8 gode snorkelstrande i Thailand, hvor du kan bo

Et af de mest hyppige spørgsmål jeg får handler om strande, hvor man både kan bo og snorkle. Det kan lade sig gøre flere steder i Thailand – f.eks. på disse skønne strande herunder, hvor du kan booke hotel få meter fra det spændende liv under havoverfladen.

Kan du bo basic, så er det i mange af Thailands nationalparker muligt at bo i telt eller enkle bungalows på strandene – man skal dog booke i forvejen på nationalparkernes hjemmeside (klik på det engelske flag oppe til højre for at få siden på engelsk).

 

Sunrise Beach – Koh Lipe

Ved Sunrise Beach på paradisøen Koh Lipe i det sydlige Thailand behøver du blot gå få meter ud i det krystalklare vand, før de første fisk dukker op. Stranden er lang, og der er meget at se på, men du kan også leje en kajak for at sejle ud til en af småøerne ud for kysten.

Sunrise Beach har rigtig mange hoteller direkte på stranden – gode valg er f.eks. Wapi Resort og Castaway Resort. Koh Lipe er ganske lille, og uanset hvor du bor på øen, er der ikke langt til Sunrise Beach.

 

Koh Kradan

Her får du ikke bare god snorkling, men også et ægte bountyparadis med den lækreste strand, man kan tænke sig (billedet øverst). Som en ekstra bonus er der kun ganske få mennesker på den næsten to kilometer lange strand, hvor du kan bo i vandkanten.

Ca. 50 meter fra kysten ligger et godt rev på ca. tre meters dybde, men pludselig bliver det 10-15 meter dybt – det er her ved revvæggen, der er store stimer af fisk. Hoteller som Mali Koh Kradan, Sevenseas Resort og Coral Garden Resort ligger direkte på stranden.

 

Long Beach – Koh Phi Phi

Long Beach (Hat Yao) ligger yderst i Tonsai Bugten på Koh Phi Phi. Her kan du gå direkte ud fra stranden, hvor der er rigtig god snorkling og masser af farvestrålende fisk som f.eks. fane- og sommerfuglefisk. Der er endnu mere at se på et par hundrede meter fra kysten, hvor du ved Shark Point kan støde på f.eks. sorttippede revhajer.

Der er et fint udvalg af hoteller på Long Beach – se f.eks. Phi Phi The Beach Resort og Paradise Resort. For at komme til Long Beach, der har en del dagsgæster, kan du tage en longtailbåd fra Tonsai. Det tager ca. 5 minutter. Dit hotel kan sandsynligvis også hjælpe med transport.

 

Shark Bay – Koh Tao

Shark Bay på Koh Taos sydkyst er nok øens mest berømte snorkelsted. Godt nok har korallerne det ikke for godt, men det er et af de absolut bedste steder at se sorttippede revhajer direkte fra kysten.

De bedste chancer for at se hajer er tidlig morgen til op af formiddagen. Her er også en lang række andre fisk som papegøjefisk og aftrækkerfisk, mens du skal være heldig for at se havskildpadder.

Shark Bay har et begrænset udvalg af hoteller. Se nærmere på f.eks. Haadtien Beach Resort og Beach Club by Haadtien. Se også Taatoh Seaview Resort, der ligger på sin egen lille strand ved Shark Bay.

 

Mae Haad Beach – Koh Phangan

På en af Koh Phangans mindre kendte strande kan du snorkle på revet, der ligger blot 30 meter fra kysten. Mae Haad Beach ligger på den nordvestlige del af øen, og her bor du i meget rolige omgivelser.

Stranden er lækker, men kun badevenlig tæt på kysten. På revet, der strækker sig flere hundrede meter op til den meget lille ø Koh Ma (som man kan gå til) kan du til gengæld se masser af farverige fisk.

Selvom Mae Haad er et ganske lille ferieområde er der flere muligheder for at bo beach front. Mae Haad Beach View og Mae Haad Cove Bungalow er forholdsvis basic, mens Koh Ma Beach Resort og Wang Sai Resort er lidt dyrere alternativer.

 

Silver Beach – Koh Samui

Den dejlige Silver Beach (også kaldet Crystal Bay) på Koh Samui ligger mellem Chaweng og Lamai. Her er der fine snorkelmuligheder i begge ender af stranden, der er rigtig lækker og badevenlig. Fiskearterne tæller bl.a. sergentfisk, vimpelfisk og papegøjefisk.

Der er flere muligheder for at bo godt på Silver Beach, hvor du udover at kunne snorkle direkte fra stranden også er tæt på Lamai og Chawengs byliv. Af gode hoteller kan du se nærmere på f.eks. Crystal Bay Yacht Club og Crystal Beach Resort.

 

Tanote Bay – Koh Tao

En anden strand på Koh Tao, der både har hoteller og god snorkling er Tanote Bay på østkysten. Også her er der god mulighed for at se revhajer, men der er selvfølgelig mange andre arter som f.eks. læbe- og papegøjefisk.

Tanote Bay er en mindre lavvandet bugt, hvor det pludselig bliver 3-4 meter dybt, og det er her, der er masser af fisk. Generelt har korallerne det bedre her end ved Shark Bay.

Montalay Beach Resort og Montalay Eco Cottage ligger på stranden, men der er også en håndfuld overnatningssteder, der kun ligger få minutters gang fra Tanote Bay.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *