#01 // Oktober 2018 // Rejsenyt fra Thailand & Sydøstasien

Cathay Pacific lukker ruten til København • Lukningen af Maya Bay forlænget • Nye guides fra Lonely Planet • Bangkok er verdens mest besøgte by • Endnu en daglig afgang fra Doha til Bangkok • Hajnet ved Hua Hin

Cathay Pacific lukker ruten til København
Cathay Pacific har sidste afgang på sæsonruten mellem København og Hong Kong den 26 .oktober. Ruten bliver ikke genoptaget til næste år meddeler flyselskabet i en pressemeddelelse. Ruten har ellers været godt belagt, men ifølge branchesitet check-in.dk trækker Cathay Pacific sig fra ruten da, SAS har besluttet at flytte deres Hong Kong-rute fra Stockholm til København. Med lukningen får rejsende ud af København et alternativ mindre på turen til Thailand og Sydøstasien.

Bangkok er verdens mest besøgte by
Ifølge Mastercards Global Destinations Cities Index 2018 er Bangkok verdens mest besøgte by. Den thailandske hovedstad modtager årligt lige over 20 millioner turister, der i gennemsnit hver tilbringer knap fem nætter i byen. Andre byer i Sydøstasien på top 10 listen er Singapore (13,9 millioner) og Kuala Lumpur (12,58 millioner).

Lukningen af Maya Bay forlænget
Maya Bay på Koh Phi Phi Leh lukkede 1. juni for at give det skrøbelige havmiljø ro. Det var planlagt, at stranden ville åbne igen 1. oktober, men myndighederne mener, at natur og koralrev behøver mere tid for at komme sig.

Meldingerne fra Thailand er uklare – nogle medier skriver, at Maya Bay vil åbne inden for en overskuelig fremtid, mens chefen for Thailands nationalparker har meldt ud, at det er nødvendigt at frede stranden 1-2 år og måske mere. Touroperatører i området er fortvivlede over den fortsatte lukning – de forudser et stort fald indtjeningen den kommende sæson.

Maya Bay på Koh Phi Phi Leh er fortsat lukket

Qatar Airways får endnu en daglig afgang til Bangkok
Qatar Airways tilføjer endnu en daglig afgang fra Doha Til Bangkok. Flyselskabet er således oppe på syv daglige afgange til den thailandske hovedstad. Qatar Airways flyver også fra Doha til Krabi, Phuket, Pattaya og Chiang Mai. Ruten til Pattaya (U-Tapao) er dog meldt lukket flere gang, men eksisterer fortsat.

Nye Thailand-guides fra Lonely Planet
Rejsebogsforlaget har i juli udgivet nye versioner af deres guide til Thailand og guiden Thailands Islands and Beaches. Lonely Planets Thailand-guide er den 17. i rækken og på hele 800 sider. Ifølge Lonely Planet selv er deres Thailand-guide den bedst sælgende i verden.

Vi køber rejser online for milliarder hvert år
Knap halvdelen af danskernes årlige onlinekøb på 133,5 milliarder kroner går til rejser. Det viser en ny rapport fra selskabet DIBS, der er ejet af Nets. Inden for de sidste tre måneder har 25 % af danskerne købt en flybillet på internettet, mens 24 % har booket et hotel.

Håb om kortere køer ved paskontrollen i Suvarnabhumi Lufthavn
Passagerer med pas udstedt i Kina og Hong Kong har nu mulighed for at benytte den automatiske paskontrol i Suvarnabhumi Lufthavn. Det giver håb om at nedbringe ventetiden for ankomne passagerer fra andre lande.

Lufthansa åbner rute fra München til Bangkok
Lufthansa åbner en helt ny rute fra München til Bangkok. Det tyske flyselskab flyver i forvejen fra Frankfurt til den thailandske hovedstad. Desuden øger man antallet af afgange på ruten fra München til Singapore.

Hajnet ved Hua Hin er Thailands første
Efter at en norsk turist blev angrebet af en haj i april har myndighederne nu opsat et hajnet ved Sai Kao Beach ca. 15 km syd for Hua Hin. Undersøgelser af stedet viser, at der er mere end en haj i området og det har sat gang projekt hajnet efter australsk forbillede. Hajnettet i Hua Hin er det første i Thailand.

Qatar Airways åbner syvende daglige afgang fra Doha til Bangkok

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *