Sydøstasien i april – her skal du rejse hen

April er en god måned at besøge Sydøstasien. Mange steder er det en overgangsmåned fra den tørre tid til den våde periode, men der er også områder, hvor april er højsæson.

Uanset om du er til ren badeferie eller ønsker at krydre rejsen med spændende historie og kulturelle seværdigheder, så kan du få inspiration til, hvor du kan rejse hen i Sydøstasien i april.

 

Phuket

Vejret: Jeg har besøgt Phuket flere gange i april og altid med godt vejr. Men det er også en måned, hvor en byge eller to bestemt ikke kan udelukkes. Temperaturen ligger på 30-32 °C og der falder ca. 100 mm regn.

Derfor: Phuket er Thailands mest populære rejsemål. Øen er forholdsvis stor og nok mest kendt for sine veludviklede feriebyer med et kæmpe udvalg af barer, restauranter, hoteller og indkøbsmuligheder.

Du kan også finde mere rolige strandområder eller vælge at bo i Phuket By, der har masser af spændende historie og øens bedste spisesteder. Phuket er alsidig og kan være præcis som du ønsker. Her er aktiviteter for både børn og voksne med gode udflugtsmuligheder til paradisøer og smuk natur.

Forslag til hoteller: Lub d (Budget) • Navatara Resort (Mellemklasse) • Avista Grande MGallery (Luksus)

Nærmeste lufthavn: Phukets internationale lufthavn, der har koden HKT. Flyselskaber med ruter til Phuket et bl.a. Emirates, Thai Airways og Qatar Airways. Du kan booke lufthavnstransfer her.

Phuket har mange gode strande – her Kata Beach

 

Quy Nhon

Vejret: April er en af de tørreste og mest solsikre måneder i Quy Nhon. Du kan forvente temperaturer omkring 30 °C og ca. 65 mm regn.

Derfor: På trods af, at byen har nogle af Vietnams bedste strande, så er Quy Nhon ikke særlig kendt. Det bliver der ganske sikkert lavet om på inden længe. Blandt rygsækrejsende er byen allerede en af Vietnams små hemmeligheder, hvor du finder et hyggeligt byliv og autentisk atmosfære.

Men ingen ferieby uden god strand, og det har Quy Nhon i høj grad. Bystranden er smuk, men ikke specielt badevenlig. Til gengæld er der i nærheden skønne strandområder, der nok skal tilfredsstille de fleste.

Men Quy Nhon’s intense byliv med dejlige restauranter og østerlandske pagoder er også med til at gøre  byen til et af de mest lovende turistområder.

Forslag til hoteller:Nam Thu Hotel (i byen) • Life’s A Beach (ved stranden)

Nærmeste lufthavn: Quy Nhon har en mindre lufthavn med en lille håndfuld indenrigsruter – bl.a. til Hanoi og Ho Chi Minh City. Lufthavnen har koden UIH. Der er ca. 215 km til lufthavnen i Nha Trang, der har væsentlig flere ruter.

Lille del af Ky Co Beach ved Quy Nhon

 

Phnom Penh – Cambodja

Vejret: April er en varm måned i Phnom Penh. Temperaturen ligger pænt over 30 °C og kan nogle dage snige sig helt op på 35 °C. Der falder ca. 80 mm regn i april, som er mest solsikker i starten af måneden.

Derfor: Cambodjas hovedstad Phnom Penh står måske ikke på din ønskeliste, men byen er et spændende bekendtskab og har seværdigheder til mange dage.

Først og fremmest skal du høre mere om historien under De Røde Khmerer, der skabte skræk og rædsel i Cambodja. I Phnom Penh står torturfængslet Toul Sleng og massegravene ved Killing Fields som vidnesbyrd om de forfærdelige år.

Du skal også besøge de farverige markeder, det flotte kongepalads og det gode nationalmuseum. Phnom Penh ligger ved Tonle Sap-floden, hvor promenaden her er et fint sted til en slentretur, inden du kan spise god mad på en af de hippe cafeer eller franskinspirerede bistroer.

Forslag til hoteller: Okay Palace Hotel (Budget) • Saravoan Royal Palace (Mellemklasse) • Palace Gate Hotel & Resort (Luksus)

Nærmeste lufthavn: Phnom Penhs internationale lufthavn, der har koden PNH. Herfra er der direkte ruter til bl.a. Bangkok og Ho Chi Minh City.

Del af det kongelige palads i Phnom Penh

 

Koh Phangan – Thailand

Vejret: April er en rigtig god måned at besøge Koh Phangan. Øen får masser af sol, men en eftermiddagsbyge nogle dage kan ikke udelukkes. Temperaturen ligger på 31-33 °C.

Derfor: Koh Phangan er perfekt til en badeferie i Thailand. Øen har adskillige fremragende paradisstrande med mulighed for at bo beach front i f.eks. villa, hytte eller bungalow. Koh Phangan er kuperet med flere små bugter, der kun kan nås fra vandsiden, hvilket giver en følelse af øde ø.

Der er ikke de store udflugtsmuligheder, men Koh Phangan er til gengæld berømt for sit full moon party, der finder sted en gang om måneden. Er du ikke til fest og farver, så kan du roligt rejse til øen alligevel – festen er isoleret til den sydøstlige del af Koh Phangan. Du kan kan kombinere Koh Phangan med Koh Tao og Koh Samui.

Forslag til hoteller: Phangan Rainbow Bungalows (Budget) • Santhiya Koh Phangan Resort & Spa (Mellemklasse) • Anantara Rasananda Koh Phangan Villas (Luksus)

Nærmest lufthavn: Koh Samui lufthavn, der har koden USM. Herfra er der forbindelse til bl.a. Bangkok og Singapore. Du kan booke transport i Thailand her.

Den lækre Hat Rin Beach på Koh Phangan

 

Sabah (Borneo) – Malaysia

Vejret: Sabah ligger i troperne og får nedbør alle måneder. Der er dog forskel på, hvor meget regn, der falder året rundt. April er en rigtig god måned at besøge Sabah – du får masser af sol, men en byge kan ikke udelukkes. Temperaturen ligger på ca. 30-32 °C.

Derfor: På den østlige del af Borneo hedder provinsen Sabah, der er kendt for sine fantastiske naturoplevelser. Mest kendt er Sukau Rainforest, hvor du kan overnatte og sejle på floderne. Her er der god mulighed for at se næseaber.

Sepilok er et andet sted med imponerende regnskov. I det populære besøgscenter kan du opleve halvvilde orangutanger og tage en tørn som frivillig i arbejdet med at beskytte den truede menneskeabe. Sabah er også til dig, der søger aktiv ferie. Du kan bestige Mount Kinabalu og/eller tage med på snorkel- eller dykkerture.

De største byer i Sabah er Sandakan og Kota Kinabalu, hvor især sidstnævnte er populær til nogle dages strandferie inden rejsen går videre.

Forslag til hoteller (Kota Kinabalu): AC Residence (Budget) • Holiday Inn Express Kota Kinabalu City Centre (Mellemklasse) • Shangri-La Rasa Ria (Luksus)

Nærmeste lufthavn: Kota Kinabalu internationale lufthavn, der har koden BKI. Der er ruter til bl.a. Singapore og Kuala Lumpur.

Der venter fantastiske naturoplevelser på Borneo

 

Phan Thiet/Mui Ne – Vietnam

Vejret: April er en rigtig god måned at besøge Phan Thiet. Der falder kun ca. 60 mm regn og du kan forvente masser af sol med temperaturer på 31-33 °C.

Derfor: Ca. 3-4 timers kørsel nordøst for Ho Chi Minh City ligger byen Phan Thiet, der både tiltrækker lokale og udenlandske turister. Selvom Phan Thiet har en glimrende strand, så er det ved den meget mindre by Mui Ne, ca. otte kilometer mod nord, hotellerne ligger på stribe.

Byen har længe været kendt af alverdens kitesurfere, der udnytter den stærke blæst og de store bølger. Strandvejen er faktisk Mui Ne’s eneste vej, men her ligger til gengæld et kæmpe udvalg af hoteller, restauranter, barer og butikker.

I dag har pakketuristerne overtaget det populære ferieområde, men der er også plads til backpackerne og den lille oprindelige fiskerby, hvor du kan indsnuse lidt lokalstemning.

Forslag til hoteller: Mui Ne Beach Hotel (Budget) • Hoang Ngoc Resort (Mellemklasse) • Anantara Mui Ne Resort (Luksus)

Nærmeste lufthavn: Ho Chi Minh Citys internationale lufthavn (Tan Son Nhat), der har koden SGN. Herfra er der ruter til bl.a. Hanoi, Bangkok og Singapore. Du kan booke lufthavnstransfer her.

De karakteristiske fiskebaljer på den nordlige del af Mui Ne Beach

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *