mellem København og Bangkok. Første flyvning finder sted 30. oktober, og herefter bliver der tale om tre ugentlige afgange på mandage, onsdage og fredage. Alle afgange er natflyvninger med udrejse kl. 23.30 fra København og kl. 23.45 fra Bangkok.


25. april – 2023

Mae Hong Song mister flyforbindelse

Nok Air nedlægger ruten fra Bangkok til Mae Hong Son. Ruten er underskudsgivende med den type fly, der er til rådighed, meddeler Nok Air. De lokale myndigheder frygter nu for turismen i den afsidesliggende provins, hvortil der nu kun er adgang via landevejen fra Chiang Mai.

TAT vil prøve at overtale Bangkok Airways til at åbne en rute fra Bangkok til Mae Hong Son for at give turisterne nem adgang til byen.


21. april – 2023

Tjek luftkvaliteten online

Luftkvaliteten i især Nordthailand har været usædvanlig dårlig det sidste stykke tid. Det er sæson for markafbrændinger, men i år har forskellige faktorer gjort, at forureningen har været særlig slem samtidig med, at temperaturen i området har ligget over 40 °C.

Nu kan turisterne tjekke luftkvaliteten i hele Thailand online. Det kan du gøre her. Er siden på thai, så klik på flaget oppe i højre hjørne.


20. april – 2023

Massiv interesse for Koh Kradan efter kåring

Koh Kradan er for alvor kommet på turistlandkortet efter at den engelske hjemmeside World Beach Guide har kåret øens strand som verdens bedste. De thailandske myndigheder holder øje med udviklingen og er klar til at begrænse antallet af besøgende.

Koh Kradan ligger i Trangprovinsen vest for Koh Mook. Øen har kun syv hoteller, der alle var fuldt bookede under songkran. Tidligere var det primært europæere, især skandinaver, der besøgte Koh Kradan, hvor de tilbragte 3 til 4 nætter, men lige nu vil hele verden opleve Koh Kradan, siger turistminister Phiphat Ratchakitprakarn.

Den er god nok – Koh Kradans strand er helt fantastisk

19. april – 2023

Thailands regering udsætter ny turistskat

Flyselskabernes bekymringer over den nye turistskat har fået regeringen til udskyde opstarten fra juni til september. Ifølge thailandske medier er flyselskaberne ikke glade for den nye turistskat og især besværet med at opkræve den og af hvem.

Det har nu fået regeringen til at udsætte turistskatten, der bl.a. skal gå til forbedringer af turistattraktioner og dækning af udenlandske turisters hospitalsregninger.


15. april – 2023

Ny hedebølge rammer Thailand

Det nordlige Thailand oplever ekstremt høje temperaturer i disse dage. I går sneg termometret sig op på 43,4 °C i Lampang, mens der blev målt 43,3 °C i Thoen.

Det varme vejr ser ifølge meteorologerne ud til at fortsætte og vil brede sig til resten af landet. I Nordthailand forventer man op til 43 °C, og det meteorologiske institut spår 40 °C i Bangkok og op til 38 °C i de sydlige dele af landet.


14. april – 2023

To thailandske hoteller på Travel & Leisure’s top 100

Rejsemagasinet Travel & Leisure har udnævnt de 100 bedste nye hoteller. På listen er to thailandske hoteller. Luksushotellet The Standard i Bangkok bliver fremhævet for sit farverige look i spansk stil. I Khao Yai har Intercontinental åbnet et lækkert charmerende hotel indrettet i en slags kolonistil af Bill Bensley.

I det øvrige Sydøstasien er der blevet plads til Regent Phu Quoc, (Vietnam), Jumeirah Bali og Buahan, A Banyan Tree Escape (Bali) på rejsemagasinets liste.


7. april – 2023

Regeringskilder: Den forlængede opholdsperiode sløjfes

Det er endnu ikke officielt, men flere thailandske medier skriver, at den visumfri opholdsperiode for bl.a. danske turister er sat ned fra 45 til 30 dage. Efter coronapandemien blev perioden sat op til 45 dage for at booste turismen, men den midlertidige forlængelse skulle nu være sløjfet.


6. april – 2023

Thai Smile øger antallet af afgange til udvalgte byer

Thai Airways lavprisselskab Thai Smile vil i sommersæsonen flyve to gange om dagen mellem Bangkok Suvarnabhumi og Hanoi, Yangon, Vientiane, Phnom Penh og Ho Chi Minh City.


5. april – 2023

Asiens bedste restaurant ligger i Bangkok

Ved et arrangement i Singapore satte magasinet The World’s Best Restaurants navn på de bedste restauranter i Asien. Her løb Le Du i Bangkok med førstepladsen. I alt var ni thailandske restauranter blandt de 50 bedste, og de ligger alle i Bangkok.

Disse steder er på listen: Le Du (nr. 1), Nusara (3), Gaggan Anand (5), Sorn (9), Sühring (22), Ms. Maria & Mr. Singh (33), Potong (35), Raan Jay Fai (38) og Baan Tepa (46).


31. marts – 2023

TAT ønsker forlænget ophold bevaret

For at booste turismen efter coronapandemien forlængede de thailandske myndigheder opholdsperioden for bl.a. danske turister fra 30 til 45 dage. Den ordning ønsker TAT nu at forlænge.

Regeringen har siden januar overvejet en eventuel forlængelse og siger nu, at der vil komme en beslutning i april.


23. marts – 2023

To destinationer i Sydthailand skal gøres attraktive for turister

De lokale myndigheder i Satun-provinsen i Sydthailand har udpeget Koh Adang som en destination, der skal gøres attraktiv for turister. Lige nu er der kun ét hotel på øen, som ligger umiddelbart nord for Koh Lipe.

Tanken er at satse på økoturisme i topklasse med fokus på øens natur med jungle, bjerge og strande. Projektet skal ifølge myndighederne være fuldført om fem år.

Også byen Songkhla skal modtage flere turister, mener TAT. Her er man allerede i gang med at udvikle byen og gøre klar til besøgende udefra. I Songkhla er det især mulighederne i og omkring Thailands største naturlige sø, der skal markedsføres.

Longtailbåd på Koh Adangs vestside

17. marts – 2023

Koh Samui ønsker flere direkte fly

Selvom turisterne strømmer til Thailand efter coronapandemien, så går det ikke helt så stærkt med hotelbookingerne på Koh Samui. Her ønsker øens turistforening flere direkte fly for at booste turismen.

De store hotelkæder skal nok klare den, men de mindre familieejede overnatningssteder har svært ved at komme sig over nedlukningerne, siger turistforeningen. Derfor ser man gerne, at antallet af daglige ankomster kommer tilbage på niveau som før pandemien.


17. marts – 2023

Time Magazine: Besøg Isan og Phuket i 2023

Time Magazine har netop sat navn på de 50 bedste destinationer, du kan besøge i 2023. På listen er Isan-provinsen, der bliver fremhævet for sine madtraditioner. Mange lækre retter kommer fra Isan, skriver Time Magazine, der gør opmærksom på, at regionen har 33 spisesteder, der har fået en Bib Gourmand i den nye Michelinguide.

Udover den gode mad, så skal du også besøge Khao Yai Nationalpark, mener magasinet. Book et værelse på f.eks. InterContinental Khao Yai Resort eller Roukh Kiri Khao Yai for en sublim oplevelse.

Også Phuket er på Time Magazines liste. Her er det de gode muligheder for en skøn familieferie, der bliver fremhævet. Især åbningen af den store temapark Carnival Magic og muligheden for at besøge Phuket Elephant Sanctuary, hvor du kan lave frivilligt arbejde.

Magasinet anbefaler at booke Noku Hotel, der har vundet flere priser for sin bæredygtige profil. Et billigere alternativ er de dejlige bungalows på Selina Serenity Rawai Phuket, skriver Time Magazine.


16. marts – 2023

TAT vil have flere ruter til Hua Hin

Den lille lufthavn i Hua Hin har lige nu kun én rute, men det skal der laves om på, mener TAT. Det er AirAsia, der flyver direkte fra Chiang Mai til Hua Hin, men TAT ønsker nu at booste turismen i Hua Hin og regionen mod syd.

I højsæsonen, der er ved at være slut, har Phuket oplevet en massiv fremgang i turismen, og det skal også komme Hua Hin til gode. De vil nu forsøge at etablere en direkte rute mellem Hua Hin og Phuket. På sigt ser TAT dog gerne, at flere flyselskaber vil have interesse i at flyve til Hua Hin.


15. marts – 2023

Thai Airways fortsætter daglig rute mellem København og Bangkok

I sommertrafikprogrammet, der træder i kraft 26. marts, vil Thai Airways fortsætte med at flyve dagligt mellem København og Bangkok. Der er også blevet plads til en daglig afgang til Stockholm, mens ruten til Oslo fortsat er lukket ned.


9. marts – 2023

Qatar Airways øger antallet af afgange fra København

Når sommertrafikprogrammet træder i kraft, vil Qatar Airways øge antallet af afgange fra København til Doha fra fire til syv ugentlige afgange.

I vintertrafikprogrammet vil frekvensen blive øget yderligere til 10 ugentlige afgange. De skal lægges sammen med Finnairs syv ugentlige afgange til Doha, som selskabet flyver i samarbejde med Qatar Airways.

Det store golfselskab skruer generelt op for trafikken – tilbage i programmet er også den direkte rute fra Doha til Phnom Penh i Cambodja.


6. marts – 2023

Travel & Leisure: En af de mest spændende hotelåbninger i år

Det amerikanske rejsemagasin Travel & Leisure peger på det luksuriøse Andaz Pattaya Jomtien Beach som en af de mest spændende hotelåbninger i Asien i år. Det 5-stjernede hotel ligger i den sydlige del af Jomtien og er en del af Hyatt-kæden.

Andaz Pattaya Jomtien Beach har flere forskellige værelsestyper – fra standard til suite – samt en lang række faciliteter som barer, restauranter og swimmingpools. Det er især beliggenheden, arkitekturen og det flotte design som Travel & Leisure fremhæver


5. marts – 2023

Svensk hæder til Thailand

Ved den årlige Grand Travel Awards, der blev afholdt i Stockholm, tog Thailand sammen med Italien prisen som bedste rejseland. 3227 svenske turister og aktører i rejsebranchen deltog i afstemningen.


25. februar – 2023

Øferie? Prøv Con Dao eller Koh Samui

Rejsemagasinet Conde Nast Traveller peger på Koh Samui og den vietnamesiske ø Con Dao, hvis du mangler inspiration til øferien i Sydøstasien. På Koh Samui er det især en bådtur i øhavet og det lækre Four Seasons Resort, der trækker, mens Con Dao bliver nævnt som et sted turisterne endnu ikke har opdaget.


24. februar – 2023

Ban Rak Thai udnævnt til en af verdens smukkeste landsbyer

Det er rejsesitet Travel & Leisure, der har sat navn på 25 af verdens smukkeste landsbyer. Her er Ban Rak Thai på listen. Den ganske lille by finder du i Nordthailand på grænsen til Myanmar ca. 40 km fra Mae Hong Son. Ban Rak Thai ligger i 1800 meters højde og blev grundlagt af kinesiske flygtninge.

15. februar – 2023

Ny turistskat træder i kraft 1. juni

Regeringen vedtog i går den nye turistskat, der har været undervejs i mere end et år. Ifølge en talsmand fra regeringen vil den nye skat på 300 baht (150 baht hvis du rejser over land) for udenlandske turister træde i kraft 1. juni.

Undtaget for turistskatten er bl.a. thailandske statsborgere, udlændinge med arbejdstilladelse og transitpassagerer. Pengene fra skatten skal bruges til f.eks. at udvikle seværdigheder og højne sikkerheden for turister.


14. februar – 2023

Bangkok Airways lukker to ruter

Bangkok Airways lukker ruterne til Hat Yai (fra 1. marts) og Danang (fra 1. maj) meddeler flyselskabet.


8. februar – 2023

Thailand forventer mindst 30 millioner turister i 2023

Med Kinas genåbning forventer premierminister Prayut, at mindst 30 millioner turister vil besøge Thailand i 2023. Prayut har bedt de relevante myndigheder om at have fokus på sikkerheden og at sørge for øget kapacitet på bl.a. hoteller.

Som andre steder i verden har Thailand også store udfordringer med at skaffe arbejdskraft i servicesektoren. Ifølge Det Thailandske Turistråd har de større hoteller foreløbig løst problemet ved at hæve lønningerne, men mange mindre overnatningssteder kan ikke følge med lønudviklingen.

Tusindvis af thailændere har forladt turistindustrien efter coronapandemien. Nogle har skiftet branche, mens andre er taget tilbage til deres hjemegn og er blevet der.


3. februar – 2023

TAT: Husk, at elektroniske cigaretter er ulovlige i Thailand

Thailandske medier har de seneste uger beskrevet flere sager, hvor udenlandske turister har fået bøder for at bruge elektroniske cigaretter. TAT gør nu turisterne opmærksomme på loven i Thailand. Du kan læse mere på TATs hjemmeside. Indlægget er fra 2019, men stadig aktuelt og et link dertil er netop lagt ud på TATs facebookside.


31. januar – 2023

Qatar Airways tilføjer tre daglige afgange til Phuket

Qatar Airways vil fra i morgen 1. februar flyve tre gange dagligt mellem Doha og Phuket. Flyselskabet har i forvejen fire daglige afgange til Bangkok.


17. januar – 2023

45 dages visa ved ankomst bliver sandsynligvis forlænget året ud

Danske statsborgere kan ved indrejse få 45 dages ophold indtil 31. marts. Den periode ønsker TAT nu forlænget til årsskiftet for fortsat at booste turismen.


16. januar – 2023

Etihad åbner ny flyrute mellem København og Abu Dhabi

Flyselskabet Etihad åbner 1. oktober 2023 en ny rute mellem Abu Dhabi og København. Der bliver tale om fire ugentlige afgange på mandage, onsdage, fredage og søndage. Ruten giver danskerne endnu en mulighed for at rejse videre ud i Asien til f.eks. Phuket, Bangkok, Kuala Lumpur og Singapore.


11. januar – 2023

Sommerferie i Hua Hin for 7256 kr.

Jeg har sammensat en sommerrejse til Hua Hin for kun 7256 kr. pr. person – den kan du læse mere om her.


10. januar – 2023

Ny turistskat forventes indført i juni

Den nye turistskat, der blev vedtaget sidste år, men som blev udsat pga. Covid 19 bliver sandsynligvis en realitet i juni, skriver Bangkok Post. Turistskatten på 300 baht skal bruges til at forsikre turister og udvikle Thailands turistområder.


6. januar – 2023

Nyt pristjek på flybilletter til Thailand

Så har jeg lavet et nyt pristjek på flybilletter fra Billund og København til Bangkok  – det kan du finde her.


20. december – 2022

Bangkok på top 10-listen over de venligste byer i verden

Det er læserne af det store rejsesite Condé Nast Traveller, der ved den årlige Readers Choice Awards har stemt Thailands hovedstad ind som den 8. venligste by i verden. København er nummer syv på listen, der toppes af San Miguel de Allende i Mexico.


20. december – 2022

Åbningstider for barer og natklubber bliver sandsynligvis ikke forlænget

Aktører i nattelivet har længe talt for at forlænge åbningstiderne for bl.a. barer og natklubber til kl. 4. Det kommer dog ikke til at ske ifølge sundhedsminister Anutin Charnvirakul. Ministeren mener, at det er borgernes sundhed og sikkerhed, der vægter højest, mens fortalerne for længere åbningstider argumenterer for, at det vil booste økonomien.

Turistministeriet talte ellers for længere åbningstider, men her har man trukket i land og vil nu foreslå at lave en prøveperiode i Khao San Road i Bangkok. Ifølge flere thailandske medier vil premierminister Prayut komme med en afgørelse inden årets udgang.


12. december – 2022

Thailand bød turist nummer 10 million velkommen

Den thailandske turisme er tilbage på sporet efter coronapandemien. Håbet var, at 10 millioner turister ville besøge Thailand i 2022, og det mål blev nået i lørdags. Her blev turist nummer 10 million, et par fra Saudi Arabien, budt velkommen i lufthavnen af premierminister Prayut.

TAT satser på at 20 millioner turister vil besøge Thailand i 2023.


8. december – 2022

Thailand vil have flere internationale fly

Premierminister Prayut har bedt transportministeren om at kontakte flyselskaberne for at få dem til at tilføje flere internationale afgange til Thailand. Det sker efter en massiv efterspørgsel på rejser til Thailand, der forventes at stige i højsæsonen.

Flere flyafgange til Thailand kan måske sænke priserne på flybilletter, der i øjeblikket er væsentlig højere end før coronapandemien.


6. december – 2022

Nyt pristjek på flybilletter til Thailand

Så har jeg lavet et nyt pristjek på flybilletter fra Billund og København til Bangkok  – det kan du finde her.


6. december – 2022

Thai Vietjet genåbner rute til Dalat

Flyselskabet Thai Vietjet genåbner nu ruten mellem Bangkok og Dalat i Vietnam. Der vil være afgang mandag, onsdag, fredag og søndag fra Bangkoks Suvarnabhumi-lufthavn.


28. november – 2022

TAT frygter turismenedgang

Inflation, dyre flybilletter og udsigten til recession får TAT til at frygte for turismen i 2023. Ifølge direktør i TAT, Yuthasak Supasorn, så kan lavsæsonen næste år meget vel gå hen og blive meget stille.

Han mener, at næsten to år uden at kunne rejse har fået de mest købestærke turister til at tage afsted i den nuværende højsæson, men at den thailandske turistbranche ser ind en lavsæson, hvor mange har “løbet rejsehornene af sig”.

Hos TAT er man spændte på, hvordan næste års højsæson vil gå. Supasorn håber, at turisterne trods krisen vil prioritere rejsen til Thailand.


23. november – 2022

Verdens største rejsesites har talt: Her skal du rejse hen i Sydasien i 2023

Traditionen tro giver verdens største rejsesites deres bud på, hvor du skal rejse hen det kommende år. I Sydasien bliver disse steder anbefalet i 2023:

Ayutthaya, Thailand (anbefalet af Fodors)
Si Phan Don, Laos (anbefalet af Fodors)
Ho Chi Minh City, Vietnam (anbefalet af Fodors)
Kuala Lumpur, Malaysia (anbefalet af Lonely Planet)
Raja Amphat, Indonesien (anbefalet af Lonely Planet)
Boten-Vientiane jernbanen, Laos (anbefalet af Travel & Leisure og National Geographic)
Mekongdeltaet, Vietnam (Rough Guides)


22. november – 2022

Air India genåbner ruten mellem København og Delhi

1. marts 2023 genåbner Air India ruten mellem København og Delhi. Det giver rejsende endnu en forbindelse videre til Sydøstasien. Der er programsat tre ugentlige flyvninger. Fra Delhi er der daglig forbindelse til Bangkok.


19. november – 2022

Air Asia åbner ny rute mellem Chiang Mai og Singapore

Lavprisselskabet Air Asia åbner en ny rute mellem Chiang Mai og Singapore. Der bliver tale om fire ugentlige afgange på mandage, onsdage, fredage og søndage.


15. november – 2022

Mange gadekøkkener har fået en BIB Gourmand

I Michelinguiden for 2023 har adskillige gadekøkkener og mindre spisesteder fået en BIB Gourmand, der betyder, at du kan få et godt måltid til billige penge. Thailand har seks 2-stjernede og 26 1-stjernede michelinrestauranter.

Du kan se alle spisesteder i Thailand, der har fået stjerner eller en BIB Gourmand i den nye Michelinguide lige her.


11. november – 2022

Fodor: Besøg Ayutthaya i 2023

Det store amerikanske rejsesite Fodor har Ayutthaya på listen over steder, du skal besøge i 2023. Fodor fremhæver den flotte arkitektur på det enorme arkæologiske område, der kom på UNESCOs verdensarvliste i 1991.

Fodor anbefaler også, at du besøger natmarkedet og selvfølgelig skal prøve de store lækre flodrejer som området er berømt for.

Udover Ayutthaya anbefaler Fodor også, at du skal have Ho Chi Minh City i Vietnam og Si Phan Don-øerne i Laos på din bucket list det kommende år.


9. november – 2022

To thailandske flyselskaber blandet de mest præcise

I en ny opgørelse fremgår det, at Bangkok Airways og Thai AirAsia på henholdsvis 3. og 8. pladsen hører til verdens mest præcise flyselskaber. Listen toppes af Eurowings efterfulgt af Garuda fra Indonesien.


5. november – 2022

Prisen på flybilletter til oversøiske destinationer vil falde

Det forudser Ole Stouby fra Dansk Flyprisindex. I den månedlige prissammenligning er det billigt at flyve til destinationer i Europa, mens priserne på oversøiske destinationer er stukket helt af.

Ole Stouby mener, at priserne vil falde efterhånden som kapaciteten på langruterne kommer tilbage.


4. november – 2022

TAT: 18 millioner turister i 2023

Syv millioner turister besøgte Thailand i oktober. Det giver optimisme hos TAT, der nu forudseer, at 18 millioner udenlandske turister vil besøge Thailand i 2023. Myndighederne ser dog inflationen og krigen i Ukraine som to faktorer, der kan spille en afgørende rolle for udviklingen.


2. november – 2022

Thailand oplever stor stigning i antallet af turister

Siden Thailand lettede alle indrejserestriktioner 1. oktober er turisterne ankommet i massevis. Flere medier har vist billeder af en overfyldt ankomsthal i Suvarnabhumi lufthavn, hvor myndighederne har indkaldt alt personale for at få turisterne gennem paskontrollen.

Søndag den 20. oktober landende der på fire timer 76 fly med udenlandske turister. TAT ser nu lyst på den kommende vintersæson, der løber fra november til april.


1. november – 2022

Bangkok Airways øger til Trat og Siem Reap

Det stadig stigende antal turister i Thailand har fået Bangkok Airways til at øge frekvensen på to ruter op til højsæsonen.

Først og fremmest, så har flyselskabet nu to daglige afgange mellem Bangkok (Suvarnabhumi) og Trat lufthavn, der benyttes til videre rejse til bl.a. Koh Kood og Koh Chang.
Bangkok Airways har nu også to daglige afgange fra Suvarnabhumi til Siem Reap i Cambodja.


28. oktober – 2022

Napasai på Fodors topliste

Det superlækre Napasai Hotel på Koh Samui er som det eneste i Thailand på Fodor Travel’s liste over verdens bedste hoteller.


17. oktober – 2022

Phukets letbane forsinket igen

Byggeriet af Phukets letbane bliver igen forsinket. Letbanen skal i første etape forbinde lufthavnen med Chalong på en knap 48 km lang strækning, men selskabet bag byggeriet ønsker nu hjælp udefra før man kan fortsætte.

Det var planen, at letbanen skulle åbne i 2024, men det kommer sandsynligvis ikke til at ske ifølge flere lokale medier.


12. oktober – 2022

Columbia Picture Aqauverse åbnet i Pattaya

Hvor det nu lukkede Cartoon Network Amazone lå, har Columbia Pictures åbnet deres første forlystelsespark. Det har fået navnet Aquaverse og byder som navnet antyder på et vandland med fokus på film og figurer fra filmselskabet.


9. oktober – 2022

Koh Mak en verdens mest bæredygtige destinationer

Ifølge den hollandske organisation Green Destination Foundation er Koh Mak, der er en af øerne i Koh Chang Maritime Nationalpark, en af verdens mest bæredygtige destinationer.

Organisationen har bl.a. kigget på energiforsyning, effektiv brug af vand, affaldssystemer og tiltag i forhold til bevarelse af øboernes kultur i udvælgelsen. Det er indbyggerne på Koh Mak, der de senere år har taget initiativ til at satse på bæredygtig turisme.


6. oktober – 2022

Thailand verdens tredje bedste rejseland

I hvert fald ifølge læserne af rejsemagasinet Condé Nast Traveller, der også har stemt Bangkok ind som verdens fjerde bedste rejseby og Koh Samui som Asiens tredjebedste ø.


28. september – 2022

Hæder til Thai Airways ved Skytrax Awards

Ved den årlige Skytrax Awards har Thai Airways opnået en fjerdeplads i kategorien bedste kabinebesætning. Der var også gode placeringer i kategorierne lufthavnsservice og mad og drikke på økonomiklasse.


21. september – 2022

Antallet af hotelsøgninger til Thailand er stigende

Ifølge hotelbookingportalen Agoda vil Thailand være et af de første lande i Asien til at få genoprettet turismen efter coronapandemien. I hvert fald viser nye tal, at rejsende i stigende grad søger efter hoteller i Thailand.

Der er dog stadig langt til antallet af søgninger i 2019, men hos Agoda er det tydeligt, at Thailand vil se flere turister efter 1. oktober, hvor alle rejserestriktioner bliver ophævet.


24. august – 2022

Thai Airways vintertrafikprogram

Ifølge mediet InsideFlyer, så vil Thai Airways igen flyve dagligt mellem København og Bangkok. Det fremgår af selskabets vintertrafikprogram. Her kigger man desværre forgæves efter den direkte rute mellem København og Phuket, der er nedlagt.

Thai Airways har de senere år haft det svært økonomisk – en situation, der blev kraftigt forværret af coronapandemien. Flyselskabet har derfor gennemgået rutenetværket med en tættekam, og det er bl.a. gået udover ruten til Oslo, som er fjernet i vintertrafikprogrammet uden udsigt til at blive genoptaget foreløbig.


28. juli – 2022

Bangkok Airways genåbner flere ruter

Bangkok Airways vil fra august og september genåbne ruterne fra Suvarnabhumi lufthavn til Danang i Vietnam, Siem Reap i Cambodja og Yangon i Myanmar.


27. juli – 2022

To thailandske strande blandt verdens 20 smukkeste

Det er den britiske avis Daily Star, der ved hjælp af søgninger på Google og opslag på Instagram har fundet frem til verden 20 smukkeste strande. Her kommer Sunrise Beach på Koh Lipe ind på 6. pladsen og Maya Bay på 12. pladsen. Venice Beach i Californien topper listen.


19. juli – 2022

Bro fra fastlandet til Koh Samui godkendt

Thailands transportminister har godkendt et broprojekt, der skal forbinde fastlandet ved Phangka Beach i Khanom med Koh Samui. Der er tale om en 17 km lang bro, som skal afhjælpe de lange køer ved færgen. Det er endnu uklart, hvornår arbejdet går i gang.


15. juli – 2022

Den nye turistskat skal gælde alle udlændinge

Den nye turistskat er blevet udsat flere gange, men nu har regeringen som mål at få den indført i fjerde kvartal i år. I den nye version gælder turistskatten på 300 baht alle udlændinge – også fastboende og forretningsrejsende.

Turistskatten er blevet udskældt af turistbranchen, der ser den som en hindring for at få gang i turismen igen. Heller ikke de udenlandske flyselskaber er begejstrede. De var udset til at skulle lægge afgiften på flybilletterne, men den opgave ønsker de ikke tage på sig.

Pengene fra turistskatten skal gå til at forbedre turistattraktionerne og især til at forsikre de udenlandske turister. Forsikringen vil dog ikke gælde sygdom med Covid 19, hvorfor turisterne skal tegne en privat forsikring, hvis de vil være dækkede.


12. juli – 2022

Chiang Mai på flot 7. plads i World’s Best Awards

Ved Travel & Leisure’s World’s Best Awards er det læserne, der udpeger verdens bedste rejsebyer. Her får Chiang Mai en flot 7. plads, mens Siem Reap i Cambodja er den 15. bedste by foran Hoi An (20) og Bangkok (24).


3. juli – 2022

Bangkok bedste by i Sydøstasien

Det mener rejsemagasinet Travel & Leisure, der har Thailands hovedstad øverst på listen over de bedste rejsebyer i Sydøstasien. Maden, de gode hoteller og det store udvalg af aktiviteter og seværdigheder er noget af det, Travel & Leisure fremhæver.

På de næste pladser på listen ligger Singapore, Danang, Kuala Lumpur og Hanoi.


22. juni – 2022

Pristjek på flybilletter til Bangkok

Jeg har netop lavet et pristjek på flybilletter fra København og Billund til Bangkok – det kan du finde her.


26. maj – 2022

Bangkok billigst når det gælder luksus

Ifølge en undersøgelse foretaget af money.co.uk er Bangkok den billigste by at være luksusturist. Folkene bag hjemmesiden har analyseret, hvad det sammenlagt koster at bo på 5-stjernet luksushotel, spise på Michelinrestaurant og leje en luksusbil.


20. maj – 2022

Ny flyrute mellem Koh Samui og Phnom Penh

Cambodia Airways har netop åbnet en ny flyrute mellem Koh Samui og Phnom Penh. Der er tale om to ugentlige flyvninger med afgang tirsdage og fredage.


4. maj – 2022

Prayut: Turistskat kan vente

Premierminister Prayut har ikke travlt med at udrulle den nye turistskat på 300 baht. Meldingen lød ellers på, at den ville træde i kraft inden for få måneder, men nu mener Prayut, at den kan vente.

Efter de nye indrejseregler blev indført 1. maj har Thailand oplevet en kraftig stigning i antallet af turister. Fortsætter det, så vil det ikke være nødvendigt med en turistskat foreløbig.

Hos flyselskaberne er man frustrerede over den nye turistskat. De er nemlig blevet pålagt at administrere skatten og skal nu finde en måde at opkræve pengene fra de relevante rejsende. De skal med andre ord afgøre hvem der er turist og hvem der ikke er.


2. maj – 2022

Mobilselskab melder om stor rejselyst

Mobilselskabet 3 melder om store rejselyst hos danskerne. En opgørelse viser, at flere holdt påskeferie i bl.a. Italien og Frankrig end før pandemien. I det hele taget rejser danskerne væsentlig mere i Europa, mens 3’s kunder i mindre grad har fundet vej til oversøiske destinationer som f.eks. USA, Vietnam og Thailand.


29. marts – 2022

Thai Airways får fem afgange om ugen fra København til Bangkok

Ifølge Thai Airways sommerprogram vil selskabet fra 5. juli flyve fem gange om ugen mellem København og Bangkok. Der er afgang mandag, onsdag, fredag, lørdag og søndag.

Thai Airways øger antallet af afgange mellem København og Bangkok

27. marts – 2022

Daglig afgang mellem München og Bangkok

Lufthansa meddeler, at de genåbner ruten mellem München og Bangkok. Der bliver tale om én daglig afgang. De to øvrige selskaber i luftfartsgruppen, SWISS og Austrian, genåbner også deres ruter til Bangkok fra henholdsvis Zürich og Wien.


1. marts – 2022

Finnair fortsætter til Phuket og Bangkok

Det lukkede luftrum over Rusland har fået Finnair til at droppe mange af sine Asien-ruter, men ikke dem til Bangkok og Phuket.


30. januar – 2022

Ny lufthavn indviet

Det allersydligste Thailand har fået en ny lufthavn i Betong. Området er delvist omkranset af Malaysia og har tidligere været forholdsvis ufremkommeligt. I januar blev den nye lufthavn så taget i brug, og indtil videre er der ruter til Hat Yai og Bangkoks Don Mueang-lufthavn.


12. januar – 2022

Thailand vil indføre turistskat

Fra 1. april vil Thailand indføre en ny turistskat på 300 baht. Pengene skal gå til forsikring af turister og vedligeholdelse af seværdigheder, hvor myndighederne fremhæver forbedrede toiletfaciliteter og bedre adgang for handicappede.

Timingen af den nye turistskat har mildest talt vakt harme og undren i turistbranchen. Pga. den globale pandemi har Thailand kun modtaget få turister, og nu pålægger de dem en ny skat, lyder kritikken.


10. januar – 2022

The Gold List: Six Senses Yao Noi er Thailands bedste hotel

Det mener redaktionen på Condé Nast Traveller, der har tildelt det skønne Six Senses Yao Noi på Koh Yao Noi prisen. Maden, den lækre spa og solopgange af en anden verden er nogle af de lovprisninger hotellet får.


4. januar – 2022

CNN har Penang på listen over steder, du skal besøge i 2022

Ikke overraskende er det den fremragende mad, der bliver fremhævet af CNN. Penangs hovedby George Town er et kulinarisk paradis, hvor du kan få mad fra Kina, Indien, Malaysia og det særlige mix af dem alle kaldet peranakan.

CNN har også fokus på Penang Hill, øens højeste punkt, hvor du kan gå ad vandrestierne og måske have den gamle botaniske have som mål.


30. december – 2021

Thailandbugten har det reneste badevand

Det viser en ny undersøgelse foretaget af miljøministeriet. Her topper Ban Krut Beach i Prachuap Khiri Khan listen over strande med det reneste badevand. Top 5 ser således ud:

1. Ban Krut Beach – Prachuap Khiri Khan
2. Ao Manao Beach -Prachuap Khiri Khan
3. Lamai Beach – Koh Samui
4. Chaweng Beach – Koh Samui
5. Maenam Beach – Koh Samui


 17. december – 2021

Travel & Leisure: Besøg Phuket i 2022

Det store rejsemagasin Travel & Leisure har sat navn på deres favoritrejsemål i 2022. Her peger magasinet på Phuket, hvor især hovedbyen og øens luksuriøse overnatningssteder bliver fremhævet.

Book et ophold på lækre Trisara eller V Villas og vend så snuden mod Phuket By, hvor du kan sippe cocktails på Club No. 43 og spise god mad til fremragende underholdning på Junkyard Theatre lyder anbefalingen.

Phuket By er hovedårsagen til at besøge Phuket i 2022, mener Travel & Leisure

2. december – 2021

Bangkok Airways vender tilbage til Phnom Penh

Bangkok Airways genoptager ruten fra Bangkok til Phnom Penh. Der flyves fire gange om ugen indtil 16. december, hvor der bliver daglig afgang fra Suvarnabhumi-lufthavnen til Cambodjas hovedstad.


22. november – 2022

Bangkoks ikoniske togstation lukker

Hua Lamphong Station i det centrale Bangkok lukker i december til fordel den nye togstation Bang Sue i udkanten af byen. Den ikoniske Hua Lamphong Station blev opført i 1916 af italienske arkitekter og står for mange som et af byens vartegn. Der er både metro- og skytrainlinje til den nye Bang Sue Station.


17. november – 2021

Turkish Airlines genåbner ruter til Phuket

Turkish Airlines genoptager ruten mellem Istanbul og Phuket. I første omgang bliver der tale om to ugentlige afgange, men det er målet at komme op på syv afgange om ugen. Ruten vil være endnu en mulighed for danskere at komme nemt og hurtigt til Phuket.


11. november -2021

Maya Bay genåbner

Maya Bay på Koh Phi Phi Leh genåbner 1. januar 2022. Den berømte strand har været lukket siden 2018, men nu er myndighederne klar til igen at lade turister besøge Maya Bay.

Speedbåde vil fortsat ikke være tilladt i bugten. I stedet for skal de besøgende sættes af på bagsiden af øen og gå ad træbroer til stranden. Der tillades kun otte både af gangen ved den nyopførte mole, og øen vil kun være åben mellem kl. 10 og 16. Højst 2000 mennesker må besøge Maya Bay hver dag.


9. november – 2021

Sydøstasiens bedste resorts

Rejsemagasinet Travel & Leisure har igen i år bedt deres læsere sætte navn på de bedste hoteller i verden. I kategorien bedste resorts i Sydøstasien blev resultatet således:

1. Six Senses Con Dao – Con Dao – Vietnam
2. Pimalai Resort & Spa – Koh Lanta – Thailand
3. Amanpuri – Phuket – Thailand
4. Raffles Grand Hotel d’Angkor – Siem Reap – Cambodja
5. Four Seasons Resort Chiang Mai – Chiang Mai – Thailand
6. Four Seasons Resort The Nam Hai – Hoi An – Vietnam
7. Cape Fahn Hotel – Koh Samui – Thailand
8. Amansara – Siem Reap – Cambodja
9. Anantara Chiang Mai Resort – Chiang Mai – Thailand
10. Banyan Tree – Koh Samui – Thailand