Spis som en lokal på Phuket

Phuket er ikke kun en drømmedestination for sol- og strandfreaks, men også for madelskere. I Phuket By får du den mest autentiske mad, og det er faktisk muligt at sætte tænderne i retter, som du kun kan få her.

Takket være byens spændende historie med bl.a. europæiske og kinesiske handelsrejsende, har Phuket By noget originalt over sig. De senere år er byen blevet trendy og ikke blot et sted man kører forbi – det er her man tager hen, hvis man vil prøve noget andet end det sorgløse liv langs de dejlige strande.

Her er adskillige templer, helligdomme og gamle portugisiske huse i kolonistil. Mange af de specielle kinesiske købmandshuse er i dag indrettet som coffeeshops, hoteller og restauranter, og det er i sidstnævnte, vi går på opdagelse i det kinesiske hokkien-køkken.

 

Mee Hokkien Ko Tee

Ko Tee og hans søster driver restauranten Mee Hokkien Ko Tee, der kun sælger nudler hokkien-style. Restauranten har kun seks borde, så af og til må man sidde sammen med de lokale, men det er jo blot en bonus. Ko Tees suppe er en smagsoplevelse ud over det sædvanlige og koster kun 45 baht. Hvor: Ved siden af Ban Bang Nieo kommuneskole (Soi Ton Pho), ikke langt fra Bang Nieo-helligdommen

 

O-tao

Ikke langt fra Ko Tee ligger O-tao, der også serverer hokkienmad.  Sonthaya Mitmutang åbnede sin restaurant for mere end tre årtier siden og bruger opskrifter fra hendes mands familie, der også er hokkienkineser. Hvor: Takua Thong (lille gyde tæt ved Ko Tee restaurant)

 

Juan Hiang Dim Sum

Du kan også få ægte dim sum i Phuket By. Juan Hiang Dim Sum har kun 10 borde og i fire generationer har familien serveret et udvalg af dim sum, som tjeneren kommer susende med straks du har sat dig. Gør som de lokale: dyp din dim sum i Juan Hiangs egen sur-søde sauce, der er lavet af bl.a. tamarind. Hvor: Chana Charoen Road

 

Khanom Chin Pa Mai

Er du til stærk mad, så kommer vi ikke udenom Khanom Chin Pa Mai restaurant, hvor Pa Mai i 55 år har serveret khanom tin, tynde nudler, der spises sammen med hendes seks hjemmelavede curries. Du sammensætter selv din mad med nudler, curries og tilbehør for blot 30 baht. Hvor: I krydset ved Satun- og Deebok road.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *