#03 // November 2018 // Rejsenyt om Thailand & Sydøstasien

Læs bl.a. om: Koh Samet siger nej til plastik • Sri Lanka topper Lonely Planets Best in Travel 2019 • Loft over antallet af besøgende på Similanøerne

Koh Samet siger nej til plastik
Som et led i en national kampagne, opfordrer myndighederne på Koh Samet nu turisterne til at sige nej til plastik og til at opbevare deres ejendele i net og tasker, der kan genanvendes. Forretningsdrivende på øen skal nu udlevere net af stof til kunderne for at undgå forurening med plastik. Ifølge flere medier ankommer 1500 turister dagligt til Koh Samet, og de bruger i gennemsnit otte plastikposer hver under deres ophold.

Lufthavnen i Trang skal udvides
Lufthavnen i Trang i det sydlige Thailand, der primært bruges til besøg ved øerne ud for kysten skal nu udvides. I øjeblikket er der kun én terminal, der kan håndtere 300 passagerer i timen, men i fremtiden skal Trang Lufthavn have en kapacitet på 1200. AirAsia, Nok Air og Lion Air er blandt de flyselskaber, der lige nu flyver til og fra lufthavnen.

Ny chat på thailandrundt.dk
Her på thailandrundt.dk har jeg fået installeret en chat, der gør det nemmere at komme i kontakt med mig. Har I en forespørgsel på en rejse, så er I velkommen til at bruge chatten – jeg er online, når den lilla widget er synlig i nederste højre hjørne.

AirAsia er et af de flyselskaber, der benytter lufthavnen i Trang

Tag toget fra Bangkok til Phnom Penh
Har du god tid, så er det nu muligt at tage toget fra Bangkok til Phnom Penh med et togskift ved grænsen. Det har længe været muligt at køre i tog fra Bangkok til Aranya Prathet, men nu har cambodjanerne åbnet for kørsel mellem Poipet ved grænsen til hovedstaden Phnom Penh. Der køres dog kun hver anden dag på strækningen i Cambodja.

Sri Lanka topper Lonely Planets Best in Travel 2019
Lonely Planet har netop offentliggjort deres Best in Travel 2019. En liste over de rejsenål, som rejsebogsforlaget mener, man skal besøge i det nye år. På listen over bedste lande ligger Sri Lanka, der bestemt ikke er ukendt for danskerne. De senere år har bl.a. børnefamilierne fået nye muligheder ligesom nye wellness- og ecoresorts er dukket op, skriver Lonely Planet som en del af begrundelsen for førstepladsen. Her på thailandrundt.dk kan du få lavet Danmarks bedste rejser til Sri Lanka – se mere her.

De bedste flyselskaber ifølge Condé Nast Traveller
Rejsende ud af Københavns Lufthavn har mulighed for at flyve til bl.a. Sydøstasien med tre af verdens bedste flyselskaber. Ifølge rejsemagasinet Condé Nast Traveller, der primært henvender sig til luksussegmentet, er Singapore Airlines verdens bedste flyselskab efterfulgt af Emirates og Qatar Airways.

Loft over antallet af besøgende på Similanøerne
Similanøerne ud for kysten ved Khao Lak vil i den kommende sæson kun modtage 3.850 besøgende dagligt mod tidligere 7.000. Som ved Maya Bay har også miljøet omkring Similanøerne taget skade af de mange turister, der hver dag ankommer for at bade og dykke på revene.

Similanøerne får nu loft over antallet af besøgende

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *