Sydøstasien i juli – her skal du rejse hen

Man siger ofte, at det er regntid i Sydøstasien om sommeren. Sådan er det da også mange steder, men der er masser af muligheder for at få en solrig sommerferie i Østen.

Uanset hvor og hvornår i Sydøstasien du ønsker at rejse, så sidder vi klar til at lave et gratis og uforpligtende rejseforslag til dig. Kontakt os på info@thailandrundt.dk eller se mere om vores rejser til bl.a. Thailand, Bali, Vietnam, Cambodja og Malaysia.

 

Koh Tao – Thailand

Vejret: Koh Tao ligger i Thailandbugten, og sammen med naboøerne Koh Samui og Koh Phangan er det et af de bedste steder at tage hen i Thailand om sommeren. Temperaturen ligger på 30-34 °C, og der falder ca. 100 mm regn – primært som eftermiddagsbyger.

Derfor: Koh Tao er Thailands dykkercentrum. Området er kendt for sin artsrigdom med mulighed for at dykke med f.eks. hvalhajer. Men du behøver ikke være dykker for at rejse til Koh Tao. Øen har lækre strande med krystalklart vand, og på den uudviklede østside kan du bo lidt afsides i fantastiske omgivelser. Koh Tao har en ungdommelig atmosfære og er et af de bedste steder i Thailand at snorkle fra stranden.

Andre steder i området: Som nævnt Koh Samui og Koh Phangan, men også Hua Hin og River Kwai på fastlandet.

Koh Tao har fantastiske strande

 

Hoi An – Vietnam

Vejret: Hoi An har rigtig godt vejr i sommermånederne. Her kommer regnen først for alvor i september. Juli er måneden med flest solskinstimer og du kan forvente temperaturer på 30-33 °C.

Derfor: Som jeg har skrevet mange gange før, så er Hoi An Vietnams mest charmerende by. Beliggenheden ud til floden og den bilfri gamle bydel med de historiske huse fra dengang Hoi An var et vigtigt handelscentrum er grund nok til at besøge byen. Men her er også god mad, fremragende shopping og mulighed for spændende udflugter i omegnen. Timer du dit besøg, kan du deltage i den månedlige lanternefestival (fuldmånefest), hvor tusindvis af lanterner bliver tændt for at ære forfædrene.

Andre steder i området: Nord- og Centralvietnam

Hoi An er Vietnams mest charmerende by

 

Lombok – Indonesien

Vejret: Indonesien omkring Bali, Gili og Lombok har bedst vejr om sommeren. Temperaturen ligger på 30-32 °C og med ca. 40 mm regn er juli en af de tørreste måneder på Lombok.

Derfor: Du har måske besøgt Bali, men naboøen Lombok er anderledes. Her er befolkningen overvejende muslimsk, og primært på den nordlige del af øen lever sasakkerne – et naturfolk med en spændende historie og kultur. Lomboks turisme er koncentreret på den nordvestlige del af øen omkring byen Senggigi, der består af flere strande langs kysten. Man skal ikke besøge Lombok for natteliv og forlystelser, men for de fantastiske naturoplevelser i det bjergrige nord og de næsten øde strande på sydkysten.

Andre steder i området: Bali, Lombok, Rinca, Flores, Borneo og det meste af Java.

Vandfaldene i Senaru på Lombok er helt fantastiske

 

Tioman – Malaysia

Vejret: Den østlige del af den malaysiske halvø skal besøges om sommeren. Det er den tørreste tid på året, men en regnbyge kan ikke udelukkes. Temperaturen i juli ligger på 30-32 °C.

Derfor: Det kan siges kort. På Tioman handler det udelukkende om de superlækre strande med kridhvidt sand og krystalklart vand. Det er her, du kan bo på stranden og få masser af kvalitetstid med familie og venner.

Andre steder i området: Malaysias østkyst, Borneo og Bali, Gili og Lombok

Strandene på Tioman er ren bounty

 

Hua Hin – Thailand

Vejret: Hua Hin er et af de steder i Thailand, der er glimrende til en sommerrejse. En byge eller to må forventes, men du vil helt sikkert også opleve masser af sol.

Derfor: Hua Hin er et af Thailands mest kendte rejsemål. Her finder du primært større resorts, der vil være perfekte til familieferien. Strandene er ikke noget særligt, men til gengæld har byen god shopping, en lang række forlystelser og masser af barer og restauranter. Hua Hin ligger desuden perfekt for spændende udflugter til nationalparker, historiske områder og ikke mindst hovedstaden Bangkok, der er et overflødighedshorn af muligheder.

Andre steder i området: Bangkok, River Kwai og øerne i den vestlige Thailandbugt – Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan.

Hua Hin er en af Thailands populære feriebyer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *