#04 // November 2018 // Rejsenyt om Thailand & Sydøstasien

Læs bl.a. om: Ny gastronomisk guide til Thailand • Flere søger autentiske rejsemål • Trængsel i thailandske lufthavne • Ny gastronomisk turistguide

Flere søger efter autentiske rejsemål
En frisk opgørelse fra hotels.com viser, at der er en stigende efterspørgsel på uforstyrrede rejsemål. Hele 18 % flere søger i år på destinationer, der byder på unikke oplevelser med mulighed for at koble helt af. Hypede rejsemål er yt – i dag gider mange ikke gå i fodsporene på andre turister, men vil selv opdage nye steder, lyder det fra hotels.com.

Grotte hvor fodbolddrenge sad indespærret er nu populært turistmål
Grotten Tham Luang Nang Non, hvor 12 fodbolddrenge og deres træner sad indespærret i 18 dage i sommers, er nu blevet et populært turistmål, skriver flere engelske medier. Siden parken ved Chiang Rai åbnede igen 16. november har turister valfartet til stedet. Selve grotten er dog lukket, men ved porten til parken, bliver der taget selfies og folk ligger ligger blomster.

Stop for plastik og flamingo på Phuket
Myndighederne på Phuket har sammen med det thailandske turistbureau (TAT) og en lang række organisationer skrevet under på en aftale, der skal sætte en stopper for brugen af plastik og flamingo. Kampagnen begynder 14. marts 2019 og her opfordrer man hoteller, restauranter og forretningsejere til at skifte til miljøvenlige papirposer og sugerør.

Singapore Airlines øger på København
Singapore Airlines skruer op for den direkte rute mellem København og Singapore. I øjeblikket flyves der fem gange om ugen, men fra november 2019 bliver der afgang dagligt mellem de to byer. Samtidig skiftes der flytype fra Boeing 777 til Airbus A350.

Singapore Airlines øger på København

Trængsel i thailandske lufthavne
Kapaciteten i de største thailandske lufthavne er for længst overskredet, skriver Bangkok Post. Antallet af ankommende passagerer stiger støt år for år, og det har skabt trængsel. Bangkoks nye lufthavn Suvarnabhumi har en kapacitet på 45 millioner passagerer, men modtager årligt 63 millioner. I den gamle lufthavn i Bangkok, Don Mueang, ankommer 40 millioner passagerer mod en kapacitet på 30 millioner.

Ny gastronomisk turistguide
Det Thailandske Turistbureau (TAT) har udgivet en ny turistguide henvendt til såkaldt foodies – turister, der rejser for madens skyld. Guiden hedder The Hello Taste Thailand og indeholder 10 ruter med gastronomiske perler i bl.a. Bangkok, Phuket og Chiang Mai. Guiden kan downloades her.

Turisterne strømmer til Vietnam
Fra januar til oktober har 22,4 % flere turister besøgt Vietnam i forhold til samme periode sidste år. Det er primært turister fra nabolandene, der tager til Vietnam, men også mange amerikanere og russere vælger det sydøstasiatiske land.

AirAsia åbner rute fra Kuala Lumpur til Phu Quoc
For første gang er det muligt at flyve direkte fra Malaysia til Phu Quoc. Det er AirAsia, der har åbnet en rute fra Kuala Lumpur til den vietnamesiske ø. der flyves fire gange om ugen.

Phu Quoc får nu en direkte rute til Kuala Lumpur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *