Savner du Østen? Læs med her

Måske savner du ligesom jeg Østen. Varmen, den lækre mad og de fremmedartede dufte. Og så er der strandene, naturen og de venlige mennesker – kort sagt alt det, der kan give akut udlængsel.

I forsøget på at mindske rejseabstinenserne har jeg fundet en række ting, du i disse Coronatider kan foretage dig hjemmefra. Det kan give en snert af Østen, men det er selvfølgelig ikke helt det samme som at være der selv.

 

Læs bøger

Jeg elsker at læse bøger. Når jeg er ude at rejse har jeg altid en håndfuld bøger med, der er helt perfekte til af slå tiden ihjel i lufthavne og på lange flyveture. Mest af alt elsker jeg at læse om de steder jeg skal besøge, men generelt finder jeg (næsten) alle rejseberetninger spændende og inspirerende. F.eks. er Troels Kløvedals bøger gode – her tager vi ikke bare med på hans rejser, men lærer, at livet kan leves på mange måder.

Når det gælder bøger om Sydøstasien er Carsten Jensens Jeg har set verden begynde rigtig god. Især afsnittet om Vietnam er fremragende. Også Jens-Martin Eriksens Timernes Bro kan anbefales – ikke mindst fortællingen om tiden under khmer rouge i Cambodja er spændende. Spis, Bed, Elsk er nok primært til kvinderne. Vi følger Elizabeth Gilberts rejse til Italien, Indien og Bali, hvor hun prøver at finde sig selv og meningen med livet.

 

Se film og rejseserier

At se tv behøver ikke bare at være tidsfordriv. Film og serier kan også give os inspiration og et indblik i historie og samfundsforhold i f.eks. Asien. Her er Killing Fields et glimrende eksempel. Tiden under khmer rouge i Cambodja er en barsk fortælling, men filmen er fremragende og et must see. Også Anthony Bourdain kommer i serien Smag På… (engelsk titel: Parts Unknown) vidt omkring kultur- og samfundsmæssigt, når han med udgangspunkt i den lokale mad tager pulsen på byer og lande.

Og så til de mere underholdende film. Klassikeren The Beach med Leonardo di Caprio handler om backpackeren Richard, der prøver at finde DET uberørte paradis som alle rygsækrejsende drømmer om. Uden at afsløre for meget, så kan jeg godt fortælle, at der er slanger i paradiset. En løjerlig film er svenske Once Upon A Time In Phuket, der tager hul på det at få et nyt liv i Thailand, men som mest er en romantisk komedie.

 

Lav lækker asiatisk mad

Er du ligesom jeg vild med asiatisk mad, så er det bare om at gå i køkkenet for at lave alle de lækre retter, du har smagt på dine rejser. Du kan finde bunkevis af opskrifter på nettet, der kan hjælpe dig med at lave din yndlingsret. Du kan også finde et lille udvalg af opskrifter her på siden – se mere her, hvor jeg stærkt kan anbefale Massaman Curry – en opskrift fra et af de mange madlavningskurser jeg har deltaget i.

Skal du lave thailandsk mad som i Thailand, så kræver det ofte specielle ingredienser. Dem kan du købe hos den nærmeste asiatiske købmand eller online. Nogle supermarkeder har også et mindre udvalg af den slags specialvarer. Næste gang du kommer til Thailand, så kan jeg i øvrigt stærkt anbefale at prøve en kokkeskole – det er lærerigt og supersjovt.

 

Planlæg din næste rejse

Brug tiden på at planlægge din næste rejse. Verden åbner på et tidspunkt, og så er det godt at være på forkant og have en idé om, hvor en kommende rejse skal gå hen. Du kan finde masser af inspiration på nettet og selvfølgelig også her på siden. Se f.eks. indlæggene Udflugter i Thailand og Til Thailand igen? Disse steder skal du besøge. På Instagram har håbet om at kunne rejse igen selvfølgelig fået sine helt egne hashtags som #travelsomeday #travelfromhome #wewilltravelagain.

Det er ikke tidspunktet at bestille flybilletter, men har du et yndlingshotel, som du bare VIL bo på, så husk at booke med gratis afbestilling. Vi sidder selvfølgelig også klar til at lave din personlige skræddersyede rejse – se mere her, hvor du kan få et gratis rejseforslag. Uanset hvornår verden åbner sig og det igen bliver muligt at rejse, så har vi forslag til, hvor du kan tage hen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *