fbpx

#10 // April 2019 // Rejsenyt om Thailand og Sydøstasien

Læs bl.a. om: Derfor rejser danskerne til Thailand • Maya Bay lukket til midten af 2021 • Flere danskere besøger Vietnam

CNN: Her er vores topdestinationer i Asien i 2019
Det amerikanske nyhedsmedie har udvalgt 17 steder i Asien, som de anbefaler rejsende at besøge. I Sydøstasien har CNN set sig varme på Bali, der indtager førstepladsen på listen. Andre steder i Sydøstasien, der har fundet vej til CNN’s top 17 er Penang i Malaysia, Siem Reap i Cambodja, Chiang Rai i Thailand, Luang Prabang i Laos, El Nido i Filippinerne og Hanoi og Phu Quoc i Vietnam.

Chiang Mai får eldrevne tuk-tuk’s
Kørselstjenesten Grab har fået tilladelse til at sende eldrevne tuk-tuk’s på gaden. Kunder kan nu vælge at blive transporteret mere miljørigtig, når de booker kørsel i appen. På sigt skal 450 eldrevne tuk-tuk’s erstatte de nuværende, der kører på benzin.

Turister i Thailand foretrækker hoteller fremfor Airbnb
Det viser en ny undersøgelse, der fastslår, at Airbnb langt fra er en succes i Thailand. I mange lande er det billigere at booke overnatning i private hjem via Airbnb, men prisniveauet på hoteller i Thailand er så lavt, at de udkonkurrerer den populære udlejningsplatform. Både Bangkok, Chiang Mai og Phuket har billigere hoteller end udvalget på Airbnb – især på Phuket, hvor gennemsnitsprisen på et hotelværelse er halv pris af Airbnb.

Thailand er andet end strande
Thailand er kendt for sine fantastiske strande, men der er mere at komme efter. Det mener langt hovedparten af de danskere, der har deltaget i YouGovs undersøgelse lavet for Thai Airways. Her fremgår det, at spændende naturoplevelser i lige så høj grad tiltrækker danske turister som strandene.

Næsten lige så mange tager til Thailand for kulturen, den gode mad og prisniveauet. Vigtigst er dog det gode vejr. Undersøgelsen viser også, at Bangkok er gået hen og blevet et sted man glæder sig til at besøge. Tidligere blev hovedstaden mest betragtet som en hub til landets øvrige destinationer, men nu er Bangkok altså blevet et mål i sig selv.

Thailand er andet end strande – f.eks smuk natur

AirAsia åbner rute fra Bangkok til Sihanoukville
Lavprisselskabet AirAsia åbner en ny rute fra Bangkoks Don Mueang lufthavn til kystbyen Sihanoukville i Cambodja. Der bliver tale om fire afgange om ugen. AirAsia flyver i forvejen fra Bangkok til Siem Reap og Phnom Penh i Cambodja.

Maya Bay lukket til midten af 2021
Den berømte Maya Bay vil være lukket frem til midten af 2021 meddelte de thailandske myndigheder i maj. Miljøet er i bedring, men behøver mere tid for at komme sig efter de senere års massive turistinvasion. Myndighederne vil også bruge de kommende år på at udbygge faciliteter, der skal skåne bugten. Som vi tidligere har skrevet, skal der bl.a. laves en bro, der giver adgang til Maya Bay fra bagsiden af den lille ø.

Flere danskere besøger Vietnam
Turisterne har for alvor fået øje på Vietnam. Det gælder også de danske, der i årets fire første måneder stod for en fremgang på 12,1 % sammenlignet med samme periode i 2018. De vietnamesiske myndigheder håber at runde 18 millioner udenlandske turister i 2019.

Chiang Mai kommer med i Michelinguiden
Den kommende udgave af Michelinguiden for Thailand vil nu også indeholde restauranter i Chiang Mai. Det forventes, at guiden vil blive udgivet i slutningen af 2019 med titlen The Michelin Guide Bangkok, Chiang Mai, Phuket and Phang Nga 2020.

Chiang Mai kommer nu med i Michelinguiden for Thailand

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *