Sydøstasien i september – her skal du rejse hen

Vejrmæssigt er September bestemt ikke en god måned at rejse til Thailand og nabolandene. Men der ér steder i regionen, som byder på masser af sol.

Du skal besøge områderne på den sydlige halvkugle. Her på siden nævner jeg Bali og Java, men generelt er Indonesien et perfekt valg til en septemberrejse i Sydøstasien. Du kan således også vælge f.eks. Lombok, Giliøerne, Flores og det sydlige Sumatra.

Der er dog steder nord for Ækvator, der har udmærket vejr i september. Det kan du læse om her på siden, og mere inspiration kan du få i indlægget Sydøstasien i august.

 

Bali – Indonesien

Vejret: September er en god måned at rejse til Bali. Det er lige efter sommerferien og den absolut tørreste periode på øen. Du kan derfor undgå de helt store turistgrupper og samtidig finde gode tilbud på overnatning. Forvent 28-30 °C og masser af sol kun afbrudt af en regnbyge nogle dage.

Derfor: Bali bliver man aldrig rigtig færdig med. Øen er af en hvis størrelse og bliver ved med at tilbyde nye områder, aktiviteter og fremragende hoteller. Jeg anbefaler, at du vælger minimum tre forskellige steder til dit besøg på Bali alt efter præferencer.

Først og fremmest skal du dog opleve risterrasser, besøge smukke templer og spise god og billig mad fra det lækre balinesiske køkken. Du kan også dykke, hænge ud på hippe beach clubs eller tage på cykel- og vandreture. Bali er et virkelig alsidigt rejsemål, hvor du tilmed får meget for pengene.

Forslag til hoteller: Bali Bohemia (Budget) • Bombora Medewi Wavelodge (Mellemklasse) • The Kayon Resort (Luksus)

Nærmeste lufthavn: Du lander i lufthavnen i Denpasar Ngurah Rai Airport (kode: DPS), der ligger på den sydlige del af øen. Fra Danmark kan du flyve med ét stop til Bali med f.eks. Emirates, Thai Airways, Qatar Airways og Singapore Airlines.

Klassisk udriggerbåd på stranden

 

Sabah (Borneo) – Malaysia

Vejret: Sabah ligger i troperne og får nedbør året rundt. September er ikke højsæson, men en glimrende måned at besøge denne del af Borneo. Temperaturen ligger på ca. 30-32 °C, og der falder 180-200 mm regn. Mest nedbør får man omkring Sandakan.

Derfor: På den østlige del af Borneo hedder provinsen Sabah, der byder på fantastiske naturoplevelser. Mest kendt er Sukau Rainforest, hvor du kan overnatte og sejle på floderne. Her er der god mulighed for at se næseaber.

Sepilok er et andet sted med imponerende regnskov. I det populære besøgscenter kan du opleve halvvilde orangutanger og tage en tørn som frivillig i arbejdet med at beskytte den truede menneskeabe. Sabah er også til dig, der søger aktiv ferie. Du kan bestige Mount Kinabalu og/eller tage med på snorkel- eller dykkerture.

De største byer i Sabah er Sandakan og Kota Kinabalu, hvor især sidstnævnte er populær til nogle dages strandferie inden rejsen går videre.

Forslag til hoteller (Kota Kinabalu): AC Residence (Budget) • Holiday Inn Express Kota Kinabalu City Centre (Mellemklasse) • Shangri-La Rasa Ria (Luksus)

Nærmeste lufthavn: Kota Kinabalu internationale lufthavn, der har koden BKI. Der er ruter til bl.a. Singapore og Kuala Lumpur.

Sabah har naturoplevelser i verdensklasse

 

Koh Samui – Thailand

Vejret: September er generelt ikke en god måned at rejse til Thailand. På Koh Samui kan du dog opleve mange glimrende dage – primært i begyndelsen af september. På et eller andet tidspunkt i løbet af måneden sætter den våde periode ind, men den kulminerer først i oktober/november. Forvent 30-32 °C og en del regn.

Derfor: Koh Samui er en alsidig ø med god mad, heftigt natteliv og masser af aktiviteter. Du kan både finde veludviklede feriebyer og mindre besøgte områder med kun få turister. Også strandene er forskelligartede – fra den lange gyldne Mae Nam til paradisiske Crystal Bay.

Du kan tage en tur rundt på Koh Samui, der på midtøen er frodig med flere vandfald. Et must er en bådtur til den smukke Ang Thong Nationalpark, som man ofte ser på billeder. Uanset om du er backpacker eller til lækker luksus, så har Koh Samui noget at tilbyde.

Forslag til hoteller: Ampha Place (Budget) • Anavana Beach Resort (Mellemklasse) • Rocky’s Boutique Resort (Luksus)

Nærmeste lufthavn: Koh Samui har sin egen lille lufthavn (kode: USM) med ruter til bl.a. Bangkok og Singapore.

Dejlige Chaweng Beach – billedet er taget midt i august

 

Java – Indonesien

Vejret: Som på Bali kan også Java byde på rigtig godt vejr i september. Det er en af de tørreste måneder og temperaturen ligger på 31-33 °C.

Derfor: Indonesiens hovedø Java er proppet med oplevelser. Jeg anbefaler en rundrejse, hvor du kan starte i hovedstaden Jakarta og slutte i enten Yogyakarta eller helt mod øst for at tage færgen til Bali.

Undervejs er der masser af oplevelser i vente. Jakarta er på Lonely Planets liste over steder, der skal besøges i 2024, og her kan du blive væk på hektiske markeder, spise god indokinesisk mad og se flotte hollandske palæer fra kolonitiden.

I det kulturelle centrum Yogyakarta er det buddhistiske Borobudurtempel et must, mens du ved Kalibaru kan se rismarker og smage god kaffe. Andre højdepunkter på Java tæller jungle, grotter imponerende vandfald og vulkanerne Ijen og Bromo.

Nærmeste lufthavn: Java har flere større lufthavne med den i Jakarta (kode: CGK) som den vigtigste. Længere mod øst kan du også benytte lufthavnen i Surabaya, hvis du ikke ønsker at besøge hovedstaden.

Imponerende vandfald på Java

 

Tioman – Malaysia

Vejret: Den østlige del af den malaysiske halvø skal besøges om sommeren. September er dog også et fint tidspunkt at rejse til f.eks. Tioman. Du vil ret sikkert opleve regn, men typisk som kraftige eftermiddagsbyger. Temperaturen i juli ligger på 30-32 °C.

Derfor: Det kan siges kort. På Tioman handler det udelukkende om de superlækre strande med kridhvidt sand og krystalklart vand. Det er her, du kan bo på stranden og få masser af kvalitetstid med familie og venner.

Forslag til hoteller: 1511 Coconut Grove (Budget) • Tunemaya Beach & Spa Resort (Mellemklasse) • Japamala Resort by Samadhi (Luksus)

Nærmeste lufthavn: Nærmeste lufthavn er den i Singapore (kode: SIN). Fra det meste af verden er der ruter til Singapore, og fra Danmark kan du flyve direkte med Singapore Airlines fra København. Fra lufthavnen kan du tage f.eks. bus eller taxi til havnene i Mersing eller Tanjung Gemok, hvorfra bådene til Tioman afgår.

Dejlig strand på Tioman

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *