Transport til Koh Yao Noi og Koh Yao Yai – sådan gør du

De to Koh Yao-øer, Koh Yao Noi og Koh Yao Yai, har i årevis passet sig selv, men flere og flere turister har nu fået øjnene op for de to skønne øer.

Beliggende mellem turistfavoritterne Krabi og Phuket tilbyder øerne en helt anden slags ferie. Her går livet sin stille gang, og udvalget af f.eks. hoteller og restauranter er stærkt begrænset. Til gengæld kan Koh Yao-øerne tilbyde fred og ro i et autentisk miljø.

Selvom infrastrukturen på øerne flere steder er temmelig dårlig, så er det forholdsvis nemt at komme til Koh Yao fra både Krabi og Phuket.

 

Fra Phuket

Det er fra den lille havn ved Bang Rong på Phuket bådene primært sejler til Koh Yao Noi og Koh Yao Yai. Fra klokken ca. 7.30 om morgenen til sen eftermiddag sejles der i højsæsonen mindst en gang i timen. På Koh Yao Noi lægger båden til ved Manoh på sydkysten, mens den lægger til ved Klong Hia på Koh Yao Yais nordkyst.

Nogle afgange er med speedbåd, andre med longtailbåd. Speedbåden tager ca. 30 min og koster 200 baht, mens longtailbåden tager en time og koster 120 baht. Nogle afgange gør stop ved begge øer.

Bemærk: ved havnen i Bang Rong skal der betales en p-afgift på 10 baht.

Fra Phuket sejler også en mindre bilfærge fra Chianwanich-molen ved Phuket by til Loh Jark-molen på Koh Yao Yai. Der er afgang tre gange om dagen – dog ikke fredag.

 

Fra Krabi

Fra Krabi til Koh Yao-øerne kan du både benytte “havnene” ved Tha Len og Nopparat Thara. Der er dog langt flest afgange fra Tha Len, der ligger ca. 35 km fra Krabi By. Fra Nopparat Thara er der kun meget meget få daglige afgange.

Med andre ord: vil du sejle fra Nopparat Thara, så tjek afgangstiderne på stedet – alternativt tager du båden fra Tha Len.

Alle både fra Krabi ankommer til Ta Khao på Koh Yao Noi og til Klong Hia på Koh Yao Yai. Mange både fra Krabi gør et stop på Koh Yao Noi før de sejler videre til Koh Yao Yai.

 

Ankomst til øerne

Fremme på øerne holder der som regel ladvogne klar til at køre dig til dit hotel. Du kan selvfølgelig også prøve at få dit hotel til at hente dig ved havnen. Tager du en af de lokale biler (såkaldt grisebiler, hvor du sidder på laddet), skal du regne med at betale 50-100 baht alt efter hvor langt du skal.

 

Generelt

Afgangstiderne ændrer sig fra tid til anden, og på internettet vil du uden tvivl kunne finde flere forskellige sejlplaner. Er du afsted kan det være en god idé at få dit hotel/guesthouse til at tjekke de aktuelle afgangstider og hvilken slags båd, der sejler hvornår.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *