Trekking i Thailand – en sjov og spændende oplevelse

Det har i årevis været populært at tage på trekking i Thailand. Især i de kuperede skovområder omkring Chiang Mai og Chiang Rai har turisterne iført sig vandresko og rygsæk for at opleve naturen og de spændende bjergstammer, der lever i området.

Selvom de etniske minoriteter har en levevis, der er fjern fra vores egen og ofte bor lidt afsides, så skal man ikke forvente at opleve mennesker, der aldrig har set turister. Beboerne har scootere, nogle endda biler, og i de små landsbyer er der lavet sovesale til trekkerne, der er hyppige besøgende.

Alligevel kan en trekkingtur til bjergstammerne byde på rigtig gode oplevelser og ikke mindst et møde med spændende kulturer. Alt synes at være anderledes; fra den enkle mad tilberedt af råvarer fra skoven og de farverige klædedragter til den knivskarpe opdeling af huslige pligter.

Og så er der de primitive redskaber og landsbyboerne, der synes temmelig reserverede. En reserverethed, der ofte bunder i den manglende evne til at kommunikere. Nogle går simpelthen, når de ser dig trave rundt i landsbyen, men der er heldigvis også nogle, der med fagter prøver at gøre sig forståelige.

Jeg kan kun anbefale at tage på en trekkingtur i Thailand eller et andet sted i Sydøstasien. Det er spændende og givende, og så vil et besøg i en af de små landsbyer uden tvivl få dig til at filosoferer over dit eget liv.

Du kan tage på trekking i Nord- og Vestthailand. Hvilket område, der er bedst, er der delte meninger om, men de mest benyttede ruter ligger omkring Chiang Mai. Af samme grund har mange Chiang Rai som deres favorit, mens andre hellere tager til Umphang eller Mae Hong Son.

 

Sådan kommer du afsted

Trekking i Thailand er en stor oplevelse. Med lidt hjemmearbejde kan du sørge for at få så god en oplevelse som mulig. Vil du være næsten helt sikker på ordnede forhold, så kan du booke trekking hjemmefra hos et rejsebureau.

Men der er også masser af muligheder for at købe en trekkingtur i Thailand – det er ofte billigere – især hvis du køber turen hos trekkingbureauet, der arrangerer trekkingen og ikke hos en agent, f.eks. et guesthouse.

Det er vigtigt at finde et godt og seriøst trekkingbureau – det bedste er at forhøre sig hos andre rejsende om deres erfaringer. Følgende kan du spørge bureauet om:

 

Sværhedsgrad

Hvor hård er trekkingen? Hvordan er terrænet og hvor mange timer pr. dag trekker man? Det er vigtigt, at man vælger en trekking, der passer til ens kondition. Er det for hårdt, har man kun fokus på at “overleve” og går dermed glip af den smukke natur.

 

Antal personer i gruppen

Hvor mange er der i trekkinggruppen? Udover guiderne bør der maks. være 10-12 personer i en trekkinggruppe. Det er ofte små byer der besøges – for mange turister i byen samtidig ødelægger atmosfæren. Et tillægsspørgsmål kunne være om der er andre trekkinggrupper i byen samtidig.

 

Pris, program og hvad skal du selv medbringe

Hvad er inklusiv i prisen? Hvor starter trekkingen, og hvor slutter den. Med andre ord: Bliver du hentet på dit hotel og sat af samme sted når trekkingen er slut? Er alle måltider inklusiv? Er der rygsæk eller sovepose til rådighed – enten til låns eller leje?

 

Sikkerhed

Hvordan er sikkerheden? Er guiden officiel turistguide? Er gruppe og rute registreret hos politiet? Kan guiden førstehjælp? Bærer man redningsvest ved rafting? Er du forsikret? Og husk så at undgå trekkingfirmaer, der stadig har elefantridning på programmet!

Trekking i Thailand

Trekking i Thailand

trek-5

trek-2

trek-4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *