Fra Langkawi til Koh Lipe – Sådan gør du

fra langkawi til koh lipe

Det er rigtig populært at kombinere Langkawi i Malaysia med Koh Lipe i Thailand. De to øer ligger tæt på hinanden, og flere gange dagligt afgår der færger (der blot er mindre passagerbåde) fra Langkawi til Koh Lipe.

 

Fra Langkawi til Koh Lipe via Telaga Terminal

Der er flere færgeselskaber og havne, men den hurtigste forbindelse skulle være den fra Telega Terminal ved Pantai Kok, som jeg selv benytter og som er en rigtig nem måde at komme fra Langkawi til Koh Lipe.

Fra Telaga Terminal er der afgang til Koh Lipe klokken 9.30 og 14.30, og prisen er 128 ringgit. Det anbefales at booke billet i forvejen – især i højsæsonen, hvor det er at absolut must. Du kan booke billetter her og medbringe din voucher ved check-in skranken i den lille færgeterminal.

Du kan også få dit hotel/guesthouse til at booke, og her er det ikke nødvendigt med en voucher, men blot det navn billetterne er reserveret under.

I terminalen skal du gennem paskontrollen for at rejse ud af Malaysia. Evt. indrejsekort til Thailand udleveres af personalet. Inden du går ombord på båden, skal du aflevere dit pas og indrejsekort til kaptajnen. Passet ser du først igen på Koh Lipe. Du bærer selv bagagen ombord (personalet er dog behjælpelige).

 

Ankomst til Koh Lipe

Ved ankomst til Koh Lipe bliver bagagen sejlet ind til land og sat på stranden. Passagererne bliver sejlet ind til Koh Lipe i longtailbåde – det er inkluderet i prisen, og der er lavet flydende anløbsbroer, så man ikke får våde fødder. På stranden finder I jeres bagage, som I sætter ved det lille toldkontor overfor paskontrollen.

Alle passagerer bliver sat på stole ved paskontrollen, og så bliver man kaldt op efter tur. Som regel først endagsturisterne, derefter passagerer med returbillet og til sidst dem med enkeltbillet.

Efter paskontrollen betales der nationalparkafgift (200 baht for voksne), og du kan både bruge både baht og ringgit. Nu kan du så hente din bagage ved tolderen, der måske tager et tjek på din bagage.

Har du fået dit hotel/guesthouse til at hente dig ved båden, er de behjælpelige med din bagage. Er du på egen hånd, kan du tage stien bag immigrationsområdet, hvor der efter ca. 100 meter er en taxiholdeplads. Book hotel på Koh Lipe i god tid i højsæsonen – det kan du gøre her.

 

Værd at vide

Bemærk, at der også afgår en færge fra Kuah (Langkawis hovedby) ligesom det er muligt at tage speedbåd – her er sejltiden kun 30 minutter, men billetten er ca. dobbelt så dyr. Du kan booke færgebilletter fra Kuah på Langkawi til Koh Lipe her.

Uanset hvilket selskab du vælger, så kom i god tid i havnen – halvanden time før er ikke for tidligt. I lavsæsonen –  fra ca. midt juni til midt oktober – sejler båden ikke fra Telaga Terminal. Husk, at Thailand er en time bagefter Malaysia.

4 comments

  1. Jeg kan ikke få linket fra indlægget til at virke ang. hvor man kan booke billetter.
    Kan man booke direkte ved Tigerline Travel eller vil du ikke anbefale det? 🙂

    1. Hej Nanna. Jeg har ikke selv prøvet Tigerline, men du kan sikkert godt booke der. Mht. linket til Telaga Terminal, så virker det fint her (hvis det altså er det link, du har problemer med). Ha’ en fantastisk rejse 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *