Coronavirus i Thailand – et overblik

Et kort overblik over situationen omkring Coronavirus i Thailand.

Jeg har tidligere lavet et indlæg med indrejsekrav, rejsevejledninger og nyttige links i forbindelse med Coronavirus – det kan du se her, men lige nu frarådes alle rejser til Thailand.

Hvis du er afsted, er det også en god idé at følge med på Udenrigsministeriets hjemmeside – du kan finde den danske rejsevejledning her og mere information fra repræsentationen i Bangkok her og mere specifikt om Coronasituationen her.

 

Herunder følger vi udviklingen i Thailand:


2. juli – 2020

Danmark åbner nu grænserne for thailandske statsborgere. Udenrigsministeriet fraråder dog stadig alle ikke-nødvendige rejser til Thailand pga. karantæneregler og rejserestriktioner. Ifølge DR er udenrigsministeriet klar til at åbne for rejser til Thailand, hvis de thailandske myndigheder tillader det.

Kilde: DR og Udenrigsministeriet


30. juni – 2020

Det forventes, at udenlandske turister kan vende tilbage til Thailand fra 1. august. Ifølge nyhedsmediet The Nation, der citerer officielle kilder i den thailandske regering, så vil Phuket, Koh Phi Phi, Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan tage imod de første turister. Der vil dog kun være adgang for statsborgere fra lande som er med i de rejsekorridorer, der ventes vedtaget snarest. Turisterne vil på forhånd skulle booke hotel og registrere, hvor de opholder sig. Det vil endnu ikke være tilladt at rejse rundt i Thailand.

Kilde: The Nation og The Thaiger


30. juni – 2020

Flere medier skriver, at EU 1. juli vil åbne op for, at statsborgere fra 15 lande udenfor Europa kan rejse ind i EU. Et af de lande som man vil åbne op for er Thailand. Danmark bestemmer dog selv, hvilke lande man vil åbne op for.

Kilde: BBC


30. juni – 2020

De thailandske lufthavne åbner igen for internationale passagerfly. Myndighederne har udpeget en lang rækker personer, der nu kan rejse ind i Thailand med disse fly. Det gælder bl.a. alle thailandske statsborgere, mens udenlandske statsborgere kan rejse ind, hvis de er gift med, er forældre til eller barn af en thailandsk statsborger. Udlændinge med arbejdstilladelse eller som skal modtage medicinsk behandling samt studerende og personer tilknyttet ministerier og diplomati kan nu også rejse til Thailand.

Alle må dog søge information om, hvorvidt de skal godkendes på forhånd til at rejse ind i Thailand.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


27. juni – 2020

Mange hoteller i Thailand er nu SHA-certificerede. Det kan du læse mere om her.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


27. juni – 2020

Flyselskabet NokScoot lukker ned i Thailand. Økonomien er som følge af coronakrisen så dårlig, at ledelsen har opgivet at få flyselskabet på ret køl igen. NokScoot, der er ejet af det thailandske lavprisselskab Nok Air og flyselskabet Scoot med base i Singapore, har fløjet regionale ruter fra Don Muenag-lufthavnen i Bangkok. Nok Air, som mange danske rejsende måske kender, flyver videre.

Kilde: Bangkok Post


25. juni – 2020

1. juli åbner Thailand grænserne for få udvalgte grupper. Det drejer sig bl.a. om forretningsfolk, personer med arbejde som ingen andre kan varetage og internationale lærer og studerende. Fra 1. august vil de nye rejsekorridorer åbne, og det betyder, at personer fra Japan, Taiwan, Australien, New Zealand og visse byer i Kina kan holde ferie i Thailand uden at gå i karantæne. Dog skal de i første omgang blive på deres hotel. Den 29. juni vil myndighederne holde et møde om, hvordan man åbner op for “almindelig turisme” uden at starte et nyt udbrud af Coronavirus.

Kilde: Bangkok Post og Thai PBS


25. juni – 2020

Som de sidste har bl.a. barer, pubs og massageshops fået lov at slå dørene op igen. Det betyder, at Thailand nu er fuldt genåbnet – visse brancher dog med restriktioner.

Kilde: Bangkok Post


20. juni – 2020

Turister står ikke først, hvis rejsekorridorerne i Asien bliver til noget. Det siger Thailands sundhedsminister efter et møde i Japan, der er et af de lande man vil åbne op til. Først skal forretningsrejsende, personer med arbejdstilladelse i Thailand og internationale lærer og studerende have lov at rejse ind og ud af Thailand.

Kilde: The Nation


20. juni -2020

Luftfartsmyndighederne i Thailand siger nu, at der kan gå lidt længere tid før internationale fly får lov til at lande i Thailand. Det var meningen af det skulle ske fra 1. juli, men det kan blive udskudt til august. Som tidligere skrevet planlægger flere lande i Asien at lave rejsekorridorer – bliver det aktuelt, så er Air Asia klar til at sende fly i luften. Selskabet flyver allerede indenrigs og er bl.a. oppe på fire daglige afgange mellem Bangkok og Phuket.

Kilde: Bangkok Post


16. juni – 2020

Thailand andenbedste land til at håndtere genopretningen af coronavirus. Et nyt studie som bl.a. WHO står bag, rangerer Thailand som nummer to ud af 184 lande i verden, der håndterer den igangværende genopretning efter coronakrisen bedst. Studiet giver point i to kategorier. I første kategori sammenlignes antallet af covid19-tilfælde og døde med landets størrelse og befolkningstal. Anden kategori er en samlet vurdering af landets beredskab, krisehåndtering og evne til at holde smitten nede.

Årsagen til Thailands forholdsvis få smittetilfælde menes at være en kombination af flere ting: Først og fremmest, at håndtryk og kram ikke er en del af kulturen. Dernæst går en del thailændere til daglig med maske – et tal, der steg markant i december og januar, hvor dele af landet var ramt af smog. Også det ekstremt varme vejr har været afgørende – i april og maj har store dele af Thailand haft temperaturer på 38-42 °C – i Nong Khai i Nordthailand målte man i maj hele 44,8 °C. Også det enorme hold af sundhedsmedarbejdere, der har været i stand til at undersøge hver enkelt smittetilfælde samt spore og overvåge kontakter og pårørende har været afgørende.

Australien topper listen, mens Danmark rangerer som nummer tre. Malaysia er placeret som nummer 11, Vietnam som nummer 13, Norge som nummer 14, Finland som nummer 19, Indonesien nummer 74, Sri Lanka nummer 78 og Sverige som nummer 172.

Kilde: WHO og De thailandske turistmyndigheder


16. juni – 2020

Thailands nationalparker åbner gradvist fra 1 juli. 64 parker åbner helt, men dog med begrænsning på antallet af daglige besøgende, 63 åbner delvist, mens 28 parker vil forblive lukkede. Blandt de nationalparker, der åbner helt op er Khao Yai, Ang Thong, Koh Chang og Phang Nga.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


14. juni – 2020

De thailandske myndigheder er i fuld gang med at certificere hoteller efter den nye SHA-standard, der skal vise turisterne, at man har implementeret procedurer og retningslinjer i forhold til at minimere smitte med coronavirus. Jeg har lavet en liste over hoteller, der er blevet certificerede – den kan du finde her.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


12. juni – 2020

Thailand overvejer at lave såkaldt rejsekorridorer med lande, der har haft succes med at bekæmpe coronavirus. I øjeblikket taler de thailandske myndigheder med Kina, Japan, Taiwan, Vietnam, Sydkorea og New Zealand om, at tillade deres statsborgere indrejse i Thailand uden at gå i karantæne. En talsmand for premierminister Prayut siger, at mange flere lande er interesserede i en rejsekorridor til Thailand. Premierministeren vil den 26. juni holde en videokonference med lederne af landene, hvoraf de fleste er asiatiske.

Kilde: The Thaiger


12. juni – 2o20

Pirapan Salirathavibhaga, der er bestyrelsesmedlem i Thai Airways, sætter nu lidt flere ord på flyselskabets planer. Han siger til Bangkok Post, at den udsatte genåbning af selskabets vigtigste ruter skyldes en vurdering af det aktuelle marked. Pirapan mener ikke, at det er muligt at tjene penge på at sætte fly i luften lige nu, og udsættelsen giver desuden flyselskabet bedre tid til at forberede sig på genåbningen. Lige nu er planen, at Thai Airways vil genoptage flyvningerne fra 1. til 3. august. Der vil blive tale om et reduceret program med færre frekvenser. Ruterne til bl.a. Rom, Wien, Oslo, Moskva og Stockholm vil ikke blive startet op nu, og Sirapan nævner endda muligheden for, at de vil blive lukket permanent.

Kilde: Bangkok Post


12. juni – 2020

Efter to uger uden nye coronatilfælde på Phuket vil TAT (Det Thailandske Turistbureau) lancere en kampagne under navnet “Phuket Great Time”. Her skal godkendte hoteller og andre i rejsebranchen kunne markedsføre sig over for turisterne. Det er endnu uvist, hvornår Thailand åbner op for udenlandske turister, men 30. juni forventes det at undtagelsestilstanden og alle restriktioner vil være ophævede.

Kilde: De Thailandske Turistmyndigheder


10. juni – 2020

Genoptagelsen af Thai Airways’ direkte rute mellem København og Bangkok ser ud til at være udskudt igen. Den nye dato er 1. august. Også ruterne til Paris og London er udsat.

Kilde: Airlineroute


7. juni – 2020

Knap 100 hoteller er eller vil blive sat til salg på Koh Samui. Coronakrisen har ramt hårdt overalt i Thailand, der lukkede ned for udenlandske turister i marts. På Koh Samui har en kombination af manglende gæster og TUIs problemer med at betale for hotelsenge (læs mere om det længere nede) sendt mange overnatningssteder på randen af konkurs.

Kilde: The Thaiger


6. juni – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 3104 smittede
• 75 er indlagt på hospital
• 2971 er raskmeldte
• 58 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


6. juni – 2020

Den thailandske premierminister Prayut Chan-o-cha maner til besindighed mht. genåbningen af Thailand for udenlandske turister. Det lå i kortene, at Thailands grænser ville åbne samtidig med fase 4 af genåbningen af landet. Til det siger Prayut, at der stadig er et stykke vej til, at man igen kan byde udlændinge velkommen. Faktisk er emnet ikke en gang blevet diskuteret i regeringen, fortæller han til Thaivisa.

Kilde: Thaivisa.com


4. juni – 2020

Ifølge branchemediet check-in.dk oplyser Thai Airways i Danmark, at Udenrigsministeriets rejsevejledninger skaber usikkerhed om, hvornår den direkte rute fra København til Bangkok genoptages. Vi har tidligere skrevet, at Thai Airways ville starte op igen 1. juli, men datoen er nu rykket til 17. juli.

Kilde: Check-in.dk


3. juni – 2020

Thailand er for alvor gået i gang med at forberede sig på at åbne op for internationale turister igen. I en ny tredelt strategi kaldet “The New Normal” har det thailandske turistbureau nedskrevet “best practice” for at hjælpe turisterne tilbage og ikke mindst få dem til at føle sig trygge.

TAT meddeler, at de nye tiltag er nødvendige indtil der er fundet en vaccine mod coronavirus. Bl.a. skal antallet af turister begrænses, så det er muligt at overholde retningslinjerne mht. ikke at forsamle sig og holde afstand til hinanden. Sikkerhed og hygiejne skal prioriteres, og turisterne skal ydes al mulig hjælp for at beskytte sig mod coronavirus.

I TATs strategi indgår også bl.a. krav om at hoteller og aktiviteter skal bookes i forvejen, krav om installation af en corona-app på sin telefon og en obligatorisk coronatest ved ankomst.

For at booste den internationale turisme vil staten give tilskud til hoteller og touroperatører, så de kan sænke priserne.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


2. juni – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 3083 smittede
• 59 er indlagt på hospital
• 2966 er raskmeldte
• 58 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


30. maj – 2020

Thailand har indført nye sundheds- og sikkerhedsstandarder til turistbranchen. Alle aktører i branchen kan ansøge om at blive certificeret efter den nye standard kaldet SHA som de thailandske turistmyndigheder (TAT) står bag. Yuthasak Supason fra TAT siger, at alle ansøgere vil blive grundigt inspiceret inden de kan få certifikatet. Han siger også, at man ved den mindste overtrædelse vil få frataget certifikatet.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


30. maj – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 3077 smittede
• 59 er indlagt på hospital
• 2961 er raskmeldte
• 57 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


29. maj – 2020

Med undtagelse af Norge, Island og Tyskland fraråder udenrigsministeriet alle ikke-nødvendige rejser til hele verden frem til 31. august.

Kilde: Udenrigsministeriet


29. maj – 2020

Foreningen for thailandske rejseagenter ønsker Thailand genåbnet for turister fra 1. juli. Lande, der er erklæret virusfri skal prioriteres først – f.eks. Kina, Sydkorea og Vietnam. Foreningen foreslår, at turisterne skal medbringe et sundhedscertifikat og tilbydes en gratis coronatest ved ankomst for at undgå den obligatoriske 14-dages karantæne.

Kilde: Bangkok Post


29. maj – 2020

Fra vores egen verden: Vi introducerer nu hold-afstand-rejser til Thailand – se mere her.

Kilde: thailandrundt.dk


29. maj – 2020

Den thailandske regering arbejder for en fuld genåbning af landet i juli, når undtagelsestilstanden bliver ophævet 30. juni. Det betyder også, at udenlandske turister vil kunne rejse til Thailand igen, siger Somsak Roongsita, der er generalsekretær i det nationale sikkerhedsråd, til Bangkok Post. Turisterne må ligesom de lokale praktisere social afstand, bære ansigtsmasker, holde god håndhygiejne og begrænse aktiviteterne, men derudover er der ingen yderligere information om, hvordan Thailand vil håndtere turisterne. Vi har tidligere skrevet, at der kunne blive tale om, at indrejse kunne kræve en negativ coronatest, en form for sundhedscertifikat og en rejseforsikring.

Kilde: Bangkok Post


28. maj – 2020

Den thailandske regering har forlænget undtagelsestilstanden i landet til 30. juni. Myndighederne skal i morgen diskutere tredje fase af genåbningen – de to første faser trådte i kraft henholdsvis 3. maj og 17. maj.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


28. maj – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 3054 smittede
• 66 er indlagt på hospital
• 2931 er raskmeldte
• 57 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


26. maj – 2020

Turistministeriet arbejder sammen med den særlige Covid-19 administration (CCSA) om at genåbne den indenlandske turisme. Sammen vil man formulere nye sundhedsstandarder, der skal implementeres i turistindustrien. Indtil videre har 1500 aktører søgt om at blive certificeret efter de nye standarder. Det er håbet hos de thailandske turistmyndigheder (TAT), at 70 % af virksomhederne vil være certificeret inden for to år.

Den indenlandske turisme skal starte op 1. juni, men de første 14 dage vil det kun være muligt at rejse i den region man bor i. Herefter vil det være muligt at krydse regionsgrænserne. De nye sundheds- og sikkerhedstiltag i turistbranchen vil blive analyseret og justeret løbende for senere at gøre Thailand klar til at modtage udenlandske turister.

Kilde: Bangkok Post


26. maj – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 3042 smittede
• 57 er indlagt på hospital
• 2928 er raskmeldte
• 57 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


24. maj – 2020

Udgangsforbuddet i Thailand er ændret og er nu mellem kl. 23.00 og 04.00. Der er udsigt til, at regeringen den 1. juni vil gøre det endnu en time kortere – der vil således være udgangsforbud fra midnat til kl. 04.00.

Kilde: The Thaiger


24. maj – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 3040 smittede
• 68 er indlagt på hospital
• 2926 er raskmeldte
• 56 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


20. maj – 2020

173 hoteller i Thailand beder nu regeringen om økonomisk hjælp som følge af, at rejsebureauet TUI ikke kan betale deres regninger. TUI ønsker hotelkontrakterne genforhandlet, så de kun skal betale 25 % af det skyldige beløb nu uden information om, hvornår de er i stand til at betale resten. 12 turistorganisationer, der repræsenterer de 173 hoteller har skrevet et brev til den thailandske premierminister, som de ønsker skal tage kontakt til den tyske regering. TUI, der har hovedkontor i Tyskland, har tidligere meddelt, at man vil fyre 8000 medarbejdere som følge af coronakrisen.

Kilde: Daily News og The Thaiger


20. maj – 2020

Thai Airways ser ud til at være reddet. Flyselskabet skal igennem en rekonstrueringsproces, der skal gøre Thai til en sund virksomhed med en stærk økonomi. Under hele processen vil Thai Airways flyve videre og satser stadig på at genoptage en lang række ruter i juli – deriblandt København-Bangkok. Den thailandske stat ejer 51 % af Thai Airways.

Kilde: Bangkok Post


19. maj – 2020

Vi har tidligere skrevet, at den thailandske turistminister mente, at udenlandske turister senest oktober kunne rejse til Thailand igen. Den holdning deler Yuthasak Supasorn, der er chef for det thailandske turistbureau (TAT), som netop nu er i gang med at rebrande Thailand. Det velkendte slogan “Amazing Thailand” skal laves om til “Amazing Trusted Thailand” med fokus på Thailands kultur og gastronomi, befolkningens gæstfrihed og det moderne og effektive sundhedssystem.

Supasorn siger, at den måde Thailand har åbnet op for lokalbefolkningen vil være forskellig for den måde, man vil åbne op for internationale turister. “Vi vil være i dialog med de lande, som vi åbner op til”, fortæller han til Bangkok Post. Supasorn lufter tanken om, at udenlandske turister fra områder og lande med lav risiko, skal besøge steder i Thailand, der har haft ingen eller kun få tilfælde af coronavirus. F.eks. har Trat, hvor Koh Chang og Koh Kood ligger, ikke registreret et eneste tilfælde af Coronavirus.

Chefen for TAT siger, at man vil undgå at sætte de udenlandske turister i 14 dages karantæne ved at kræve sundhedscertifikat ligesom alle skal have tegnet en rejseforsikring. Turistminister Phiphat Ratchakitprakarn skal mødes med premierministeren i næste uge for at diskutere fremtidens turisme i Thailand.

Kilde: Bangkok Post


19. maj – 2020

Finnair planlægger at genåbne en række ruter i juli. En af dem er ruten fra Helsinki til Bangkok. Finnair meddeler også, at flyselskabet forventer at flyve fra Helsinki til Krabi og Phuket når vintertrafikprogrammet træder i kraft.

Kilde: standby.dk


18. maj – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 3031 smittede
• 118 er indlagt på hospital
• 2857 er raskmeldte
• 56 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


17. maj -2020

De thailandske myndigheder har forlænget forbuddet mod internationale passagerfly i thailandske lufthavne til 30. juni.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


16. maj – 2020

Flybilletterne bliver næppe dyrere efter Coronakrisen. Mange eksperter har ellers peget på dyrere flybilletter, når vi igen kan rejse, men det stiller Ole Stouby fra Dansk Flyprisindex sig tvivlende over for. Lige nu kan man faktisk finde flybilletter fra både Billund og København til Bangkok til ca. 3000 kroner. Priserne i november i år og januar 2021 er stort set uændrede i forhold til samme tid året før, fortæller Ole Stouby til standby.dk. Du kan læse mere i dette indlæg, hvor jeg selv har lavet et pristjek på flybilletter fra Danmark til Bangkok.

Kilde: standby.dk


16. maj – 2020

Den thailandske regering har godkendt anden fase af genåbningen. Det betyder, at bl.a. varehuse, shoppingcentre, museer og gallerier kan åbne 17. maj. Alle må dog følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer om afstand og god hygiejne.

Kilde: Bangkok Post


16. maj – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 3025 smittede
• 114 er indlagt på hospital
• 2855 er raskmeldte
• 56 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


15. maj – 2020

Det schweiziske flyselskab SWISS vil i juni genoptage en lang række ruter, deriblandt den fra Zürich til Bangkok.

Kilde: SWISS


15. maj – 2020

Phuket lufthavn har nu fået lov at åbne, men kun for indenrigsfly.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


14. maj – 2020

Thailands premierminister Prayut Chan-0-cha har flere gange indkaldt landets 20 rigeste for at få dem til at bidrage til bekæmpelsen af Coronavirus. En af dem er milliardæren Dhanin Chearavanont, der anbefaler at åbne op for udenlandske turister. “Vi har klaret krisen godt – det skal vi kommunikere ud til verdens turister. Kom til Thailand – her er sikkert at være”, siger han til Bangkok Post.

Dhanin Chearavanont mener ligesom turistministeren, at det er en god idé at satse på at få besøgende til at vælge fire- og femstjernede hoteller med god hygiejne. “Vi har gode hoteller, gode hospitaler og dygtige læger – det skal turisterne vide”, mener Chearavanont.

Kilde: Bangkok Post


14. maj – 2020

For første gang i 65 dage blev der onsdag den 13. maj ikke registreret nye tilfælde af Coronavirus i Thailand.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


13. maj – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 3017 smittede
• 117 er indlagt på hospital
• 2844 er raskmeldte
• 56 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


11. maj – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 3015 smittede
• 163 er indlagt på hospital
• 2796 er raskmeldte
• 56 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


9. maj – 2020

Thai Airways vil fra den 1. juli igen flyve til København. Det thailandske flyselskab genåbner i juli en lang række ruter og en af dem er til København. Der bliver tale om en daglig afgang med en Boeing 777.

Kilde: Thai Airways


9. maj – 2020

Udenrigsministeriet har forlænget perioden, hvor de fraråder ikke-nødvendige rejser til hele verden til 31. maj.

Kilde: Udenrigsministeriet


9. maj – 2020

Sammenslutningen af thailandske hoteller (THA) kræver nu en skattenedsættelse for at få råd til at implementere de nye retningslinjer omkring hygiejne. THA ønsker også, at myndighederne ophæver den obligatoriske 14-dages karantæne for turister, der kommer fra lande, hvor man har håndteret Coronakrisen godt. Thailand er dog stadig lukket for udenlandske turister – forbuddet mod indkomne passagerfly gælder foreløbig til 31. maj.

Kilde: Bangkok Post


9. maj – 2020

Thailand er ligesom Danmark i gang med at genåbne landet. Næste step kan være at tillade åbning af bl.a. butikscentre, forlystelsesparker og massageshops, men kun hvis antallet af nye tilfælde af Coronavirus forbliver lave.

Kilde: Bangkok Post


7. maj – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 2992 smittede
• 165 er indlagt på hospital
• 2772 er raskmeldte
• 55 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


6. maj – 2020

Det er sidste chance for Thai Airways. Det siger Thailands premierminister Prayut Chan-0-cha. Thai Airways var også før Coronakrisen i økonomiske vanskeligheder, men en total nedlukning af flytrafikken har sendt flyselskabet på randen af konkurs. I samarbejde med regeringen er der lavet en redningsplan, der sikrer Thai Airways’ overlevelse. Det er kun lidt af planen, der er sluppet ud til offentligheden, men ifølge Reuters og Bangkok Post skal staten låne flyselskabet over 12 milliarder kroner nu og her mod at Thai Airways skærer i flyflåden og afskediger medarbejdere. Den thailandske stat ejer 51 % af Thai Airways.

Kilde: Reuters og Bangkok Post


5. maj – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 2988 smittede
• 187 er indlagt på hospital
• 2747 er raskmeldte
• 54 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


3. maj – 2020

Øer og fire- og femstjernede hoteller kan være de første, der åbner op for udenlandske turister. Det skriver flere medier – bl.a. Bangkok Post, der henviser til et interview med den thailandske turistminister, der siger, at man vil ændre markedsføringsstrategi for at få turisterne tilbage. Ministeriet og de thailandske turistmyndigheder arbejder i øjeblikket sammen om en kampagne, der skal opfordre turisterne til at blive længere og vælge dyrere hoteller for at sikre en “risikofri ferie”.

Det er tanken, at øer som Phuket, Koh Samui og Koh Phangan vil åbne op først. Her mener myndighederne, at de har bedre muligheder for at screene indkomne passagerer og have styr på, hvor turisterne befinder sig. Samme mulighed er der ikke i fastlandslufthavnene i Bangkok, Pattaya og Chiang Mai.

Turistministeren mener, at Thailand sidst på efteråret kan være klar til at modtage udenlandske turister. I hvert fald er det meningen, at den nye kampagne skal lanceres i årets sidste kvartal, hvor vestlige turister normalt flygter fra kulden i deres hjemlande.

“Hvis turismen ikke kommer tilbage som før Corona, så vil det blive svært at genoprette den thailandske økonomi”, siger turistministeren.

Kilde: Bangkok Post og The Thaiger


2. maj – 2020

Mange udenlandske turister er stadig strandet i Thailand. Flere steder har frivillige og lokale myndigheder oprettet et nødberedskab, der skal hjælpe de turister, der er tilbage. På Koh Phi Phi har man taget initiativ til kampagnen We Care, We Share, der uddeler gratis masker og håndsprit. Turister kan også få to gratis måltider om dagen og blive tilset af en læge, der også gerne tester for Coronavirus.

De thailandske hoteller er blevet bedt om at holde åbent så længe, der er turister, som ikke kan komme hjem. Det er dog ikke alle, der overnatter på normal vis. Flere udlændinge har taget ophold i templerne, hvor de bor gratis.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


2. maj – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 2966 smittede
• 180 er indlagt på hospital
• 2732 er raskmeldte
• 54 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


1. maj – 2020

Frem til 10. maj fraråder Udenrigsministeriet alle ikke-nødvendige rejser til hele verden. Ifølge Mette Frederiksen får vi i den kommende uge svar på om anbefalingen bliver forlænget.

Kilde: DR


30. april – 2020

I forbindelse med forlængelsen af undtagelsestilstanden i Thailand (til den 31. maj) blev forbuddet mod indkomne passagerfly også forlænget til 31. maj.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


30. april – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 2931 smittede
• 270 er indlagt på hospital
• 2609 er raskmeldte
• 52 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


30. april – 2020

Thailand lemper stille og roligt restriktionerne som følge af Coronavirus. Myndighederne i Bangkok har tilladt alle restauranter, der ikke ligger i shoppingcentre eller supermarkeder at åbne. Buffeter og udskænkning af alkohol er ikke tilladt, og der skal være halvanden meter mellem gæsterne. Markeder, offentlige parker, golfbaner og en række andre erhverv har også fået lov til at åbne igen.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


30. april – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 2947 smittede
• 228 er indlagt på hospital
• 2665 er raskmeldte
• 54 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


27. april – 2020

De thailandske myndigheder har forlænget undtagelsestilstanden i landet til 31. maj. Bl.a. forbuddet mod forsamlinger og udgangsforbuddet mellem kl. 22.00 og 04.00 opretholdes. Der er stadig lukket ned for internationale ankomster i lufthavnene – et forbud, der udløber 30. april, men som forventes forlænget i mindst 14 dage.

Kilde: Bangkok Post


26. april – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 2922 smittede
• 277 er indlagt på hospital
• 2594 er raskmeldte
• 51 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


26. april – 2020

Bangkoks hovedlufthavn Suvarnabhumi åbner igen 1. maj, men kun for indenrigsfly.

Kilde: Bangkok Post


23. april – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 2839 smittede
• 359 er indlagt på hospital
• 2430 er raskmeldte
• 50 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


23. april – 2020

Thai Airways udskyder genåbningen af den direkte rute fra København til Bangkok til tidligst 1. juli.

Kilde: Thai Airways


22. april – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 2826 smittede
• 425 er indlagt på hospital
• 2352 er raskmeldte
• 49 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


22. april – 2020

Flere thailandske flyselskaber planlægger at genoptage flyvningerne. Bangkok Airways vil åbne til Koh Samui først, og både AirAsia og Thai Smile vil starte op igen henholdsvis 1. maj og 1. juni. Der vil blive tale om indenrigsflyvninger, da Thailand stadig har lukket ned for internationale fly. Når indenrigsflyvningerne starter op igen vil kun hver anden sæde blive benyttet og alle passagerer skal bære mundbind.

Kilde: Bangkok Post


21. april – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 2792 smittede
• 746 er indlagt på hospital
• 1999 er raskmeldte
• 47 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


21. april – 2020

De forventes, at de thailandske myndigheder vil forlænge undtagelsestilstanden i mindst en måned mens det besluttes, hvordan Thailand skal åbne op igen. Udvalgte forretningsdrivende vil få lov at starte op snart, og de regioner, der har været helt fri for virus (bl.a. Trat, hvor Koh Chang og Koh Kood ligger), vil være de første til at få lov til at åbne igen.

Kilde: Bangkok Post


17. april – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 2700 smittede
• 964 er indlagt på hospital
• 1689 er raskmeldte
• 47 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


17. april – 2020

De thailandske myndigheders omfattende tiltag for at bekæmpe Coronavirus ser ud til at bære frugt. Ni provinser er helt virusfri, mens 27 provinser ikke har registreret nye tilfælde af Coronavirus de seneste 14 dage.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


15. april – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 2643 smittede
• 1195 er indlagt på hospital
• 1405 er raskmeldte
• 43 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder og Bangkok Post


15. april – 2020

Thailand har forlænget forbuddet mod indkomne passagerfly frem til 30. april.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


15. april – 2020

Selvom af antallet af nye Covid19-tilfælde i Thailand falder dag for dag, advarer myndighederne om at ignorere de officielle anbefalinger om bl.a. hygiejne og om at holde afstand. Thailand er stadig i undtagelsestilstand og har iværksat en lang række tiltag som f.eks. lukning af skoler, institutioner, shoppingcentre og nationalparker for at stoppe smittespredningen. Desuden er der udgangsforbud mellem kl. 22.00 og 04.00 og hele byer og provinser som f.eks. Phuket er lukket ned.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


14. april – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 2613 smittede
• 1167 er indlagt på hospital
• 1405 er raskmeldte
• 41 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder og Bangkok Post


11. april – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 2518 smittede
• 1135 er indlagt på hospital
• 1348 er raskmeldte
• 35 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder og Bangkok Post


11. april – 2020

Qatar Airways meddeler, at de fortsætter med at flyve fire gange om ugen mellem Doha og København. En mulighed for at komme hjem til Danmark, hvis man er strandet et sted i verden.

Kilde: Qatar Airways


9. april – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 2369 smittede
• 1451 er indlagt på hospital
• 888 er raskmeldte
• 30 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder og Bangkok Post


9. april – 2020

De thailandske myndigheder har automatisk forlænget de turisters visum, der udløb efter den 26. marts. Foreløbig gælder forlængelsen frem til 30. april.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


7. april – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 2258 smittede
• 1408 er indlagt på hospital
• 824 er raskmeldte
• 26 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder og Bangkok Post


7. april – 2020

Forbuddet mod indrejse i Thailand via landets internationale lufthavne er forlænget til 18. april

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


5. april – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 2169 smittede
• 1435 er indlagt på hospital
• 612 er raskmeldte
• 23 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder og Bangkok Post


4. april – 2020

Udenrigsministeriet beder alle hjemvendte danskere, der har har skrevet sig på Danskerlisten om at framelde sig igen.

Kilde: Udenrigsministeriet


3. april – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 1978 smittede
• 1378 er indlagt på hospital
• 581 er raskmeldte
• 19 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


3. april – 2020

Lufthansa har annonceret at man frem til 3. maj kun vil flyve på seks interkontinentale ruter – deriblandt Bangkok. En mulighed for at komme hjem til Danmark.

Kilde: Lufthansa


3. april – 2020

De thailandske myndigheder har fra i dag indført udgangsforbud fra kl. 10.00-16.00 og fra kl. 22.00-04.00. Det er dog tilladt at transportere sig til lufthavnen ved fremvisning af gyldig flybillet.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


2. april – 2020

De thailandske myndigheder prøver at opmuntre befolkningen med en video – se den her.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


2. april – 2020

Udenrigsministeriet anbefaler alle danske turister i Thailand til at komme hjem nu. Herunder finder du kontaktoplysninger til en stribe af de største rejseforsikringsselskaber i Danmark. Har du behov for assistance fra Udenrigsministeriet kan du finde kontaktoplysninger i linksene øverst på siden.

Europæiske Rejseforsikring (ERV) – alarm
Tlf.: +45 70 10 90 30. Åbent 24 timer i døgnet.
E-mail: erv-alarm@euro-center.dk
Hjemmeside: https://www.europaeiske.dk/privat/

Gouda Alarmcentral
Tlf.: +45 33 15 60 60. Åbent 24 timer i døgnet.
E-mail: alarm@gouda.dk
Hjemmeside: https://www.gouda.dk/

IHI Bupa Alarm
Tlf.: +45 70 23 24 61. Åbent 24 timer i døgnet.
E-mail: emergency@ihi-bupa.com
Hjemmeside: https://scandinavia.ihi.com/

SOS International Alarmcentral
Tlf.: +45 70 10 50 50. Åbent 24 timer i døgnet.
E-mail: sos@sos.eu
Hjemmeside: https://www.sos.eu/da/

Kilde: thailandrundt.dk


2. april – 2020

Det er ikke længere muligt at bruge Thailand som transit til sin videre rejse. Udenrigsministeriet anbefaler, at du søger andre flyforbindelser hjem til Danmark. Det er desuden, med få undtagelser, ikke muligt at rejse ind i Thailand. Udrejse er stadig muligt, men antallet af flyafgange er få. Brug linkene øverst på siden for at læse mere på ministeriets hjemmesider.

Kilde: Udenrigsministeriet


2. april – 2020

Myndighederne på Phuket har alligevel besluttet at lukke lufthavnen. Phuket lufthavn vil således være lukket fra 10. april til 30. april.

Kilde: Bangkok Post


1. april – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 1771 smittede
• 1343 er indlagt på hospital
• 416 er raskmeldte
• 12 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


1. april – 2020

Bangkok Airways suspenderer alle indenrigsafgange mellem 7. og 30. april.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


30. marts – 2020

Alle der ønsker at komme hjem fra Thailand skal skynde sig. Fra 1. april reduceres antallet af flyvninger ud af Thailand markant. Flyselskabet Qatar Airways oplyser, at de fortsat flyver fra Bangkok til Doha og fra Doha til København. Det kan dog hurtigt ændre sig, og Udenrigsministeriet anbefaler alle, der ønsker det at komme hjem nu.

Kilde: Udenrigsministeriet og Qatar Airways


29. marts – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 1388 smittede
• 1270 er indlagt på hospital
• 111 er raskmeldte
• 7 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


29. marts – 2020

Phuket lukker strande og gågader. Samtidig bliver det ikke muligt at komme til og fra Phuket fra land- eller vandsiden. Det er stadig muligt at flyve til og fra Phuket, men antallet af afgange til og fra øen er stærkt begrænset.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


28. marts – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 1245 smittede
• 1139 er indlagt på hospital
• 100 er raskmeldte
• 6 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


28. marts – 2020

AirAsia aflyser alle indenrigsruter i Thailand i april.

Kilde: Bangkok Post


27. marts – 2020

Koh Lipe lukker ned. Fra den 28. marts er det ikke længere muligt at besøge øen, der ligger i det sydligste Thailand. Koh Lipe vil være lukket indtil Coronakrisen er overstået.

Kilde: The Nation


27. marts – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 1136 smittede
• 1034 er indlagt på hospital
• 97 er raskmeldte
• 5 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


26. marts – 2020

De thailandske myndigheder har nu to Covid 19 telefonnumre i deres hotline for udenlandske turister. Find dem her. De to telefonnumre kan IKKE bruges til forlængelse af visum.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


25. marts – 2020

Thailand har lempet kravene for transit inden hjemrejsen til Danmark. Du behøver nu ikke en negativ Coronatest. De nye regler gælder kun én uge. Se mere på udenrigsministeriets hjemmeside.

Kilde: Udenrigsministeriet


25. marts – 2020

Thailandske flyselskaber suspenderer næsten alle internationale afgange. Nedlukningen af ruter vil ske gradvist og senest 1. april. Thai Airways ruter fra Bangkok til Oslo, København, London, Paris, Frankfurt, Bruxelles og Stockholm stopper 1. april.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


25. marts – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 934 smittede
• 860 er indlagt på hospital
• 70 er raskmeldte
• 4 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


25. marts – 2020

ca. 100 mennesker er blevet nægtet indrejse i Thailand siden myndighederne krævede sundhedserklæring (Coronatest) og en sundhedsforsikring for at rejse ind i Thailand, oplyser myndighederne.

Kilde: Bangkok Post


24. marts – 2020

Udenrigsministeriet gør opmærksom på, at mange flyselskaber nu stopper flyvninger til og fra Thailand. Thai Airways stopper den direkte rute til København 1. april. Læs mere på ministeriets hjemmesider her og her.

Kilde: Udenrigsministeriet


24. marts – 2020

Thailand i undtagelsestilstand. Premierminister Prayut Chan-o-cha har i dag annonceret, at regeringen vil indføre undtagelsestilstand i Thailand fra torsdag den 26. marts. En talsmand fra regeringen siger, at undtagelsestilstanden vil vare mindst en måned. Myndighederne vil indføre nye tiltag i bekæmpelsen af Coronavirus – nogle tiltag vil blot være anbefalinger til befolkningen, andre vil være obligatoriske og gælde alle.

Kilde: Bangkok Post


24. marts – 2020

De seneste Coronatal fra Thailand:

• 827 smittede
• 766 er indlagt på hospital
• 57 er raskmeldte
• 4 er døde

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


24. marts – 2020

Er du i Thailand og gerne vil hjem, så kan du på den danske ambassade i Thailands hjemmeside finde et link til, hvilke flyselskaber, der har plads. Listen bliver opdateret løbende.

Kilde: Udenrigsministeriet


23. marts – 2020

Udenrigsministeriet har oprettet en gruppe på Facebook, hvor danskere i udlandet kan hjælpe og finde hinanden. Ministeriet skriver, at mange fastboende tilbyder deres hjælp – find gruppen på https://www.facebook.com/groups/danskereglobalt/

Kilde: Udenrigsministeriet


23. marts – 2020

Dagens Coronatal fra Thailand:

• 721 smittede
• 668 er indlagt på hospital
• 52 er raskmeldte
• 1 er død

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


23. marts – 2020

Antallet af turister i Thailand faldt drastisk i februar. 42,8 % færre turister besøgte Thailand i forhold til samme måned i 2019. I marts ventes et endnu større fald.

Kilde: Bangkok Post


22. marts – 2020

De første tilfælde af Coronavirus på Phuket blev bekræftet i fredags (20. marts). I alt fem personer er testet positive – der er tale om en dansk familie på tre personer og to kinesere fra Wuhan-provinsen. Kineserne blev testet positive allerede i februar, men oplysningerne er først kommet frem nu.

Kilde: The Thaiger


22. marts – 2020

Antallet af smittede i Thailand er 599, 45 er erklæret raske og 532 er indlagt på hospital. Thailand har registreret ét dødsfald. Det seneste døgn er der registreret 188 nye tilfælde af Coronavirus, men langt de fleste kan spores til Lumpini boksestadion.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder og Bangkok Post


22. marts – 2020

Et stort antal grænseovergange til Myanmar og Cambodja lukkes. Det gælder bl.a. grænseovergangene ved Tak og Sa Kaeo (Cambodja)

Kilde: Bangkok Post


21. marts – 2020

Shoppingcentre, markeder og forlystelsesområder i bl.a. Bangkok lukker til og med 12. april. Grand Palace lukker til 15. april.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


21. marts – 2020

AirAsia Thailand suspenderer alle internationale fly. Selskabets indenrigsruter vil ikke blive berørt.

Kilde: The Nation


21. marts – 2020

Rejsebranchen lider i disse dage, men der er nogle, som gerne vil have styr på sommer- og efterårsferien. Bookingportalen hotels.com anbefaler alle at booke hotel med gratis afbestilling. Det tilbyder langt de fleste hoteller i øjeblikket.

Kilde: hotels.com


21. marts – 2020

Alle rejsende til Thailand – også transitpassagerer – skal fremvise en sundhedserklæring og en sundhedsforsikring – se mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

Kilde: Udenrigsministeriet/Borgerservice


20. marts – 2020

Antallet af smittede med Coronavirus i Thailand er 322. 278 er indlagt på hospital, mens 43 er erklæret raske. Der er registreret ét dødsfald i forbindelse med Coronavirus.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


19. marts – 2020

Bangkok Airways reducerer kraftigt i antallet af afgange pga. den faldende efterspørgsel. Det gælder udvalgte ruter til bl.a. Phuket, Koh Samui, Chiang Mai, Krabi og Trat

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


19. marts – 2020

De thailandske myndigheder vil hjælpe de mange turister og fastboende udlændinge, hvis visum udløber, men som ikke kan komme hjem. Myndighederne regner med at op mod 500.000 udlændinge befinder sig i Thailand, og mange af dem vil nu midlertidigt få forlænget deres visum.

Kilde: Bangkok Post


19. marts – 2020

Vil du booke en rejse til f.eks. sommerferien, så anbefaler Forbrugerrådet, at du køber en rejseforsikring med afbestillingsforsikring. Mange har en rejseforsikring inkluderet i f.eks. indboforsikringen, men uanset om du har en eksisterede forsikring eller skal ud at købe en ny, så tjek grundigt, hvad den dækker. Det er vigtigt at huske afbestillingsforsikringen. Du kan sammenligne priser på rejseforsikringer her.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk


19. marts – 2020

Det thailandske militær bliver nu sat ind for at desinficere Bangkoks gader. Frem til den 31. marts vil militæret hver nat sprøjte bl.a. gader, stationer og venteområder, hvor mange mennesker samles.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


18. marts – 2020

Er du I Thailand kan du skrive dig på Udenrigsministeriets Danskerliste og hente ministeriets app rejseklar, hvor du bl.a. kan finde rejsevejledninger, kontaktoplysninger og gode råd, hvis du skulle blive ramt af sygdom.

Kilde: Udenrigsministeriet/Borgerservice


18. marts – 2020

Antallet af smittede med Coronavirus i Thailand er 212. 169 er indlagt på hospital og 42 erklæret raske. Der er registreret ét dødsfald.

Kilde: De thailandske turistmyndigheder


 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *