Besøg Similanøerne og Thailands måske bedste strande

Hvor finder du Thailands bedste strande? Et godt bud kunne være på Similanøerne, der ligger en times sejltur med speedbåd fra Khao Lak. Her finder du et ægte bountyparadis med imponerende lækre strande. Tænk hvidt sand og det mest krystalklare turkisblå vand, du kan tænke dig.

Similanøerne er en del af Koh Similan Nationalpark. Udover parkens primitive overnatningssteder, så er det ikke muligt at overnatte. Til gengæld er øerne et populært udflugtsmål for dagsturister fra Khao Lak og Phuket.

I alt består Similanøerne af 11 øer, hvor ø nr. 9, Koh Similan, er hovedøen med parkkontoret og enkle overnatningsmuligheder. Det er også på ø nr. 8 du finder den nok mest berømte strand, som man ofte ser på billeder – bl.a. øverst på denne side. Ad delvist stier og klipper kan du komme op til Sail Rock, hvorfra du har et fantastisk kig ud over stranden. På ø nr. 8 er der også en lille restaurant.

En anden ø du skal besøge er ø nr. 4, Koh Miang. Her er to strande, der er forbundet af en sti, som bl.a. går gennem en skov. Det tager ca. 5-7 minutter at gå fra den ene strand til den anden. Begge er de superlækre, men det er på Koh Miangs nordkyst, du har de bedste bademuligheder. Der er tale om strand i ren verdensklasse (billedet herunder).

Fælles for strandene på Sinilanøerne er det hvide sand og det ubegribeligt klare turkisblå vand. Billederne taler vel for sig selv! Husk masser af solcreme. Tilbage til Koh Miang: Også her kan du overnatte – enten i telt eller i basic bungalow, der kun har koldt vand.

Det er ikke kun strandene, der har gjort Similanøerne berømt. Her finder du fantastisk dykning og snorkling med mulighed for at spotte bl.a. rokker og havskildpadder. Der er selvfølgelig også masser af farverige tropefisk.

Koh Miangs nordlige strand

 

Sådan besøger du til Similanøerne

Langt de fleste besøger Similanøerne på en dagsudflugt fra Phuket eller Khao Lak. Det er en forholdsvis lang tur i speedbåd – ca. en time hver vej fra Khao Lak. Et godt råd er at sætte dig bagerst i båden, hvis du har tendens til søsyge.

Dagsudflugterne kan du købe hos ethvert tourbureau i turistområderne. Turene fås som et fastlagt program, der som regel indeholder transport fra dit hotel til havnen og tilbage igen, speedbåd til øerne med 2-4 stop – enten ved strande eller gode snorkelsteder. Frokost er typisk inkluderet.

Har du mulighed for det, så spørg tourbureauet om, hvor mange I er i jeres gruppe. Du undgår helt sikkert ikke andre turister, men det kan virke voldsomt, når 30-40 mennesker går i land på samme strand.

Er du til dykning, så skal du i stedet for tage på en dedikeret dykkertur til øerne. De fås i flere forskellige udgaver – også som liveaboards, hvor du er afsted i flere dage.

Bemærk, at Similanøerne lukker ked i lavsæsonen – som regel fra 15. maj til 15. oktober. Perioden kan variere, og det samme kan muligheden for at overnatte.

Udsigt fra Sail Rock over den lækre strand på Koh Similan. Nogle kalder stranden Donald Duck Bay
Koh Similans lækre strand
Sydkysten af Koh Miang – ø nr. 4
Den sydlige strand på Koh Miang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *