Sydøstasien i februar – her skal du rejse hen

I februar fortsætter højsæsonen i store dele af Sydøstasien, hvor det varme og solrige vejr også betyder højere priser og mange turister. Vælger du at rejse efter vinterferien i uge 7, er der dog rigtig gode muligheder for at finde billigere hoteller og flybilletter.

Februar er et rigtig godt valg til ferien i Thailand, Laos, Vietnam og Cambodja, men der er flere andre steder med godt vejr i den sidste vintermåned, hvor kulden raser i Danmark.

Uanset hvor og hvornår i Sydøstasien du ønsker at rejse, så sidder vi klar til at hjælpe dig af sted på drømmerejsen. Kontakt os på info@thailandrundt.dk eller se mere om vores rejser til bl.a. Thailand, Bali, Vietnam, Cambodja og Malaysia.

 

Chiang Mai – Thailand

Vejret: I februar ligger dagtemperaturen i Chiang Mai på over 30 °C. Det er sidste chance for at besøge Thailands andenstørste by inden termometret rammer 35 °C i forårsmånederne, og landmænd begynder at brænder markerne af. Det betyder ofte smog og farlig luft over byen.

Derfor: Chiang Mai har en charmerende gammel bydel med masser af flotte templer. Det er også en by, hvor du finder lækker mad og god shopping – prøv blot at besøge natmarkedet eller det gigantiske søndagsmarked.

Mange bruger Chiang Mai som udgangspunkt for oplevelser i hele Nordthailand, der bl.a. byder på smuk natur, etniske minoriteter og masser af kulturelle oplevelser. I februar kan du desuden opleve den flotte blomsterfestival med parader og smukke opsætninger.

Andre gode steder i området: Hele Thailand, Det nordlige Laos og Vietnam

Et af Chiang Mais flotte templer – Wat Phra Singh

 

Penang – Malaysia

Vejret: Øen Penang i det nordlige Malaysia har nogenlunde samme klima som Sydthailand. En enkelt byge eller to må forventes i februar, der ellers er den tørreste måned på Penang. Forvent temperaturer på 30-32 °C.

Derfor: Penang skal besøges for hovedbyen Georgetown. Det er en af mine favoritbyer i Sydøstasien, som skal have den største anbefaling. Georgetown byder på fremragende mad, spændende historie og hyggelige smalle gader med huse fra kolonitiden.

I forhold til mange andre byer i denne del af verden, så er Georgetown stille og perfekt at udforske til fods. Byen er en smeltedigel af kulturer og især bor her mange kinesere, der i februar fejrer nytår – en rigtig god oplevelse.

Andre gode steder i området: Langkawi, Koh Lipe (og resten af Thailand) og vestkysten af Malaysia.

Georgetown har mange hyggelige gader med huse fra kolonitiden

 

Koh Mook – Thailand

Vejret: Også i Sydthailand er vejret godt i februar. På Koh Mook syd for Koh Lanta kan du forvente 31-33 °C og stort set ingen nedbør. Solen skinner som regel fra en skyfri himmel i februar.

Derfor: Jeg kalder ofte Koh Mook Thailands venligste ø. Her bliver du mødt af en utrolig gæstfri og imødekommende befolkning, der i århundreder har ernæret sig ved fiskeri. Turismen er begrænset, og det er et sted, hvor du kan komme helt tæt på de lokale.

Strandene er generelt ramt af tidevandet, men på både Sivalai Beach og Charlie Beach er der mulighed for at bade dagen lang. Mens mange steder i Thailand er overrendt af turister i februar, så tag til Koh Mook, der er en helt anden verden.

I den sidste vintermåned omkring Valentinsdag bliver der i øvrigt afholdt Trang Underwater Wedding Ceremony, hvor brudepar bliver viet 12 meter under havoverfladen.

Andre gode steder i området: Koh Lanta, Koh Lipe, Krabi, Langkawi og Penang.

Bungalow på Sivalai Beach Resort på Koh Mook

 

Luang Prabang – Laos

Vejret: Det nordlige Laos har lækkert vejr fra november til marts. Februar er en rigtig god måned at besøge Luang Prabang – der kommer kun ganske lidt regn, og temperatuen er til at holde ud inden det bliver rigtig varmt i marts og april.

Derfor: Den gamle kongeby er endnu et af mine favoritsteder i Asien. Her finder du ikke kun ældgamle templer, men også en lang række charmerende træhuse fra den franske periode. Du finder også god mad, fremmedartede markeder og en yderst gæstfri befolkning.

Og så er der beliggenheden ud til Mekongfloden, der løber gennem jungleklædte bjerge – Luang Prabang er ganske enkelt et helt fantastisk sted. Som mange andre steder i Sydøstasien bliver der også i Luang Prabang afholdt Marha Puha – en festival, der markerer en af Buddhas vigtigste taler. Omkring templerne vil du kunne se parader og høre munkenes intense messen.

Andre gode steder i området: Det øvrige Laos, Thailand, Vietnam og Cambodja.

I Luang Prabang er det helt almindeligt at se de buddhistiske munke i gaderne

 

Koh Rong – Cambodja

Vejret: Koh Rong ligger omtrent midt mellem øerne Phu Quoc (Vietnam) og Koh Kood i Thailand. Det betyder tørt vejr og temperaturer på 28-30 °C i februar. Koh Rong kan besøges fra december til marts/april, men februar er den måned, der får mindst nedbør – blot 10-20 mm.

Derfor: Koh Rong-øerne, der består af Koh Rong og den mindre Koh Rong Sanloem, ligger ud for kysten ved Sihanoukville. De to øer har fremragende strande med hvidt sand og krystalklart vand.

Også her kom backpackerne først, men i dag er Koh Rong-øerne for alle. Udvalget af forretninger og spisesteder er dog begrænset – her handler det om strandliv i verdensklasse.

Andre gode steder i området: Det øvrige Cambodja, Thailand og Vietnam.

Koh Rong i Cambodja har strande i verdensklasse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.