Læs her, hvornår du skal rejse til Malaysia

Malaysia er et spændende og alsidigt rejseland, der de senere år har set en stigning i antallet af turister fra Danmark. Udover fantastiske strande, så byder Malaysia også på storby, lækker mad, smuk natur med et rigt dyreliv og masser af kultur og historie.

Du kan besøge Malaysia året rundt – landsdelene har høj- og lavsæson på forskellige tidspunkter, så der er altid et eller andet i landet, hvor solen skinner. Det kan du læse mere om herunder.

 

Langkawi og Penang

Langkawi og Penang ligger i den nordlige del af Malaysia tæt på grænsen til Thailand. Her er vejret bedst fra slut november til medio april, hvor temperaturen ligger på 30-34 °C . Selvom det er den mest solsikre periode, kan regnbyger dog forekomme. Ofte falder de som kraftige eftermiddagsbyger. Janaur og februar er de tørreste måneder. Regnsæsonen begynder i april/maj, og øerne får ca. 200 mm regn pr. måned i sommerperioden. Efterårsmånederne september og oktober er dog de vådeste, hvor Langkawi og Penang får betydelige mængder regn – over 300 mm pr. måned. Bedste rejsetidspunkt: December til februar/marts.

 

Kuala Lumpur og Malacca

Selvom Kuala Lumpur kun ligger knap 45 minutters flyvning fra Penang, så er vejret helt anderledes. Malaysias hovedstad får en del regn året rundt, men sommermånederne juni, juli og august får mindst nedbør med ca. 150 mm pr. måned. Regnen falder typisk som kraftige eftermiddagsbyger. Kuala Lumpur får som nævnt nedbør året rundt, men som regel giver vestmonsunen i marts og april mere vedvarende regn end østmonsunen i efteråret. Lige bortset fra om sommeren, så får de fleste måneder ca. 250 mm regn. Året rundt er det fugtigt, og temperaturen ligger på ca. 32 °C. Bedste rejsetidspunkt: Slut maj, juni og juli.

 

Sibu, Tioman og Perhentian

Sommermånederne er højsæson på øerne ved den malaysiske halvøs østkyst, hvor især juli og august kan være ret travle. Der må forventes nedbør året rundt, men om sommeren er der masser af solrige dage, og regnen falder typisk som eftermiddagsbyger. Monsunsæsonen begynder i oktober og frem til marts får Sibu, Tioman og Perhentian betydelige mængder regn ligesom det kan blæse kraftigt. De fleste hoteller er lukket ned i monsunperioden. April til juni er også et fint tidspunkt at besøge øerne – her er vejret som regel fint og der er færre turister. Året rundt ligger temperaturen på 29-32 °C. Bedste rejsetidspunkt: Juni, juli og august.

 

Sarawak – den vestlige den af Borneo

Borneo får nedbør året rundt og på den vestlige del af øen ved Kuching i delstaten Sarawak får man mest regn fra midten af oktober til midten af marts. Januar er den vådeste måned, hvor der falder over 600 mm regn. Det bedste tidspunkt at besøge Sarawak er om sommeren, hvor regnen primært falder som kraftige eftermiddagsbyger. Juli og august er de måneder med mindst nedbør. Året rundt ligger temperaturen på 29-32 °C. Bedste rejsetidspunkt: juni, juli og august.

 

Sabah – den østlige del af Borneo

Selvom Sabah og Sarawak begge ligger på Borneo, så er vejret i de to delstater forskelligt. I Sabah ved Kota Kinabalu er vejret bedst fra januar til april med februar og marts som de tørreste måneder. Også i Sabah må man forvente nedbør året rundt, men januar til april byder normalt på masser af sol. Fra maj til december får området mest regn, men der er selvfølgelig også mange dage med sol. Året rundt ligger temperaturen på 30-32 °C. Bedste rejsetidspunkt: Januar til april.

 

Drømmer du om at opleve Malaysia, så laver vi gerne et gratis og uforpligtende tilbud til dig – se mere om vores rejser til Malaysia.

Vores mest populære rejser til Malaysia: Kuala Lumpur, Langkawi og Koh Lipe (Thailand)Kuala Lumpur, Taman Negara og Pulau Perhentian