Coronavirus i Thailand – et overblik

Det, der skulle være et kort overblik over situationen omkring Coronavirus i Thailand, er nu blevet en længere føljeton. Siden nedlukningen i marts 2020 har jeg fulgt udviklingen med fokus på turismen. Det kan du læse mere om herunder, men først lidt om status og situationen som den ser ud nu.

 

Kan du rejse til Thailand nu?

Almindelige turistrejser som du kender dem fra før coronavirus er endnu ikke muligt. Thailand har lukket grænserne og eventuel indrejse kræver bl.a. forhåndsgodkendelse, negativ COVID 19-test og obligatorisk 7-14 dages selvbetalt karantæne.

Men der er håb forude: Thailand har som mål at genåbne 1. oktober for vaccinerede turister, der ikke skal i karantæne. Som et forsøg vil Phuket åbne 1. juli.

Indrejsekrav fra 1. juli
• Negativ COVID 19-test
• Bevis for vaccination
• Indrejsecertifikat fra den thailandske ambassade

En form for coronapas er også på tale – f.eks. har IATAs rejsepas været nævnt som en mulighed. Ankomne turister skal have foretaget en PCR-test, og det bliver også obligatorisk at installere appen ThailandPlus til brug for smitteopsporing.

Se mere om indrejse i Thailand hos den thailandske ambassade – nye regler bliver tilføjet løbende, og forhåbentlig kommer der snart noget mere konkret om, hvad der præcis kræves for at rejse ind i Thailand fra 1. juli.

For indrejseprocedure til Thailand lige nu kan du finde en step for step vejledning på siden Entry Thailand, der er udgivet af TAT (Det thailandske turistbureau).

Har du familie i Thailand, så er der andre regler – også her kan du med fordel tjekke hos den thailandske ambassade, hvad der gælder lige nu.

 

Situationen i Thailand lige nu

Thailand har klaret coronakrisen godt. Hurtig nedlukning, tests og en meget effektiv smitteopsporing har ført til forholdsvis få smittede. Over sommeren og ind i efteråret 2020 har der været mange uger mellem lokale smittetilfælde, men i midten af december blev der konstateret flere lokale udbrud, som spredte sig til store dele af landet.

I slutningen af februar 2021 kunne Thailand igen erklære sejr over coronavirus, men glæden varede dog kort. I april blussede epidemien op igen med smittetilfælde i stort set hele landet.

Tallene pr. 15. maj 2021
• 99.145 er eller har været smittet siden februar 2020 (+12.221 siden 11. maj)
• 34.914 modtager lægehjælp (+5478 siden 11. maj)
• 565 er døde siden marts  2020 (+113 siden 11. maj)
• 2.218.420 er vaccinerede (+319.966 siden 11. maj)

 

Et kort overblik over coronasituationen i Thailand

Den gode håndtering af coronakrisen har gjort, at de thailandske myndigheder tøver med at åbne grænserne for udenlandske turister. Siden sommer er det blevet diskuteret, hvordan man kan modtage udenlandske turister uden at få flere smittetilfælde i befolkningen. Der har været mange forslag, men der er endnu ikke fundet en løsning.

Dog er der åbnet en anelse op med først det såkaldte STV-visa og som jeg skrev i november et langtidsvisa, der også giver adgang for danskere. Det er stadig ikke muligt at få visum ved ankomst som i “gamle dage” – lige nu kræves der en forhåndsgodkendelse. Fra 1. juli vil der som nævnt blive åbnet op på Phuket for vaccinerede udenlandske turister.

Mens regeringen, økonomer og sundhedseksperter diskuterer, hvordan man kan genåbne Thailand for udenlandske turister, så lider turistindustrien. Regeringen har givet støtte til den indenlandske turisme, men det er langt fra nok til at holde hånden under bl.a. hoteller, restauranter og tourbureauer. Der tales om konkurser, millioner af arbejdsløse og et kraftigt fald i BNP.

 

Herunder følger vi udviklingen i Thailand

15. maj – 2021

Ministre besøger Phuket

To fremtrædende ministre, turistminister Phiphat Ratchakitprakarn og sundhedsminister Anutin Charnvirakul, er i øjeblikket på Phuket med en klar besked fra premierminister Prayut: Phuket vil genåbne 1. juli for fuldt vaccinerede udlændinge.

De to ministre mødtes med Phukets guvernør, der ved lejligheden fik overdraget 100.000 vaccinedoser fra Sinovac. Yderligere 100.000 doser vil ankomme i næste uge, og i juni modtager Phuket de første vacciner fra AstraZeneca.

“Regeringen er klar til at handle – det har den tydeligt bevist ved at levere så mange vacciner til Phuket. Alle skal føle sig sikre”, siger sundhedsministeren til Phuket News.

Kilde: Phuket News


13. maj – 2021

TAT forventer forventer op mod 120.000 turister på Phuket

TAT forventer, at 120.000 udenlandske turister vil besøge Phuket fra genåbningen 1. juli til 1. oktober, hvor ni andre områder i Thailand vil åbne. Yuthasak Supasorn, direktør i TAT, siger, at man samtidig vil sætte gang i den indenlandske turisme, men slår fast, at hovedmålet er at få de udenlandske turister tilbage.

Planen er, at turisterne skal flyve direkte til Phuket. Det kan dog komme på tale at flyve via Bangkok, hvor der vil blive indrettet en særlig terminal til transitpassagerer.

TAT er lige nu i fuld gang med at udarbejde indrejseprocedurer fra 1. juli. De forventes klar i denne måned, og når de er godkendt, kan rejsebureauerne gå i gang med at markedsføre Thailand.

Ifølge TAT, så har turistbranchen udtrykt bekymring over genåbningen pga. den nuværende coronasituation i Thailand. “De, der er bekymrede kan tage det roligt. Hos TAT vil vi gerne bekræfte, at genåbningen kører som planlagt”, siger Yuthasak Supasorn til Bangkok Post.

TAT forventer, at mellem 3 og 4 millioner turister vil besøge Thailand i 2021.

Kilde: Bangkok Post


13. maj – 2021

Fra vores egen verden – rejs med stor genåbningsrabat

Vores samarbejdspartner har sammensat tre lækre voksenrejser med stor genåbningsrabat. Læs mere her.

Kilde: thailandrundt.dk


11. maj – 2021

Thai Airways planlægger fly fra København til Phuket i juli

Ifølge Thai Airways hjemmeside, så vil flyselskabet begynde at flyve fra København til Phuket i juli. Der er tale om én ugentlig flyvning på fredage. Som det ser ud lige nu, så vil udrejsen være direkte, mens hjemrejsen kræver et stop i Bangkok.

Samtidig øger Thai Airways til to ugentlige afgange mellem København og Bangkok fra juli. Her er der afgang onsdag og søndag. Trafikprogrammet gælder til 1. oktober.

Kilde: Thai Airways


7. maj – 2021

Phuket skal have 0 smittede, hvis øen skal åbne

Det siger Thailands turistminister Phiphat Ratchakitprakarn til Bangkok Post. Hvis Phuket skal genåbne 1. juli kræver det, at der på det tidspunkt ikke er nogen smittede. Skulle der være smittetilfælde selvom 70 % af befolkningen er vaccineret, så vil han og sundhedsministeren afgøre hvad der så skal ske.

På Phuket er turistbranchen desperate efter udenlandske turister. Mange ser 1. juli som sidste mulighed for overlevelse. For at undgå lignende situationer i fremtiden, har regeringen vedtaget en turistafgift på 300 baht gældende fra januar 2022. Pengene skal sikre branchen økonomisk, men kritikere mener ikke, at nye afgifter vil tiltrække turister.

Ifølge Bangkok Post vil Phukets “Sandkasse-model” bredes ud til Krabi, Bangkok, Pattaya, Koh Samui og Chiang Mai i fjerde kvartal.

Kilde: Bangkok Post


6. maj – 2021

22 % af indbyggerne på Phuket er vaccinerede

Det går fremad med at vaccinere befolkningen på Phuket inden genåbningen 1. juli. Ifølge nye tal så bliver Phuket prioriteret i vaccineudrulningen, hvor 22 % af indbyggerne nu er fuldt vaccinerede. Til sammenligning er kun 1 % vaccineret i Bangkok.

Kilde: The Thaiger og Peter Scully


4. maj – 2021

TAT: Thailand VIL åbne i juli

Alle vaccinerede udlændinge kan fra 1. juli rejse til Phuket uden at gå i karantæne. På trods af den aktuelle coronasituation i Thailand, så fastslår TAT, at genåbningen ligger fast.

Phuket vil som tidligere nævnt være først til at åbne op for vaccinerede turister. Det nye i TATs udmeldelse er, at de første syv dage skal tilbringes på Phuket, hvorefter man kan rejse rundt i Thailand.

TAT nævner i pressemeddelelsen også, at fem andre områder i Thailand vil genåbne uden dog at sætte dato på eller nævne eventuelle restriktioner. Det gælder Krabi, Pattaya, Chiang Mai, Koh Samui og Phang Nga.

For at Phuket kan genåbne kræver det ifølge “sandkasse-modellen” at 70 % af befolkningen er vaccineret. Lige nu er kun 25 % af indbyggerne på Phuket vaccineret, men myndighederne har planlagt en massevaccination i juni, når vaccinerne fra AstraZenica lavet på licens hos den thailandske virksomhed Siam Bioscience bliver leveret.

Kilde: TAT


29. april – 2021

Karantæneperioden forlænget for alle rejsende

Den tidligere 14 dages karantæneperiode bliver nu genindført for alle, der rejser ind i Thailand, meddeler CCSA. Perioden var ellers sat ned til 10 dage for ikke-vaccinerede turister og 7 dage for vaccinerede, men er nu forlænget for alle.

De, der har fået udstedt indrejsetilladelse før 1. maj og rejser ind i Thailand inden 6. maj, skal i 7 eller 10 dages karantæne. Rejsende, der har fået udstedt indrejsetilladelse efter 1. maj skal i 14 dages karantæne.

Kilde: CCSA


28. april – 2021

Hård kritik af sundhedsministeren

Det går mildt sagt dårligt med håndteringen af coronavirus i Thailand. Det er primært sundhedsminister Anutin Charvirakul, der får hård kritik og en gruppe læger har nu startet en underskriftsindsamling for at få ham til at gå af.

Over 200.000 har skrevet under, men sundhedsministeren nægter at træde tilbage. Premierminister Prayut har dog overtaget ansvaret for alle sundhedsmæssige beslutninger vedrørende coronavirus.

Anutin får både skyld for manglende sengepladser, langsom vaccineudrulning og for at være alt for tøvende i forhold til den aktuelle tredje bølge af coronavirus, der lige nu rammer Thailand.

Selvom regeringen gav private lov til at indkøbe vacciner, så er det ifølge flere medier ikke lykkedes at få en eneste tilladelse fra sundhedsministeren. Direktør for Thonburi Hospital Group, Suwadee Puntpanich, siger til Thai Enquirer, at de har sendt adskillige ansøgninger uden nogen respons.

Kilde: The Nation og Thai Enquirer


26. april – 2021

Regeringen: Genåbning som planlagt

Thailands regering fastslår, at Phukets genåbning 1. april kører efter planen. Handelsminister Jurin Laksanawisit siger til Bangkok Post, at planen på trods af et stigende antal smittetilfælde i Thailand hverken er aflyst eller ændret. “Lige nu speeder vi vaccinationerne på Phuket op – 100.000 er blevet vaccineret og jeg tror vi når målet”, siger ministeren.

Samtidig mangler turistbranchen på Phuket information om, hvordan der skal åbnes op. Med kun to måneder til genåbningen er der stadig uklarhed om bl.a. indrejsekrav, flyforbindelser og procedurer fra sundhedsmyndighederne. Desuden finder man det usandsynligt, at 70 % af øens indbyggere vil være vaccinerede 1. juli.

Ifølge direktør for TAT, Yuthasak Supasorn, så arbejder man på en plan, der forventes godkendt de kommende dage. Supasorn forventer, at mindst 120.000 turister vil benytte sig af Phukets tidlige genåbning.

Kilde: Bangkok Post


23. april – 2021

Phukets genåbning 1. juli ligger fast

Det fastslår direktøren for TAT, Yuthasak Supasorn, der bakkes op af turistminister Phiphat Ratchakitprakarn.

På trods af den voldsomme tredje bølge af coronavirus, der lige nu rammer Thailand, så har genåbningen høj prioritet. “Turistministeriet vil fortsætte forberedelserne frem mod 1. juli – premierministeren prioriterer genopretningen af økonomien og turismen højt”, siger Phiphat til Pattaya News.

Spørgsmålet om genåbningen kom efter at TAT ville revurdere antallet af udenlandske turister i Thailand i 2021. Men det sker kun fordi at flere af Thailands vigtigste markeder som Japan og Indien også er ramt af en ny bølge af coronavirus.

I dag 23. april kunne sundhedsmyndighederne registrere 2070 nye daglige smittetilfælde ,og det er ny rekord i Thailand.

Kilde: Pattaya News og TAT


21. april – 2021

Thailand lancerer ny hjemmeside til internationale turister

For at gøre indrejseprocedurerne nemmere for de rejsende har TAT lanceret en ny hjemmeside med navnet Entry Thailand. Her kan du bl.a. få et overblik over proceduren step for step, booke karantænehotel og eventuel rejseforsikring (du kan også uploade dokumenter, hvis du allerede har en rejseforsikring).

Find Entry Thailand her.

Kilde: TAT


17. april – 2021

Minister: Phukets genåbning skal genovervejes

Thailands turistminister Phiphat Ratchakitprakarn mener, at Phukets genåbning 1. juli skal genovervejes. Udover det stigende antal smittetilfælde, så går det mildt sagt dårligt med udrulningen af vacciner.

Som det ser ud nu, så når 70 % af indbyggerne på Phuket ikke at blive vaccineret inden 1. juli. Flere medier fortæller, at 930.000 vaccinedoser, der var tiltænkt Phuket er sendt andre steder hen.

“Vi er alle bekymrede over tidsplanen for genåbningen”, siger ministeren til Bangkok Post. Han vil nu mødes med de involverede parter. Bhummikitti Ruktaengam, der er præsident for Phukets turistorganisation, siger, at de vil protestere mod alle tiltag, der forsinker genåbningen.

Kilde: Bangkok Post, Pattaya News og The Thaiger


17. april – 2021

Thailands tredje bølge nået til Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan

83 nye tilfælde af coronavirus har ramt de tre øer i Thailandbugten. Der er tale om fem tilfælde i alt på Koh Tao og Koh Phangan, mens resten er fundet på Koh Samui.

Tredje bølge af coronavirus i Thailand stammer fra Bangkoks natteliv, men har hurtigt spredt sig til resten af landet.

Et af de steder smitten fik fat var til eventen Kolour Beachside, der blev afholdt på Cafe del Mar på Phuket. Flere deltagere herfra står bag smitten på Koh Samui, siger myndighederne.

De opfordrer nu alle deltagere til at lade sig teste. Dog frygter myndighederne, at mange fastboende udlændinge, primært digitale nomader, ikke har råd til eventuel behandling og derfor ikke vil lade sig teste.

I Bangkok er der nu etableret flere felthospitaler til de mange smittede, mens nye restriktioner indføres natten til søndag i 18 provinser.

Kilde: The Thaiger, PR Surat og Samui info by Nicha


15. april – 2021

Thailand hårdt ramt af nyt coronaudbrud

15. april blev der registreret 1543 nye tilfælde af coronavirus i Thailand, og det er det højeste antal siden pandemien brød ud i marts 2020. Thailand er således hårdt ramt af det udbrud, der menes at stamme fra Bangkoks natteliv.

Regeringen har indført en delvis nedlukning i en lang række provinser. Det betyder bl.a. begrænsede åbningstider i shoppingcentre og at barer og restauranter skal holdes lukket i 14 dage.

Det forventes stadig, at Phuket genåbner for vaccinerede turister 1. juli, men sundhedsmyndighederne på øen er bekymrede over udviklingen. De anbefaler, at Phuket lukker ned i en periode for at få styr på smitten.

Kilde: TAT, Bangkok Post og The Thaiger


10. april – 2021

Regeringen indfører nye restriktioner efter opblussen af coronavirus

Udbruddet menes at stamme fra barer og natklubber i Thong Lor i Bangkok og har nu spredt sig til resten af landet. Barer og diskoteker i 41 provinser er beordret lukket i to uger og samtidig har tusindvis af thailændere aflyst fejringen af Songkran af frygt for at blive smittet.

Regeringen har lovet, at man vil refundere alle udgifter til de, der aflyser Songkran.

Coronavirus har også fundet vej til den thailandske regering, hvor en tredjedel af medlemmerne nu er i isolation. Det sker efter at transportministeren er testet positiv. Et medlem af parlamentet hævder, at han har bevis for, at ministeren var på bar i Thong Lor, hvor han sandsynligvis er blevet smittet.

Kilde: Reuters og Bangkok Post


10. april – 2021

Private må gerne købe vacciner

Det fastslår Thailands COVID 19-administration CCSA. Dr. Taweesilp Visanuyoythin siger, at private institutioner og hospitaler må købe op til 10 millioner doser. Han fastslår, at regeringen fortsat er i fuld gang med at vaccinere sårbare personer, men at det kniber med at skaffe vacciner nok.

Taweesilp opfordrer derfor private aktører til at købe vacciner fra andre producenter end dem den thailandske regering har aftaler med.

På Phuket har der siden godkendelsen af “sandkasse-modellen” været masser af aktivitet for at gøre klar til turisterne 1. juli. De sidste dages opblussen af coronavirus vil dog få regeringen til at genoverveje genåbningsplanerne, skriver flere medier.

Indtil videre er det stadig et mål at genåbne Phuket for vaccinerede turister 1. juli og de nye indrejseregler, der trådte i kraft 1. april er stadig gældende.

Kilde: The Thaiger


8. april – 2021

Turistbranchen: det går for langsomt med vaccinerne

Regeringens vaccineprogram er ineffektivt og uorganiseret. Det siger turistbranchen, der opfordrer CCSA til at give private aktører tilladelse til at vaccinere befolkningen.

Den indenlandske turisme har oplevet fremgang op til Songkran, men ifølge Marisa Sukosol fra Sammenslutningen af Thailandske Hoteller, så er aflysningerne begyndt at tikke ind.

Det skyldes nye smitteudbrud, hvor det forventes at regeringen vil stramme restriktionerne. “Vi må have en langsigtet plan. Vi kan ikke aflyse, hver gang, der kommer nye smitteudbrud”, siger Sukosol. Hun efterlyser en langsigtet plan for udrulningen af vacciner og håber, at de private aktører kommer i spil.

Kilde: Bangkok Post


7. april – 2021

Virologer advarer mod tredje bølge

Thailandske virologer advarer nu mod en tredje bølge af coronavirus. Det sker efter nye smittetilfælde, der primært har udgangspunkt i Bangkoks natteliv.

Phuket har registreret otte nyt tilfælde af coronavirus, der kan spores tilbage til hovedstaden, og i Chiang Mai er der fundet 10 nye smittede. Chiang Mai har ellers været virusfri i tre måneder.

Også transportministeren er smittet, og det har affødt kritik af hans færden. Ministeren fastholder, at han ikke har været på bar.

Virologerne bekræfter, at udbruddet i Bangkoks natteliv er med den engelske variant, og det er første gang, den er fundet i Thailand.

Professor Poovorawan fra Chulalongkorn Universitet advarer mod at fejre den kommende Songkran. Han mener, at det kan føre til tusinder af nye smittetilfælde dagligt. Poovorawan siger desuden, at der skal mere fart på vaccinerne, hvis planen om flokimmunitet skal holde.

Kilde: TAT og Bangkok Post


3. april – 2021

Første internationale fly landet på Phuket – Thai Airways håber at kunne flyve fra Danmark

Tidligt lørdag morgen landede et Thai Airways fly på Phuket fra Frankfurt med de første internationale turister, der kan nøjes med syv dages karantæne. De nye indrejseregler trådte i kraft 1. april, og Thai Airways har været hurtige til at arrangere flere fly fra Tyskland til Phuket.

Ved ankomst bød hele lufthavnens ledelse turisterne velkommen. “Vi håber dette bliver startskuddet til at få turisterne tilbage – i hvert fald kan vi nu erklære den internationale terminal i Phuket lufthavn for åben”, siger general manager Thanee Chuangchoo.

Det er uklart, hvor mange, der var med flyet fra Frankfurt – et Airbus A350 med plads til 321 passagerer. Ifølge Phuket News, så håber Thai Airways at kunne opstarte direkte ruter til bl.a. Japan. Sydkorea, Frankrig, Danmark og Storbritannien inden for de kommende måneder.

Kilde: Phuket News


31. marts – 2021

Turistbranchen vil have Bangkok med i sandkasse-modellen

I juli åbner Phuket op for vaccinerede turister og i oktober kommer turen til Krabi, Pattaya, Phang Nga, Koh Samui og Chinag Mai. Men nu vil turistbranchen også have Bangkok med i oktoberåbningen.

Ifølge Det Thailandske Turistråd (TCT) kræver det mere fart på vaccinationsprogrammet, men det er nødvendigt at få Bangkok med i åbningen, hvis man vil nå 6,5 millioner turister i år som er målet. Vichit Prakobgosol, der er vicepræsident i TCT siger desuden, at det ikke giver mening at åbne Pattaya, hvis ikke også Bangkok åbner, da 90 % af turisterne i Pattaya lander i hovedstadens lufthavne.

De thailandske myndigheder regner i øvrigt med, at kineserne som de første vil benytte sig af sandkassemodellen på Phuket og at de europæiske turister først vil komme senere på året.

Kilde: Bangkok Post


29. marts – 2021

Koh Samui åbner forsigtigt op 1. juli

Genåbningsplanen, der er godkendt af CCSA, kaldes Wonder Island og har planlagt opstart 1. juli.

Her kan vaccinerede turister få adgang til Koh Samui, hvor de skal booke et ophold på et af de foreløbig 10 godkendte hoteller. Her skal der på andendagen tages en hurtigtest, som giver adgang til visse områder, hvis den er negativ.

Efter en uge kan turisterne rejse frit på Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan, og efter 15 dage kan der efter endnu en negativ coronatest rejses rundt i hele Thailand.

Kilde: Bangkok Post


27. marts – 2021

Phukets sandkasse-model bredes ud til andre provinser

Fem andre provinser vil indgå i den såkaldte “sandkasse-model”, der netop er vedtaget for Phuket. Krabi, Phang Nga, Chonburi, Surat Thani og Chiang Mai vil i perioden oktober til december åbne op for vaccinerede turister.

Planen indikerer, at den tidligere fulde genåbning af Thailand er rykket fra 1. oktober til 1. januar 2022. Det er dog ikke udmeldt officielt.

TAT siger, at udbredelse af “sandkasse-modellen” kræver støtte fra de lokale og at befolkningen er vaccinerede.

På et møde i CCSA fredag kom der lidt flere detaljer om modellen. Vaccinerede turister kan fra 1. juni rejse til Phuket uden at komme i karantæne.

De første syv dage kan turisterne bevæge sig rundt i såkaldt “forseglede områder” og herefter kan de rejse til andre områder.

Myndighederne forventer, at 100.000 turister vil ankomme til Phuket mellem april og juni. Herefter forventes antallet at stige markant. I alt regner man med, at 6,5 millioner turister vil besøge Thailand i år.

Kilde: Phuket News


24. marts – 2021

Phukets “sandkasse-model” godkendt

Det var meningen, at Phukets “sandkasse-model” skulle præsenteres fredag, men ifølge flere thailandske medier, deriblandt Bangkok Post, så har CCSA i dag godkendt planen. Det sker under forudsætning af, at man kan nå at vaccinere hele Phukets befolkning inden genåbningen 1. juli.

Med den nu godkendte model kan vaccinerede turister rejse ind i Thailand uden at gå i karantæne. Der skal medbringes bevis for vaccination og sandsynligvis også en form for coronapas. Her er IATAs rejsepas på tale. Ankomne turister skal have foretaget en PCR-test, og det bliver også obligatorisk at installere appen ThailandPlus til brug for smitteopsporing.

“Phuket har ikke haft et eneste tilfælde af coronavirus i 89 dage – der er stærkt brug for at få de udenlandske turister tilbage”, siger Phukets viceguvernør Pichet Panapong. Han tilføjer, at undersøgelser viser, at de udenlandske turister står klar til at besøge Thailand, hvis de kan undgå karantænen.

De nærmere detaljer om indrejse i Thailand og om det eventuelt kun gælder lavrisikolande er endnu ikke på plads.

Kilde: Bangkok Post


23. marts – 2021

Phuket præsenterer genåbningsplan på fredag

Det er planen, at Phuket på fredag vil præsentere et forslag til genåbning for udenlandske turister startende fra juli måned. Direktør i TAT, Yuthasak Supasorn, siger, at planen kræver, at Phuket opnår flokimmunitet.

“Tidligere var målet at fjerne karantænen 1. oktober, men med den nye “sandkasse-model” med start i juli vil komme hele Thailand til gode. Vi har mulighed for at evaluere modellen inden vi åbner alle grænser i oktober”, siger Yuthasak Supasorn til Bangkok Post.

Kilde: Bangkok Post


22. marts – 2021

Lokale på Phuket og Koh Samui vil blive vaccineret inden genåbning

Thailands sundhedsminister, Anutin Charnvirakul, siger til The Nation, at befolkningen på Phuket og Koh Samui vil blive vaccineret inden de udenlandske turister vender tilbage. Thailand modtog 800.000 vaccinedoser fra kinesiske Sinovac i weekenden, og af dem er 100.000 sendt til Phuket og 50.000 til Koh Samui.

Begge øer er udnævnt som “områder af særlig økonomisk vigtighed”, og ministeren regner med, at Phuket kan nå at modtage 900.000 doser inden genåbningen. Thailand får 1 million vaccinedoser fra Sinovan i april, og sundhedsministeren fortæller, at man lige nu er ved at forhandle om yderligere 5 millioner doser.

Kilde: The Nation


20. marts – 2021

Flere restriktioner bliver lempet 1. april

Med målet om at åbne Thailand fuldt op 1. oktober vil CCSA (Thailands COVID 19-administration) gradvist lempe på indrejserestriktionerne.

Fra 1. april er den obligatoriske karantæne sat ned til 10 dage for ikke-vaccinerede turister og til syv dage for vaccinerede turister. Ydermere er det såkaldte fit-to-fly certifikat – en slags sundhedsattest – droppet. Udenlandske turister skal stadig medbringe en negativ coronatest.

CCSA annoncerer, at der løbende vil blive lempet på restriktionerne frem til 1. oktober, hvor det er håbet, at Thailand igen kan byde turister velkommen som før coronakrisen.

Dog vil der være særligt fokus på lande og områder, der har mange nye mutationer. Her har CCSA tidligere sagt, at f.eks. de afrikanske lande ikke indgår i planerne.

Kilde: TAT og Bangkok Post


12. marts – 2021

Phuket håber stadig på turister i juli – ny model fremlagt

På et møde på Phuket er TAT, turistminister Phiphat Ratchakitprakrin og turistbranchen på Phuket blevet enige om en model, der skal åbne op for udenlandske turister i juli. Den såkaldte “sandkasse-model”, der er en slags rejsekorridor, vil tillade vaccinerede turister at opholde sig i udvalgte områder i provinserne Phuket, Krabi og Phang Nga, der er stærkt afhængige af turismen.

Modellen kræver, at størstedelen af befolkningen i området er vaccinerede. Turistministeren skal nu fremlægge den nye plan for COVID-administrationen CCSA.

Kilde: Phuket News


9. marts – 2021

Thailands regering har som mål at genåbne i oktober

Det siger Apisamai Srirangan fra den særlige COVID 19-administration CCSA, hvor også premierminister Prayut sidder. Apisamai gør klart, at det er et mål og ikke et løfte fra regeringen.

Hun siger til Pattaya News, at der sandsynligvis vil komme et skift i tilgangen til en eventuel genåbning i april. F.eks. nedsat karantæneperiode og mere frihed under karantænen. Ændringerne er en del af genåbningsfase 2, hvor fase 3 er fuld genåbning.

Apisamai fortæller også, at et eventuel genåbning vil afhænge af andre landes coronasituation og deres vaccinationsprogram. En genåbning vil udelukke lande med mange smittede, og her har CCSA allerede kig på lande i Afrika, der lige nu ikke indgår i de nuværende planer.

Selvom Thailand ikke skulle være fuldt åbent i oktober, så ser Apisamai stadig, at udenlandske turister kan rejse til Thailand til den kommende højsæson.

Kilde: Pattaya News og Bangkok Post


8. marts – 2021

Karantæneperioden for vaccinerede turister sat ned til syv dage

Ifølge Reuters, der henviser til en pressemeddelelse fra den thailandske sundhedsminister, så vil den obligatoriske karantæneperiode for vaccinerede turister blive sat ned fra 14 til syv dage. Der skal stadig medbringes en negativ COVID 19-test.

Samtidig vil karantæneperioden for ikke-vaccinerede turister blive sat ned til 10 dage. Også her kræver det en negativ COVID 19-test ved indrejse.

Kilde: Reuters


5. marts – 2021

Air Asia vil have grænserne åbnet

Air Asias thailandske afdeling har henvendt sig til premierminister Prayut for at få grænserne åbnet for udenlandske turister.

“Hvis Thailand ikke giver flyselskaberne mulighed for at tjene penge og sikre jobs, risikerer Bangkok at miste status som regional hub. Verdens flyselskaber vil i stedet for flyve direkte til f.eks. Vietnam”, siger Santisuk Klongchaiya fra Air Asia.

Kilde: Bangkok Post


5. marts – 2021

Thailand introducerer ny karantænemodel i april

De første turister har med succes overstået den såkaldte golfkarantæne, hvor den obligatoriske karantæne kan holdes på golfbanen og ikke på hotelværelset.

Det har nu fået de thailandske myndigheder til at introducere en ny karantænemodel. Her skal turisterne tilbringe de første tre dag af den 14 dages karantæne på hotelværelset, og herefter kan man frit bevæge sig rundt på hotellet.

Bl.a. indrejseprocedurer og antallet af coronatests undervejs vil være de samme som hidtil.

Kilde: The Nation


5. marts – 2021

Thai Airways reddet fra konkurs

Thai Airways har accepteret en redningsplan for at undgå konkurs. Flyselskabet skal rekonstrueres på flere områder. Der er fokus på bl.a. at reducere antallet af flytyper fra 12 til 5, kun at flyve til profitable destinationer og at tilbyde lavere mindstepriser for at konkurrere med bl.a. golfselskaberne.

Kilde: The Nation


3. marts – 2021

15 ledende aktører i turistbranchen vil åbne Thailand 1. juli

Endnu en kampagne for at åbne Thailands grænser for udenlandske turister har set dagens lys. 15 ledende aktører i turistbranchen – bl.a. Minor Group, der har over 530 hoteller, Asian Trails, Destination Asia og hotelgruppen Cape & Kantary har søsat kampagnen Open Thailand Safely med det mål, at byde udenlandske turister velkommen 1. juli.

Ifølge Open Thailand Safely er 1. juli et godt tidspunkt af flere årsager. Her vil hovedparten af indbyggerne i Thailands vigtigste markeder være vaccinerede, det giver myndighederne tid til at vaccinere frontpersonale og udsatte borgere, det giver turisterne mulighed for at planlægge deres sommerferie i god tid og så giver det bl.a. hoteller, flyselskaber og touroperatører tid til at forberede markedsføringskampagner.

Direktør for YAANA Ventures, Willem Niemeijer, der er en af initiativtagerne til kampagnen siger, at en genåbning 1. juli både vil vise Thailands lederskab og bane vejen for en solid økonomisk genopretning i 2022.

Open Thailand Safely har henvendt sig til både premierminister Prayut, turistminister Phiphat Ratchakitprakarn og chefen for TAT Yuthasak Supasorn. Kampagnen er åben for alle, der ønsker Thailand genåbnet.

Kilde: Open Thailand Safely


3. marts – 2021

Phuket kæmper fortsat for at åbne for udenlandske turister i oktober

Planen Phuket First October som jeg omtalte 6. februar er ikke opgivet. Private aktører fra turistindustrien på Phuket presser på for at få lov til at vaccinere øens befolkning i håb om at kunne åbne op for udenlandske vaccinerede turister 1. oktober.

I første omgang sagde regeringen nej, men den økonomiske situation på Phuket er nu så alvorlig, at premierminister Prayut ikke længere kan ignorere den. Bhummikitti Ruktaengam, der er præsident for Phukets Turistorganisation, siger til Thai Enquirer, at de vil blive ved med at presse på for at hjælpe turisterhvervet.

Planen skal godkendes senest i april for at gøre alt klar til at åbne 1. oktober.

Kilde: Thai Enquirer


2. marts – 2021

Turistministeriet håber på vaccinepas

Den thailandske turistminister Pipat Ratchakitprakarn siger, at ministeriet har som mål at vedtage et vaccinepas, som kan få de udenlandske turister tilbage. Vaccinerede turister kan springe den 14-dages karantæne over, og det vil sætte gang i den hårdt tiltrængte turistindustri, siger Pipat. Ministeren forventer fem millioner udenlandske turister i Thailand, hvis vaccinepasset bliver vedtaget.

Den thailandske COVID 19 administration (CCSA) arbejder også på, at nedbringe den 14 dages obligatoriske karantæne. Samtidig er myndighederne på Phuket i kontakt med russiske rejsebureauer, der siger, at efterspørgslen på rejser til Thailand er stor. Ifølge The Nation, så kan de russiske turister blive de første, der nyder godt af de lempede karantænekrav.

Kilde: The Nation


24. februar – 2021

4 turistdestinationer vil blive prioriteret i forhold til vaccinen

CCSA, den thailandske COVID 19-administration, siger nu, at fire områder i Thailand, der er særligt afhængige af turismen vil blive prioriteret i forhold til udrulningen af vaccinerne. Det drejer sig om Phuket, Chonburi (Pattaya), Chiang Mai og Surat Thani, hvor Koh Tao, Koh Samui og Koh Phangan ligger.

Vaccinationsprogrammet i Thailand er i øvrigt blevet forsinket. I dag ankommer de første vacciner fra både AstraZeneca og kinesiske Sinovac.

Kilde: Pattaya News


24. februar – 2021

TAT ønsker udenlandske turister tilbage i tredje kvartal

Der kommer hele tiden nye udmeldinger fra de thailandske myndigheder. Nu siger TAT, at de arbejder på en plan, der skal få de udenlandske turister tilbage i juli. TAT ønsker, at Thailand tilslutter sig det vaccinepas, som IATA (den internationale sammenslutning af flyselskaber) har udviklet. Den giver vaccinerede passagerer mulighed for indrejse uden karantæne.

Nogle af de flyselskaber, der har tilsluttet sig vaccinepasset er Emirates, Thai Airways, Qatar Airways og British Airways.

Kilde: The Nation


24. februar – 2021

Thailand overvejer at fjerne karantæne for vaccinerede turister

Thailands premierminister Prayut siger, at regeringen overvejer at fjerne den obligatoriske karantæne for vaccinerede turister. Det har regeringen ellers tidligere afvist, men både turistindustriens advarsel om et kollaps og en ny rapport fra Bloomberg, der viser, at Thailand ikke kan opnå vækst uden de udenlandske turister, har måske fået premierministeren til at genoverveje spørgsmålet.

Kilde: Bloomberg og Bangkok Post


23. februar – 2021

TAT ønsker nu vaccinepas

TAT, Det Thailandske Turistbureau, ønsker nu et vaccinepas for at få de udenlandske turister tilbage i årets fjerde kvartal. Siripakorn Cheawsamoot fra TAT siger, at et vaccinepas vil have stor betydning for en genåbning af grænserne, da mange lande allerede nu er nået langt med at vaccinere befolkningen.

“TAT planlægger at få de udenlandske turister tilbage i fjerde kvartal, men det afhænger af politikerne”, siger Siripakorn til Bangkok Post. Han tilføjer, at adskillige undersøgelser peger på, at turisterne er klar til at blive vaccinerede, hvis de får lov til at rejse. F.eks. peger han på, at 99 % af finnerne gerne vil vaccineres, hvis det betyder, at de kan rejse. Samtidig siger 68 % af deltagerne i undersøgelsen, at de ikke vil rejse til et land, hvor karantæne er obligatorisk.

“Undersøgelserne viser tydeligt, at regeringen hurtigt må lave en plan for vaccinepas. Det har mange lande allerede gjort og vi risikerer at miste markedsandele, hvis ikke vi gør noget nu”, siger Siripakorn.

Samtidig mærker den thailandske regering nu også pres udefra. Flyselskabet Qatar Airways opfordrer til at lempe på karantænekravene ved de populære feriedestinationer startende i tredje kvartal. Qatar Airways siger, at de er klar til at genåbne ruterne til Thailand, når det bliver muligt.

Kilde: Bangkok Post


20. februar – 2021

Turistindustrien: Vi er tæt på et totalt kollaps

Mange hoteller er allerede gået konkurs og omtrent halvdelen af de tilbageværende er lukket på ubestemt tid. De hoteller, der stadig har åbent kører på pumperne. Det er meldingen fra præsidenten for Sammenslutningen af Thailandske Hoteller Marisa Sukosol, der mener, at turistindustrien er tæt på et kollaps.

Hun siger til Thai Examiner, at hele den infrastruktur omkring turismen, der er bygget op de sidste 60 år snart kan være væk.

Ifølge Sukosol er situationen værre nu end i 2020. Da havde mange hoteller en økonomisk reserve, men den er for længst brugt op.

Hotellerne gør alt for at overleve, siger Marisa Sukosol. De har afskediget ansatte eller sendt dem hjem på minimumsløn. Hun kender også til steder, der har givet deres ansatte lov til at bo på deres arbejdsplads for at spare på huslejen.

Ifølge Thai Examiner, så er det nu tydeligere end nogensinde, hvad turismen betyder for Thailand. Hjælpepakker og støtte til den indenlandske turisme er slet ikke nok.

20 % af Thailands bruttonationalprodukt kommer fra turismen og med tanke på den stigende fattigdom i turistområderne, er der ingen tvivl om, at mange af de penge ender hos thailændere på lavindkomst, skriver The Thai Examiner.

Kilde: Thai Examiner


17. februar – 2021

Danskere blandt de første i “villa karantæne” i Thailand

Ifølge Bangkok Post, så er 70 meget velhavende udenlandske turister på vej til Thailand for at holde ferie på luksusresortet Sri Panwa på Phuket. De er således de første, der benytter sig af muligheden for at tilbringe den 14 dages karantæne i luksuriøse omgivelser.

CCSA, Thailands Covid 19 administration meddeler, at 70 personer fra USA, Danmark, Frankrig, Ukraine, Brasilien og Canada ankommer på søndag. De har rejst sammen i et chartret fly fra et sted i Indonesien og forventes at ankomme til Phuket søndag.

Kilde: Bangkok Post


16. februar – 2021

Vaccinationer: Byer og områder, der er afhængige af turisme skal prioriteres

Det siger Apisamai Srirangsan, der er talsmand for den særlige Covid 19-administration CCSA. Apisamai udtalte sig på et pressemøde, hvor han sagde, at sårbare personer og frontpersonale i sundhedssektoren vil blive vaccineret først, og at ansatte i turistindustrien vil blive betragtet som “høj prioritet”. Det gælder primært de områder af Thailand, der er afhængige af turismen.

Både Pattaya og Phuket lever i høj grad af turismen. I Pattaya anslås det, at 80 % af indtægterne kommer fra turisterne, men det tal er helt oppe på 90 % på Phuket. For et par dage siden advarede en professor fra Songkla Universitet om, at gennemsnitsindkomsten på Phuket snart vil falde til under fattigdomsgrænsen. Professoren tog udgangspunkt i en rapport lavet på universitetet, hvor man regnede på fremtidige scenarioer baseret på tallene på ankomne (lokale) turister og hvor mange penge de brugte fra første lockdown til september.

Kilde: Pattaya News og Phuket News


12. februar – 2021

TAT tror stadig på genåbning af Thailand i tredje kvartal

Thailand arbejder stadig på at kunne byde udenlandske turister velkommen i årets tredje kvartal. Det siger Yuthasak Supasorn fra TAT. Han erkender dog, at meget afhænger af, hvor hurtigt man kan vaccinere befolkningen. Yuthasak mener, at det vil gå hurtigere, hvis den private sektor får lov til at købe vacciner.

Samme holdning har Thailands Turistråd. Formanden Chamnan Srisawat mener ikke, at regeringen kan løse opgaven tilstrækkeligt hurtigt og at private skal have lov til at bidrage med det de kan. Ifølge Bangkok Post er TAT i gang med at diskutere vaccineplanen med den særlige COVID-19 administration CCSA.

Kilde: Bangkok Post


11. februar – 2021

Regeringen siger nej til privat vaccineopkøb

I januar så sundhedsminister Anutin Charnvirakuln ingen problemer med, at private tilbød vaccinationer til den thailandske befolkning. Den holdning har han nu ændret, og det betyder, at den plan som erhvervsdrivende på Phuket havde sat i værk sandsynligvis ikke bliver gennemført.

I Planen (som du kan læse mere om herunder) ville private organisationer på Phuket selv finansiere vaccinekøb med det mål at kunne få de udenlandske turister tilbage.

De 14 organisationer på Phuket, der er med i planen, har nu sendt et brev til premierminister Prayut for at få ham til at tillade private at vaccinere befolkningen.

Generelt er der lige nu en stigende kritik af regeringens vaccineplan, der som vi tidligere har skrevet er sat til at starte 14. februar.

Kilde: Bangkok Post


6. februar – 2021

Phuket kan ikke vente længere – vil selv finansiere vaccinationer

En lang række erhvervsforeninger, herunder Phukets Turistforening, er gået sammen om at finansiere vaccinationer til øens befolkning med det mål at opnå flokimmunitet til oktober.

De erhvervsdrivende på Phuket er så hårdt pressede økonomisk, at de vil gå uden om regeringen for at få de udenlandske turister tilbage. Planen hedder Phuket First October og har som mål at genåbne Phuket 1. oktober. Udenlandske turister, der er vaccinerede, vil slippe for den obligatoriske 14 dages karantæne.

“Vi kan ikke vente længere. Hvis vi også mister næste højsæson, så går der et år mere uden turister”, siger præsidenten for Phukets Turistforening, Bhummikiti Ruktaengam.

Markland Blaiklock, der er direktør for hotelgruppen Centara, siger, at de med planen håber at kunne droppe karantæneperioden for vaccinerede turister.

William Heinecke fra hotelgruppen Minor International har opfordret regeringen til at rykke personale i turistbranchen op på vaccinationslisten.

Bhummikiti siger, at de nu har taget sagen i egen hånd i kampen for at overleve. Han håber, at modellen kan få andre regioner til at gøre det samme.

Planen skal dog først godkendes af den thailandske regering.

Kilde: Bloomberg


1. februar – 2021

Thailand regner med 5 millioner udenlandske turister i år

Mens bl.a. barer og restauranter så småt er ved at lukke dørene op igen, er diskussionen om eventuel grænseåbning endnu en gang blusset op. Denne gang er det Thailands turistminister Phiphat Ratchakitprakarn, der lufter tanken om at give adgang til udenlandske turister, som er færdigvaccinerede. Sundhedsministeriet arbejder lige nu på et vaccinepas, og når det er klar, så ser han mulighed for at åbne grænserne for udenlandske turister.

Phiphat vil desuden i dialog med premierministeren og sundhedsmyndighederne om muligheden for at inkludere ansatte i turistbranchen i første vaccinationsrunde. I alt ønsker han at få 5 millioner doser vaccine til rejse- og turistbranchen. Phiphat har tidligere sagt, at han håbede på 10 millioner turister i 2021, men det tal er nu revideret.

Kilde: Bangkok Post


26. januar – 2021

Thailand begynder at vaccinere 14. februar

Thailand vil fra 14. februar begynde at vaccinere befolkningen. Vaccinationsplanen er i tre faser og i første fase, der tæller lige over 19 millioner mennesker, skal bl.a. sundhedsmedarbejdere og sårbare befolkningsgrupper vaccineres.

De thailandske sundhedsmyndigheder har nødgodkendt vaccinen fra AstraZeneca, og de forventer at kunne godkende den kinesiske vaccine Sinovac Biotech inden for få uger. Anden fase af vaccinationsplanen bliver rullet ud mellem maj og december. Myndighederne har som mål at mindst 50 % af den thailandske befolkning er vaccineret ved årets afslutning.

Sidste fase vil begynde i januar 2022, og her håber man at have så mange vacciner, at det er muligt at opnå flokimmunitet. Vaccinen er gratis og frivillig at tage, siger Sundhedsminister Anutin Charnvirakul.

Kilde: Bangkok Post og Thairath


25. januar – 2021

34,7 % af virksomhederne i turistindustrien er lukket

Det viser en undersøgelse foretaget af Det Thailandske Turistbureau (TAT). Tallet kan være helt op til 90 % i områder som Phuket, Pattaya, Koh Samui og øerne i Andamanhavet, der næsten udelukkende lever af turisme.

Onlinemediet The Thaiger har talt med en hotelmanager, der har 11 hoteller i bl.a. Krabi, Phuket og Khao Lak, og han fortæller, at det ikke længere er muligt at holde bare en lille del af hotellerne åbent. Han har måtte afskedige stort set al personale og håber ikke at gå konkurs. “Selv når grænserne bliver åbnet, så vil det tage måneder, måske et halvår år, før hotellerne er oppe at køre igen. Jeg skal skaffe nyt personale og gå alting efter for sikre folk en god ferie”, fortæller han til The Thaiger.

Hotelmanageren mener, at 90 % af de turismerelaterede virksomheder i Sydthailand er lukket for altid. Her taler han også om små familiedrevede virksomheder, der har måtte dreje nøglen om.

Thailands turistminister var for få måneder optimistisk omkring en genåbning af grænserne. Han mente, at helt op til 10 millioner turister kunne besøge Thailand i årets sidste halvdel. Der er endnu ingen udmeldinger om, hvordan det skal foregå.

Den thailandske regering havde håbet, at den indenlandske turisme kunne booste økonomien i den hårdt trængte turistindustri, men det igangværende udbrud af coronavirus har sat en stopper for rejser på tværs af landet.

Kilde: TAT, Bangkok Post og The Thaiger


19. januar – 2021

Rekordmange tourbureauer er lukket

De seneste måneder har rekordmange tourbureauer i Thailand måtte lukke. Ifølge Bangkok Post, så har 765 virksomheder afleveret deres licens for at få deres depositum tilbage. I december alene lukkede 293 tourbureauer.

Kilde: Bangkok Post


19. januar – 2021

Fra vores egen verden

Vaccinerne er kommet og der er lys for enden af tunnelen. Lige nu tilbyder vi Tryghedsgaranti på booking af rejser – læs mere her.


14. januar – 2021

Golfhoteller godkendt

I alt seks golfhoteller er nu godkendt som karantænefaciliteter. Turister kan tilbringe den obligatoriske 14 dages karantæne på golfbanen i stedet for på værelset – alle andre regler og restriktioner skal dog overholdes.

De seks hoteller er:
Mida Golf Club – Kanchanaburi
Evergreen Hills Golf Club – Kanchanaburi
Blue Star Golf Course – Kanchanaburi
Artitaya Golf  Resort – Nakhon Nayok
Sawang Resort and Golf Club – Phetchaburi
Artitaya Chiang Mai Golf & Resort – Chiang Mai

Kilde: TAT


13. januar – 2021

Vil have fjernet karantæne for vaccinerede turister

Foreningen af Thailandske Rejseagenter (ATTA) vil have regeringen til at fjerne den obligatoriske 14 dages karantæne for udenlandske turister, der er vaccinerede. Det skal dog først ske fra tredje kvartal i år. Præsidenten for ATTA, Vichit Prakobgosol, siger, at 30 % af incomingbureauerne er lukket som følge af coronakrisen. Yderligere 50 % har lukket midlertidigt, mens kun 20 % stadig er i gang, da de har omstillet sig til den indenlandske turisme.

“Ca. 1 milliard mennesker vil være vaccinerede i anden halvdel af 2021 – mange vil straks rejse udenlands efter at have været hjemme i over et år. De turister skal vi gerne have til Thailand, hvor vi håber at de kan undgå karantæneperioden”, siger præsidenten for ATTA.

Kilde: Pattaya News


12. januar – 2021

Thailand har mistet turistindtægter for milliarder

I en netop offentliggjort rapport fremgår det, at Thailand ligger nummer fire på listen over de lande, der har mistet flest turistindtægter som følge af den globale pandemi. Øverst ligger USA, der har haft et indtægtstab på 147 milliarder USD. Herefter følger Spanien med 46 milliarder USD, Frankrig med 42 milliarder USD og Thailand med 37 milliarder USD.

Kilde: ESTA


12. januar – 2021

Coronavirus har spredt sig til det meste af Thailand

Det igangværende udbrud af coronavirus har spredt sig til det meste af Thailand. Myndighederne er dog fortrøstningsfulde med hensyn til at bekæmpe udbruddet. De mener, at de vil have situationen under kontrol ved udgangen af januar. I forhold til antallet af smittede i f.eks. USA og Europa, så er de thailandske smittetal væsentlig lavere.

Regeringen har i øvrigt forlænget undtagelsestilstanden for 9. gang, så den nu udløber 28. februar.

Kilde: Bangkok Post og TAT


7. januar – 2021

Thai Airways med reduceret program

Pga. den nuværende situation omkring coronavirus og forventningen til efterspørgslen de kommende måneder, har Thai Airways reduceret trafikprogrammet frem til 27. marts. Der vil dog stadig være en ugentlig returflyvning til København.

Kilde: TAT


5. januar – 2021

Thailand prøver at få kontrol med 2. bølge af coronavirus

Flere lokale udbrud af coronavirus har nu spredt sig til store dele af Thailand, der lige nu oplever en af de værste perioder i pandemien. Især det store udbrud af coronavirus i Samut Sakhon syd for Bangkok har resulteret i hundredvis af nye smittetilfælde. Myndighederne mener, at det er migrantarbejdere fra Myanmar, der har bragt coronavirus ind i Thailand.

Myndighederne har også fokus på ulovlige casinoer som de mener er årsag til et andet smitteudbrud i bl.a. Rayong og Chonburi. Premierminister Prayut har netop meddelt, at han ikke støtter en total nedlukning af de fem provinser Trat, Rayong, Chantaburi, Chonburi og Samut Sakhon. Til gengæld skal indbyggerne i de fem provinser indstille sig på hårde restriktioner for at få kontrol med coronavirus. Trat er i gul zone med færre end 50 COVID19-tilfælde, mens de øvrige provinser er i rød zone.

Kilde: Bangkok Post


30. december – 2020

Vaccine fjerner ikke karantænekrav

Selvom du er vaccineret mod coronavirus, så skal du fortsat i 14 dages karantæne ved ankomst til Thailand. I hvert fald indtil vaccinen er mere udbredt og har vist sit værd i et miljø udenfor laboratorierne, lyder det i en udtalelse fra sundhedsministeriet.

Kilde: komchadluek.net og The Thaiger


26. december – 2020

Turistministeren tror på et godt rejseår

Thailands turistminister, Phipat Ratchakitprakarn, siger i et interview til Bangkok Post, at de udenlandske turister er vitale for landets økonomi. Lige nu må de dog vente med at rejse til Thailand, men Phipat mener, at der er lys for enden af tunnelen. “Ministeriet ønsker at den private sektor kommer med idéer til, hvordan de udenlandske turister kan vende tilbage til Thailand. Jeg tror vi har en chance for at få et godt rejseår i 2021”, siger Phipat.

Turistministeren tilføjer, at Thailand stadig kigger på rejsekorridorer med andre lande – primært de 56 lande hvis statsborgere kan søge om turistvisum.

Kilde: Bangkok Post


18. december – 2020

Turister fra 56 lande kan nu få turistvisum

Regeringen i Thailand har netop vedtaget, at turister fra 56 lande, herunder Danmark, kan søge turistvisum. Kravene er bl.a. en negativ COVID 19-test taget højst 72 timer før ankomst, en rejseforsikring og en forhåndsbooking på et af de godkendte karantænehoteller som du kan se her og her. Det anbefales at klikke ind på den thailandske ambassades hjemmeside for mere information.

Før coronakrisen kunne danskere få 30 dages ophold i Thailand ved ankomst, men det er nu forlænget til 45 dage i erkendelse af, at de første 14 dage skal tilbringes i isolation.

Samtidig med de nye indrejsemuligheder vil antallet af COVID 19-tests i den 14 dages karantæneperiode frem til 31. december blive sat op fra to til tre. Herefter skal sundhedsmyndighederne undersøge resultaterne for at se om det er forsvarligt at sætte karantæneperioden ned fra 14 til 10 dage.

Kilde: Bangkok Post


15. december – 2020

STV-visum kan nu søges af alle

Det såkaldte STV-visum, som tidligere var henvendt til turister fra lavrisikolande, kan nu søges af alle uanset nationalitet. Tidligere nævnte krav som bl.a. sundhedsforsikring, negativ COVID-19 test og 14 dages karantæne ved ankomst gælder stadig.

Kilde: TAT


9. december – 2020

Brug karantæneperioden på golfbanen

Regeringen har nu godkendt, at den obligatoriske 14-dages karantæne kan tilbringes på golfbanen. Alle øvrige restriktioner som f.eks. afstand og hygiejnekrav skal stadig overholdes. Samtidig godkendte regeringen, at turister fra alle lande nu kan søge om STV-visum. Tidligere var det kun borgere i lavrisikolande, der kunne få adgang til det nye visum.

Kilde: Pattaya News og Royal Gazette


6. december – 2020

Turistbranchen ser ud til at miste højsæsonen

Selvom turistbranchen har arbejdet intenst på at få åbnet de thailandske grænser, så tyder alt på, at det tidligst vil ske til marts eller april. Det siger turistminister Pipat Ratchakitprakan til flere medier. Udmeldingen betyder, at turistbranchen vil gå glip af den længe ventede højsæson.

Andrew J. Wood fra rejsesammenslutningen Skål International i Bangkok siger, at det vil betyde flere konkurser og arbejdsløse. “Med den nuværende indstilling hos regeringen og ingen økonomisk hjælp af betydning, så er det uundgåeligt, at turistbranchen vil komme til at lide endnu mere. Millioner af mennesker er ansat i branchen, og de kan nu se frem til at blive arbejdsløse”, mener Wood.

Pipat Ratchakitprakan gør klart, at premierminister Prayut ikke har tænkt sig at sælge ud af de tiltag og restriktioner, der sundhedsmæssigt har få Thailand godt gennem coronakrisen.

“Jeg vil gerne sige det helt tydeligt: at så længe regeringen kræver 14 dages karantæne ved ankomst, så kommer der ingen turister. Strategien vil fejle”, siger Wood, der gør opmærksom på, at Thailand har mistet turistindtægter for knap 70 milliarder USD i 2020.

Regeringen og den særlige COVID-19 administration har gentagne gange henvist til undersøgelser blandt befolkningen, der viser, at et flertal ønsker at holde grænserne lukkede.

Mange medier, økonomer og sundhedseksperter siger modsat, at det er regeringen selv, der har skabt frygt i befolkningen ved at lave deciderede skræmmekampagner.

Kilde: The Thaiger


1. december – 2020

Thailand vil tidligst åbne op i 2. kvartal 2021

Det siger Thailands turistminister Pipat Ratchakitprakan. Udover det nye STV-visa og det modificerede turistvisa, vil der ikke komme andre muligheder for at rejse ind i Thailand. Turistindustrien har ellers lobbyet for en rejsekorridor med lavrisikolande som f.eks. Taiwan, Vietnam, Sydkorea og New Zealand, men premierminister Prayut har sat alle nye tiltag på hold.

Kilde: The Thaiger


27. november – 2020

Fremtiden for Thailands turisme er uforudsigelig

Det siger Yuthasak Supasorn, direktør for TAT (Det Thailandske Turistbureau) til Bangkok Post. 2021 vil blive et år, hvor man prøver sig frem og hvor antallet af udenlandske turister vil stige gradvist som året skrider frem. I 2022 forventer Supasorn, at turismen vil være mellem 80 og 90 % af niveauet i 2019.

Meget afhænger dog af, hvor hurtigt der kan produceres vacciner og få dem distribueret. World Tourism Organisation (WTO) forventer at turismen på verdensplan vil stige i tredje kvartal i 2021.

Kilde: Bangkok Post


26. november – 2020

Thailand ER åben for danskere

Danske turister kan som tidligere skrevet nu rejse til Thailand, men det kræver en forhåndsgodkendelse. På den thailandske ambassade i København kan du få et nærmere indblik i hvad der kræves – bl.a. en negativ COVID-19 test, en sundhedserklæring og en rejseforsikring, der dækker mindst 100.000 USD. Kravet om at have 500.000 baht på kontoen er droppet – nu er 700 USD nok for singlerejsende, mens beløbet er 1500 USD for familier. På denne officielle side kan du se mere om proceduren step for step.

Der er stadig krav om 14 dages karantæne ved ankomst. Du kan se en liste over godkendte karantænehoteller her. Prisen for karantæneperioden varierer og ligger lige nu mellem 25.000 baht og 100.000 baht. Hotellerne har lavet såkaldte ASQ-pakker (ASQ står for Alternative State Quarantine), der som minimum inkluderer 15 overnatninger, fuld forplejning og afhentning i lufthavn. Desuden vil der under karantænen være daglige temperaturtjek, to COVID-19 tests på henholdsvis 5. og 13. dagen ligesom det vil være muligt at tilkalde sygeplejersker døgnet rundt.

Karantænehotellet skal som udgangspunkt betales på forhånd, da det er et krav at have booket et ASQ-hotel inden afrejse til Thailand. Du skal også have booket din flyrejse på forhånd.

Kilde: TAT, The Thaiger, Nick Davies og The Thaiest


21. november – 2020

684 turister vil besøge Thailand i november

En succes mener TAT, mens flere thailandske medier finder det håbløst, at regeringen ikke kan se alvoren for turistbranchen. “Rul den røde løber ud og ring med klokkerne – nu kommer de. Thailand bliver oversvømmet af 684 turister. OK, vi indrømmer at det er lidt færre end november 2019, hvor 3,3 millioner turister ankom til Thailand”, lyder det sarkastisk i onlineavisen The Thaiger.

Hos TAT er man optimistiske, og i samarbejde med Thai Airways og hotelorganisationen vil man nu lancere “Amazing Thailand Plus Special Package”, der skal gøre det nemmere for turisterne at booke flybilletter, søge visum, finde karantænefaciliteter og købe udflugter, når karantæneperioden er overstået.

På onsdag vil den særlige Covid-19 administration igen tage stilling til at nedsætte karantænen fra 14 til 10 dage, men turistindustrien ønsker også en rejsekorridor med bl.a. Japan, Sydkorea, New Zealand og en lang række kinesiske provinser.

Kilde: The Thaiger


19. november – 2020

Turistindustrien kalder på handling

Den thailandske turistindustri kalder nu på handling fra regeringen. Med en højsæson lige om hjørnet uden udsigt til indtjening ønsker man, at der hurtigst muligt etableres rejsekorridorer til lande med lav risiko for smitte med coronavirus.

Regeringen har netop sagt nej til at sætte den obligatoriske karantæne ved ankomst til Thailand ned fra 14 til 10 dage, og det såkaldte STV-visa har kun tiltrukket 300 turister.

Det store rykind af udenlandske turister lader med andre ord vente på sig, og det betyder ifølge turistindustrien at bl.a. hoteller, restauranter og tourbureuer risikerer konkurs.

Thailand står samme sted som i sommermånederne, mener Suphajee Suthumpun, der er direktør for hotelgruppen Dusit Thani. Hun er frustreret over, at regeringen stadig ikke har fundet en balancegang mellem at holde gang i økonomien og smittetrykket nede.

Lige nu har man kun succes med sidstnævnte, og det betyder massefyringer, hvis ikke udenlandske turister får adgang til Thailand snarest – helt op mod to millioner ansatte – halvdelen af den thailandske turistindustri – risikerer at miste jobbet, mener foreningen af thailandske rejseagenter.

Kilde: South China Morning Post og The Thaiger


13. november – 2020

Qatar Airways vil igen flyve til Phuket

Qatar Airways genåbner nu ruten fra Doha til Phuket. Der bliver tale om to ugentlige flyvninger startende 4. december, meddeler flyselskabet. Hvis Qatar Airways får tilladelse af de thailandske myndigheder, vil selskabet fra 10. december flyve syv gange om ugen mellem Doha og Phuket.

Qatar Airways skriver i en pressemeddelelse, at de har høje hygiejnestandarder og risikoen for at blive smittet med covid-19 på en af deres flyvninger er 0,012 %. I sidste uge blev der også set et fly fra Emirates i Phukets lufthavn, og det giver håb om, at det Dubai-baserede selskab også vil genåbne ruten til Phuket. Flyet fra Emirates medbragte ikke passagerer og var det første internationale fly i Phuket lufthavn siden nedlukningen i marts.

Kilde: Phuket News og Qatar Airways


12. november – 2020

Turister fra lande med “medium risiko” for coronavirus kan nu søge langtidsvisum

For at tiltrække flere turister, vil Thailand nu tillade indrejse for udlændinge fra “lande med medium risiko” for coronavirus. Turisterne kan søge om 60 dages visa, der kan forlænges til 90 dage. Tiltaget får dog en yderst kølig modtagelse i de fleste thailandske medier, da kravene for at opnå visa er omfattende.

De udenlandske turister skal have haft hvad der svarer til mindst 17.000 USD på bankkontoen hver måned det sidste halve år, have taget en coronatest senest 72 timer inden afrejse og en rejseforsikring, der dækker for mindst 100.000 USD. Den rejsende skal fortsat i 14 dages selvbetalt karantæne ved ankomst.

De europæiske lande ligger i mellem-risiko gruppen, og det er netop herfra, man håber, at se flere turister. Som nævnt mener de fleste thailandske medier ikke, at myndighederne skal regne med at se flere udlændinge søge visum til Thailand – dertil er kravene alt for skrappe. De præcise indrejsekrav kan du få på den thailandske ambassade, hvor du også søger visum.

Kilde: Thai PBS


7. november – 2020

Antallet af karantænedage til diskussion

Thailand overvejer nu at sætte den obligatoriske karantæne ned fra 14 til 10 dage. Det vil dog kun gælde turister fra lavrisikolande med samme smittetal eller lidt højere end det thailandske. Forslaget har fået den første godkendelse, men den endelige afgørelse ligger hos den særlige Covid-19 administration med premierminister Prayut i spidsen.

Sundhedsministeriet har regnet sig frem til, at ud af 30 millioner turister, så vil der være ca. 300 coronatilfælde, der ikke vil blive opdaget under den 10 dage lange karantæne. Myndighederne håber, at den forkortede karantæne vil få flere turister til at rejse til Thailand.

Kilde: The Nation


6. november – 2020

Få ansøgere til det nye STV-visa

Der er kun ganske få ansøgere til det nye STV-visa. De thailandske myndigheder forventer indtil videre ikke, at der vil lande et eneste fly med udenlandske turister i november. Det har fået snakken om en rejsekorridor mellem Kina og Thailand på tale igen. Ifølge Bangkok Post vil turistministeren holde indledende møder med kinesiske embedsmænd med henblik på at lave en plan, der skal godkendes af premierminister Prayut og præsident Xi Jinping.

Det er håbet, at en eventuel rejsekorridor kan træde i kraft til det kinesiske nytår i februar. Thailand har også øje på Schweiz, hvor man håber at kunne tiltrække langtidsturister, der vil tilbringe vinteren under varmere himmelstrøg.

Kilde: Bangkok Post


3. november – 2020

Thai Airways udskyder ruteopstart igen

Som skrevet for en uges tid siden, så har Thai Airways udsat selskabets internationale ruter til 2021. Thai Airways flyver dog fortsat særflyvninger beregnet til bl.a. forretningsfolk, personer med familie i Thailand, studerende, turister med forbindelsesfly og thailændere, der vender hjem. De præcise betingelser for at rejse ind i Thailand fås på den thailandske ambassade.

Thai Airways flyver t/r i november og december fra Bangkok til London og København om søndagen og til Frankfurt om fredagen. Flyselskabet har desuden særflyvninger til Tokyo, Taipei, Sydney og Hong Kong.

Kilde: Thai Visa


3. november – 2020

Phuket lufthavn klar til udenlandske turister

De første turister siden marts ankom til Bangkok i oktober, og nu er lufthavnen på Phuket også klar til at modtage udenlandske fly. Den populære ferieø var ellers udset til at være prøveballon for genåbningen af Thailand, men de annoncerede fly kom aldrig.

Nu skulle man så være 100 % klar, siger transportminister Saksayam Chidchob. Lufthavnen har alle sikkerhedsforanstaltninger i orden og er lige nu i stand til at teste 578 passagerer for Covid-19 om dagen. Det kræver dog en godkendelse af premierministeren inden de første fly kan lande. Der skal bl.a. gives tilladelse til, at turister på STV-visa kan flyve direkte til Phuket.

Sker det, så vil 17 hoteller rundt om på Phuket stå klar som karantænefaciliteter til turisterne. I alt råder man over 1900 værelser, men myndighederne håber at nå op på 5000 værelser inden månedens udgang.

Kilde: Phuket News


Opdateringer fra før 3. november er fjernet for at mindske sidens loadtid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *