Det bedste af Langkawi – strande, hoteller og oplevelser

Hvad gør man med en palmeklædt tropeø med dejlige sandstrande? Man laver et feriested. Måske var det sådan Malaysias tidligere premierminister, Mahatir Mohammed, tænkte i 1980’erne, da han søsatte en storstilet plan for Langkawi.

I dag kan du udover de skønne strande også nyde godt af dejlige resorts, god og billig mad og ikke mindst et lavt prisniveau. Men hvor skal du bo og spise, og hvad skal du opleve? Det giver jeg et bud på her.

 

Hvor skal du bo?

På Langkawi får du meget hotel for pengene. Det er sådan et sted, hvor der er råd til at flotte sig lidt og få en drømmeferie på et lækkert resort. Til gengæld er det langt fra alle overnatningssteder, der får gode anmeldelser af tidligere gæster. Det gælder dog ikke det underskønne Casa del Mar, der ligger direkte på Pantai Tengah Beach.

Vil du prøve noget anderledes, så overvej Temple Tree Resort, der er indrettet i en række gamle historisk bygninger. Australieren Narelle Mcmurtrie købte i sin tid husene og flyttede dem til en gammel kokosplantage. Hvert hus er enormt og har plads til store familier. Temple Tree ligger kun fem minutters gang fra stranden.

Berjaya Langkawi Resort kan du vælge mellem store bungalows i junglen eller ude i vandet i bedste Maldivernestil. Her kan du helt sikkert få en anderledes oplevelse.

Er du på lavbudget, men vil alligevel bo på stranden, så fortvivl ikke. Malibest Resort har cabanas under palmerne og ligger på den travleste del af Pantai Cenang.

Er du mere til natur, så er Pondok Keladi et godt valg. Her vil du føle dig langt væk fra den stressede hverdag, når du sidder i haven og spotter aber, egern og næsehornsfugle. På Pondok Keladi er der en herlig hippievibe, og det er selvfølgelig et populært sted for backpackere.

For luksusdyrene er det ikke til komme udenom The Datai og Four Seasons Resort. Begge hoteller har vundet adskillige priser og vil uden tvivl være perfekte til den romantiske ferie.

Casa del Mar er et af Langkawis absolut bedste hoteller

 

Hvor skal du spise?

I Asien er der aldrig langt til et godt måltid. Det gælder også på Langkawi, hvor gadekøkkenerne sørger for hurtig og billig mad. De fleste turister vil sandsynligvis spise på deres resort – især hvis det ligger lidt afsides. Men det er absolut værd at køre efter de gode restauranter, og dem er der mange af på Langkawi.

Hvis vi skal starte fra toppen, så er det oplagt at nævne restaurant Nam, der ligger på Bon Ton Resort. Nam er kendt i hele Malaysia, og her tilbyder man et spændende og yderst lækkert fusionskøkken med det bedste fra alle verdenshjørner. Kom tidligt og snup en sundowner på hotellets herlige bar, Chin Chin, før du sætter dig til bords.

Skal det være i den billige ende, så spørg efter Siti Fatimah, der serverer det bedste fra malaykøkkenet. Det er buffet, men yderst lækkert, og du kan vælte dig i curries, grillet fisk og lokale retter. Det er smagfuldt og billigt.

Tilbage til det lidt mere mondæne. Restaurant La Sal på Casa del Mare Resort ligger helt ude på Pantai Cenang Beach, og her fremtryller man lækre retter fra både det europæiske og asiatiske køkken. Servicen er i top, og La Sal er et godt sted, hvis man har noget man skal fejre.

Beliggenhed er også nøgleordet på The Cliff Restaurant & Bar. Stedet ligger på stopler for enden af Pantai Cenang Beach med fantastisk udsigt over Andamanhavet. Solnedgangen fra The Cliff er fantastisk, og den kan man passende nyde i selskab med en af de gode cocktails.

 

De bedste strande

Langkawi har mange lækre strande, men det er ikke dem alle, der er lige tilgængelige. F.eks. Pasir Tengkorak, der af mange bliver betragtet som Langkawis bedste strand. Man skal vide den er der, og en del Langkawikendere betragter den som lidt af en hemmelighed.

Pasir Tengkorak ligger nord for Pantai Cenang i retning mod Dantai. Her får du en ægte tropestrand med det fineste hvide sand, krystalklart vand og en smuk frodig jungle lige bagved.

Øens travleste strand når det gælder turisme er Pantai Cenang. Det er et skønt sted, og det er ikke underligt, at hotellerne ligger på stribe. Mange af dem direkte ud til stranden og med udsigt til de små øer, der ligger ud for kysten. Pantai Cenang har alt hvad hjertet begærer af restauranter, butikker og vandsport.

Pantai Tengah er måske ikke så paradisisk, men den lange strand ligger smukt og lidt vildt med junglen lige bagved. Også her er der en del turisme, men lidt bedre plads end på Pantai Cenang, der kun ligger et stenkast væk.

Kalut – min favoritstrandbar på Pantai Cenang

 

Gode barer

Øen er ikke kendt for sit natteliv, men ingen behøver at tørste på Langkawi. De fleste barer ligger langs Pantai Cenang og Pantai Tengah. Yellow Beach Cafe er et rigtig godt sted på Pantai Cenang. Her er der tale om en rigtig beach bar med et stort udvalg af cocktails, og du kan sidde på store puder og sludre, lytte til musik og sippe kolde øl.

Mens Yellow Beach Cafe er et lidt pænere sted, så er Ao Chong Bar & Cafe helt nede på jorden. Det er en af Pantai Cenangs ældste strandbarer, og interiøret er uden tvivl fra dengang stedet åbnede. Her er venlig service og en skøn tilbagelænet vibe. Min favorit er dog Kalut Bar, der ligger et stenkast fra Ao Chong. Et lækkert sted i retrostil.

På Pantai Tengah er det værd at fremhæve Sunkarma Chill Out Lounge, der som navnet antyder er et roligt sted. Her får du et godt udvalg af cocktails i en lidt hip, men uformel atmosfære. For fest til langt ud på natten skal du besøge Sunba Retro Bar, der er indrettet som et gammelt malaysisk hus. Her er både livemusik og dj’s.

De fleste hoteller har også en bar, La Sal på Casa del Mare Resort er et flashy sted med nogle af Langkawis bedste cocktails. Og så er der Chime på Sheraton Beach Resort, der ligger på Pantai Kok Beach. Som nævnt ovenfor er The Cliff mellem Panta Cenang og Pantai Cliff et godt sted at se solnedgangen, mens man nyder en god drink.

 

Det skal du opleve

Det er strandene, der trækker turisterne til Langkawi, men der er også gode oplevelser i vente. Hvad med en sejltur ud i det smukke Andamanhav, hvor utallige karstøer ligger spredt i det klare vand. En tur ud i øens mangroveområde ved Sungai Kilim Nature Park er også på must-do listen. Du kan spotte flotte fugle, kæmpevaraner og måske aber.

Du kan også se vandfald, jungle og bjerge. Fra Gunung Raya kan du se helt til Thailand. En unik oplevelse er Panorama Skycab, der er en 2,2 kilometer lang kabelbane, der kører op til Manchiangbjerget. Her er der lavet en bro i 700 meters højde (Skybridge), hvor det næsten er som at gå i trætoppene.

Langkawi byder desuden på aktiviteter som f.eks. dyreparker, vandsport, aquarium og helikopterture.

Skybridge og den dybgrønne jungle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *