Til Thailand igen? Disse steder skal du besøge

For mange er Thailand synonymt med Phuket, Ao Nang eller Hua Hin. De populære turistområder er ofte det sikre valg, men Thailand er andet og meget mere end de tre klassiske rejsemål.

Drømmer du om at se noget andet i Thailand, men ikke ved, hvor du skal tage hen, så læs med herunder. Jeg har plukket en række spændende steder ud, hvor du skal kigge langt efter skræddere, kedelige turistrestauranter og resorts så store som byer.

Der er selvfølgelig mange andre fantastiske steder i Thailand, men går du med tanken om at rejse på egen hånd for at opleve smuk natur og lækre paradisstrande langt væk fra de store turistområder, så spring ud i det.

Det er nemt selv at rejse rundt i Thailand, hvor dit hotel/guesthouse eller et af de mange tourbureauer kan hjælpe dig videre til din næste destination. Læs mere i indlægget Transport i Thailand.

 

Koh Kradan

Kridhvide sandstrande og krystalklart turkisblåt vand. Sådan er Koh Kradan, der ligger syd for Koh Lanta. Her handler det om ægte badeferie! Lokalliv er her ikke noget af, men til gengæld har du alle muligheder for at opleve et ægte tropeparadis. Øen har kun seks hoteller, som ligger direkte ud til stranden, hvor der er rigtig god snorkling.

Hvornår: Besøg Koh Kradan fra november til april. Nærmeste lufthavn: Trang. Hvor skal du bo: Coral Garden ResortSevenseas Resort

Koh Kradans østkyst består af en kilometerlang næsten øde paradisstrand

 

Lanjia Lodge

Nordthailand er noget særligt, og det er mødet med bjergstammerne også. Dem kan du komme helt tæt på ved Lanjia Lodge, der har fire store rustikke hytter med enkle hyggelige værelser.

Fra den fælles terrasse er der en fantastisk udsigt over Laos og Mekongfloden, hvor især solopgangene er i en klasse for sig. Du bor smukt lige midt i en lahu-landsby, og det er dem, der sørger for, at du får en uforglemmelig oplevelse i Nordthailand.

Hvornår: Besøg Lanjia Lodge fra november til marts. Nærmeste lufthavn: Chiang Rai. Hvor skal du bo: Lanjia Lodge

Smuk udsigt fra fællesterrassen på skønne Lanjia Lodge

 

Khao Sok Nationalpark

Jo, Khao Sok Nationalpark er opdaget, men prøv nu at blive nogle dage for at opleve parkens mindre besøgte områder. Du skal unde dig selv at bo i luksustelt på flåder i Chiaw Lan-søen.

Her kan du trekke i junglen, tage en dukkert i søen eller snuppe en kajak for at spotte dyr ved bredden. Ofte vågner du op til gibbonabernes kalden – det er ganske enkelt en magisk oplevelse og et af mine bedste ferieminder.

Hvornår: Året rundt. Nærmeste lufthavn: Phuket (alternativt Krabi). Hvor skal du bo: Elephant HillsOur Jungle House

Solnedgang fra Elephant Hills Rainforest Camp på Chiaw Lan-søen

 

Koh Lipe

Hvor er alle de kridhvide sandstrande med vand så klart som i en swimmingpool? De strande, du ofte ser på rejsebureauernes hjemmesider findes på Koh Lipe! Paradiset i det sydligste Thailand er en af mine absolutte favoritøer, og selvom Koh Lipe ikke længere er en hemmelighed, så er øen bare noget HELT andet end de populære turistbyer.

Hvornår: Besøg Koh Lipe fra november til april. Nærmeste lufthavn: Hat Yai (alternativt Langkawi i Malaysia). Her skal du bo: Wapi ResortCastaway ResortMali Resort

Koh Lipe er et ægte bountyparadis

 

Sametnangshe

Blot en times kørsel fra Phuket Lufthavn ligger Sametnangshe, som er blevet berømt for sit udsigtspunkt. Her kan du opleve fantastiske solopgange over Phang Nga Bugten og tage på opdagelse i mangrovens små fiskerlandsbyer.

Tidligere var det kun muligt at overnatte i telt ved udsigtspunktet, men i dag ligger der også det lille hotel Sametnangshe Boutique, der har dejlige værelser. Det er her du skal bo!

Hvornår: Besøg Sametnangshe fra november til april. Nærmeste lufthavn: Phuket. Hvor skal du bo: Sametnangshe Boutique

Solopgang over Phang Nga-bugten fra Sametnangshe Boutique

 

Pai

Tilbage til Nordthailand, hvor byen Pai i årevis har været centrum for skæve eksistenser og alternativ livsstil. Alle er dog velkomne i Pai, hvor du på trods af byens beskedne størrelse finder et pænt udvalg af barer og restauranter.

Du kan bo smukt i naturen, trekke i skoven, besøge bjergstammer og opleve den smukke solnedgang ved Pai Canyon. Er du til yoga- og meditationskurser er Pai også det helt rigtige sted at tage hen.

Hvornår: Besøg Pai fra november til marts. Nærmeste lufthavn: Chiang Mai. Hvor skal du bo: Pai Country HutPairadise GuesthousePai Village Boutique Resort

Kho Ku So – en 800 meter lang bambusbro, der snor sig gennem rismarkerne, er blot en af oplevelserne i Pais omegn

 

Koh Mook

Lille Koh Mook tæt på fastlandet syd for Koh Lanta har et fiskersamfund med en utrolig venlig og gæstfri befolkning. På en lang række af af øens overnatningssteder har man de lokale som naboer, og det er spændende at følge med i deres hverdag.

Koh Mook har også et par glimrende strande, men du har også mulighed for at tage på opdagelse i øhavet. Det er på Koh Mook, det står helt klart, at Thailand er meget andet end turistmylder og store resorts.

Hvornår: Besøg Koh Mook fra november til april. Nærmeste lufthavn: Trang. Her skal du bo: Sivalai Beach ResortMook Montra Seaside Resort

Dejlige Charlie Beach på Koh Mooks sydvestkyst

 

Koh Jum

Hvor mon alle turisterne er henne? Beliggende mellem Krabi, Koh Lanta og Koh Phi Phi bliver Koh Jum ofte forbigået. Underligt nok, for her er alle muligheder for at bo i bungalow direkte på stranden.

Koh Jum er en ø, hvor du ikke kan undgå at komme ned i tempo – her er ingen seværdigheder, men til gengæld er du sikker på at få masser af fred og ro.

Hvornår: Besøg Koh Jum fra november til april. Nærmeste lufthavn: Krabi. Hvor skal du bo: Koh Jum Beach VillasKoh Jum Resort

Der er mange muligheder for at bo på stranden på Koh Jum

 

Phuket By

Strand er her ikke, men Phukets hovedby er til gengæld fancy butikker, spændende historie og masser af lækker mad. Men der er mere at komme efter i den by som langt de fleste af øens turister overser. F.eks. kinesiske templer og pastelfarvede huse, der er lige til Instagram. Phuket By er autentisk og har oplevelser til flere dage.

Hvornår: Besøg Phuket By fra november til april. Nærmeste lufthavn: Phuket. Hvor skal du bo: The Memory at On On HotelShunli HostelBook a bed Poshtel

I Phuket By ligger mange gamle sino-portugisiske huse

 

Koh Yao Noi

Som Koh Mook er også Koh Yao Noi et sted, hvor du kan komme tæt på de lokale. Øen er dog noget større og et rigtig godt udgangspunkt for ekspeditioner i Phang Nga Bugten, hvor du bl.a. finder smuk natur og lækre strande.

Du kan også tage cykel eller scooter rundt på øen for at opleve Koh Yao Nois små fiskersamfund, der er en helt anden verden end de travle ferieområder.

Hvornår: Besøg Koh Yao Noi fra november til april. Nærmeste lufthavn: Phuket (alternativt Krabi). Her skal du bo: Paradise Koh YaoHill House

Koh Yao Noi ligger smukt i Phang Nga Bugten

4 comments

 1. Vi er en familie på 4 (børn 12 + 15 år), som skal afsted over jule og nytår i 2023/24.
  Først 1 uge på Phuket, som er planlagt, dernærst 1 uge på en anden ø med lækre strande, mulighed for snorkling og afslapning. Til sidst 3-4 dage i Bangkok hvor vi flyver hjem fra.
  Kan du anbefale steder til den mellemste uge?
  Drømmer om Koh Lipe, men syntes transport virker uoverskueligt.

  1. Hej Rikke. Koh Lipe ligger ganske rigtigt lidt afsides. Fra Bangkok er det en dagsrejse, men fra Phuket, hvor I opholder jer, vil det tage ca. 6 timer med færge/speedbåd. Der er direkte færge, hver dag i højsæsonen – f.eks. med Tiger Line. Afgangene til sæsonen 2023/24 er vist ikke sat til salg endnu.

   Fra Koh Lipe til Bangkok kan I nemt booke speedbåd/minivan til lufthavnen i Hat Yai hos et af tourbureauerne. Jeres hotel kan garanteret også hjælpe. Flybilletter fra Hat Yai til Bangkok kan I booke hos f.eks. AirAsia.

   AirAsia har i øvrigt en combibillet fra Koh Lipe, der inkluderer speedbåd, transport fra havn til lufthavn og flybillet til Bangkok. Den har jeg selv benyttet og det gik fint. Du kan booke billetten online. Husk at indtaste Lipe som departure og ikke Hat Yai.

   Et alternativ til Koh Lipe kunne være Koh Ngai og Koh Kradan. Begge øer har rigtig lækre strande, men stort set ingen barer/cafeer/spisesteder udenfor hotellerne. Der er også Koh Mook, her er strandende dog ikke helt så gode, men til gengæld er der liv udenfor hotellerne.

 2. Hej – og tak for god rejse-info 👍🏻👍🏻 mangler lidt info om Koh Lanta? Vi er voksent par, som har svært ved at vælge mellem Koh Yao Noi og Koh Lanta….. drømmer om komfortabel hytte ved stranden, men også mulighed for at komme lidt ud på scooter-tur samt vil gerne spise godt 😉 Hvad tænker du vi skal vælge? Og hvilken ø er lettest at komme til fra fx Krabi (vi flyver fra Bangkok.) mvh Marianne

  1. Hej Marianne. Du kan finde info om Koh Lanta her: https://thailandrundt.dk/omraader-thailand/koh-lanta/

   Koh Lanta og Koh Yao Noi er to ret forskellige øer. Mens Koh Lanta er fuldt etableret ferieø med et stort udvalg af barer, spisesteder og hoteller, så er udvalget ret begrænset på Koh Yao Noi. Her har du til gengæld mulighed for en lidt mere autentisk oplevelse.

   Transporttiden fra Krabi lufthavn vil sandsynligvis være hurtigst til Koh Lanta. Det afhænger lidt af om I skal vente på båden til Koh Yao Noi. De sejler ca. hver time i højsæsonen. Færgen fra fastlandet til Koh Lanta tager 5-10 minutter og sejler i pendulfart.

   Du skriver I vil spise godt – som nævnt er udvalget af spisesteder udenfor hotellerne begrænset på Koh Yao Noi. Begge steder er glimrende til en scootertur rundt på øen.

   I skal gøre op med jer selv om det skal være en mere etableret turistø eller en mere rolig og autentisk oplevelse på Koh Yao Noi, I ønsker.

   Mange hilsner fra Carsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *