Coronavirus i Thailand – et overblik

Det, der skulle være et kort overblik over situationen omkring Coronavirus i Thailand, er nu blevet en længere føljeton. Siden nedlukningen i marts 2020 har jeg fulgt udviklingen med fokus på turismen. Det kan du læse mere om herunder, men først lidt om status og situationen som den ser ud nu.

 

Kan du rejse til Thailand nu?

Almindelige turistrejser som du kender dem fra før coronavirus er endnu ikke muligt. Thailand har lukket grænserne og eventuel indrejse kræver bl.a. forhåndsgodkendelse, negativ COVID 19-test og obligatorisk 7-14 dages selvbetalt karantæne.

Som et forsøg er Phuket dog genåbnet for vaccinerede turister 1. juli og Koh Samui 15. juli (læs om indrejsekrav længere nede) og flere destinationer vil følge efter med forventning om fuld genåbning i oktober.

Et lille overblik over, hvornår de forskellige byer og destinationer åbner op. Ændringer vil sandsynligvis forekomme.

Juli
1. juli: Phuket
15. Juli: Koh Samui, Koh Tao, Koh Phangan

August
1. august: Krabi, Railay, Koh Phi Phi, Koh Ngai
1. august: Phang Nga, Khao Lak, Koh Yao

September
1. september: Chiang Mai
1. september: Chonburi, Pattaya
1. september: Buriram

Oktober
1. oktober: Bangkok
1. oktober: Hua Hin og Cha-Am
1. oktober: Alle øvrige destinationer, der er klar til at åbne.

 

Indrejsekrav til Phuket og Koh Samui

Nedenstående er et uddrag på dansk og er derfor ikke fuldstændig. Indrejseproceduren/regler om ophold til Phuket og Koh Samui er ikke den samme – længere nede kan du finde officielle links til hvad der gælder lige nu (på engelsk). Bemærk, at regler og restriktioner ændres løbende og teksten herunder er derfor kun vejledende.

Generel indrejse
Du skal bruge en indrejsetilladelse (COE). Den kan du søge om her. Tjek eventuelt også den thailandske ambassade for yderligere info.

Når du ansøger om COE får du mulighed for efterfølgende at logge ind på din ansøgning, hvor du løbende kan opdatere med f.eks. flybillet, hotelbooking, forsikringsdokumenter, vaccinedokumentation og coronatest.

Du kan godt påbegynde ansøgning uden flybillet og hotelbooking – de ting skal dog være på plads og dokumenter uploadet senest 15 dage efter indrejsetilladelsen er godkendt.

Test og vaccine
Der er adgang for fuldt vaccinerede udenlandske turister, der kan fremvise en negativ Covid 19-test, som er højst 72 timer gammel. Vaccinen skal være godkendt af WHO og/eller de thailandske myndigheder:

• Pfizer
• Johnson & Johnson
• Sinovac
• AstraZeneca
• Moderna
• Sinopharm

Voksne over 18 år skal PCR-testes ved ankomst. Der er forskellige regler mht. test af børn alt efter om du rejser til Phuket eller Koh Samui – se links længere ned.

Der skal installeres appen ThailandPlus til brug for smitteopsporing og appen MorChana, der bl.a. kan fortælle dig om smitterisikoen de steder, du færdes.

Forsikring
Forsikring, der dækker sygdom med Covid 19 på mindst 100.000 USD.

Ophold
Alle hoteller, restauranter og touroperatører turisten vil benytte, skal være SHA+-certificerede af TAT. Hotellet skal være booket inden ankomst. SHA betyder, at hotellet følger en lang række krav til bl.a. sikkerhed og hygiejne.

SHA+ er det samme som SHA, men her er mindst 70 % af de ansatte også vaccineret mod Covid 19.

Links til indrejse på Phuket
Indrejse på Phuket udgivet af TAT
FAQ om indrejse udgivet af TAT

Links til indrejse på Koh Samui
Indrejse på Koh Samui udgivet af TAT
FAQ om indrejse på Koh Samui

 

Situationen i Thailand lige nu

Thailand har klaret coronakrisen godt. Hurtig nedlukning, tests og en meget effektiv smitteopsporing har ført til forholdsvis få smittede. Over sommeren og ind i efteråret 2020 har der været mange uger mellem lokale smittetilfælde, men i midten af december blev der konstateret flere lokale udbrud, som spredte sig til store dele af landet.

I slutningen af februar 2021 kunne Thailand igen erklære sejr over coronavirus, men glæden varede dog kort. I april blussede epidemien op igen med smittetilfælde i stort set hele landet.

Tallene pr. 15. juli 2021
• 372.215 er eller har været smittet siden februar 2020 (+54.709 siden 9. juli)
• 103.056 modtager lægehjælp (+28.161 siden 9. juli)
• 3032 er døde siden marts  2020 (+498 siden 9. juli)
• 13.533.717 har fået mindst første vaccinestik (+1.557.721 siden 9. juli)

 

Et kort overblik over coronasituationen i Thailand

Den gode håndtering af coronakrisen har gjort, at de thailandske myndigheder tøver med at åbne grænserne for udenlandske turister. Siden sommer er det blevet diskuteret, hvordan man kan modtage udenlandske turister uden at få flere smittetilfælde i befolkningen. Der har været mange forslag, men der er endnu ikke fundet en løsning.

Dog er der åbnet en anelse op med først det såkaldte STV-visa og som jeg skrev i november et langtidsvisa, der også giver adgang for danskere. Det er stadig ikke muligt at få visum ved ankomst som i “gamle dage” – lige nu kræves der en forhåndsgodkendelse. Fra 1. juli vil der som nævnt blive åbnet op på Phuket for vaccinerede udenlandske turister.

Mens regeringen, økonomer og sundhedseksperter diskuterer, hvordan man kan genåbne Thailand for udenlandske turister, så lider turistindustrien. Regeringen har givet støtte til den indenlandske turisme, men det er langt fra nok til at holde hånden under bl.a. hoteller, restauranter og tourbureauer. Der tales om konkurser, millioner af arbejdsløse og et kraftigt fald i BNP.

 

Herunder følger vi udviklingen i Thailand

23. juli – 2021

Turister på Phuket kan forlade øen efter syv dage

De thailandske myndigheder har godkendt, at udenlandske turister på Phuket kan forlade øen efter syv dage.

Der er åbnet op for vidererejse til Khao Lak, Koh Yao Noi og Koh Yao Yai i Phang Nga-provinsen, Railay, Koh Phi Phi og Koh Ngai i Krabi og til de tre øer i Thailandbugten Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan.

De nye regler træder i kraft 1. august.

Kilde: Bangkok Post


22. juli – 2021

Over 9000 turister til Phuket mens smitten stiger i resten af Thailand

Mens lige over 9000 udenlandske turister er ankommet til Phuket i perioden 1. til 20. juli, så stiger smitten mange steder i Thailand. Dagens smittetal på 13.655 er ny rekord i landet, der har udpeget 13 såkaldt mørkerøde provinser, som er underlagt særligt hårde restriktioner.

Bl.a. er det ikke tilladt at rejse ind og ud af provinserne, hvilket har skabt ny frygt hos flyselskaberne. 20.000 ansatte i luftfartsbranchen risikerer at miste deres job, hvis rejserestriktionerne bibeholdes, advarer de.

Flere ministre og medlemmer af regeringen med premierminister Prayut i spidsen har doneret tre måneders løn til Covid 19-smittede i de mørkerøde provinser. Pengene skal bruges til “overlevelseskasser” indeholdende bl.a. medicin.

En talmand fra CCSA siger, at smittetallene i værste tilfælde kan nå op på mellem 20.000 og 30.000 om dagen, inden det vil gå den rigtige vej igen. Alligevel satser TAT stadig på at åbne Krabi og Phang Nga for udenlandske turister 1. august.

Kilde: TAT og Thai PBS


16. juli – 2021

Turistministeren vil ændre strategi

Med stigende smittetal i det centrale Thailand, vil turistminister Piphat Ratchakitprakan nu ændre strategi for genåbningen af landet. Han mener, at der nu skal fokuseres på at åbne destinationer, der ligger tæt på Phuket. F.eks. Khao Lak og Krabi inklusive Koh Phi Phi.

Det er tanken, at turisterne i stedet for at bruge 14 dage på Phuket kan holde anden uge på en destination tæt på.

Ministeren insisterer på, at genåbningen vil fortsætte på trods af høje smittetal i dele af Thailand. Især mener han, at det er helt nødvendigt at få turisterne tilbage til Bangkok.

Hos TAT har man foreslået at åbne de dele af Thailand, der har lave smittetal. Provinser som Ubon og Nong Khai i den nordøstlige del af landet kunne være en mulighed, og det ville samtidig give turisterne mulihed for at opleve et andet Thailand.

Kilde: Phuket News


15. juli – 2021

Thai Airways lukker sommerrute til Phuket

Manglende efterspørgsel har fået Thai Airways til at lukke ruten København-Phuket, der havde første flyvning 2. juli. Lukningen vil ske om få uger, men ruten bliver dog stadig annonceret på Thai Airways’ hjemmeside.

Kilde: The Thaiger


15. juli – 2021

Hua Hin vil åbne 1. oktober

Guvernøren for provinsen Prachuap Khiri Khan, hvor Hua Hin ligger, annoncerede i går, at byen vil åbne 1. oktober. Hua Hin har bl.a. som mål at få 89.000 mennesker tilbage på arbejde i turistbranchen. Ansatte herfra demonstrerede i sidste uge, hvor de krævede økonomisk hjælp eller mulighed for at genåbne byen.

Skal Hua Hin åbne 1. oktober, så kræver det både at man får styr på den nuværende tredje bølge af coronavirus og at alle i turistbranchen og mindst 70 % af den øvrige befolkning er vaccinerede. Lige nu er kun 8 % af befolkningen i Hua Hin vaccineret, skriver Bangkok Post.

Kilde: Bangkok Post


15. juli – 2021

I dag åbner Koh Samui – ingen turister har meldt deres ankomst

I dag åbner Koh Samui under genåbningsplanen Samui Plus. Det første fly fra Bangkok har dog ingen udenlandske turister med, men til gengæld 11 journalister, der er inviteret til at skrive om genåbningen. Fredag vil fire turister ankomme til Koh Samui.

En talsmand fra Koh Samuis turistorganisation siger, at de først forventer turisterne tilbage i fjerde kvartal. De glæder sig dog over, at det er lykkedes at åbne til tiden og håber, at de udenlandske turister langsomt vil begynde at dukke op.

Kilde: The Nation


13. juli – 2021

Koh Samui åbner for bookinger

Koh Samuis genåbningsplan, Samui Plus, har åbnet for ansøgning om indrejsetilladelse (COE) og booking af overnatning. Der er dog stadig tvivl om prisen for den obligatoriske 7-dages pakke, der bl.a. inkluderer karantæneophold, coronatests og adgang til sundhedspersonale. Ifølge Bangkok Post vil pakken koste 35.000 baht.

Kilde: Bangkok Post


12. juli – 2021

Bangkok indfører blød nedlukning

I dagevis har rygterne om en ny nedlukning i Bangkok svirret i pressen. Nu kommer den så. Fra i dag mandag vil der være udgangsforbud fra klokken 21.00 til klokken 04.00. Indkøbscentre, barer og diskoteker holder helt lukket. Samtidig er der indført et forsamlingsloft på fem personer.

Nedlukningen lukker også alle restauranter, der dog må tilbyde take-away til kl. 20.00. Bl.a. supermarkeder, varehuse og banker skal lukke klokken 20.00.

Sidste gang Bangkok lukkede ned resulterede i at hundredetusindvis af thailændere flygtede ud af hovedstaden til deres hjembyer, hvor de tog smitten med sig. Det prøver myndighederne at undgå denne gang.

Kilde: Bangkok Post


9. juli – 2021

Flyselskaber efterspørger slottider i Phuket Lufthavn

På en pressekonference i går fortalte vicedirektøren for Phukets lufthavn, at der er stor efterspørgsel på slottider fra internationle flyselskaber. Vicedirektøren kom ikke ind på, hvilke selskaber, der er tale om, men allerede i denne måned vil der sandsynligvis åbne nye direkte ruter til Phuket.

10 flyselskaber har bedt om slottider i juli og yderligere 17 i august. Det er allerede annonceret, at KLM vil begynde at flyve fra Amsterdam til Phuket i oktober, hvor seks andre selskaber har efterspurgt slottider.

Ca. 14.000 udenlandske turister har indtil nu booket en flybillet til Phuket under sandkasse-modellen, fortæller lufthavnens vicedirektør.

Kilde: Phuket News


9. juli – 2021

Fra vores egen verden – få del i de store genåbningsrabatter med et gratis og uforpligtende rejseforslag

Lige nu har mange hoteller store genåbningsrabatter til den kommende vintersæson. Du kan få lavet din rejse nu og få del i rabatterne, men først betale når Udenrigsministeriet giver grønt lys for rejser til Thailand.

På alle rejser i 2021 og 2022 får du Tryghedsgaranti – det betyder bl.a., at du frit kan rykke eller afbestille din rejse op til 35 dage før afrejse, hvis Udenrigsministeriet stadig fraråder rejser til destinationen.

Du kan læse mere om Tryghedsgarantien her og kontakte mig her, hvis du vil have et gratis og uforpligtende rejseforslag. Husk at medsende oplysninger som destination, afrejselufthavn, antal personer, telefonnummer og særlige ønsker.

Kilde: thailandrundt.dk


7. juli – 2021

Over 2000 udenlandske turister har nu besøgt Phuket

Helt præcist er 2132 udenlandske turister rejst til Phuket siden 1. juli. Øens guvernør, Narong Woonciew, siger, at turisterne bidrager til økonomien, men der skal meget mere til for at få Phuket tilbage på sporet.

Indtil i går er alle ankomne passagerer testet negativ for Covid-19, men en mand fra De Arabiske Emirater fik som den første et positivt testsvar tilbage. Fra 1. til 5. juli blev der i alt registreret 17 nye tilfælde af coronavirus på Phuket. Lige nu er man således et stykke fra de 90 tilfælde pr. uge som myndighederne har sat før de vil revurdere eller aflyse genåbningen.

Kilde: Bangkok Post


7. juli – 2021

Artikel om krydsvaccination og indrejse i Thailand

Jeg har i længere tid haft kontakt med Holger, der sammen med kæresten Maneewan kæmper for at kunne rejse til Thailand uden at gå i karantæne. Desværre er Maneewan krydsvaccineret, og så er man ifølge de thailandske indrejseregler ikke færdigvaccineret. Det er der kommet en artikel ud af – læs den her på nyheder.tv2.dk.

Kilde: tv2.dk


6. juli – 2021

“Samui Plus” næsten klar til at gå i luften

De tre øer i Thailandbugten, Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao, er klar til at åbne op for turister i henhold til genåbningsplanen “Samui Plus”. Planen er stort set en kopi af Phukets sandkassemodel, der som bekendt trådte i kraft 1. juli.

Krav om f.eks. vaccination, forsikring og indrejsetilladelse (COE) gælder også her. Turisterne skal flyve via Bangkok, hvor de skal skifte til et Bangkok Airways-fly for videre rejse til Koh Samui.

De første syv dage skal turisterne blive på Koh Samui. Her skal de opholde sig på hotellet de første tre dage, hvor de dog godt må benytte faciliteterne. Fra dag 4-7 kan turisterne tage på sightseeing ad sikrede ruter. I uge to er det tilladt at rejse videre til Koh Tao og Koh Phangan.

Der vil blive foretaget coranatest ved ankomst, på dag 6-7 og på dag 12-13 – i alt tre tests, der alle er på turistens egen regning.

Provinsguvernør Witchawut Jinto fortæller, at forberedelserne på øerne er i fuld gang og at over 70 % af indbyggerne allerede er vaccineret.

Kilde: Pattaya News & The Thaiger


2. juli – 2021

Så er TG 953 lettet fra København

Klokken 14.41, 16 minutter senere end planlagt, lettede Thai Airways TG 951 fra København til Phuket. Flyet er det første af forhåbentlig mange, der skal genstarte Thailands turisme. TG 953 forventes at lande på Phuket i morgen tidlig klokken 05.30.

Interesserede kan følge flyet på flightradar24.com – søg efter THA953.

Kilde: Flightradar.com


2. juli – 2021

Første internationale fly mødt med glæde i Phukets lufthavn

Det blev et fly fra Etihad, der som det første siden marts 2020 ankom til Phukets lufthavn med udenlandske turister. Flyet havde mellemlandet i Bangkok og fløj videre til Phuket med 23 passagerer ombord, skriver Bangkok Post.

Brandbiler med vandkanoner bød flyet fra Abu Dhabi velkommen til den genåbnede lufthavn, der senere på dagen modtog yderligere tre fly fra Doha, Singapore og Tel Aviv.

Premierminister Prayut var rejst til Phuket, hvor han mødte embedsmænd og sundhedsmedarbejdere. “Jeg er meget glad for at møde jer i dag. Det er dagen, vi har ventet på. I dag er en ny begyndelse, alle bør støtte den”, sagde han.

Prayut var i lufthavnen, men mødte ikke de første turister. Til gengæld skulle han modtage flyet fra Singapore, før han rejste tilbage til Bangkok.

Kilde: Bangkok Post


1. juli – 2021

300 turister forventes at ankomme til Phuket i dag

Phuket er officielt åben for vaccinerede udenlandske turister. I alt 300 passagerer ventes at ankomme på førstedagen, skriver thailandske medier. Qatar Airways fly fra Doha har 116 passagerer med, El Als fly fra Tel Aviv 101 passagerer, mens Singapore Airlines og Etihad i dag flyver henholdsvis 47 og 36 passagerer til Phuket.

Thai Airways oplyser til The Thaiger, at der solgt 47 billetter til første afgang fra København til Phuket. I alt har 365 passagerer booket et sæde på Thai Airways første fem flyvninger fra Europa til Phuket.

Der er allerede en del kritik af proceduren omkring ansøgning om indrejse (COE). Først og fremmest går det langsomt med godkendelserne, mens flere har oplevet problemer med dokumentation for vaccinering. Ansøgere er blevet afvist, hvis de er krydsvaccinerede elle hvis de er vaccineret med Johnson & Johnson, der kun kræver ét stik.

Kilde: Thai Airways, Bangkok Post og The Thaiger


28. juni – 2021

Seneste opdatering fra TAT

Blot et link til opdateringen i dag fra TAT vedrørende indrejse til Phuket fra 1. juli – se mere her (på engelsk).

Som skrevet tidligere, så begynder Thai Airways at flyve direkte fra København til Phuket fra 1. juli. Andre selskaber, der har annonceret direkte fly til Phuket er Emirates (Dubai), El Al (Tel Aviv), Qatar Airways (Doha), British Airways (London), Cathay Pacific (Hong Kong) og Singapore Airlines (Singapore).

Mens dele af Thailand lige nu ser forholdsvis mange nye smittede med coronavirus, så går det væsentlig bedre på Phuket. Her er der få eller ingen daglige smittetilfælde. 78 % af befolkningen på øen har fået mindst første vaccinestik og 61 % er fuldt vaccinerede.

Kilde: TAT


24. juni – 2021

Danmark kategoriseret som middelrisikoland

Den længe ventede liste over lav- og middelrisikolande, der fra 1. juli giver adgang til indrejse i Thailand uden karantænekrav er nu udgivet af Center For Sygdomskontrol (DDC).

Danmark er kategoriseret som middelrisikoland sammen med bl.a. Sverige og Finland. Norge og Island bliver betragtet som lavrisiskolande. Borgere fra højrisikolande kan ikke rejse ind i Thailand uden at gå i karantæne. Af europæiske højrisikolande figurerer Polen, Ukraine og Holland.

Kilde: DDC


23. juni – 2021

Phukets sandkassemodel endelig godkendt

På et møde i den thailandske regering i aftes blev Phukets sandkassemodel endelig godkendt. Den populære ferieø har været lukket for udenlandske turister i over et år og efter flere forslag til en genåbning med tilhørende forvirring skulle den nu være god nok. Dog vil genåbningen blive aflyst, hvis Phuket registrerer over 90 smittetilfælde om ugen. Også Koh Samuis genåbningsplan blev godkendt på mødet.

Kilde: Bangkok Post


21. juni – 2021

Sådan åbner Thailand

Et lille overblik over, hvornår de forskellige byer og destinationer åbner op. Ændringer vil sandsynligvis forekomme.

Juli
1. juli: Phuket
15. Juli: Koh Samui, Koh Tao, Koh Phangan

August
1. august: Krabi, Railay, Koh Phi Phi, Koh Ngai
1. august: Phang Nga, Khao Lak, Koh Yao

September
1. september: Chiang Mai
1. september: Chonburi, Pattaya
1. september: Buriram

Oktober
1. oktober: Bangkok
1. oktober: Hua Hin og Cha-Am
1. oktober: Alle øvrige destinationer, der er klar til at åbne.

Kilde: The Thaiger


20. juni – 2021

CCSA: Ja, vi åbner om 120 dage, men med visse forbehold

Thailands særlige og magtfulde Covid 19-adminsitration, hvor premierminister Prayut sidder i spidsen, har efter et møde i går følt trang til at kommentere Prayuts udmelding vedrørende genåbning om 120 dage.

Det er fortsat målet, men det kræver bl.a., at 70 % af befolkningen og alle, der arbejder i turistbranchen på den pågældende destination er vaccinerede.

TAT siger, at de arbejder på at genåbne resten af Thailand på samme måde, som Phukets sandkasemodel. Dog vil man under supervision fra TAT lade provinserne styre planlægningen og beslutningen om at åbne op for udenlandske turister.

På mødet var der godt nyt til Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan, der fik godkendt deres plan om at genåbne. Det vil ske 15. juli, hvor vaccinerede udenlandske turister skal opholde sig de første tre dage på Koh Samui på et godkendt karantænehotel, hvorefter de kan tage på sightseeing ad særlige sikre ruter. Efter en uge kan turisterne tage videre til Koh Tao og Koh Phangan

TAT regner med, at ca. 10.000 udenlandske turister vil rejse til Phuket i dagene efter genåbningen. Det Thailandske Turistbureau fortæller, at knap 7000 flybilletter allerede er solgt.

Kilde: Bangkok Post


19. juni – 2021

62 % har fået mindst første stik på Phuket – Prayut på inspektion

Mens regeringen meddeler, at 62 % af Phukets indbyggere har fået første vaccinestik mod Covid 19, så har premierminister Prayut meldt sin ankomst på ferieøen. Fredag den 25. juni – blot seks dage før genåbningen, vil Prayut flyve til Phuket for at inspicere forholdene og de tiltag, der er gjort for at kunne åbne grænserne for udenlandske turister.

Den endelige godkendelse, der ventes at blive en formsag efter Prayuts tale forleden (se mere om den herunder), tages få dage før den planlagte genåbning 1 juli. Både Pattaya og Koh Samui har iværksat hver deres plan for at kunne genåbne så hurtigt som muligt.

Kilde: Phuket News


17. juni – 2021

Prayut: Thailand vil åbne om 120 dage

Den thailandske premierminister Prayut holdt i aftes en tale, der ses som en game changer i forhold til coronahåndteringen i Thailand. Den helt store nyhed var Prayuts udmelding om, at Thailand vil være fuldt genåbnet inden 120 dage.

“Vi må konkludere, at Covid 19 vil være i Thailand og i resten af verden i noget tid. Vi kan ikke vente på, at alle er fuldt vaccinerede eller at verden er fri for virus før vi åbner landet. Vi må være klar til at leve med risikoen og holde smitten på et niveau, vi kan håndtere for at få en normal hverdag og mulighed for at tjene til livets ophold”, sagde Prayut.

På trods af den langsomme vaccineudrulning og fortsatte smitte, så ser Prayut ingen anden udvej end at få genåbnet Thailand. Han pointerede, at uhensigtsmæssige restriktioner og karantæneregler skal fjernes, så vaccinerede udlændinge kan rejse til Thailand.

Premierministeren sagde også, at områder af Thailand kan åbne før 120 dage, hvis de er klar. Han gjorde det dog også klart, at hvis situationen skulle løbe løbsk, så ville genåbningen blive udskudt. Han talte også direkte til guvernørerne i provinserne og bad dem gøre klar til at genåbne inden 120 dage.

Prayut forberedte befolkningen på, at en stigning i smittetilfælde vil være uundgåeligt, når grænserne åbner uanset hvilke sikkerhedsforanstaltninger, der bliver taget. Han mener, at risikoen er nødvendig for at genstarte økonomien og få folk tilbage på arbejde.

Premierministeren sluttede talen med at takke sundhedsarbejdere og frivillige, der har været med til at bekæmpe coronavirus. Han erkendte, at situationen har været en stor udfordring og bad om forståelse for eventuelle misforståelser.

Kilde: The Thaiger


15. juni – 2021

Knap 1400 aktører i Phukets turistindustri SHA-certificerede

Helt præcis er 1389 aktører i Phukets turistindustri nu SHA-certificerede. Af dem er flere end 300 også godkendt som SHA+. SHA-certificering betyder, at hotellet følger en lang række krav til bl.a. sikkerhed og hygiejne. SHA+ er det samme som SHA, men her er mindst 70 % af de ansatte også vaccineret mod Covid 19.

Det er et krav fra myndighederne, at turisterne booker et hotel, der er certificeret med SHA+. Hotellet kan bookes direkte på egen hjemmeside, via oversigten over SHA+-hoteller eller online på f.eks. hotels.com eller booking.com.

Kilde: TAT


15. juni – 2021

Thailand runder 200.000 smittetilfælde

Med 3000 nye tilfælde i dag har Thailand nu registreret over 200.000 smittetilfælde siden coronapandemiens start. Antallet af aktive smittetilfælde er dog faldende, og det giver håb om, at tredje bølge er ved at være på retur.

Det er især Bangkok med forstæder, som er hårdt ramt, mens der siden i går blev fundet blot fire nye tilfælde i Chiang Mai og Chiang Rai. På Phuket, der genåbner 1. juli, blev der ligeledes fundet fire nye tilfælde.

En talsmand for regeringens siger, at vaccineudrulningen går efter planen. Den udmelding kommer samtidig med, at CCSA i går måtte indrømme, at de var løbet tør for vacciner. 1.865.190 thailændere forventes vaccineret fra 7. juni til 17. juni.

Kilde: CCSA og Thai PBS


15. juni – 2020

Fra vores egen verden – få et gratis og uforpligtende rejseforslag med Tryghedsgaranti

Uanset hvornår du ønsker at rejse, så kan du få et gratis og uforpligtende rejseforslag til f.eks. Thailand, Vietnam og Bali. På alle rejser i 2021 og 2022 får du Tryghedsgaranti – det betyder bl.a., at du frit kan rykke eller afbestille din rejse op til 35 dage før afrejse, hvis Udenrigsministeriet stadig fraråder rejser til destinationen.

Du kan læse mere om Tryghedsgarantien her og kontakte mig her, hvis du vil have et gratis og uforpligtende rejseforslag. Husk at medsende oplysninger som destination, afrejselufthavn, antal personer, telefonnummer og særlige ønsker.

Kilde: thailandrundt.dk


13. juni – 2021

Koh Samui øjner åbning 1. august

Koh Samui mangler kun at vaccinere 36.000 indbyggere for at opnå flokimmunitet. Øens plan for genåbning, “Samui Sealed Route” indeholder nu et forslag, der fra 1. august skal give turisterne mulighed for at bo syv dage på Phuket og afslutte ferien på Koh Samui.

Forslaget kommer efter, at store dele af turistbranchen har mistet troen på Phukets “sandkasse-model”, hvor turisterne skal blive 14 dage på øen inden de må rejse videre. Turistminister Phiphat Ratchakitpakarn støtter idéen, som han vil fremlægge for CCSA.

Netop turistministeren kom i går i fokus, da flere medier kunne berette, at han under et møde om genåbningen af Phuket skulle have sagt, “at det ikke kom til at ske”. Der er forskellige udlægninger af mødets indhold, men officielt står Phukets genåbning 1. juli ved magt, men mangler dog den sidste godkendelse fra CCSA.

Kilde: Thairath og Bangkok Post


8. juni – 2021

Thailand starter stor vaccinationskampagne

Thailand har netop igangsat et stort vaccinationsprogram, der har som mål at vaccinere 70 % af befolkningen inden året er omme. Knap 1000 vaccinationscentre skal stå for vaccinationen af 50 millioner thailændere.

Premierminister Prayut og sundhedsministeren var begge til stede på landets største vaccinationscenter på Bang Sue Grand Station for at skyde kampganen i gang. Der vaccineres lige nu udelukkende med Sinovac fra Kina og AstraZeneca, der bliver produceret lokalt i Thailand hos Siam Bioscience.

Kilde: TAT


8. juni – 2021

Koh Samui håber også at kunne åbne 1. juli

Med 50 % af øens indbyggere vaccinerede håber Koh Samui at åbne op for udenlandske turister samtidig med Phuket. Det er tanken, at turisterne kan opholde sig i udvalgte områder de første syv dage og derefter har mulighed for at tage videre til Koh Tao og Koh Phangan. Efter 14 dage kan turisterne rejse til andre provinser i Thailand.

Planen skal dog først godkendes af CCSA og kræver, at mindst 70 % af Koh Samuis indbyggere er vaccinerede.

Kilde: The Nation


7. juni – 2021

Turistbranchen kede af for mange restriktioner

Turistbranchen på Phuket har ikke megen tillid til, at turisterne vender tilbage når øen genåbner 1. juli. De mener, at den såkaldte “sandkasse-model” drukner i regler og restriktioner.

Især er de uforstående over for, at turisterne skal blive på Phuket i 14 dage før de kan rejse videre. Mange tourbureauer lever af at lave endagsture til øer og nationalparker – ligger de i en anden provins, så vil det ikke være muligt, siger Wichai Ruangcharuwattana fra Sunshine Tours til Bangkok Post.

Chalermlak Kepsap, der er borgmester i Patong og direktør for Holiday Inn Express Hotel er enig. Hun frygter, at 14-dages reglen vil få mange turister til at vente med at rejse til Thailand.

Det er håbet, at de udenlandske turister kan få gang i økonomien igen. Mange indbyggere på Phuket har i øjeblikket svært ved at få råd til mad, og det har fået flere organisationer til at tilbyde såkaldte overlevelsespakker bestående af bl.a. ris, æg, nudler og dåsemad.

Kilde: Bangkok Post og Phuket News


4. juni – 2021

Genåbningen af Phuket tæt på at være godkendt

Første step i genåbningen af Phuket (og Thailand) er godkendt. Nu venter afgørelsen fra Covid-administrationen CCSA, der med stor sandsynlighed støtter godkendelsen. CCSA, hvor premierminister Prayut sidder i spidsen, overdrager deres beslutning til regeringen, der tager den endelige afgørelse. Det forventes at ske først i næste uge.

Kilde: Det Thailandske Nyhedsbureau


3. juni – 2021

Flyselskaber genoptager ruter til Phuket

Flyselskaberne Etihad, Emirates og Qatar Airways genoptager nu ruterne til Phuket fra deres respektive hubs i Abu Dhabi, Dubai og Doha. Etihad og Qatar Airways starter op 1. juli, mens Emirates har første flyvning 2. juli.

Hos både Emirates og Qatar Airways er der tale om fire ugentlige afgange, mens Etihad planlægger tre flyvninger om ugen. Mens de tre golfselskaber genoptager ruten til Phuket, så har KLM annonceret, at de i oktober vil begynde at flyve fire gange om ugen fra Amsterdam til Phuket med stop i Kuala Lumpur.

Mange store flyselskaber har kig på ruter til feriedestinationer i forventningen om en eksplosiv rejselyst den kommende tid. Også SAS har noteret tendensen og siger, at det er et marked, de kigger nærmere på.

Kilde: Phuket News, Standby, The Thaiger


2. juni – 2021

Fredag er skæbnedag for Phukets “sandkasse-model”

Ifølge flere thailandske medier, så vil Thailands Covid 19-administration CCSA fredag aflevere en rapport til regeringen om, hvorvidt Phuket kan genåbne 1. juli eller ej.

Rapporten tager udgangspunkt i bl.a. øens forberedelser, møder med turistindustrien og befolkningens generelle holdning til genåbningen.

Kilde: Bangkok Post


29. maj – 2021

Prayut bekræfter: Phuket genåbner 1. juli

Thailands premierminister Prayut og COVID 19-administrationen CCSA har via TAT bekræftet, at Phuket genåbner 1. juli. Udmeldingen kommer på trods af forholdsvis høje smittetal og en stigende kritik af vaccineudrulningen.

Ifølge flere medier, så ønsker TAT at fortælle turistbranchen at de skal gøre sig klar til turisternes ankomst.

Lige nu er Phuket under en blød nedlukning med restriktioner som bl.a. alkoholforbud og begrænsede åbningstider i shoppingcentre og på restauranter. Alle restriktioner forventes fjernet inden 1. juli.

TAT fortæller, at udenlandske turister skal være fuldt vaccinerede, testes ved ankomst og igen på femtedagen. Alle test sker for egen regning. Turisterne skal bo på Phuket de første syv dage og vil herefter kunne rejse rundt i Thailand.

Der er lige nu ingen informationer om eventuelt indrejsetilladelse eller andre påkrævede dokumenter ved indrejse.

Kilde: The Thaiger


27. maj – 2021

Thai Airways tester efterspørgslen

Thai Airways har begyndt salget af flybilletter på de fire direkte ruter fra Paris, London, Frankfurt og København til Phuket, der har opstart 1. juli. Ifølge Bangkok Post er flere hundrede rejseagenter inviteret til at teste proceduren i tredje kvartal.

Der er dog kommet tvivl om efterspørgslen på flybilletter efter at regeringen onsdag forlængede undtagelsestilstanden i Thailand frem til 31. juli. Det betyder, at der skal indhentes indrejsetilladelse (COE) som en del af proceduren inden afrejse til Thailand.

Siripakorn Cheawsamoot fra TAT forventer, at interessen for at rejse til Thailand vil være moderat i begyndelsen. Han nævner som eksempel, at Storbritannien har sat Thailand i gul zone, og det betyder, at rejsende skal i 10 dages karantæne ved hjemkomst.

TAT arbejder tæt sammen med Thai Airways inden genåbningen 1. juli. Siripakorn Cheawsamoot siger, at undersøgelser viser, at turisterne glæder sig til at komme tilbage til Thailand.

Kilde: Bangkok Post og Thai Airways


27. maj – 2021

Pattaya vil åbne for vaccinerede turister i fjerde kvartal

Pattaya har søsat genåbningsplanen “Pattaya, move on”, der har som mål at byde vaccinerede turister velkommen i fjerde kvartal. Inspireret af Phukets “Sandkasse-model” ønsker Pattayas borgmester Sontaya Kunplome at vaccinere mindst 70 % af byens indbyggere for at opnå flokimmunitet.

Borgmesteren siger, at man vil fokusere på lande med lav risiko for coronasmitte og nævner her Tyskland og Rusland. Planen skal fremlægges for Sundhedsministeriet før den endeligt kan godkendes af den thailandske COVID 19-administration CCSA.

Kilde: Bangkok Post


18. maj – 2021

TAT: Turisterne skal vide at Phuket er sikker

Mens smitten stiger andre steder i Thailand, så var der i går ingen nye coronatilfælde på Phuket. Selvom smittetallene i Thailand er på sit foreløbigt højeste under pandemien, så er de stadig lave i forhold til de danske.

Alligevel finder TAT det vigtigt at fortælle turisterne, at Phuket er sikker. “Hvis vi ikke kan kommunikere klart, at Phuket er en separat del af Thailand, så vil turisterne ikke have tillid til at besøge landet”, siger direktør i TAT, Yuthasak Supasorn, til Bangkok Post.

TAT mødtes i går med Thailands Hotelorganisation for netop at få hotellerne til at fortælle om sikkerheden på Phuket. Med til mødet var bl.a. hotelkæderne Centara, Marriott og Dusit Thani, der samtidig fik en forsikring om, at genåbningen kører efter planen.

Der er optimisme hos hotelejerne på Phuket. De håber, at turisterne ser frem til at kunne rejse igen. Især tror de på et turistboom i årets sidste kvartal. I mellemtiden lover TAT at informere løbende om genåbningen.

Kilde: Bangkok Post


15. maj – 2021

Ministre besøger Phuket

To fremtrædende ministre, turistminister Phiphat Ratchakitprakarn og sundhedsminister Anutin Charnvirakul, er i øjeblikket på Phuket med en klar besked fra premierminister Prayut: Phuket vil genåbne 1. juli for fuldt vaccinerede udlændinge.

De to ministre mødtes med Phukets guvernør, der ved lejligheden fik overdraget 100.000 vaccinedoser fra Sinovac. Yderligere 100.000 doser vil ankomme i næste uge, og i juni modtager Phuket de første vacciner fra AstraZeneca.

“Regeringen er klar til at handle – det har den tydeligt bevist ved at levere så mange vacciner til Phuket. Alle skal føle sig sikre”, siger sundhedsministeren til Phuket News.

Kilde: Phuket News


13. maj – 2021

TAT forventer forventer op mod 120.000 turister på Phuket

TAT forventer, at 120.000 udenlandske turister vil besøge Phuket fra genåbningen 1. juli til 1. oktober, hvor ni andre områder i Thailand vil åbne. Yuthasak Supasorn, direktør i TAT, siger, at man samtidig vil sætte gang i den indenlandske turisme, men slår fast, at hovedmålet er at få de udenlandske turister tilbage.

Planen er, at turisterne skal flyve direkte til Phuket. Det kan dog komme på tale at flyve via Bangkok, hvor der vil blive indrettet en særlig terminal til transitpassagerer.

TAT er lige nu i fuld gang med at udarbejde indrejseprocedurer fra 1. juli. De forventes klar i denne måned, og når de er godkendt, kan rejsebureauerne gå i gang med at markedsføre Thailand.

Ifølge TAT, så har turistbranchen udtrykt bekymring over genåbningen pga. den nuværende coronasituation i Thailand. “De, der er bekymrede kan tage det roligt. Hos TAT vil vi gerne bekræfte, at genåbningen kører som planlagt”, siger Yuthasak Supasorn til Bangkok Post.

TAT forventer, at mellem 3 og 4 millioner turister vil besøge Thailand i 2021.

Kilde: Bangkok Post


13. maj – 2021

Fra vores egen verden – rejs med stor genåbningsrabat

Vores samarbejdspartner har sammensat tre lækre voksenrejser med stor genåbningsrabat. Læs mere her.

Kilde: thailandrundt.dk


11. maj – 2021

Thai Airways planlægger fly fra København til Phuket i juli

Ifølge Thai Airways hjemmeside, så vil flyselskabet begynde at flyve fra København til Phuket i juli. Der er tale om én ugentlig flyvning på fredage. Som det ser ud lige nu, så vil udrejsen være direkte, mens hjemrejsen kræver et stop i Bangkok.

Samtidig øger Thai Airways til to ugentlige afgange mellem København og Bangkok fra juli. Her er der afgang onsdag og søndag. Trafikprogrammet gælder til 1. oktober.

Kilde: Thai Airways


7. maj – 2021

Phuket skal have 0 smittede, hvis øen skal åbne

Det siger Thailands turistminister Phiphat Ratchakitprakarn til Bangkok Post. Hvis Phuket skal genåbne 1. juli kræver det, at der på det tidspunkt ikke er nogen smittede. Skulle der være smittetilfælde selvom 70 % af befolkningen er vaccineret, så vil han og sundhedsministeren afgøre hvad der så skal ske.

På Phuket er turistbranchen desperate efter udenlandske turister. Mange ser 1. juli som sidste mulighed for overlevelse. For at undgå lignende situationer i fremtiden, har regeringen vedtaget en turistafgift på 300 baht gældende fra januar 2022. Pengene skal sikre branchen økonomisk, men kritikere mener ikke, at nye afgifter vil tiltrække turister.

Ifølge Bangkok Post vil Phukets “Sandkasse-model” bredes ud til Krabi, Bangkok, Pattaya, Koh Samui og Chiang Mai i fjerde kvartal.

Kilde: Bangkok Post


6. maj – 2021

22 % af indbyggerne på Phuket er vaccinerede

Det går fremad med at vaccinere befolkningen på Phuket inden genåbningen 1. juli. Ifølge nye tal så bliver Phuket prioriteret i vaccineudrulningen, hvor 22 % af indbyggerne nu er fuldt vaccinerede. Til sammenligning er kun 1 % vaccineret i Bangkok.

Kilde: The Thaiger og Peter Scully


4. maj – 2021

TAT: Thailand VIL åbne i juli

Alle vaccinerede udlændinge kan fra 1. juli rejse til Phuket uden at gå i karantæne. På trods af den aktuelle coronasituation i Thailand, så fastslår TAT, at genåbningen ligger fast.

Phuket vil som tidligere nævnt være først til at åbne op for vaccinerede turister. Det nye i TATs udmeldelse er, at de første syv dage skal tilbringes på Phuket, hvorefter man kan rejse rundt i Thailand.

TAT nævner i pressemeddelelsen også, at fem andre områder i Thailand vil genåbne uden dog at sætte dato på eller nævne eventuelle restriktioner. Det gælder Krabi, Pattaya, Chiang Mai, Koh Samui og Phang Nga.

For at Phuket kan genåbne kræver det ifølge “sandkasse-modellen” at 70 % af befolkningen er vaccineret. Lige nu er kun 25 % af indbyggerne på Phuket vaccineret, men myndighederne har planlagt en massevaccination i juni, når vaccinerne fra AstraZenica lavet på licens hos den thailandske virksomhed Siam Bioscience bliver leveret.

Kilde: TAT


29. april – 2021

Karantæneperioden forlænget for alle rejsende

Den tidligere 14 dages karantæneperiode bliver nu genindført for alle, der rejser ind i Thailand, meddeler CCSA. Perioden var ellers sat ned til 10 dage for ikke-vaccinerede turister og 7 dage for vaccinerede, men er nu forlænget for alle.

De, der har fået udstedt indrejsetilladelse før 1. maj og rejser ind i Thailand inden 6. maj, skal i 7 eller 10 dages karantæne. Rejsende, der har fået udstedt indrejsetilladelse efter 1. maj skal i 14 dages karantæne.

Kilde: CCSA


28. april – 2021

Hård kritik af sundhedsministeren

Det går mildt sagt dårligt med håndteringen af coronavirus i Thailand. Det er primært sundhedsminister Anutin Charvirakul, der får hård kritik og en gruppe læger har nu startet en underskriftsindsamling for at få ham til at gå af.

Over 200.000 har skrevet under, men sundhedsministeren nægter at træde tilbage. Premierminister Prayut har dog overtaget ansvaret for alle sundhedsmæssige beslutninger vedrørende coronavirus.

Anutin får både skyld for manglende sengepladser, langsom vaccineudrulning og for at være alt for tøvende i forhold til den aktuelle tredje bølge af coronavirus, der lige nu rammer Thailand.

Selvom regeringen gav private lov til at indkøbe vacciner, så er det ifølge flere medier ikke lykkedes at få en eneste tilladelse fra sundhedsministeren. Direktør for Thonburi Hospital Group, Suwadee Puntpanich, siger til Thai Enquirer, at de har sendt adskillige ansøgninger uden nogen respons.

Kilde: The Nation og Thai Enquirer


26. april – 2021

Regeringen: Genåbning som planlagt

Thailands regering fastslår, at Phukets genåbning 1. april kører efter planen. Handelsminister Jurin Laksanawisit siger til Bangkok Post, at planen på trods af et stigende antal smittetilfælde i Thailand hverken er aflyst eller ændret. “Lige nu speeder vi vaccinationerne på Phuket op – 100.000 er blevet vaccineret og jeg tror vi når målet”, siger ministeren.

Samtidig mangler turistbranchen på Phuket information om, hvordan der skal åbnes op. Med kun to måneder til genåbningen er der stadig uklarhed om bl.a. indrejsekrav, flyforbindelser og procedurer fra sundhedsmyndighederne. Desuden finder man det usandsynligt, at 70 % af øens indbyggere vil være vaccinerede 1. juli.

Ifølge direktør for TAT, Yuthasak Supasorn, så arbejder man på en plan, der forventes godkendt de kommende dage. Supasorn forventer, at mindst 120.000 turister vil benytte sig af Phukets tidlige genåbning.

Kilde: Bangkok Post


23. april – 2021

Phukets genåbning 1. juli ligger fast

Det fastslår direktøren for TAT, Yuthasak Supasorn, der bakkes op af turistminister Phiphat Ratchakitprakarn.

På trods af den voldsomme tredje bølge af coronavirus, der lige nu rammer Thailand, så har genåbningen høj prioritet. “Turistministeriet vil fortsætte forberedelserne frem mod 1. juli – premierministeren prioriterer genopretningen af økonomien og turismen højt”, siger Phiphat til Pattaya News.

Spørgsmålet om genåbningen kom efter at TAT ville revurdere antallet af udenlandske turister i Thailand i 2021. Men det sker kun fordi at flere af Thailands vigtigste markeder som Japan og Indien også er ramt af en ny bølge af coronavirus.

I dag 23. april kunne sundhedsmyndighederne registrere 2070 nye daglige smittetilfælde ,og det er ny rekord i Thailand.

Kilde: Pattaya News og TAT


21. april – 2021

Thailand lancerer ny hjemmeside til internationale turister

For at gøre indrejseprocedurerne nemmere for de rejsende har TAT lanceret en ny hjemmeside med navnet Entry Thailand. Her kan du bl.a. få et overblik over proceduren step for step, booke karantænehotel og eventuel rejseforsikring (du kan også uploade dokumenter, hvis du allerede har en rejseforsikring).

Find Entry Thailand her.

Kilde: TAT


17. april – 2021

Minister: Phukets genåbning skal genovervejes

Thailands turistminister Phiphat Ratchakitprakarn mener, at Phukets genåbning 1. juli skal genovervejes. Udover det stigende antal smittetilfælde, så går det mildt sagt dårligt med udrulningen af vacciner.

Som det ser ud nu, så når 70 % af indbyggerne på Phuket ikke at blive vaccineret inden 1. juli. Flere medier fortæller, at 930.000 vaccinedoser, der var tiltænkt Phuket er sendt andre steder hen.

“Vi er alle bekymrede over tidsplanen for genåbningen”, siger ministeren til Bangkok Post. Han vil nu mødes med de involverede parter. Bhummikitti Ruktaengam, der er præsident for Phukets turistorganisation, siger, at de vil protestere mod alle tiltag, der forsinker genåbningen.

Kilde: Bangkok Post, Pattaya News og The Thaiger


17. april – 2021

Thailands tredje bølge nået til Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan

83 nye tilfælde af coronavirus har ramt de tre øer i Thailandbugten. Der er tale om fem tilfælde i alt på Koh Tao og Koh Phangan, mens resten er fundet på Koh Samui.

Tredje bølge af coronavirus i Thailand stammer fra Bangkoks natteliv, men har hurtigt spredt sig til resten af landet.

Et af de steder smitten fik fat var til eventen Kolour Beachside, der blev afholdt på Cafe del Mar på Phuket. Flere deltagere herfra står bag smitten på Koh Samui, siger myndighederne.

De opfordrer nu alle deltagere til at lade sig teste. Dog frygter myndighederne, at mange fastboende udlændinge, primært digitale nomader, ikke har råd til eventuel behandling og derfor ikke vil lade sig teste.

I Bangkok er der nu etableret flere felthospitaler til de mange smittede, mens nye restriktioner indføres natten til søndag i 18 provinser.

Kilde: The Thaiger, PR Surat og Samui info by Nicha


15. april – 2021

Thailand hårdt ramt af nyt coronaudbrud

15. april blev der registreret 1543 nye tilfælde af coronavirus i Thailand, og det er det højeste antal siden pandemien brød ud i marts 2020. Thailand er således hårdt ramt af det udbrud, der menes at stamme fra Bangkoks natteliv.

Regeringen har indført en delvis nedlukning i en lang række provinser. Det betyder bl.a. begrænsede åbningstider i shoppingcentre og at barer og restauranter skal holdes lukket i 14 dage.

Det forventes stadig, at Phuket genåbner for vaccinerede turister 1. juli, men sundhedsmyndighederne på øen er bekymrede over udviklingen. De anbefaler, at Phuket lukker ned i en periode for at få styr på smitten.

Kilde: TAT, Bangkok Post og The Thaiger


10. april – 2021

Regeringen indfører nye restriktioner efter opblussen af coronavirus

Udbruddet menes at stamme fra barer og natklubber i Thong Lor i Bangkok og har nu spredt sig til resten af landet. Barer og diskoteker i 41 provinser er beordret lukket i to uger og samtidig har tusindvis af thailændere aflyst fejringen af Songkran af frygt for at blive smittet.

Regeringen har lovet, at man vil refundere alle udgifter til de, der aflyser Songkran.

Coronavirus har også fundet vej til den thailandske regering, hvor en tredjedel af medlemmerne nu er i isolation. Det sker efter at transportministeren er testet positiv. Et medlem af parlamentet hævder, at han har bevis for, at ministeren var på bar i Thong Lor, hvor han sandsynligvis er blevet smittet.

Kilde: Reuters og Bangkok Post


10. april – 2021

Private må gerne købe vacciner

Det fastslår Thailands COVID 19-administration CCSA. Dr. Taweesilp Visanuyoythin siger, at private institutioner og hospitaler må købe op til 10 millioner doser. Han fastslår, at regeringen fortsat er i fuld gang med at vaccinere sårbare personer, men at det kniber med at skaffe vacciner nok.

Taweesilp opfordrer derfor private aktører til at købe vacciner fra andre producenter end dem den thailandske regering har aftaler med.

På Phuket har der siden godkendelsen af “sandkasse-modellen” været masser af aktivitet for at gøre klar til turisterne 1. juli. De sidste dages opblussen af coronavirus vil dog få regeringen til at genoverveje genåbningsplanerne, skriver flere medier.

Indtil videre er det stadig et mål at genåbne Phuket for vaccinerede turister 1. juli og de nye indrejseregler, der trådte i kraft 1. april er stadig gældende.

Kilde: The Thaiger


8. april – 2021

Turistbranchen: det går for langsomt med vaccinerne

Regeringens vaccineprogram er ineffektivt og uorganiseret. Det siger turistbranchen, der opfordrer CCSA til at give private aktører tilladelse til at vaccinere befolkningen.

Den indenlandske turisme har oplevet fremgang op til Songkran, men ifølge Marisa Sukosol fra Sammenslutningen af Thailandske Hoteller, så er aflysningerne begyndt at tikke ind.

Det skyldes nye smitteudbrud, hvor det forventes at regeringen vil stramme restriktionerne. “Vi må have en langsigtet plan. Vi kan ikke aflyse, hver gang, der kommer nye smitteudbrud”, siger Sukosol. Hun efterlyser en langsigtet plan for udrulningen af vacciner og håber, at de private aktører kommer i spil.

Kilde: Bangkok Post


7. april – 2021

Virologer advarer mod tredje bølge

Thailandske virologer advarer nu mod en tredje bølge af coronavirus. Det sker efter nye smittetilfælde, der primært har udgangspunkt i Bangkoks natteliv.

Phuket har registreret otte nyt tilfælde af coronavirus, der kan spores tilbage til hovedstaden, og i Chiang Mai er der fundet 10 nye smittede. Chiang Mai har ellers været virusfri i tre måneder.

Også transportministeren er smittet, og det har affødt kritik af hans færden. Ministeren fastholder, at han ikke har været på bar.

Virologerne bekræfter, at udbruddet i Bangkoks natteliv er med den engelske variant, og det er første gang, den er fundet i Thailand.

Professor Poovorawan fra Chulalongkorn Universitet advarer mod at fejre den kommende Songkran. Han mener, at det kan føre til tusinder af nye smittetilfælde dagligt. Poovorawan siger desuden, at der skal mere fart på vaccinerne, hvis planen om flokimmunitet skal holde.

Kilde: TAT og Bangkok Post


3. april – 2021

Første internationale fly landet på Phuket – Thai Airways håber at kunne flyve fra Danmark

Tidligt lørdag morgen landede et Thai Airways fly på Phuket fra Frankfurt med de første internationale turister, der kan nøjes med syv dages karantæne. De nye indrejseregler trådte i kraft 1. april, og Thai Airways har været hurtige til at arrangere flere fly fra Tyskland til Phuket.

Ved ankomst bød hele lufthavnens ledelse turisterne velkommen. “Vi håber dette bliver startskuddet til at få turisterne tilbage – i hvert fald kan vi nu erklære den internationale terminal i Phuket lufthavn for åben”, siger general manager Thanee Chuangchoo.

Det er uklart, hvor mange, der var med flyet fra Frankfurt – et Airbus A350 med plads til 321 passagerer. Ifølge Phuket News, så håber Thai Airways at kunne opstarte direkte ruter til bl.a. Japan. Sydkorea, Frankrig, Danmark og Storbritannien inden for de kommende måneder.

Kilde: Phuket News


31. marts – 2021

Turistbranchen vil have Bangkok med i sandkasse-modellen

I juli åbner Phuket op for vaccinerede turister og i oktober kommer turen til Krabi, Pattaya, Phang Nga, Koh Samui og Chinag Mai. Men nu vil turistbranchen også have Bangkok med i oktoberåbningen.

Ifølge Det Thailandske Turistråd (TCT) kræver det mere fart på vaccinationsprogrammet, men det er nødvendigt at få Bangkok med i åbningen, hvis man vil nå 6,5 millioner turister i år som er målet. Vichit Prakobgosol, der er vicepræsident i TCT siger desuden, at det ikke giver mening at åbne Pattaya, hvis ikke også Bangkok åbner, da 90 % af turisterne i Pattaya lander i hovedstadens lufthavne.

De thailandske myndigheder regner i øvrigt med, at kineserne som de første vil benytte sig af sandkassemodellen på Phuket og at de europæiske turister først vil komme senere på året.

Kilde: Bangkok Post


29. marts – 2021

Koh Samui åbner forsigtigt op 1. juli

Genåbningsplanen, der er godkendt af CCSA, kaldes Wonder Island og har planlagt opstart 1. juli.

Her kan vaccinerede turister få adgang til Koh Samui, hvor de skal booke et ophold på et af de foreløbig 10 godkendte hoteller. Her skal der på andendagen tages en hurtigtest, som giver adgang til visse områder, hvis den er negativ.

Efter en uge kan turisterne rejse frit på Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan, og efter 15 dage kan der efter endnu en negativ coronatest rejses rundt i hele Thailand.

Kilde: Bangkok Post


27. marts – 2021

Phukets sandkasse-model bredes ud til andre provinser

Fem andre provinser vil indgå i den såkaldte “sandkasse-model”, der netop er vedtaget for Phuket. Krabi, Phang Nga, Chonburi, Surat Thani og Chiang Mai vil i perioden oktober til december åbne op for vaccinerede turister.

Planen indikerer, at den tidligere fulde genåbning af Thailand er rykket fra 1. oktober til 1. januar 2022. Det er dog ikke udmeldt officielt.

TAT siger, at udbredelse af “sandkasse-modellen” kræver støtte fra de lokale og at befolkningen er vaccinerede.

På et møde i CCSA fredag kom der lidt flere detaljer om modellen. Vaccinerede turister kan fra 1. juni rejse til Phuket uden at komme i karantæne.

De første syv dage kan turisterne bevæge sig rundt i såkaldt “forseglede områder” og herefter kan de rejse til andre områder.

Myndighederne forventer, at 100.000 turister vil ankomme til Phuket mellem april og juni. Herefter forventes antallet at stige markant. I alt regner man med, at 6,5 millioner turister vil besøge Thailand i år.

Kilde: Phuket News


24. marts – 2021

Phukets “sandkasse-model” godkendt

Det var meningen, at Phukets “sandkasse-model” skulle præsenteres fredag, men ifølge flere thailandske medier, deriblandt Bangkok Post, så har CCSA i dag godkendt planen. Det sker under forudsætning af, at man kan nå at vaccinere hele Phukets befolkning inden genåbningen 1. juli.

Med den nu godkendte model kan vaccinerede turister rejse ind i Thailand uden at gå i karantæne. Der skal medbringes bevis for vaccination og sandsynligvis også en form for coronapas. Her er IATAs rejsepas på tale. Ankomne turister skal have foretaget en PCR-test, og det bliver også obligatorisk at installere appen ThailandPlus til brug for smitteopsporing.

“Phuket har ikke haft et eneste tilfælde af coronavirus i 89 dage – der er stærkt brug for at få de udenlandske turister tilbage”, siger Phukets viceguvernør Pichet Panapong. Han tilføjer, at undersøgelser viser, at de udenlandske turister står klar til at besøge Thailand, hvis de kan undgå karantænen.

De nærmere detaljer om indrejse i Thailand og om det eventuelt kun gælder lavrisikolande er endnu ikke på plads.

Kilde: Bangkok Post


23. marts – 2021

Phuket præsenterer genåbningsplan på fredag

Det er planen, at Phuket på fredag vil præsentere et forslag til genåbning for udenlandske turister startende fra juli måned. Direktør i TAT, Yuthasak Supasorn, siger, at planen kræver, at Phuket opnår flokimmunitet.

“Tidligere var målet at fjerne karantænen 1. oktober, men med den nye “sandkasse-model” med start i juli vil komme hele Thailand til gode. Vi har mulighed for at evaluere modellen inden vi åbner alle grænser i oktober”, siger Yuthasak Supasorn til Bangkok Post.

Kilde: Bangkok Post


22. marts – 2021

Lokale på Phuket og Koh Samui vil blive vaccineret inden genåbning

Thailands sundhedsminister, Anutin Charnvirakul, siger til The Nation, at befolkningen på Phuket og Koh Samui vil blive vaccineret inden de udenlandske turister vender tilbage. Thailand modtog 800.000 vaccinedoser fra kinesiske Sinovac i weekenden, og af dem er 100.000 sendt til Phuket og 50.000 til Koh Samui.

Begge øer er udnævnt som “områder af særlig økonomisk vigtighed”, og ministeren regner med, at Phuket kan nå at modtage 900.000 doser inden genåbningen. Thailand får 1 million vaccinedoser fra Sinovan i april, og sundhedsministeren fortæller, at man lige nu er ved at forhandle om yderligere 5 millioner doser.

Kilde: The Nation


20. marts – 2021

Flere restriktioner bliver lempet 1. april

Med målet om at åbne Thailand fuldt op 1. oktober vil CCSA (Thailands COVID 19-administration) gradvist lempe på indrejserestriktionerne.

Fra 1. april er den obligatoriske karantæne sat ned til 10 dage for ikke-vaccinerede turister og til syv dage for vaccinerede turister. Ydermere er det såkaldte fit-to-fly certifikat – en slags sundhedsattest – droppet. Udenlandske turister skal stadig medbringe en negativ coronatest.

CCSA annoncerer, at der løbende vil blive lempet på restriktionerne frem til 1. oktober, hvor det er håbet, at Thailand igen kan byde turister velkommen som før coronakrisen.

Dog vil der være særligt fokus på lande og områder, der har mange nye mutationer. Her har CCSA tidligere sagt, at f.eks. de afrikanske lande ikke indgår i planerne.

Kilde: TAT og Bangkok Post


12. marts – 2021

Phuket håber stadig på turister i juli – ny model fremlagt

På et møde på Phuket er TAT, turistminister Phiphat Ratchakitprakrin og turistbranchen på Phuket blevet enige om en model, der skal åbne op for udenlandske turister i juli. Den såkaldte “sandkasse-model”, der er en slags rejsekorridor, vil tillade vaccinerede turister at opholde sig i udvalgte områder i provinserne Phuket, Krabi og Phang Nga, der er stærkt afhængige af turismen.

Modellen kræver, at størstedelen af befolkningen i området er vaccinerede. Turistministeren skal nu fremlægge den nye plan for COVID-administrationen CCSA.

Kilde: Phuket News


9. marts – 2021

Thailands regering har som mål at genåbne i oktober

Det siger Apisamai Srirangan fra den særlige COVID 19-administration CCSA, hvor også premierminister Prayut sidder. Apisamai gør klart, at det er et mål og ikke et løfte fra regeringen.

Hun siger til Pattaya News, at der sandsynligvis vil komme et skift i tilgangen til en eventuel genåbning i april. F.eks. nedsat karantæneperiode og mere frihed under karantænen. Ændringerne er en del af genåbningsfase 2, hvor fase 3 er fuld genåbning.

Apisamai fortæller også, at et eventuel genåbning vil afhænge af andre landes coronasituation og deres vaccinationsprogram. En genåbning vil udelukke lande med mange smittede, og her har CCSA allerede kig på lande i Afrika, der lige nu ikke indgår i de nuværende planer.

Selvom Thailand ikke skulle være fuldt åbent i oktober, så ser Apisamai stadig, at udenlandske turister kan rejse til Thailand til den kommende højsæson.

Kilde: Pattaya News og Bangkok Post


8. marts – 2021

Karantæneperioden for vaccinerede turister sat ned til syv dage

Ifølge Reuters, der henviser til en pressemeddelelse fra den thailandske sundhedsminister, så vil den obligatoriske karantæneperiode for vaccinerede turister blive sat ned fra 14 til syv dage. Der skal stadig medbringes en negativ COVID 19-test.

Samtidig vil karantæneperioden for ikke-vaccinerede turister blive sat ned til 10 dage. Også her kræver det en negativ COVID 19-test ved indrejse.

Kilde: Reuters


5. marts – 2021

Air Asia vil have grænserne åbnet

Air Asias thailandske afdeling har henvendt sig til premierminister Prayut for at få grænserne åbnet for udenlandske turister.

“Hvis Thailand ikke giver flyselskaberne mulighed for at tjene penge og sikre jobs, risikerer Bangkok at miste status som regional hub. Verdens flyselskaber vil i stedet for flyve direkte til f.eks. Vietnam”, siger Santisuk Klongchaiya fra Air Asia.

Kilde: Bangkok Post


5. marts – 2021

Thailand introducerer ny karantænemodel i april

De første turister har med succes overstået den såkaldte golfkarantæne, hvor den obligatoriske karantæne kan holdes på golfbanen og ikke på hotelværelset.

Det har nu fået de thailandske myndigheder til at introducere en ny karantænemodel. Her skal turisterne tilbringe de første tre dag af den 14 dages karantæne på hotelværelset, og herefter kan man frit bevæge sig rundt på hotellet.

Bl.a. indrejseprocedurer og antallet af coronatests undervejs vil være de samme som hidtil.

Kilde: The Nation


5. marts – 2021

Thai Airways reddet fra konkurs

Thai Airways har accepteret en redningsplan for at undgå konkurs. Flyselskabet skal rekonstrueres på flere områder. Der er fokus på bl.a. at reducere antallet af flytyper fra 12 til 5, kun at flyve til profitable destinationer og at tilbyde lavere mindstepriser for at konkurrere med bl.a. golfselskaberne.

Kilde: The Nation


3. marts – 2021

15 ledende aktører i turistbranchen vil åbne Thailand 1. juli

Endnu en kampagne for at åbne Thailands grænser for udenlandske turister har set dagens lys. 15 ledende aktører i turistbranchen – bl.a. Minor Group, der har over 530 hoteller, Asian Trails, Destination Asia og hotelgruppen Cape & Kantary har søsat kampagnen Open Thailand Safely med det mål, at byde udenlandske turister velkommen 1. juli.

Ifølge Open Thailand Safely er 1. juli et godt tidspunkt af flere årsager. Her vil hovedparten af indbyggerne i Thailands vigtigste markeder være vaccinerede, det giver myndighederne tid til at vaccinere frontpersonale og udsatte borgere, det giver turisterne mulighed for at planlægge deres sommerferie i god tid og så giver det bl.a. hoteller, flyselskaber og touroperatører tid til at forberede markedsføringskampagner.

Direktør for YAANA Ventures, Willem Niemeijer, der er en af initiativtagerne til kampagnen siger, at en genåbning 1. juli både vil vise Thailands lederskab og bane vejen for en solid økonomisk genopretning i 2022.

Open Thailand Safely har henvendt sig til både premierminister Prayut, turistminister Phiphat Ratchakitprakarn og chefen for TAT Yuthasak Supasorn. Kampagnen er åben for alle, der ønsker Thailand genåbnet.

Kilde: Open Thailand Safely


3. marts – 2021

Phuket kæmper fortsat for at åbne for udenlandske turister i oktober

Planen Phuket First October som jeg omtalte 6. februar er ikke opgivet. Private aktører fra turistindustrien på Phuket presser på for at få lov til at vaccinere øens befolkning i håb om at kunne åbne op for udenlandske vaccinerede turister 1. oktober.

I første omgang sagde regeringen nej, men den økonomiske situation på Phuket er nu så alvorlig, at premierminister Prayut ikke længere kan ignorere den. Bhummikitti Ruktaengam, der er præsident for Phukets Turistorganisation, siger til Thai Enquirer, at de vil blive ved med at presse på for at hjælpe turisterhvervet.

Planen skal godkendes senest i april for at gøre alt klar til at åbne 1. oktober.

Kilde: Thai Enquirer


2. marts – 2021

Turistministeriet håber på vaccinepas

Den thailandske turistminister Pipat Ratchakitprakarn siger, at ministeriet har som mål at vedtage et vaccinepas, som kan få de udenlandske turister tilbage. Vaccinerede turister kan springe den 14-dages karantæne over, og det vil sætte gang i den hårdt tiltrængte turistindustri, siger Pipat. Ministeren forventer fem millioner udenlandske turister i Thailand, hvis vaccinepasset bliver vedtaget.

Den thailandske COVID 19 administration (CCSA) arbejder også på, at nedbringe den 14 dages obligatoriske karantæne. Samtidig er myndighederne på Phuket i kontakt med russiske rejsebureauer, der siger, at efterspørgslen på rejser til Thailand er stor. Ifølge The Nation, så kan de russiske turister blive de første, der nyder godt af de lempede karantænekrav.

Kilde: The Nation


 


Opdateringer fra før 31. januar er fjernet for at mindske sidens loadtid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *