Fra Koh Lipe til Bangkok – sådan gør du

Koh Lipe ligger i det sydligste Thailand og for at komme til Bangkok, kan du roligt sætte en hel dag af.

Som tommelfingerregel er der halvanden times sejlads fra Koh Lipe til Pak Bara, herfra halvanden times kørsel til lufthavnen i Hat Yai og til sidst halvanden times flyvetur til Bangkok. Dertil kommer selvfølgelig ventetid – især i lufthavnen.

Der er flere muligheder for at komme fra Koh Lipe til Bangkok – læs bare med her.

 

Pakkeløsning med AirAsia

AirAisa, det store lavprisselskab i Sydøstasien, tilbyder en såkaldt “island transfer”, hvor du kan købe en kombinationsbillet, der har speedbåd fra Koh Lipe til Pak Bara, transport til lufthavnen og fly fra Hat Yai til Bangkok (Don Mueang-lufthavnen) inkluderet. Det er til en rigtig god pris – vi betalte kun kr. 550,- pr. person for turen.

I højsæsonen har AirAsia (og alle andre) afgang fra Pattaya Beach – kig efter de røde flag med AirAsia-logoet på den østlige del af stranden, hvor du skal tjekke ind til turen.

AirAsia har ikke egne både, men lejer sig ind på de eksisterende forbindelser mellem Koh Lipe og Pak Bara. Bemærk: på AirAsias hjemmeside skal du taste LIPE i afrejselufthavn. Selvom der står afgang fra Sunrise Beach, så er det Pattaya Beach. Spørg evt. på dit hotel eller guesthouse – de kan uden tvivl hjælpe dig på vej.

Ankomst til Pak Bara virker ikke helt organiseret. AirAsia-personalet i havneterminalen peger dig i retning af en plads med en lang række busselskaber. Gå til venstre når du kommer ud af terminalen og følg den åbne korridor, der fører dig til den trafikerede plads.

Kig efter AirAsia-flagene hos et af tourbureauerne overfor. Her får du anvist plads i en af minibusserne, der kører dig til lufthavnen i Hat Yai. Igen: Det virker ikke helt organiseret. Halvanden time senere ankommer du til Hat Yai lufthavn. Se mere om island transfer på AirAsia hjemmeside

 

Book transfer fra Koh Lipe til Hat Yai lufthavn

Speedbåd fra Koh Lipe til Pak Bara, minibus videre til Hat Yai lufthavn og fly til Bangkok kan selvfølgelig også bookes hver for sig.

Mest almindeligt er det at booke speedbåd og minibus sammen, og det kan du gøre online på 12go.asia eller hos dit hotel på Koh Lipe. Det anbefales dog at booke i god tid i højsæsonen.

Prisen ligger på ca. 25-30 USD pr. person for en delt minibus. Alt efter hvilket bådselskab du skal med, har de forskellige afgangsområder på Pattaya Beach.

Mange flyselskaber flyver fra Hat Yai til Bangkok. Udover AirAsia er der Nok Air, Lion Air og Thai Smile (Thai Airways lavprisselskab). Sammenlign priser på flybilletter her.

 

Generelt og værd at vide

Som nævnt benyttes Pattaya Beach i højsæsonen og her er der lavet en slags flydemole, hvor de store speedbåde kan lægge til.

I lavsæsonen eller når det er blæsende benyttes Sunrise Beach, hvor der ud for kysten ved skolen ligger en platform, hvor bådene lægger til. For at komme til platformen skal du benytte en af de lokale longtailbåde – det koster ca. 50 baht.

Uanset hvorfra du sejler og hvornår du skal afsted, så mød op i god tid – ca. 30-45 minutter før afgang. Afgang med speedbåd fra Koh Lipe kan umiddelbart virke som en kaotisk affære, og det føles måske ikke helt betryggende, at personalet bærer din bagage ombord før du selv får lov til at hoppe på båden.

Som altid i Thailand, så kan tourbureauerne og dit hotel/guesthouse være behjælpelige med din videre rejse.

Husk, at du også kan sejle fra Koh Lipe til en lang række øer i Andamanhavet – f.eks. Koh Tarutao, Koh Ngai (Koh Hai) og Koh Lanta. Se mere og book her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *