Coronavirus i Thailand – et overblik

Det, der skulle være et kort overblik over situationen omkring Coronavirus i Thailand, er nu blevet en længere føljeton. Siden nedlukningen i marts 2020 har jeg fulgt udviklingen med fokus på turismen – det kan du læse mere om herunder.

Sidste nyt: Thai Airways’ vintertrafikprogram • Turistbranchen glade for lempede restriktioner • Slut med at vise bevis for vaccination eller negativ test ved indrejse • CCSA nedlægger sig selv og ophæver undtagelsestilstanden • Slut med Thailand Pass fra 1. juli (opdateret)Læs mere længere nede på siden.

 

Kan du rejse til Thailand nu?

Almindelige turistrejser som du kender dem fra før coronavirus er nu muligt. Dog med krav om fuld vaccination eller negativ coronatest ved indrejse. De nye regler, der blev vedtaget 17. juni af CCSA er nu godkendt og publiceret i Royal Gazette, som er obligatorisk ved lovændringer i Thailand.

For at rejse ind i Thailand skal du fra 1. juli 2022 kunne dokumentere ét af følgende krav:

1) Fuld vaccination. Det gælder alle over 18 år. Børn fra 5-17 år, der rejser med deres forældre er fritaget krav om vaccination. Børn fra 5-17 år, der rejser uden deres forældre, skal have modtaget mindst én vaccination.

ELLER

2) Negativ kviktest/PCR-test taget af sundhedspersonale senest 72 timer før afgang.

Ved begge muligheder kan turisten rejse frit i Thailand, når de har forladt lufthavnen. Ved dokumentation for vaccination kan det danske coronapas bruges. Ved dokumentation for testsvar kan svaret i sundhed.dk bruges.

På TATs hjemmeside kan du læse mere om indrejse generelt og uddybning af vaccinationskrav (på engelsk).

 

Krav om mundbind Thailand

På mødet 17. juni i CCSA blev der også vedtaget nye regler for maske/mundbind. Følgende gælder fra 1. juli 2022:

Der er krav om mundbind i offentlige bygninger og i offentlig transport. Også i lufthavne og i indenrigsfly skal der bæres mundbind.

Butikker og shoppingcentre kan også kræve mundbind, hvis de skønner det nødvendigt.

Myndighederne anbefaler at bære mundbind i store forsamlinger, i dårligt ventilerede rum og hvis man er i kontakt med smittede eller selv mistænker at være smittet.

Reglerne lægger op til, at det skal være op til den enkelte om man vil bære mundbind, hvor det ikke er et krav.

 

Ophold i Thailand

Hele Thailand er i grøn zone. Dvs., at man stort set er vendt tilbage til normale tilstande mht. åbningstider, udskænkning af alkohol m.v. Der kan stadig være regionale forskelle.

Myndighederne opfordrer til at følge regler og retningslinjer i forhold til Covid 19. Selvom kravet om forsikring er bortfaldet, så opfordrer man turister til at tegne en, da eventuelle sundhedsudgifter vil blive pålagt denne.

 

Herunder følger vi udviklingen i Thailand

26. september – 2022

Thai Airways’ vintertrafikprogram

Thai Airways præsenterede for et par uger siden vintertrafikprogrammet, og det er nu bekræftet af flyselskabet. Programmet gælder fra 30. oktober til 25. marts 2023. Her kan man læse, at i forhold til tiden før Covid 19, så er der ingen ændringer i ruten til København, der vil blive betjent dagligt.

Til gengæld nedlægges den direkte rute fra København til Phuket, og det samme gør sig gældende med flyselskabets rute fra Bangkok til Oslo. Thai Airways nedjusterer desuden antallet af flyvninger til Stockholm fra 7 til 5 ugentlige afgange.

Kilde: Airways Mag


25. september – 2022

Turistbranchen glade for lempede restriktioner

Turistbranchen i Thailand er glade for de lempede restriktioner, der efter al sandsynlighed træder i kraft 1. oktober. Her vil det ikke længere være et krav at vise bevis for vaccination eller negativ test ved indrejse.

Sanan Angubolkul, der er formand for Det Thailandske Handelskammer, forventer nu, at mellem 10 og 12 millioner udenlandske turister vil besøge Thailand i år. Den svage baht og nært forestående vinter i Europa, vil også være med til at give turismen et boost, siger Sanan Angubolkul til Bangkok Post.

I Bangkok fortæller guvernør Chadchart Sittipunt, at hovedstaden er klar til en fuld genåbning for udenlandske turister. Også her forventes det, at antallet af bookinger vil stige de kommende måneder. Formanden for Khao San Road Business Association tror, at omsætningen vil stige 20-30 %.

Kilde: Bangkok Post


23. september – 2022

Slut med at vise bevis for vaccination eller negativ test ved indrejse

I onsdags besluttede myndighederne, at coronavirus ikke længere er en såkaldt “forbudt sygdom ved indrejse”. Det betyder, at turister ikke længere skal vise vaccination eller negativ test ved indrejse.

I dag meddelte sundhedsminister Anutin Charnvirakul, at ændringer i indrejserestriktionerne skal godkendes i regeringen, men de nye regler ventes at træde i kraft 1. oktober.

Kilde: The Nation og Bangkok Post


23. september – 2022

CCSA nedlægger sig selv og ophæver undtagelsestilstanden

På dagens møde i CCSA blev det besluttet pr. 1. oktober at ophæve den undtagelsestilstand, der blev indført 24. marts 2020. Samtidig meddelte Dr. Taweesilp Visanuyothin, der er talsmand for CCSA, at den særlige Covid 19-adminsitration vil nedlægge sig selv samme dag.

Antallet af nysmittede fortsætter med at falde, og sundhedsministeriet nedgraderede i august coronavirus til en smitsom sygdom under overvågning. Myndighederne vil fortsat tilbyde gratis vacciner til befolkningen.

Thailand har oplevet en kraftig vækst i antallet af turister de seneste måneder. Indtil videre har 5,2 millioner turister besøgt Thailand i år. På samme tid i 2021 var tallet knap 428.000.

Kilde: Bangkok Post


20. august – 2022

Thailand forlænger opholdsperioden fra 30 til 45 dage

Når danskere rejser ind i Thailand, kan de opholde sig 30 dage uden at søge om visum (visa extemption). Den periode bliver fra 1. oktober og frem til 31. marts 2023 forlænget til 45. Det besluttede CCSA på gårdsdagens møde.

Tiltaget er et forsøg på at booste turismen. Tidligere på måneden kunne TAT ellers fortælle, at der i juli rejste 1 million turister ind i Thailand, hvilket er det højeste antal på én måned siden pandemien startede.

Thailand ønsker dog flere turister, og CCSA håber, at de med de nye regler vil blive i længere tid. “Vi ønsker at forlænge turisternes ophold, så de bruger flere penge i Thailand. Det vil genstarte økonomien og reducere det tab pandemien har skabt”, siger talsmand for CCSA, Dr. Taweesilp Visanuyothin.

Kilde: The Nation, Thai Enquirer og Bangkok Post


19. august – 2022

CCSA gør coronavirus endemisk og videregiver det fremtidige ansvar

På dagens møde i CCSA blev det besluttet at erklære coronavirus endemisk i oktober. Samtidig kom det frem, at CCSA, den særlige Covid 19-administration med premierminister Prayut i spidsen, ikke længere vil have ansvaret for fremtidige tiltag mod sygdommen. Det er meningen, at sundhedsministeriet skal overtage den opgave, men det kom der dog ingen fast dato på.

Beslutningen om at erklære coronavirus endemisk kommer som følge af de fortsat lave smittetal i Thailand. “Målet er, at vi som samfund skal leve et normalt liv samtidig med at coronavirus er blandt os – der vil hele tiden være nye tilfælde, som der er med influenza”, siger talsmand for CCSA, Dr. Taweesilp Visanuyothin.

Kilde: Bangkok Post


10. august – 2022

Sundhedsmyndighederne nedgradere Covid 19

De thailandske sundhedsmyndigheder med Center for Sygdomskontrol i spidsen har nedgraderet Covid 19 til en sygdom “under overvågning”. Det sker, selvom antallet af smittetilfælde i Thailand er steget en anelse den seneste tid.

Officielt ligger smittetallet på lige over 2000 dagligt foretaget ved PCR-test, men ifølge flere medier, så er det reelle tal omkring 30.000, hvis man tæller kviktests med.

“Antallet af mutationer er faldet, men vi overvåger stadig sygdommen og holder øje med udviklingen”, siger Dr. Opas Karnkawinpong. Sundhedsmyndighederne overvejer også at indføre et vaccinationsprogram, som man har ved influenza.

Kilde: Bangkok Post


9. juli – 2022

En kort opsummering fra fredagens møde i CCSA

Thailands særlige Covid 19-administration, CCSA, holdt møde i går, hvor lokale medier især havde set frem til præciseringer af maskekravet.

Selvom der kom nye regler på mødet den 17. juni, fortsætter mange thailændere med at benytte maske. Nogle ser de nye lempede krav som et potentielt sundhedsproblem, men på mødet slog CCSA fast, at der ikke er noget lovmæssigt krav om at bære mundbind udendørs. Til gengæld anbefalede de at bruge maske/mundbind i store forsamlinger.

CCSA kunne også fortælle, at flere turister rejser til Thailand efter 1. juli, hvor kravet om Thailand Pass blev droppet. Det er dog primært turister fra nabolandene, der driver stigningen.

Som forventet har Thailand oplevet en stigning i antallet af nysmittede efter de lempede indrejsekrav 1. juli. Det er især i Bangkok og turistområderne, men tallet er stadig meget lavt. I dag lørdag lige over 2000.

Kilde: Bangkok Post og The Thaiger


17. juni – 2022

Slut med Thailand Pass fra 1. juli

På dagens møde i CCSA blev det besluttet at fjerne kravet om Thailand Pass ved indrejse til Thailand. Også kravet om forsikring blev droppet, men turisterne opfordres til at tegne en for en sikkerheds skyld. Udenlandske turister skal ved indrejse kunne dokumentere fuld vaccination eller en negativ kviktest taget af sundhedspersonale.

Ifølge flere medier vil der ikke være fast kontrol af indrejsedokumenter, men i stedet for stikprøver. Har man hverken dokumentation for fuld vaccination eller negativ kviktest, kan der tages en test i lufthavnen.

Også maskekravet har været til diskussion. Her er det lidt mere uklart, hvad der blev besluttet. Nogle medier skriver, at kravet om at bære maske blev droppet udendørs, andre at det bliver op til borgerne selv at vurdere, hvornår det er nødvendigt.

Med dagens melding er der således tale om en fuld genåbning af Thailand som før coronapandemien. Dog med krav om fuld vaccination eller negativ test ved indrejse.

Kilde: CCSA, TAT, The Thaiger og Bangkok Post


9. juni – 2022

Fremtiden for Thailand Pass afgøres næste fredag

Ifølge turistminister Phiphat Ratchkitprakarn vil det på CCSAs møde næste fredag blive afgjort, om kravet om Thailand Pass skal fjernes for udenlandske turister fra 1. juli. Allerede i morgen mødes bl.a. aktører i turistbranchen for at diskutere hvilke forslag, der skal fremlægges for CCSA, siger direktør for TAT Yuthasak Supasorn.

Det er forventningen, at Thailand hver dag vil modtage 30.000 udenlandske turister, hvis Thailand Pass bliver droppet.

Kilde: Prachachat & The Thaiger


7. juni – 2022

Turistministeren vil af med Thailand Pass

Turistminister Phiphat Ratchkitprakarn vil droppe Thailand Pass. Han bakkes ikke overraskende op af turistbranchen, der længe har set Thailand Pass som en forhindring for at få flere turister til Thailand.

Ministeren siger til Bangkok Post, at han vil tage emnet op på næste møde i CCSA. Phiphat mener, at Thailand vil se et boost i antallet af udenlandske turister, hvis Thailand Pass droppes.

I øjeblikket diskuteres det også, om maskekravet offentlige steder skal lempes eller helt fjernes. Thailand kunne i går notere 2224 nye tilfælde af coronavirus, og det er det laveste antal siden 11. maj 2021 – altså i over et år.

Kilde: Bangkok Post


21. maj – 2022

Sundhedsministeren: Måske slut med Thailand Pass fra 1. juli

CCSA tøver med at fjerne kravet om Thailand Pass for udenlandske turister. Ved et arrangement på Chulalongkorn Universitet i aftes, sagde sundhedsminister Anutin Charnvirakul, at myndighederne behøver flere data før man kan droppe Thailand Pass.

“Det er muligt, at vi fjerner kravet om Thailand Pass for udenlandske turister. Vi behøver én måned mere før vi kan svare på det”, sagde ministeren.

Dagens smittetal ligger på 5377, men Anutin Charnvirakul vil se resultatet af de seneste lempede restriktioner. På mødet i CCSA i går fik bl.a. barer og pubber lov til at åbne i nogle af de zoner, der tidligere blev betragtet som risiskoområder.

Kilde: Bangkok Post


20. maj – 2022

Uvaccinerede slipper for karantæne

På dagens møde i CCSA kom der ingen ændringer i indrejserestriktionerne for vaccinerede udenlandske turister. Thailandske statsborgere behøver derimod ikke længere at ansøge om Thailand Pass fra 1. juni.

På mødet var der godt nyt til uvaccinerede og ikke-færdigvaccinerede turister. De kan fra 1. juni slippe for karantæne, men skal tage en kviktest ved ankomst. Testen skal tages af sundhedspersonale i lufthavnen.

Myndighederne kunne også fortælle, at man vil nedbringe ventetiden fra ansøgning om Thailand Pass til den bliver godkendt. Målet er, at ansøgere kan få svar med det samme, når de ansøger. Godkendelsesprocessen skal ske via kunstig intelligens i stedet for manuel behandling, som det er tilfældet nu.

Kilde: Bangkok Post


10. maj – 2022

Turistbranchen lettede, men ønsker plan for fremtiden

Mens turistbranchen venter på, at de sidste indrejserestriktioner fjernes, er der blevet tid til at reflektere over nedlukningerne under pandemien og ikke mindst, hvad man kan lære af dem.

Thailands turistindustri er lige nu lettede over udsigten til flere udenlandske turister, men de frygter at en eventuelt ny coronavariant vil få regeringen til at indføre de gamle regler igen.

I branchen mener man, at der er behov for en mere klar og gennemtænkt plan og ikke den sik-sak kurs, der har fyldt en stor del af genåbningen af Thailand for udenlandske turister.

Sisdivachr Cheewarattanaporn, der er præsident i Sammenslutningen af Thailandske Rejseagenter mener, at Test & Go det sidste halve år har været en turbulent periode med mange usikkerheder.

Han siger, at det er vigtigt at turisterne kan regne med at Thailand har styr på ringene. At regler og restriktioner er enkle og konsekvente. Hvis en ny variant skulle dukke op, så er det vigtigt at man ikke holder turisterne ude.

Sisdivachr mener, at det nu må stå klart for enhver, at Thailand er afhængige af de udenlandske turister. Usikkerheden og komplicerede indrejseregler har i den grad lagt en dæmper på efterspørgslen på rejser til Thailand.

Marisa Sukosol, direktør i Thailands Hotelorganisation, er på linje med Sisdivachr. Hun mener, at de nuværende indrejseregler, gerne uden Thailand Pass, skal fortsætte uanset om en ny variant dukker op. Skulle den være væsenlig mere dødelig som f.eks. delta, så kan andre regler komme på tale.

Sukosol mener, at det er urealistisk at tale om 10 millioner turister i år. Det er et best case scenraio og kun realistisk, hvis kineserne får lov at rejse ud. Hun tror på, at mellem 6 og 8 millioner udenlandske turister vil besøge Thailand i 2022.

Kilde: Bangkok Post


6. maj – 2022

Ministerier gør klar til at erklære coronavirus endemisk

Smittetallene i Thailand fortsætter ned og lyder i dag på 7705 nye tilfælde. Udviklingen har fået sundhedsminister Anutin Charnvirakul til sammen med turistministeriet og transportministeriet at indlede forberedelserne til at erklære corenavirus for endemisk.

Ifølge Traisulee Traisaranakul, der er talsmand for regeringen, så er tiltaget et resultat af det faldende antal smittede. “Sundhedsministeren har igangsat forberedelserne fordi smittetilfældene er faldet i to uger after songkran. Det betyder, at Thailand er klar til at erklære coronavirus endemisk”, siger hun til The Nation.

Kilde: The Nation


6. maj – 2022

Tror på 20 millioner turister i 2023

TAT tilslutter sig premierminister Prayuts forudsigelse om, at 20 millioner turister vil besøge Thailand i 2023. Yuthasak Supasorn fra TAT mener, at det er realistisk, hvis kineserne får lov til at rejse. Det forudsætter også, at coronavirus bliver gjort endemisk og at der ikke kommer nye trusler mod turismen, siger Prayut.

Yuthasak Supasorn tror, at 7-10 millioner udenlandske turister vil rejse til Thailand i år. Antallet af ankommende turister steg med ca. 50 % i begyndelsen af maj, hvor bl.a. kravet om test ved ankomst blev droppet.

Selvom det er begyndelsen af lavsæsonen, så er TAT optimistiske når det gælder oversøiske turister fra Europa. Yuthasak Supasorn henviser til en fransk analyse, der viser, at antallet af flysøgninger til Thailandske destinationer er firedoblet. I en norsk analyse fremgår det, at Thailand hører til nordmændenes mest ønskede destination denne sommer.

Kilde: Bangkok Post


3. maj – 2022

Flere søger Thailand Pass

Turisterne har taget godt imod de nye indrejseregler. Ifølge sundhedsminister Anutin Charnvirakul søger flere nu Thailand Pass selvom vi er på vej ind i lavsæsonen.

Ministeren siger til The Nation, at det endnu er uklart hvornår coronavirus bliver gjort endemisk og alle indrejserestriktioner bliver ophævet. I går kunne Thailand for første gang siden begyndelsen af februar registrere under 10.000 daglige smittede.

Kilde: The Nation


28. april – 2022

Turistminister: Sandsynligvis slut med Thailand Pass fra 1. juni

Thailands turistminister, Phiphat Ratchkitprakarn, siger til Bangkok Post, at det sandsynligvis vil være slut med Thailand Pass fra 1. juni. I stedet for vil turisterne kunne registrere deres vaccinestatus på indrejsekortet TM6, der har været obligatorisk at udfylde for alle udenlandske turister – også før coronapandemien.

Det vil så være immigrationsmyndighederne, der skal kontrollere de relevante dokumenter som f.eks. bevis for vaccination. Om Thailand Pass helt bliver droppet fra 1. juni vil blive afgjort på et møde i CCSA i maj.

Samtidig er beslutningen om at indføre en turistskat på 300 baht igen på bordet. Turistskatten blev vedtaget sidste år og skulle egentlig være implementeret 1. april i år, men myndighederne mødte hård kritik fra turistbranchen, der mente (og stadig mener), at det var et dårligt tidspunkt at pålægge de udenlandske turister flere udgifter.

Det forventes nu, at turistskatten på 300 baht vil træde i kraft om tre måneder.

Kilde: Bangkok Post


27. april – 2022

Sundhedsministeren vil droppe Thailand Pass, hvis smittetallene fortsætter ned

Smittetallene i Thailand er nedadgående, og det får nu sundhedsminister Anutin Charnvirakul til at varsle flere lettelser i indrejserestriktionerne. Det var ventet, at smittetallet ville stige eksplosivt efter songkran, men her 10 dage efter er de faldende.

Sundhedsministeren siger, at han vil holde øje med udviklingen de næste par uger – fortsætter smittetallene med at falde, så vil han foreslå helt at droppe Thailand Pass.

Kilde: Khaosod


26. april – 2022

Thailands Turistråd vil droppe Thailand Pass fra 1. juni

Thailands Turistråd (TCT) ønsker nu at droppe Thailand Pass fra 1. juni. TCT mener, at det er et nødvendigt tiltag, hvis Thailand skal nå op på 10 millioner turister i år.

Sammenlignet med 2021 har væsentlig flere turister besøgt Thailand i år, men det er stadig ikke i nærheden af tallene før pandemien. Ifølge TAT er lige over 444.000 turister rejst ind i Thailand i første kvartal 2022 mod 10 millioner i 2019.

Kilde: Bangkok Post og Hua Hin Today


25. april – 2022

Ansøgning om Thailand Pass efter de nye regler starter 29. april

Ansøgning om Thailand Pass efter de nye regler starter 29. april. Det skal gøres på denne side. Fra 1. maj er de eneste krav til indrejse nu gyldigt pas, fuld vaccination og dokumentation for forsikring, der dækker mindst 10.000 USD.

Der forventes en behandligsproces for Thailand Pass på 1-3 dage, men det kan tage længere tid.

Kilde: TAT


22. april – 2022

Thailand dropper test ved ankomst for vaccinerede turister

Fra 1. maj skal udenlandske turister ikke længere testes ved ankomst. Det var meldingen efter dagens møde i CCSA. Ifølge flere medier, bl.a. Bangkok Post, skal turisterne heller ikke tage en kviktest, men bliver opfordret til at teste sig selv i løbet af opholdet.

Skulle testen vise sig positiv kan turisten få hjælp via egen forsikring eller lade sig selvbehandle. Samtidig er kravet til forsikring sænket fra 20.000 USD til 10.000 USD. Med de nye regler bortfalder også kravet om forhåndsbooking af SHA-certificeret hotel.

Ifølge CCSA er det definitivt slut med Sandbox og Test & Go, men der skal stadig ansøges om Thailand Pass, hvor dokumentation for vaccination og forsikring skal uploades.

Ovenstående ændringer gælder for vaccinerede turister. Ikkevaccinerede skal tage en PCR-test før afrejse, der er højst 72 timer gammel og gå i 5 dages karantæne ved ankomst. Der skal tages endnu en PCR-test på 4. eller 5. dagen.

“Reglerne gælder fra 1. maj for at gøre det lettere for turister at rejse ind i Thailand. Andre lande har allerede lettet restriktionerne, og dette tiltag vil være godt for økonomien”, sagde premierminister Prayut.

Dr. Taweesilp fra CCSA fortalte, at det giver god mening at lette restriktionerne, da undersøgelser viser, at kun 0,46 % af de ankomne turister i april blev testet positive for coronavirus.

De nye regler blev meldt ud efter mødet i CCSA, men skal først publiceres i Royal Gazette før de er officielle.

Kilde: Bangkok Post og The Nation


20. april – 2022

DDC ønsker også PCR-test erstattet med kviktest

Endnu en myndighed ønsker nu at erstatte PCR-test ved ankomst med kviktest. Denne gang er det Afdelingen for Sygdomskontrol (DDC), der tilslutter sig forslaget om ændringen uanset en eventuel smittestigning efter songkran.

DDC vil nu fremlægge forslaget for CCSA, der holder møde fredag den 22. april. Opas Kankawinpong fra DDC siger, at antallet af smittetilfælde i befolkningen er væsentlig større end hos de ankomne turister. Derfor vil det sandsynligvis ikke presse sundhedssystemet, hvis indrejserestriktionerne bliver lettet, mener han.

I går skrev flere medier, at regeringen stadig arbejder på at gøre coronavirus endemisk 1. juli. Det kræver bl.a., at to millioner thailændere over 60 år bliver vaccineret. Målet er at opnå en immunitet i befolkningen på 80 %.

Kilde: The Nation og Bangkok Post


14. april – 2022

TAT og turistministeriet foreslår at droppe Test & Go nu

Ifølge turistminister Phiphat Ratchakitprakarn vil han sammen med TAT nu foreslå CCSA at droppe Test & Go tidligere end planlagt. Tanken er, at fremlægge forslaget på mødet den 22. april.

Hvis det bliver godkendt, kan Test & Go være fortid fra 1. maj, skriver flere thailandske medier. Det betyder, at kravet om Thailand Pass bortfalder og indrejse kun vil kræve dokumentation for fuld vaccination og sandsynligvis en kviktest ved ankomst.

Fremrykningen af de lettede indrejserestriktioner skal ses i lyset af Thailands økonomiske situation, hvor især turistbranchen lider. Phiphat vurdere, at 10 millioner turister vil besøge Thailand i år. Det kræver, at 35.000-40.000 turister ankommer hver dag, men lige nu er Thailand langt fra de tal.

TAT og turistministeriets forslag skal først diskuteres i CCSA og offentliggøres i Royal Gazette før det kan træde i kraft.

Kilde: Bangkok Post


13. april – 2022

Presset på regeringen for at genåbne Thailand er enormt

I en længere artikel har Bangkok Post sat fokus på nødvendigheden af at genåbne Thailand hurtigst muligt. Bl.a. har avisen talt med den tidligere premierminister Abhisit Vejjajiva, der mener, at regeringen ganske enkelt ikke har noget valg. De bliver nødt til at åbne landets grænser for at få de udenlandske turister tilbage.

Abhisit siger, at mange er sendt ud i fattigdom, gælden er vokset og endnu flere mindre- og mellemstore virksomheder risikerer at lukke eller blive overtaget. Thailand skal hurtigst muligt tilbage til normale tilstande.

Thiravat Hemachudha fra Chulalongkorn Universitet er enig med Abhisit. Han mener, at den økonomiske situation tvinger regeringen til at genåbne Thailand. Guvernør Chaiwat Chuenkosum tror, at uanset smittetallene efter songkran, så er presset på regeringen så stort, at en fuld genåbning kan komme på tale.

Kilde: Bangkok Post


9. april – 2022

PCR-test forventes erstattet med kviktest fra 1. maj

Fra 1. maj vil PCR-testen ved ankomst blive erstattet med en kviktest. Det siger vicesundhedsminister Sathit Pitutecha. Planen er at ansætte mere personale i lufthavnene for at gøre testprocessen hurtigere.

Ministeren forventer, at turisterne skal vente på testsvaret 15-30 minutter før de kan forlade lufthavnen. Herefter kan turisterne rejse frit i Thailand og behøver således ikke at forhåndsbooke hotel til første nat.

Udmeldingen er i tråd med den plan, der har som mål at erklære coronavirus endemisk 1. juli, hvor alle indrejserestriktioner for vaccinerede turister vil blive sløjfet. Til gengæld er ministerens udtalelse anderledes positiv i forhold til de første kommentarer fra medlemmerne af CCSA efter gårdsdagens møde.

Her var fortællingen, at beslutningen om ændring af indrejserestriktionerne først vil blive taget efter at have vurderet smitten efter songkran. Omvendt meddelte premierminister Prayut efter mødet, at regeringen overvejer at lette flere restriktioner fra næste måned. “Vi vil gøre vores bedste for at balancere økonomien og folkesundheden”, sagde Prayut.

Kilde: Bangkok Post


8. april – 2022

Ingen ændringer i indrejserestriktionerne på dagens møde i CCSA

CCSA besluttede på dagens møde at fastholde de nuværende indrejserestriktioner til efter songkran. Taweesilp Wisanuyothin, der er talsmand for CCSA, siger, at der er enighed om at lette på restriktionerne for at tiltrække flere turister, men at premierminister Prayut først vil se smittetallene efter det thailandske nytår.

Taweesilp siger, at det på første møde i CCSA efter songkran, der har deltagelse af alle medlemmer, vil blive diskuteret eventuelle lempelser af indrejserestriktionerne. Det drejer sig bl.a. om færre dokumenter ved ansøgning til Thailand Pass.

Bangkok Post skriver, at der på dagens møde var et forslag fra Center for Sygdomskontrol, som allerede nu ønskede at erstatte PCR-testen ved ankomst med en kviktest. Den ændring står ifølge tidligere planer til at træde i kraft fra 1. maj, men det er uklart om det stadig er aktuelt, hvis smittetallene stiger efter songkran.

Kilde: Bangkok Post


2. april – 2022

Turistministeren ønsker mere genåbning

Turistminister Phiphat Ratchakitprakarn vil nu foreslå CCSA at lette indrejserestriktionerne hurtigere for udenlandske turister. Bangkok Post skriver, at ministeren ser det som en nødvendighed for at genoprette økonomien.

Phiphat foreslår, at droppe Thailand Pass fra 1. juni – en måned tidligere end planlagt. Det er stadig planen, at erstatte PCR-testen ved ankomst med en kviktest, men ændringer i indrejserestriktionerne afhænger af smitteudviklingen efter songkran.

Kilde: Bangkok Post


29. marts – 2022

Thailands Turistråd: Branchen lider – fjern restriktionerne straks

For at undgå flere fyringer og konkurser i turistbranchen er det nødvendigt at fjerne indrejserestriktionerne hurtigst muligt. Det siger Chamnan Srisawat fra Thailands Turistråd, der netop har udgivet en undersøgelse blandt turister og aktørere i branchen.

Den viser bl.a., at 78 % af de adspurgte virksomheder i undersøgelsen kæmper for at overleve. Det såkaldte Tillidsindex er nede på 44, hvor et tal under 100 viser en svag tillid til væksten i turistbranchen.

På baggrund af undersøgelsen har Turistrådet regnet ud, at 16 millioner turister skal besøge Thailand i år for at holde branchen oven vande. Et tal, der er højere end TATs best case scenario. Turistrådet mener derfor, at restriktioner som Thailand Pass og PCR-test ved ankomst skal fjernes hurtigst muligt.

Samtidig bekræfter turistminister Phiphat Ratchkitprakarn, at han vil foreslå CCSA at erstatte PCR-testen ved ankomst med en kviktest. Ministeren forventer, at forslaget bliver godkendt og kan træde i kraft fra 1. maj.

Kilde: The Nation og Bangkok Post


22. marts – 2022

Turistministeriet foreslår at fjerne alle restriktioner 1. juni

Det thailandske turistministerium foreslår at fjerne alle indrejserestriktioner fra 1. juni. Ministeriet vil fremlægge forslaget for CCSA, hvis smitten forbliver stabil efter songkran, der afholdes fra 13. til 15. april.

Turistministeriet har udarbejdet en plan, der ser således ud:

Fra 1. april: Kravet om PCR-test før afrejse bortfalder. Ændringen er allerede vedtaget i CCSA, men har endnu ikke været publiceret i Royal Gazette, der er obligatorisk før nye love træder i kraft.

Fra 1. maj: PCR-testen ved indrejse erstattes af en kviktest. Her bortfalder således også kravet om forhåndsbooking af hotel.

Fra 1. juni: Alle restriktioner bortfalder – man vil kunne rejse ind i Thailand som før coronapandemien.

Forslag er som nævnt ikke vedtaget, men vil blive fremlagt for CCSA efter songkran.

Kilde. The Nation og The Thaiger


19. marts – 2022

Turistbranchen vil åbne mere op

Beslutningen om at droppe kravet om PCR-test før afrejse til Thailand er et skridt på vejen til normale tilstande, men slet ikke nok til at holde hånden under turismen. Det var nogenlunde reaktionerne fra turistbranchen efter gårdsdagens møde i CCSA.

Marisa Sukosol, der er præsident for Thailands Hotelorganisation, siger, at det sikkert vil lokke lidt flere turister til Thailand, men at der skal meget mere til. Hun gør opmærksom på, at Thailand nu er i skarp konkurrence med bl.a. nabolandene, der har færre indrejserestriktioner.

“Turistbranchen er i fare pga. konkurrencen fra nabolandene og en skuffende indenlandsk turisme. Den eneste mulighed vi har er at tiltrække flere udenlandske turister. I USA, Europa og flere asiatiske lande stiger antallet af bookinger, men turisterne er tilbageholdende med at rejse til Thailand pga. restriktionerne”, siger hun til Bangkok Post.

Santisuk Klongchayia fra AirAsia mener, at det er godt at CCSA nu har droppet kravet om PCR-test før afrejse, men også han mener, at man bliver nødt til at lette på restriktionerne snarest.

Hos Sammenslutningen af Thailandske Industrivirksomheder (FTI) er man mere direkte, når det gælder indrejserestriktioner. Her fastholder man, at alle restriktioner skal fjernes med det samme, hvis man vil redde turistbranchen og Thailands økonomi.

“Vi er uenige med regeringen, der tilsyneladende bliver ved med at gøre det her problem større end det er. Andre lande har færre indrejserestriktioner, og vi ved, at turisterne ikke gider bruge tid på at udfærdige dokumenter til rejsen”, siger Suphan Mongkulsuthee, der er formand for FTI. Han mener, at et vaccinepas skal være nok til at rejse ind i Thailand.

Kilde: Bangkok Post


18. marts – 2022

Krav om test før afrejse bortfalder 1. april

Fra 1. april er der ikke længere krav om PCR-test før afrejse til Thailand. Test ved ankomst og på dag 5 bibeholdes. De nye regler gælder for både Test & Go og Sandbox-modellen, siger Taweesilp Visanyothin, der er talsmand for CCSA. Til gengæld skal turisterne stadig have en forsikring, der dækker mindst 20.000 USD.

På mødet godkendte CCSA også den plan, der har som mål at erklære coronavirus endemisk 1. juli. Flere medier havde op til fredagens møde skrevet, at også maskekravet skulle diskuteres. Det afviser premierminister Prayut, som siger, at der stadig er krav om at bære maske og at det slet ikke har været et emne på mødet.

Kilde: Bangkok Post og The Thaiger


17. marts – 2022

Måske slut med indrejserestriktioner fra 1. juli

De thailandske myndigheder har udarbejdet en plan i fire faser, der bl.a. skal lette indrejserestriktionerne frem til 1. juli, hvor man håber at erklære coronavirus endemisk. Planen skal godkendes på fredagens møde i CCSA – bliver den det, så kan udenlandske turister se frem til at kunne rejse ind i Thailand uden restriktioner fra 1. juli uanset vaccinestatus.

For at erklære coronavirus endemisk skal en række mål dog opfyldes – bl.a. vil antallet af turister, der testes positive og den lokale smitte være afgørende. Kiattiphum Wongrajit fra sundhedsministeriet siger, at man også vil tage WHO med på råd.

Allerede fra fase 3, der er sat til slut maj til 30. juni, vil vaccinerede turister kunne rejse frit ind i Thailand, men det vil stadig være nødvendigt at søge om Thailand Pass, der ifølge planen vil blive udfaset fra 1. juli.

Kilde: Bangkok Post


17. marts – 2022

Cambodja dropper krav om tests for udenlandske turister

Fra i dag kan udenlandske turister rejse ind i Cambodja uden krav om tests. Turisterne skal dog være fuldt vaccinerede for at undgå karantæne. Sundhedsministeriet opfordrer dog turisterne til at lade sig teste, men det er ikke et krav.

Cambodja meddelte samtidig, at det snart vil være muligt igen at opnå visum ved indrejse – bl.a. for danske statsborgere.

Kilde: Reuters


16. marts – 2022

Sundhedsministeriet foreslår at droppe PCR-test før afrejse

Det thailandske sundhedsministerium foreslår at droppe kravet om PCR-test før afrejse for rejsende under Test & Go. Forslaget skal diskuteres i Covid 19-administrationen CCSA, der afholder møde på fredag.

Ifølge mediet Khaosod, så er der flere ting på dagsordenen ved fredagens møde. Bl.a. skal maskekravet diskuteres, og det samme skal et forslag om at sænke kravet til forsikring hos de udenlandske turister fra 20.000 USD til 10.000 USD.

Kilde: Khaosod


16. marts – 2022

Vietnam åbner grænserne for udenlandske turister – danskere kan igen få visum ved ankomst

Vietnam har åbnet grænserne for udenlandske turister. Indrejse kræver en negativ PCR-test taget senest 72 timer før afrejse eller en antigentest 24 timer før afrejse. Borgere fra lande, der ikke har konstateret Omikronvarianten, behøver ikke test før afrejse, men kan tage en antigentest senest 24 timer efter ankomst.

Ved negativ test kan man rejse frit i Vietnam – dog skal man installere en Covid 19-app på sin telefon. Børn under 2 år er frataget krav om test.

Samtidig kan borgere fra Danmark, Sverige, Norge og Finland nu opnå visum ved ankomst ved rejser under 15 dage som før coronapandemien.

Det forventes, at der kommer yderligere information om indrejse fra myndighederne snarest.

Kilde: VN Express, Vietnam Briefing og Bangkok Post


12. marts – 2022

Thailands Industri: Drop Test & Go nu

Sammenslutningen af Thailandske Industrivirksomheder (FTI) opfordrer nu regeringen til at droppe Test & Go for at styrke økonomien. I en undersøgelse foretaget af FTI fremgår det, at over 75 % af landets virksomheder er bekymrede for de stigende priser på bl.a. brændstof.

Inflationen vil sætte en stopper for væksten, og her kan flere turister hjælpe med at lægge penge i statskassen, mener FTI. Bl.a. er tourbureauer, der arrangerer landtransport og speedbådture, nervøse for udviklingen. Der er ikke turister nok til at holde virksomhederne kørende og eneste mulighed er at lægge den ekstra udgift over på kunderne.

FTI foreslår at droppe Test & Go og tillade vaccinerede turister at rejse ind i Thailand uden yderligere restriktioner. Præsidenten for sammenslutningen, Suphan Mongkulsuthee mener, at det skal være slut med at gøre det så besværligt for de turister, der ønsker at besøge Thailand.

Kilde: Pattaya News


11. marts – 2022

TAT: Indrejserestriktionerne vil blive lempet løbende

Regeringen har for få dage siden godkendt et forslag fra sundhedsministeriet om at erklære coronavirus endemisk fra 1. juli. Det betyder også lettere indrejse til Thailand, hvor reglerne gradvist vil blive lempe, siger direktør i TAT Yuthasak Supasorn .

Han tror, at Thailand Pass vil være væk i andet halvår af 2022, men allerede ved det næste møde i CCSA 18. marts, forventes det at lempe indrejserestriktionerne. Dog vil en PCR-test ved ankomst stadig være et krav, fortæller Supasorn til Bangkok Post.

Kilde: Bangkok Post


10. marts – 2022

Thailandske myndigheder advarer om falske mails vedrørende Thailand Pass

Myndighederne advarer igen om, at ansøgere til Thailand Pass modtager falske mails. Det har tidligere været fremme, at der har været en læk mht. ansøgernes data, men i øjeblikket får mange falske mails om, at der er problemer med deres dokumenter og at de derfor skal sende personlige informationer retur.

Myndighederne gør opmærksom på, at officielle mails bliver sendt fra adresser, der ender på @tp.consular.go.th eller @consular.go.th.

Kilde: The Thaiger


2. marts – 2022

Turistbranchen på banen igen: Drop tests og Thailand Pass nu

Ledende aktører i turistbranchen er igen på banen med krav om at åbne grænserne. Det gælder formand for hotelgruppen Minor, William Heinecke, og præsident for Thailands Hotelorganisation Marisa Sukosol.

Heinecke har tidligere sendt et åbent brev til premierminister Prayut om at lette indrejsen for udenlandske turister og ved tirsdagens Thailand Tourism Forum, der afholdes årligt, gentog han ønsket.

Heinecke sagde, at hvis regeringen virkelig mener, de vil hjælpe, så må de fjerne indrejserestriktionerne med det samme. Han tror, at andet kvartal kunne blive rigtig godt, hvis grænserne blev åbnet uden restriktioner. Der er oparbejdet en enorm rejselyst, og den må vi ikke gå glip af, sagde han.

William Heinecke mener, at Thailand bør følge USA, Europa og flere nabolande, der er åbnet op med få eller ingen restriktioner. “Lige nu konkurrerer Thailand ikke med andre lande om turisterne, men med egne regler og restriktioner fordi regeringen gør det så besværligt”, sagde han i sin tale ved Thailand Tourism Forum.

Konflikten mellem Rusland og Ukraine var også et emne på konferencen. Turistbranchen forventer en nedgang i antallet af turister – ikke bare fra Rusland, men også fra Europa, da det lukkede luftrum over Ukraine gør flyvetiden længere.

Præsidenten for Thailands Hotelorganisation, Marisa Sukosol, gentog også ønsket om at fjerne PCR-test og Thailand Pass. Hun sagde, at antallet af udenlandske turister, der bliver testet positive ikke har nogen betydning i forhold til den udbredte samfundssmitte.

“Regeringen siger, at de vil erklære coronavirus endemisk i juni og lade befolkningen leve med samfundssmitte – hvorfor ikke skrotte Test & Go og byde vaccinerede turister velkommen”, spurgte hun på konferencen.

Kilde: Bangkok Post


23. februar – 2022

PCR-test på dag 5 erstattes af kviktest (opdateret)

På dagens møde i CCSA blev det besluttet at erstatte PCR-testen på dag 5 med en kviktest, som man selv kan tage. Resultatet skal uploades i app’en Mor Chana. Samtidig med ændringen af testmetode bortfalder kravet om at forhåndsbooke hotel på dag 5.

Ansøgning til Thailand Pass under de nye regler gælder fra 1. marts, og der kan rejses ind i Thailand fra 7. marts. Se mere på TATs hjemmeside (på engelsk).

Dækningen på den obligatoriske forsikring blev desuden sat ned fra 50.000 USD til 20.000 USD. På mødet blev det også vedtaget, at åbne landegrænserne i Songkhla, Nong Khai og Udon Thani.

Kilde: TAT, Bangkok Post & The Thaiger


23. februar – 2022

CCSA og regeringen genovervejer Test & Go-restriktioner

Med premierminister Prayut i spidsen holder CCSA i dag møde, hvor bl.a. restriktioner under Test & Go skal diskuteres. Det siger sundhedsminister Anutin Charnvirakul, der oplyser, at der skal tages stilling til et forslag fra Center for Sygdomskontrol om at droppe PCR-testen på dag 5.

Ministeren mener selv, at der ikke er behov for testen, da der nu er udbredt samfundssmitte med Omikron-varianten. Turistminister Phiphat Ratchakitprakarn har tidligere sagt, at han mener, at testen på dag 5 skal droppes fra marts og ændres til en kviktest.

Kilde: Bangkok Post


23. februar – 2022

Turistbranchen rasende over ændring af risikoniveauet

Turistbranchen er rasende over, at Thailand har hævet risikoniveauet til 4. De anklager nu myndighederne for også at ødelægge den indenlandske turisme. Chamnan Srisawat fra Thailands Turistråd siger, at niveau 4 opfordrer befolkningen til ikke at rejse mellem provinserne.

Chamnan mener, at Thailand må “leve med” coronavirus og at niveauændringen er et skridt tilbage i forhold til turismen og den økonomiske genopretning. “Det handler om at have tillid til regeringen, der skal være konsekvente og undgå den her sik-sak kurs”, siger han til Bangkok Post.

Chamnan mener, at Thailand nu har levet med coronavirus i to år, og det er tid til at få økonomien på ret køl igen. Han mener, at Thailand kan lære af andre lande, der nu er på vej til at rejse sig fra pandemien. Et eksempel er Maldiverne, der nu har flere turister end i 2019, men også mange lande i Europa har droppet testkravene.

Thailands Turistråd bliver bakket op fra flere sider. Både Foreningen for Indenrigsturisme, organisationen Thailands Industri og Det Thailandske Handelskammer har rejst kritik af det nye risikoniveau. Sidstnævnte har tidligere foreslået at droppe PCR-testen for udenlandske turister på dag 5.

Kilde: Bangkok Post og The Thaiger


22. februar – 2022

Thailand hæver risikoniveauet til 4

Det stigende antal smittede får nu Thailand til at hæve risikoniveauet til 4 i hele landet. Det betyder bl.a., at befolkningen bliver opfordret til at arbejde hjemmefra, undgå ikke-nødvendige rejser på tværs af provinserne, undgå store forsamlinger og lukning af populære mødesteder.

Talsmand for CCSA, Apisamai Srirangson, siger til Bangkok Post, at det på onsdagens møde i Covid-administrationen vil blive diskuteret, om sundhedssystemet kan håndtere den nuværende situation, men også om muligheder for at speede økonomien op.

“Selvom det er usandsynligt, at CCSA vil genindføre lockdowns, så har vi ikke mulighed for at lette restriktionerne på samme måde som andre lande”, siger Apisamai.

Hun forsøgte også at nedtone rygterne om, at Test & Go vil blive suspenderet igen. Talsmanden siger, at Thailand stadig kan håndtere antallet af turister, der bliver testet positive. Apisamai fortæller, at CCSA nu vil fokusere på antal døde og alvorligt syge i stedet for antal smittede.

Ifølge sundhedsministeriet, så er der en stigning i antal smittede blandt venner og familiemedlemmer som resultat af bl.a. restaurantbesøg og deltagelse i bryllupper og begravelser.

Talsmand for ministeriet, Rungrueng Kijphati, siger, at de, der dør som følge af coronavirus er i risikogruppen. F.eks. ældre, uvaccinerede og folk med underliggende sygdomme.

Tirsdagens smittetal lød på 18.363, mens 32 er registreret døde de sidste 24 timer.

Kilde: Bangkok Post


19. februar – 2022

Thailandske medier: Næste uges møde i CCSA bliver afgørende

Spørgsmålet om indrejserestriktioner presser nu den thailandske regering så meget, at den bliver nødt til at handle. Det skriver flere thailandske medier, der vurderer, at næste uges møde i CCSA bliver afgørende.

Tidligere har William Heinecke, der er formand for hotelgruppen Minor med 530 hoteller under administration, kritiseret regeringen, og nu er det ejeren af AirAsia, Tony Fernandes. Han siger, at indrejserestriktionerne er ødelæggende for Thailands turisme.

Thai PBS skriver, at sundhedsminister Anutin Charnvirakul har holdt møde med Fernandes, der som minimum ønsker PCR-testen på dag 5 sløjfet. Ifølge Fernandes er mange turister fra f.eks. Malaysia og Singapore klar til at rejse til Thailand, men finder indrejseprocedurerne for besværlige.

Turistminister Phiphat Ratchakitprakarn har foreslået at droppe PCR-testen på dag 5 til marts, mens andre i sundhedssystemt vil ændre den til en kviktest.

Også turistbranchen, der har skrevet et åbent brev til bl.a. preminierminister Prayut (se mere herunder), kræver restriktionerne fjernet. Onlinemediet The Thaiger skriver, at regeringen også er presset af nabolandene, der et efter et åbner med færre restriktioner end Thailand.

The Thaiger har lavet en undersøgelse blandt 4700 læsere, der blev spurgt, hvad der forhindrede dem i at rejse til Thailand lige nu. 65 % svarede, at det var for besværligt, 6 % at de ikke planlægger at rejse, 15 % synes, at det er svært at lave konkrete rejseplaner, 5 % ønsker slet ikke at rejse og 9 % synes, at der er for mange restriktioner på destinationen.

Kilde: Thai PBS, The Thaiger og Bangkok Post


18. februar – 2022

Turistbranchen vil have fjernet alle restriktioner

Flere aktører i turistbranchen med den thailandske hotelorganisation i spidsen, kræver nu alle indrejserestriktioner fjernet fra marts. De har skrevet et åbent brev til premierminister Prayut og andre medlemmer af regeringen i håb om en fuld genåbning af Thailand for udenlandske turister.

I brevet skriver gruppen, at de vil have alle indrejserestriktioner fjernet – inklusive Thailand Pass og PCR-tests. Samtidig mener de, at det er på tide at erklære coronavirus for endemisk.

De peger på flere lande som f.eks. Danmark, Sverige, Norge og Storbritannien, der stort set har fjernet alle restriktioner. “Det er nødvendigt, at Thailand fjerner alle restriktioner, hvis vi vil være med i konkurrencen om turisterne”, står der i brevet.

Gruppen henviser til nabolandene, der et efter et åbner op med færre restriktioner end Thailand. F.eks. Filippinerne og Cambodja, men også Vietnam, der ser ud til at åbne med indrejseregler som den første version af Test & Go.

I brevet skriver gruppen, at alle restriktioner skal fjernes fra marts – tids nok til at de udenlandske turister kan rejse ind i Thailand til påske, som er en vigtig periode for turismen. Mange bruger fridagene til at tage på ferie, og så ligger songkran også i april.

Aktørerne i turistbranchen nævner også det lave antal positive PCR-tests blandt de udenlandske turister. Data fra Phuket mellem 1. og 13. februar viser, at 2,17 % bliver testet positive ved ankomst og 3,56 % på dag 5.

“Smittetilfældene har på ingen måde været en byrde for sundhedssystemet. Infektionsraten minder om en almindelig influenza”, skriver gruppen i brevet.

Kilde: Bangkok Post


18. februar – 2022

Thailands hotelorganisation: turistbranchen tæt på kollaps

Ved en onlinekonference arrangeret af Bangkok Post, hvor også sundhedsminister Anutin Charnvirakul deltog, var især præsidenten for Thailands Hotelorganisation, Marisa Sukosol, skarp i mælet.

Hun sagde bl.a., at turistbranchen er tæt på et kollaps og at det er nødvendigt med nye tiltag for at få turisterne tilbage. Genindførslen af Test & Go har slet ikke givet det antal turister, man havde håbet.

“Vi bliver nødt til at skabe mere momentum for at genstarte turismen fra et historisk lavpunkt. Hvis indrejserestriktionerne under Test & Go ikke kan lettes, så står vi foren et kollaps – mange i branchen står helt ude på kanten”, sagde hun på konferencen.

Marisa Sukosol pegede på, at Thailand må holde sig konkurrencedygtige i forhold til nabolandene, der åbner med færre restriktioner. Hun nævnte også, at mange lande i Europa ikke længere kræver PCR-test ved indrejse. Sådan er det også i Maldiverne, der modtog flere turister i 2021 i forhold til 2019.

Præsidenten for hotelorganisationen fortalte, at mange hoteller var blevet nødt til at ansætte ekstra personale pga. det betydelige administrative arbejde ved at modtage turister. Tidligere kunne de fleste hoteller løbe rundt ved en belægning på 30-40 % – det tal er nu oppe på 45 %, sagde hun.

På konferencen talte også cheføkonom Amonthep Chawla fra CIMB Thai Bank. Han sagde, at turistbranchen sandsynligvis vil tage længere tid at genoprette end resten af Thailands økonomi.

“Hvis vi forudsætter, at Thailands økonomi er på samme niveau i første kvartal 2023 som før pandemien, så vil turistbranchen stadig halte bagefter. Det er muligt, at TAT formår at tiltrække de købestærke turister, som de ønsker, men hvad med de mindre overnatningssteder og tourbureauerne”, spørger Chawla.

Sundhedsminister Anutin sgade, at det handlede om at finde en balance mellem folkesundheden og at holde økonomien kørende. Han forsikrede, at Thailand løbende vil tilpasse restriktionerne afhængig at situationen.

Kilde: Bangkok Post


17. februar – 2022

Regeringen vil forbedre Thailand Pass

Nogle får godkendt deres Thailand Pass på få timer, mens andre må vente i dagevis. Den gennemsnitlige ventetid skal ned, erkender regeringen, der nu vil bede de relevante myndigheder og virksomheder om at forbedre systemet.

Turisterne er vigtige i forhold til at få Thailands økonomi på ret kurs igen – derfor skal godkendelsen af Thailand Pass ske hurtigere, siger premierminister Prayut.

Kilde: The Nation


17. februar – 2022

Vietnam åbner for udenlandske turister fra 15. marts

De vietnamesiske myndigheder havde tidligere meldt ud, at en større genåbning var planlagt til 30. april. Den er nu rykket frem til 15 marts.

Udenlandske turister skal være fuldt vaccinerede og have taget en PCR-test hjemmefra. Der tales om én dags karantæne, hvor der ventes på svar på PCR-testen, der skal tages ved ankomst. Der er endnu ikke kommet yderligere ud om eventuelle restriktioner.

Kilde: Reuters


12. februar – 2022

Restriktioner fastholdes – 3,3 % af de udenlandske turister testes positive

Ved fredagens møde i CCSA blev det besluttet at fastholde de nuværende restriktioner. Nogle medlemmer i CCSA havde luftet tanken om at lette restriktionerne, men de senere dages kraftige stigning i antal smittetilfælde fik flere til at frygte stramninger.

55.823 udenlandske turister er rejst ind i Thailand fra 1. til 10. februar. De fleste kom fra Rusland med Tyskland, Storbritannien, Frankrig, USA, Australien, De Forenede Arabiske Emirater, Singapore, Kazakhstan og Sverige på de næste pladser.

Der er også lavet en opgørelse over, hvilke nationaliteter, der oftest testes positive. Her bliver 18,7 % af de ankomne russere testet positive efterfulgt af Kazakhstan (7 %), Sverige (2,5 %), Tyskland (2,4 %), Frankrig (1,9 %), Storbritannien og De Forenede Arabiske Emirater (1,5 %), USA og Australien (1,1 %) og Singapore (1 %). I gennemsnit bliver 3,3 % af de ankomne turister testet positive.

De thailandske turistmyndigheder meldte midt på ugen ud, at de var skuffede over antallet af turister efter Test & Go blev genindført. Lige nu er der 95 % færre turister i Thailand i forhold til samme tid i 2019.

Regeringen og TAT forventer at flere vil rejse til Thailand efterhånden som pandemien ebber ud. Med det nuværende tempo er Thailand langt fra at nå de fem millioner turister i 2022, som man har sat som et minimum. I øjeblikket forsøger man at etablere rejsekorridorer med flere nabolande og Indien.

Kilde: The Thaiger


12. februar – 2022

Sådan åbner de andre lande i Sydøstasien

Lonely Planet har skrevet en artikel om indrejserestriktioner i landene i Sydøstasien. Den har jeg sakset og oversat med supplerende oplysninger fra de restriktive landes officielle turisthjemmesider.

Bemærk, at der kan være andre restriktioner og at de kan ændre sig med kort varsel.

Bali
Bali åbnede for udenlandske turister fra alle lande 4. februar. Indrejsekravene er fuld vaccination, PCR-test inden afrejse og ved ankomst, fem dages selvbetalt ophold på karantænehotel godkendt af regeringen samt rejseforsikring, der dækker sygdom med Covid 19.

Rejsende skal downloade en tracking-app, der skal bruges på f.eks. barer og restauranter. Første fly til Bali efter genåbningen ventes at blive 16. februar, hvor Singapore Airlines genoptager flyvningerne.

Cambodja
Cambodja åbnede for udenlandske turister i november. Karantænefri indrejse kræver fuld vaccination, negativ PCR-test inden afrejse og en kviktest ved ankomst. Testene skal tages i lufthavnen, hvor der ventes på svar. Det er kun muligt at flyve til Cambodja, da grænseovergangene til nabolandene er lukkede.

Vietnam
Vietnam har efter et pilotprojekt på Phu Quoc åbnet for turister, der har booket en pakkerejse hos et rejsebureau godkendt af regeringen. Indrejse kræver fuld vaccination, PCR-test inden afrejse og rejseforsikring, der dækker sygdom med Covid 19 på minimum 50.000 USD. Der skal desuden søges e-visa inden afrejse.

Rejsende skal i tre dages karantæne, og der tages PCR-test på dag 1 og dag 3. To apps skal downloades. Vietnams turistmyndigheder har tidligere meldt ud, at en større genåbning er planlagt 30. april.

Malaysia
Bortset fra Langkawi, der som et forsøg har været åben for turister, så har det ikke været muligt at rejse ind i Malaysia på almindelige turistrejser. Regeringen har dog planlagt en fuld genåbning 1. marts for fuldt vaccinerede turister, der skal tage en test før afrejse og igen ved ankomst. Der er ikke krav om karantæne.

Kilder: Lonely Planet, vietnam.travel, malaysia.travel og Reuters


10. februar – 2022

Færre end ventet søger om Thailand Pass

Thailand oplevede en pæn stigning i antallet af ansøgninger til Thailand Pass efter at Test & Go blev genindført, men det er ikke på det niveau, man havde forventet.

Til og med 8. februar har 119.807 turister søgt om Thailand Pass under Test & Go-programmet. Ifølge Marisa Sukosol fra Den Thailandske Hotelorganisation, så er det primært testen på femtedagen, der afholder turisterne fra at rejse til Thailand. “Den obligatoriske test på dag fem er en hindring for turismen”, siger hun til Bangkok Post.

Selvom kun 4 % af de ankomne turister tester positiv for coronavirus, så har mange svært ved at få en forsikring, der dækker Covid 19. Thailands tidligere strategi med at isolere coronaramte turister på hospitalet – også selvom de var symptomfri, har været en dyr fornøjelse for mange thailandske forsikringsselskaber.

De vil nu ikke vil foriskre udenlandske turister, fortæller Sirapakorn Cheawsamoot fra TAT. Kun få forsikringsselskaber ønsker at være med i den ordning, der giver turisterne mulighed for at købe en foriskring, når de ansøger om Thailand Pass.

Kilde: Bangkok Post


9. februar – 2022

Regeringen vil ændre måden de rapporterer om coronatilfælde – mulig ophævelse af flere restriktioner

Den thailandske regering vil som et forsøg ændre metoden, de rapporterer om nye coronatilfælde. Smittetallet er igen over 10.000 om dagen (i går 13.182), men i stedet for at skræmme befolkningen med høje smittetal, så vil myndighederne et par dage om ugen kun rapportere om alvorlige sygdomstilfælde.

Sundhedsmyndighederne siger, at selvom smittetallet stiger, så er antallet af dødsfald og alvorligt syge stabilt. Langt de fleste, der får Covid 19 har ingen eller kun få symptomer. Ministeriet siger, at forsøget er et signal til befolkningen om, at de gradvist kan vende tilbage til deres almindelige liv.

Samtidig tales der om at lette flere restriktioner i Thailand. Opas Karnkawinpong fra Center for Sygdomskontrol siger, at mange lande er begyndt at ophæve restriktionerne og at Thailand er klar til at følge efter.

“Vi er nødt til at lade befollningen forstå, at de daglige smittetal ikke er noget, de skal bekymre sig om. Vi har levet med sygdommen i to år, og det er tid til at komme videre”, siger Opas Karnkawinpong til Bangkok Post.

Sundhedsminister Anutin Charnvirakul mener, at det er lidt for tidligt at lette restriktionerne. Alligevel taler flere medier om, at der fredag vil være møde i CCSA med premierminister Prayuts deltagelse, hvor emnet skal diskuteres.

Kilde: Bangkok Post, The Nation og Pattaya News


3. februar – 2022

31.343 søgte om Test & Go på førstedagen

Tirsdag den 1. februar var det igen muligt at søge om Thailand Pass under Test & Go-modellen. Det benyttede 31.343 udenlandske turister sig af, skriver TAT. Thanakorn Wangboonkongchana, der er talsmand for regeringen, forventer at tallet vil stige.

På Phuket har man allerede erfaring med to PCR-tests fra Sandbox-modellen, og her bliver flere turister testet positive på dag 5 end ved ankomst, siger sunhedsmyndighederne. De fleste smittede kommer især fra Rusland, men også fra Kazakhstan.

Den senere tid har der været hård kritik af de Thailands restriktive indrejseregler, der potentielt skræmmer de udenlandske turister væk. Flere provinsguvernører har også efterspurgt ens regler i Thailand. Som det er nu, kan provinserne på nogle områder vælge at have andre restriktioner end dem CCSA udstikker, og det kan forvirre turisterne.

Vichit Prakobkosol, der er vicepræsident i Thailands Turistråd, siger, at selvom antallet af turister stiger den kommende tid, så er det nødvendigt at overveje de nuværende regler. Han taler især om hvorvidt de to krævede PCR-tests er nødvendige og henviser til Dubai og Maldiverne, der ikke tester ved ankomst. Her har man stadig coronavirus under kontrol.

Vicepræsidenten siger, at Dubai og Maldiverne snart kan have lige så mange turister som før pandemien. Filippinerne åbner for udenlandske turister 10. februar uden test ved ankomst, men også Cambodja, der åbnede 15. november, har langt færre restriktioner.

Hvis det viser sig, at Thailand stadig har pandemien under kontrol selvom Test & Go er genindført, så er det på tide at gøre indrejse lettere, mener Vichit Prakobkosol.

Coronakrisen har været hård ved Thailands økonomi. Især i de områder, der er afhængige af turister. Ifølge Phuket News, så er gennemsnitslønnen på øen faldet til blot 1900 baht om måneden under pandemien. Det har sendt mange ud i fattigdom, da 95 % af Phukets økonomi kommer fra turismen.

Kilde: Bangkok Post og Phuket News


27. januar – 2022

Thailand vil betragte coronavirus som endemisk inden årets udgang

Sundhedsministeriet regner med, at coronavirus vil blive betragtet som endemisk i Thailand inden årets udgang. Ministeriet har sammen med sundhedsmyndighederne opstillet en række kriterier, der skal opfyldes før sygdommen bliver nedgraderet.

Der må ikke være over 10.000 daglige smittetilfælde, dødsraten skal ligge under 0,1 % og 80 % af befolkningen i den sårbare målgruppe skal være vaccinerede.

Vigtigst er det dog, at der er immunitet i befolkningen. Selvom omikron indtil videre ikke har bredt sig med samme hast i Thailand som i Europa, så forventes det at alle kriterier vil være opfyldt inden årets udgang.

Sundhedsmyndighederne siger, at hverdagen kan vende nogenlunde tilbage, hvis coronavirus bliver endemisk. Ifølge Dr. Kiattiphum Wongrajit er der ikke tid til, at WHO skal erklære coronavirus endemisk, og derfor har myndighederne opstillet sine egne kriterier.

Kilde: Bangkok Post


24. januar – 2022

Hård kritik af Test & Go, men turistbranchen håber på fremgang

Selvom Test & Go bliver genindført 1. februar, så får de nye regler hård kritik af både medier og aktører i turistbranchen. Kritikken drejer sig især om prisen på de obligatoriske PCR-tests og dokumentation for booket hotel på dag 5.

Alligevel ser branchen det som et skridt i den rigtige retning i forhold til Sandbox-modellen. Thailands hotelorganisation venter mellem 200.000 og 300.000 udenlandske turister i februar – et tal, der ventes i stige i marts.

Samtidig gør sundhedsmyndighederne klar til at give fjerde stik til befolkningen i populære turistområder – bl.a. Krabi, Phuket, Koh Samui og Khao Lak.

Kilde: Asean Now og Bangkok Post


20. januar – 2022

Test & Go genindføres 1. februar

På et møde i CCSA blev det besluttet, at genindføre Test & Go fra 1. februar. Der er dog enkelte ændringer i forhold til den tidligere model. Vigtigst er nok, at der udover test ved ankomst også kræves en PCR-test på dag 5.

Det betyder, at der ved ansøgning om Thailand Pass under Test & Go-modellen nu skal være dokumentation for, at der er booket SHA++ hotel på dag 1 (ankomst) og dag 5.

På pressemødet sagde Taweesilp Wisanuyothin, der er talsmand for CCSA, at det ikke behøvede at være samme hotel og at man var fri til at rejse rundt mellem de to tests, hvis testen ved ankomst var negativ. De to PCR-tests skal bookes og betales på forhånd.

Bevis for fuld vaccination og negativ PCR-test inden afrejse, der er højst 72 timer gammel, gælder fortsat. Se indrejsekrav pr. 1. februar (på engelsk).

Der åbnes for ansøgning om Thailand Pass under Test & Go-modellen 1. februar kl. 9.00 thailandsk tid.

Kilde: TAT, Bangkok Post og The Thaiger


20. januar – 2022

Medlem af CCSA: Test & Go bliver genindført

Test & Go vil blive genindført snart, siger Supoj Malaniyom fra CCSA til Bangkok Post. Der vil dog blive lavet små justeringer i forhold til den tidligere model. En af dem er tættere overvågning af turisterne. De senere uger har der været en række tilfælde, hvor turisterne har forladt deres hotel før testresultatet kom.

Det er planen, at turisterne skal tage to PCR-tests – ved ankomst og på dag 5 eller 6, siger Supoj. Endnu er der ingen officiel udmelding om genindførelse af Test & Go, men emnet skal diskuteres ved CCSAs møde i dag, hvor premierminister Prayut deltager. Han siger, at alle tiltag, der kan hjælpe med at genstarte økonomien, skal overvejes.

Kilde: Bangkok Post


19. januar – 2022

Thailand øjner turistboom hvis Test & Go bliver genindført

Turistminister Phipat Ratchakitprakarn mener, at det er realistisk at nå 8 millioner turister i 2022, hvis Test & Go bliver genindført. Ministeren siger, at turister fra Europa, Japan og Sydkorea alene vil stå for 5 millioner ankomster i år.

Hertil kommer turister fra Indien og Rusland, der kan bidrage med 2 millioner turister samt den helt store joker Kina, som ministeren mener kan stå for samme antal besøgende. Skal Thailand helt op på 15 millioner, så kræver det at grænserne til nabolandene bliver åbnet.

Alt afhænger af Test & Go eller på et tidspunkt fri indrejse. Phipat Ratchakitprakarn siger, at han presser på for at få Test & Go genindført. Smittetallene har lagt sig på et niveau mellem 7000 og 8000 om dagen på trods af nytåret, hvor folk samles. Ydermere har langt de fleste smittede kun milde eller ingen symptomer.

Også økonomien spiller en rolle, siger turistministeren. “Turismen er den motor, der kan få gang i økonomien hurtigst. Det er vigtigt, at få genoptaget rejseaktiviteterne, der er sløjet af siden suspenderingen af Test & Go”.

Kilde: Khaosod og Bangkok Post


17. januar – 2022

Ministre foreslår Test & Go genindført (opdateret)

I går meddelte sundhedsminister Anutin Charnvirakul, at han vil foreslå CCSA en genindførelse Test & Go-modellen. I dag er det så turistminister Phipat Ratchakitprakarn, der kommer med samme udmelding. Han håber, det kan ske allerede fra februar.

Onsdag afholdes de indledende møder i CCSA, men den endelige beslutning tages først torsdag, hvor også premierminister Prayut deltager i møderne.

Kilde: Khaosod, Channel 7 og Bangkok Post


15. januar – 2022

Lempelse af restriktioner på vej

Sundhedsminister Anutin Charnvirakul vil nu foreslå CCSA at lempe en række restriktioner. Ministeren siger til Bangkok Post, at omikron-varianten godt nok er meget smitsom, men ikke så alvorlig som f.eks. delta.

Selvom smittetallene siden nytår har været stigende, så er antallet af indlagte på hospitalerne den samme. Hvilke restriktioner ministeren vil forslå lempet er endnu ikke klart, men flere medier skriver, at det sandsynligvis kan komme på tale at få gang i turismen igen.

De senere dage har premierminister Prauyt været under pres fra flere aktører i turistbranchen, der vil have Test & Go tilbage.

Turistministeriet søsætter i slutningen af januar en ny kampagne, og her forventer man, at mellem 5 og 15 millioner turister vil besøge Thailand i 2022. Ministeriet erkender, at det antal kun kan lade sig gøre uden nye lockdowns og grænselukninger.

Kilde: Bangkok Post & The Thaiger


14. januar – 2022

Stor hotelgruppe vil have Test & Go genindført

Hotelgruppen Minor International, der har flere end 530 overnatningssteder i Thailand, bl.a. kæderne Anantara, Four Seasons og Radisson Blu, vil have genindført Test & Go-modellen.

Hotelgruppens bestyrelsesformand, William Heinecke, har sendt et åbent brev til premierminister Prayut, der argumenterer for en lempelse af indrejserestriktionerne. Ønsket er en genindførelse af Test & Go –  alternativt, at der åbner flere destinationer under Sandbox-modellen.

Heinecke skriver, at det nu står klart, at omikron er mildere og at varianten derfor skal håndteres anderledes. Han mener, at regeringen skal fokusere på at vaccinere og give tredje stik i stedet for bare at lukke landet ned.

Heinecke ønsker, at Thailand har samme indrejsekrav som en lang række andre lande. Dvs. bevis for vaccination og en negativ test inden afrejse.

Direktøren for TAT, Yuthasak Supasorn, siger til The Nation, at Test & Go kan blive genindført, når der er styr på omikron-varianten. Supasorn besøgte selv Phuket i denne uge, og her kunne man berette om, at næsten alle smittede turister kun havde milde eller ingen symptomer.

Kilde: The Nation


13. januar – 2022

Ingen sidste indrejsedag for Test & Go

Turister, som nåede at få godkendelse af Thailand Pass under Test & Go-modellen inden der blev lukket ned for ansøgninger, kan rejse ind i Thailand.

Tidligere blev det meldt ud, at 10. januar var sidste indrejsedag, og senere blev datoen 15. januar nævnt, men nu bekræfter Udenrigsministeriet, at der ikke er sat en frist for sidste indrejsedag.

Kilde: Thai PBS


12. januar – 2022

4000 om dagen søger om Thailand Pass

Selvom Test & Go er suspenederet, så fortsætter turisterne med at søge om Thailand Pass til Phuket, der er åben for udenlandske turister under Sandbox-modellen. Det siger præsidenten for Phukets turistforening, Bhummikitti Ruktaengam, til Bangkok Post.

Lige nu søger 4000 om dagen om Thailand Pass. Mellem 70 og 80 % af de turister, der bliver testet positive ved ankomst, er smittet med omikron-varianten. 90 % af dem har ingen eller kun milde symptomer, og de kan isolere sig på hotelværelset, såfremt hotellet er mindst SHA Plus, fortæller Ruktaengam.

Tirsdag åbnede tre nye Sandbox-destinationer: Krabi, Koh Samui og Phang Nga (Khao Lak)

Kilde: Bangkok Post


9. januar – 2022

Forvirring om sidste indrejsedag under Test & Go

De nye regler omkring indrejse i Thailand, der blev vedtaget på fredagens møde i CCSA, er nu offentliggjort i Royal Gazette og derfor gældende. I offentliggørelsen står der ikke noget om sidste indrejsedag for de, der allerede har registreret sig under Test & Go.

Datoen 15. januar blev officielt meldt ud i fredags, men nu siger Udenrigsministeriet til The Thaiger, at den ikke er gældende. Ministeriet siger, at 15. januar stod på en præsentation, der blev vist i bl.a. TV, men det var ikke meningen, at den skulle offentliggøres.

“Mht. indrejse efter 15. januar for de, der allerede har Thailand Pass, så vil vi vurdere situationen og annoncere det, når tid er”, siger Udenrigsmimisteriet. Det anbefales at holde sig opdateret hos relevante myndigheder om gældende regler for indrejse.

Kilde: The Thaiger


7. januar – 2022

Bangkok Post: Test & Go suspenderet på ubestemt tid – sidste indrejse til Thailand 15. januar

Ifølge Bangkok Post, så har CCSA nu officielt besluttet, at suspendere Test & Go på ubestemt tid. Samtidig er sidste indrejse sat til 15. januar for de, der allerede har registret sig under Test & Go-modellen, siger talsmand Taweesilp Visanuyothin fra CCSA. Ca. 10.000 turister har registreret sig, men er endnu ikke indrejst, fortæller talsmanden.

Kilde: Bangkok Post


7. januar – 2022

Krabi, Phang Nga og Koh Samui en del af Sandbox-modellen fra 11. januar

CCSA har meddelt at Sandbox-modellen nu bliver udvidet med flere områder startende fra 11. januar. Det gælder Krabi, Phang Nga (Khao Lak), Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan.

Indrejse under Sandbox-modellen kræver mindst syv dages ophold på SHA++ hotel før man kan rejse til andre destinationer i Thailand. Der skal stadig ansøges om Thailand Pass.

Læs mere om indrejsekrav her (på engelsk).

Kilde: TAT


6. januar – 2022

Sundhedsministeren foreslår 15. januar som sidste dag for indrejse

Sundhedsminister Anutin Charnvirakul foreslår lørdag den 15. januar som sidste indrejsedag for de, der allerede har registreret sig under Test & Go. Tidligere var 10. januar sat som skæringsdato, men det ønsker ministeren nu at ændre.

I morgen fredag holder CCSA møde, hvor det forventes, at fremtiden for Test & Go vil blive diskuteret. Både en eventuel skæringsdato for sidste indrejse, men også om Test & Go vil blive genidført og så tilfælde hvornår.

Kilde: Khaosod og The Standard


6. januar – 2022

Guvernør: Phuket vil fortsat være åben

Phukets guvernør, Narong Wunsiew, siger til Bangkok Post, at Phuket fortsat vil være åben under sandbox-modellen. På trods af et stigende antal smittede på øen, så er der ingen planer om en lockdown.

Målet er, at holde Phuket åben og samtidig begrænse smittetilfældene. Ifølge guvernøren er det helt nødvendigt, at de udenlandske turister fortsat vil rejse til Phuket for at genoprette økonomien.

Mange hoteller på Phuket gør klart til, at turisterne kan isolere sig på deres værelse, hvis de bliver testet positive. Fra lørdag til mandag ankom 10.132 udenlandske turister til Phuket, skriver Bangkok Post.

Kilde: Bangkok Post


5. januar – 2022

Genindførelse af Test & Go udsat på ubestemt tid (opdateret)

Det skriver Bangkok Post, der har direktøren for Center for Sygdomskontrol, Opas Karnkawinpong, som kilde. “Under de nuværende omstændigheder er der ingen planer om at genindføre Test & Go”, siger han.

Den udtalelse blev efterfølgende bakket op på et pressemøde afholdt af CCSA. Her sagde en talsmand fra Udenrigsministeriet, at “suspenderingen definitivt vil blive forlænget”. Der vil sandsynligvis komme flere detaljer efter fredagens møde i CCSA, hvor også premierminister Prayut deltager.

Med Thanakorn Wangboonkongchana, der er talsmand i regeringen, som kilde, skriver Bangkok Post samtidig, at de, der allerede har fået godkendt Thailand Pass under Test & Go skal indrejse senest 10. januar. Herefter skal alle indrejse under Phukets Sandbox-model. Det er dog ikke blevet bekræftet.

Kilde: Bangkok Post


4. januar – 2022

Prayut støtter forlængelse af suspendering

Efter et møde i regeringen her til morgen, siger en talsmand for Premiermininster Prayut, at han støtter forlængelsen af suspenderingen af Test & Go til 31. januar.

Det antydes også, at Prayut er positivt stemt for at lukke for indrejse fra 10. januar for de, der allerede har registreret sig under Test & Go-modellen. Det er nu op til CCSA, hvilke tiltag, der skal iværksættes for at få kontrol med den stigende smitte med Omikron-varianten.

Kilde: The Thaiger


3. januar – 2022

Sundhedsministeriet foreslår forlængelse af suspendering (opdateret)

Ifølge flere medier, så har sundhedsministeriet foreslået, at suspenderingen af nye registreringer/ansøgninger til Thailand Pass bliver forlænget til 31. januar. Det skulle både dreje sig om Test & Go og Sandbox-modellen.

Sundhedsminister Anutin Charnvirakul siger til Bangkok Post, at han vil fremlægge forslaget for CCSA på et møde i morgen tirsdag.

Ifølge mediet Matichon Online er der også fremlagt forslag om, at sidste indrejse for de, der allerede har registreret sig under Test & Go-modellen er 10. januar. Herefter vil det kun være muligt at indrejse under Sandbox-modellen eller gå i karantæne.

Kilde: Bangkok Post, Matichon Online og The Thaiger


3. januar – 2022

Turistbranchen håber på et bedre 2022

Restriktioner og indrejsekrav vil være afgørende for turismen i 2022. Det mener et flertal af aktørerne i turistbranchen ifølge Bangkok Post, der har skrevet en længere artikel om fremtidsudsigterne for Thailands turisme.

I turistbranchen er der stadig håb om et bedre 2022. Godt nok lurer Omikron-varianten, der er ved at få fodfæste i Thailand, men en stor vaccinetilslutning og to års erfaring med håndtering af coronavirus er gode kort at have på hånden, mener man.

I Hua Hin har mange udlændinge dog aflyst deres rejse i januar. Det frustrerer Krot Rochanasathian, der er præsident for genåbningspeogrammet Hua Hin Recharge. Han mener, at Hua Hin burde have samme vilkår som Phuket.

Hua Hin har mange især skandinaviske turister, der er købestærke og som TAT ønsker at tilteække, siger præsidenten.

I Pattaya har man kun mærket genåbningen 1. november ganske lidt. Blot 4000 udlændinge har besøgt Pattaya siden november og af dem er kun 20 % “rigtige” turister – de øvrige har familie eller driver forretning i byen, fortæller Rattanachai Sutthidechachai fra Pattayas Turistforening.

Her forventer man ikke et ryk-ind af udenlandske turister i 2022, men vil i stedet for satse på den indenlandske turisme.

Sådan er det også i Chiang Mai, der under hele pandemien stort set kun har modtaget thailandske turister. Med det nuværende antal besøgende vil de fleset forretningsdrivende nok kunne holde den gående, men man håber meget på, at få de udenlandske turister tilbage snarest, siger La-iat Bungsithong fra den lokale hotelorganisation.

På Phuket har man nydt godt af Sandbox-modellen, der fra 1. juli gjorde det muligt at rejse til øen. Det tiltrak ca. 60.000 turister frem til november, hvor Test & Go blev indført.

Lige nu er Phuket det eneste sted, der er åbent for nye turister, og de bliver ved med at ankomme selvom man er gået tilbage til sandbox-modellen, fortæller Bhummikitti Raktaengam, der er præsident for øens turistorganisation.

Kilde: Bangkok Post


Opdateringer fra før 1. januar er fjernet for at mindske sidens loadtid.

20 comments

 1. Skal jeg have nyt thai pass og alt forfra hvis jeg tager 3 stik vacine ???skal rejse den 31 dec 2021

  1. Hej Johnny

   Jeg kan ikke finde noget om emnet, men hvis de betragter to stik som fuldt vaccineret, så opfylder du jo kravene. Jeg tror ikke du skal søge om nyt Thailand Pass.

   Venlig hilsen Carsten

 2. Vi skal rejse til Phuket den 2. januar. vi skal være der i 4 uger og datter/svigersøn i 14 dage. Vi har indsendt alle dokumenter til Thailand pas i fredags – min mand blev godkendt efter 3 timer – vi andre tre venter stadig. Kan se, vi nu måske skal tilbage til Sandbox-modellen – hvad indeholder den udover de vi allerede har indsendt?

  1. Hej Lis. Som jeg læser det, så kræver det booket og betalt ophold på 7 dage på SHA++ hotel i de blå zoner (inkl. transport og tests). Phuket er blå zone. Ved negativ test ved ankomst kan man opholde sig i den blå zone (f.eks. Phuket), men skal returnere til sit hotel om natten.

   Udover hotelophold kan jeg ikke umiddelbart se, at der er yderligere krav i forhold til Thailand Pass. Du kan læse meget mere her: https://www.tatnews.org/2021/12/thailand-reopening-living-in-the-blue-zone-17-sandbox-destinations/

   Venlig hilsen Carsten

 3. Hej Carsten

  Det er en super god side, som jeg følger dagligt. Efter planen skal vi rejse til Phuket d. 4.2. og bo i Khao Lak de første syv dage. Hører det under Sandbox modellen, eller skal vi finde et hotel på Phuket?
  Nogen gange står der, at det skal være et Sha++ hotel og andre gange Sha+ hotel. Hvad skal vi følge?
  Vh Tanja

  1. Hej Carina. Som det er lige nu hører Koh Lanta ikke med til Sandbox-modellen. Det er kun Phuket.

   Mange hilsner fra Carsten

 4. Hej Carsten

  Betyder dagens opdatering (7/1 2022), at Koh lanta nu er en del af sandbox (under krabi) eller?

  Vh Carina

  1. Hej Carina. Ja, de skriver HELE Krabi-provinsen, så det må også gælde Koh Lanta.

   Mange hilsner fra Carsten

 5. Hej Carsten

  Du skriver, at man med sandbox (vi skal til koh lanta) skal bo de første 7 dage på sha++ hotel.
  Hvad er forskellen på sha+ og sha++? Og vil det sige, at man ikke kan bo på et, der hedder sha+ de første 7 dage så?

  Vi har booket Southern Lanta resort.

  Vh Carina

  1. Hej Carina. SHA++ hotellerne har en aftale med certificerede hospitaler omkring PCR-test.

   På TATs side henviser de både til SHA+ og SHA++ hoteller, så det er lidt svært at blive klog på, hvad der gælder. På denne side, hvor man søger Thailand Pass skriver de, at det skal være SHA++. Se under Generel info.

   Jeg ville nok vælge et SHA++ for at være på den sikre side.

   Mange hilsner fra Carsten

 6. Hej Carsten.
  Tak for en rigtig god blog. Jeg har hørt, at hvis man har siddet i nærheden af en person i flyet, som testet positiv ved ankomst, at man så skal isoloere sig i 10 dage – har det noget på sig? Og gælder det i så fald også, hvis man har et certificate of recovery (eller tilsvarende)
  Venlig hilsen Eline

  1. Hej Eline. Tidligere skulle man i isolation, hvis en to rækker foran eller to rækker bagved blev testet positiv. Den regel blev taget op til overvejelse for nogle måneder siden, men hvad der kom ud af det kan jeg ikke finde noget på.

   Det var desværre ikke så meget jeg kunne hjælpe med her.

   Mange hilsner fra Carsten

 7. Hej Carsten

  Et spørgsmål i forhold til at rejse efter man har haft corona for ganske nylig:

  Kan du blive klog på, om det er nok med immunitetspas 14 dage efter smitte, når man samtidig har alle sine vacciner?
  Eller om man både skal have immunitetspas OG lægeerklæring med på rejsen?

  Vh Carina

  Ps: tak for alle dine gode opdateringer, som jeg følger med i løbene.

  1. Hej Carina. Udenrigsministeriet skriver følgende:

   Those who have recovered from COVID-19 within 3 months before travelling to Thailand must present a valid COVID-19 recovery form or medical certificate certifying that they have recovered from COVID-19 within 3 months before travelling or are asymptomatic in case their COVID-19 RT-PCR test shows a positive result.

   Jeg ville nok medbringe begge dele for at være på den sikre side.

   Mange hilsner fra Carsten

 8. Hej Carsten
  Vi er en familie på 5 med ankomst i Bangkok d 06.03.22 og har booket PCR no. 1 via Test and Go package på hotellet.
  Den 08.03.22 flyver vi til Phuket og skal bo på La Flora Khao Lak, Phang- Nga i 10 nætter.
  Derved skal vi have booket PCR no. 2 på Adnaman Medical Center.
  Desværre har jeg problemer at booke denne test på den officielle web page, da jeg jo ikke skal booke test 1 her.
  Kan du mon hjælpe mig?
  Mange hilsner fra
  Lisa

 9. Hej Carsten.

  Super informativ side, tak fordi I følger situationen i Thailand.

  Du skriver under FAQ: Alle over 12 år skal have et vaccinationscertifikat, der bekræfter fuld vaccination.

  Det er vel ikke rigtigt længere efter 1. maj, da børn kan rejse frit ind i Thailand så længe de rejser med forældre/værger som er fuldt vaccineret?

  Mvh Thomas

  1. Hej Thomas. Det har du ret i. Det passer ikke helt med det jeg har skrevet længere oppe. Tak for rettelsen – det er ændret nu.

   Mange hilsner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.