Coronavirus i Thailand – et overblik

Det, der skulle være et kort overblik over situationen omkring Coronavirus i Thailand, er nu blevet en længere føljeton. Siden nedlukningen i marts 2020 har jeg fulgt udviklingen med fokus på turismen. Det kan du læse mere om herunder, men først lidt om status og situationen som den ser ud nu.

Sidste nyt: Udkast til betingelser for indrejse fra 1. november • 70 % af Bangkoks indbyggere færdigvaccinerede • Danmark på TATs ønskeliste • Thai Airways genoptager ruter til Danmark. Læs mere længere nede på siden.

 

Kan du rejse til Thailand nu?

Almindelige turistrejser som du kender dem fra før coronavirus er endnu ikke muligt. Som et forsøg er Phuket dog genåbnet for vaccinerede turister 1. juli, Koh Samui 15. juli og i oktober Krabi og Khao Lak. Indrejsekravene er dog ret restriktive, og dem kan du læse mere om og finde links til længere nede på siden.

Premierminister Prayut har 11. oktober annonceret, at Thailand fra 1.november vil tillade karantænefri indrejse for vaccinerede turister fra 10 udvalgte lande.

Før den melding så genåbningsplanen sådan ud:

Juli
1. juli: Phuket
15. Juli: Koh Samui, Koh Tao, Koh Phangan

August
1. august: Krabi, Railay, Koh Phi Phi, Koh Ngai (kun som del af Phukets sandkassemodel)
15. august: Phang Nga, Khao Lak, Koh Yao (kun som del af Phukets sandkassemodel)

Oktober
1. oktober: Krabi (Railay, Koh Phi Phi og Koh Ngai) og Phang Nga (Khao Lak og Koh Yao)

November
1. november: Hua Hin, Chiang Mai, Chonburi, Pattaya, Bangkok og Phetchaburi (Cha-Am)

 

Indrejsekrav til Thailand

Nedenstående er et uddrag på dansk og er derfor ikke fuldstændig. Indrejseproceduren/regler om ophold til Phuket, Koh Samui, Krabi og Phang Nga KAN være forskellige – længere nede kan du finde officielle links til hvad der gælder lige nu (på engelsk). Bemærk, at regler og restriktioner ændres løbende og teksten herunder er derfor kun vejledende.

Generel indrejse
Du skal bruge en indrejsetilladelse (COE). Den kan du søge om her. Tjek eventuelt også den thailandske ambassade for yderligere info.

Når du ansøger om COE får du mulighed for efterfølgende at logge ind på din ansøgning, hvor du løbende kan opdatere med f.eks. flybillet, hotelbooking, forsikringsdokumenter, vaccinedokumentation og coronatest.

Du kan godt påbegynde ansøgning uden flybillet og hotelbooking – de ting skal dog være på plads og dokumenter uploadet senest 15 dage efter indrejsetilladelsen er godkendt.

Test og vaccine
Der er adgang for fuldt vaccinerede udenlandske turister, der kan fremvise en negativ Covid 19-test, som er højst 72 timer gammel. Vaccinen skal være godkendt af WHO og/eller de thailandske myndigheder:

• Pfizer
• Johnson & Johnson
• Sinovac
• AstraZeneca
• Moderna
• Sinopharm

Voksne over 18 år skal PCR-testes ved ankomst og igen på 6. eller 7. dagen. Tests skal være betalt og booket på thailandpsas.com. Her kan du også downloade kvittering til brug for ansøgning om COE.

Der skal installeres appen ThailandPlus til brug for smitteopsporing og appen MorChana, der bl.a. kan fortælle dig om smitterisikoen de steder, du færdes.

Forsikring
Forsikring, der dækker sygdom med Covid 19 på mindst 100.000 USD.

Ophold
Alle hoteller, restauranter og touroperatører turisten vil benytte, skal være SHA+-certificerede af TAT. Hotellet skal være booket inden ankomst. SHA betyder, at hotellet følger en lang række krav til bl.a. sikkerhed og hygiejne.

SHA+ er det samme som SHA, men her er mindst 70 % af de ansatte også vaccineret mod Covid 19.

Links til indrejse på Phuket
Indrejse på Phuket udgivet af TAT
FAQ om indrejse udgivet af TAT

Links til indrejse på Koh Samui
Indrejse på Koh Samui udgivet af TAT
FAQ om indrejse på Koh Samui

 

Situationen i Thailand lige nu

Thailand har generelt klaret coronakrisen godt. Hurtig nedlukning, tests og en meget effektiv smitteopsporing har ført til forholdsvis få smittede. Over sommeren og ind i efteråret 2020 har der været mange uger mellem lokale smittetilfælde, men i midten af december blev der konstateret flere lokale udbrud, som spredte sig til store dele af landet.

I slutningen af februar 2021 kunne Thailand igen erklære sejr over coronavirus, men glæden varede dog kort. I april blussede epidemien op igen med smittetilfælde i stort set hele landet. Det er den bølge, der lige nu raser i Thailand, som i sommeren 2021 nåede over 20.000 daglige smittetilfælde.

I slutningen af august begyndte antallet af smittede at falde, og de thailandske sundhedsmyndigheder mener, at den nuværende bølge har toppet.

Tallene pr. 6. oktober 2021
• 1.667.097 er eller har været smittet siden februar 2020 (+155.740 siden 22. september)
• 108.022 aktive tilfælde (-21.049 siden 22. september)
• 17.305 er døde siden marts  2020 (+1552 siden 22. september)
• 56.656.247 har fået mindst ét vaccinestik (+10.633.231 siden 22. september)

 

Kort om udviklingen fra marts 2020 til i dag

Den gode håndtering af coronakrisen har gjort, at de thailandske myndigheder tøver med at åbne grænserne for udenlandske turister. Siden sommeren 2020 er det blevet diskuteret, hvordan man kan modtage udenlandske turister uden at få flere smittetilfælde i befolkningen. Der har været mange forslag, men der er endnu ikke fundet en løsning.

Dog er der åbnet en anelse op med først det såkaldte STV-visa og som jeg skrev i november 2020 et langtidsvisa, der også giver adgang for danskere.

Det er stadig ikke muligt at få visum ved ankomst som i “gamle dage” – fra 1. juli er der som nævnt åbnet op flere steder i Thailand for vaccinerede udenlandske turister, men dog med restriktive indrejseregler.

Mens regeringen, økonomer og sundhedseksperter diskuterer, hvordan man kan genåbne Thailand for udenlandske turister, så lider turistindustrien. Regeringen har givet støtte til den indenlandske turisme, men det er langt fra nok til at holde hånden under bl.a. hoteller, restauranter og tourbureauer. Der tales om konkurser, millioner af arbejdsløse og et kraftigt fald i BNP.

Netop de dystre økonomiske udsigter har fået premierminister Prayut til at skifte strategi mht. genåbningen af Thailand. Fra en strategi om, at man for alt i verden skulle holde virus ude, mener han nu, at Thailand bliver nødt til at leve med coronavirus.

I juni 2021 kom premierministeren med den opsigtsvækkende melding, at Thailand skulle åbne inden 120 dage. Det når man sandsynligvis ikke, men på trods af de nuværende smittetal er han og regeringen fast besluttede på, at landet i en eller anden form skal åbne op hurtigst muligt.

11. oktober 2021 meddelte premierminister Prayut, at Thailand fra 1.november vil tillade karantænefri indrejse for vaccinerede turister fra 10 udvalgte lande.

 

Herunder følger vi udviklingen i Thailand

21. oktober – 2021

Betingelser for indrejse fra 1. november

Center for Sygdomskontrol har lavet et udkast til betingelser for karantænefri indrejse fra 1. november, skriver Thai PBS. Betingelserne er foreløbige og skal godkendes af CCSA. Det er værd at bemærke, at der ikke står noget om COE eller anden forhåndsgodkendelse.

  1. Udenlandske turister skal ankomme med fly fra et lavrisikoland godkendt af sundhedsministeriet/CCSA
  2. Turisten skal være fuldt vaccineret med en godkendt vaccine
  3. Turisten skal have foretaget en PCR-test inden afrejse, der højst må være 72 timer gammel
  4. Turisten skal have en forsikring, der dækker mindst 50.000 USD
  5. Turisten skal have bevis for at have booket hotel
  6. Turisten skal downloade appen Mor Chana og tage en PCR-test højst 24 timer efter ankomst
  7. Er testen negativ, kan turisten rejse frit rundt

Flere ting er dog uklare, skriver Thai PBS. Det gælder bl.a. eventuelt krav om test/vaccine til børn og om f.eks. fastboende udlændinge kan opholde sig i eget hjem efter indrejse.

Flere medier skriver, at de thailandske ambassader rundt om i verden endnu ikke har fået nogen information om procedurerne omkring genåbningen.

Ifølge Thai PBS, så er regeringen gået over til en genåbningsmodel, hvor udenlandske turister kan indrejse på tre forskellige måder:

  1. Den “gamle” måde, hvor turisten går i karantæne 7-14 dage
  2. Som del af Phukets sandkassemodel, der også inkluderer Koh Samui og dele af Krabi og Phang Nga
  3. Karantænefri indrejse fra et lavrisikoland godkendt af CCSA

Kilde: Thai PBS og The Thaiger


20. oktober – 2021

Bangkok gør klar til at modtage turister

Thailands hovedstad knokler for at gøre klar til genåbningen 1. november. Procedurerne er i gang med at bliver gennemgået, og som noget nyt vil mange hoteller få egne teststeder for at undgå kø i lufthavnen.

Den 25. oktober vil Suvarnabhumi lufthavn i samarbejde med TAT gennemgå og afprøve indrejseprocedurer for derefter at lave en test af forløbet.

Over 300 hoteller i Bangkok venter lige nu på at blive godkendt som SHA plus-hotel, og mellem 60 og 70 % af byens hoteller er genåbnet, skriver Bangkok Post.

TAT melder om stor efterspørgsel på rejser til Thailand – især fra de lande, hvis borgere fra 1. november kan indrejse uden at gå i karantæne.

Myndighederne i Bangkok kunne i går fortælle, at 70 % af byens indbyggere, svarende til 5,4 millioner mennesker, nu er færdigvaccinerede. 8,1 million har fået mindst første stik.

Kilde: Bangkok Post


16. oktober – 2021

Lande på TATs ønske liste skaber forvirring

Daily News har tilsyneladende fået fat i en liste, der skulle indeholde navnene på de lande, hvis indbyggere er i spil til at kunne rejse karantænefrit ind i Thailand fra 1. november.

Officielt er 38 lande nævnt, men listen er bl.a. delt op i EU og nordiske lande. Daily News nævner, at Danmark, Sverige og Finland både er nordiske lande og med i EU. Det faktiske antal er derfor uklart.

Flere medier skriver også, at de allerede fem udvalgte lande tydeligvis er på listen pga. økonomi og ikke pga. lave smittetal.

Kilde: Daily News


14. oktober – 2021

Genåbningen 1. november godkendt

Som ventet blev den annoncerede genåbning 1. november godkendt på et møde i Covid 19-administrationen CCSA. Talsmand for CCSA, Taweesilp Visanuyothin, siger, at godkendelsen af karantænefri indrejse gælder borgere fra USA, Kina, Tyskland, Singapore og Storbritannien. Det skal nu diskuteres, hvilke lande, der eventuelt skal med på listen.

På mødet blev det også besluttet, at det ikke er hele Thailand, der åbner. 17 provinser vil genåbne 1. november, og det vil typisk være steder, hvor turister normalt kommer. 1. december vil flere provinser blive tilføjet.

Kilde: Bangkok Post


14. oktober – 2021

Bali åbner for turister fra udvalgte lande

De indonesiske myndigheder meddeler, at Bali med øjeblikkelig virkning er åben for turister fra 19 udvalgte lande, der kan rejse ind via øens lufthavn. Alle andre skal indrejse via Jakarta. Norge og Sverige er blandt de 19 lande, men ikke Danmark.

Udmeldingen kommer tilsyneladende bag på flyselskaberne. Myndighederne på Bali fortæller til bl.a. CNN, at der ikke er planlagt nogen fly de kommende uger. For at få de internationale ruter tilbage, har man sløjfet lufthavnsafgifterne året ud.

Over halvdelen af Balis BNP kommer fra turismen. Øen har hårdt brug for, at turisterne kommer tilbage, og der er derfor stor vaccinetilslutning i befolkningen. 77 % af Balis indbyggere har lige nu fået mindst første stik.

Indrejse til Bali kræver ansøgning om visum inden afrejse, fuld vaccination, forsikring, der dækker sygdom for mindst 100.000 USD og en forhåndsbooking af hotel i mindst fem dage, som er den aktuelle karantæneperiode.

Kilde: CNN, Reuters og Bloomberg


14. oktober – 2021

COE bliver erstattet af nyt system

Den udskældte COE (Certificate of Entrance) bliver fra 1. november erstattet af et nyt system kaldte Thailand Pass, meddeler Thailands udenrigsminister. Hvad det betyder for rejsende til Thailand er endnu uklart.

Kilde: The Thaiger


14. oktober – 2021

Thai Airways genåbner ruter til Danmark

I forlængelse af premierminister Prayuts udmelding om genåbning af Thailand 1.  november, har Thai Airways besluttet at genoptage sine internationale ruter fra 31. oktober.

Flyselskabet vil således flyve fra København til Bangkok onsdag og søndag og fra København til Phuket (retur via Bangkok) på torsdage. Også Thai Airways ruter til Stockholm genoptages.

Kilde: Thai Airways og Bangkok Post


14. oktober – 2021

Danmark på TATs ønskeliste

Vaccinerede turister fra 10 lande kan ifølge premierminister Prayut fra 1. november rejse ind i Thailand uden at gå i karantæne. Som tidligere skrevet, så nævnte Prayut i sin tale USA, Kina, Tyskland, Storbritannien og Singapore, men hvilke andre lande kan komme i spil?

Det har TAT løftet sløret for. De har sendt en ønskeliste til CCSA, der i dag skal godkende genåbningen. På listen er Danmark, Sverige, Norge og Finland, men også Schweiz, Italien, Sydkorea, Frankrig, Rusland, Japan, Taiwan, Australien, Malaysia, Israel, Hong Kong og De Forenede Arabiske Emirater.

Kilde: TAT og The Thaiger


14. oktober – 2021

Minister: Vi skal åbne for flere lavrisikolande

Det mener Thailands sundhedsminister, Anutin Charnvirakul, der ikke forstår, hvorfor Thailand kun skal åbne for turister fra 10 lande. Ministeren foreslår en strategi, hvor turisterne bliver testet og derefter tilbringer én nat i den provins, de er ankommet til.

Anutin siger til The Nation, at han allerede har gjort hans holdning klar over for de relevante myndigheder.

Kilde: The Nation


13. oktober – 2021

Thailands turistminister: Gør klar til en bølge af turister

Thailands turistminister, Pipat Ratchakitprakan, beder alle involverede om at være klar til genåbningen af Thailand 1. november. Ministeren siger til The Nation, at Thailand er et populært vinterrejsemål for europæerne, og at han forventer en bølge af turister, der kun venter på, at grænserne bliver åbnet.

Yuthasak Supasorn, der er direktør for TAT har anbefalet, at CCSA fjerner kravet om indrejsetilladelse (COE). Supasorn kalder kravet frustrerende og siger, at det afholder mange udenlandske turister fra at rejse til Thailand.

TAT er i øvrigt i gang med at arrangere den helt store åbningsfest, der skal afholdes til nytår. Flere medier skriver, at den sandsynligvis skal afholdes på Phuket og at bl.a. Andrea Bocelli og den thailandskfødte K-Pop stjerne Lalisa skal optræde.

Efter Premierministerens udmelding om genåbning 1. november steg bl.a. fly- og hotelaktier på børsen i Bangkok mellem 4 og 8 %.

Kilde: Bloomberg, The Nation og Bangkok Post


12. oktober – 2021

Thailand åbner for vaccinerede udenlandske turister fra 10 lande

Premierminister Prayut meddelte i aftes, at Thailand fra 1.november vil tillade karantænefri indrejse for vaccinerede turister fra 10 udvalgte lande. Prayut nævnte USA, Kina, Tyskland, Singapore og Storbritannien.

Yderligere fem lande vil komme på listen, og de vil sandsynligvis blive offentliggjort torsdag, når der har været møde i CCSA. Det er planen, at listen vil blive udvidet 1. december og igen 1. januar.

Turister skal fortsat tage en PCR-test inden afrejse og igen ved ankomst til Thailand. Ifølge Bangkok Post er det uklart, om der stadig kræves indrejsetilladelse (COE) og om turister skal booke et SHA+ hotel.

Den nye genåbningsplan blev offentliggjort i en TV-tale, hvor Prayut igen understregede, at Thailand bliver nødt til at leve med coronavirus.

“Tiden er kommet til, at vi skal forberede os på at leve med coronavirus, som vi lever med andre sygdomme. I dag vil jeg offentliggøre det første lille, men vigtige skridt for at få hverdagen tilbage. Jeg ved, at beslutningen kommer med en vis risiko. Det er næsten sikkert, at vi vil se en midlertidig stigning i antallet af smittede og vi må følge situationen tæt. Men jeg tror ikke, at de mange millioner mennesker, der lever af turismen har råd til at miste endnu en højsæson”, sagde premierministeren i talen.

Planen er endnu ikke godkendt i CCSA, men flere medier skriver, at det er formsag, da Prayut selv sidder i spidsen for Covid 19-administrationen.

Kilde: Bangkok Post


10. oktober – 2021

Regeringen: fem provinser vil åbne 1. november

Står det til Thailands regering, så vil fem provinser åbne for udenlandske turister 1. november.

Det drejer sig om Bangkok, Chiang Mai (Mae Taeng, Muang, Mae Rim og Doi Tao), Hua Hin, Phetchaburi (Aha-Am) og Chonburi ( Pattaya, Sattahip og Bang Lamung), fortæller Thanakorn Wangboonkongchana, der er talsmand for regeringen.

Der er særligt fokus på Bangkok, da hovedstaden er den vigtigste indgang til Thailand. “Selvom de fleste turister foretrækker strande eller bjerge, så skal de forbi Bangkok”, siger Thanakorn.

Byen har været epicentret for tredje bølge af coronavirus, men holder de daglige smittetal sig under 10000, så kan sundhedssystemet håndtere det, mener sundhedsmyndighederne.

Det er uklart, hvad styret i Bangkok siger til regeringens åbningsplaner. Hovedstadens borgmeter har tidligere sagt, at byen først åbner når mindst 70 % af indbyggerne er vaccinerede.

Talsmanden siger, at beslutningen om at genåbne 1. november kommer efter det han kalder Phukets succes med sandkassemodellen. Indtil nu har lige over 43.000 udenlandske turister besøge Phuket siden 1. juli.

“Der er fundet positive Covid 19-tests blandt de turister, der har besøgt Phuket under sandkassemodellen, men ingen af dem har smittet lokale. De kan derfor føle sig sikre og skulle støtte genåbningen”, slutter Thanakorn.

Kilde: Bangkok Post


10. oktober – 2021

Thailand skal åbne for udenlandske turister nu

Den klare melding kommer fra formanden for Thailandsk Industri (FTI), der mener, at nok er nok. Med grænserne lukkede i halvandet år, frygter FTI at potentielle turister vælger at rejse andre steder sted hen.

Formanden påpeger, at der er en stor risiko for, at udenlandske turister snart har glemt alt om det Thailand står for. FTI mener, at vaccinationer, færre antal smittede og masser plads på hospitalerne er gode argumenter for at åbne grænserne.

Ca. 45 % af Thailands befolkning er vaccinerede, men det tal er højere ved populære turistdestinationer, der er blevet prioriteret i vaccineudrulningen.

Det daglige smitteal er faldet fra 25.000 til nu lige over 10.000 med en forventning om et yderligere fald til 5000 de kommende måneder.

Kilde: The Star og The Nation


2. oktober – 2021

Krabi og Khao Lak åben for indrejse – nedsat karantæneperiode

Det er nu muligt at indrejse til Krabi og Khao Lak og tilbringe syv dage der før rejsen går videre. Helt konkret, så er Railay, Koh Phi Phi og Koh Ngai i Krabi åben og Khao Lak og Koh Yao-øerne i Phang Nga.

Begge steder kan turisterne færdes i såkaldte Blå Zoner. Der skal tages en PCR-test ved ankomst og igen efter syv dage. Hvis turisten stadig testes negativ vil det være muligt at rejse frit i Thailand.

For at rejse ind i Thailand gælder dog stadig, at man skal være fuldt vaccineret, have indrejsetilladelse (COE), forsikring, der dækker COVID-19, en negativ PCR-test, som er højst 72 timer gammel og have booket et hotel. Læs mere her (på engelsk).

De nye muligheder for indrejse kommer samtidig med at “karantæneperioden” er sat ned fra 14 til syv dage for fuldt vaccinerede udenlandske turister. Det betyder, at man under sandkassemodellen nu kan rejse ind til Phuket, Krabi, Phang Nga og Surat Thani. Læs mere her (på engelsk).

Kilde: TAT


29. september – 2021

Thai Airways genoptager ruter til Europa

Ifølge Bangkok Post vil Thai Airways fra 1. oktober genoptage flere af sine europæiske ruter. Det drejer sig om ruter til lande med høje vaccinationsrater. Danmark er ikke nævnt i artiklen, men det er Tyskland, Frankrig og Storbritannien. Det er dog muligt at booke flybilletter direkte fra København til Bangkok i oktober på Thai Airways hjemmeside.

Thai Airways vil også genoptage ruter til Japan og Australien, mens flyvningerne til Kina sandsynligvis først starter op til næste år.

Kilde: Bangkok Post


28. september – 2021

Thailand genåbner i fire faser

CCSAs nye plan for genåbningen af Thailand er inddelt i fire faser, skriver The Nation. Rækkefølgen for hvilke provinser der åbner er en kombination af turistindtægter, vaccineudrulning og generelle foranstaltninger mod Covid-19.

CCSA kalder Phukets sandkassemodel og Samui Plus for pilotfasen. Herefter følger i genåbningen i tre faser:

Fase 1 – november: Bangkok, Phetchaburi (Cha-Am), Hua Hin, Chiang Mai, Chonburi (Pattaya), Krabi, Ranong og Phang Nga m.fl.

Fase 2 – december: Chiang Rai, Mae Hong Son, Sukhothai, Ayutthaya, Trat (Koh Chang), Trang (Koh Mook), Rayong (Koh Samet) og Khon Kaen m.fl.

Fase 3 – januar: Surin, Chanthaburi, Kanchanaburi og Satun (Koh Lipe) m.fl.

Kilde: The Nation


28. september – 2021

CCSA: 10 provinser vil åbne 1. november

Udover Bangkok, Phetchaburi, Hua Hin, Chiang Mai og Chonburi (Pattaya), der har fået genåbningen udskudt, så vil fem andre provinser også åbne 1. november. Det gælder bl.a. Krabi og Phang Nga, der således kan besøges uden først at tilbringe syv dage på Phuket.

Lufthavnen i Krabi får også lov til at modtage fly fra udlandet. Der er allerede annonceret direkte ruter fra Singapore og Malaysia, men flere medier skriver, at der også er planlagt fly fra Skandinavien.

CCSA har samtidig nedsat den obligatoriske karantæne fra 14 dage til syv dage for vaccinerede udenlandske turister. Den fulde genåbningsplan og hvilke restriktioner, der gælder fra 1. november er stadig uklar, og det har fået flere aktører i turistbranchen til at efterlyse konkrete retningslinjer for, hvordan det skal ske.

Kilde: Bangkok Post


25. september – 2021

Turistbranchen: Gør indrejse lettere til den kommende højsæson

Det har højeste prioritet, at regeringen gør indrejse lettere til den kommende højsæson, mener man i Turistbranchen i Thailand. Kongsak Khoopongsakorn fra Sammenslutningen af Thailandske hoteller ønsker, at prisen for en PCR-test skal sættes ned og at det skal være muligt at tage en hurtigtest i stedet for en PCR-test.

Den største barriere er dog Certificate of Entry (COE), der enten skal gøres nemmere eller helt fjernes. “Vores undersøgelser blandt udenlandske rejseagenter fortæller os, at vi bliver nødt til at gøre Thailand mere imødekommende”, siger Kongsak til Bangkok Post.

Kilde: Bangkok Post


25. september – 2021

Udsættelse af genåbning vækker vrede

CCSA kunne i går bekræfte, at genåbningen af de fem provinser Bangkok, Phetchaburi, Hua Hin, Chiang Mai og Chonburi (Pattaya) er udskudt til 1. november. Heller ikke Hua Hin får tilsyneladende lov til at modtage udenlandske turister, før alle provinser er klar.

Årsagen til udsættelsen er primært den langsomme vaccineudrulning, og det vækker vrede i turistbranchen. Ifølge Bangkok Post er det tredje gang, at genåbningen af Pattaya, Hua Hin og Chiang Mai udskydes pga. manglende vacciner.

Formanden for AirAsias bestyrelse, Tassapon Bijleveld, er frustreret over udsættelsen. “Regeringens sik-sak kurs skader Thailands ry og gør det svært at drive virksomhed. Alle flyselskaber investerer lige nu i vedligehold og kalder medarbejdere tilbage i den tro, at turisterne kommer. Det er dyrt og går ud over vores likviditet”, siger bestyrelsesformanden.

Han kritiserer regeringens vaccineudrulning og manglende strategi for at genåbne Thailand. Thanet Supornsahasrungsi fra Chonburis turistforening er på linje med Bijleveld. “Vi har gjort alt hvad regeringen har krævet for at genåbne i oktober – det eneste vi ikke var herre over var vaccinerne”, siger Thanet til Bangkok Post.

Han frygter nu, at Thailand kommer for sent i gang til at kunne åbne op til den kommende højsæson.

Kilde: The Nation og Bangkok Post


23. september – 2021

Genåbningen udskudt bekræfter TAT

Hua Hin bliver sandsynligvis den eneste destination, som åbner i oktober. I hvert fald har Yuthasak Supasorn, der er direktør i TAT, bekræftet, at Bangkok, Phetchaburi, Chiang Mai og Chonburi (Pattaya) tidligst åbner 1. november.

Ifølge TAT vil Hua Hin åbne 15. oktober. Her går vaccineudrulningen støt fremad, og inden weekenden vil 70 % af byens indbyggere være vaccinerede.

Præsidenten for Pattayas turistforening, Boonanan Pattanasin, siger, at Pattaya er klar til at genåbne for udenlandske turister, hvis de får lov af CCSA. Her vil man i starten have fokus på turister fra Indien og Rusland, som ikke har regler om karantæne for borgere, der vender hjem fra Thailand.

Også i Pattaya går det godt med vaccineudrulningen. Boonanan Pattanasin fortæller til Pattaya News, at man snart forventer at nå det mål CCSA kræver for at genåbne.

Kilde: Bangkok Post og Pattaya News


22. september – 2021

Genåbningen 1. oktober kan blive udsat

På et møde mellem TAT og CCSA blev det diskuteret, om genåbningen af de fem provinser/byer Bangkok, Phetchaburi, Hua Hin, Chiang Mai og Chonburi (Pattaya) i oktober skal udskydes til 1. november. Den langsomme vaccineudrulning er årsagen til udskydelsen, der dog ikke er endeligt besluttet.

Flere af provinserne har ellers meldt sig klar til at modtage udenlandske turister. I Chiang Mai vil genåbningen sandsynligvis blive som en del af Phukets 7+7 model. Her vil man hellere satse på den indenlandske turisme, der er planlagt til at genstarte 1. oktober.

Kilde: Bangkok Post


18. september – 2021

Bangkoks guvernør: Vi åbner ikke 15. oktober

Forvirringen om Bangkoks genåbning er total. Thailands hovedstad skulle byde udenlandske turister velkommen 1. oktober, men det blev for få dage siden ændret til 15. oktober.

Heller ikke den dato holder, siger Bangkoks guvernør, Aswin Kwanmuang. Borgernes sikkerhed kommer i første række, og uanset turistministerens planer, så genåbner byen ikke før mindst 70 % af indbyggerne er vaccinerede, fortæller han til Thai PBS.

Under 40 % af Bangkoks indbyggere over 18 år er vaccinerede lige nu.

Kilde: Thai PBS


16. september – 2021

Prayut: Gør klar til genåbningen – Bangkok må vente

Premierminister Prayut har bedt bl.a. sundhedsministeren og turistministeren om at gøre klar til at genåbne Thailand 1. oktober. Det bliver Phetchaburi, Hua Hin, Chiang Mai og Chonburi (Pattaya), der åbner først, og her skal ministrene sørge for turisternes sikkerhed samtidig med det nuværende coronaudbrud.

Mens Bangkoks genåbning nu er udsat til 15. oktober pga. høje smittetal, så har Prayut på et møde i CCSA efterspurgt flere områder, der kan modtage udenlandske turister. Taweesilp Visanuyothin fra CCSA siger til Bangkok Post, at de ser øer med egen lufthavn og gode sundhedsfaciliteter som oplagte at åbne.

Flere sundhedseksperter er dog nervøse ved genåbningen. Dr. Prasit Watanapa fra Siriraj Hospital siger, at det er for tidligt at genåbne med de nuværende vaccinationstal. 18 % af den thailandske befolkning er lige nu færdigvaccinerede, mens 38 % har fået første stik.

Kilde: Bangkok Post


15. september – 2021

Turisterne fravælger Thailand

Turistbranchen har længe været kede af Thailands skrappe indrejserestriktioner. I en ny rapport fra Bangkok Post fremgår det, at ansøgning om indrejse (COE) og dyre PCR-tests afholder mange fra at rejse til Thailand.

Rapporten tager udgangspunkt i en undersøgelse på det mellemøstlige marked, der anslået kunne være fem gange så stort uden restriktioner og coronatests. F.eks. koster en PCR-test mellem 200 og 300 baht i Dubai, mens prisen er 8000 baht for de tre obligatoriske tests under Phukets sandkassemodel.

TAT arbejder lige nu på at halvere prisen på de tre PCR-tests, mens turistbranchen håber på mindre bureaukrati ved indrejse til Thailand.

Kilde: Bangkok Post og The Thaiger


14. september – 2021

Bangkok, Pattaya og Hua Hin bliver en del af sandkassemodellen

Ifølge turistminister Phiphat Ratchakitprakarn vil Bangkok, Pattaya og Hua Hin, der er sat til at genåbne 1. oktober, blive en del af Phukets sandkassemodel 7+7. Dvs., at turister kan opholde sig syv dage på Phuket med efterfølgende syv dage i Bangkok, Pattaya eller Hua Hin. Det vil også være muligt at slutte ferien på Phuket.

Turistministeren besøgte Pattaya søndag, hvor han fremlagde de nye planer, der dog først skal godkendes af bl.a. CCSA.

Kilde: Pattaya News


13. september – 2021

TAT nedjusterer igen antallet af udenlandske turister i 2021

I januar forudså TAT, at tre millioner udenlandske turister ville besøge Thailand i 2021. Det tal blev senere nedjusteret til 1,2 millioner og nu igen til blot 300.000. TAT håber, at genåbningen af Pattaya, Chiang Mai og Hua Hin vil give et boom i antallet af turister i fjerde kvartal.

I Hua Hin diskuteres det nu, om man overhovedet vil genåbne. Flere thai’er end udlændinge holder normalt ferie i Hua Hin, og hvis situationen kræver, at man skal vælge, så er det oplagt at satse på den indenlandske turisme, mener man i turistbranchen.

Hos researchafdelingen i Kasikorn Bank vurderer man, at 150.000 udenlandske turister vil besøge Thailand i 2021.

Kilde: Bangkok Post


13. september – 2021

Phu Quoc vil åbne i november

Den vietnamesiske ø Phu Quoc vil som et forsøg åbne for udenlandske turister fra november. Det fremgår af regeringens hjemmeside. Turisterne skal være færdigvaccinerede og have taget en PCR-test inden ankomst. Eventuelt øvrige indrejserestriktioner nævnes ikke.

Lige nu er knap 24 % af Phu Quocs indbyggere vaccinerede, men regeringen har bedt om, at øen bliver prioriteret i forhold til vacciner.

Kilde: Bangkok Post og South China Morning Post


8. september – 2021

Fra Samui Plus til Samui Sandbox

Fra oktober går Koh Samui fra Samui Plus-modellen til Phukets sandkassemodel. Blot 524 udenlandske turister har besøgt Koh Samui fra 15. juli til 1. september, og det er for lidt mener man på øen. For at tiltrække flere turister går Koh Samui nu over til den mindre restriktive sandkassemodel.

Kilde: The Nation


6. september – 2021

Phukets turistforening: Fuld genåbning 1. december

Sammen med private aktører i turistbranchen har Phukets turistforening fremlagt planer for en fuld genåbning af øen fra 1. december.

“Kun lige over 20.000 turister har besøgt Phuket de to første måneder under sandkasse-modellen – det er slet ikke nok, og vi kan ikke fortsætte på den her måde, hvis vi skal overleve”, siger Nanthida Atiset, der er vicepræsident i Phukets turistforening.

Hun fortæller til Bangkok Post, at foreningen og private aktører er gået sammen om planen “Phuket Freedom Day”, der har som mål at åbne øen helt op fra 1. december. Det er håbet, at 3,5 millioner turister vil besøge Phuket i perioden december til marts, hvis genåbningen bliver godkendt.

Kilde: Bangkok Post


6. september – 2021

Turistministeriet ønsker at Thailand åbner 1. januar

Turistminister Phiphat Ratchakitprakarn ønsker Thailand genåbnet uden karantæne i januar. Det er planen, at man først vil åbne op for nabolandene i en form for rejsekorridor.

Ministeren påpeger, at alt afhænger af vaccineudrulningen. Lige nu venter mange på 2. stik, men det vil være et krav, at 70 % af befolkningen er vaccinerede, hvis en region skal åbne op.

Lige nu har Thailand endnu et problem; landet er rødt i rejsevejledningerne, men her ser Phiphat optimistisk på fremtiden. Antallet af nysmittede er nedadgående, og han håber, at Thailand meget snart bliver fjernet fra listen over højrisikolande.

Kilde: Bangkok Post


2. september – 2021

Turistministeren: Bangkok kan åbne i næste måned

Bangkok og fem andre provinser kan åbne op for udenlandske turister i næste måned. Det gjorde turistminister Phiphat Ratchakitprakarn klart ved en politisk debat i går aftes.

21 provinser er sat til at genåbne efterfølgende, men ministeren sagde også, at hele Thailand sandsynligvis ikke når at åbne inden årets udgang. Han satte dog ikke navn på, hvilke steder, der er tale om.

Ifølge Bangkok Post arbejder regeringen med en 3 trins plan for genåbningen. Første trin er allerede i gang i form af Phukets sandkassemodel og Samui Plus, der giver udenlandske turister mulighed for at besøge Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan.

Trin 2 går i gang 1. oktober med genåbningen af Bangkok, Chonburi (Pattaya), Hua Hin og Chiang Mai.

Trin 3 er sat til 15. oktober, hvor yderligere 21 provinser vil genåbne. For at en provins kan åbne, så SKAL mindst 70 % af befolkningen være vaccinerede.

“Regeringen fastholder målet om, at provinserne vil genåbne. Vi arbejder tæt sammen med sundhedssektoren og myndighederne lokalt i provinserne”, siger turistministeren.

I over en uge har de daglige smittetal i Thailand været nedadgående, og turistministeren er sikker på, at situationen vil være endnu bedre de kommende måneder, hvor man har sikret sig over 80 millioner vaccinedoser.

Kilde: Bangkok Post


1. september – 2021

Hua Hin håber på genåbning 1. oktober

Krod Rojanastien, der er chef for Hua Hins genåbningsplan, Hua Hin Recharge, har stadig som mål at få de udenlandske turister tilbage fra 1. oktober. Han siger til Bangkok Post, at modellen vil blive den samme som på Phuket.

Meget afhænger dog af vaccinationerne – lige nu har 55 % af byens befolkning fået mindst første stik. Det er håbet, at byen kan modtage op til 40.000 vaccinedoser i september.

Krod tror på, at 100.000 udenlandske turister vil besøge Hua Hin i årets sidste kvartal. Lige nu har kun 56 af Hua Hins 200 hoteller åbent, og de er alle eller har ansøgt om at blive SHA+ certificeret.

Kilde: Bangkok Post


30. august – 2021

Regeringen: Antallet af smittede falder

Antallet af smittede med coronavirus falder, siger en talsmand fra Thailands regering. De sidste 10 dage har antallet af patienter, der har kommet sig efter at være smittet med Covid 19 oversteget antallet af nysmittede. Det betyder, at mange senge på Bangkoks felthospitaler nu står tomme.

Thailand havde på et tidspunkt over 24.000 daglige smittetilfælde, mens mandagens tal lyder på 15.972.

Kilde: Thai PBS


30. august – 2021

Prayut: Vi må lære at leve med det

Flere medier skriver om et møde fredag, hvor Covid 19-administrationen CCSA mødtes for at diskutere fremtiden med coronavirus. Her foreslog premierminister Prayut at Thailand skal udvikle en “Lær at leve med det” strategi.

Ved mødet diskuterede CCSAs medlemmer risikoen for, at coronavirus aldrig vil blive udryddet. CCSA besluttede at sætte en kurs, hvor man vil forhindre spredningen af virus, men samtidig lade befolkningen vende tilbage til det liv, de kendte før coronavirus.

Phukets sandkassemodel og Samui Plus skal bruges som modeller for den kommende genåbning, siger CCSA. De håber, at hele landet kan genåbnes under den nye strategi for at få økonomien tilbage på rette spor.

Kilde: Phuket News og The Thaiger


24. august – 2021

Thailand ser på muligheden for at åbne inden årets udgang

En særlig task force under Thailands covid-19 administration CCSA skal nu undersøge, hvordan landet kan genåbne inden nytår.

I juni kom premierministeren med den opsigtsvækkende melding, at Thailand skulle åbne inden 120 dage. Siden er smittetallene gået i vejret, men som nævnt tidligere ser CCSA nu lys for enden af tunnelen.

Ønsket om at genåbne Thailand for udenlandske turister er intakt. Planen er ikke længere at holde coronavirus ude, men at forsøge at leve med den.

Det er bl.a. den udfordring den nye task force skal finde en løsning på.

Kilde: Bangkok Post


21. august – 2021

Kriterierne for sandkasse-modellen ændret

Før Phukets sandkasse-model gik i luften 1. juli, var reglerne klare. Genåbningen ville blive ændret eller sat på hold, hvis det ugentlige smittetal på Phuket oversteg 90 eller 80 % af sengene på øens hospitaler var optaget.

De seneste uger har smittetallene været langt over 500 om ugen uden at sandkasse-modellen er blevet aflyst eller ændret. Myndighederne på Phuket har officielt droppet de to kriterier og vil i stedet for vurdere situationen løbende.

Kilde: Phuket News


21. august – 2021

CCSA: udbruddet har toppet

Selvom de daglige smittetal i Thailand har rundet 20.000, så mener CCSA, at det nuværende udbrud med coronavirus har toppet.

Kurven over smittede har været stejl, men den er nu bøjet lidt af. Det har fået CCSA til at se optimistisk på de kommende måneder. Så meget, at der allerede nu tales om at lempe en række restriktioner i september.

Flere virologer advarer dog om, at det er for tidligt at sige noget om, hvor smittetallene er på vej hen. I denne uge rundede Thailand i øvrigt en million smittetilfælde.

Kilde: Bangkok Post


16. august – 2021

Minimumophold sat ned til syv dage

Turister under sandkasse-modellen kan nu nøjes med at opholde sig syv dage på Phuket før de rejser videre. Det er dog kun muligt at rejse til udvalgte steder som f.eks. Railay og Koh Phi Phi i Krabi og øerne Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan i Thailandbugten.

Turistbranchen er glade for ændringen, som de håber vil tiltrække flere udenlandske turister. I Krabi er det stadig planen at åbne 1. oktober med håb om at få gang i turismen til den kommende højsæson.

Kilde: Bangkok Post


14. august – 2021

Hua Hin sætter fart på vaccinationerne

I håb om fortsat at kunne åbne op for udenlandske turister i Hua Hin 1. oktober, er der nu sat ekstra fart på vaccinationerne. Lige nu er over 30 % af byens indbyggere vaccineret. For at kunne genåbne skal mindst 70 % af Hua Hins indbyggere og alle i turistbranchen være vaccineret.

Kilde: Bangkok Post


11. august – 2021

Genåbningen af Pattaya udsat

Pattayas genåbningsplan “Pattaya Move On” er udsat på ubestemt tid. Byen ligger i Chonburi-provinsen, hvor de daglige smittetal har rundt 1000. Det har fået myndighederne til at udsætte genåbningen, der ellers var sat til 1. september.

Folkene bag “Pattaya Move On” siger, at de vil fortsætte genåbningsplanerne for at være klar, når de igen får lov til at modtage udenlandske turister.

Kilde: Pattaya News


9. august – 2021

Over 14.000 udenlandske turister besøgte Phuket i juli

Præcis 14.055 udenlandske turister har besøgt Phuket i den første måned af sandkasse-modellen. 1802 amerikanere rejste til Phuket i juli, mens briterne stod for 1558 ankomster efterfulgt af Israel (1455), Tyskland (847) og Frankrig (839).

TAT forventer, at 100.000 udenlandske turister vil besøge Phuket i årets tredje kvartal.

Kilde: TAT


3. august – 2021

Phuket: Gør os grønne

Turistbranchen på Phuket med formanden for hotelkæden Banyan Tree K.P. Ho i spidsen, ønsker at gøre Phuket grøn i rejsevejledningerne. Tanken er, at få myndighederne i resten af verden til at adskille Phuket fra resten af Thailand for at få gang i turismen.

Især bejler han til Storbritannien om at gøre Phuket grøn i rejsevejledningerne. Ved en videokonference henvendte K.P. Ho sig dog til alle europæiske flyselskaber, rejsebureauer og myndighedspersoner om at se isoleret på Phuket og sandkasse-modellen, som han mener kan blive en stor succes.

Den lokale afdeling af TAT på Phuket bakker op om idéen. Det kan potentielt blive en game changer i forhold til at få de udenlandske turister tilbage, hvis øen bliver grøn i rejsevejledningerne og eventuelle restriktioner ved hjemkomst fjernes.

Kilde: TTR Weekly


3. august – 2021

Åbningen af Phang Nga udsat

Phang Nga-provinsen med bl.a. Khao Lak og Koh Yao-øerne har fået udsat genåbningen to uger til 15. august. Provinsen kalder deres genåbningsplan for “Phang Nga Prompt”, men den er endnu ikke godkendt af CCSA.

Kilde: The Nation


31. juli – 2021

Koh Samui ramt af coronaudbrud

Mindst 40 personer er testet positiv for coronavirus på Koh Samui. Udbruddet har sit epicenter på natklubben Black Bamboo, men der menes også at være smittede fra andre barer på øen.

Under pandemien har Koh Samui kun oplevet ganske få smittetilfælde, og flere medier skriver nu om en slags choktilstand hos de lokale, der frygter at smitten breder sig.

Kilde: News7 og The Thaiger


30. juli – 2021

Prayut: Krisen vil være ovre om nogle uger

Mens det daglige smittetal har rundet 17.000 og dermed sætter ny rekord, så er premierminister Prayut sikker på, at det nuværende udbrud vil være ovre om 2-3 uger – højst 4 uger.

Regeringen tror, at de nuværende restriktioner vil være så effektive, at smittetallene snart vil falde. Restriktionerne vil dog blive vurderet om 14 dage, hvor situationen på det tidspunkt bliver afgørende for, om der skal indføres nye tiltag for at nedbringe smittetallene.

Kilde: Bangkok Post


30. juli – 2021

Phuket lukker ned for thailændere

Fra 3. til 16. august vil Phuket være lukket for thailændere udefra. Antallet af smittede på Phuket stiger og for at holde gang i sandkasse-modellen, har myndighederne lukket ned for den indenlandske turisme.

Samtidig siger vicedirektøren for Center for Sygdomskontrol, at sandkasse-modellen vil fortsætte mindst to uger endnu før man vil se på, om genåbningen skal sættes på hold.

Kilde: Pattaya News og Phuket News


27. juli – 2021

Phuket fortsat åben på trods af sigende smitte

Kommer det ugentlige smittetal på Phuket over 90, så vil myndighederne sandsynligvis lukke ned for udenlandske turister. Sådan lød det før sandkasse-modellen gik i luften 1. juli.

Selvom smittetallet nu har rundet 125 om ugen, så er der ikke udsigt til  at stoppe genåbningen af Thailand. Nye restriktioner er dog trådt i kraft på Phuket – det gælder bl.a. kortere åbningstider for restauranter og nedlukning af shoppingcentre.

Phukets turistmyndigheder siger, at øen er åben og at de har adskillige værktøjer at gøre brug af inden de lukker ned for udenlandske turister.

Kilde: Bloomberg og The Nation


23. juli – 2021

Turister på Phuket kan forlade øen efter syv dage

De thailandske myndigheder har godkendt, at udenlandske turister på Phuket kan forlade øen efter syv dage.

Der er åbnet op for vidererejse til Khao Lak, Koh Yao Noi og Koh Yao Yai i Phang Nga-provinsen, Railay, Koh Phi Phi og Koh Ngai i Krabi og til de tre øer i Thailandbugten Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan.

De nye regler træder i kraft 1. august.

Kilde: Bangkok Post


22. juli – 2021

Over 9000 turister til Phuket mens smitten stiger i resten af Thailand

Mens lige over 9000 udenlandske turister er ankommet til Phuket i perioden 1. til 20. juli, så stiger smitten mange steder i Thailand. Dagens smittetal på 13.655 er ny rekord i landet, der har udpeget 13 såkaldt mørkerøde provinser, som er underlagt særligt hårde restriktioner.

Bl.a. er det ikke tilladt at rejse ind og ud af provinserne, hvilket har skabt ny frygt hos flyselskaberne. 20.000 ansatte i luftfartsbranchen risikerer at miste deres job, hvis rejserestriktionerne bibeholdes, advarer de.

Flere ministre og medlemmer af regeringen med premierminister Prayut i spidsen har doneret tre måneders løn til Covid 19-smittede i de mørkerøde provinser. Pengene skal bruges til “overlevelseskasser” indeholdende bl.a. medicin.

En talmand fra CCSA siger, at smittetallene i værste tilfælde kan nå op på mellem 20.000 og 30.000 om dagen, inden det vil gå den rigtige vej igen. Alligevel satser TAT stadig på at åbne Krabi og Phang Nga for udenlandske turister 1. august.

Kilde: TAT og Thai PBS


16. juli – 2021

Turistministeren vil ændre strategi

Med stigende smittetal i det centrale Thailand, vil turistminister Piphat Ratchakitprakan nu ændre strategi for genåbningen af landet. Han mener, at der nu skal fokuseres på at åbne destinationer, der ligger tæt på Phuket. F.eks. Khao Lak og Krabi inklusive Koh Phi Phi.

Det er tanken, at turisterne i stedet for at bruge 14 dage på Phuket kan holde anden uge på en destination tæt på.

Ministeren insisterer på, at genåbningen vil fortsætte på trods af høje smittetal i dele af Thailand. Især mener han, at det er helt nødvendigt at få turisterne tilbage til Bangkok.

Hos TAT har man foreslået at åbne de dele af Thailand, der har lave smittetal. Provinser som Ubon og Nong Khai i den nordøstlige del af landet kunne være en mulighed, og det ville samtidig give turisterne mulihed for at opleve et andet Thailand.

Kilde: Phuket News


15. juli – 2021

Thai Airways lukker sommerrute til Phuket

Manglende efterspørgsel har fået Thai Airways til at lukke ruten København-Phuket, der havde første flyvning 2. juli. Lukningen vil ske om få uger, men ruten bliver dog stadig annonceret på Thai Airways’ hjemmeside.

Kilde: The Thaiger


15. juli – 2021

Hua Hin vil åbne 1. oktober

Guvernøren for provinsen Prachuap Khiri Khan, hvor Hua Hin ligger, annoncerede i går, at byen vil åbne 1. oktober. Hua Hin har bl.a. som mål at få 89.000 mennesker tilbage på arbejde i turistbranchen. Ansatte herfra demonstrerede i sidste uge, hvor de krævede økonomisk hjælp eller mulighed for at genåbne byen.

Skal Hua Hin åbne 1. oktober, så kræver det både at man får styr på den nuværende tredje bølge af coronavirus og at alle i turistbranchen og mindst 70 % af den øvrige befolkning er vaccinerede. Lige nu er kun 8 % af befolkningen i Hua Hin vaccineret, skriver Bangkok Post.

Kilde: Bangkok Post


15. juli – 2021

I dag åbner Koh Samui – ingen turister har meldt deres ankomst

I dag åbner Koh Samui under genåbningsplanen Samui Plus. Det første fly fra Bangkok har dog ingen udenlandske turister med, men til gengæld 11 journalister, der er inviteret til at skrive om genåbningen. Fredag vil fire turister ankomme til Koh Samui.

En talsmand fra Koh Samuis turistorganisation siger, at de først forventer turisterne tilbage i fjerde kvartal. De glæder sig dog over, at det er lykkedes at åbne til tiden og håber, at de udenlandske turister langsomt vil begynde at dukke op.

Kilde: The Nation


13. juli – 2021

Koh Samui åbner for bookinger

Koh Samuis genåbningsplan, Samui Plus, har åbnet for ansøgning om indrejsetilladelse (COE) og booking af overnatning. Der er dog stadig tvivl om prisen for den obligatoriske 7-dages pakke, der bl.a. inkluderer karantæneophold, coronatests og adgang til sundhedspersonale. Ifølge Bangkok Post vil pakken koste 35.000 baht.

Kilde: Bangkok Post


12. juli – 2021

Bangkok indfører blød nedlukning

I dagevis har rygterne om en ny nedlukning i Bangkok svirret i pressen. Nu kommer den så. Fra i dag mandag vil der være udgangsforbud fra klokken 21.00 til klokken 04.00. Indkøbscentre, barer og diskoteker holder helt lukket. Samtidig er der indført et forsamlingsloft på fem personer.

Nedlukningen lukker også alle restauranter, der dog må tilbyde take-away til kl. 20.00. Bl.a. supermarkeder, varehuse og banker skal lukke klokken 20.00.

Sidste gang Bangkok lukkede ned resulterede i at hundredetusindvis af thailændere flygtede ud af hovedstaden til deres hjembyer, hvor de tog smitten med sig. Det prøver myndighederne at undgå denne gang.

Kilde: Bangkok Post


9. juli – 2021

Flyselskaber efterspørger slottider i Phuket Lufthavn

På en pressekonference i går fortalte vicedirektøren for Phukets lufthavn, at der er stor efterspørgsel på slottider fra internationle flyselskaber. Vicedirektøren kom ikke ind på, hvilke selskaber, der er tale om, men allerede i denne måned vil der sandsynligvis åbne nye direkte ruter til Phuket.

10 flyselskaber har bedt om slottider i juli og yderligere 17 i august. Det er allerede annonceret, at KLM vil begynde at flyve fra Amsterdam til Phuket i oktober, hvor seks andre selskaber har efterspurgt slottider.

Ca. 14.000 udenlandske turister har indtil nu booket en flybillet til Phuket under sandkasse-modellen, fortæller lufthavnens vicedirektør.

Kilde: Phuket News


9. juli – 2021

Fra vores egen verden – få del i de store genåbningsrabatter med et gratis og uforpligtende rejseforslag

Lige nu har mange hoteller store genåbningsrabatter til den kommende vintersæson. Du kan få lavet din rejse nu og få del i rabatterne, men først betale når Udenrigsministeriet giver grønt lys for rejser til Thailand.

På alle rejser i 2021 og 2022 får du Tryghedsgaranti – det betyder bl.a., at du frit kan rykke eller afbestille din rejse op til 35 dage før afrejse, hvis Udenrigsministeriet stadig fraråder rejser til destinationen.

Du kan læse mere om Tryghedsgarantien her og kontakte mig her, hvis du vil have et gratis og uforpligtende rejseforslag. Husk at medsende oplysninger som destination, afrejselufthavn, antal personer, telefonnummer og særlige ønsker.

Kilde: thailandrundt.dk


7. juli – 2021

Over 2000 udenlandske turister har nu besøgt Phuket

Helt præcist er 2132 udenlandske turister rejst til Phuket siden 1. juli. Øens guvernør, Narong Woonciew, siger, at turisterne bidrager til økonomien, men der skal meget mere til for at få Phuket tilbage på sporet.

Indtil i går er alle ankomne passagerer testet negativ for Covid-19, men en mand fra De Arabiske Emirater fik som den første et positivt testsvar tilbage. Fra 1. til 5. juli blev der i alt registreret 17 nye tilfælde af coronavirus på Phuket. Lige nu er man således et stykke fra de 90 tilfælde pr. uge som myndighederne har sat før de vil revurdere eller aflyse genåbningen.

Kilde: Bangkok Post


7. juli – 2021

Artikel om krydsvaccination og indrejse i Thailand

Jeg har i længere tid haft kontakt med Holger, der sammen med kæresten Maneewan kæmper for at kunne rejse til Thailand uden at gå i karantæne. Desværre er Maneewan krydsvaccineret, og så er man ifølge de thailandske indrejseregler ikke færdigvaccineret. Det er der kommet en artikel ud af – læs den her på nyheder.tv2.dk.

Kilde: tv2.dk


6. juli – 2021

“Samui Plus” næsten klar til at gå i luften

De tre øer i Thailandbugten, Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao, er klar til at åbne op for turister i henhold til genåbningsplanen “Samui Plus”. Planen er stort set en kopi af Phukets sandkassemodel, der som bekendt trådte i kraft 1. juli.

Krav om f.eks. vaccination, forsikring og indrejsetilladelse (COE) gælder også her. Turisterne skal flyve via Bangkok, hvor de skal skifte til et Bangkok Airways-fly for videre rejse til Koh Samui.

De første syv dage skal turisterne blive på Koh Samui. Her skal de opholde sig på hotellet de første tre dage, hvor de dog godt må benytte faciliteterne. Fra dag 4-7 kan turisterne tage på sightseeing ad sikrede ruter. I uge to er det tilladt at rejse videre til Koh Tao og Koh Phangan.

Der vil blive foretaget coranatest ved ankomst, på dag 6-7 og på dag 12-13 – i alt tre tests, der alle er på turistens egen regning.

Provinsguvernør Witchawut Jinto fortæller, at forberedelserne på øerne er i fuld gang og at over 70 % af indbyggerne allerede er vaccineret.

Kilde: Pattaya News & The Thaiger


2. juli – 2021

Så er TG 953 lettet fra København

Klokken 14.41, 16 minutter senere end planlagt, lettede Thai Airways TG 951 fra København til Phuket. Flyet er det første af forhåbentlig mange, der skal genstarte Thailands turisme. TG 953 forventes at lande på Phuket i morgen tidlig klokken 05.30.

Interesserede kan følge flyet på flightradar24.com – søg efter THA953.

Kilde: Flightradar.com


2. juli – 2021

Første internationale fly mødt med glæde i Phukets lufthavn

Det blev et fly fra Etihad, der som det første siden marts 2020 ankom til Phukets lufthavn med udenlandske turister. Flyet havde mellemlandet i Bangkok og fløj videre til Phuket med 23 passagerer ombord, skriver Bangkok Post.

Brandbiler med vandkanoner bød flyet fra Abu Dhabi velkommen til den genåbnede lufthavn, der senere på dagen modtog yderligere tre fly fra Doha, Singapore og Tel Aviv.

Premierminister Prayut var rejst til Phuket, hvor han mødte embedsmænd og sundhedsmedarbejdere. “Jeg er meget glad for at møde jer i dag. Det er dagen, vi har ventet på. I dag er en ny begyndelse, alle bør støtte den”, sagde han.

Prayut var i lufthavnen, men mødte ikke de første turister. Til gengæld skulle han modtage flyet fra Singapore, før han rejste tilbage til Bangkok.

Kilde: Bangkok Post


1. juli – 2021

300 turister forventes at ankomme til Phuket i dag

Phuket er officielt åben for vaccinerede udenlandske turister. I alt 300 passagerer ventes at ankomme på førstedagen, skriver thailandske medier. Qatar Airways fly fra Doha har 116 passagerer med, El Als fly fra Tel Aviv 101 passagerer, mens Singapore Airlines og Etihad i dag flyver henholdsvis 47 og 36 passagerer til Phuket.

Thai Airways oplyser til The Thaiger, at der solgt 47 billetter til første afgang fra København til Phuket. I alt har 365 passagerer booket et sæde på Thai Airways første fem flyvninger fra Europa til Phuket.

Der er allerede en del kritik af proceduren omkring ansøgning om indrejse (COE). Først og fremmest går det langsomt med godkendelserne, mens flere har oplevet problemer med dokumentation for vaccinering. Ansøgere er blevet afvist, hvis de er krydsvaccinerede elle hvis de er vaccineret med Johnson & Johnson, der kun kræver ét stik.

Kilde: Thai Airways, Bangkok Post og The Thaiger


28. juni – 2021

Seneste opdatering fra TAT

Blot et link til opdateringen i dag fra TAT vedrørende indrejse til Phuket fra 1. juli – se mere her (på engelsk).

Som skrevet tidligere, så begynder Thai Airways at flyve direkte fra København til Phuket fra 1. juli. Andre selskaber, der har annonceret direkte fly til Phuket er Emirates (Dubai), El Al (Tel Aviv), Qatar Airways (Doha), British Airways (London), Cathay Pacific (Hong Kong) og Singapore Airlines (Singapore).

Mens dele af Thailand lige nu ser forholdsvis mange nye smittede med coronavirus, så går det væsentlig bedre på Phuket. Her er der få eller ingen daglige smittetilfælde. 78 % af befolkningen på øen har fået mindst første vaccinestik og 61 % er fuldt vaccinerede.

Kilde: TAT


24. juni – 2021

Danmark kategoriseret som middelrisikoland

Den længe ventede liste over lav- og middelrisikolande, der fra 1. juli giver adgang til indrejse i Thailand uden karantænekrav er nu udgivet af Center For Sygdomskontrol (DDC).

Danmark er kategoriseret som middelrisikoland sammen med bl.a. Sverige og Finland. Norge og Island bliver betragtet som lavrisiskolande. Borgere fra højrisikolande kan ikke rejse ind i Thailand uden at gå i karantæne. Af europæiske højrisikolande figurerer Polen, Ukraine og Holland.

Kilde: DDC


23. juni – 2021

Phukets sandkassemodel endelig godkendt

På et møde i den thailandske regering i aftes blev Phukets sandkassemodel endelig godkendt. Den populære ferieø har været lukket for udenlandske turister i over et år og efter flere forslag til en genåbning med tilhørende forvirring skulle den nu være god nok. Dog vil genåbningen blive aflyst, hvis Phuket registrerer over 90 smittetilfælde om ugen. Også Koh Samuis genåbningsplan blev godkendt på mødet.

Kilde: Bangkok Post


21. juni – 2021

Sådan åbner Thailand

Et lille overblik over, hvornår de forskellige byer og destinationer åbner op. Ændringer vil sandsynligvis forekomme.

Juli
1. juli: Phuket
15. Juli: Koh Samui, Koh Tao, Koh Phangan

August
1. august: Krabi, Railay, Koh Phi Phi, Koh Ngai
1. august: Phang Nga, Khao Lak, Koh Yao

September
1. september: Chiang Mai
1. september: Chonburi, Pattaya
1. september: Buriram

Oktober
1. oktober: Bangkok
1. oktober: Hua Hin og Cha-Am
1. oktober: Alle øvrige destinationer, der er klar til at åbne.

Kilde: The Thaiger


20. juni – 2021

CCSA: Ja, vi åbner om 120 dage, men med visse forbehold

Thailands særlige og magtfulde Covid 19-adminsitration, hvor premierminister Prayut sidder i spidsen, har efter et møde i går følt trang til at kommentere Prayuts udmelding vedrørende genåbning om 120 dage.

Det er fortsat målet, men det kræver bl.a., at 70 % af befolkningen og alle, der arbejder i turistbranchen på den pågældende destination er vaccinerede.

TAT siger, at de arbejder på at genåbne resten af Thailand på samme måde, som Phukets sandkasemodel. Dog vil man under supervision fra TAT lade provinserne styre planlægningen og beslutningen om at åbne op for udenlandske turister.

På mødet var der godt nyt til Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan, der fik godkendt deres plan om at genåbne. Det vil ske 15. juli, hvor vaccinerede udenlandske turister skal opholde sig de første tre dage på Koh Samui på et godkendt karantænehotel, hvorefter de kan tage på sightseeing ad særlige sikre ruter. Efter en uge kan turisterne tage videre til Koh Tao og Koh Phangan

TAT regner med, at ca. 10.000 udenlandske turister vil rejse til Phuket i dagene efter genåbningen. Det Thailandske Turistbureau fortæller, at knap 7000 flybilletter allerede er solgt.

Kilde: Bangkok Post


19. juni – 2021

62 % har fået mindst første stik på Phuket – Prayut på inspektion

Mens regeringen meddeler, at 62 % af Phukets indbyggere har fået første vaccinestik mod Covid 19, så har premierminister Prayut meldt sin ankomst på ferieøen. Fredag den 25. juni – blot seks dage før genåbningen, vil Prayut flyve til Phuket for at inspicere forholdene og de tiltag, der er gjort for at kunne åbne grænserne for udenlandske turister.

Den endelige godkendelse, der ventes at blive en formsag efter Prayuts tale forleden (se mere om den herunder), tages få dage før den planlagte genåbning 1 juli. Både Pattaya og Koh Samui har iværksat hver deres plan for at kunne genåbne så hurtigt som muligt.

Kilde: Phuket News


17. juni – 2021

Prayut: Thailand vil åbne om 120 dage

Den thailandske premierminister Prayut holdt i aftes en tale, der ses som en game changer i forhold til coronahåndteringen i Thailand. Den helt store nyhed var Prayuts udmelding om, at Thailand vil være fuldt genåbnet inden 120 dage.

“Vi må konkludere, at Covid 19 vil være i Thailand og i resten af verden i noget tid. Vi kan ikke vente på, at alle er fuldt vaccinerede eller at verden er fri for virus før vi åbner landet. Vi må være klar til at leve med risikoen og holde smitten på et niveau, vi kan håndtere for at få en normal hverdag og mulighed for at tjene til livets ophold”, sagde Prayut.

På trods af den langsomme vaccineudrulning og fortsatte smitte, så ser Prayut ingen anden udvej end at få genåbnet Thailand. Han pointerede, at uhensigtsmæssige restriktioner og karantæneregler skal fjernes, så vaccinerede udlændinge kan rejse til Thailand.

Premierministeren sagde også, at områder af Thailand kan åbne før 120 dage, hvis de er klar. Han gjorde det dog også klart, at hvis situationen skulle løbe løbsk, så ville genåbningen blive udskudt. Han talte også direkte til guvernørerne i provinserne og bad dem gøre klar til at genåbne inden 120 dage.

Prayut forberedte befolkningen på, at en stigning i smittetilfælde vil være uundgåeligt, når grænserne åbner uanset hvilke sikkerhedsforanstaltninger, der bliver taget. Han mener, at risikoen er nødvendig for at genstarte økonomien og få folk tilbage på arbejde.

Premierministeren sluttede talen med at takke sundhedsarbejdere og frivillige, der har været med til at bekæmpe coronavirus. Han erkendte, at situationen har været en stor udfordring og bad om forståelse for eventuelle misforståelser.

Kilde: The Thaiger


15. juni – 2021

Knap 1400 aktører i Phukets turistindustri SHA-certificerede

Helt præcis er 1389 aktører i Phukets turistindustri nu SHA-certificerede. Af dem er flere end 300 også godkendt som SHA+. SHA-certificering betyder, at hotellet følger en lang række krav til bl.a. sikkerhed og hygiejne. SHA+ er det samme som SHA, men her er mindst 70 % af de ansatte også vaccineret mod Covid 19.

Det er et krav fra myndighederne, at turisterne booker et hotel, der er certificeret med SHA+. Hotellet kan bookes direkte på egen hjemmeside, via oversigten over SHA+-hoteller eller online på f.eks. hotels.com eller booking.com.

Kilde: TAT


15. juni – 2021

Thailand runder 200.000 smittetilfælde

Med 3000 nye tilfælde i dag har Thailand nu registreret over 200.000 smittetilfælde siden coronapandemiens start. Antallet af aktive smittetilfælde er dog faldende, og det giver håb om, at tredje bølge er ved at være på retur.

Det er især Bangkok med forstæder, som er hårdt ramt, mens der siden i går blev fundet blot fire nye tilfælde i Chiang Mai og Chiang Rai. På Phuket, der genåbner 1. juli, blev der ligeledes fundet fire nye tilfælde.

En talsmand for regeringens siger, at vaccineudrulningen går efter planen. Den udmelding kommer samtidig med, at CCSA i går måtte indrømme, at de var løbet tør for vacciner. 1.865.190 thailændere forventes vaccineret fra 7. juni til 17. juni.

Kilde: CCSA og Thai PBS


15. juni – 2020

Fra vores egen verden – få et gratis og uforpligtende rejseforslag med Tryghedsgaranti

Uanset hvornår du ønsker at rejse, så kan du få et gratis og uforpligtende rejseforslag til f.eks. Thailand, Vietnam og Bali. På alle rejser i 2021 og 2022 får du Tryghedsgaranti – det betyder bl.a., at du frit kan rykke eller afbestille din rejse op til 35 dage før afrejse, hvis Udenrigsministeriet stadig fraråder rejser til destinationen.

Du kan læse mere om Tryghedsgarantien her og kontakte mig her, hvis du vil have et gratis og uforpligtende rejseforslag. Husk at medsende oplysninger som destination, afrejselufthavn, antal personer, telefonnummer og særlige ønsker.

Kilde: thailandrundt.dk


13. juni – 2021

Koh Samui øjner åbning 1. august

Koh Samui mangler kun at vaccinere 36.000 indbyggere for at opnå flokimmunitet. Øens plan for genåbning, “Samui Sealed Route” indeholder nu et forslag, der fra 1. august skal give turisterne mulighed for at bo syv dage på Phuket og afslutte ferien på Koh Samui.

Forslaget kommer efter, at store dele af turistbranchen har mistet troen på Phukets “sandkasse-model”, hvor turisterne skal blive 14 dage på øen inden de må rejse videre. Turistminister Phiphat Ratchakitpakarn støtter idéen, som han vil fremlægge for CCSA.

Netop turistministeren kom i går i fokus, da flere medier kunne berette, at han under et møde om genåbningen af Phuket skulle have sagt, “at det ikke kom til at ske”. Der er forskellige udlægninger af mødets indhold, men officielt står Phukets genåbning 1. juli ved magt, men mangler dog den sidste godkendelse fra CCSA.

Kilde: Thairath og Bangkok Post


8. juni – 2021

Thailand starter stor vaccinationskampagne

Thailand har netop igangsat et stort vaccinationsprogram, der har som mål at vaccinere 70 % af befolkningen inden året er omme. Knap 1000 vaccinationscentre skal stå for vaccinationen af 50 millioner thailændere.

Premierminister Prayut og sundhedsministeren var begge til stede på landets største vaccinationscenter på Bang Sue Grand Station for at skyde kampganen i gang. Der vaccineres lige nu udelukkende med Sinovac fra Kina og AstraZeneca, der bliver produceret lokalt i Thailand hos Siam Bioscience.

Kilde: TAT


8. juni – 2021

Koh Samui håber også at kunne åbne 1. juli

Med 50 % af øens indbyggere vaccinerede håber Koh Samui at åbne op for udenlandske turister samtidig med Phuket. Det er tanken, at turisterne kan opholde sig i udvalgte områder de første syv dage og derefter har mulighed for at tage videre til Koh Tao og Koh Phangan. Efter 14 dage kan turisterne rejse til andre provinser i Thailand.

Planen skal dog først godkendes af CCSA og kræver, at mindst 70 % af Koh Samuis indbyggere er vaccinerede.

Kilde: The Nation


7. juni – 2021

Turistbranchen kede af for mange restriktioner

Turistbranchen på Phuket har ikke megen tillid til, at turisterne vender tilbage når øen genåbner 1. juli. De mener, at den såkaldte “sandkasse-model” drukner i regler og restriktioner.

Især er de uforstående over for, at turisterne skal blive på Phuket i 14 dage før de kan rejse videre. Mange tourbureauer lever af at lave endagsture til øer og nationalparker – ligger de i en anden provins, så vil det ikke være muligt, siger Wichai Ruangcharuwattana fra Sunshine Tours til Bangkok Post.

Chalermlak Kepsap, der er borgmester i Patong og direktør for Holiday Inn Express Hotel er enig. Hun frygter, at 14-dages reglen vil få mange turister til at vente med at rejse til Thailand.

Det er håbet, at de udenlandske turister kan få gang i økonomien igen. Mange indbyggere på Phuket har i øjeblikket svært ved at få råd til mad, og det har fået flere organisationer til at tilbyde såkaldte overlevelsespakker bestående af bl.a. ris, æg, nudler og dåsemad.

Kilde: Bangkok Post og Phuket News


4. juni – 2021

Genåbningen af Phuket tæt på at være godkendt

Første step i genåbningen af Phuket (og Thailand) er godkendt. Nu venter afgørelsen fra Covid-administrationen CCSA, der med stor sandsynlighed støtter godkendelsen. CCSA, hvor premierminister Prayut sidder i spidsen, overdrager deres beslutning til regeringen, der tager den endelige afgørelse. Det forventes at ske først i næste uge.

Kilde: Det Thailandske Nyhedsbureau


3. juni – 2021

Flyselskaber genoptager ruter til Phuket

Flyselskaberne Etihad, Emirates og Qatar Airways genoptager nu ruterne til Phuket fra deres respektive hubs i Abu Dhabi, Dubai og Doha. Etihad og Qatar Airways starter op 1. juli, mens Emirates har første flyvning 2. juli.

Hos både Emirates og Qatar Airways er der tale om fire ugentlige afgange, mens Etihad planlægger tre flyvninger om ugen. Mens de tre golfselskaber genoptager ruten til Phuket, så har KLM annonceret, at de i oktober vil begynde at flyve fire gange om ugen fra Amsterdam til Phuket med stop i Kuala Lumpur.

Mange store flyselskaber har kig på ruter til feriedestinationer i forventningen om en eksplosiv rejselyst den kommende tid. Også SAS har noteret tendensen og siger, at det er et marked, de kigger nærmere på.

Kilde: Phuket News, Standby, The Thaiger


2. juni – 2021

Fredag er skæbnedag for Phukets “sandkasse-model”

Ifølge flere thailandske medier, så vil Thailands Covid 19-administration CCSA fredag aflevere en rapport til regeringen om, hvorvidt Phuket kan genåbne 1. juli eller ej.

Rapporten tager udgangspunkt i bl.a. øens forberedelser, møder med turistindustrien og befolkningens generelle holdning til genåbningen.

Kilde: Bangkok Post


Opdateringer fra før 31. maj er fjernet for at mindske sidens loadtid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *