#09 // April 2019 // Rejsenyt om Thailand og Sydøstasien

Læs bl.a. om: Ny temapark på Phuket • Bali og Phuket blandt verdens bedste rejsemål • Adgangsbegrænsningen på Similanøerne fastholdes

Slut med flybilleder på Mai Khao Beach
Flere medier skriver, at stranden omkring lufthavnen ved Mai Khao vil blive lukket af. Lige præcis her er det populært at tage billeder af de landende fly, men det vil myndighederne nu sætte en stopper for. De mener, at flysikkerheden er i fare, hvis piloterne bliver distraheret af strandgæsterne. Lokale forretningsdrivende er dog sure over beslutningen, der vil koste dem mange penge.

Smog og varmt vejr
Foråret har både budt på smog og høje temperaturer i Thailand. I Nordthailand har myndighederne advaret mod den kraftige smog primært forårsaget af markafbrændinger i omegnen. Der er bl.a. indsat vandkanoner for at afhjælpe problemet, og samtidig er Thailand ramt af meget høje temperaturer – i Chiang Mai er der målt 40 °C, mens man i Loei, Lampang og Kanchanaburi her været oppe på 42 °C.

Ny temapark på Phuket
TRIBHUM: The Mystical Three Worlds er navnet på Phukets nyeste turistattraktion. Temaparken ligger ved Central Phuket i Phuket By, og her kan gæsterne bevæge sig ind i en 3D-verden med siamesiske myter og legender. Bl.a. har parken en undervandsverden og de modig kan prøve den såkaldte silverglider, hvor de kan suse afsted i fjerde sals højde med 45 kilometer i timen. TRIBHUM har åbent dagligt fra kl. 11.00-20.00 undtagen onsdag. Entre 1500 baht for voksne og 750 baht for børn.

To thailandske hoteller på anerkendt liste
Conde Nast Traveller, det store rejsemagasin, der primært henvender sig til luksussegmentet, har igen i år bedt deres læsere om at sætte navn på de bedste hoteller i verden. I Thailand blev der plads til The Siam og Mandarin Oriental på listen, der i alt indeholder 78 hoteller.

Nye flyruter i Thailand
Bangkok Airways åbner en ny rute fra Chiang Mai til Krabi. Ligesom AirAsia, der også flyver på ruten, vil Bangkok Airways flyve dagligt mellem de to byer. Netop AirAsia har offentliggjort, at de i juni åbner en rute fra Phuket til Phnom Penh i Cambodja. Der bliver her tale om fire ugentlige afgange.

Solstolene på stranden i Hua Hin skal være billigere, mener myndighederne

Priserne på solstole på Hua Hins strand skal reguleres
Efter en klage fra en thailandsk turist vi bystyret i Hua Hin nu regulere priserne på solstole på stranden. Lige nu koster det 100 baht at benytte solstolene, hvis man ikke køber mad i den tilhørende restaurant. Den pris skal ned på 30 baht, mener bystyret, der samtidig opfordre restauranterne til ikke at tage overpriser for maden, som det er tilfældet nu.

Asiatiske lufthavne topper Skytrax’ liste
13,5 millioner rejsende har for syvende år i træk stemt Singapores Chang-lufthavn ind som verdens bedste. I Skytrax’ årlige undersøgelse er det især de asiatiske lufthavne, der præger den øverste del af listen, hvor Tokyo Haneda, Seoul Incheon og Hamad Airport i Doha kommer ind på de næste pladser. Københavns Lufthavn får en 15. plads, Dubai Airport en 24. plads og Bangkoks Suvarnabhumi-lufthavn en 46. plads.

Phuket og Bali blandt verdens bedste rejsemål
Det mener brugerne på Tripadvisor, der igen i år har sat navn på verdens bedste rejsemål. Ved hjælp af en særlig algoritme, der analyserer anmeldelser af bl.a. hoteller, restauranter og seværdigheder, har verdens største rejsesite lavet en top 25-liste over de bedste rejsemål. London indtager førstepladsen, mens det er blevet til henholdsvis en femte- og sjetteplads til Bali og Phuket.

Højesteret fastholder begrænset adgang til Similanøerne
Thailands nationalparker besluttede i oktober sidste år at begrænse antallet af besøgende på Similanøerne til 3325 pr. dag plus 525 dykkere. Det tiltag fik tourudbyderne til at protestere, og de fik medhold af retten på Phuket. Nationalparkerne ankede dommen til højesteret, der gav dem medhold. Det betyder, at adgangsbegrænsningen fastholdes, og overnatning på øerne kun er tilladt ved forudgående tilladelse.

Der er fortsat adgangsbegrænsinng på Similanøerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *