Nyt fra Thailand og Sydøstasien – juni/juli 2018

Nyt fra Thailand og Sydøstasien – juni/juli 2018

Sådan ser fremtiden ud for Maya Bay
For at skåne miljøet er berømte Maya Bay lukket ned 1. juni og vil først åbne igen 30. september. Ifølge myndighederne er lukningen nødvendig for at redde det skrøbelige koralrev, der ligger umiddelbart ud for kysten.

Når Maya Bay åbner igen bliver det med en række nye tiltag, som skal sikre, at koralrevet ikke tager yderligere skade.

Et af de nye tiltag er at begrænse det daglige antal besøgende til 2000 – tidligere er i gennemsnit 4000 turister fordelt på 200 både gået i land på Koh Phi Phi Leh.

Både får forbud mod at sejle over revene, og de må heller ikke lægge til i bugten. I stedet for skal der bygges en ny mole på den anden side af øen som bliver forbundet til Maya Bay via en gangbro.

“Maya Bay åbner for turister igen, men vi bliver nødt til at gøre noget for at redde havmiljøet, og vi starter her”.
Thon Thamrongnawasawat – rådgiver for Thailands nationalparker

Endelig skal alle, der vil besøge Koh Phi Phi Leh købe en såkaldt e-ticket på forhånd. På den måde vil myndighederne holde øje med, hvor mange, der præcist besøger Maya Bay.

Sidste år besøgte 1,2 millioner udenlandske turister Koh Phi Phi Leh, der har oplevet massiv interesse siden år 2000, hvor filmen The Beach med Leonardo di Caprio havde premiere. The Beach er bl.a. filmet ved Maya Bay.

Det er meningen, at Koh Phi Phi Leh på lang sigt skal sætte standarden for de thailandske marineparker, der har samme problemer som Maya Bay.

Thai Airways lukker Samui-rute
Thai Airwyas, der flyver to gange dagligt mellem Bangkok Suvarnabhumi og Koh Samui, lukker deres rute til den populære ferieø i september. Det skriver TTR Weekly.

Lukningen sker efter at Thai Airways og Bangkok Airways har indgået en codeshareaftale, der skal gøre det hurtigere og nemmere at komme til Koh Samui. Aftalen betyder i praksis, at Thai Airways’ passagerer, også fra Danmark, kan flyve videre med Bangkok Airways til Koh Samui uden at skulle tjekke ind igen i Bangkok.

Bangkok Airways har 19 daglige afgange mellem Bangkok Suvarnabhumi og Koh Samui.

Netop lufthavnen på Koh Samui har i årenes løb været genstand for megen diskussion. Det er Bangkok Airways, der ejer lufthavnen, og de gav Thai Airways lov til at flyve to gange dagligt efter at myndighederne truede med at bygge endnu en lufthavn på ferieøen.

Turistindustrien på Koh Samui har længe været sure over de høje priser på flybilletter ud af den privatejende lufthavn. Priserne gør det umuligt at konkurrere på lige vilkår med landets øvrige turistdestinationer, mener man.

TTR Weekly skriver, at Bangkok Airways’ billigste returbillet fra Bangkok til Koh Samui koster 8.313 Baht. mens prisen er 2.835 til Chiang Rai. Og det på trods af, at der er 467 km fra Bangkok til Koh Samui og 702 km til Chiang Rai.

Norwegian åbner direkte rute fra København til Krabi
Lavprisselskabet Norwegian åbner en ny direkte rute fra København til Krabi. Der bliver tale om to ugentlige afgange med start 1. november. Ruten er en sæsonrute, der lukker ned igen 31. marts, og der flyves torsdage og lørdage.

Ifølge kommerciel direktør i Norwegian, Thomas Ramdahl, så er der stor interesse blandt skandinaver for at rejse til Thailand. Den nye rute skal erstatte det øgede antal afgange til Bangkok, som flyselskabet annoncerede for kort tid siden.

Også Oslo og Stockholm får to ugentlige afgange til Krabi.

Billetsalget er sat i gang, og en hurtig søgning på flyselskabets hjemmeside viser, at billigste billet koster kr. 3.678,- for en retur. Med indchecket bagage og to måltider ombord er prisen kr. 4.678,-.

Qatar Airways øger på København igen
Qatar Airways øger fra 14 til 18 ugentlige afgange på ruten mellem Doha og København. Det skriver branchesitet check-in.dk.

Flyselskabet har i forvejen to daglige afgange, men på mandage, onsdage, fredage og søndage indsættes nu en tredje afgang.

Den øgede frekvens gør det endnu nemmere at komme videre til Thailand og det øvrige Sydøstasien. Qatar Airways flyver fra basen i Doha til Krabi, Phuket, Chiang Mai og Bangkok, som flyselskabet har hele fem daglige afgange til.

Qatar Airways har også direkte ruter til både Hanoi og Ho Chi Minh City i Vietnam fra Doha.

Check-in.dk skriver desuden, at Qatar Airways også åbner en ny rute mellem Gøteborg og Doha. Det kunne være interessant, hvis flyselskabet også fik øje på Billund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *