Coronavirus i Thailand – et overblik

Det, der skulle være et kort overblik over situationen omkring Coronavirus i Thailand, er nu blevet en længere føljeton. Siden nedlukningen i marts har jeg fulgt udviklingen med fokus på turismen. Det kan du læse mere om herunder, men først lidt om situationen som den ser ud nu.

 

Situationen i Thailand lige nu

Thailand har klaret coronakrisen godt. Hurtig nedlukning, tests og en meget effektiv smitteopsporing har ført til forholdsvis få smittede. Over sommeren og ind i efteråret har der været mange uger mellem lokale smittetilfælde, men i midten af december er der konstateret flere lokale udbrud, der nu har spredt sig til store dele af landet.

Tallene pr. 23. februar 2021
• 25.599 er eller har været smittet siden februar 2020 (+488 siden 18. februar)
• 1070 modtager lægehjælp (-13 siden 18. februar)
• 83 er døde siden marts  2020 (+1 siden 18. februar)

Thailand har genåbnet i flere faser, og der er nu åbnet op for udenlandske turister. Det kræver dog en forhåndsgodkendelse og almindelige turistrejser som vi kender dem fra før coronavirus er endnu ikke muligt.

Den gode håndtering af coronakrisen har gjort, at de thailandske myndigheder tøver med at åbne grænserne for udenlandske turister. Siden sommer er det blevet diskuteret, hvordan man kan modtage udenlandske turister uden at få flere smittetilfælde i befolkningen. Der har været mange forslag, men der er endnu ikke fundet en løsning.

Dog er der åbnet en anelse op med først det såkaldte STV-visa og som jeg skrev 12. november et langtidsvisa, der også giver adgang for danskere. Det er stadig ikke muligt at få visum ved ankomst som i “gamle dage” – lige nu kræves der en forhåndsgodkendelse. Se mere om indrejse i Thailand hos den thailandske ambassade og i indlæggene fra 26. november og 18. december herunder. Se også denne infografik mht. krævede dokumenter for at rejse ind i Thailand.

Mens regeringen, økonomer og sundhedseksperter diskuterer, hvordan man kan genåbne Thailand for udenlandske turister, så lider turistindustrien. Regeringen har givet støtte til den indenlandske turisme, men det er langt fra nok til at holde hånden under bl.a. hoteller, restauranter og tourbureauer. Der tales om konkurser, millioner af arbejdsløse og et kraftigt fald i BNP.

 

Herunder følger vi udviklingen i Thailand

24. februar – 2021

4 turistdestinationer vil blive prioriteret i forhold til vaccinen

CCSA, den thailandske COVID 19-administration, siger nu, at fire områder i Thailand, der er særligt afhængige af turismen vil blive prioriteret i forhold til udrulningen af vaccinerne. Det drejer sig om Phuket, Chonburi (Pattaya), Chiang Mai og Surat Thani, hvor Koh Tao, Koh Samui og Koh Phangan ligger.

Vaccinationsprogrammet i Thailand er i øvrigt blevet forsinket. I dag ankommer de første vacciner fra både AstraZeneca og kinesiske Sinovac.

Kilde: Pattaya News


24. februar – 2021

TAT ønsker udenlandske turister tilbage i tredje kvartal

Der kommer hele tiden nye udmeldinger fra de thailandske myndigheder. Nu siger TAT, at de arbejder på en plan, der skal få de udenlandske turister tilbage i juli. TAT ønsker, at Thailand tilslutter sig det vaccinepas, som IATA (den internationale sammenslutning af flyselskaber) har udviklet. Den giver vaccinerede passagerer mulighed for indrejse uden karantæne.

Nogle af de flyselskaber, der har tilsluttet sig vaccinepasset er Emirates, Thai Airways, Qatar Airways og British Airways.

Kilde: The Nation


24. februar – 2021

Thailand overvejer at fjerne karantæne for vaccinerede turister

Thailands premierminister Prayut siger, at regeringen overvejer at fjerne den obligatoriske karantæne for vaccinerede turister. Det har regeringen ellers tidligere afvist, men både turistindustriens advarsel om et kollaps og en ny rapport fra Bloomberg, der viser, at Thailand ikke kan opnå vækst uden de udenlandske turister, har måske fået premierministeren til at genoverveje spørgsmålet.

Kilde: Bloomberg og Bangkok Post


23. februar – 2021

TAT ønsker nu vaccinepas

TAT, Det Thailandske Turistbureau, ønsker nu et vaccinepas for at få de udenlandske turister tilbage i årets fjerde kvartal. Siripakorn Cheawsamoot fra TAT siger, at et vaccinepas vil have stor betydning for en genåbning af grænserne, da mange lande allerede nu er nået langt med at vaccinere befolkningen.

“TAT planlægger at få de udenlandske turister tilbage i fjerde kvartal, men det afhænger af politikerne”, siger Siripakorn til Bangkok Post. Han tilføjer, at adskillige undersøgelser peger på, at turisterne er klar til at blive vaccinerede, hvis de får lov til at rejse. F.eks. peger han på, at 99 % af finnerne gerne vil vaccineres, hvis det betyder, at de kan rejse. Samtidig siger 68 % af deltagerne i undersøgelsen, at de ikke vil rejse til et land, hvor karantæne er obligatorisk.

“Undersøgelserne viser tydeligt, at regeringen hurtigt må lave en plan for vaccinepas. Det har mange lande allerede gjort og vi risikerer at miste markedsandele, hvis ikke vi gør noget nu”, siger Siripakorn.

Samtidig mærker den thailandske regering nu også pres udefra. Flyselskabet Qatar Airways opfordrer til at lempe på karantænekravene ved de populære feriedestinationer startende i tredje kvartal. Qatar Airways siger, at de er klar til at genåbne ruterne til Thailand, når det bliver muligt.

Kilde: Bangkok Post


20. februar – 2021

Turistindustrien: Vi er tæt på et totalt kollaps

Mange hoteller er allerede gået konkurs og omtrent halvdelen af de tilbageværende er lukket på ubestemt tid. De hoteller, der stadig har åbent kører på pumperne. Det er meldingen fra præsidenten for Sammenslutningen af Thailandske Hoteller Marisa Sukosol, der mener, at turistindustrien er tæt på et kollaps.

Hun siger til Thai Examiner, at hele den infrastruktur omkring turismen, der er bygget op de sidste 60 år snart kan være væk.

Ifølge Sukosol er situationen værre nu end i 2020. Da havde mange hoteller en økonomisk reserve, men den er for længst brugt op.

Hotellerne gør alt for at overleve, siger Marisa Sukosol. De har afskediget ansatte eller sendt dem hjem på minimumsløn. Hun kender også til steder, der har givet deres ansatte lov til at bo på deres arbejdsplads for at spare på huslejen.

Ifølge Thai Examiner, så er det nu tydeligere end nogensinde, hvad turismen betyder for Thailand. Hjælpepakker og støtte til den indenlandske turisme er slet ikke nok.

20 % af Thailands bruttonationalprodukt kommer fra turismen og med tanke på den stigende fattigdom i turistområderne, er der ingen tvivl om, at mange af de penge ender hos thailændere på lavindkomst, skriver The Thai Examiner.

Kilde: Thai Examiner


17. februar – 2021

Danskere blandt de første i “villa karantæne” i Thailand

Ifølge Bangkok Post, så er 70 meget velhavende udenlandske turister på vej til Thailand for at holde ferie på luksusresortet Sri Panwa på Phuket. De er således de første, der benytter sig af muligheden for at tilbringe den 14 dages karantæne i luksuriøse omgivelser.

CCSA, Thailands Covid 19 administration meddeler, at 70 personer fra USA, Danmark, Frankrig, Ukraine, Brasilien og Canada ankommer på søndag. De har rejst sammen i et chartret fly fra et sted i Indonesien og forventes at ankomme til Phuket søndag.

Kilde: Bangkok Post


16. februar – 2021

Vaccinationer: Byer og områder, der er afhængige af turisme skal prioriteres

Det siger Apisamai Srirangsan, der er talsmand for den særlige Covid 19-administration CCSA. Apisamai udtalte sig på et pressemøde, hvor han sagde, at sårbare personer og frontpersonale i sundhedssektoren vil blive vaccineret først, og at ansatte i turistindustrien vil blive betragtet som “høj prioritet”. Det gælder primært de områder af Thailand, der er afhængige af turismen.

Både Pattaya og Phuket lever i høj grad af turismen. I Pattaya anslås det, at 80 % af indtægterne kommer fra turisterne, men det tal er helt oppe på 90 % på Phuket. For et par dage siden advarede en professor fra Songkla Universitet om, at gennemsnitsindkomsten på Phuket snart vil falde til under fattigdomsgrænsen. Professoren tog udgangspunkt i en rapport lavet på universitetet, hvor man regnede på fremtidige scenarioer baseret på tallene på ankomne (lokale) turister og hvor mange penge de brugte fra første lockdown til september.

Kilde: Pattaya News og Phuket News


12. februar – 2021

TAT tror stadig på genåbning af Thailand i tredje kvartal

Thailand arbejder stadig på at kunne byde udenlandske turister velkommen i årets tredje kvartal. Det siger Yuthasak Supasorn fra TAT. Han erkender dog, at meget afhænger af, hvor hurtigt man kan vaccinere befolkningen. Yuthasak mener, at det vil gå hurtigere, hvis den private sektor får lov til at købe vacciner.

Samme holdning har Thailands Turistråd. Formanden Chamnan Srisawat mener ikke, at regeringen kan løse opgaven tilstrækkeligt hurtigt og at private skal have lov til at bidrage med det de kan. Ifølge Bangkok Post er TAT i gang med at diskutere vaccineplanen med den særlige COVID-19 administration CCSA.

Kilde: Bangkok Post


11. februar – 2021

Regeringen siger nej til privat vaccineopkøb

I januar så sundhedsminister Anutin Charnvirakuln ingen problemer med, at private tilbød vaccinationer til den thailandske befolkning. Den holdning har han nu ændret, og det betyder, at den plan som erhvervsdrivende på Phuket havde sat i værk sandsynligvis ikke bliver gennemført.

I Planen (som du kan læse mere om herunder) ville private organisationer på Phuket selv finansiere vaccinekøb med det mål at kunne få de udenlandske turister tilbage.

De 14 organisationer på Phuket, der er med i planen, har nu sendt et brev til premierminister Prayut for at få ham til at tillade private at vaccinere befolkningen.

Generelt er der lige nu en stigende kritik af regeringens vaccineplan, der som vi tidligere har skrevet er sat til at starte 14. februar.

Kilde: Bangkok Post


6. februar – 2021

Phuket kan ikke vente længere – vil selv finansiere vaccinationer

En lang række erhvervsforeninger, herunder Phukets Turistforening, er gået sammen om at finansiere vaccinationer til øens befolkning med det mål at opnå flokimmunitet til oktober.

De erhvervsdrivende på Phuket er så hårdt pressede økonomisk, at de vil gå uden om regeringen for at få de udenlandske turister tilbage. Planen hedder Phuket First October og har som mål at genåbne Phuket 1. oktober. Udenlandske turister, der er vaccinerede, vil slippe for den obligatoriske 14 dages karantæne.

“Vi kan ikke vente længere. Hvis vi også mister næste højsæson, så går der et år mere uden turister”, siger præsidenten for Phukets Turistforening, Bhummikiti Ruktaengam.

Markland Blaiklock, der er direktør for hotelgruppen Centara, siger, at de med planen håber at kunne droppe karantæneperioden for vaccinerede turister.

William Heinecke fra hotelgruppen Minor International har opfordret regeringen til at rykke personale i turistbranchen op på vaccinationslisten.

Bhummikiti siger, at de nu har taget sagen i egen hånd i kampen for at overleve. Han håber, at modellen kan få andre regioner til at gøre det samme.

Planen skal dog først godkendes af den thailandske regering.

Kilde: Bloomberg


1. februar – 2021

Thailand regner med 5 millioner udenlandske turister i år

Mens bl.a. barer og restauranter så småt er ved at lukke dørene op igen, er diskussionen om eventuel grænseåbning endnu en gang blusset op. Denne gang er det Thailands turistminister Phiphat Ratchakitprakarn, der lufter tanken om at give adgang til udenlandske turister, som er færdigvaccinerede. Sundhedsministeriet arbejder lige nu på et vaccinepas, og når det er klar, så ser han mulighed for at åbne grænserne for udenlandske turister.

Phiphat vil desuden i dialog med premierministeren og sundhedsmyndighederne om muligheden for at inkludere ansatte i turistbranchen i første vaccinationsrunde. I alt ønsker han at få 5 millioner doser vaccine til rejse- og turistbranchen. Phiphat har tidligere sagt, at han håbede på 10 millioner turister i 2021, men det tal er nu revideret.

Kilde: Bangkok Post


26. januar – 2021

Thailand begynder at vaccinere 14. februar

Thailand vil fra 14. februar begynde at vaccinere befolkningen. Vaccinationsplanen er i tre faser og i første fase, der tæller lige over 19 millioner mennesker, skal bl.a. sundhedsmedarbejdere og sårbare befolkningsgrupper vaccineres.

De thailandske sundhedsmyndigheder har nødgodkendt vaccinen fra AstraZeneca, og de forventer at kunne godkende den kinesiske vaccine Sinovac Biotech inden for få uger. Anden fase af vaccinationsplanen bliver rullet ud mellem maj og december. Myndighederne har som mål at mindst 50 % af den thailandske befolkning er vaccineret ved årets afslutning.

Sidste fase vil begynde i januar 2022, og her håber man at have så mange vacciner, at det er muligt at opnå flokimmunitet. Vaccinen er gratis og frivillig at tage, siger Sundhedsminister Anutin Charnvirakul.

Kilde: Bangkok Post og Thairath


25. januar – 2021

34,7 % af virksomhederne i turistindustrien er lukket

Det viser en undersøgelse foretaget af Det Thailandske Turistbureau (TAT). Tallet kan være helt op til 90 % i områder som Phuket, Pattaya, Koh Samui og øerne i Andamanhavet, der næsten udelukkende lever af turisme.

Onlinemediet The Thaiger har talt med en hotelmanager, der har 11 hoteller i bl.a. Krabi, Phuket og Khao Lak, og han fortæller, at det ikke længere er muligt at holde bare en lille del af hotellerne åbent. Han har måtte afskedige stort set al personale og håber ikke at gå konkurs. “Selv når grænserne bliver åbnet, så vil det tage måneder, måske et halvår år, før hotellerne er oppe at køre igen. Jeg skal skaffe nyt personale og gå alting efter for sikre folk en god ferie”, fortæller han til The Thaiger.

Hotelmanageren mener, at 90 % af de turismerelaterede virksomheder i Sydthailand er lukket for altid. Her taler han også om små familiedrevede virksomheder, der har måtte dreje nøglen om.

Thailands turistminister var for få måneder optimistisk omkring en genåbning af grænserne. Han mente, at helt op til 10 millioner turister kunne besøge Thailand i årets sidste halvdel. Der er endnu ingen udmeldinger om, hvordan det skal foregå.

Den thailandske regering havde håbet, at den indenlandske turisme kunne booste økonomien i den hårdt trængte turistindustri, men det igangværende udbrud af coronavirus har sat en stopper for rejser på tværs af landet.

Kilde: TAT, Bangkok Post og The Thaiger


19. januar – 2021

Rekordmange tourbureauer er lukket

De seneste måneder har rekordmange tourbureauer i Thailand måtte lukke. Ifølge Bangkok Post, så har 765 virksomheder afleveret deres licens for at få deres depositum tilbage. I december alene lukkede 293 tourbureauer.

Kilde: Bangkok Post


19. januar – 2021

Fra vores egen verden

Vaccinerne er kommet og der er lys for enden af tunnelen. Lige nu tilbyder vi Tryghedsgaranti på booking af rejser – læs mere her.


14. januar – 2021

Golfhoteller godkendt

I alt seks golfhoteller er nu godkendt som karantænefaciliteter. Turister kan tilbringe den obligatoriske 14 dages karantæne på golfbanen i stedet for på værelset – alle andre regler og restriktioner skal dog overholdes.

De seks hoteller er:
Mida Golf Club – Kanchanaburi
Evergreen Hills Golf Club – Kanchanaburi
Blue Star Golf Course – Kanchanaburi
Artitaya Golf  Resort – Nakhon Nayok
Sawang Resort and Golf Club – Phetchaburi
Artitaya Chiang Mai Golf & Resort – Chiang Mai

Kilde: TAT


13. januar – 2021

Vil have fjernet karantæne for vaccinerede turister

Foreningen af Thailandske Rejseagenter (ATTA) vil have regeringen til at fjerne den obligatoriske 14 dages karantæne for udenlandske turister, der er vaccinerede. Det skal dog først ske fra tredje kvartal i år. Præsidenten for ATTA, Vichit Prakobgosol, siger, at 30 % af incomingbureauerne er lukket som følge af coronakrisen. Yderligere 50 % har lukket midlertidigt, mens kun 20 % stadig er i gang, da de har omstillet sig til den indenlandske turisme.

“Ca. 1 milliard mennesker vil være vaccinerede i anden halvdel af 2021 – mange vil straks rejse udenlands efter at have været hjemme i over et år. De turister skal vi gerne have til Thailand, hvor vi håber at de kan undgå karantæneperioden”, siger præsidenten for ATTA.

Kilde: Pattaya News


12. januar – 2021

Thailand har mistet turistindtægter for milliarder

I en netop offentliggjort rapport fremgår det, at Thailand ligger nummer fire på listen over de lande, der har mistet flest turistindtægter som følge af den globale pandemi. Øverst ligger USA, der har haft et indtægtstab på 147 milliarder USD. Herefter følger Spanien med 46 milliarder USD, Frankrig med 42 milliarder USD og Thailand med 37 milliarder USD.

Kilde: ESTA


12. januar – 2021

Coronavirus har spredt sig til det meste af Thailand

Det igangværende udbrud af coronavirus har spredt sig til det meste af Thailand. Myndighederne er dog fortrøstningsfulde med hensyn til at bekæmpe udbruddet. De mener, at de vil have situationen under kontrol ved udgangen af januar. I forhold til antallet af smittede i f.eks. USA og Europa, så er de thailandske smittetal væsentlig lavere.

Regeringen har i øvrigt forlænget undtagelsestilstanden for 9. gang, så den nu udløber 28. februar.

Kilde: Bangkok Post og TAT


7. januar – 2021

Thai Airways med reduceret program

Pga. den nuværende situation omkring coronavirus og forventningen til efterspørgslen de kommende måneder, har Thai Airways reduceret trafikprogrammet frem til 27. marts. Der vil dog stadig være en ugentlig returflyvning til København.

Kilde: TAT


5. januar – 2021

Thailand prøver at få kontrol med 2. bølge af coronavirus

Flere lokale udbrud af coronavirus har nu spredt sig til store dele af Thailand, der lige nu oplever en af de værste perioder i pandemien. Især det store udbrud af coronavirus i Samut Sakhon syd for Bangkok har resulteret i hundredvis af nye smittetilfælde. Myndighederne mener, at det er migrantarbejdere fra Myanmar, der har bragt coronavirus ind i Thailand.

Myndighederne har også fokus på ulovlige casinoer som de mener er årsag til et andet smitteudbrud i bl.a. Rayong og Chonburi. Premierminister Prayut har netop meddelt, at han ikke støtter en total nedlukning af de fem provinser Trat, Rayong, Chantaburi, Chonburi og Samut Sakhon. Til gengæld skal indbyggerne i de fem provinser indstille sig på hårde restriktioner for at få kontrol med coronavirus. Trat er i gul zone med færre end 50 COVID19-tilfælde, mens de øvrige provinser er i rød zone.

Kilde: Bangkok Post


30. december – 2020

Vaccine fjerner ikke karantænekrav

Selvom du er vaccineret mod coronavirus, så skal du fortsat i 14 dages karantæne ved ankomst til Thailand. I hvert fald indtil vaccinen er mere udbredt og har vist sit værd i et miljø udenfor laboratorierne, lyder det i en udtalelse fra sundhedsministeriet.

Kilde: komchadluek.net og The Thaiger


26. december – 2020

Turistministeren tror på et godt rejseår

Thailands turistminister, Phipat Ratchakitprakarn, siger i et interview til Bangkok Post, at de udenlandske turister er vitale for landets økonomi. Lige nu må de dog vente med at rejse til Thailand, men Phipat mener, at der er lys for enden af tunnelen. “Ministeriet ønsker at den private sektor kommer med idéer til, hvordan de udenlandske turister kan vende tilbage til Thailand. Jeg tror vi har en chance for at få et godt rejseår i 2021”, siger Phipat.

Turistministeren tilføjer, at Thailand stadig kigger på rejsekorridorer med andre lande – primært de 56 lande hvis statsborgere kan søge om turistvisum.

Kilde: Bangkok Post


18. december – 2020

Turister fra 56 lande kan nu få turistvisum

Regeringen i Thailand har netop vedtaget, at turister fra 56 lande, herunder Danmark, kan søge turistvisum. Kravene er bl.a. en negativ COVID 19-test taget højst 72 timer før ankomst, en rejseforsikring og en forhåndsbooking på et af de godkendte karantænehoteller som du kan se her og her. Det anbefales at klikke ind på den thailandske ambassades hjemmeside for mere information.

Før coronakrisen kunne danskere få 30 dages ophold i Thailand ved ankomst, men det er nu forlænget til 45 dage i erkendelse af, at de første 14 dage skal tilbringes i isolation.

Samtidig med de nye indrejsemuligheder vil antallet af COVID 19-tests i den 14 dages karantæneperiode frem til 31. december blive sat op fra to til tre. Herefter skal sundhedsmyndighederne undersøge resultaterne for at se om det er forsvarligt at sætte karantæneperioden ned fra 14 til 10 dage.

Kilde: Bangkok Post


15. december – 2020

STV-visum kan nu søges af alle

Det såkaldte STV-visum, som tidligere var henvendt til turister fra lavrisikolande, kan nu søges af alle uanset nationalitet. Tidligere nævnte krav som bl.a. sundhedsforsikring, negativ COVID-19 test og 14 dages karantæne ved ankomst gælder stadig.

Kilde: TAT


9. december – 2020

Brug karantæneperioden på golfbanen

Regeringen har nu godkendt, at den obligatoriske 14-dages karantæne kan tilbringes på golfbanen. Alle øvrige restriktioner som f.eks. afstand og hygiejnekrav skal stadig overholdes. Samtidig godkendte regeringen, at turister fra alle lande nu kan søge om STV-visum. Tidligere var det kun borgere i lavrisikolande, der kunne få adgang til det nye visum.

Kilde: Pattaya News og Royal Gazette


6. december – 2020

Turistbranchen ser ud til at miste højsæsonen

Selvom turistbranchen har arbejdet intenst på at få åbnet de thailandske grænser, så tyder alt på, at det tidligst vil ske til marts eller april. Det siger turistminister Pipat Ratchakitprakan til flere medier. Udmeldingen betyder, at turistbranchen vil gå glip af den længe ventede højsæson.

Andrew J. Wood fra rejsesammenslutningen Skål International i Bangkok siger, at det vil betyde flere konkurser og arbejdsløse. “Med den nuværende indstilling hos regeringen og ingen økonomisk hjælp af betydning, så er det uundgåeligt, at turistbranchen vil komme til at lide endnu mere. Millioner af mennesker er ansat i branchen, og de kan nu se frem til at blive arbejdsløse”, mener Wood.

Pipat Ratchakitprakan gør klart, at premierminister Prayut ikke har tænkt sig at sælge ud af de tiltag og restriktioner, der sundhedsmæssigt har få Thailand godt gennem coronakrisen.

“Jeg vil gerne sige det helt tydeligt: at så længe regeringen kræver 14 dages karantæne ved ankomst, så kommer der ingen turister. Strategien vil fejle”, siger Wood, der gør opmærksom på, at Thailand har mistet turistindtægter for knap 70 milliarder USD i 2020.

Regeringen og den særlige COVID-19 administration har gentagne gange henvist til undersøgelser blandt befolkningen, der viser, at et flertal ønsker at holde grænserne lukkede.

Mange medier, økonomer og sundhedseksperter siger modsat, at det er regeringen selv, der har skabt frygt i befolkningen ved at lave deciderede skræmmekampagner.

Kilde: The Thaiger


1. december – 2020

Thailand vil tidligst åbne op i 2. kvartal 2021

Det siger Thailands turistminister Pipat Ratchakitprakan. Udover det nye STV-visa og det modificerede turistvisa, vil der ikke komme andre muligheder for at rejse ind i Thailand. Turistindustrien har ellers lobbyet for en rejsekorridor med lavrisikolande som f.eks. Taiwan, Vietnam, Sydkorea og New Zealand, men premierminister Prayut har sat alle nye tiltag på hold.

Kilde: The Thaiger


27. november – 2020

Fremtiden for Thailands turisme er uforudsigelig

Det siger Yuthasak Supasorn, direktør for TAT (Det Thailandske Turistbureau) til Bangkok Post. 2021 vil blive et år, hvor man prøver sig frem og hvor antallet af udenlandske turister vil stige gradvist som året skrider frem. I 2022 forventer Supasorn, at turismen vil være mellem 80 og 90 % af niveauet i 2019.

Meget afhænger dog af, hvor hurtigt der kan produceres vacciner og få dem distribueret. World Tourism Organisation (WTO) forventer at turismen på verdensplan vil stige i tredje kvartal i 2021.

Kilde: Bangkok Post


26. november – 2020

Thailand ER åben for danskere

Danske turister kan som tidligere skrevet nu rejse til Thailand, men det kræver en forhåndsgodkendelse. På den thailandske ambassade i København kan du få et nærmere indblik i hvad der kræves – bl.a. en negativ COVID-19 test, en sundhedserklæring og en rejseforsikring, der dækker mindst 100.000 USD. Kravet om at have 500.000 baht på kontoen er droppet – nu er 700 USD nok for singlerejsende, mens beløbet er 1500 USD for familier. På denne officielle side kan du se mere om proceduren step for step.

Der er stadig krav om 14 dages karantæne ved ankomst. Du kan se en liste over godkendte karantænehoteller her. Prisen for karantæneperioden varierer og ligger lige nu mellem 25.000 baht og 100.000 baht. Hotellerne har lavet såkaldte ASQ-pakker (ASQ står for Alternative State Quarantine), der som minimum inkluderer 15 overnatninger, fuld forplejning og afhentning i lufthavn. Desuden vil der under karantænen være daglige temperaturtjek, to COVID-19 tests på henholdsvis 5. og 13. dagen ligesom det vil være muligt at tilkalde sygeplejersker døgnet rundt.

Karantænehotellet skal som udgangspunkt betales på forhånd, da det er et krav at have booket et ASQ-hotel inden afrejse til Thailand. Du skal også have booket din flyrejse på forhånd.

Kilde: TAT, The Thaiger, Nick Davies og The Thaiest


21. november – 2020

684 turister vil besøge Thailand i november

En succes mener TAT, mens flere thailandske medier finder det håbløst, at regeringen ikke kan se alvoren for turistbranchen. “Rul den røde løber ud og ring med klokkerne – nu kommer de. Thailand bliver oversvømmet af 684 turister. OK, vi indrømmer at det er lidt færre end november 2019, hvor 3,3 millioner turister ankom til Thailand”, lyder det sarkastisk i onlineavisen The Thaiger.

Hos TAT er man optimistiske, og i samarbejde med Thai Airways og hotelorganisationen vil man nu lancere “Amazing Thailand Plus Special Package”, der skal gøre det nemmere for turisterne at booke flybilletter, søge visum, finde karantænefaciliteter og købe udflugter, når karantæneperioden er overstået.

På onsdag vil den særlige Covid-19 administration igen tage stilling til at nedsætte karantænen fra 14 til 10 dage, men turistindustrien ønsker også en rejsekorridor med bl.a. Japan, Sydkorea, New Zealand og en lang række kinesiske provinser.

Kilde: The Thaiger


19. november – 2020

Turistindustrien kalder på handling

Den thailandske turistindustri kalder nu på handling fra regeringen. Med en højsæson lige om hjørnet uden udsigt til indtjening ønsker man, at der hurtigst muligt etableres rejsekorridorer til lande med lav risiko for smitte med coronavirus.

Regeringen har netop sagt nej til at sætte den obligatoriske karantæne ved ankomst til Thailand ned fra 14 til 10 dage, og det såkaldte STV-visa har kun tiltrukket 300 turister.

Det store rykind af udenlandske turister lader med andre ord vente på sig, og det betyder ifølge turistindustrien at bl.a. hoteller, restauranter og tourbureuer risikerer konkurs.

Thailand står samme sted som i sommermånederne, mener Suphajee Suthumpun, der er direktør for hotelgruppen Dusit Thani. Hun er frustreret over, at regeringen stadig ikke har fundet en balancegang mellem at holde gang i økonomien og smittetrykket nede.

Lige nu har man kun succes med sidstnævnte, og det betyder massefyringer, hvis ikke udenlandske turister får adgang til Thailand snarest – helt op mod to millioner ansatte – halvdelen af den thailandske turistindustri – risikerer at miste jobbet, mener foreningen af thailandske rejseagenter.

Kilde: South China Morning Post og The Thaiger


13. november – 2020

Qatar Airways vil igen flyve til Phuket

Qatar Airways genåbner nu ruten fra Doha til Phuket. Der bliver tale om to ugentlige flyvninger startende 4. december, meddeler flyselskabet. Hvis Qatar Airways får tilladelse af de thailandske myndigheder, vil selskabet fra 10. december flyve syv gange om ugen mellem Doha og Phuket.

Qatar Airways skriver i en pressemeddelelse, at de har høje hygiejnestandarder og risikoen for at blive smittet med covid-19 på en af deres flyvninger er 0,012 %. I sidste uge blev der også set et fly fra Emirates i Phukets lufthavn, og det giver håb om, at det Dubai-baserede selskab også vil genåbne ruten til Phuket. Flyet fra Emirates medbragte ikke passagerer og var det første internationale fly i Phuket lufthavn siden nedlukningen i marts.

Kilde: Phuket News og Qatar Airways


12. november – 2020

Turister fra lande med “medium risiko” for coronavirus kan nu søge langtidsvisum

For at tiltrække flere turister, vil Thailand nu tillade indrejse for udlændinge fra “lande med medium risiko” for coronavirus. Turisterne kan søge om 60 dages visa, der kan forlænges til 90 dage. Tiltaget får dog en yderst kølig modtagelse i de fleste thailandske medier, da kravene for at opnå visa er omfattende.

De udenlandske turister skal have haft hvad der svarer til mindst 17.000 USD på bankkontoen hver måned det sidste halve år, have taget en coronatest senest 72 timer inden afrejse og en rejseforsikring, der dækker for mindst 100.000 USD. Den rejsende skal fortsat i 14 dages selvbetalt karantæne ved ankomst.

De europæiske lande ligger i mellem-risiko gruppen, og det er netop herfra, man håber, at se flere turister. Som nævnt mener de fleste thailandske medier ikke, at myndighederne skal regne med at se flere udlændinge søge visum til Thailand – dertil er kravene alt for skrappe. De præcise indrejsekrav kan du få på den thailandske ambassade, hvor du også søger visum.

Kilde: Thai PBS


7. november – 2020

Antallet af karantænedage til diskussion

Thailand overvejer nu at sætte den obligatoriske karantæne ned fra 14 til 10 dage. Det vil dog kun gælde turister fra lavrisikolande med samme smittetal eller lidt højere end det thailandske. Forslaget har fået den første godkendelse, men den endelige afgørelse ligger hos den særlige Covid-19 administration med premierminister Prayut i spidsen.

Sundhedsministeriet har regnet sig frem til, at ud af 30 millioner turister, så vil der være ca. 300 coronatilfælde, der ikke vil blive opdaget under den 10 dage lange karantæne. Myndighederne håber, at den forkortede karantæne vil få flere turister til at rejse til Thailand.

Kilde: The Nation


6. november – 2020

Få ansøgere til det nye STV-visa

Der er kun ganske få ansøgere til det nye STV-visa. De thailandske myndigheder forventer indtil videre ikke, at der vil lande et eneste fly med udenlandske turister i november. Det har fået snakken om en rejsekorridor mellem Kina og Thailand på tale igen. Ifølge Bangkok Post vil turistministeren holde indledende møder med kinesiske embedsmænd med henblik på at lave en plan, der skal godkendes af premierminister Prayut og præsident Xi Jinping.

Det er håbet, at en eventuel rejsekorridor kan træde i kraft til det kinesiske nytår i februar. Thailand har også øje på Schweiz, hvor man håber at kunne tiltrække langtidsturister, der vil tilbringe vinteren under varmere himmelstrøg.

Kilde: Bangkok Post


3. november – 2020

Thai Airways udskyder ruteopstart igen

Som skrevet for en uges tid siden, så har Thai Airways udsat selskabets internationale ruter til 2021. Thai Airways flyver dog fortsat særflyvninger beregnet til bl.a. forretningsfolk, personer med familie i Thailand, studerende, turister med forbindelsesfly og thailændere, der vender hjem. De præcise betingelser for at rejse ind i Thailand fås på den thailandske ambassade.

Thai Airways flyver t/r i november og december fra Bangkok til London og København om søndagen og til Frankfurt om fredagen. Flyselskabet har desuden særflyvninger til Tokyo, Taipei, Sydney og Hong Kong.

Kilde: Thai Visa


3. november – 2020

Phuket lufthavn klar til udenlandske turister

De første turister siden marts ankom til Bangkok i oktober, og nu er lufthavnen på Phuket også klar til at modtage udenlandske fly. Den populære ferieø var ellers udset til at være prøveballon for genåbningen af Thailand, men de annoncerede fly kom aldrig.

Nu skulle man så være 100 % klar, siger transportminister Saksayam Chidchob. Lufthavnen har alle sikkerhedsforanstaltninger i orden og er lige nu i stand til at teste 578 passagerer for Covid-19 om dagen. Det kræver dog en godkendelse af premierministeren inden de første fly kan lande. Der skal bl.a. gives tilladelse til, at turister på STV-visa kan flyve direkte til Phuket.

Sker det, så vil 17 hoteller rundt om på Phuket stå klar som karantænefaciliteter til turisterne. I alt råder man over 1900 værelser, men myndighederne håber at nå op på 5000 værelser inden månedens udgang.

Kilde: Phuket News


27. oktober – 2020

Thai Airways har igen udsat opstarten af flyselskabets internationale ruter – denne gang til januar 2021.

Kilde: Thai Airways


21. oktober – 2020

De første turister siden marts er nu ankommet til Thailand. 41 kinesere landede i går i Bangkok fra Shanghai på det nye STV-visa, der bl.a. kræver 14 dages karantæne ved ankomst til Thailand. Ifølge Yuthasak Supasorn, der er direktør i TAT, så vil yderligere 147 kinesere ankomme til Bangkok den 26. oktober. To dage senere vil Thai Airways flyve fra Shanghai til Bangkok med 120 passagerer, der vil være en blanding af turister og hjemvendte thailændere.

Kilde: Bangkok Post og The Nation


18. oktober – 2020

Føljetonen om de kinesiske turister fortsætter. For nogle dage side kunne flere thailandske medier berette, at ingen kinesere havde ansøgt om det særlige Special Tourist Visa, og at det skulle være årsagen til, at flyet fra Kina ikke ankom til Phuket som planlagt den 8. oktober.

Turistministeriet havde tilsyneladende misforstået TAT (Det Thailandske Turistbureau), der meddelte, at 120-150 kinesere fra Guangzhou ville flyve til Phuket i starten af oktober. I virkeligheden havde kineserne vist forhåndsinteresse for at søge visum, men havde aldrig fuldført ansøgningsprocessen.

Nu siger Turistministeriet, at 120 kinesiske turister vil ankomme til Bangkok den 20. oktober og yderligere 120 den 26. oktober. Flyet med sidstnævnte vil sandsynligvis lande på Phuket.

Kilde: Bangkok Post


13. oktober – 2020

Finnair er tilsyneladende optimistiske i forhold til, at Thailand genåbner grænserne. I flyselskabets vinterprogram genoptages ruten til Phuket den 2. januar, mens ruten til Krabi åbner 6. januar.

Kilde: Finnair


12. oktober – 2020

Genåben nu eller …! Pailin Chuchottaworn, der er formand for et økonomisk panel af thailandske forretningsmænd, opfordrer regeringen til at genåbne landet for at undgå et økonomisk kollaps. “Lige nu er turismen en vigtig prioritet”, siger Pailin. Det thailandske bruttonationalprodukt ser ud til at falde 8-10 % i år, og skal der gang i væksten igen, er det helt nødvendigt at åbne grænserne, mener han.

Pailin siger til Bangkok Post, at regeringen har klaret coronakrisen godt, men at holde virus helt ude af landet er en ekstrem dyr strategi. Han mener, at det er helt nødvendigt at få de udenlandske turister tilbage til den kommende højsæson.

Kilde: Bangkok Post


8. oktober – 2020

Opdatering: Flyet med de kinesiske turister er udsat til 25. oktober, meddeler generalsekretæren for det thailandske nationale sikkerhedsråd. Årsagen skulle være, at myndighederne først vil havde den årlige vegetarfestival overstået.

Kommer turisterne eller kommer de ikke? Forvirringen om de første udenlandske turister i Thailand siden april er total.

En gruppe kinesiske turister skulle være landet på Phuket i dag, men øens guvernør meddeler nu, at de først vil ankomme efter den årlige vegetarfestival, der finder sted fra 17.-25. oktober.

Turisterne skulle ankomme med et chartret fly fra AirAsia på det såkaldte Special Tourist Visa. Ifølge Phuket News, der refererer til et opslag på guvernørens Facebook-profil, så skulle årsagen til udsættelsen være, at lokalbefolkningen på Phuket er bange for, at de kinesiske turister sætter nye smittekæder i gang.

Samtidig siger den thailandske turistminister, at turisterne fra Guangzhou er på vej og vil lande på Phuket som planlagt. Den melding kommer bag på Phukets turistmyndigheder, der fortæller, at de ikke er klar til at modtage fly fra udlandet. Det mener ledelsen i Phuket Lufthavn at man er – her står flere hundrede uddannede medarbejdere klar til at håndtere de kinesiske turister.

Kilde: Phuket News og The Thaiger


3. oktober – 2020

De kinesiske turister, der skulle ankomme til Phuket 8. oktober får nu deres rejse udsat til senere på måneden. Ifølge den thailandske turistminister, Phiphat Ratchakitprakarn, så er der problemer med indrejsetilladelserne. Han forsikrer dog, at 1200 udenlandske turister vil besøge Thailand i oktober på det såkaldte Special Tourist Visa, der bliver forkortet STV.

Turistministeren håber, at de kinesiske turister bliver starten på en reel genåbning af Thailand for udlændinge, der dog vil ske gradvist.

Kilde: Bangkok Post


1. oktober – 2020

De første udenlandske turister i seks måneder lander på Phuket den 8. oktober. Der er tale om 120 til 150 kinesiske turister, der skal i 14 dages karantæne ved ankomst.

Ifølge præsident for Det Thailandske Turistråd, Chairat Trirattanajarasporn, så vil Thailand ikke åbne fuldt op for turister før en vaccine er tilgængelig. Han siger samtidig, at man forventer 50.000 turister i årets fjerde kvartal, og det er et fald på hele 99,5 % i forhold til 2019.

Tidligere har regeringen sagt, at de forventede 20 millioner udenlandske turister i 2021, men ifølge præsidenten for turistrådet afhænger det af, om der kommer en vaccine og om der stadig vil være krav om 14 dages karantæne.

Kilde: Reuters og Bloomberg


1. oktober – 2020

Thai Airways har annonceret en række flyvninger til udenlandske destinationer denne måned. Selskabet vil flyve fra Bangkok til København den 4., 11., 18. og 25. oktober og til Stockholm den 14. oktober. Thai Airways vil også flyve til Taipei, London og Hong Kong.

Kilde: The Nation


24. september – 2020

Phuket er næsten 100 % klar til at modtage turister, siger guvernør Narong Woonciew. Han kan dog ikke give nogen præcis dato for, hvornår de første turister vil ankomme, men myndighederne har forberedt “hvert et skridt” fra procedurer i lufthavnen til karantænefaciliteter.

“Vi arbejder grundigt på, at byde udenlandske turister velkommen igen – først i små grupper for at teste vores system og derefter kan flere få lov til at rejse til Phuket”, fortæller guvernøren til Phuket News. I øjeblikket er kun tre hoteller på Phuket godkendt til karantæne – det gælder Trisara Resort, Anantara Mai Khao og Anantara Phuket Suites & Villas.

Den thailandske regering har skudt milliarder af baht efter den indenlandske turisme, der skal holde hånden under turistindustrien. Ifølge guvernøren er det en hjælp, men slet ikke nok. På Phuket står de udenlandske turister for ca. 85 % af omsætningen. Lige nu er knap 70 % af virksomhederne i Phukets turistindustri lukket ned, men guvernøren har en forventning om, at de fleste af dem vil åbne op igen, når de udenlandske turister vender tilbage.

Kilde: Phuket News


24. september – 2020

Thai Airways udskyder igen opstarten af sine internationale ruter. Det skriver flere medier, der nu sætter datoen til 1. december 2020. Samtidig har Det Thailandske Turistbureau (TAT) som en charmeoffensiv betalt for indhold i flere danske medier – f.eks. på standby.dk.

Kilde: TR


16. september – 2020

Thailands regering har godkendt en ny plan, der skal få udenlandske turister til at vende tilbage til landet. Der er tale om et langtidsvisa kaldet STV, der giver turister ophold i 90 dage. Visaet kan fornys to gange og gives til turister, der vil acceptere 14 dages karantæne ved ankomst og kan fremvise bevis for hotelbooking, leje af lejlighed eller købskontrakt på hus eller lejlighed i Thailand.

Regeringen forventer, at op til 1200 turister om måneden vil benytte det nye visa, der koster 2000 baht.

Kilde: The Thaiger


14. september – 2020

Turistindustrien må være tålmodig, forenet og tro på, at den nuværende krise vil være forbigående. Sådan sagde direktøren for Det Thailandske Turistbureau (TAT), Yuthasak Supasorn, da han for et par dage siden talte ved et arrangement hos Foreningen af Thailandske Hoteller. Her sagde han også, at ved et best-case scenario, så ville coronakrisen være forbi i 2021.

Turismen er den sektor, der genererer mest fremmed valuta til Thailand og står for den største jobskabelse af alle brancher. Derfor er det nødvendigt at få gang i den udenlandske turisme igen, sagde Yuthasak Supasorn. Han gjorde samtidig opmærksom på, at det måske var på tide at have mere fokus på bæredygtig turisme og kvalitet fremfor kvantitet.

TAT har budgetteret med 20,8 millioner internationale turister i 2021, og det er lige over halvdelen i forhold til 2019. “Intet vil blive det samme igen”, mener Yuthasak Supasorn, der ikke kom så meget ind på de massive økonomiske problemer i turistindustrien, men mere på, hvordan man kunne bruge tiden på at håndtere de nye udfordringer.

Kilde: TAT


10. september – 2020

Direktøren for TAT (Det Thailandske Turistbureau), Yuthasak Supasorn, siger nu, at det er nødvendigt at Thailand genåbner grænserne i årets sidste kvartal. Han mener, det er urealistisk at undgå nye tilfælde af coronavirus og at Thailand i stedet for må gøre sig parat til at tage sig af de tilfælde, der måtte komme. “Hvis vi bare kan tage hånd om de, der skulle smittet, så kan vi også kunne åbne op for udenlandske turister”, siger han til Bangkok Post.

Yuthasak Supasorn frygter en bølge af arbejdsløse, hvis grænserne ikke bliver åbnet. “Den indenlandske turisme kan ikke holde gang i turistindustrien – hvis vi bliver ved med at udsætte grænseåbningen vil omkring 2,5 millioner job være i fare”, fortæller han.

Præsidenten for sammenslutningen af hoteller i Thailand, Marisa Sukosol Nunbhakdi, har tidligere sagt, at Thailand må lære at kunne håndtere nye tilfælde af coronavirus samtidig med at grænserne bliver genåbnet.

Kilde: Bangkok Post og The Thaiger


9. september – 2020

Den thailandske regering tror stadig på, at “Safe and Sealed” kan blive en realitet, men er klar over, at man bliver nødt til at få opbakning fra lokalbefolkningen på Phuket. Vicepremierminister Anutin Charnvirakul siger, at regeringen har forberedt sig grundigt mht. personale, medicinsk udstyr og kapacitet på øens hospitaler. “Jeg ved ikke, om de der er imod planen virkelig er lokale. Hvis de er, så skulle de støtte op om idéen for at hjælpe Phuket”, siger han til Bangkok Post.

Turistminister Phiphat Ratchakitprakarn siger, at hans ministerium har besøgt Phuket for at komme i dialog med lokalbefolkningen og aktører i turistindustrien. Han indrømmer, at der har været misforståelser omkring genåbningsplanen, hvilket har givet en vis modstand i befolkningen.

I første omgang vil ministeren have fokus på udlændinge, der har familie på Phuket, men gør klart, at målet er at få alle slags turister tilbage til Thailand. Han vil lytte til indbyggerne på Phuket og herefter fremlægge den nye plan for premierminister Prayut.

“Vi vil gøre vores bedste for at få de udenlandske turister tilbage til Thailand inden årets udgang”, siger Phiphat Ratchakitprakarn til Bangkok Post.

Anthony Lark, der er præsident for sammenslutningen af hoteller på Phuket, frygter, at det vil tage måneder før regeringen er klar med en genåbningsplan. Han siger, at den indenlandske turisme slet ikke er nok til at holde turistindustrien kørende. Mange hoteller har lige nu en belægningsprocent på under 10 %, og alene på Phuket vil flere end 50.000 hotelarbejdere miste deres job. Dertil kommer alle dem, der arbejder på bl.a. restauranter, i forlystelsesparker og hos touroperatører.

Kilde: Bangkok Post


6. september – 2020

Planerne om at genåbne Phuket for udenlandske turister ser ud til at blive udsat. Regeringen havde håbet at kunne byde 200 australske og new zealandske turister velkommen 1. oktober, men det kommer sandsynligvis ikke til at ske. Australierne må i øjeblikket ikke forlade deres land og i New Zealand fraråder regeringen at rejse udenlands med mindre det er strengt nødvendigt. Ydermere har Thailand konstateret deres første tilfælde af coronavirus i 100 dage.

Kilde: Bangkok Post og The Thaiger


3. september – 2020

Bank of Thailand kommer nu med en kraftig advarsel til den thailandske regering. Hvis ikke grænserne åbnes for udlændinge vil den økonomiske krise blive dyb og vare længere en nødvendigt.

“Hvis udenlandske turister ikke får adgang til Thailand snarest, vil krisen blive endnu værre næste år. Regeringen må lave en plan, hvor de åbner op for turisme og samtidig kunne håndtere de smittetilfælde, der måtte komme”, siger Don Nakhontarb fra Bank of Thailand.

Kilde: Bangkok Post


2. september – 2020

Den såkaldte “Phuket Model” (Safe and Sealed) har ikke opbakning fra dele af turistindustrien på Phuket. De vil iværksætte deres egen plan for en genåbning af turister. 4T kaldes planen, der ikke inkluderer 14 dages karantæne ved ankomst. Til gengæld skal kampagnen målrettes lande med lav risiko for coronavirus, turister skal testes ved ankomst, kunne spores via en app og endelig skal sundhedssystemet geares til nye tilfælde af covid-19.

4T-modellen tillader dog kun et begrænset antal turister, der har et ønske om at opholde sig i længere tid på Phuket. Organisationerne bag 4T mener ikke at Safe and Sealed beskytter de lokale i tilstrækkelig grad og at det kun er få udvalgte hoteller, der får gavn af genåbningen.

Kilde: Bangkok Post og The Thaiger


27. august – 2020

Ifølge flere udenlandske medier skulle kampagnen “Safe and Sealed” være godkendt af den thailandske regering. Kampagnen er en slags prøveballon i forsøget på at åbne Thailand op for udenlandske turister. Til at begynde med vil turisterne kun få adgang til Phuket, hvor de skal testes for Covid-19 og derefter i 14 dages karantæne på et hotel af høj standard. Her har de adgang til bl.a. pool og eget strandområde.

Efter 14 dage vil turisterne blive testet igen og hvis de er negative, kan de rejse rundt på Phuket. Målgruppen for kampagnen er ikke overraskende langtidsturister, der gerne vil bruge lidt ekstra på overnatning. Listen med de hoteller, der tager i mod udenlandske turister bliver udvidet løbende, og jeg håber at kunne bringe den her i løbet af få dage.

“Safe and Sealed” starter op 1. oktober og Thai Airways har netop meddelt, at de vil indsætte direkte fly fra seks udenlandske byer til Phuket fra slutningen af november. De seks byer er København, London, Frankfurt, Tokyo, Seoul og Hong Kong.

Kilde: Phuket News, Thai Airways, The Thaiger og CNN


27. august – 2020

Den thailandske premierminister Prayut siger nu, at det er essentielt at få de udenlandske turister tilbage. “Hvis vi ikke gør noget, så vil det hele bare blive værre. Virksomheder vil lukke og arbejdsløsheden stige yderligere”, siger Prayut til Bangkok Post. Han erkender, at det er nødvendigt at finde en løsning, hvor udenlandske turister igen kan rejse til Thailand, men samtidig sørge for, at ingen bliver smittede.

Både finansfolk og ledende medarbejdere i sundhedssektoren har tidligere sagt, at det er utopi at holde Thailand coronafri og samtidig åbne op for grænserne. De mener, at regeringen bør lade de udenlandske turister komme tilbage og acceptere daglige smittetilfælde.

Kilde: Bangkok Post


26. august – 2020

Sammenslutningen af thailandske hoteller kræver nu, at regeringen åbner op for udenlandske turister. Marisa Sukosol Nunbhakdi, der er formand for sammenslutningen, siger, at regeringen må arbejde på en plan for at få gang i turismen. “Belægningen på hotellerne er næsten nul og mange mindre overnatningssteder er tvunget til at lukke”, siger hun til The Nation. Nunbhakdi tilføjer, at bankerne har lukket for lån til turistbranchen og at regeringen derfor må vedtage en hjælpepakke for at holde hånden under bl.a. hotellerne. Lukningen af grænserne har kastet Thailand ud i en økonomisk krise og regeringen er under stigende pres for at genåbne grænserne.

Kilde: The Nation


20. august – 2020

Indlægget Sådan åbner landene i Sydøstasien op efter Coronakrisen er opdateret

Kilde: TR


19. august – 2020

Den thailandske turistminister Phipat Ratchakitprakarn håber nu, at Thailand kan byde udenlandske turister velkommen igen 1. oktober. Phuket er udset til at være prøveballon for kampagnen “Safe and Sealed”, der skal tillade turister fra byer og regioner med lav risiko for Covid-19 at rejse ind i Thailand. Målgruppen for kampagnen er langtidsturister, der skal i karantæne i 14 dage ved ankomst, men som bl.a. vil få eget strandområde.

Ifølge turistministeren er der blevet taget godt i mod forslaget, der skal diskuteres ved et møde den 27. august.

Kilde: Bangkok Post og The Thaiger


15. august – 2020

Thailand tøver med at åbne op for internationale turister. Fra officielt hold er der ingen dato for, hvornår turisterne kan vende tilbage, men dagligt citerer thailandske medier forskellige myndighedspersoner, der kommer med deres bud på en genåbning. En af dem er en højtstående person fra det thailandske turistbureau, der slukker drømmen om en rejsekorridor og først forventer, at udenlandske turister kan vende tilbage i 2021.

På Phuket håber man dog stadig at kunne åbne op for udenlandske turister i november. Øen er stærkt afhængig af turisme og arbejder med en plan, hvor langtidsturister kan få adgang til Phuket ved bl.a. at fremvise en negativ Covid-19 test.

Kilde: Bangkok Post og The Thaiger


7. august – 2020

For at undgå det helt store kollaps i turistbranchen har TAT sammen med flere private organisationer fremlagt en plan, der skal sætte gang i turismen igen. Planen går ud på, at tillade op til 500.000 turister, som bl.a. skal fremvise en negativ test og kommer fra lande, der har haft nul nye coronatilfælde i 30 dage. Turisterne skal transporteres af udvalgte operatører og bo på hoteller, der vil være med i ordningen. Bliver planen til noget vil den starte op i fjerde kvartal.

Kilde: Bangkok Post


4. august – 2020

Fra i dag kan flere udlændinge nu rejse ind i Thailand. Det gælder bl.a. personer som har børn, forældre eller en ægtefælle, der er thailandske statsborgere. Også udlændinge med permanent opholds- eller arbejdstilladelse kan få adgang til Thailand. Alle opfordres til at kontakte den lokale thailandske ambassade for at få indrejsetilladelse.

Kilde: Khao Sod og den thailandske regering


4. august – 2020

Phuket kan blive brugt som testområde når Thailand igen åbner op for turister. Ifølge Bangkok Post er der planer om byde udenlandske turister velkommen igen til oktober, og her spiller Phuket en central rolle. Øen kan isoleres i tilfælde af større coronaudbrud og det giver myndighederne en vis kontrol med epidemien. Samtidig har Phuket en række gode hospitaler af international standard ligesom der er kapacitet til at lave karantæneområder.

Kilde: Bangkok Post


3. august – 2020

Thai Airways vil i august foretage to flyvninger fra Bangkok til København og retur. Den direkte rute mellem Bangkok og København vil tidligst åbne 1. oktober, men i samarbejde med det thailandske udenrigsministerium har flyselskabet arrangeret to hjemsendelsesfly i august.

Det er kun muligt at booke en enkeltbillet, og flyvningen vil blive foretaget under strikse sikkerhedsforanstaltninger ligesom der kun vil blive udbudt et begrænset antal sæder, oplyser Thai Airways. Det thailandske udenrigsministerium opfordrer europæere i Thailand og thailændere i Europa til at udnytte muligheden for at komme hjem, hvis de ønsker det. De to flyvninger vil finde sted den 16. og 30. august.

Udover København vil Thai Airways også foretage to hjemsendelsesflyvninger i august til Taipei i Taiwan.

Kilde: Bangkok Post og The Thaiger


30. juli – 2020

Thailand topper WHOs Covid-19 Recovery Index. Efter nye virusudbrud i Australien topper Thailand nu listen over de lande, der klarer coronakrisen bedst. Sydkorea og Letland ligger nummer 2 og 3, mens Danmark er røget ned som nummer 23.

Kilde: World Recovery Index


25. juli – 2020

Den udskudte rejsekorridor som Thailand ville åbne til lande med lav risiko for coronasmitte har fået nyt liv. Turistminister Pipat Ratchakitprakan foreslår nu, at kigge efter byer og regioner med kun få smittetilfælde i stedet for hele lande. Han siger, at den indenlandske turisme langt fra er nok til at sætte gang rejsebranchen og ønsker derfor grænserne åbnet for udvalgte byer og regioner. Den oprindelige rejsekorridor blev aftalt med Kina, Japan, Taiwan og Sydkorea, men blev udskudt efter nye smittetilfælde i landene.

Kilde: Khaosod og The Thaiger


23. juli – 2020

Tsunami, fugleinfluenza, SARS og politiske uroligheder. Ingen af begivenhederne er i nærheden af at have så stor påvirkning på turismen i Thailand som coronavirus. Det skriver The Thaiger i en længere artikel, hvor de beretter om tomme strande på Phuket og i Pattaya. Mediets udsendte har også været på Koh Samui, hvor hovedgaden i Chaweng næsten ligger øde hen med stribevis af lukkede forretninger.

De thailandske turistmyndigheder forventer 80 % nedgang i antallet af turister i 2020 i forhold til sidste år. De 20 % kommer primært fra tiden før nedlukningen. Regeringen har søsat en massiv hjælpepakke for at booste den indenlandske turisme. Ifølge aktører i turistindustrien er det dog en dråbe i havet. Lloyd Marville, der er direktør på Nora Buri Resort på Koh Samui fortæller, at ud af hotellets 144 værelser, så står ca. 100 tomme.

På et andet 5-stjernet hotel på Phuket, hvor manageren ønsker at være anonym, er belægningen fin på helligdage, men normalt står hotellet næsten tomt. Både manageren her og direktøren på Koh Samui er glade for regeringens hjælpepakke til den indenlandske turisme, men er enige om, at det kun er en kortsigtet løsning.

De kommende dage træder fase 6 af genåbningen i Thailand i kraft. Det betyder, at bl.a. turister, der skal modtage medicinsk behandling, migrantarbejdere fra Laos, Cambodja og Myanmar samt udvalgte forretningsfolk nu kan rejse ind i Thailand. Alle skal dog i 14 dages karantæne.

Kilde: The Thaiger, The Guardian, Pattaya News og de thailandske turistmyndigheder


22. juli – 2020

Thailands turisme lider under coronakrisen. Ifølge Bangkok Post er der tale om en regulær nedsmeltning med tusindvis af lukkede virksomheder. 30 % af medlemmerne i TCT – Det Thailandske Turistråd – har drejet nøglen om det sidste halve år. Turistministeriet fortæller, at over 1100 touroperatører har opgivet deres licens i perioden fra januar til juni. TCT forudseer flere lukninger i turistbranchen, der i årevis har holdt hånden under Thailands skrantende økonomi.

Kilde: Bangkok Post


18. juli – 2020

Både finansfolk og ledende medarbejdere i sundhedssektoren retter nu en kritik mod de thailandske myndigheders overdrevne kontrol og bekæmpelse af coronavirus. Begge sektorer mener, at regeringen er med til at skabe en så stor frygt for coronavirus, at det kan blive svært at få Thailand i gang igen. “Thailand bliver nødt til at lempe restriktionerne for udenlandske investorer og lade turisterne komme tilbage, hvis man ønsker bedring i økonomien”, siger Dr. Niwes Hemvachrivarakorn til The Nation. Han mener, at myndighederne bliver nødt til at acceptere et lille antal daglige smittetilfælde og ikke gå i panik, når nogle få bliver testet positive.

Dr. Niwes hentyder bl.a. til sagen om det egyptiske besætningsmedlem (se herunder), der blev testet positiv for covid-19. Egypteren havde besøgt et shoppingcenter i Rayong, og det fik myndighederne til at lukke byens skoler og shoppingcentre og lade alle teste, der havde været i centret samme dag. Thai’erne masseaflyste samtidig hotelophold i hele Rayong-provinsen af frygt for at blive smittet. Dr. Niwes mener, at det er et udtryk for panik og at den overdrevne frygt blandt befolkningen er skabt af myndighederne.

Også direktør i Thailand Development Research Institute, Somchai Jitsuchon, mener, at regeringen bliver nødt til at ændrer strategi, hvis turisterne skal komme tilbage. “Vi bliver nødt til at leve med daglige smittetilfælde – at eliminere virus fuldstændig vil ikke bare tage tid, men også være vanvittigt dyrt”, siger han.

Thailand har været coronafri i 56 dage – de seneste registrerede smittetilfælde har alle været hos tilbagevendte thailændere.

Kilde: The Nation


16. juli – 2020

Den længe ventede rejsekorridor i Asien ser ud til at blive udskudt eller måske helt droppet. Det var meningen at Thailand ville lave rejsekorridorer til Kina, Japan og Sydkorea, men alle tre lande har oplevet nye tilfælde af coronavirus.

To andre begivenheder har fået myndighederne til at genoverveje åbningen af Thailand for udlændinge. Både et egyptisk besætningsmedlem, der var en del af en militærdelegation på besøg i Thailand, og datteren af en sudanesisk diplomat er blevet testet positive for coronavirus. Begge personer hører til den såkaldte VIP-gruppe, der ikke automatisk bliver testet for coronavirus ved ankomst.

Både soldaten og diplomatdatteren har været flere dage i Thailand inden de blev testet positive. Det har skabt vrede blandt befolkningen og fået myndighederne til at genoverveje deres teststrategi. Thailand har pr. 15. juli registreret 3232 tilfælde af coronavirus.

Kilde: Bangkok Post og The Thaiger


10. juli – 2020

Genåbningen af Thai Airways direkte rute mellem København og Bangkok er igen blevet udskudt. Tidligst 1. september vil ruten blive genoptaget, meddeler Thai Airways. Ruten mellem Stockholm og Bangkok genoptages tidligst 24. oktober.

Kilde: Thai Airways


6. juli – 2020

Den thailandske turistminister forventer, at udenlandske turister kan rejse til Thailand igen i august. Det skal se via de rejsekorridorer som ministeriet, sundhedsmyndighederne, det thailandske turistbureau og private aktører i turistindustrien er blevet enige om. Deres forslag skal nu præsenteres for den særlige Covid-19 administration.

Åbningen er en del af en faseopdelt proces, hvor første fase tillader et begrænset antal turister i Krabi, Pattaya og Chiang Mai og på Phuket og Koh Samui. I fase 2 vil man åbne op for flere turister, mens tredje fase er en fuld genåbning af Thailand for udenlandske turister. Ministeren fortæller dog ikke, hvornår han forventer det vil ske, men sandsynligvis i løbet af efteråret. Når fase 3 gennemføres, vil det betyde, at turister igen kan rejse frit i Thailand.

“Før vi åbner hvert område for turister, må vi sikre os, at vi har nok kapacitet på hospitalerne til at tage os af de udenlandske turister. Hvis inddæmningen af virus går godt og turisterne vender tilbage, så regner vi med at 6,7 millioner turister vil besøge Thailand fra august til december”, siger turistministeren til The Nation.

Kilde: The Nation


2. juli – 2020

Danmark åbner nu grænserne for thailandske statsborgere. Udenrigsministeriet fraråder dog stadig alle ikke-nødvendige rejser til Thailand pga. karantæneregler og rejserestriktioner. Ifølge DR er udenrigsministeriet klar til at åbne for rejser til Thailand, hvis de thailandske myndigheder tillader det.

Kilde: DR og Udenrigsministeriet


30. juni – 2020

Det forventes, at udenlandske turister kan vende tilbage til Thailand fra 1. august. Ifølge nyhedsmediet The Nation, der citerer officielle kilder i den thailandske regering, så vil Phuket, Koh Phi Phi, Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan tage imod de første turister. Der vil dog kun være adgang for statsborgere fra lande som er med i de rejsekorridorer, der ventes vedtaget snarest. Turisterne vil på forhånd skulle booke hotel og registrere, hvor de opholder sig. Det vil endnu ikke være tilladt at rejse rundt i Thailand.

Kilde: The Nation og The Thaiger


30. juni – 2020

Flere medier skriver, at EU 1. juli vil åbne op for, at statsborgere fra 15 lande udenfor Europa kan rejse ind i EU. Et af de lande som man vil åbne op for er Thailand. Danmark bestemmer dog selv, hvilke lande man vil åbne op for.

Kilde: BBC


30. juni – 2020

De thailandske lufthavne åbner igen for internationale passagerfly. Myndighederne har udpeget en lang rækker personer, der nu kan rejse ind i Thailand med disse fly. Det gælder bl.a. alle thailandske statsborgere, mens udenlandske statsborgere kan rejse ind, hvis de er gift med, er forældre til eller barn af en thailandsk statsborger. Udlændinge med arbejdstilladelse eller som skal modtage medicinsk behandling samt studerende og personer tilknyttet ministerier og diplomati kan nu også rejse til Thailand.

Alle må dog søge information om, hvorvidt de skal godkendes på forhånd til at rejse ind i Thailand.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


27. juni – 2020

Mange hoteller i Thailand er nu SHA-certificerede. Det kan du læse mere om her.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


27. juni – 2020

Flyselskabet NokScoot lukker ned i Thailand. Økonomien er som følge af coronakrisen så dårlig, at ledelsen har opgivet at få flyselskabet på ret køl igen. NokScoot, der er ejet af det thailandske lavprisselskab Nok Air og flyselskabet Scoot med base i Singapore, har fløjet regionale ruter fra Don Muenag-lufthavnen i Bangkok. Nok Air, som mange danske rejsende måske kender, flyver videre.

Kilde: Bangkok Post


25. juni – 2020

1. juli åbner Thailand grænserne for få udvalgte grupper. Det drejer sig bl.a. om forretningsfolk, personer med arbejde som ingen andre kan varetage og internationale lærer og studerende. Fra 1. august vil de nye rejsekorridorer åbne, og det betyder, at personer fra Japan, Taiwan, Australien, New Zealand og visse byer i Kina kan holde ferie i Thailand uden at gå i karantæne. Dog skal de i første omgang blive på deres hotel. Den 29. juni vil myndighederne holde et møde om, hvordan man åbner op for “almindelig turisme” uden at starte et nyt udbrud af Coronavirus.

Kilde: Bangkok Post og Thai PBS


25. juni – 2020

Som de sidste har bl.a. barer, pubs og massageshops fået lov at slå dørene op igen. Det betyder, at Thailand nu er fuldt genåbnet – visse brancher dog med restriktioner.

Kilde: Bangkok Post


20. juni – 2020

Turister står ikke først, hvis rejsekorridorerne i Asien bliver til noget. Det siger Thailands sundhedsminister efter et møde i Japan, der er et af de lande man vil åbne op til. Først skal forretningsrejsende, personer med arbejdstilladelse i Thailand og internationale lærer og studerende have lov at rejse ind og ud af Thailand.

Kilde: The Nation


20. juni -2020

Luftfartsmyndighederne i Thailand siger nu, at der kan gå lidt længere tid før internationale fly får lov til at lande i Thailand. Det var meningen af det skulle ske fra 1. juli, men det kan blive udskudt til august. Som tidligere skrevet planlægger flere lande i Asien at lave rejsekorridorer – bliver det aktuelt, så er Air Asia klar til at sende fly i luften. Selskabet flyver allerede indenrigs og er bl.a. oppe på fire daglige afgange mellem Bangkok og Phuket.

Kilde: Bangkok Post


16. juni – 2020

Thailand andenbedste land til at håndtere genopretningen af coronavirus. Et nyt studie som bl.a. WHO står bag, rangerer Thailand som nummer to ud af 184 lande i verden, der håndterer den igangværende genopretning efter coronakrisen bedst. Studiet giver point i to kategorier. I første kategori sammenlignes antallet af covid19-tilfælde og døde med landets størrelse og befolkningstal. Anden kategori er en samlet vurdering af landets beredskab, krisehåndtering og evne til at holde smitten nede.

Årsagen til Thailands forholdsvis få smittetilfælde menes at være en kombination af flere ting: Først og fremmest, at håndtryk og kram ikke er en del af kulturen. Dernæst går en del thailændere til daglig med maske – et tal, der steg markant i december og januar, hvor dele af landet var ramt af smog. Også det ekstremt varme vejr har været afgørende – i april og maj har store dele af Thailand haft temperaturer på 38-42 °C – i Nong Khai i Nordthailand målte man i maj hele 44,8 °C. Også det enorme hold af sundhedsmedarbejdere, der har været i stand til at undersøge hver enkelt smittetilfælde samt spore og overvåge kontakter og pårørende har været afgørende.

Australien topper listen, mens Danmark rangerer som nummer tre. Malaysia er placeret som nummer 11, Vietnam som nummer 13, Norge som nummer 14, Finland som nummer 19, Indonesien nummer 74, Sri Lanka nummer 78 og Sverige som nummer 172.

Kilde: WHO og De thailandske turistmyndigheder


16. juni – 2020

Thailands nationalparker åbner gradvist fra 1 juli. 64 parker åbner helt, men dog med begrænsning på antallet af daglige besøgende, 63 åbner delvist, mens 28 parker vil forblive lukkede. Blandt de nationalparker, der åbner helt op er Khao Yai, Ang Thong, Koh Chang og Phang Nga.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


14. juni – 2020

De thailandske myndigheder er i fuld gang med at certificere hoteller efter den nye SHA-standard, der skal vise turisterne, at man har implementeret procedurer og retningslinjer i forhold til at minimere smitte med coronavirus. Jeg har lavet en liste over hoteller, der er blevet certificerede – den kan du finde her.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


12. juni – 2020

Thailand overvejer at lave såkaldt rejsekorridorer med lande, der har haft succes med at bekæmpe coronavirus. I øjeblikket taler de thailandske myndigheder med Kina, Japan, Taiwan, Vietnam, Sydkorea og New Zealand om, at tillade deres statsborgere indrejse i Thailand uden at gå i karantæne. En talsmand for premierminister Prayut siger, at mange flere lande er interesserede i en rejsekorridor til Thailand. Premierministeren vil den 26. juni holde en videokonference med lederne af landene, hvoraf de fleste er asiatiske.

Kilde: The Thaiger


12. juni – 2o20

Pirapan Salirathavibhaga, der er bestyrelsesmedlem i Thai Airways, sætter nu lidt flere ord på flyselskabets planer. Han siger til Bangkok Post, at den udsatte genåbning af selskabets vigtigste ruter skyldes en vurdering af det aktuelle marked. Pirapan mener ikke, at det er muligt at tjene penge på at sætte fly i luften lige nu, og udsættelsen giver desuden flyselskabet bedre tid til at forberede sig på genåbningen. Lige nu er planen, at Thai Airways vil genoptage flyvningerne fra 1. til 3. august. Der vil blive tale om et reduceret program med færre frekvenser. Ruterne til bl.a. Rom, Wien, Oslo, Moskva og Stockholm vil ikke blive startet op nu, og Sirapan nævner endda muligheden for, at de vil blive lukket permanent.

Kilde: Bangkok Post


12. juni – 2020

Efter to uger uden nye coronatilfælde på Phuket vil TAT (Det Thailandske Turistbureau) lancere en kampagne under navnet “Phuket Great Time”. Her skal godkendte hoteller og andre i rejsebranchen kunne markedsføre sig over for turisterne. Det er endnu uvist, hvornår Thailand åbner op for udenlandske turister, men 30. juni forventes det at undtagelsestilstanden og alle restriktioner vil være ophævede.

Kilde: De Thailandske Turistmyndigheder


10. juni – 2020

Genoptagelsen af Thai Airways’ direkte rute mellem København og Bangkok ser ud til at være udskudt igen. Den nye dato er 1. august. Også ruterne til Paris og London er udsat.

Kilde: Airlineroute


7. juni – 2020

Knap 100 hoteller er eller vil blive sat til salg på Koh Samui. Coronakrisen har ramt hårdt overalt i Thailand, der lukkede ned for udenlandske turister i marts. På Koh Samui har en kombination af manglende gæster og TUIs problemer med at betale for hotelsenge (læs mere om det længere nede) sendt mange overnatningssteder på randen af konkurs.

Kilde: The Thaiger


6. juni – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 3104 smittede
• 75 er indlagt på hospital
• 2971 er raskmeldte
• 58 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


6. juni – 2020

Den thailandske premierminister Prayut Chan-o-cha maner til besindighed mht. genåbningen af Thailand for udenlandske turister. Det lå i kortene, at Thailands grænser ville åbne samtidig med fase 4 af genåbningen af landet. Til det siger Prayut, at der stadig er et stykke vej til, at man igen kan byde udlændinge velkommen. Faktisk er emnet ikke en gang blevet diskuteret i regeringen, fortæller han til Thaivisa.

Kilde: Thaivisa.com


4. juni – 2020

Ifølge branchemediet check-in.dk oplyser Thai Airways i Danmark, at Udenrigsministeriets rejsevejledninger skaber usikkerhed om, hvornår den direkte rute fra København til Bangkok genoptages. Vi har tidligere skrevet, at Thai Airways ville starte op igen 1. juli, men datoen er nu rykket til 17. juli.

Kilde: Check-in.dk


3. juni – 2020

Thailand er for alvor gået i gang med at forberede sig på at åbne op for internationale turister igen. I en ny tredelt strategi kaldet “The New Normal” har det thailandske turistbureau nedskrevet “best practice” for at hjælpe turisterne tilbage og ikke mindst få dem til at føle sig trygge.

TAT meddeler, at de nye tiltag er nødvendige indtil der er fundet en vaccine mod coronavirus. Bl.a. skal antallet af turister begrænses, så det er muligt at overholde retningslinjerne mht. ikke at forsamle sig og holde afstand til hinanden. Sikkerhed og hygiejne skal prioriteres, og turisterne skal ydes al mulig hjælp for at beskytte sig mod coronavirus.

I TATs strategi indgår også bl.a. krav om at hoteller og aktiviteter skal bookes i forvejen, krav om installation af en corona-app på sin telefon og en obligatorisk coronatest ved ankomst.

For at booste den internationale turisme vil staten give tilskud til hoteller og touroperatører, så de kan sænke priserne.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


2. juni – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 3083 smittede
• 59 er indlagt på hospital
• 2966 er raskmeldte
• 58 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


30. maj – 2020

Thailand har indført nye sundheds- og sikkerhedsstandarder til turistbranchen. Alle aktører i branchen kan ansøge om at blive certificeret efter den nye standard kaldet SHA som de thailandske turistmyndigheder (TAT) står bag. Yuthasak Supason fra TAT siger, at alle ansøgere vil blive grundigt inspiceret inden de kan få certifikatet. Han siger også, at man ved den mindste overtrædelse vil få frataget certifikatet.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


30. maj – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 3077 smittede
• 59 er indlagt på hospital
• 2961 er raskmeldte
• 57 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


29. maj – 2020

Med undtagelse af Norge, Island og Tyskland fraråder udenrigsministeriet alle ikke-nødvendige rejser til hele verden frem til 31. august.

Kilde: Udenrigsministeriet


29. maj – 2020

Foreningen for thailandske rejseagenter ønsker Thailand genåbnet for turister fra 1. juli. Lande, der er erklæret virusfri skal prioriteres først – f.eks. Kina, Sydkorea og Vietnam. Foreningen foreslår, at turisterne skal medbringe et sundhedscertifikat og tilbydes en gratis coronatest ved ankomst for at undgå den obligatoriske 14-dages karantæne.

Kilde: Bangkok Post


29. maj – 2020

Fra vores egen verden: Vi introducerer nu hold-afstand-rejser til Thailand – se mere her.

Kilde: thailandrundt.dk


29. maj – 2020

Den thailandske regering arbejder for en fuld genåbning af landet i juli, når undtagelsestilstanden bliver ophævet 30. juni. Det betyder også, at udenlandske turister vil kunne rejse til Thailand igen, siger Somsak Roongsita, der er generalsekretær i det nationale sikkerhedsråd, til Bangkok Post. Turisterne må ligesom de lokale praktisere social afstand, bære ansigtsmasker, holde god håndhygiejne og begrænse aktiviteterne, men derudover er der ingen yderligere information om, hvordan Thailand vil håndtere turisterne. Vi har tidligere skrevet, at der kunne blive tale om, at indrejse kunne kræve en negativ coronatest, en form for sundhedscertifikat og en rejseforsikring.

Kilde: Bangkok Post


28. maj – 2020

Den thailandske regering har forlænget undtagelsestilstanden i landet til 30. juni. Myndighederne skal i morgen diskutere tredje fase af genåbningen – de to første faser trådte i kraft henholdsvis 3. maj og 17. maj.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


28. maj – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 3054 smittede
• 66 er indlagt på hospital
• 2931 er raskmeldte
• 57 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


26. maj – 2020

Turistministeriet arbejder sammen med den særlige Covid-19 administration (CCSA) om at genåbne den indenlandske turisme. Sammen vil man formulere nye sundhedsstandarder, der skal implementeres i turistindustrien. Indtil videre har 1500 aktører søgt om at blive certificeret efter de nye standarder. Det er håbet hos de thailandske turistmyndigheder (TAT), at 70 % af virksomhederne vil være certificeret inden for to år.

Den indenlandske turisme skal starte op 1. juni, men de første 14 dage vil det kun være muligt at rejse i den region man bor i. Herefter vil det være muligt at krydse regionsgrænserne. De nye sundheds- og sikkerhedstiltag i turistbranchen vil blive analyseret og justeret løbende for senere at gøre Thailand klar til at modtage udenlandske turister.

Kilde: Bangkok Post


26. maj – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 3042 smittede
• 57 er indlagt på hospital
• 2928 er raskmeldte
• 57 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


24. maj – 2020

Udgangsforbuddet i Thailand er ændret og er nu mellem kl. 23.00 og 04.00. Der er udsigt til, at regeringen den 1. juni vil gøre det endnu en time kortere – der vil således være udgangsforbud fra midnat til kl. 04.00.

Kilde: The Thaiger


24. maj – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 3040 smittede
• 68 er indlagt på hospital
• 2926 er raskmeldte
• 56 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


20. maj – 2020

173 hoteller i Thailand beder nu regeringen om økonomisk hjælp som følge af, at rejsebureauet TUI ikke kan betale deres regninger. TUI ønsker hotelkontrakterne genforhandlet, så de kun skal betale 25 % af det skyldige beløb nu uden information om, hvornår de er i stand til at betale resten. 12 turistorganisationer, der repræsenterer de 173 hoteller har skrevet et brev til den thailandske premierminister, som de ønsker skal tage kontakt til den tyske regering. TUI, der har hovedkontor i Tyskland, har tidligere meddelt, at man vil fyre 8000 medarbejdere som følge af coronakrisen.

Kilde: Daily News og The Thaiger


20. maj – 2020

Thai Airways ser ud til at være reddet. Flyselskabet skal igennem en rekonstrueringsproces, der skal gøre Thai til en sund virksomhed med en stærk økonomi. Under hele processen vil Thai Airways flyve videre og satser stadig på at genoptage en lang række ruter i juli – deriblandt København-Bangkok. Den thailandske stat ejer 51 % af Thai Airways.

Kilde: Bangkok Post


19. maj – 2020

Vi har tidligere skrevet, at den thailandske turistminister mente, at udenlandske turister senest oktober kunne rejse til Thailand igen. Den holdning deler Yuthasak Supasorn, der er chef for det thailandske turistbureau (TAT), som netop nu er i gang med at rebrande Thailand. Det velkendte slogan “Amazing Thailand” skal laves om til “Amazing Trusted Thailand” med fokus på Thailands kultur og gastronomi, befolkningens gæstfrihed og det moderne og effektive sundhedssystem.

Supasorn siger, at den måde Thailand har åbnet op for lokalbefolkningen vil være forskellig for den måde, man vil åbne op for internationale turister. “Vi vil være i dialog med de lande, som vi åbner op til”, fortæller han til Bangkok Post. Supasorn lufter tanken om, at udenlandske turister fra områder og lande med lav risiko, skal besøge steder i Thailand, der har haft ingen eller kun få tilfælde af coronavirus. F.eks. har Trat, hvor Koh Chang og Koh Kood ligger, ikke registreret et eneste tilfælde af Coronavirus.

Chefen for TAT siger, at man vil undgå at sætte de udenlandske turister i 14 dages karantæne ved at kræve sundhedscertifikat ligesom alle skal have tegnet en rejseforsikring. Turistminister Phiphat Ratchakitprakarn skal mødes med premierministeren i næste uge for at diskutere fremtidens turisme i Thailand.

Kilde: Bangkok Post


19. maj – 2020

Finnair planlægger at genåbne en række ruter i juli. En af dem er ruten fra Helsinki til Bangkok. Finnair meddeler også, at flyselskabet forventer at flyve fra Helsinki til Krabi og Phuket når vintertrafikprogrammet træder i kraft.

Kilde: standby.dk


18. maj – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 3031 smittede
• 118 er indlagt på hospital
• 2857 er raskmeldte
• 56 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


17. maj -2020

De thailandske myndigheder har forlænget forbuddet mod internationale passagerfly i thailandske lufthavne til 30. juni.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


16. maj – 2020

Flybilletterne bliver næppe dyrere efter Coronakrisen. Mange eksperter har ellers peget på dyrere flybilletter, når vi igen kan rejse, men det stiller Ole Stouby fra Dansk Flyprisindex sig tvivlende over for. Lige nu kan man faktisk finde flybilletter fra både Billund og København til Bangkok til ca. 3000 kroner. Priserne i november i år og januar 2021 er stort set uændrede i forhold til samme tid året før, fortæller Ole Stouby til standby.dk. Du kan læse mere i dette indlæg, hvor jeg selv har lavet et pristjek på flybilletter fra Danmark til Bangkok.

Kilde: standby.dk


16. maj – 2020

Den thailandske regering har godkendt anden fase af genåbningen. Det betyder, at bl.a. varehuse, shoppingcentre, museer og gallerier kan åbne 17. maj. Alle må dog følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer om afstand og god hygiejne.

Kilde: Bangkok Post


16. maj – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 3025 smittede
• 114 er indlagt på hospital
• 2855 er raskmeldte
• 56 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


15. maj – 2020

Det schweiziske flyselskab SWISS vil i juni genoptage en lang række ruter, deriblandt den fra Zürich til Bangkok.

Kilde: SWISS


15. maj – 2020

Phuket lufthavn har nu fået lov at åbne, men kun for indenrigsfly.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


14. maj – 2020

Thailands premierminister Prayut Chan-0-cha har flere gange indkaldt landets 20 rigeste for at få dem til at bidrage til bekæmpelsen af Coronavirus. En af dem er milliardæren Dhanin Chearavanont, der anbefaler at åbne op for udenlandske turister. “Vi har klaret krisen godt – det skal vi kommunikere ud til verdens turister. Kom til Thailand – her er sikkert at være”, siger han til Bangkok Post.

Dhanin Chearavanont mener ligesom turistministeren, at det er en god idé at satse på at få besøgende til at vælge fire- og femstjernede hoteller med god hygiejne. “Vi har gode hoteller, gode hospitaler og dygtige læger – det skal turisterne vide”, mener Chearavanont.

Kilde: Bangkok Post


14. maj – 2020

For første gang i 65 dage blev der onsdag den 13. maj ikke registreret nye tilfælde af Coronavirus i Thailand.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


13. maj – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 3017 smittede
• 117 er indlagt på hospital
• 2844 er raskmeldte
• 56 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


11. maj – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 3015 smittede
• 163 er indlagt på hospital
• 2796 er raskmeldte
• 56 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


9. maj – 2020

Thai Airways vil fra den 1. juli igen flyve til København. Det thailandske flyselskab genåbner i juli en lang række ruter og en af dem er til København. Der bliver tale om en daglig afgang med en Boeing 777.

Kilde: Thai Airways


9. maj – 2020

Udenrigsministeriet har forlænget perioden, hvor de fraråder ikke-nødvendige rejser til hele verden til 31. maj.

Kilde: Udenrigsministeriet


9. maj – 2020

Sammenslutningen af thailandske hoteller (THA) kræver nu en skattenedsættelse for at få råd til at implementere de nye retningslinjer omkring hygiejne. THA ønsker også, at myndighederne ophæver den obligatoriske 14-dages karantæne for turister, der kommer fra lande, hvor man har håndteret Coronakrisen godt. Thailand er dog stadig lukket for udenlandske turister – forbuddet mod indkomne passagerfly gælder foreløbig til 31. maj.

Kilde: Bangkok Post


9. maj – 2020

Thailand er ligesom Danmark i gang med at genåbne landet. Næste step kan være at tillade åbning af bl.a. butikscentre, forlystelsesparker og massageshops, men kun hvis antallet af nye tilfælde af Coronavirus forbliver lave.

Kilde: Bangkok Post


7. maj – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 2992 smittede
• 165 er indlagt på hospital
• 2772 er raskmeldte
• 55 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


6. maj – 2020

Det er sidste chance for Thai Airways. Det siger Thailands premierminister Prayut Chan-0-cha. Thai Airways var også før Coronakrisen i økonomiske vanskeligheder, men en total nedlukning af flytrafikken har sendt flyselskabet på randen af konkurs. I samarbejde med regeringen er der lavet en redningsplan, der sikrer Thai Airways’ overlevelse. Det er kun lidt af planen, der er sluppet ud til offentligheden, men ifølge Reuters og Bangkok Post skal staten låne flyselskabet over 12 milliarder kroner nu og her mod at Thai Airways skærer i flyflåden og afskediger medarbejdere. Den thailandske stat ejer 51 % af Thai Airways.

Kilde: Reuters og Bangkok Post


5. maj – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 2988 smittede
• 187 er indlagt på hospital
• 2747 er raskmeldte
• 54 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


3. maj – 2020

Øer og fire- og femstjernede hoteller kan være de første, der åbner op for udenlandske turister. Det skriver flere medier – bl.a. Bangkok Post, der henviser til et interview med den thailandske turistminister, der siger, at man vil ændre markedsføringsstrategi for at få turisterne tilbage. Ministeriet og de thailandske turistmyndigheder arbejder i øjeblikket sammen om en kampagne, der skal opfordre turisterne til at blive længere og vælge dyrere hoteller for at sikre en “risikofri ferie”.

Det er tanken, at øer som Phuket, Koh Samui og Koh Phangan vil åbne op først. Her mener myndighederne, at de har bedre muligheder for at screene indkomne passagerer og have styr på, hvor turisterne befinder sig. Samme mulighed er der ikke i fastlandslufthavnene i Bangkok, Pattaya og Chiang Mai.

Turistministeren mener, at Thailand sidst på efteråret kan være klar til at modtage udenlandske turister. I hvert fald er det meningen, at den nye kampagne skal lanceres i årets sidste kvartal, hvor vestlige turister normalt flygter fra kulden i deres hjemlande.

“Hvis turismen ikke kommer tilbage som før Corona, så vil det blive svært at genoprette den thailandske økonomi”, siger turistministeren.

Kilde: Bangkok Post og The Thaiger


2. maj – 2020

Mange udenlandske turister er stadig strandet i Thailand. Flere steder har frivillige og lokale myndigheder oprettet et nødberedskab, der skal hjælpe de turister, der er tilbage. På Koh Phi Phi har man taget initiativ til kampagnen We Care, We Share, der uddeler gratis masker og håndsprit. Turister kan også få to gratis måltider om dagen og blive tilset af en læge, der også gerne tester for Coronavirus.

De thailandske hoteller er blevet bedt om at holde åbent så længe, der er turister, som ikke kan komme hjem. Det er dog ikke alle, der overnatter på normal vis. Flere udlændinge har taget ophold i templerne, hvor de bor gratis.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


2. maj – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 2966 smittede
• 180 er indlagt på hospital
• 2732 er raskmeldte
• 54 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


1. maj – 2020

Frem til 10. maj fraråder Udenrigsministeriet alle ikke-nødvendige rejser til hele verden. Ifølge Mette Frederiksen får vi i den kommende uge svar på om anbefalingen bliver forlænget.

Kilde: DR


30. april – 2020

I forbindelse med forlængelsen af undtagelsestilstanden i Thailand (til den 31. maj) blev forbuddet mod indkomne passagerfly også forlænget til 31. maj.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


30. april – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 2931 smittede
• 270 er indlagt på hospital
• 2609 er raskmeldte
• 52 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


30. april – 2020

Thailand lemper stille og roligt restriktionerne som følge af Coronavirus. Myndighederne i Bangkok har tilladt alle restauranter, der ikke ligger i shoppingcentre eller supermarkeder at åbne. Buffeter og udskænkning af alkohol er ikke tilladt, og der skal være halvanden meter mellem gæsterne. Markeder, offentlige parker, golfbaner og en række andre erhverv har også fået lov til at åbne igen.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


30. april – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 2947 smittede
• 228 er indlagt på hospital
• 2665 er raskmeldte
• 54 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


27. april – 2020

De thailandske myndigheder har forlænget undtagelsestilstanden i landet til 31. maj. Bl.a. forbuddet mod forsamlinger og udgangsforbuddet mellem kl. 22.00 og 04.00 opretholdes. Der er stadig lukket ned for internationale ankomster i lufthavnene – et forbud, der udløber 30. april, men som forventes forlænget i mindst 14 dage.

Kilde: Bangkok Post


26. april – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 2922 smittede
• 277 er indlagt på hospital
• 2594 er raskmeldte
• 51 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


26. april – 2020

Bangkoks hovedlufthavn Suvarnabhumi åbner igen 1. maj, men kun for indenrigsfly.

Kilde: Bangkok Post


23. april – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 2839 smittede
• 359 er indlagt på hospital
• 2430 er raskmeldte
• 50 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


23. april – 2020

Thai Airways udskyder genåbningen af den direkte rute fra København til Bangkok til tidligst 1. juli.

Kilde: Thai Airways


22. april – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 2826 smittede
• 425 er indlagt på hospital
• 2352 er raskmeldte
• 49 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


22. april – 2020

Flere thailandske flyselskaber planlægger at genoptage flyvningerne. Bangkok Airways vil åbne til Koh Samui først, og både AirAsia og Thai Smile vil starte op igen henholdsvis 1. maj og 1. juni. Der vil blive tale om indenrigsflyvninger, da Thailand stadig har lukket ned for internationale fly. Når indenrigsflyvningerne starter op igen vil kun hver anden sæde blive benyttet og alle passagerer skal bære mundbind.

Kilde: Bangkok Post


21. april – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 2792 smittede
• 746 er indlagt på hospital
• 1999 er raskmeldte
• 47 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


21. april – 2020

De forventes, at de thailandske myndigheder vil forlænge undtagelsestilstanden i mindst en måned mens det besluttes, hvordan Thailand skal åbne op igen. Udvalgte forretningsdrivende vil få lov at starte op snart, og de regioner, der har været helt fri for virus (bl.a. Trat, hvor Koh Chang og Koh Kood ligger), vil være de første til at få lov til at åbne igen.

Kilde: Bangkok Post


17. april – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 2700 smittede
• 964 er indlagt på hospital
• 1689 er raskmeldte
• 47 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


17. april – 2020

De thailandske myndigheders omfattende tiltag for at bekæmpe Coronavirus ser ud til at bære frugt. Ni provinser er helt virusfri, mens 27 provinser ikke har registreret nye tilfælde af Coronavirus de seneste 14 dage.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


15. april – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 2643 smittede
• 1195 er indlagt på hospital
• 1405 er raskmeldte
• 43 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder og Bangkok Post


15. april – 2020

Thailand har forlænget forbuddet mod indkomne passagerfly frem til 30. april.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


15. april – 2020

Selvom af antallet af nye Covid19-tilfælde i Thailand falder dag for dag, advarer myndighederne om at ignorere de officielle anbefalinger om bl.a. hygiejne og om at holde afstand. Thailand er stadig i undtagelsestilstand og har iværksat en lang række tiltag som f.eks. lukning af skoler, institutioner, shoppingcentre og nationalparker for at stoppe smittespredningen. Desuden er der udgangsforbud mellem kl. 22.00 og 04.00 og hele byer og provinser som f.eks. Phuket er lukket ned.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


14. april – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 2613 smittede
• 1167 er indlagt på hospital
• 1405 er raskmeldte
• 41 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder og Bangkok Post


11. april – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 2518 smittede
• 1135 er indlagt på hospital
• 1348 er raskmeldte
• 35 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder og Bangkok Post


11. april – 2020

Qatar Airways meddeler, at de fortsætter med at flyve fire gange om ugen mellem Doha og København. En mulighed for at komme hjem til Danmark, hvis man er strandet et sted i verden.

Kilde: Qatar Airways


9. april – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 2369 smittede
• 1451 er indlagt på hospital
• 888 er raskmeldte
• 30 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder og Bangkok Post


9. april – 2020

De thailandske myndigheder har automatisk forlænget de turisters visum, der udløb efter den 26. marts. Foreløbig gælder forlængelsen frem til 30. april.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


7. april – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 2258 smittede
• 1408 er indlagt på hospital
• 824 er raskmeldte
• 26 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder og Bangkok Post


7. april – 2020

Forbuddet mod indrejse i Thailand via landets internationale lufthavne er forlænget til 18. april

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


5. april – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 2169 smittede
• 1435 er indlagt på hospital
• 612 er raskmeldte
• 23 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder og Bangkok Post


4. april – 2020

Udenrigsministeriet beder alle hjemvendte danskere, der har har skrevet sig på Danskerlisten om at framelde sig igen.

Kilde: Udenrigsministeriet


3. april – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 1978 smittede
• 1378 er indlagt på hospital
• 581 er raskmeldte
• 19 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


3. april – 2020

Lufthansa har annonceret at man frem til 3. maj kun vil flyve på seks interkontinentale ruter – deriblandt Bangkok. En mulighed for at komme hjem til Danmark.

Kilde: Lufthansa


3. april – 2020

De thailandske myndigheder har fra i dag indført udgangsforbud fra kl. 10.00-16.00 og fra kl. 22.00-04.00. Det er dog tilladt at transportere sig til lufthavnen ved fremvisning af gyldig flybillet.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


2. april – 2020

De thailandske myndigheder prøver at opmuntre befolkningen med en video – se den her.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


2. april – 2020

Udenrigsministeriet anbefaler alle danske turister i Thailand til at komme hjem nu. Herunder finder du kontaktoplysninger til en stribe af de største rejseforsikringsselskaber i Danmark. Har du behov for assistance fra Udenrigsministeriet kan du finde kontaktoplysninger i linksene øverst på siden.

Europæiske Rejseforsikring (ERV) – alarm
Tlf.: +45 70 10 90 30. Åbent 24 timer i døgnet.
E-mail: erv-alarm@euro-center.dk
Hjemmeside: https://www.europaeiske.dk/privat/

Gouda Alarmcentral
Tlf.: +45 33 15 60 60. Åbent 24 timer i døgnet.
E-mail: alarm@gouda.dk
Hjemmeside: https://www.gouda.dk/

IHI Bupa Alarm
Tlf.: +45 70 23 24 61. Åbent 24 timer i døgnet.
E-mail: emergency@ihi-bupa.com
Hjemmeside: https://scandinavia.ihi.com/

SOS International Alarmcentral
Tlf.: +45 70 10 50 50. Åbent 24 timer i døgnet.
E-mail: sos@sos.eu
Hjemmeside: https://www.sos.eu/da/

Kilde: thailandrundt.dk


2. april – 2020

Det er ikke længere muligt at bruge Thailand som transit til sin videre rejse. Udenrigsministeriet anbefaler, at du søger andre flyforbindelser hjem til Danmark. Det er desuden, med få undtagelser, ikke muligt at rejse ind i Thailand. Udrejse er stadig muligt, men antallet af flyafgange er få. Brug linkene øverst på siden for at læse mere på ministeriets hjemmesider.

Kilde: Udenrigsministeriet


2. april – 2020

Myndighederne på Phuket har alligevel besluttet at lukke lufthavnen. Phuket lufthavn vil således være lukket fra 10. april til 30. april.

Kilde: Bangkok Post


1. april – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 1771 smittede
• 1343 er indlagt på hospital
• 416 er raskmeldte
• 12 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


1. april – 2020

Bangkok Airways suspenderer alle indenrigsafgange mellem 7. og 30. april.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


30. marts – 2020

Alle der ønsker at komme hjem fra Thailand skal skynde sig. Fra 1. april reduceres antallet af flyvninger ud af Thailand markant. Flyselskabet Qatar Airways oplyser, at de fortsat flyver fra Bangkok til Doha og fra Doha til København. Det kan dog hurtigt ændre sig, og Udenrigsministeriet anbefaler alle, der ønsker det at komme hjem nu.

Kilde: Udenrigsministeriet og Qatar Airways


29. marts – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 1388 smittede
• 1270 er indlagt på hospital
• 111 er raskmeldte
• 7 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


29. marts – 2020

Phuket lukker strande og gågader. Samtidig bliver det ikke muligt at komme til og fra Phuket fra land- eller vandsiden. Det er stadig muligt at flyve til og fra Phuket, men antallet af afgange til og fra øen er stærkt begrænset.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


28. marts – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 1245 smittede
• 1139 er indlagt på hospital
• 100 er raskmeldte
• 6 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


28. marts – 2020

AirAsia aflyser alle indenrigsruter i Thailand i april.

Kilde: Bangkok Post


27. marts – 2020

Koh Lipe lukker ned. Fra den 28. marts er det ikke længere muligt at besøge øen, der ligger i det sydligste Thailand. Koh Lipe vil være lukket indtil Coronakrisen er overstået.

Kilde: The Nation


27. marts – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 1136 smittede
• 1034 er indlagt på hospital
• 97 er raskmeldte
• 5 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


26. marts – 2020

De thailandske myndigheder har nu to Covid 19 telefonnumre i deres hotline for udenlandske turister. Find dem her. De to telefonnumre kan IKKE bruges til forlængelse af visum.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


25. marts – 2020

Thailand har lempet kravene for transit inden hjemrejsen til Danmark. Du behøver nu ikke en negativ Coronatest. De nye regler gælder kun én uge. Se mere på udenrigsministeriets hjemmeside.

Kilde: Udenrigsministeriet


25. marts – 2020

Thailandske flyselskaber suspenderer næsten alle internationale afgange. Nedlukningen af ruter vil ske gradvist og senest 1. april. Thai Airways ruter fra Bangkok til Oslo, København, London, Paris, Frankfurt, Bruxelles og Stockholm stopper 1. april.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


25. marts – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 934 smittede
• 860 er indlagt på hospital
• 70 er raskmeldte
• 4 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


25. marts – 2020

ca. 100 mennesker er blevet nægtet indrejse i Thailand siden myndighederne krævede sundhedserklæring (Coronatest) og en sundhedsforsikring for at rejse ind i Thailand, oplyser myndighederne.

Kilde: Bangkok Post


24. marts – 2020

Udenrigsministeriet gør opmærksom på, at mange flyselskaber nu stopper flyvninger til og fra Thailand. Thai Airways stopper den direkte rute til København 1. april. Læs mere på ministeriets hjemmesider her og her.

Kilde: Udenrigsministeriet


24. marts – 2020

Thailand i undtagelsestilstand. Premierminister Prayut Chan-o-cha har i dag annonceret, at regeringen vil indføre undtagelsestilstand i Thailand fra torsdag den 26. marts. En talsmand fra regeringen siger, at undtagelsestilstanden vil vare mindst en måned. Myndighederne vil indføre nye tiltag i bekæmpelsen af Coronavirus – nogle tiltag vil blot være anbefalinger til befolkningen, andre vil være obligatoriske og gælde alle.

Kilde: Bangkok Post


24. marts – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 827 smittede
• 766 er indlagt på hospital
• 57 er raskmeldte
• 4 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


24. marts – 2020

Er du i Thailand og gerne vil hjem, så kan du på den danske ambassade i Thailands hjemmeside finde et link til, hvilke flyselskaber, der har plads. Listen bliver opdateret løbende.

Kilde: Udenrigsministeriet


23. marts – 2020

Udenrigsministeriet har oprettet en gruppe på Facebook, hvor danskere i udlandet kan hjælpe og finde hinanden. Ministeriet skriver, at mange fastboende tilbyder deres hjælp – find gruppen på https://www.facebook.com/groups/danskereglobalt/

Kilde: Udenrigsministeriet


23. marts – 2020

Dagens Coronatal fra Thailand:

• 721 smittede
• 668 er indlagt på hospital
• 52 er raskmeldte
• 1 er død

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


23. marts – 2020

Antallet af turister i Thailand faldt drastisk i februar. 42,8 % færre turister besøgte Thailand i forhold til samme måned i 2019. I marts ventes et endnu større fald.

Kilde: Bangkok Post


22. marts – 2020

De første tilfælde af Coronavirus på Phuket blev bekræftet i fredags (20. marts). I alt fem personer er testet positive – der er tale om en dansk familie på tre personer og to kinesere fra Wuhan-provinsen. Kineserne blev testet positive allerede i februar, men oplysningerne er først kommet frem nu.

Kilde: The Thaiger


22. marts – 2020

Antallet af smittede i Thailand er 599, 45 er erklæret raske og 532 er indlagt på hospital. Thailand har registreret ét dødsfald. Det seneste døgn er der registreret 188 nye tilfælde af Coronavirus, men langt de fleste kan spores til Lumpini boksestadion.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder og Bangkok Post


22. marts – 2020

Et stort antal grænseovergange til Myanmar og Cambodja lukkes. Det gælder bl.a. grænseovergangene ved Tak og Sa Kaeo (Cambodja)

Kilde: Bangkok Post


21. marts – 2020

Shoppingcentre, markeder og forlystelsesområder i bl.a. Bangkok lukker til og med 12. april. Grand Palace lukker til 15. april.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


21. marts – 2020

AirAsia Thailand suspenderer alle internationale fly. Selskabets indenrigsruter vil ikke blive berørt.

Kilde: The Nation


21. marts – 2020

Rejsebranchen lider i disse dage, men der er nogle, som gerne vil have styr på sommer- og efterårsferien. Bookingportalen hotels.com anbefaler alle at booke hotel med gratis afbestilling. Det tilbyder langt de fleste hoteller i øjeblikket.

Kilde: hotels.com


21. marts – 2020

Alle rejsende til Thailand – også transitpassagerer – skal fremvise en sundhedserklæring og en sundhedsforsikring – se mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

Kilde: Udenrigsministeriet/Borgerservice


20. marts – 2020

Antallet af smittede med Coronavirus i Thailand er 322. 278 er indlagt på hospital, mens 43 er erklæret raske. Der er registreret ét dødsfald i forbindelse med Coronavirus.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


19. marts – 2020

Bangkok Airways reducerer kraftigt i antallet af afgange pga. den faldende efterspørgsel. Det gælder udvalgte ruter til bl.a. Phuket, Koh Samui, Chiang Mai, Krabi og Trat

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


19. marts – 2020

De thailandske myndigheder vil hjælpe de mange turister og fastboende udlændinge, hvis visum udløber, men som ikke kan komme hjem. Myndighederne regner med at op mod 500.000 udlændinge befinder sig i Thailand, og mange af dem vil nu midlertidigt få forlænget deres visum.

Kilde: Bangkok Post


19. marts – 2020

Vil du booke en rejse til f.eks. sommerferien, så anbefaler Forbrugerrådet, at du køber en rejseforsikring med afbestillingsforsikring. Mange har en rejseforsikring inkluderet i f.eks. indboforsikringen, men uanset om du har en eksisterede forsikring eller skal ud at købe en ny, så tjek grundigt, hvad den dækker. Det er vigtigt at huske afbestillingsforsikringen. Du kan sammenligne priser på rejseforsikringer her.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk


19. marts – 2020

Det thailandske militær bliver nu sat ind for at desinficere Bangkoks gader. Frem til den 31. marts vil militæret hver nat sprøjte bl.a. gader, stationer og venteområder, hvor mange mennesker samles.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


18. marts – 2020

Er du I Thailand kan du skrive dig på Udenrigsministeriets Danskerliste og hente ministeriets app rejseklar, hvor du bl.a. kan finde rejsevejledninger, kontaktoplysninger og gode råd, hvis du skulle blive ramt af sygdom.

Kilde: Udenrigsministeriet/Borgerservice


18. marts – 2020

Antallet af smittede med Coronavirus i Thailand er 212. 169 er indlagt på hospital og 42 erklæret raske. Der er registreret ét dødsfald.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *