Grand Palace – Thailands mest populære seværdighed

Grand Palace er ikke kun den mest besøgte attraktion i Bangkok, men i hele Thailand. Det tidligere residens for kongefamilien blev grundlagt af Rama 1. i 1782, men er siden udvidet betragteligt. Grand Palace ligger ud til floden i området Rattanakosin lige nord for Chinatown.

I 1932 flyttede kongefamilien definitivt fra Grand Palace til Dusit Palace. Det var samme år Thailand overgik til konstitutionelt monarki. Grand Palace bliver dog stadig brugt til royale ceremonier, men er åbent for offentligheden.

På det store område kan du se en lang række templer, stupaer og figurer. Der er også fine vægmalerier, der bl.a. viser Ramayana – den episke fortælling, der udspringer af hinduismen, men som i den thailandske version handler om kongen og dronningen og ikke guderne. En historie om kampen mellem det gode og det onde.

Den absolutte topseværdighed i Grand Palace er Wat Phra Kaew – et tempel, som indeholder smaragdbuddhaen, der anses som Thailands vigtigste. Buddhaen er ganske lille og får “skiftet tøj” tre gange om året efter månekalenderen – det sker i marts, august og november. Det er en vigtig ceremoni, hvor kongen står for tøjskiftet.

Der er masser af figurer og fine detaljer i Grand Palace

Andre højdepunkter er Phra Thinang Amarin Winitchai, der var kongens tronsal og modtagehal. Bagved ligger Phra Thinang Phaisan Thaksin, der er en ceremonihal, som bruges til kroninger og religiøse fejringer. Inderst på området kan du se kongens private gemakker.

Mens gruppen af bygninger ovenover er fra slutningen af 1700-tallet, så opførte Rama 5. (Chulalongkorn) i slutningen af det 19. århundrede et nyere beboelsesområde med inspiration fra europæiske arkitektur.

Mest kendt er tronsalen Phra Thinang Chakri Maha Prasat, som du kan se på billedet herunder. Det er også i dette område af Grand Palace, du kan se vagtskiftet, der finder sted hver anden time.

Det var lidt om de vigtigste og mest kendte bygninger, der blot er en mindre del af det du kan opleve i Grand Palace. Det er et sted med masser at se på, og hvor det kan være en god idé at tage med på en guidet tur. Det er der masser af muligheder for.

Tronsalen Phra Thinang Chakri Maha Prasat

 

Sådan besøger du Grand Palace

Grand Palace ligger på Na Phra Lan Road i området Rattanakosin. Du kan se mere på Grand Palaces hjemmeside mht. åbningstider og entrépriser.

For at komme til Grand Palace fra Bangkoks øvrige bydele og områder kan du tage en taxi eller tuk-tuk. Du kan også tage med på en guidet tur – eventuelt kombineret med andre seværdigheder i Thailands hovedstad. Her vil du som regel blive afhentet på dit hotel.

Er du med offentlig transport kan du tage metroen til Sanam Chai. Herfra er der dog 2 km til indgangen til Grand Palace. Du kan tage bussen fra Sanam Chai til Grand Palace – tag buslinje 3, 9, 44, 47, 53 eller 82.

Der er også mulighed for at tage flodbåden. Stå af på Tha Chang, hvorfra der er ca. 350 meter til indgangen til Grand Palace.

Vigtigt: Grand Palace har en ret streng dress code. På hjemmesiden under praktisk information kan du se hvad du IKKE skal have på af tøj. F.eks. toppe, korte bukser og stramtsiddende tøj. Tag løst tøj på, der dækker arme og ben.

Du kan finde forslag til overnatning i Bangkok i disse indlæg:

De bedste hoteller i Bangkok
De bedste lejligheder i Bangkok
De bedste billige hoteller i Bangkok

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *